תאריך הטיול | July 2022 |
---|---|
משך הטיול | 4 ימים |
עונה מומלצת | קיץ |
הויה אלפינה עובר דרך כל האלפים השוויצריים ולפחות במקטעים שאנחנו הלכנו כל מקטע מתחיל ונגמר בעיירה, שזה ממש נוח. הבעייה היא שמקטע אחד ביום דורש כושר הרבה מעל הממוצע! מי שבכושר טוב ורוצה להתקדם בנחת אני ממליץ לו ללכת קצת פחות מ20 ק"מ ביום. התוואי של רוב הימים הוא עלייה מטורפת ואז ירידה רצינית וזה לא קל. לכן גם אם תתחילו בעיירה לא בטוח שתגיעו אל האחת הבאה במסלול.
בשוויץ משתמשים בפרנק שוויצרי (CHF) שנכון ליולי 22 שווה בערכו ליורו. אם אתם לא רוצים להידפק עם פרנק לפני או אחרי הטיול מומלץ בחום להביא רק יורו. הם מקבלים אותו בכל מקום אבל מחזירים עודף בפרנק. בקיצור, אין שום סיבה להסתבך עם הפרנק במיוחד בגלל שליורו יהיה יותר שימוש אם תגיעו שוב לאירופה בעתיד או בטיול הנוכחי.
אז ככה. בתור חבורה של בני 18 עניים ניסינו לחסוך (והצלחנו) על הוצאות בטרק. רצינו להמנע משינה בבקתות מחשש שזה יצא יקר מדי וגם כי אנחנו חאפרים ולא היה זמן לתכנן. הבעייה היא שבשוויץ יש איסור לישון בכל מקום ציבורי וממש לא רצינו להסתבך איתם, בכל מקום אמרו לנו שיש אכיפה.
ביום שהגענו נאלצנו לשלם לאיזה חניון לילה 16 פרנק לאדם על הקמת אוהל (עושק רציני) אבל בהמשך עלינו על שיטה:
בכל יום נמנענו מלהגיע עד סוף המקטע המוגדר בעיירה, אלא עצרנו לפני זה בפאתי העיירות איפה שיש חוות ובתי מלאכה מפוזרים וביקשנו מהבעלים רשות לישון בשטח שלהם עם אוהל.
זה דורש קצת תושייה ישראלית בלנסות לחפש חוואים שעוד נשארו בשטחם בשעות הערב המוקדמות ולרוב צריך לתקשר איתם דרך גוגל טרנסלייט. מהניסיון שלי הרוב נענים בחיוב לבקשה ואז אתם מסודרים עם מקום שינה חוקי ויפה באופן שלא יתואר.
זה עדיף מבקתות בגלל המחיר, הניסיון/חוויה ובגלל שהחוות ממוקמות כמה מאות מטרים מעל העיירות ויש נופים עוצרי נשימה בשקיעה ובזריחה. כמובן שזה מיועד רק למי שישן בטבע ומומלץ מאוד להביא אוהל בגלל הטל והקרירות (טיילנו ביולי ובחלק מהלילות היה קריר. בטח אם יורדים לעיירה פחות קר מההרים החשופים).
אנחנו הכנו את הגוגל טרנסלייט מראש ופשוט הראנו להם בטלפון משהו כמו "שלום, האם אפשר בבקשה לישון בשטח שלכם בחוץ עם אוהל? מחר בבוקר כבר נלך וכמובן שנשאיר נקי". זה עבד לרוב ופגשנו חוואים ואנשים ממש נחמדים. אחת נתנה לנו חלב טרי, אחד נתן לנו שירותים ומקלחת ובמקרה נתקלנו באחד אוהב ישראל שישנו אצלו שזה תמיד מחמם את הלב.
במקרה קיצון שאתם קולטים שנדפקתם ולא תספיקו להגיע לשום מקום אפשר לישון על המסלול במקומות הנידחים והגבוהים שאין חשש שיבואו פקחים. זה לא מומלץ אבל זה פתרון לשעת הדחק. פשוט תקימו את המחנה מאוחר ותצאו מוקדם בבוקר וכמובן שתשאירו נקי! ככה לא יהיו בעיות.
אין שום סיבה לקנות כרטיסים מראש. עדיף פשוט לעשות את זה במקום לפי הצורך.
הכי טוב לקנות את הכרטיסים בתחנות הרכבת דרך המכונה או בקופה. יש אתר שנקרא SBB שגם דרכו אפשר לקנות הכל אבל הוא לא נוח לשימוש ויכול לסברך אתכם. הרכבות מאוד מדוייקות (בכל זאת, מדובר בשוויץ) לכן לפני כל נסיעה מתוכננת תשאירו לעצמכם 20 דקות בטחון. בזמן הזה תוכלו לקנות את הכרטיסים באתר או בתחנת הרכבת.
דרך האתר/ אפליקציה של SBB תוכלו לראות שעות ומחירים של הרכבות וזה די עוזר.
עוד נקודה ממש חשובה וקריטית היא שחובה מוחלטת על כל מטייל באזור להביא גולה או כדור קופצני קטן! לאורך המסלול פרושים מתקנים מגניבים מאוד מעץ לשמניחים כדור בלמעלה הוא עובר כל מני מכשולים ומגלשות עד למטה.
לגבי מפה. אנחנו לא מצאנו ולא הספקנו לקנות מפה של המסלול והסתמכנו בלית ברירה על אפליקציות בטלפון והדפסה של מפות מעפנות. כמובן שעדיף מפה נורמלית אבל הסתדרנו בסוף.
אז לסיכום. אפשר להשתמש ביורו בכל מקום. אפשר לישון בשטחים פרטיים בהסכמת הבעלים או גבוה בהרים במקרה הצורך (קחו בחשבון שככול שאתם יותר גבוהים בלילה ככה יותר קר). עדיף לקנות כרטיסי רכבת במקום. מקטע אחד אין פרושו הליכה של יום אחד. חובה להביא כדור בגודל של גולה עד כדור פינגפונג. ציוד מומלץ: סוודר קל, ביגוד תרמי עם שקש ממוצע מינוס יספיקו בהחלט ללילה, פנס, מקלות הליכה (עוזר מאוד), אוהל, וכל השאר עליכם.
אני וחברים שלי ממש נהננו ומקווה שגם אתם. שמח אם הצלחתי לעזור:)
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם