(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבועיים וחצי בתאילנד (צפון+דרום)

טיול זוגי של שבועיים וחצי לצפון תאילנד ולאיים שבדרום המדינה

תאריך הטיולDecember 2022
משך הטיול17 ימים
עונה מומלצתאמצע דצמבר עד תחילת אפריל

כללי

תחילה אפרט קצת על נושאים כלליים שעזרו לי לתכנון החופשה ולהתנהלות במדינה במהלך החופשה.
#טיסות
+ישראל-תאילנד-ישראל
אני טסתי עם חברת רויאל ג'ורדניאן, עם קונקשיין של כשעה בעמאן, סהכ מהמראה מנתבג עד נחיתה בבנגקוק לקח כ10 שעות (המראתי ב23:30 שעון ישראל ונחתתי ב14:25 שעון תאילנד) ועלה לי 2800 שקל לאדם (מחיר יחסית טוב לתקופה הזאת בשנה)
אני אישית ממש ממליץ על הטיסה הזאת, גם מבחינת מחיר היא הכי טובה שמצאתי, מבחינת משך טיסה זה יוצא בערך כמו טיסה ישירה עם אלעל (מניח שבגלל שאלעל לא עוברים מעל מדינות מסויימות שרויאל גורדניאן כן עוברים), אחלה מטוסים נוחים עם מסך אישי, קונקשיין קצר של שעה (אין מה לדאוג בקשר למשך הקונקשיין, שדה עמאן הוא קטן ורוב הטסים בטיסה לעמאן גם ממשיכים אחרי זה לתאילנד, אין ביקורת דרכונים והמזוודות ממשיכות ישירות לתאילנד, תכלס לוקח חצי שעה מהרגע שאתה נוחת עד שאתה כבר בגייט לטיסת המשך, הדבר היחיד שעושים זה שיקוף ביטחוני של התיק האישי) כנ"ל בטיסת חזור אותו דבר בדיוק
*חשוב לשים לב שבבנגקוק יש שני שדות תעופה. החדש בנגקוק סוברנהומי BKK והישן דון מואנג DMK. חלק מהטיסות יוצאות מאחד וחלק מהשני. אני העדפתי לעשות את כל הטיסות שלי מהחדש ככה שלא אצטרך לדאוג למעברים מאחד לשני (לדעתי לוקח איזור השעה נסיעה ויש שאטלים בניהם אבל לא סגור על זה)
+טיסות פנים
-את כל הטיסות פנים עשיתי עם חברת בנגקוק אירוויז, חברה שנחשבת לחברת תעופה אייכותית מבין חברות התעופה שעובדות בתאילנד, יש חברות נוספות כמו אייר אסיה ותאי אירוויז שחלקן אמורות להיות יותר זולות אבל לאחר חישוב של מזוודה יצא לי שההפרש במחירים הוא לא גדול והעדפתי כבר ללכת על בנגקוק אירוויז שגם קראתי שהם יותר אמינים מבחינת עיכובי טיסות וכאלה, מה גם שלשדה תעופה בקוסמוי רק בנגקוק איירוויז טסים אז הטיסות ל/מקוסמוי חייבות להיות איתם.
בנוסף ממליץ לעשות צק אין מראש כמה שעות עד יום לפני הטיסה וככה לחסוך המתנה ארוכה בטיסת פנים. (בטיסה מצאנג מאי לקוסמוי לא עשינו מראש ועמדנו איזור השעה לצ'ק אין ובטיסה מקוסמוי לבנגקוק עשינו מראש ולא עמדנו דקה.
-בנגקוק-צ'אנג מאי
נחתנו בבנגקוק ב14:25 והמראנו לצ'אנג מאי ב17:30. בפועל היה לי המתנה של איזור השעה+ בגייט עד להמראה, אבל נראלי ששווה לקחת את המרווח הזה בשביל להיות בטוחים בהגעה לטיסת פנים. יש בחלק מהעמדות צ'ק אין בשדה החדש בבנגקוק שילוח עצמי של המזוודות, היינו חצי אבודים לאיזה חצי דקה וישר בא אלינו נציג שם של השדה ועשה לנו את הצ'ק אין ועזר לנו את השילוח של המזוודות, זה טיקטק ממש מהר.
-צ'אנג מאי- קוסמוי
כמו שאמרתי, בנגקוק אירוויז זו החברה היחידה שנוחתת/ממריאה בשדה תעופה בקוסמוי אז זו החברה שטסנו איתה. זה האופציה הכי מהירה אבל גם הכי יקרה לעשו את הדרך הזו, עלה לנו סביבות ה800 שקל לכל אחד. ניתן לעשות את הדרך הזאת גם עם קונקשיין בבנגקוק או בטיסה לסוראט תאני ואז הפלגה לקוסמוי.
-קוסמוי-בנגקוק
השדה בקוסמוי ממש קטן ותכלס אם עושים צ'ק אין עד 24 שעות לפני הטיסה כמו שאנחנו עשינו, תוך חצי שעה בההגעה לשדה כבר הגענו לגייט, כלומר הייתי ממליץ על להגיע לשדה גג שעה וחצי לפני ההמראה.
#מלונות
מחירי מלונות נעים בין 50 שקל לבקתות פשוטות על החוף ויכול גם להגיע ל1500 שקל ללילה ויותר.
אנחנו שילבנו בין מלונות פשוטים וזולים (שגם הם היו ברמה ממש טובה בעינינו) לבין מלונות ברמה מאוד גבוהה (הכי יקר שלנו היה 400 שקל ללילה)
כל מלון, גם הכי פשוט שהיינו, סיפק לנו שני בקבוקי מים כל יום (מי הברז בתאילנד לא ראויים לשתיה)
#מוניות
אפלקציית BOLT עובדת רק ביבשת עצמה ולא עובדת באיים (לא יודע לגבי פוקט וקופיפי) ומחיר באפליקציה זול בחצי מחיר ממונית רגילה אז ממולץ ממש להוריד אותה ולנסות להשתמש בה כמה שאפשר.
#כסף ומחירים
בהתחלה חשבנו שיצא לנו 10,000 שח לכל אחד לכל הטיול, בפועל עלה לנו מעט יותר מ8,000 שח.
אחרי הרבה התלבטויות איך להתנהל עם הכסף, החלטנו לעשות הכל עם מזומן ולקנות בארץ יורו (לא משנה אם יורו או דולר) בבנק הדואר (מצאנו ששם השער הכי טוב) וכשהגענו לבנגקוק החלפנו 50 יורו לבאט רק בשביל שיהיו לנו באטים זמינים (השער המרה בבנגקוק פחות טוב מאשר בצאנג מאי) וכשהגענו לצאנג מאי החלפנו עוד 1000 יורו לבאטים. כל פעם שנגמר לנו החלפנו עוד כסף. יש גם בצאנג מאי וגם באיים מלא עמדות CHANGE בכל פינה והשערי המרה הם סבבה.
מבחינת מחירים כלליים: מונית בבולט- 200-80 באט (תלוי במרחק), ארוחה במסעדה תאילנדית- 400-600 באט (כולל אוכל ושתיה), אוכל רחוב בשוק 40-80 באט, מסאז'- 200-500 באט לשעה, השכרת טוסטוס 200-400 באט ליום, דלק לטוסטוס 200 באט למיכל מלא (עושה בערך 250 ק"מ למיכל)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

צפון תאילנד- צ'אנג מאי ופאי

את הזמן שלנו בצפון חילקנו ליומיים בצ'אנג מאי, 4 ימים בפאי ועוד יומיים בצ'אנג מאי.
יום 1-
מהנחיתה בשדה בצ'אנג מאי לקחנו מונית למלון, ישר אחרי האיסוף מזוודות יש דוכן שאתה אומר לאן אתה רוצה מונית ולכל מקום בעיר זה עולה 150 באט, נכנס לתור ומחכה שהמונית שלך תגיע.
ישנו במלון בשם glory boutique suits. עלה לנו בערך 250 שקל לשתי לילות וגם שידרגו אותנו לחדר טוב יותר. חדרים ממש אחלה ותמורה מעולה למחיר, אנשים נחמדים וטובים (כמו כל תאילנד) ארוחת בוקר חמודה ויחסית קרוב למרכז העיר. סך הכל ממש ממליץ על המלון.
יום 2- למחרת השכרנו טוסטוס (יש מלא מקומות בעיר להשכיר) הייתי הולך למקום מוכר אבל אנחנו פשוט מצאנו משהו בגוגל והלכנו אליו, ממליץ לצלם את הטוסטוס מכל כיוון וכל שריטה שיש כי אחרת מחייבים אותך על שריטות שלא היו כשאתה מחזיר אותו. מחיר של השכרה כולל איתו גם קסדה או שתיים אם צריך. מבחינת פיקדון שמענו שיש מקומות שמבקשים דרכון, אנחנו לא נתקלנו בכזה. תמיד השארנו או כסף (בין 2000 5000 באט) או רשיון נהיגה או גם וגם.
התרבות נהיגה בתאילנד על טוסטוסים היא ענקית, הרוב שם נוסעים על טוסטוס, לא צריך בשביל זה אפילו רשיון אבל כן הייתי ממליץ לבוא עם ידע מהבית בתחום כי בסוף זה מסוכן במידה מסויימת. מי שרוצה יכול גם להשכיר רכב אבל זה עולה פי 5 עד 10.
המקום הראשון שנסענו אליו נקרא המפלים הדביקים BUA THONG, זה מקום של מפלים שאומרים שיש עליהם איזה מינרל שמונע ממך להחליק ואפשר ללכת בקלות על הסלעים איפה שזורם המים, אחלה אטרקציה ומקום יפה ורגוע, איזור השעה נסיעה צפונה מהעיר, כניסה חינם.
אחר כך בדרך חזרה למלון עצרנו בX-CENTER, מתחם של כל מיני פעילויות אקסטרים, בשביל לעשות קפיצת בנג'י. חוויה מטורפת לאוהבי האקסטרים, צוות נחמד ממש ויודעים גם כמה מילים בעברית עקב הכמות של הישראלים שמגיעים לשם. מחיר 2700 באט כולל סרטון, שזה מחיר ממש נמוך ביחס לבנג'י אחרים בעולם.
משם חזרנו למלון ובערב הלכנו לאכול במסעדה באיזור.
יום 3-
לאחר שהחזרנו את הטוסטוס בבוקר, חזרנו ברגל למלון ולקחנו מונית של BOLT שעלתה 70 באט לתחנת אוטובוסים לקראת הנסיעה לפאי.
את הנסיעה לפאי ניתן לעשות בכמה דרכים, בעיינינו הכי טובה וזולה זה מיניבוס שיוצא מהתחנת אוטובוס שנקראת chiang mai arcadae 2 וניתן להזמין את זה באתר הזה https://premprachatransports.c.... עלות נסיעה לאדם לכיוון זה 150 באט, בהזמנה באינטרנט עולה קצר יותר וחייב לשלם מראש. אפשר גם להגיע פשוט לתחנת אוטובוס ולעלות על המיניבוס הראשון שפנוי. הנסיעה אורכת כ3 שעות וכל הדרך היא פיתולים בעליות וירידות בהרים אז קחו בחשבון ותתארגנו בהתאם מבחינת לאכול וציוד עזר.
בפאי ישנו במלון שנקרא THE QUARTER. רזורט ברמה גבוהה במרחק 5 דקות הליכה משוק הלילה של פאי, עלה לנו בערך 200 שקל ללילה. ארוחת בוקר חמודה וסטנדרטית.
ימים 4-6-
תכלס יש באיזור של פאי הרבה מקומות להסתובב בהם ודברים לראות, אני אציין פה את המקומות שאנחנו היינו בהם אבל תכלס לדעתנו זה פשוט להגיע ולהסתכל באינטרנט מה יש לעשות ולבחור מה רוצים לעשות.
השכרנו על הבוקר טוסטוס והתחלנו להסתובב.
נסענו למפל שנקרא PAM BOK WATERFALL, מקום יפה, עולה 200 באט כניסה לאדם, לא יודע אם שווה את זה אבל אם אתה כבר שם הייתי נכנס. משם המשכנו בנסיעה במעלה ההר לתצפית ממש יפה שנקראת DOI MIANG, נסיעה תלולה ומהנה למי שאוהב לנהוג בטוסטוס ומלאה בסיבובים אבל הירידה עשויה להיות קצת מפחידה כי זה באמת ממש תלול.
למחרת הלכנו למפל בשם MAE YEN WATERFALL, מפל יפה ומרשים. זה טיול של בערך 8 ק"מ לכיוון בתוך הג'ונגל, לנו לקח שעתיים ו40 לכיוון והלכנו יחסית מהר בלי הרבה עצירות, כל הדגרך אתה חוצה הלוך ושוב את הנחל והולך בתוך המים, אנחנו הלכנו עם סנדלים, בפועל הייתי הולך עם נעליים סגורות שאפשר להרטיב כי נכנסות מלא אבנים קטנות לסנדלים שפוצעות את הכף רגל עם הזמן בהליכה.
מסלול שמתאים יותר למטיבי לכת ופחות לילדים קטנים כי זה הליכה לא פשוטה.
ביום האחרון נסענו למפל בשם NO PANG WATERFALL. מקום ממש יפה שאפשר להעביר שם כמה שעות בכיף. בערך 15 דקות נסיעה ממרכז פאי, כניסה עולה 100 באט לאדם.
כל יום יש בפאי שוק לילה הומה אדם וחנויות זולות ממש ודוכני אוכל בין 17:00 ל22:00. מגניב פשוט להסתובב שם ולראות את הדברים ולאכול במסעדות הזולות את האוכל התאילנדי הטוב. למי שרוצה יש גם בית חב"ד עם אוכל כשר בפאי.
מקום נוסף שהגענו אליו בפאי זה הפאי קניון. מקום מתוייר ברמות וזה כזה ללכת על הקירות סלע הגבוהים שיש שם שזה יכול להיות נחמד, אבל בגלל שיש המון אנשים שבאים לראות את השקיעה משם וזאת כנראה השעה הכי עמוסה ביום, אתה מוצא את עצמך עומד מאחורי אנשים ומחכה שהם יתקדמו כי הכל שם יחסית צר כזה. מקום חמוד אבל אנחנו לא כל כך אהבנו אז לא נשארנו שם הרבה.
יום 7- חזרנו בבוקר לצ'אנג מאי. שווה ללכת בפאי כמה ימים לפני החזרה לתחנת אוטובוס ולקנות כרטיס למיניבוס כי המקומות נתפסים יחסית מוקדם.
בצ'אנג מאי ישנו במלון בשם THE DEER RESORT. רזורט כזה נחמד שעלה איזור ה250 שקל לשתי לילות, תכלס לא ממש ממליץ עליו כי הוא היה בלי ארוחת בוקר וגם הוא ממש רחוק ממרכז העיר אז מאוד קשה להגיע לאיזור שיש בו דברים ואין סביבו מסעדות כמעט בכלל.
יום 8- ביום הזה הלכנו לחוות פילים שיקומית. עלה לנו 1700 באט לאדם. זה כולל איסוף והחזרה למלון וארוחת צהריים תאילנדית. מה שעושים שם זה מאכילים פילים ורוחצים אותם וכזה, בקבוצה של איזור ה30 איש, אטרקציה של איזור ה-6 שעות, אנחנו מיצינו אחרי שעתיים כבר ומאותו רגע די חיכינו לאוכל ושיגמר אבל סך הכל אטרקציה חמודה.
יום 9- לקחנו מונית מהמלון לשדה ועלינו על טיסה לקוסמוי. לשדה בצ'אנג מאי הייתי מגיע איזור השעתיים לפני הטיסה כי זה לא שדה גדול אבל כן עוברים בידוק בטחוני ושילוח מזודות וכו.. כמו שאמרתי ממליץ לעשות צ'ק אין מראש לטיסה בשביל לחסוך את ההמתנה.

איי הדרום- קופנגן וקוסמוי

אז לאחר שנחתנו בקוסמוי, רצינו ישר לעבור לקופנגן. לקחנו מונית למזח HAD RIN QUEEN. איך שאתה יוצא מהאיסוף מזוודות יש כזה מוניות מאורגנות שעולות 120 באט לאדם, עלינו על כזאת והגענו תוך רבע שעה בערך למזח. הדרך היחידה לעבור בין האיים בתאילנד היא באמצעות מעבורות/סירות מהירות (speedboat/ferry). אני קצת הסתבכתי עם כל נושא המעבורות לפני הטיול, אבל הכי פשוט תכלס זה להיכנס לאתר הזה https://12go.asia/en ושם פשוט מכניסים מאיפה רוצים לעבור ולאן וזה נותן את האופציות. יש בקוסמוי איזור ה4/5 מזחים, בקופנגן 2 ובקוטאו 1, אז כשמתכננים את המעברים חשוב גם להסתכל מאיזה מזח אתם יוצאים ולאיזה מזח מגיעים בהתאם לאיפה שאתה נמצאים או רוצים להגיע. מחיר של מעבורת בין קוסמוי לקופנגן עולה בין 200 ל350 באט. תלוי באיזה חברה ומאיזה מזחים.
הגענו לקופנגן לאחר שייט של איזור השעה וישר קפצו עלינו מלא נהגי מונית (ככה זה בכל מקום בתאילנד, כשאתה יורד מהסעה או הפלגה יש מלא נהגי מונית שעטים עליך). המונית עלתה לנו 300 באט לאדם לנסיעה של 40 דקות בערך לצד השני של האי.
בשלושת הלילות הראשונים ישנו במלון בשם santhiya resort. מלון מאוד מפנק באיזור השקט יותר של האי, יש להם רכבי עץ שלוקחים אותך ממקום למקום במלון כי זה מין רזורט כזה גדול על צלע של הר אז הכל זה גם עליות וירידות כזה בתוך הרזורט, ארוחת בוקר ממש טובה עם מבחר גדול והמחיר שלו גם בהתאם, 400 שח ללילה לחדר עם בריכה פרטית. תכלס מלון מומלץ למי שמחפש להישאר רוב היום במלון או להיות בחוף הפרטי של המלון, לנו זה קצת פחות התאים ופשוט הלכנו כל פעם לאורך החוף לכיוון החוף היותר מרכזי בשם Thong Nai Pan Beach שעליו גם יש יותר מלונות ומסעדות והוא צמוד לכפר הקטנטן שיש שם ולמי שמחפש כן איזור שקט אבל לא ממש מבודד אלא יותר איפה שיש מסעדות ואנשים הייתי ממליץ לישון באחד מהמלונות שם כמו ANANTARA או BURI RASA וכו..
בלילה הראשון אכלנו באחת המסעדות במלונות שם על החוף, מחיר בערך פי 2 יותר מאשר המסעדות התאילנדיות הקלאסיות בתוך הכפר עצמו.
יום 10- ביום הזה לא עשינו יותר מידי, כי ירד הרבה גשם יחסית אבל לא נתנו לזה להשבית אותנו, ועשינו טיול לתצפית מטורפת, באמת בין היפות שהיינו בהן בחיים, בשם Bootle beach viewpoint. אפשר להגיע עם הטוסטוס עד נקודה מסויימת שממנה זה עוד בערך רבע שעה הליכה.
ימים 11-12- בימים האלה כבר היה יחסית יותר שמש אז היינו בעיקר בחוף ונהננו מהשמש והמים. באחד הימים גם נסענו לאי בשם Koh Ma. זה אי קטן כזה שמחובר ברצועת חוף קצרצרה לקופנגן. תכלס מקום יפה אבל באי עצמו אין יותר מידי מה לעשות, אבל זה אחלה חוף. בגדול בשני האיים ,קוסמוי וקופנגן, זה פשוט לפתוח גוגל מפות ולחפש דברים לעשות ולראות ולהחליט מה באלכם באותו רגע, אין באמת סיבה לתכנן יותר מידי מראש מה תעשו בזמן שהותכם באי.
בשני הימים האלה גם עשינו פעמיים מסאז' בכפר הקטן שליד המלון, FOOT MASSAGE עלה לנו 300 באט לשעה וBACK&SHOLDERS MASSAGE עלה 400 באט לשעה. לאורך הכביש המרכזי שם יש כמה מקומות של מסאז' שפשוט יושבות בחוץ איזה 5 מעסות שכשאתה עובר קוראות לך להיכנס, פשוט בחרנו אחד מהם וואלה היה תענוג.
התכנון המקורי שלנו הי לעבור לאחר מכן ליומיים בקוטאו, בעיקר כי שמענו שזזה יעד מטורף לצלילות ושנורקלים, אבל בגלל המזג אוויר שהיה יחסית מעונן והים היה יחסית סוער, החלטנו לשנות תוכניות ולעשות עוד לילה בקופנגן ולאחר מכן לעבור לקוסמוי.
לאחר שעשינו צ'ק אאוט במלון, השארנו את המזוודות בקבלה והמשכנו להסתובב עוד קצת עם הטוסטוס. נסענו למפל בשם Pho Darng Waterfall. מפלים נחמדים להעביר בהם כמה זמן, מרחק של 3 דקות הליכה מהטוסטוס. אחריהם רצינו להמשיך לחוף הקרוב בשם Haad Sadet Beach אבל כשהגענו גילינו שזה שמורת טבע וכניסה עולה 100 באט לאדם אז וויתרנו עליו.
חזרנו למלון ורצינו מונית למלון הבא שלנו באי. המלון שלנו הציע לנו מונית ב1200 באט, בכפר ליד מצאנו מונית ב700 באט אז שווה לבדוק עוד מקומות לפני שסוגרים עם מקום אחד, במיוחד כשהוא מציע משהו יקר.
למחרת בבוקר הזמנו מעבורת מקופנגן לקוסמוי, אז חיפשנו מקום זול וקרוב למזח THONGSALA שממנו שטנו למחרת. בלילה הזה ישנו במלון בקתות מקסים בשם Sea Scene Resort, מרחק 10 דקות נסיעה מהמזח. בקתות שקתות וחמודות על שפת החוף, עלה לנו 86 שקל ללילה כולל ארוחת בוקר, אנחנו ממש אהבנו את המקום.
יום 13- בבוקר לקחנו מונית למזח ומשם מעבורת שהזמנו מראש גם דרך האתר 12GOASIA שציינתי מקודם, במקום הודיעו לנו שההגעה לקוסמוי תהיה במזח אחר ולא במזח המתוכנן בגלל גובה הגלים הבעייתי, אז הוספנו עוד 150 באט לכל אחד בשביל מונית מהמזח בקוסמוי למלון. סהכ המעבורת+ המונית למלון עלתה לנו 500 באט לכל אחד.
בקוסמוי ישנו במלון בשם ESCAPE BEACH RESORT. סך הכל ממש אחלה מלון, ממש על המים, אחלה ארוחת בוקר, מחיר 110 שקל ללילה. גם מין מלון בקתות כזה רק קצת יותר מושקע, עם בריכה ואחלה בר. החסרון היחיד בו זה שאין ממש חוף וזה פשוט חומה כזאת שנפגשת עם המים, אבל חוץ מזה אהבנו אותו ממש. עוד יתרון במלון זה שהוא מרחק 10 דקות בטוסטוס מהשוק המרכזי באי בשם "שוק הדייגים". כל יום יש שם מלא חנויות עם כל מיני מתנות, בגדים, צמידים ודברים אחרים ממש בזול וגם יש שם מלא מסעדות וממש נחמד פשוט להסתובב שם בערב ומידי פעם לעצור באיזה חנות, להתמקח קצת עם המוכר ולקנות איזה כובע מצחייה חיקוי ב200 באט. בנוסף בימי שישי מגיע לשם שוק הלילה של קוסמוי, ויש עוד יותר חנויות ומלא חיקויים שדברים של תאילנדים מתיק גב ועד נרות וצמידים.
ימים 14-16- בימים האלה פשוט השכרנו טוסטוס והסתובבנו בין מקומות שונים באי. נסענו למפל בשם Na Mueang Waterfall. יש שם מפל מספר 1 ומפל מספר 2. מומלץ ממש להשקיע את הרבע שעה עליה למפל 2, ממנו יש תצפית ממש יפה על החוף והאיים שממול. כניסה עולה 50 באט לאדם ומקבלים גם שני בקבוקי מים במסעדה הקטנה שיש שם.
לאחר מכן המשכנו למפל נוסף בשם Wang Sao Thong Waterfall. חניה עולה 20 באט לטוסטוס ו40 באט לרכב. הליכה של 10 דקות, מפל ממש נחמד ופחות מוכר מהקודם.
משם המשכנו לתצפית מוכרת בשם Overlap stone. כשהגענו גילינו שהכניסה עולה 50 באט לאדם והחלטנו שגם זה לא שווה את הכניסה בשביל זה. בתמונות זה נראה מקום מדהים אבל תכלס אין מה לעשות שם יותר מ3 דקות וכמה תמונות.
בימים האחרים נסענו לעוד כמה מפלים נחמדים שיש באיזור ועברנו בין כמה מהחופים המומלצים באי כמו LAMAI וLIPA NOI.
באחד הימים עשינו את שייט 42 האיים. יש כל מיני חברות שמוציאות את הטיול הזה ואנחנו בחרנו אחת מהן פשוט כי היא הייתה זו שזמינה.
המטרה העיקרית שלנו הייתה לשנרקל ולראות קצת את העולם התת ימי.
הסיור הוא לשמורת טבע בשם Mu Ko Ang Thong שזה קבוצת איים גדולה שנמצאת ממערב לקוסמוי.
הסיור כולל מתחיל בשייט של 40 דקות לנקודת השנירקול, שאנחנו ממש התאכזבנו ממנה ותכלס השנירקול באילת הרבה יותר הרשים אותנו. אחרי זה ממשיכים לאגם שנמצא באמצע אחד האיים שם, ממשיכים לארוחת צהריים וקיאקים ובסוף נוסעים לאי שממנו יש תצפית מטורפת על כל האיים בשמורה.
מחיר של האטרקציה הוא איזור ה2000-2500 באט. זו אטרקציה מאוד מתוירת והמון אנשים עושים אותה, אנחנו ציפינו למשהו קצת אחר אבל סך הכל היה נחמד.
יום 17- הסתובבנו עוד קצת באי, נסענו לסמוי סנטרל שזה הקניון הגדול שם, רצינו לקנות אפלווטש והמחירים שם היו די דומים לארץ אז שתדעו שזה לא כזה אטרקטיבי לקנות שם דברים כאלה שאתם מחפשים. עשינו צ'ק אאוט מהמלון ונשארנו שם בבריכה ובמסעדה עד למונית שלנו לשדה תעופה בקוסמוי. יש גם במלון הזה מקלחת למי שרוצה להישאר אחרי הצק אאוט ולהיכנס לים או לבריכה שזה היה ממש נחמד.
כמו שאמרתי, אם עשיתם צ'ק אין מראש לטיסה מקוסמוי, הייתי מגיע לשדה שעה לפני הטיסה כי זה שדה ממש קטן ולוקח כלום זמן להגיע לגייט.
משם טסנו לבנגקוק וחזרה לארץ וסלמאת על העולם.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טיפים

  • אוכל- מסעדה תאילנדית מקומית זה המקום עם האוכל הכי טעים והכי זול. פעמיים בערך אכלנו במסעדות איטלקיות או משהו כזה, עלה פי 3, פחות טעים ופחות משביע.
  • קניות- בשווקים יש מלא דוכנים ומלא דברים, הם זורקים לך מחיר מופקע ומשם מתחילים להתמקח. אלה אנשים שיודעים שאתה הולך להתמקח איתם אז אין מה להיות רחמנים ולזרום איתם על המחיר שהם אומרים לך מלכתחילה. לא להתבייש להתמקח ולדאוג לכסף שלכם.
  • שמירת פריטים חשובים- את הדרכונים שלנו ואת היורואים שהיו לנו השארנו תמיד בכספת בחדר והסתובבנו עלינו רק עם הבאטים שאנחנו צריכים.
  • טיסות- אנחנו הזמנו בערך חודש וחצי לפני דרך האתר טיסות סודיות, כל יום בקוסמוי יש כביש שמקיף את כל האי ולכן יחסית נוח להגיע מצד לצד של האי. קופנגן הוא אי קצת יותר דרסטי מבחינת הפרשי גבהים ולפעמים נדרש לנסוע הרבה בכדי להגיע לנקודות מסוימות באי, גם אם נראה במפה שהן ממש קרובות.הטיסות ומחיריהן שם משתנות אז שווה לבדוק כל יום עד שמוצאים משהו מתאים. בנגקוק אירוויז- מי שעושה את כל הטיסות שלו איתם וחושב שיכול להיות שיטוס איתם שוב בעתיד, אפשר לפתוח אצלם חבר מועדון בחינם וכל טיסה צוברת נקודות. לא שווה המון אבל זה לא עולה כלום.
  • מלונות- אנחנו הזמנו הכל דרך בוקינג, הכי פשוט ונוח ומוצא לך את המחירים הכי טובים. סגרנו את כל המלונות מראש אבל חלק מהם שינינו ממש כמה ימים לפני שהגענו אליהם. שווה לעשות אופציה של ביטול בחינם ולהיות כמה שיותר גמישים, גם אם באים לפרק זמן קצר כמונו, כי אם פתאום תופס אותך גשם במקום מסויים או משהו לא מתאים, כמו שלנו היה עם קוטאו, אז אפשר להחליף בקלות.
  • בקוסמוי יש כביש שמקיף את כל האי ולכן יחסית נוח להגיע מצד לצד של האי. קופנגן הוא אי קצת יותר דרסטי מבחינת הפרשי גבהים ולפעמים נדרש לנסוע הרבה בכדי להגיע לנקודות מסוימות באי, גם אם נראה במפה שהן ממש קרובות.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )