תאריך הטיול | September 2019 |
---|---|
משך הטיול | 16 ימים |
-כסף : הקמבודים משתמשים בדולר אמריקאי, ולכן ההתנהלות הכלכלית בקמבודיה מאוד נוחה (וזולה!). בד"כ עודף שהוא מתחת לדולר מקבלים בריאל קמבודי (4000 ריאל = דולר). המלצה היא להשתמש איפה שניתן בכסף הריאלי שמצטבר לכם, כי אנחנו לא הצלחנו לעשות לו צ'יינג בבנגקוק.
-התניידות : קצת הפחידו אותנו לגבי הסליפרים של קמבודיה, אבל וואלה זה לא היה כזה נורא! חשוב לדעת – ברוב הסליפרים יש *מיטות זוגיות* (שלא תדמיינו מיטת קינג סייז כן?? זה יותר בגודל של עריסה של תינוק ישראלי שמנמן), מה שאומר, שאם אתם מטיילים לבד וקונים כרטיס לסליפר כזה, צפו לחלוק את התא הפצפון שלכם עם מטייל נוסף שלא הכרתם או לא עלינו – קמבודי. אבל חשוב לדעת - *שאפשר גם אחרת*, בשעות מסוימות יוצאים סליפרים שונים, ויש סליפרים שיש בהם גם מיטות יחיד, עלות הכרטיס מעט גבוהה יותר, אבל אם לא בא לכם לישון כפיות עם אדם זר זה פתרון מצוין.
-אוכל : האוכל בקמבודיה אחד הטעימים במזרח! הוא זול ומעולה!. אל תפחדו לאכול אצל קיקיונרים (קיקיונר = בסטיונר), האוכל רחוב בקמבודיה הוא אחד הטעימים והזולים שאכלנו, מנת נודלס אצל קיקיונר יכולה לעלות 75 סנט כולל שתיה. בקיצור פתחו את עצמכם לאוכל רחוב ואל תפחדו מקלקול קיבה – בשביל זה יש קל-בטן!. המנה המקומית האהובה עלינו היתה – פיש אמוק, נסו גם את הלאק לאק!
-לינה: רוב מקומות הלינה שלנו היו בהוסטלים, עלות למיטה בדורמז נע בין 3-8 דולר, חדרים פרטיים נעים בין 18-25 דולר ללילה. ברוב ההוסטלים בעיקר באיים מים חמים זו המלצה בלבד, שלא נדבר על מזגן, לכן כדאי לשאול לפני שסוגרים.
-סים מקומי וקליטה : אנחנו עשינו סים של חברת metafone – העלות היא 7 דולר למשך שבועיים, חבילת אינטרנט ושיחות פנים קמבודיה של 15 ג'יגה. אם הארכתם את השהות שלכם בקמבודיה, אפשר להטעין את הכרטיס סים בדולר שיתן לכם עוד כמה ימים של אינטרנט. באופן כללי, הקליטה בקמבודיה לא להיט במיוחד באיזורים מסוימים באיים, אבל סך הכל עבד מעולה.
-ויזה: את הויזה עושים בשדה התעופה בקמבודיה (לא סגורה איך זה עובד אם המעבר הוא קרקעי). בניגוד למה שקראנו בסיפורי דרך ובפוסטים קודמים, לא התבקשנו להביא/להציג תמונת פספורט עם הגשת הויזה. מה גם שבויזה שהונפקה לנו לא היתה מצורפת שום תמונה אחרת ולא היתה בעיה זה. את הטפסים לויזה מקבלים במהלך הטיסה לקמבודיה, בהגעה לשדה נותנים את הטפסים, משלמים 40 דולר לויזה (נראה לנו שעקצו אותנו ב10 דולר כי הבנו ממטיילים אחרים שהעלות לויזה היא 30 דולר, אז שימו לב). הויזה תקפה לחודש.
-הצגת כרטיס טיסה יציאה מקמבודיה – הגענו מישראל לבנגקוק ומשם לסיאם ריפ, בשדה בבנגקוק הבחורה בצ'ק אין ביקשה שנציג לה כרטיס יציאה מקמבודיה ואמרה 'שיתכן וירצו לראות את זה בקמבודיה'. בפועל לא ביקשו מאיתנו כ.יציאה בסיאם ריפ.
-מזג האויר : טיילנו כאמור בעונה הגשומה, אבל הבנו מהמקומיים בקמבודיה שגם בעונה היבשה לא ניתן לצפות את מזג האוויר, אז נכון, קצת באסה לטייל כשיורד גשם, וכולם רוצים ומצפים שיהיה מזג אוויר מהמם באיים גם כשזה לא תמיד ככה. בקיצור, אל תוותרו על קמבודיה גם בעונה הגשומה.
-ציוד:
אל תוש – חובה, מוזמנים להביא מהארץ / לקנות את האל-תוש המקומי הכתום שלהם. נעקצים שם, ודי הרבה.
מצעים – טיפ הזהב לכל טיול תרמילאים- תביאו איתכם ציפה של שמיכה (ולמחמירים גם ציפה לכרית) – יש מקומות שעדיף להכנס בהם למצעים שלכם (כמו שק שינה) ולהריח את ריח הבדין של הכביסה של אמא, מאשר לישון במצעים של כלבייה.
פנס – יש איזורים חשוכים בקמבודיה, למשל באיים, כשאין תאורה אחרי שמחשיך, פנס בהישג יד יכול לעשות את כל ההבדל כשמנווטים את הדרך להוסטל בחושך מוחלט.
-אפליקציות
-Passapp – אפליקציה למוניות בקמבודיה – סטייל גראב ואובר.
-Currency – להמרת מטבע
-Trip adviser – תמיד טובה למטיילים
-Hostel world – הגרסא התרמיאלית של אגודה ובוקינג, לרוב גם זולה יותר.
-עלות הטיול - 580 דולר לכל אחת, למשך 16 ימים. אציין שב-5 ימים האחרונים של הטיול ישנו בריזורט אמאלה שעלה לנו 100 דולר לכל התקופה לכל אחת, לכן בקלות אפשר לעשות את קמבודיה ב450 דולר אם החלטתם להתכלב עד הסוף.
-קבוצת וואטספ קמבודיה למטיילים https://chat.whatsapp.com/G73i...
2 לילות.
עיר המקדשים במקבודיה, סופר כיפית עם אוויר צעירה, קניות מעולות ואוכל אליפות.
*איך מגיעים?*
הגענו מבנגקוק בטיסה לסיאם ריפ, לקחנו מונית שעלתה לנו 10 דולר, משך הנסיעה כ-20 דקות.
*איפה ישנים?*
חיפשנו מקום לנחיתה רכה והלכנו בהמלצת מטיילים ופה בקבוצה לגרדן ווילג'. בדיעבד, היינו בוחרות לישון במקום אחר. ישנו בחדר פרטי, עם מזגן ומים חמים בעלות של 18 דולר ללילה. החדרים הפרטיים ברמה נמוכה מאוד ולא נקיים. הדעות לגבי המקום בין מטיילים חלוקות, משאירות לכם מקום להחליט בעצמכם:
יתרונות – מיקום פצצה, ממוקם 3 דק הליכה לשוק לילה ולפאב סטריט, יש בריכה ובר / מסעדה שפתוחים במקום 24/7 עם אוכל ישראלי, אומרים שיש אווירה של תרמילאים (אנחנו פחות חווינו), ניתן לסגור אטרקציות במקום, הצוות נחמד.
חסרנות – החדרים הפרטיים ברמה נמוכה מאוד (שמענו שגם הדורמס לא להיט), המים במקלחת – בריח, בטעם ובצבע של חלודה, האנשים במקום יגידו שככה זה בכל קמבודיה, קל להאמין כשזה היעד הראשון שלך בטיול, בפועל – גם במקומות הנידחים ביותר בקמבודיה לא היו מים כאלה, זה דוחה ברמות שלא נדבר על זה שזה גם לא בריא.
ברחוב של הגרדן ווילג' יש ים הוסטלים אחרים, המיקום כלכך מצויין שלא כדאי לחפש במקום אחר. שמענו המלצות חמות על ה- Cozy Cloud, הוסטל עם בריכה חדרים פרטיים ודורמס, באותו רחוב של הגרדן.
*מה עושים?*
- פאב סטריט ושוק לילה – נמצאים במרחק הליכה מהגרדן ווילג', סופר כיף וייבים מעולים! הרבה מקומות לאכול ומלא דברים מגניבים לקנות.
- סיור זריחה במקדשים – סגרנו דרך הגרדן בעלות של 10 דולר לבן אדם, יציאה בשעה 04:30, הסיור כולל מדריך ו-וואן, יש לשלם בנפרד על כרטיס כניסה יומי למקדשים בעלות של 37 דולר לאדם. בפועל בגלל שירד מלא גשם ביטלנו את היציאה לסיור, ויצאנו למחרת עצמאית במזג אוויר שמשי עם נהג טוקטוק שסגרנו ברחוב בעלות של 15 דולר. אמרנו לו איזה מקדשים אנחנו רוצים לראות ובינהם – אנגקור וואט, אנגקור תום ועוד שניים שנתנו לנהג לבחור לנו. לא היינו צריכות מדריך, קראנו קצת בוויקפדיה מה קורה . הרבה מגיעים לסיאם ריפ ומתלבטים אם ללכת למקדשים, אז באמת שאם אתם כבר שם – לכו.
נהגי טוקטוק שישמחו לקחת אתכם:
• וואנק, +855 10 332 210.
• קים סוק, +855 12 322 913
- סיור בכפר הצף Kampong phluk – סגרנו דרך הגרדן ווילג' בעלות של 15 דולר לאדם, הסעה מההוסטל לכפר, יציאה בשעה 13:00 חזרה בשעה 19:00. כשמגיעים לכפר עולים על סירה מקומית שלוקחת לסיור בכל מיני מקומות בכפר. אפילו שזו היתה העונה הגשומה, הכפר לא היה כלכך צף, הגובה של המים היה די נמוך, ועדיין זאת היתה אחלה חוויה! הכפר צבעוני מאוד, והאנשים שם סופר נחמדים.
- לא היינו אבל שמענו ש- יש אטרקציה שנקראת Cambodian village experience – כל הרווחים הולכים כתרומה לבית ספר מקומי, הסיור כולל ביקור בכפר מקומי, חוות תנינים, בישול ארוחת צהרים ופעילות עם הילדים. ניתן לסגור דרך הגרדן ווילג', העלות היא 12 דולר לאדם.
*איפה אוכלים?*
באיזור השוק לילה והפאב סטריט יש מלא מסעדות וקיקיונרים שאפשר לאכול אצלם. העלות בסיאם ריפ גבוהה יותר מזו שיש ביתר המדינה וסביר להניח שזה בגלל שהיא מאוד מתויירת. מסעדה שאהבנו במיוחד באיזור הפאב סטריט היא – kitchen 2002 מסעדה מהממת שמגישה אוכל קמבודי מצויין, נראה מעט יוקרתי ביחס למסעדות אחרות, אבל המחירים הוגנים והאוכל מעולה.
- היעד הבא שלנו היה להגיע לאיים / לקמפוט , החלטנו להגיע לסיהנווקיל ולקבל שם החלטה אם להמשיך לקמפוט או לאיים לפי מזג האוויר. כך או כך לשני היעדים היה צריך לעבור דרך העיר הארורה – סיהנוקוויל.
סיהנוקוויל, או בשמה השני, עזה, היא העיר הכי ארורה, מסריחה ומזוהמת בקמבודיה, ואם חושבים על זה קצת יותר אז אין ספק שהיא העיר הכי מזעזעת בעולם! לפני 10 שנים היא נחשבה לעיירת חוף מהממת ואז הגיעו הסינים ופשוט חירבו אותה – בקיצור, אין אסונות כמו סיהנוקוויל!
השתמשו בעיר לתחנת מעבר בלבד, ואם אין לכם ברירה ואתם צריכים לישון שם לילה, אז תנחומיי, אבל ממליצים לישון באיזור ה- otres – אוטרס.
בעיר יש גם שדה תעופה! משם ניתן לטוס לסיאם ריפ ואפילו לבנגקוק.
-טיפ: יש מספר חברות שמוציאות מעבורות בסיהנוקוויל לאיים, לכל חברה יש זמנים שונים ליציאת המעבורת, בדקו לפני את זמני המעבורות כדי לתכנן נכון את זמן ההגעה שלכם כדי לצמצם את זמן השהות שלכם בסיהנוקוויל למינימום!. חשוב לדעת שגם ההתניידות בעיר הזו קשה, נסיעה שאמורה להיערך כמה דקות יכולה להמשך שעה בגלל הצפיפות, הפקקים, והכבישים הלא סלולים של העיר.
*איך מגיעים ובורחים מסיהנוקוויל?*
סגרנו דרך הגרדן ווילג' סליפר עם תאים זוגיים (יש זמנים שונים וסליפרים שונים, בינהם גם סליפר עם מיטות יחיד, שווה לבדוק), הנסיעה אורכת כ- 10-12 שעות, בעלות של 12 דולר. הסליפר צפוף, אבל ממוזג ועם שקעים לחשמל! אפשר לסגור כבר מראש כרטיסים למעבורת לאיים הלוך וחזור בעלות של 28 דולר, וזה בהחלט מחיר הוגן ושווה! הסליפר האחרון יוצא בשעה 21:00 בערב, והגעה המשוערת היא 06:30- 07:00 בבוקר לסיהנוקוויל.
כשהגענו לסיהנוקוויל היה גשם נוראי, מה שהפך את החוויה לרטובה ומסריחה במיוחד. אחרי שעה וחצי המתנה למעבורת המשטרה החליטה לבטל את כל המעבורות לאותו היום, ואנחנו מצאנו את עצמנו נסות על נפשנו לקמפוט. לקחנו טוקטוק למשרד נסיעות מקומי, וקיבלנו החזר כספי מלא בגלל שרכשנו את הכרטיסים עם ההגעה לסיהנוקוויל ולא בסיאם ריפ. סגרנו נסיעה לקמפוט בעלות של 7 דולר.
בקיצור, הגעתם לסיהנוקוויל והתבטלו המעבורות? אתם זכאים לקבל החזר כספי חלקי על הכרטיסים שקניתם בסיאם ריפ למעבורת או מלא אם קניתם אותם בסיהנוקוויל, לא לוותר, צריך רק קצת אסרטיביות עם אנשי הסוכנות הנסיעות המקומית.
4 לילות
עיירה סופר כיפית!
*איך מגיעים?*
וואן מסיהנוקוויל הארורה, עולה 7 דולר לאדם, נסיעה של כ-3 שעות בממוצע בדרך לא דרך, הכביש לא סלול ברובו, מה שהופך את הנסיעה לתחושה של קפיצה ממושכת בטרמפולינה. אפשר להגיע לקמפוט גם דרך פנום פן ולאוו דווקא דרך סיהנוקוויל
*איפה ישנים?*
יש המון מקומות טובים לישון בהם בקמפוט, האיזורים מתחלקים ל-2: האיזור של העיר והאיזור שמעבר לנהר. האיזור שמעבר לנהר הוא מבודד יותר ושקט יותר, שמענו שיש שם הוסטלים סופר כיפים. וההוסטלים שנמצאים בצד העירוני קרובים מרחק הליכה להרבה מקומות בתוך העיר ותכלס נמצאים באחלה מיקום.
אנחנו ישנו ב- Mad monkey. ללא ספק, ההוסטל הכי טוב שישנו בו בעולם! נמצא בחלק העירוני של העיר, מרחק הליכה משוק מקומי מגניב, 10 דקות הליכה למסעדות מקומיות ושוק נוסף. בהוסטל יש אפשרות ללינה בחדר פרטי ולינה בדורמז. את הלילה הראשון עשינו בחדר פרטי מטורף, בעלות של 23 דולר ללילה, חדר ממוזג, עם מים חמים, מרווח ונעים. את יתר הלילות העברנו בדורמז המושלם שלהם בעלות של 7.5 דולר למיטה (בחדר של 6) . הדורמז נקיים ונעימים, המיטות סופר גדולות, יש מזגן, מים חמים ומקלחת ושירותים בתוך החדר.
בהוסטל יש בריכה, אווירה צעירה ומסיבתית ובר מסעדה מוצלח מאוד, אוכל טעים! כל ערב בין 19:30-20:00 יש בירות חינם למי שישן בהוסטל. האווירה שם מעולה ממליצות בחום לישון שם.
- לא היינו אבל שמענו ש: banyan tree ו-monkey republic – אחלה הוסטלים גם כן.
*מה עושים?*
- סגרנו נהג טוקטוק ב-18 דולר ל-3 אנשים שיקח אותנו לאגם הנסתר ולחוות הפלפלים (בחוות הפלפלים יש סיור שהוא חינמי!). הנסיעה לאיזור ממש כיפית עוברים באיזורים פחות מתויירים ויותר כפריים. לא מומלץ לעשות את הנסיעה לשם על אופנוע עצמאית כי הדרך לשם לא קלה. לא מומלץ להכנס לטבול באגם הנסתר, המים די עכורים.
- הר בוקור – שכרנו אופנועים בעלות של 4 דולר ליום בסוכנות מקומית שנקראת CN tours & Travels. (ניתן לסגור גם דרך ההוסטל בעלות של 6 דולר ליום). הניווט להר בוקור די פשוט, הנסיעה לשם בכבישים סלולים ומסודרים, כשמגיעים להר יש מספר תחנות שניתן לעצור בהם, תוכלו להחליט מה בא לכם – יש תצפית יפה, מפלים, פסל בודהה גדול, טרסות אורז ועוד.
- ספא golden hands spa – המסאז הכי טוב שתעשו בקמבודיה זה שם. המקום מהמם, עם אווירה נעימה ורגועה, המחירים זולים והמסאז באמת באמת איכותי וטוב. פתרון מושלם לנקות מעליכם את סיהנווקיל אחרי ההגעה לקמפוט.
- לא היינו אבל שמענו ש- יש גם חוות מלח (שלא היתה פעילה כשאנחנו הגענו), ויש מערות נחמדות שאפשר להכנס אליהם - - White Elephant Cave, Phnom Chhnork Temple- מקדש בתוך מערה
*איפה אוכלים?*
קמפוט מלאה במסעדות מקומיות ומסעדות בניהול מערבי. המומלצות שבהן:
-מסעדה צמחונית - Simple Things המסעדה בניהול מערבי ומציעה גם שיעורי מדיטציה (בחינם) ויוגה (בתשלום 5$)
-מסעדה איטלקית Ciao – שאסור לוותר עליה (למרות שאנחנו ויתרנו ), מכינים את הפסטה ממש על המקום!
בית קפה מסעדה - epic art cafe - מקום בו עובדים מקומיים חירשים, מכינים אוכל באמת טעים ומגוון!
- יש בעיר מלא קיקיונרים שמכינים אוכל טעים וזול. אל תפחדו ותאכלו!
- היעד הבא: קורונג וקורנוג סמלואם.
3 לילות
אי מגניב ויפה עם אווירה צעירה ותוססת.
*איך מגיעים?*
סוגרים בהוסטל נסיעה בואן לסיהנווקיל + מעבורת הלוך וחזור לקו רונג / קו רונג סמלואם. העלות מהמאד מאנקי בקמפוט היא 28 דולר לאדם, להבנתנו אפשר להשיג גם בפחות. הכרטיס חזור במעבורת יכול להיות מכל אי שתבחרו ולא צריך להחליט על זה מראש. אפשר גם להחליט לסגור רק נסיעה בוואן לסיהנוקוויל ושם לקנות עצמאית כרטיסים למעבורת בכפוף לשעות המעבורות.
יש מספר סוגי חברות של מעבורות, ולכן זמני המעבורות שונים, אנחנו יצאנו מקמפוט בשעה 08:00 בתקווה להספיק את המעבורת של 11:30, בסוף הגענו ב13:30 והספקנו למעבורת של השעה 15:00.
*איפה ישנים?*
האי מחולק ל-4 איזורים עיקריים:
- חוף 4K חוף שקט ויפה שיש בו הרבה הוסטלים, אוירה תרמילאית..
- לונג ביץ' – לא סגורה אם יש שם הוסטלים, אומרים שהחוף יפה ושקט אבל לא היינו.
-פוליס ביץ' – החלק הרועש יותר של האי בגלל המסיבות הרבות שמתקיימות באיזור.
- הווילג' – החלק הכפרי באי, יש בו מלא מסעדות ומקומות נחמדים לשבת שם, יש חנויות מקומיות, סוכנויות נסיעות, מועדני צלילה ועוד.
ההוסטלים המדוברים ביותר בקרב ההישראלים נמצאים בחוף ה-4K. אם בחרתם לישון ב-4K המעבורת תוריד אתכם ברציף ותצטרכו ללכת רגלית להוסטל שלכם. *טיפ העשור* – קחו taxi boat להוסטל אחרת תמצאו את עצמכם במסע משקלים של גולני על החוף, בחום, מזיעים, ועם חול בעיניים.
אנחנו ישנו ב- Nest. הוסטל מגניב ממש, נמצא על החוף, בקצה המרוחק של החוף מהנקודה שבו מורידה המעבורת. הדרומז עצמם נמצאים בתוך הג'ונגל, דמיינו את החוויה של לקום בבוקר ולידכם קופים ובעלי חיים אחרים. הדורמז ברמה גבוהה, מיטה בחדר של 10 עם מזגן, 2 מקלחות ושירותים בדורמז, 3 דולר ללילה. אין מים חמים בהוסטלים באיים, קחו את זה בחשבון. האוכל בנסט קצת יקר, לכן ממליצים ללכת לווילג' שנמצא 20 דק הליכה בג'ונגל או למסעדה הצמודה לנסט שנקראת white pearl beach עם אוכל מקומי מצויין וזול.
בגלל שהנסט נמצא בנקודה הכי מרוחקת בחוף, ההליכה לשם על החוף סופר קשה עם המוצילות על הגב, שלא נדבר על הקורה שצריך לעבור בשלב מסוים כדי לעבור לצד השני של החוף. בקיצור – Taxi boat כבר אמרנו?
- לא היינו אבל שמענו ש- רוב הישראלים ישנים ב-reef on the beach, הבנו שרמת הדורמז נמוכה מאוד, יש שם גם חדרים פרטיים וגם אוהלים (?!) ושיש שם אווירה טובה , מגיעים לשם גם מהוסטלים אחרים בלילה.
*מה עושים?*
- היילנד הופינג – סיור בין איים ושנירקול, ניתן לסגור מכל הוסטל / סוכנות נסיעות מקומית
- סיור פלנקטונים – יש אנשים שמשלמים על זה כסף, סירה שלוקחת אתכם לאמצע הים בחושך מוחלט זורקת אתכם למים ורואים מלא נקודות זוהרות בים, הריאקציה של גוף האדם במים גורמת לתופעה המהממת הזאת. אפשר לעשות את זה גם בחינם ולהכנס באיזור חשוך מאוד למים עד גובה המותניים ולראות את זה.
- צלילות – יש מועדני צלילה באי והרבה יוצאים משם לסיורי צלילה.
- אומגות בג'ונגל – לא עשינו אבל שמענו שקיים.
*איפה אוכלים?*
- באיזור הווילג' יש מסעדות מקומיות ממש זולות, פשוט ללכת ולבחור לכם מקום לשבת בו.
- המסעדה האהובה עלינו היתה white pearl beach שהיתה ממוקמת 2 דק הליכה מההוסטל והגישה אוכל מקומי מעולה וארוחות בוקר.
6 לילות.
אי שקט, מבודד ומושלם. ים פלטה עם צבעים משגעים. הרבה יותר שקט ורגוע מקורונג. מחולק ל-2 איזורי לינה: sarcan beach ו-mapy bay . מפיי ביי הוא איזור יותר צעיר להבנתנו, למרות שלא ישנו שם.
*איך מגיעים?*
מעבורת מקו-רונג לסמלואם עולה 8 דולר לאדם, היציאה היא מהוילג' מקו-רונג, המעבורת לוקחת בערך כשעה פלוס מינוס ויש לה 2 תחנות עצירה, הראשונה זה המפיי ביי והשניה זה הסרקן. תגידו לצוות את שם ההוסטל שלכם והם כבר יגידו לכם איפה לרדת. בירידה ברציף של הסרקן יש taxi boat חינמי כמעט לכל הוסטל באיזור, כולל מד מאנקי, שרה ריזורט וונדורז ועוד. פשוט תשאלו.
*איפה ישנים?*
-הוסטל Onederz – הוסטל שממוקם בחוף ה- saracan יש בו אווירת תרמילאים, הוא נראה טוב ביחס להוסטלים אחרים, אין מים חמים, הדורמז של ה-4 ללא מזגן (כי אין שם מזגנים) בעלות של 8 דולר ללילה לבן אדם, המקום עדיין בבנייה. אנחנו לא יכולות להגיד מילה טובה אחת עליו כי די חווינו אנטשימיות שם כשלא רצו לארח אותנו כשגילו שאנחנו מישראל למרות שהיו מיטות פנויות (לפי בוקינג וhostel world) .
-את 2 הלילות הראשונים באי העברנו בכלבייה המקומית של קו-רונג סמלואם הנקראת – Mad monkey. ההוסטל ממוקם במקום מבודד באי, בלב הג'ונגל, עם חוף פרטי, נדנדות וערסלים מגניבים ואווירה תרמילאית. הדורמז נעים בין 4 ל-12 אנשים בחדר, חדר בדורמז ל4 עולה 8 דולר, החדרים של ה-4 צפופים, חם פיצוצים, יש מאוורר אחד בכל חדר שלא מגיע למיטות העליוניות, המים קרים, יש כילה ליתושים ומעופפים אחרים מעל כל מיטה, אין חשמל בחדרים אבל יש עמוד עם שקעים באיזור המשותף של ההוסטל, החדרים לא ננעלים באמת עם מפתח, זה נראה כמו דלת של אסם, אני גיליתי אחרי הלילה הראשון שכל הלילה ישן איתי כלב, שחזר גם בלילה למחרת. חדרי הדורמז הגדולים יותר הם חדרים פתוחים בג'ונגל, כן כמו שזה נשמע ככה זה נראה, זה רמפה שיש עליה 6 מיטות קומותיים, עם כילה לכל מיטה ויש גם חדר דורמז סגור ל12 שאם בחדר דורמז של 4 אי אפשר לנשום אז המשמעות של חדר סגור ל-12 הוא תא חנק. ההתנהלות הכלכלית שם מבוססת על צמידים (סטייל פאנג'ויה) מטעינים אותם בכסף ומשלמים בזה את הלינה, האוכל והאטרקציות שמשתמשים בהם במקום. ניתן להטעין את הצמיד בכסף עד השעה 20:00 והמטבח עצמו נסגר ב21:00 ואז אם לא אכלתם בעיה שלכם. האוכל יקר מאוד ולא טעים בכלל מלא מלא מלא שמן, קצת קשה לצאת משם כדי ללכת לאכול באיזור אחר באי (תלוי סירות שאטלים שיוצאים מההוסטל לחוף הסרקן, השאטל האחרון יוצא בשעה 15:00). ההמלצה שלנו – תעשו לילה אחד שם בשביל הצחוקים והחוויה. וזהו.
-אחרי ההתכלבות במד מאנקי – אמרנו חאלס, חייבים ריזורט לגוף ולנשמה, והלכנו למקום הכי מושלם עלי אדמות – Sara resort. הריזורט המהמם הזה ממוקם באמצע חוף ה- sarcan, העלות לחדר פרטי עם מיטה זוגית ומיטת יחידת היא בערך 35 דולר ללילה (אולי אפילו פחות) כולל ארוחת בוקר מושלמת שכלולה במחיר החדר. אנחנו היינו 3 ושודרגנו לחדר משפחה (שמתאים גם ל4 אנשים), אחד מתוך 2 החדרים שנמצאים ממש על החוף הכי מושלם בעולם. החדרים היו ליגת האלופות, מים חמים, מזגן, מגבות כיד המלך! (נדיר מאוד בקמבודיה!), הצוות במקום הכי מהמם שנתקלנו, יש בר ומסעדה של המקום על החוף עם אוכל מעולה והפי אוור מצויין, סופיה המהממת תקבל אתכם עם מלא אהבה שתדעו!. היה לנו כזה מושלם שהארכנו את השהות שלנו שם וישנו שם סהכ 4 לילות. בכנות, שחינו שם כמו חזירים, שתינו מלא יין וקוקטיילים, ואכלנו ממש טוב, העלות הממוצעת לבן אדם בקבוצה של 3 לכל השהות היתה 100 דולר ל5 ימים, נחשב הרבה בתקציב של תרמילאים, אבל לא כשמבינים שהתמורה שקיבלנו שווה כל דולר. וגם לכל תרמילאי מסכן מגיע קצת פינוק! בקיצור, באמת, שתעשו לעצמכם טובה, ולכו לישון שם לפחות 2 לילות בטיול.
*מה עושים?*
- Sunset beach – חוף הנמצא במרחק של שעה וחצי הליכה בתוך ג'ונגל, ממנו ניתן לראות.. ניחשתם נכון.. את השקיעה. שמענו שהוא לא אטרקטיבי במיוחד ואם החלטתם ללכת אז תחזרו לפני שמחשיך כי הדרך בתוך הג'ונגל החשוך לא הכי נעימה.
- lazy beach – נמצא במרחק של 20 דקות הליכה בתוך הג'ונגל מהשרה ריזורט. רצועת חוף מהממת ובתולית, מזכירה קצת את החופים שלנו בארץ עם החול הצהוב. נחמד ללכת לשם, לראות את השקיעה ולהנות מהחוף. חוץ מזה אין שם כלום.
- יש מפלים באיזור ששמענו שהם מעפנים.
- שנורקלים – אפשר להשכיר מאחת החנויות על החוף, וללכת לעשות שנורקלים עצמאית בסוף החוף של ה-lazy beach ליד הסלעים, יש אלמוגים מטורפים, אפשר גם לסגור סיור קצת יותר מקצועי עם אחת מהסוכוניות באיזור.
- חוץ מזה, פשוט לא עושים כלום בסמלואם ולא יכולה להסביר לכם כמה זה הכי כיף בעולם לשבת על החוף, להכנס למים, לשתות קוקטייל, ולהתבאס על איך שהזמן עובר מהר.
*איפה אוכלים?*
רצועת ה-saracan beach מלאה בהוסטלים ומסעדות, אנחנו אכלנו מלא בשרה ריזורט, יש שם הכל, אולי קצת יותר יקר מיתר המקומות אבל בהחלט טעים ושווה.
-לא היינו אבל שמענו ש: יש אי נוסף שנקרא קו טה קייב, ניתן להגיע אליו דרך סיהנוקוויל. אי בתולי ממש ההוסטלים ברמה מאוד מאוד נמוכה והתנאים שם קשוחים, אבל יש האומרים שזה שווה את זה נוכח החופים היפים שהוא מציע.
אחרי שבוע מהמם בסמלואם, המשכנו לבנגקוק, לקחנו מעבורת חזרה לסיהנוקוויל (מזכירה לכם שעם הכרטיס שקניתם בהלוך אתם מקבלים גם כרטיס מעבורת חזור לסיהנוקוויל לא משנה אם אתם חוזרים מקו-רונג או קו-רונג סמלואם). מהרציף בסיהנקוויל לקחנו מונית בעלות של 20 דולר לשדה התעופה, נסיעה של כ-40 דקות.
סיימתם בקמבודיה והטיסה שלכם חזרה לארץ מבנגקוק? תקדישו לה 2 לילות ותהנו משופינג מטורף ואוכל מעולה וזול.
*איך מגיעים?*
מהשדה תעופה בבנגקוק (בין אם זה ה-BKK השדה הגדול יותר או ה-DMK השדה הקטן יותר) ניתן להגיע למרכז העיר באוטובוס / רכבת / מונית. הנסיעה היא בערך 40 דקות במונית, והעלות נעה בין 500 ל-700 באט, תלוי בשעות היום. ממליצות להשתמש באפליצקיה של גראב להורדת העלויות.
*איפה ישנים?*
רחוב הקוואסאן וזה שמקביל אליו הם הרחובות המגניבים ביותר לישון בהם, מהסיבה שהם הלב של התרמילאים בבנגקוק. האווירה שם תוססת וצבעונית, תוכלו למצוא אוכל מקומי זול, מסעדות יוקרה, מזכרות, שרוואלים, בגדים, חיקווים של תיקים, ואיך לא – מלא פוט מסאז' במחירי רצפה.
אנחנו ישנו במלון הנקרא – ibis styles vintage שנמצא מול בית חב"ד, שם גם חגגנו את ראש השנה. המלון מושלם, נוח, נקי, עם בריכה וארוחת בוקר פצצה. המיקום מעולה, רועש ברחוב אבל ברגע שנכנסים למלון שקט של ספריה ציבורית. עלות ללילה משתנה ע"פ האתרים השונים והימים בשבוע אבל נעה בין 50 ל-60 דולר ללילה.
*מה עושים?*
-מלא קניות – מרכזי הקניות הבולטים של בנגקוק מרוכזים ב-2 רחובות צמודים והם : MBK , Siam Center, Central world, Pargoon – בכל אחד מהם תמצאו מלא חנויות מותגים, אציין שה-MBK קצת יותר אטרקטיבי מבחינת מחירים כי שם זה יותר אווטלט וחנויות מקומיות מאשר רשתות גדולות.
-ארמון המלך – שמעתי שמשעמם פיצוצים. והשוק הצף – מלכודת תיירים.
-שוק סוף השבוע נקרא – Chatuchak weekend market – פתוח בימי שישי ושבת. ויש בו פשוט ה-כל!
-מרכז קניות Asiatiqe the eiverfront – מרכז קניות סופר מגניב שנמצא על גדות נהר כלשהו בבנגקוק, יש שם מלא דוכנים שהם ברמה קצת יותר גבוהה מדוכנים בשווקים הרגילים, יש שם גם אחלה מסעדות. אני מתה על המקום הזה למרות שהוא לא מדובר הרבה בקרב ישראלים.
*איפה אוכלים?*
בנגקוק היא העיר המושלמת לאכול בה אוכל מקומי מצד אחד ואוכל מערבי מצד שני. פשוט יש בה הכל! ברחוב של הקוואסן ושכניו תוכלו למצוא מסעדות לצד קיקיונרים מקומיים שמוכרים בדוכנים שלהם אוכל תאילנדי לא פחות ממעולה במחירי רצפה מהמסעדות באיזור.
למי שרוצה קצת להתפנק אז יש את – Gaa מסעדת מישלן, שלא היינו אבל שמענו המלצות. (אם החלטתם ללכת למסעדה שהיא קצת פנסי כדאי שתבדקו אם יש קוד לבוש, ברוב המקרים לא יכניסו אתכם עם סנדלי שורש ומכנסי מטיילים :) )
לחובבי החתולים – ביקרנו בבית הקפה – caturday cat cafe – בית קפה קטן וחמוד שמסתובבים בו 20 חתולים מתוקים ויפים. חוויה באמת מגניבה וכיפית.
בכל אופן – trip advisar חזק פה ממש, כנסו לאפליקציה וחפשו המלצות על אוכל שבא לכם.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם