(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מסלול ה-W ב-טורס דל פיינה

המסלול המפורסם של דרום צ'ילה, בגרסת חמשת הימים. הרים מושלגים, אגמי טורקיז, קרחונים ויופי מהפנט

תאריך הטיולDecember 2022
משך הטיול5 ימים
עונה מומלצתאמצע דצמבר עד סוף מרץ. הבקתות פתוחות מאמצע נובמבר עד אמצע אפריל

רקע

טורס דל פיינה הוא אחד המסלולים המוכרים והפופולריים ביותר בדרום אמריקה, שמהווה אבן שואבת לטרקיסטים מכל העולם. הפארק הלאומי נוסד ב-1959, ושוכן בדרום צ'ילה. מסיב (Massif) הפיינה נמצא בחלקו הדרומי של רכס הרי האנדים, וחולש על רוב אזור הפארק. המסיב מאופיין בהרים נמוכים, עמקים, נהרות ואגמים רבים.
בכל שנה הפארק מארח כ-רבע מיליון מטיילים (כ-54% זרים), שרובם מגיעים בחודשי הקיץ (סוף נובמבר עד תחילת אפריל) כאשר ינואר ופברואר הם החודשים היותר עמוסים בפארק. בשאר חודשי השנה הפארק פתוח, אבל לא מציע שום מגורים, ארוחות, מקלחות או כל שירות אחר.
יש מגוון מאוד גדול של מסלולים, החל מיום אחד ועד שמונה ימים. מסלול ה-W הקלאסי מורכב מחמישה ימי הליכה, ואפשר להתחיל אותו בצד המזרחי או המערבי של הפארק. בסיפור דרך זה אתאר את המסלול שמתחיל בצד המזרחי.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מידע כללי

הזמנת מקום -
מכיוון שהפארק מתיר כניסה לכ-1,000 אנשים ביום, כדאי מאוד להזמין מקום לפחות ארבעה חודשים מראש (ואפילו חצי שנה). ישנם כמה חברות שמתפעלות את האתרים, ומערכת ההזמנות שלהם לא מוצלחת במיוחד. זה עלול לגרום לזה שתצליחו להזמין מקום בכל האתרים פרט לאחד, ואת זה תגלו רק בסוף. צריך לקחת נשימה ארוכה ולהקדיש לזה זמן. באזור הקישורים הוספתי קישור לאתרי הקמפינג, וגם לאתר שבו אפשר להזמין את כל המקומות: Booking Patagonia (תמורת עמלה כמובן). בעת הזמנת הלינה אפשר גם להזמין ארוחות, כאשר כל הארוחות ברמה טובה ומוגשות במסעדה של האתר. בעת ההזמנה אפשר גם להזמין ציוד לינה: אוהל, מזרן, שק"ש וכו'.

הליכה -
הייתי מסווג את רוב מסלולי ההליכה לרמת קושי בינונית, כאשר חלק מהם יכולים להיות מסווגים ברמת קושי בינונית-קשה. רוב הירידות והעליות מתונות, וגם התלולות שבהן די קצרות. השביל תמיד מאוד ברור ובצמתי שבילים יש שילוט מכווין, וכמעט בכל שביל תראו לא מעט מטיילים. כל המסלולים שמופיעים במפה בתחילת סיפור הדרך הזה הוקלטו ע"י GPS.
בתקופת הקיץ השמש זורחת באזור שש בבוקר, ושוקעת מעט לפני אחת עשרה בלילה כך שיש המון שעות אור.

לינה -
מותר לישון רק באתרי קמפינג של הפארק, וכל אתר מציע אפשרות לשכור אוהל שכבר מוקם ומוכן ללינה, להקים אוהל שלכם או לישון בחדרים משותפים (דורמיטורי). לא משנה באיזו אפשרות תבחרו, תוכלו להנות מהשירותים הרבים שכל אתר מציע: שירותים, מקלחות חמות, חנות קטנה עם מוצרי בסיס, הטענת מכשירי חשמל ו-ווי-פיי (בתשלום). גם עצות, הכוונה וכל עזרה תקבלו עם חיוך ורצון אמיתי לעזור.
בנוסף אפשר תמיד לבשל בכל אתר, אבל בשביל זה חייבים להביא את כל ציוד הבישול.

אוכל -
האוכל שמוצע במסעדות הוא לא רע, ובהחלט משביע. לרוב אין אפשרויות בחירה בין מנות, הם מגישים את מה שיש להם להציע ואפשר לבקש תוספת. בכל האתרים אפשר לקנות בירה ויין, ובכמה מהאתרים אפילו בירה מהחבית.

מים -
בכל אתר אפשר למלא בקבוקים בתחילת היום, וברוב הימים עוברים ליד נחלים שמאפשרים מילוי נוסף. אפשר כמובן לטהר את המים אם אתם לא מרגישים בטוחים לשתות ישר מהנחל.

ציוד -
מזג האוויר יכול להיות הפכפך, וגשם יכול להתחיל בכל רגע. לכן מעיל גשם טוב וכיסוי לתיק הם בגדר חובה. בנוסף כדאי לקחת ביגוד חם לערב, הטמפ' מגיעות למספר חד ספרתי (גבוה) בלילות ולפעמים הרוחות יכולות להוריד את תחושת הקור בכמה מעלות. שק"ש של אפס מעלות יספיק אם אתם ישנים באוהל, ודורמיטורי אפשר להסתפק בשק"ש של שמונה מעלות. כדאי להביא מגבת קטנה וכפכפים למקלחות, בשירותים לרוב יש נייר טואלט וסבון. כובע שמש ליום וגרב ללילה יועילו מאוד, וגם חם-צוואר יהיה שימושי. מכיוון שרוב הזמן נמצאים בתוך מבנה או אוהל, לא צריכים המון ביגוד חם. אני הסתפקתי בגופיה טרמית, סוודר פליז ומעיל פוך קל.

עלויות -
זה לא טרק זול, ואם לוקחים אוהל שלכם ואוכלים את כל שלושת הארוחות באתרים הוא יעלה בין 500 ל-600 דולרים. אפשר לשלם בכרטיס אשראי, אבל כדאי מאוד שיהיה עליכם גם מזומן - לפחות $50 לאדם. את רוב התשלומים עושים מראש בעת ההזמנה, כך שהתשלום במקום יהיה עבור תוספות שתבחרו לקנות. חשוב מאוד לשמור 30 דולר במזומן עבור השיט בסירה, ביום האחרון. התשלום הוא רק במזומן ולא ניתן לשלם או להזמין מקום מראש.

הגעה לפארק

היישוב הקרוב ביותר לפארק הוא Puerto Natales, אליו אפשר להגיע עם טיסה מעיר הבירה ועוד יעדים קרובים. זוהי עיירה קטנה עם לא מעט מלונות קטנים, מסעדות וחנויות טיולים וסופר-מרקטים שמאפשרים להצטייד לפני הטיול. מהעיירה עד הכניסה הראשית של הפארק יש נסיעה של כשעה וחצי, ואוטובוסים רבים יוצאים ממנה כל יום. אם תשתמשו בשירותי Booking Patagonia הם גם ידאגו לכרטיסי אוטובוס עבורכם ביום הראשון והאחרון של הטיול.
אפשר גם להגיע אל הפארק מעיר מרוחקת יותר: Punta Arenas ואולי גם מארגנטינה.
בהגעה לכניסה יבקשו לראות את כרטיס הכניסה שלכם (אפשר גם בנייד, לא חייבים להדפיס את האישור), ואת האישור של האתר של הלילה הראשון. אם בחרתם להתחיל את המסלול בצד המזרחי של הפארק תאלצו להחליף את האוטובוס במיניבוס (בעלות של 3,000 פזוס צ'יליאניים) שייקח אתכם תוך 10 דקות לאתר הראשון.
אם תעלו על אוטובוס ב-07:00 בפוארטו נטלס תוכלו להיות באתר הקמפינג הראשון קצת אחרי 09:00, ולהתחיל את המסלול של היום הראשון.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

היום הראשון: הלוך וחזור אל הטורס דל פיינה - 21 ק"מ

יום די ארוך שכולל הליכה מאתר Camping Central אל תצפית ה-Torres Del Paine. התצפית היא אחד השיאים של הטרק ובהחלט לא מומלץ לוותר על היום הזה. מכיוון שחוזרים לאתר הקמפינג אין צורך לסחוב את התיק הגדול עם כל הציוד, אלא אפשר להסתפק בתיק קטן עם קצת מים, מעיל גשם ודברי ערך. את התיק הגדול אפשר להשאיר בקמפינג או בדורמיטורי.
רוב ההליכה לא קשה במיוחד, אבל יש פה ושם קצת עליות וירידות תלולות וקצרות. מתחילים בהליכה של כ-2 ק"מ לכיוון מערב, ובדרך עוברים ליד מלון Las Torres ושני גשרים. לאחר 2 ק"מ מגיעים לפיצול שבילים שבו פונים צפונה (ימינה) ומתחילים לטפס אל עבר נק' התצפית. העליות לרוב מתונות, אבל מדי פעם יש עליות מעט יותר תלולות. כ-2.5 ק"מ אחרי הפיצול מגיעים לנק' גובה מקומית שממנה אפשר לראות את קמפינג צ'ילנו (Chileno), אליו מגיעים לאחר כ-1.5 ק"מ נוספים (כ-6 ק"מ מתחילת המסלול). מהאתר ממשיכים במסלול בתוך יער, שמטפס אל עבר התצפית. ה-ק"מ האחרון מעט יותר קשה וכולל עליות יותר תלולות, והייתי מגדיר אותו כקשה מינוס.
בצ'ילנו אפשר למלא את בקבוקי המים ולקנות משהו לאכול.
בסוף המסלול מגיעים לנקודת התצפית המפורסמת שאין ספור צילומים צולמו בה, ושנמצאת למרגלות אגם קטן ויפה. פה שווה להשאר כחצי שעה ולספוג את ההוד של שלושת המגדלים שמהווים את הטורס דל פיינה (טורס = מגדלים בספרדית, ופיינה זה כחל בשפת הילידים שגרו באזור זה בעבר). לא מעט אנשים מטיילים במסלול הזה כמסלול חד-יומי, ולכן המקטע הזה יחסית עמוס במטיילים.
חוזרים באותו מסלול לאתר הקמפינג, כאשר הדרך חזור כוללות יותר ירידות מעלויות כך שהיא לוקחת פחות זמן. באתר יש מקלחות חמות, שירותים וחנות קטנה מאוד עם מוצרי בסיס בלבד בה אפשר להטעין מכשירי חשמל. אם הזמנת ארוחות תצטרכו ללכת כ-3 דקות אל הרפוחיו (Refugio), שם יש חנות גדולה יותר ובר עם משקאות חריפים.

היום השני: קמפינג סנטרל לקמפינג פרנסס - 16 ק"מ

יום ברמת קושי בינונית, כשהמסלול עובר ליד אגם Nordenskjöld היפה.
מתחילים באותם 2 ק"מ של היום הראשון, והפעם כשמגיעים לנק' הפיצול פונים דרומה (שמאלה) אל עבר קמפינג לוס קוארנוס (Los Quernos - הפסגות בספרדית). מנק' הפיצול השביל מתחיל לטפס מעט אל עבר אגם קטן שנמצא ליד אגם Nordenskjöld הגדול. כ-2 אחרי הפיצול עוברים ליד האגם הקטן, וכאן כבר יש תצפית יפה את האגם הגדול. באזור זה יש לעיתים קרובות רוחות חזקות.
מנק' זו השביל ממשיך במישור רחב ונעים שחשוף לנוף היפה, עם ירידה מתונה מאוד. כ-8.5 ק"מ אחרי התצפית הראשונה על האגם (וכ-12.5 ק"מ מתחילת היום) מגיעים אל קמפינג לוס קוארנוס שנמצא על שפת נהר יפה. האתר הזה נראה מעט יותר יפה מאתר פרנסס, אבל אם תבחרו לישון כאן זה יוסיף עוד כ-3 ק"מ ליום המחרת שהוא גם ככה די ארוך.
אפשר לעצור ולהתרשם מנוף ההרים היפה, ואולי לשתות משהו קר במסעדה של הקמפינג. ממשיכים בירידה מתונה אל עבר שפת האגם, וכחצי ק"מ אחרי הקמפינג אפשר ממש להגיע לאחד החופים של האגם ולעצור שם למנוחה מרגיעה עם תצפית יפה.
כ-3.5 ק"מ אחרי הקמפינג מגיעים לקמפינג פרנסס (Frances), שם יש דקים של עץ עליהם אפשר להקים אוהלים (או לשכור אוהל מוכן). על מנת להגיע למקלחות, שירותים, חדרי השינה והמסעדה יורדים בירידה תלולה וקצרה אל עבר האגם. במסעדה יש בירה מהחבית ומעט מוצרי יסוד.

היום השלישי: קמפינג פרנסס למירדור בריטניקו וקמפינג פיינה גרנדה - 22.5 ק"מ

יום ארוך שהוא כנראה הכי קשה בטרק, ברמת קושי בינוני פלוס.
מתחילים ללכת על השביל של אתמול לכיוון מערב, במגמה מישורית. אחרי קצת יותר מ-ק"מ אחד מגיעים לפיצול שבילים: ישר לקמפינג פיינה גרנדה (Paine Grande) או ימינה (צפונה) למירדור בריטניקו (Mirador Britanico) בעמק פרנסס (Valle Del Frances). במפות בפרנסס כתוב שלוקח שעה וחצי להגיע לכאן, אבל בפועל זה פחות מחצי שעה.
פונים ימינה ומיד לאחר הפיצול מגיעים לקמפינג איטליאנו (Italiano) שסגור באופן קבוע ורק עובדי הפארק הלאומי רשאים לישון שם. ליד השירותים (שפתוחים לכולם) יש סככה קטנה עם מדפים עליהם אפשר להשאיר את התיקים הגדולים מכיוון שהשביל במעלה העמק הינו הלוך וחזור. לוקחים תיק קטן עם מעיל גשם, מים, משהו קטן לאכול ודברי ערך וממשיכים במעלה השביל.
ה-ק"מ הראשון מישורי וקל, ולאחריו השביל מתחיל לטפס במעלה העמק בתוך יער מוצל ויפה. השביל ממשיך במעלה הנחל על הגדה המזרחית (ימנית) שלו, ולאחר כ-4 ק"מ מתחילת היום מגיעים לתצפית פרנסס (Mirador Frances) לתצפית ראשונה אל עבר רכס ההרים שמקיף את העמק, פסגות ההרים המושלגות והקרחון הקטן שלמרגלות הר פיינה גרנדה.
ממשיכים במעלה השביל עוד קצת פחות מ-4 ק"מ אל עבר תצפית בריטניקו היותר יפה, שמקיפה על רכסי ההרים והקרחונים למרגלותיהם. לאחר התרשמות ומנוחה חוזרים באותו השביל לקמפינג איטליאנו והתיק הגדול. כדאי לנוח מעט מכיוון שישנם עוד כ-7.5 ק"מ עד לקמפינג פיינה גרנדה. השביל עולה ויורד אבל בסה"כ די מישורי. במקטע הזה לעיתים קרובות ישנן רוחות חזקות ויש להתקדם בזהירות ולשמור על הכובע. בדרך עוברים ליד שני אגמים יפים: Lago Skottsberg הקטן ו-Lago Pehoe.
אתר הקמפינג די גדול עם מספר רב של מבנים: חדרי שינה, חנות די גדולה מסעדה ובר מאובזר, מקלחות חמות ו-וייפיי בתשלום. הקמפינג חשוף לרוחות חזקות, והמוט של האוהל שלי נשבר במהלך הלילה.

היום הרביעי: קמפינג פיינה גרנדה לקמפינג גריי - 12 ק"מ

יום די קליל מבחינת המרחק והעליות והירידות.
חוזרים בשביל שמוביל אל אתר הקמפינג כמה מאות מטרים, בדרך שהגעתם אתמול. בפיצול פונים צפון מערבה (שמאלה) לכיוון קמפינג גריי (Gray). הולכים בעמק קצר בעלייה מתונה, ואחרי 3 ק"מ השביל מתיישר כשמגיעים לאגם קטן ויפה בשם Los Patos (הברווזים) - מקום מצוין לארוחת בוקר קלה. מכאן השביל די מישורי עם מעט עליות וירידות, ולאחר כ-3.5 ק"מ מגיעים לאגם גריי הגדול והמרשים, שבקצה הצפוני שלו אפשר לראות את קרחון גריי. ליד השלט עם השם של האגם ישנה תצפית יפה, ושם כדאי לעצור להתרשמות. מהתצפית ישנם פחות מ-6 ק"מ עד לקמפינג, כאשר רובם בירידה מתונה ובסוף ישנה עלייה קצרה אל עבר הקמפינג.
באתר יש מסעדה גדולה עם בר מצויד, מקלחות חמות, שירותים, ויי-פיי בתשלום וחנות קטנה עם מוצרי בסיס.
אם הגעתם מוקדם (לפני 15:00) אפשר להמשיך צפונה (בלי תיק) אל עבר הקרחון, במסלול שעובר על שלושה גשרים תלויים. כ-300 מטרים אחרי הגשר השני ישנה תצפית יפהפייה על הקרחון. מהקמפינג ועד הגשר השלישי ישנם כ-5.5 ק"מ.

היום החמישי: קמפינג גריי לקמפינג פיינה גרנדה - 12 ק"מ

היום האחרון הוא העתק של היום הרביעי, רק בכיוון ההפוך. מכיוון שזה יום קצר אפשר להעביר את תחילתו בפעילויות שקשורות בקרחון או באגם: הליכה על הקרחון עם מדריכים, ציוד קרח וחבלים. שייט קיאקים באגם, שייט סירת קטמרן באגם, וכו'. את כל הפעילויות האלו אפשר לשכור באתר הקמפינג, ישנה שם חברה שמציעה את כל כולן.
לאחר שחוזרים אל קמפינג פיינה גרנדה אפשר להעביר את הזמן עד שמגיעה הסירה שתיקח אתכם לאוטובוס ב-Pudeto. משך השייט הוא כ-40 דקות. כדאי לבדוק בלילה השלישי מה השעות שהסירה אמורה להגיע ביום החמישי. המזח של הסירה נמצא ליד הבקתה הגדולה של הקמפינג.

טיפים

  • כמובן שפנס הוא חובה במסלול, אבל מכיוון שבקיץ השמש שוקעת באזור 22:30 לא יהי בו הרבה שימוש
  • אתרי הקמפינג של Las Torres לא דורשים דרכון בעת ה-Check In, אבל Vertice כן דורשים. בכל מקרה כדאי שה-vouchers של הלינה יהיו זמינים offline
  • לא ניתן להזמין מקום בסירה של סוף היום החמישי, לכן כדאי לעמוד בתור ליד המזח כחצי שעה לפני שהסירה אמורה להגיע על מנת לתפוס מקום. יש מקום לכ-100 איש וכשהיא מתמלאת היא יוצאת לדרך. התשלום במזומן בלבד ($30)
  • אסור להבעיר אש בשום מקום בפארק הלאומי
  • מלון נעים בפוארטו נטלס: Hostal Baquedano. לא רחוק משם ישנה פיצרייה חביבה: Base Camp Pizza. המלון במרחק הליכה של כ-8 דקות מהתחנה המרכזית. מונית משדה התעופה למלון אמורה לעלות 8,000 פזוס

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )