תאריך הטיול | October 2024 |
---|---|
משך הטיול | 17 ימים |
עונה מומלצת | כל השנה, פופולרי מאפריל עד ספטמבר. ב 31 לאוקטובר רישמית נסגר השביל אך אפשר לצעוד. בסוף אוקטובר ותחילת נובמבר שלכת מדהימה. |
● למה בחרנו את הקמינו הזה:
יצאנו ב 23 לאוקטובר 2024.
כי הוא באיזור לא גבוה מדי מבחינת מזג אויר.
סיימנו את טרק הקתרים בעיירה Foix מרחק שעה ברכבת.
נתמך באפליקציית גרונז וקל להפיק אותו בלי הכנה רבה מדי מראש, כל יום מתארגנים ליום יומיים הבאים בלי להתחייב מראש, אפשר לווסת את כמות ההליכה בהתאם להרגשה והעומס.
באופן רשמי ב 31 לאוקטובר ניסגר השביל, כמובן היו מקומות שנשארו פתוחים כולל אלברגות ולא היה בעייתי.
● הגעה וחזרה
הגענו לקמינו אחרי טרק דרך הקתרים GR367 שמסתיים בעיר Foix. ממנה לקחנו רכבת שעה לטולוז ותפסנו שם את השביל.
סיימנו את הקמינו ב Jaco ומשם לקחנו תחב"צ חזרה לברצלונה. אוטובוס לסרגוסה שעתיים נסיעה, ורכבת לברצלונה שעה וחצי.
● שתי תוכנות חינמיות חובה לשימוש על השביל:
גרונז למידע על כל מקטע: תיאור המסלול, מקומות לינה, אוכל, תחבורה, אורך המקטע וכו'.
https://www.gronze.com/camino-...
השניה לניווט Buen Camino. צריך לבחור ולטעון את הקמינו הזה ולהוריד את הנתונים לשימוש אופליין. האפליקציה מציירת קו צהוב דק על המפה ומציגה את מקומי על המפה, הכפתור הימני למטה מקפיץ למקומי הנוכחי על המפה. בחלק העליון כדאי לבחור "אני על הקמינו" וכל פעם שפותחים את המפה הוא נשאר במקטע הנוכחי.
● ניווט וסימון שבילים
הדרך מסומנת מעולה עם צדפה, חיצים, סימון ה GR במילים וגם פסים אדום לבן.
בנוסף באפליקציית Alltrails יש את כל המקטעים השם מתחיל ב
GR653: Voie d'Arles - Via Tolosana
בגירסת התשלום ניתן להוריד את המפה אופליין. האפליקציה מודדת בזמן הניווט את המרחק, מציגה את ההתקדמות ותרשים של העליות והירידות ומראה בכל רגע נתון את המיקום על המפה, מאוד נוח וברור. לי היא הכי ברורה ונוחה לניווט.
● מזג אויר
לפעמים צריך יותר מזל מגשם...
הבקרים קרים, ערפל ומעונן. המשך היום מתחמם. בשבילים לא מעט בוץ.
לקראת צהריים חולצה קצרה מספיקה.
לא יודעת אם זה רגיל אבל לא ירד גשם רציני בכלל, כמה פעמים טיפטף קצת והרטיב בעיקר את העשב והנעליים ומאחר ולא מאוד חם אז העשב נשאר רטוב ומרטיב הרבה ימים.
בחלק מהימים מרחתי קרם הגנה ובחלק היה מעונן כבד.
בזמן שצעדנו בנחת היו שיטפונות בדרום צרפת בוולנסיה, 300 מ"מ ביום אחד. השבילים נשטפו ונהרסו. המקומיים מספרים על ספטמבר מאוד גשום והמקטע האחרון לפני חציית הפירנאים גם נהרס משטפונות.
● כסף
ברוב השביל, בחלק הצרפתי מקבלים אשראי בלי בעיה בלינות, מסעדות ומכולות. באלברגות ממה שיצא לנו להיות, די מעט, התשלום במזומן.
● שפה
הצרפתים לא אוהבים לדבר אנגלית! גם כשהם יודעים הם נמנעים כמה שניתן. גוגל טרנסלט הוא חבר יקר בתקשורת איתם אבל מומלץ ללמוד מילים חשובות מראש, פשוט יעשה חיים יותר קלים.
● עונה/שלכת
אנחנו אוהבים לטייל מחוץ לעונה, פחות לחץ על הלינות ואין עומס אנשים. אז היינו כמעט לבד לגמרי על השביל. תחילת נובמבר שיא השלכת והמראות שווים ביותר אבל הסיכון לגשם לא קטן. לנו היה מזל וחוץ מכמה טיפות פה ושם זכינו למזג אויר חם ושימשי ברוב הימים, כמה ימים מעוננים וקרירים. הרבה מזל!
מי שטייל בספטמבר זכה לגשם ושיטפונות. מהמקומיים הבנו שלפני שנה באוקטובר נובמבר גם היה גשום מאוד מאוד.
● פחד גבהים
היום שיוצא מאולורון לסרנס, המקטע האחרון מאסקוט לא למי שיש פחד גבהים ובמיוחד לא ביום גשום, אפשר ללכת על הכביש במקום.
● התנהלות השביל
המקטעים בקמינו מחולקים למרחקים גדולים וזו לא ריצת 100 מטר אלא מרתון. צריך לתת לגוף את הזמן להסתגל כי המאמץ הוא לאורך זמן. הדרכים נוחות, אין טיפוס תלול ואין ירידות חדות פרט לימים ממש לקראת מעבר סומפורט חציית הפירנאים. ממליצים להתחיל ממרחקים קצרים, לחלק את המקטע הראשון ואולי גם את השני. בימים של גשם ואחריהם הדרך רטובה, בוצית וחלקה. הבקרים קרים, בצהריים נעים. ביגוד בסגנון הבצל מומלץ. אני שבדר"כ חם לי, רוב הזמן צעדתי עם חולצה קצרה, לפעמים שרוולים של רוכבי אופניים או מעיל רוח דק. בתיק מעיל ומכנסי גשם, כפפות דקות, ומעיל פוך דק לערבים.
בימים של גשם השתמשתי בגרביים חסינות מים.
בממוצע אנחנו צועדים 20 ק"מ ביום, בין 5-7 שעות נינוחות עם הפסקות. בעונה הזו אין מירוץ לתפוס מיטה באלברגה או במלון, אין צורך לצאת מוקדם השכם. לינות ברוב המקרים הזמנו יום מראש וזה מספיק בהחלט.
בואן קמינו...
לינות הזמנו בבוקינג, גרונז ואתר www.santiagooo.com
הצרפתים לא אוהבים לדבר אנגלית, בדר"כ יגידו שלא יודעים אנגלית אבל ידברו בסדר. באפליקציות של הלינה יש טלפון, הם לא מגיבים לווצאפ או מייל, אז חייבים לדבר, הם עונים בצרפתית ומדברים המון המון, לא תמיד מבינים מה אנחנו מזמינים, ואין סיכוי להבין את שטף הדיבור שלהם. במקרים כאלה נעזרנו בבעלת המלון, מסעדה או אדם ברחוב.
אנחנו יצאנו לקמינו לקראת סוף אוקטובר, לבד לבד על המסלול, חלק מהמקומות כבר סגרו לעונה עד מרץ אפריל הבא. רוב הלינות שמצאנו לא קשורות להולכים בשביל ולכן רוב הזמינות היתה בישובים היותר גדולים. בישובים הגדולים מצאנו לינות דרך בוקינג, קצת יותר יקר אבל מאוד נוח. לכן בעדיפות ראשונה חיפשנו לינה קודם בבוקינג.
באפליקציית גרונז
צריך לבחור את השביל ואז מציג את כל המקטעים. לכל מקטע יש פירוט מלא של מרחק, מקומות לינה, אוכל, תחב"צ.
באתר santiagooo
https://www.santiagooo.com/che...
צריך לבחור את השביל שהולכים, ואז כל יום להכניס את היישוב ממנו יוצאים ואיזה מרחק מתכננים ללכת והוא מציג את הלינות לפי מרחק, כל הפרטים על הלינה, מחיר (לא תמיד מדוייק) ופרטי התקשרות, אנחנו הרמנו טלפון ישר מהאתר. יש אפשרות למייל אבל לא צלח, לא היה מענה.
אלברגות
יש אלברגות לצליינים. הם זולות, בדר"כ רק שיתוף מיטות, מטבח מאובזר, מקלחת ואמצעים לכביסה. צריך להביא מגבת, סבון ואוכל לבישול.
האלברגות הציבוריות פועלות כל השנה והן על בסיס הקודם זוכה.
היתרון שלהן הוא כשאין שום אפשרות לינה במרחק סביר והמחיר, למרות שעדיף לשלם יותר ולקבל פרטיות. בכל מקרה נחמד להפגש עם ההולכים בשבילים ובאלברגה יש גם זמן לדיבורים יותר עמוקים, של מעבר...
בסוף אוקטובר ותחילת נובמבר אין כמעט צליינים על הקמינו אז סיכוי גבוה להיות יחידים באלברגה.
רוב הלינות בצרפת יציעו ארוחת בוקר וערב בתוספת תשלום. ארוחת הערב היא בישול ביתי עם יין, מנה ראשונה עיקרית ואחרונה. אם נופלים על טבח טוב זה חוויתי ומיוחד, אחרת זאת ארוחה ביתית רגילה. המחירים 25-20 יורו לאדם לארוחת ערב ו 5-10 יורו ארוחת בוקר.
שעות הפתיחה של המסעדות לארוחת צהריים מאוד מצומצם, בדר"כ מ 12:00 עד 14:00, כשעברה השעה המטבח נסגר ואי אפשר לאכול. הערב אותו דבר. אז צריך לשים לב שאם יש מסעדה בגוגל, מה שעות הפתיחה, וגם יש יום בשבוע שהמסעדה לא פעילה בכלל.
חנויות מכולת: לא בכל עיירה יש, שוב לשים לב לשעות הפתיחה, למשל הן סגורות להפסקת צהריים ולפעמים גם לוקחים יום מנוחה שבועי ובראשון וחגים סוגרים מוקדם/לא פותחים.
מאפיות: הכל טרי וטעים ברמות של צרפת. אנחנו התמכרנו. היו כפרים שלא היתה מכולת רק מאפיה ובשבילנו זה סגר את הפינה. יש שתיה קלה לקנות, לא תמיד יש קפה ובדר"כ אין איפה לשבת, הם אורזים מעולה בקופסת קרטון ואין בעיה לקחת, חיפשנו ספספל ושם פיקנקנו.
אנחנו הבאנו מזלג חשמלי מהבית וקפה שחור, תמיד החזקנו מרק, מנה חמה, פירה בתיק לחירום.
בארוחת הבוקר ישאלו מה אתם שותים תה או קפה, הם שותים בקערה ולא בכוס. הקפה זה קפה פילטר. קפה אספרסו משובח הם שותים אחרי הארוחת צהריים או ערב.
באיזור הזה מגדלים ברווזים ולכן יש הרבה מנות ברווז שונות בתפריט, מהניסיון שלנו, לא מומלץ. המלצתי על בעלת מלון ביום7 שכיכבה בבישולי הברווז והאוכל היה בהחלט טעים וחוויתי, כל האחרים היו בינוני ומטה.
יום1
טולוז ל Colomiers
17.500 קמ
הזמנו דרך בוקינג
Appart'City Classic Toulouse Colomiers
יום2
L'Isle Jourdain
25 ק"מ
הזמנו בטלפון דרך גרונז
Chambre d'hôtes Au Comptoir de nos
Fermes
הלינה במרכז העיירה.
בעלת המקום מדברת אנגלית ומתקשרת טוב, שמחה לספר ולעזור.
לא ראינו צליינים בכלל, היא אומרת שאנחנו האחרונים להעונה. הרבה מקומות כבר סגרו.
יש לה בית 2 ק"מ לפני העיירה, היא חקלאית, הבית הוא טירה שנישרפה ושופצה. בדיאבד אולי הייתי באה לשם. היא מציעה גם ארוחת ערב.
יום3
Gimont
22.100 ק"מ
הזמנו דרך בוקינג
Étape Gimontoise 32
יום4
Lussan
ניסינו חדר זוגי בווצאפ מגרונז
Chambre d’hôtes En Tudelle
המלון סגור, סוף עונה. מאחר והוא היחיד במקטע מאוד ארוך שווה לשריין אותו מראש.
Aubiet
15 ק"מ
בסוף החלטנו להזמין 2 לילות ב Auch, יש הרבה אפשרויות ורכבת.
היום יום גשום, התאים לנו יום קצר, אבל...
הלכנו על השביל עד הפיצול שעולה ל Aubiet, )תוספת 3 ק"מ מחוץ למסלול), ומשם רכבת ל Auch. קנינו כרטיסים דרך אפליקציית Omio, כל שעתיים יש רכבת. חיכינו בתחנה, אין כלום חוץ מספסל, הגיע הודעה למייל שיש תיקונים בקו והרכבת לא תגיע ולא זו שאחריה. בגוגל נכתב שהקו סגור. חזרנו לעיר לחפש טרמפ או מונית, צרפתי נחמד עזר לנו ותפס לנו טרמפ. הגענו ל Auch מודים לצרפתים על טוב ליבם, רטובים אך מרוצים.
יום5
Auch
22.700 ק"מ
לקחנו על הבוקר רכבת רבע שעה חזרה ל Gare d'Aubiet ומשם צעדנו ל Auch בלי תיקים, צופר אמיתי.
יום6
Barran
19.100 ק"מ
ישנים באלברגה ציבורית של Barran, עד היום היינו בודדים על השביל ודי בנינו על זה והופ קפצו להם עוד זוג צרפתים.
יום7
The Oules (Montesquiou)
17.700 ק"מ
הזמנו דרך בוקינג, כולל ארוחת ערב, היה טעים מאוד ומיוחד, החדר מעולה
La Ferme des Grisettes
ארוחת הערב הכי טעימה שאכלנו באירוח ביתי. לינה בחדר זוגי בכפר, חקלאי גדול שמגדל גם ברווזים, לארוחת ערב קיבלנו פטה ותשביל. בסופשים של אוקטובר נובמבר בעלת המקום עושה סדנאות לבישול פטה.
יום8
Marciac
22.200 ק"מ
היום היו קצת עליות, 550 מטר טיפוס
הזמנו בבוקינג ליומיים
Hôtel Les Comtes de Pardiac
במרכז העיירה
מחר יום מנוחה
יום9
Maubourguet
19.400 ק"מ
הזמנו בבוקינג
Hotel de France
יום10
Morlaàs
14 ק"מ
הזמנו בבוקינג
La Hourquie Cafe
היום מקטע של 30 ק"מ, אחרי 20 ק"מ ב Anoye יש אלברגה שניסגרה ב 31.10 אבל צליינים יכולים להתקשר. החלטנו לוותר. הבעיה שאין מוניות ויש אוטובוס יחיד ל Tarbes. מטרבס ניסינו אובר לאנויה אבל לא נמצא נהג שייקח את הנסיעה, בדקנו מונית ורצו 80 יורו אז נסענו ברכבת ל Pau. בפאו בדקנו מונית ושוב הגזימו במחיר. לקחנו אוטובוס קו 9 ל Morlaàs, ממורלס ניסינו מונית ושוב ללא הצלחה. שמנו את התיקים במלון וצעדנו ברגל לכיוון אנויה עד שנהייה מאוחר וחזרנו.
יום11
Lescar
23.400 ק"מ
הזמנו בבוקינג
B&B HOTEL Pau Lescar
יום12
הזמנו בבוקינג
Pesaulhé
20.500 ק"מ, 450 מטר טיפוס
המקטע ארוך מדי ו 1000 מטר טיפוס, חילקנו אותו ליומיים.
התארחנו בבית בכפר, החוואים ממש נחמדים. הם במרחק 3 ק"מ מהשביל, מיד אחרי הטיפוס ביער. הם הציעו איסוף אבל העדפנו לצעוד ברגל, מחר נחזור ונמשיך מאותה נקודה לאולורון.
יום13
Oloron-Sainte-Marie
18.500 ק"מ
הזמנו בבוקינג
לקחנו דירה עם מכונת כביסה.
יום14
Sarrance
21.300 ק"מ
מצאנו לינה באתר, ביקשנו שיתקשרו בשבילנו, היתה הודעה מוקלטת שמספר הטלפון הוחלף ל
33524351188+
Hotel les pas Sages
מלון מסעדה, אוכל לא משהו
היום המקטע האחרון מאסקוט לסרנס לא למי שיש פחד גבהים ובטח לא ביום גשום, אפשר ללכת לאורך הכביש כחלופה.
יום15
23.300 ק"מ, 900 מטר טיפוס
לא מצאנו לינה באורדוס בחדר זוגי, המלון היחידי סגור כי כבר לא העונה והמעבר חסום אז אין מטיילים, יש רק אלברגה. החלטנו לקחת אוטובוס 550 לאורדוס ולעשות את המעבר כבר היום.
הזמנו בבוקינג
Hotel & Spa Real Villa Anayet
אכלנו ערב במלון והיה מצויין אחרי שהסתובבנו בעיר ולא מצאנו משהו פתוח לפני שמונה בערב.
יום16
19.500 ק"מ
יום מאוד יפה, שלכת מטורפת ויום שימשי. שילוב מנצח!
הזמנו בבוקינג
SOLOPUENT Hotel Rural
למרות שקיבל ביקורת זוועה החדר מחודש ונקי, אולי עבר שיפוץ.
יום17 ואחרון
Jaca
8.800 ק"מ
‐‐----------------------
סה"כ 17 ימים, 330 ק"מ
המעבר חוצה את הפירנאים בגובה 1640 מטר מצרפת לספרד. עד המעבר הקמינו נקרא ארלס, אחרי המעבר הקמינו הצרפתי דרך ארגון, על שם האיזור.
ביום המעבר, מומלץ ממש להתחיל את המקטע מאורדוס ולא מבדוס, זה יום ארוך וקשה עם הרבה מאוד טיפוס. מבדוס 1300 מטר טיפוס מצטבר.
בספטמבר היו שיטפונות, והדרך מיד אחרי אורדוס נהרסה ונשטפה, הכביש סגור, ובדרך מאולורון יש שלטים שהמקטע סגור לצליינים.
הצמדתי תמונה עם ההודעה ושתי חלופות בדרכים צדדיות עד המעבר בתוספת ימי הליכה, לנו לא היה מספיק זמן.
שיחה עם מקומי (בעל חנות המכולת והאלברגה) הסביר שאין בעיה ללכת מאורדוס על הכביש. מעקף קצר ביציאה מאורדוס לרדת בשביל המסומן ואז אחרי ק"מ לעלות לכביש ולהמשיך עליו. שאלתי אם בהמשך ניתן לחבור לשביל והוא המליץ ללכת רק על הכביש עד סומפורט, כמובן שאין מכוניות על הכביש כי הוא סגור לשיפוצים. במקטע האחרון שהכביש והשביל נפגשים החלטנו לחזור לשביל וממש ממש היה בסדר ורגיל, לדעתי אפשר היה כבר בפיצול של הכביש עם המנהרה לעלות לשביל, הרבה קודם.
למרות שהתחזית אמרה יום שמש, כשהתקרבנו למעבר נהייה גשום, רוח, קר מאוד והמשיך גם אחרי המעבר.
במעבר הכל היה סגור, חלמנו על שוקו חם.
הדבקנו מלא מדבקות להחזרת החטופים להגברת המודעות, בתקווה שהמעבר ייפתח בקרוב....
המשכנו ל Candanchú וגם שם הכל סגור.
העדפנו להתקדם לעיירה Canfranc-Estación
הלינות פה זולות ומעולות, יש מכולות ומסעדות. התפנקנו במלון ספא ב 69 יורו.
למרות שאת רוב העלייה עשינו על הכביש בנוחות רבה ושיפוע ממש נוח, הרגשנו היום את הרגליים מאוד.
יצאנו מ Urdos והלכנו עד Canfranc-Estación
סה"כ 23 ק"מ, 900 מטר טיפוס.
Camino de Arles
ידוע גם כדרך טולוסנה Vía Tolosana, בירת אוקסיטניה, אחד מארבעת המסלולים הגדולים של צרפת. מוזכר כבר בקודקס קליקסטינו Códice Calixtino (המאה ה-12), עם ציוני הדרך הגדולים שלו בארל, סנט-ז'יל, מונפלייה וטולוז, הוא כרגע השני הפופולרי במדינה.
משולט כ-GR653 אדום לבן, נוף נהדר ומגוון מונומנטלי, ומעל הכל, הרבה שלווה.
רשמית השביל נסגר ב 31 לאוקטובר, המשמעות שחלק מהאלברגות מפסיקות לתפקד, אפשר להמשיך לצעוד כמו שאנחנו עשינו, יש לינות פרטיות רק המבחר מצטמצם, במיוחד מורגש בישובים הקטנים.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם