(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

GR20 מלא

הליכה של כל טרק ה-GR20 ב-16 ימים

תאריך הטיולJuly 2017
משך הטיול16 ימים
עונה מומלצתמאי-ספטמבר

הבהרות

הבהרה אחת לפני שאגיע לטיול עצמו. אני לא מתכוון לכתוב על כל יום בנפרד גם כי הכל נכתב באתרים שונים וגם כי אלו המון ימים.
מה שכן יהיה בהמשך אלו הערות/הארות שיש לי על הטרק אחרי ההליכה שלו.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

התחלה

טיפה רקע. את הטרק הלכתי עם עוד חבר, שנינו לפני צבא וזה היה הטרק הראשון שלנו.
הלכנו את הטרק ב-16 ימים כמו שמומלץ בספר על השביל שכתב Paddy Dillon.
הגענו לקורסיקה במעבורת. טסנו לניס וישננו לילה ב-Hostel Smith שנמצא בערך 15 דק הליכה מהנמל ומומלץ לכל מי שמחפש לילה זול במקום סביר. המעבורת עגנה ב-I'll Rousse(כנראה שלא כך באמת כותבים) והתכנון היה לתפוס טרמפים ל-Calvi ומשם אוטובוס ל-Calenzana.
הצלחנו לתפוס טרמפ בעזרת שלט, לא מומלץ לנסות בלי אם אתם לא דוברי צרפתית או קורסיקנית. פספסנו את האוטובוס בכמה דקות אז היינו צריכים לקחת מונית, שימו לב שהמחיר של המוניות קבוע מ-calvi ל-calenzana ועומד על 30 יורו. בפועל העצירה ב-calvi הייתה יחסית מיותרת, אין בה המון כעיר ואת הקניות אפשר לגמרי לעשות ב-calenzana, אמנם המבחר לא גדול אבל לגמרי מספיק. הקמפינג ב-calenzana טוב מאוד ואפשר לבשל שם, יש סירים וכלי אוכל במטבח לשימוש אישי. ישננו לילה שם ואז התחלנו.

ציוד

אנחנו הלכנו עם כל הציוד על הגב. הלכנו עם אוהל, שקי שינה, אוכל, מזרוני שטח וסיר בישול.
לא כל הציוד שהיה לנו מומלץ מהסיבה הפשוטה של חסכון במשקל, כל קילו על הטרק הזה, בעיקר בצפון, עושה הבדל עצום.
מבחינת הציוד שחובה לקחת, שקי שינה הם חובה מהסיבה שלא תמיד יש שמיכות בבקתות אם שוכרים אוהל או חדר ובוודאי שאם מביאים אוהל מהבית.
אוכל הוא גם סוג של חובה, לפחות למהלך היום. הארוחות בבקתות מאוד יקרות, 21 אירו לארוחת ערב ובין 8-12 אירו לבוקר, תלוי בגודל שלה (בסוף ארכז מחירים). אנחנו לקחנו איתנו אוכל מהארץ כמו אורז, פסטות, פולנטה, אבקת מרק, עדשים וכו'. באופן כללי הסתדרנו טוב עם אוכל אבל הבעיה העיקרית הייתה משקל. בהתחלה התיק שלי שקל 17 קילו, המשקל המומלץ הוא סביב 10-13 קילו, תלוי את מי שואלים. אם אין כוונה לקנות ארוחת ערב על המסלול האוכל חייב להספיק למינימום של 4 ימים, ביום הרביעי מגיעים לבקתה קצת יותר מצוידת ואפשר להצטייד בחזרה שם. האוכל האידיאלי הוא מזון מיובש וארוז בוואקום, אוכל אסטרונאוטים, שצריך להוסיף לו מים חמים. דומה למנה חמה אבל מזין יותר. המנות האלו שוקלות הרבה פחות והערכים שלהן טובים מאוד. אם יש לכם איש קשר בצבא בריטניה שיכול להשיג לכם מנות קרב, הן מומלצות בחום (סיפור ארוך שמערב אותנו, מהנדסים בריטים, שני וואנים מסחריים מלאים באוכל והרבה בירה ושיחות על אופניים).
אוהל הוא בגדר רשות. אם אתם מטיילים במספר זוגי השכרת אוהל היא רעיון לא רע. המספר צריך להיות זוגי כיוון שמשלמים על אוהל לשני אנשים גם אם רק אחד ישן בו בסופו של דבר. המחיר הוא יקר יותר מהמחיר לאוהל שלכם אבל החיסכון במשקל אולי שווה את זה. מחיר לאוהל רגיל הוא 7 אירו לאדם ובשביל אוהל מושכר מוסיפים 11 אירו.
ציוד בישול הוא בגדר חובה אלא אם אתם ישנים בתוך הבקתה (14 אירו לאדם) ואז אתם רשאים להשתמש בציוד שלהם. בציוד הכוונה היא לסיר/מחבת/כל מה שמבשלים בתוכו. בכל בקתה יש מקור מים וכירות גז לבישול אז אין צורך להביא כירת גז משלכם.
מבחינת מידע על השביל. אנחנו קנינו מפה ב-8 אירו בסופרמרקט ב calvi והיא עשתה את רוב העבודה טוב, עקבנו אחרי המקטעים שבה, הבעיה היחידה היא שהיא לא הראתה את השינוי בקטע הרביעי. יש ספר שכתב Paddy Dillon והוא נהדר, מראה את כל המפות, גרפי גובה, זמנים וכו'. למרות שלא קנינו אותו להרבה חברה שהלכו איתנו היה אותו אז יצא לנו לעיין בו כמעט מתי שרצינו. במפה אין גרפי גבהים אבל יש זמנים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הליכה

הטרק עצמו קשה. מאוד.
לא סתם הוא מוגדר בתור הטרק הכי קשה באירופה. הוא לא מומלץ בתור טרק ראשון, וזו המלצה של מישהו שעשה אותו כטרק ראשון.
הימים עצמם לא ארוכים מאוד מבחינת זמן אבל הם עבים מאוד, אין הרבה קטעים מישוריים בצפון וצריך לעבוד מאוד קשה בטיפוסים, חלקם עם שרשראות וחלקם על צלע חשופה של הר.
לפי דעתי מקלות טובים הם חובה, לנו היו מקלות ואני לא ממש יודע אם ואיך היינו מסתדרים בלי בעיקר בגלל המשקל של התיקים שלנו. האירופאים שהולכים עם תיקים הרבה יותר קלים לא משתמשים כולם במקלות אבל זה לשיקול דעתכם.
הטרק מאוד משופע, המון עליות וירידות תלולות מאוד לכן לפחות ל5-6 הימים הראשונים מומלץ להביא ברכיות לכל צרה שלא תבוא.
מבחינת מים, חוץ מהיום הראשון הגענו כל יום סבבה מאוד מבחינת מים. החלק מהימים יש מקומות למלא ובכל הימים 3 ליטר הספיקו לנו. כמובן שאחרי שהגענו יושבים עם בקבוק מים ושותים כמה שאפשר כי בכל זאת התייבשנו בדרך.
אוכל לזמן ההליכה הוא גם חשוב מאוד. אנחנו הלכנו עם פירות יבשים, אמנם כבד אבל עובד נהדר. חטיפי בריאות דוגמאת נייצ'ר וואלי גם יכולים לעבוד טוב מאוד, אם ממש רוצים להגיע מצוידים ולחסוך משקל אפשר להביא ג'לים לפעילות גופנית ובארים לאותה מטרה (מחברות כמו PowerBar, High 5 וכו), ניתן למצוא אותם בחנויות ספורט.

מסקנות

הגעתי לכמה מסקנות והמלצות לטרק הזה בעקבות ההליכה. אנחנו לא הקשבנו להמלצות של אחרים מתוך גאווה וכמעט דפקנו את ההליכה לגמרי.
1- משקל משקל משקל. כל קילוגרם של ציוד הוא קריטי בטרק הזה. כמה שיותר קל יותר טוב. את רוב הדברים אפשר לקנות על הדרך.
2- אוכל. לקטע הצפוני מומלץ לצאת עם אוכל לכל יום כמעט. הקטע הדרומי מצויד הרבה יותר טוב מבחינת אוכל, יש ארוחות מוכנות בפחיות שימורים שאנחנו אכלנו כל יום בחלק הדרומי ועבדו נהדר.
3- ציוד. הציוד צריך להיות באיכות טובה אבל יש סיכוי סביר מאוד לבלאי מוגבר בגלל התנאים הקשים (סלעים, טיפוסים, ירידות, רוח חזקה וכו').
4- מקומיים. המקומיים לא מדברים כמעט אנגלית, אלא רק קורסיקנית. מעין שילוב של צרפתית, איטלקית ונהמות. כדאי מאוד לתרגל את שפת הסימנים שלכם בבית או אפילו להביא ציורים מוכנים מראש אם אתם ממש רציניים.
5- אנשים על השביל. החברה על השביל ממש נחמדים, בלילה הראשון בהרים תפגשו אנשים שכנראה תסיימו יחד איתם. כדאי לנסות להתחבר אליהם כמה שיותר מהר כי באמת שווה להכיר אותם.
6- קושי. הטרק קשה. לא יודע אם כתבתי את זה כבר אבל הוא מאוד קשה. לא ממש מומלץ כטרק ראשון. אין לי כוונה להפחיד אנשים ושלא יעשו אותו, הוא יפה בטירוף ומספק נורא, פשוט קשה. הקושי הוא גם פיזי וגם מנטלי אז חשוב לבוא מוכנים לזה גם. אנחנו שני חברה בכושר טוב והוא קרע לנו את הצורה לגמרי.
7- מחירים. המחירים לא זולים במיוחד על הטרק. לילה באוהל שלכם עולה 7 אירו לאדם. אוהל שכור עולה 11 אירו בנוסף ל-7 אירו לכל בנאדם. לילה בבקתה עולה 14 אירו. ארוחת ערב עולה בערך 21 אירו בממוצע, אם צריך לבחור רק מקום אחד לאכול בו Onda מומלצת, לילה לפני Vizzavona. ארוחת בוקר עולה בין 8-12 אירו. ארוחת אורז שצריך להוסיף מים רותחים כדי להכין עולה בין 2-3 אירו תלוי במקום. חבילת עוגיות עולה בין 2.5-5 אירו, תלוי בעוגיות (המותג Prince מומלץ בחום).
8- תשתיות. התשתיות בסיסיות במקרה הטוב. בערך ב-10 מתוך 16 המקומות שישננו בהם היו שירותי בול פגיעה. המקלחות חוץ מ-2 מקומות במהלך הדרך קפואות. מאוד מאוד בסיסי אבל לגמרי עושה את העבודה.
טיפים כלליים:
- ספר. למרות המשקל שווה להביא ספר, קלפים ולוח שש בש קטן. זה נותן עוד עומק לטיול ותמיד כיף ללמד חברה לשחק יניב.
- טלפון נייד. ברוב הטרק אין קליטה. על הפסגות יש לפעמים ובחלק הדרומי יש קליטה מדי פעם. יצא לי לעדכן את המשפחה ולדבר איתם בערך 8 פעמים במהלך 16 יום. ברוב הבקתות אפשר להטעין את הטלפון ולא יעשו לכם פרצופים. איפה שאי אפשר יגידו וזה בעיקר כי המקום מופעל על אנרגייה סולארית.
- גשם. לנו לא היה גשם כמעט במהלך המסלול. ביום שהיה הגענו ל-Vozzavona ויכולנו לברוח פנימה. לצערנו הקמנו את האוהל כבר אז ישננו באוהל רטוב, קצת לח ומגעיל אבל לא נורא. בדרך כלל בבקתה האחרונה יש גשם בצהריים כמו ב Vizzavona. זה גשם של בערך שעתיים והוא עובר מהר מאוד. שימו לב לזה ותשאלו את האחראי לגבי זה, אין סיבה לפתוח אוהל אם צפוי גשם, תנו לו לעבור ואז תפתחו.
- פיצות. הפיצות בקורסיקה לא טובות. מומלץ בהרבה לאכול פאניני, בעיקר בסוף המסלול.

נקודה אחרונה. מצאנו ספר ב Calenzana בעברית והלכנו איתו עד Conca. אני מאוד מקווה שהוא עדיין על המסלול. אם אתם מוצאים אותו בבקשה להתייחס אליו בכבוד ולהביא אותו לקצה השני של השביל. תשאירו אותו על המסלול לעוד חברה.
הטרק באמת נהדר ומדהים, מומלץ בחום לעשות גם רק את החלק הצפוני או רק את הדרומי תלוי איך אתם מעדיפים את הנוף שלכם. החלק הצפוני יותר דרמטי ומזכיר את האלפים והדולומיטים. החלק הדרומי הרבה פחות דרמטי אבל יותר פסטורלי ופשוט נראה כמו ציור נוף טוב.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )