(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

פרו - שבוע קסום בעמק הקדוש

מעצם היותו עמק המוקף בהרים משוננים וגבוהים הוא רווי במפלים גועשים. הנופים מכל כפר דרמטים, מגוונים, ירוקים. האביב נמצא כאן בכל פינה, פיסת גן עדן! ומעצם היותו קדוש הוא אותנטי ועשיר בתרבות מקומית.

תאריך הטיולJuly 2023
משך הטיול8 ימים
עונה מומלצתניתן לטייל בכל פרו בכל חודשי השנה, העונה היבשה - מאי עד ספטמבר. עונה שמתאפיינת במזג אוויר קר בהרים משעה 17 אחה"צ ועד 10 בבוקר (סביב ה5 מעלות), וחם בצהריים (25 מעלות). כמעט ללא משקעים.

פתאום היה לי טוב כל כך

חזרנו לטיול חוזר ביבשת, בגיל 30, כשאנחנו הרבה יותר סחים והרבה פחות לחוצים להספיק ולראות. מהצפיפות והפיח של גבעתיים, פנטזנו איך נתפנן על ערסל במקום שאותו דמיינו כ"עמק הקדוש". כשהגענו לעמק, גילינו אווירה קצבית וסוחפת, ומקום גדוש בנופים, תרבות ואטרקציות. וכך הפנטזיה על הערסל נדחתה לאחרי העמק הקדוש.

התחלנו את מסענו בפרו בטיסה מישראל עד לקוסקו (דרך אמסטרדם ולימה). בשדה התעופה של קוסקו חיכתה לנו הסעה דרך אתר בוקינג, לא זולה (130 סול לכיוון אחד, אבל טעות של מתחילים כי יש מוניות בשפע). בחרנו להתחיל את הטיול הגדול בפיסאק ולא להתעכב בקוסקו משיקולי התרגלות לגובה. זאת הייתה החלטה חכמה, כי גם בפיסאק שגובהה 2,900 מ' הגובה נתן את אותותיו למשך יומיים, אבל לא ברמה משביתה.

העמק הקדוש, הוא חלק ממחוז קוסקו. מתחיל (לפחות לענייננו) בעיירת פיסאק (Pisac) ומסתיים באגווס קליינטס (Aguas Calientes). אורכו כ-100 ק"מ, הוא משובץ כפרים קטנים כמעט לכל אורכו ונהר האורובמבה זורם ושוצף לאורכו. האמונה אומרת, שקצה הנהר מתלכד בדיוק עם שביל החלב, ואם רוצים להתחנף לאלים, אפשר להזרים אליהם מתנות ופגרי חיות דרך הנהר.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

תחבורה בעמק

לכל אורכו, חוצה את העמק כביש ראשי, כביש מספר 28b. זה כביש מישורי, והנסיעה בו לא מבחילה במיוחד. יש קולקטיבו בשפע לכל אורכו של הכביש ולשני הכיוונים, בתדירות מדהימה! בזמן מצטבר של שבוע המתנו לקולקטיבו אולי 3 דקות.
(קולקטיבו= מיניבוס ציבורי, זול. לא מצאנו אתר/ אפליקציה כדי לברר מראש מסלולי נסיעה ושעות פעילות, נעזרנו במקומיים).

כפר ראשון - פיסאק pisac

מקום לינה -
Hospedaje Kitamayu Pisac
אנחנו ממליצים עליו מאוד! מיקום כיפי, 5 דקות לכיכר המרכזית שבכל פעם הולכים דרך סמטה אחרת ורואים דברים שונים. מקום מאוד נקי, שייך למשפחה חמה וטובה.
אפשר לסגור דרך בוקינג ב80 סול ללילה, או עם ג'ני (בעלת הבית) בוואטסאפ בעלות של 65 סול ללילה. ללא ארוחת בוקר.
ג'ני - +51984829786

פיסאק היא עיירה יפייפיה, נקייה עם אנשים רגועים וטובי לב. המקום המושלם לנחיתה רכה. רחובות הולנדים, נוף עוצר נשימה מכל פינה. זו עיירה ששומרת באופן מדהים על הציביון המקומי שלה, הכי מרגישה פרו האוטנטית. ועם זאת מלאה בהיפים מכל רחבי העולם שמעבירים שם סנדאות רוחניקיות. פיסאק מפורסמת בשיעורי היוגה והמדיטציה שיש בה.
הכיכר המרכזית של העיירה מוקפת בבתי קפה ומסעדות לתיירים, וברדיוס רחב יותר זה האיזור המרכזי של המקומיים, שיש בו שוק אוכל וכל סוגי החנויות.
מקום הלינה שלנו היה בגבול החיצוני של המרכז של המקומיים.

#יום ראשון (שוק יום א', שוק חפצי אומנות ואתר ארכיאולוגי):
התמזל מזלנו ובשעה 8 בבוקר ביום ראשון היינו בכיכר המרכזית. מסתבר שתלמידי בית הספר מבצעים ריקוד מרהיב בכיכר, עם תזמורת מקומית שמלווה אותם. ומסביב, שוק צבעוני וססגוני של המקומיים. שוק שמתקיים רק בימי ראשון. איזו חוויה נעימה! השוק נקי בטירוף, מרווח, רוכלים מקסימים שנתנו לנו לטעום פירות מגניבים שמעולם לא ראינו, ומתעקשים לא לקבל כסף על הטעימה. האווירה חגיגית, נקייה, ססגונית. פרו במיטבה!
מעל הכיכר, בעליה קלה של דקה, יש שוק ענק ויפייפה של אומנות מקומית. זה היה היום הראשון של הטיול שלנו והאמנו שנפגוש עוד המון חנויות בסגנון, אבל הסתבר בדיעבד שהמחירים שהיו שם זולים בהרבה מהמחירים שפגשנו בהמשך (למשל, מכרו שם לוח שחמט קטן עשוי קרמיקה עם חלקים מעוצבים מהמם ב10 סול, לעומת 60 שביקשו בכפר אחר).

Parque Arqueológico Pisac - אתר ארכיאולוגי:
מהכביש הראשי של העיירה, לקחנו מונית ב30 סול אל האתר הארכיאולוגי של פיסאק. אתר מרשים ומיוחד, כנראה שהיינו נהנים שם יותר אם היינו עם מדריך ואם היה לנו אקמול, כובע וקרם הגנה.
האתר נמצא על הר גבוה, גובה הפסגה היא 3,250 מטר. אין שם טיפה של צל והיה לנו חם בטירוף. הרצפה עשויה חצץ לבן, וזה העצים את הסינוור.
חובה לקחת אתכם משקפי שמש, כובע, 2 ליטר לאדם לפחות (בגלל הגובה גם צריך לשתות יותר) וקרם הגנה.
מהאתר אפשר (וכדאי) לרדת ברגל עד לפיסאק. בירידה נשקף נוף פנורמי על העמק, עוברים דרך שתי מנהרות צרות וקצרות ודרך כמה מבנים ארכיאולוגיים חביבים.

#יום שני
בשוק האוכל המקומי המקורה, יש דוכן עם כיסאות בר סביבו, ששם מוכרים סנדוויץ' אבוקדו וחביתה מושלם לבוקר! נפתח ב8 בבוקר.
במשך כמה שעות עברנו מבית קפה אחד לאחר, בכולם יש פאי לימון מושלם. נכנסנו למיליון חנויות. לא נפרט על כל המקומות, בסוף הכל אותו דבר. פשוט כיף ללכת לאיבוד בעיירה. תחפשו חנות של כלי נגינה, יש שם כלים מיוחדים.
אבל חייבים לציין את בית הקפה עם הקינוחים הכי הכי הכי טעימים - נקרא Bon Appetit Cafe Paris.

Felipe Marin Moreno Botanic Garden - גן בוטני
ממש במרכז העייריה, נמצא גן בוטני קטן וקסום. הגן בבעלות פרטית, שייך למשפחה מבוססת ומשכילה מפיסאק - האבא אגרונום והבת זאולוגית. רוזמרי (הבת), גברת נחמדה דוברת ספרדית בלבד, תערוך לכם סיור שם. בגן מגוון אדיר של קקטוסים שנראים מפלנטה אחרת, חממה עם צמחים בעלי צבעים עזים. גולת הכותרת של המקום זה המוזיאון הקטנטן שבו יש מאות אולי אלפים זנים של תפוחי אדמה, שנראים כמו איברים פנימיים של חייזרים, וגם אינספור פרפרים, חרקים וחגבים דוחים, שגברת רוזמרי מצאה בשיטוטיה ביער של מאנו. עלות כניסה 10 סול לאדם.

Awana Kancha - מוזיאון ייצור הבד
במרחק של 10 ק"מ מפיסאק לכיוון קוסקו, נמצא מוזיאון חוויתי ואינטראקטיבי. אליו הגענו במונית, 30 סול לכיון, וקבענו עם הנהג איסוף לאחר שעתיים במקלט החיות. המוזיאון מראה את היווצרות הבדים בפרו - מתחילים בחוות אלפקות ולמות (שם אפשר להאכיל אותן בעשב) שהן מהוות את מקור הצמר לבדים, ממשיכים לאיזור הפקת הצבע מחומרים טבעים, ואז לערבוב הצמר עם הצבע. יצירת חוטים ושזירה שלהם על ידי נשות הכפר, ומסיימים בחנות עם מחירים מופקעים. הכניסה היא ללא תשלום, אך נהוג להשאיר טיפ למדריך.

Cochahuasi Animal Sanctuary - מקלט לשיקום חיות
מקלט לחיות ובו מנסים לשקם חיות שהיו בשבי ולהחזירן לטבע. המדריך היה סטודנט לוטרינריה דובר אנגלית. במקום אפשר לראות קונדורים, פומה, דובים, חתול בר, תוכים, קופים ועוד. עלות כניסה 25 סול לאדם.

אמבטיית צלילים
בסטודיו גדול ליוגה שאנו לא זוכרים את שמו, מקיימים לפעמים "אמבטיית צלילים" - המשתתפים שוכבים על מזרן ומתכסים בשמיכה, והמדריכה מנגנת במגוון כלי נגינה ושרה. זה סוג של מדיטציה. קשה לנו לחוות דעה כי נרדמנו 10 דקות אחרי שהתחיל, ארור הג'ט לג! השנ"צ הזה עלה 50 סול לאדם.

דברים נוספים שאפשר לעשות בפסיאק ואנחנו לא עשינו:
שיעורי קרמיקה, שיעורי יוגה, סאונה אינדיאנית, לבקר במבשלות בירה Cervecería del Valle Sagrado - Taproom Pisac שהשמועה אומרת שיש שם גם אוכל טעים. יש עוד מלא דברים לעשות, כשתהיו בפיסאק תראו על הדלתות פלייארים לשיעורים/ טיפולים וסדנאות.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

כפר שני - ארין Arin

#יום שלישי (המפל של ארין ושיעור מדיטציה)
נפרדנו מפיסאק והמשכנו 25 ק"מ לאורך העמק (בקולקטיבו כמובן) אל הכפר השקט והקטן Arin.

מקום לינה - Unuwasi Hotel & Bungalows
מלון עם מרחבים ירוקים, חדר מפונפן, ארוחת בוקר שמוגשת באופן חגיגי אבל דיי דלה ובעיקר נוף מרהיב. עלה 250 סול ללילה לזוג עם א.בוקר, לחדר משודרג עם מרפסת.

Cataratas de Arín - המפל של ארין
עליה של כחצי שעה, חלק מהדרך בחורשה ירוקה והמחצית השנייה עם נוף להרים רחוקים ויפים. המפל עצמו יפה והדרך ברורה - צריך להיות כל הזמן במגמת עלייה (מתונה) ותמיד לבחור בשביל השמאלי כשיש התפצלות. לאורך הדרך ליוותה אותנו כלבה מתוקה העונה לשם מילקי. העליה דיי קלה, להערכתנו מתאימה לילדים מגיל 5.

כשירדנו השתתפנו בשיעור מדיטציה בשקיעה. השיעור עצמו היה נחמד, לפני שהתחיל השיעור קיבלנו הסבר של השלבים שיהיו במדיטציה ועל אופן הישיבה והנשימה. לא נכתוב את שם המקום, כי לא אהבנו את זה שלחצו עלינו לפני השיעור (לא בעדינות) להתנסות במדיסינות שלהם. לא תודה.

#יום רביעי (מוזיאון היסטוריית האינקה, והמשך היום באורובמבה - שוק יום ד', סדנת קרמיקה)
Museo Inkariy - מוזיאון על היסטוריית התרבויות בפרו
מוזיאון מגניב בטירוף!! באמת! מספר את התרבויות שהיו בפרו עד לתקופת האינקה. ההסברים כתובים על הקירות ליד המוצגים, הסברים קצרים באנגלית פשוטה לרוב. אבל השוס (ולכן שווה ביקור) הוא שאחרי כל חדר תצוגה יש חלל עם תפאורה מהממת ומושקעת, עם תחושה של חדר בריחה. מטורף ממש. עולה 35 סול לאדם ושווה כל סוליה.

כפר שלישי - אורובמבה Urubamaba

המשכנו בקולקטיבו לכיוון העיירה הגדולה אורובמבה Urubamba.
מקום לינה - B&B Valcava. עולה 70 סול ללילה לזוג ללא ארוחת בוקר. מיקום מצויין, נקי מאוד וחדרים גדולים. המלקחת חיצונית לחדר והזרם בה חלש, והקירות דקים אז שומעים את הרחוב. לנו זה לא הפריע.

Mercado de Productores de Urubamba - שוק יום ד'
בימי רביעי מתקיים שוק ענקיסטי שבו מוכרים הכל מכל וכל - רהיטים, ירקות ופירות, חיות משק, בגדים, ילדים (סתם זה לא). החוויה בשוק הייתה לא נעימה, שוק צפוף ומלוכלך. ברחנו תוך חמש דקות.

Ceramicas Seminario - סדנת קרמיקה
מתחם ענק ומעוצב מהמם (נמצא ברחוב יפה עם מסעדות מעולות - מומלצת במיוחד מסעדת בשרים מדהימה שנקראת Tierra Cocina). במקום פועלים זוג אומנים פסלים- ציירים, ולהם עשרות עובדים. שם יש מוזיאון שמציג את העבודות המיוחדות והיפות שלהם, חנות לקנות כלי מטבח או חפצי נוי שמייצרים במקום. אפשר לבקש סיור שבו רואים את הפועלים עובדים על האובניים ומכינים כלים, ודורכים יחפים על הרים קטנים של חימר. הסיור מסתיים בחדר העבודה של הזוג. האומן, מיסטר סמינריו, דומה קופי לאסי דיין בוייבים שלו. פטפטן לא קטן, אבל מעניין מאוד.
בשיעור, היינו רק שנינו, כל אחד הכין מסיכה שתולים על הקיר וציור בריבוע של חימר. אחרי השירטוט בחימר, צובעים ומעבירים לייבוש ואח"כ שריפה בתנור. אפשר לאסוף את העבודות רק לאחר יומיים. לא זול, כן כיף - 450 סול לזוג. חזרנו בקולקטיבו לארין, בדיעבד היה עדיף לישון באורובמבה את הלילה הזה.

#יום שישי
טיול אוכל של ליאת.
הסיור עובר דרך שוק האוכל הססגוני, הנקי והתוסס של אורובמבה (לא השוק שמוזכר מעלה! שוק אחר, במרכז העיר), שם הכרנו סוגים מיוחדים של פירות, מאכלי רחוב שאינשאללה יעשו עליה לארץ, גבינות קשות וכו'. כבר שבענו. בנסיעה רוויית ממתקים מקומיים, הגענו לעיירה היפה כמו גלויה - אויאנטאיטמבו. שם שתינו לצד פרואנים מקומיים שניכר עליהם שמבקרים שם יום-יום, "בירה" מקומית שנקראת צ'יצ'ה והיא עשויה מתירס, הזוי שקרלסברג עוד לא קנו אותם. עם האלכוהול והשאלות המדויקות של ליאת, הלב נפתח ושיתפנו גלויות על עצמנו ומסענו בעולם. ניגבנו את הדמעות והמשכנו לכפר מבודד בהרים הרחוקים, שם קיבלו את פנינו בריקודים ופרחים משפחה בת שלוש אולי ארבע דורות, איתם בישלנו ארוחת צהריים כמו ב"אהרוני וגידי" (עונה 4 פרק 7 - פרק חובה!). חזרנו לאורובמבה, וקינחנו בצ'ורוס חלומי!
ליאת וואטסאפ: +51967574380

כפר רביעי - צ'ינצ'רו Chinchero

לא נשארנו לישון שם, אם כי ראינו שיש לא מעט הוספידחות ומלונות מצ'וקמקים.
זו עיירה שנמצאת בהרים בגובה 3,900 מטר.
הנסיעה ישירה מאורובמבה באוטובוס בינעירוני נוח, זמין וזול, יש לא מעט תחנות באורובמבה שמהם יוצאת הסעה לשם, אפשר להיעזר בקלות במקומיים.
הנסיעה מהממת, הנופים מדהימים - אחו, פסגות מושלגות, כפרים עשויי חימר.
המסעדות שם נראו לא טוב, אז אכלנו צ'יטוס לארוחת צהריים.
בעיקרון בימי ראשון, שלישי וחמישי יש שוק גדול בצ'ינצ'רו. כשאנחנו הגענו הוא היה סגור בשל לוויה של מישהו מהכפר.

מסלול ממפל פוקפוק Catarata poc poc ומסתיים במלון פאר ליד הכפר Urquillos.
מסלול טיול יום קסום, קליל, מושלם! לא לפספס! 11 ק"מ בירידה.
את המסלול הכרנו בסיפור דרך שכאן באתר. עשינו מעט שינויים במסלול שלדענו שידרגו אותו קצת.
הירידה למפל משולטת היטב מהעיירה. ולאורך כל המסלול קל מאוד להתמצא ולא צריך כישורי ניווט והתמצאות.
בצ'ינצ'רו יש אתר ארכיאולוגי, שהנקודה הכי מפורסמת שלו נמצאת על הדרך למפל - כך שנהנים ממנה מבלי לשלם כניסה לאתר הארכיאולוגי (עלות כניסה לאתר היא 70 סול לאדם).
המסלול מגוון ומשתנה המון לאורכו. מתחילים בהליכה ליד העתיקות, על אדמה מעט בוצית, וליד שדות חקלאיים בטרסות. ממשיכים לירידה בזיגזג כשלפניכם נגלה נוף משגע כמו גלויה של הרים רחוקים. מגיעים לנקודת תצפית, ויורדים כחצי קילומטר (שוב, הכל משולט וברור, אל דאגה!) בירידה יחסית תלולה עד למפל. שם משלמים 5 סול כניסה לאדם. המפל מהמם, יפייפה, מרהיב, עוצר נשימה שממילא חסרה... סביבו יש המון סוגים של צמחים, ציפורים, עצים, פרחים. תחושה של גן עדן!!! בניגוד לסיפור דרך המקורי שבאתר, אנחנו המשכנו עם כיוון ההליכה שאיתו הגענו למפל, כלומר המשכנו לרדת עוד למטה והתקדמנו משם לאורך הנחל השוצף עד לכפר. ההליכה בשביל ברור, מוצל. חולפים על פני מפל נוסף נחמד. מומלץ לוודא עם הפקח בכניסה למפל (הבחור שלו תשלמו את דמי הכניסה) שהדרך לכיוון הכפר אורקיליוס Urquillos אכן פתוחה. מסלול שמתאים לילדים עם שליטה מוטורית טובה מגיל 7 לדעתנו.
בסוף המסלול, יש מלון פאר עם ספא מחומם ובריכות חיצוניות. המלון נקרא Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness עלות כניסה לספא לזוג היא בערך 350 סול לשעה וחצי. אבל מסתבר שאם קובעים 24 שעות מראש, אפשר להתפנן במלון יום שלם, הם מחממים עבורכם את הבריכה החיצונית ואוכלים ארוחה בת שלוש מנות, וכל זה ב70 סול לאדם. נשמע שווה.
אנחנו הסתפקנו בארוחת ערב במסעדת הגורמה במלון, טעים ממש ומנות גדולות ששוברות סטיגמה על מסעדות גורמה. עלה 170 סול עבור מרק סטייל גולש, סלט חלומי, קנלוני תירס וקינוח.

כפר חמישי - Aguas Calientes - נקודת היציאה למאצ'ו פיצ'ו

דרכי הגעה לכפר, ולמאצ'ו פי'צו בכלל:
קיימות שלל דרכים להגיע - טרקים (inka trail או salkantay trek), מסלול האטרקציות של הסוכנויות, נקרא inka jungle, דרך אוטובוס או דרך רכבת.

אנחנו בחרנו לנסוע ברכבת שיוצאת מעיירת אולייטוטובמה.
כרטיסים אפשר לקנות באתר:
https://book.perurail.com/

זו אומנם אופציה יקרה, אבל מהירה (בערך שעתיים), מגניבה ולא מבחילה (בהשוואה לאוטובוס).

העיירה שממנה יוצאת הרכבת (אויאנטאיטמבו Ollantaytambo) יוצאת דופן ביופי שלה, אז אם יצא וצריך להעביר שם כמה שעות זה כנראה יהיה בכיף ובסבבה.

מקום לינה - סגרנו שני לילות דרך אתר airbnb ב30 דולר לזוג ללילה, חדר עם מקלחת פרטית במקום שנקרא machupicchu pueblo. כנראה ההוסטל עם הנוף הכי יפה באקווס קליינטס או ביבשת בכלל. המיקום מעולה, אבל זה גם החיסרון - אם יש פסטיבל בכיכר המרכזית לא תצליחו לישון.

קניית כרטיסים למאצ'ו פיצ'ו:
סמוך לכיכר המרכזית בכפר, יש משרד שפועל עד השעה 18:00 ובו אפשר לקנות כרטיס כניסה למאצ'ו פיצ'ו.
בשעה 14:00 מתחילה המכירה ליום למחרת, ויש אלף כרטיסים זמינים. החל מהשעה 13:00 מתחיל להשתרך תור מהמשרד עד לכיכר, כי הכרטיסים הכי מבוקשים הם ל6 בבוקר לאיזורים 1+2 והם הראשונים להיגמר. כדי לקנות כרטיס חייב להגיע עם דרכון מקורי למשרד. כנ"ל למאצ'ו פיצ'ו. הכרטיסים נמכרים לפי איזורים ולדברי המארח שלנו, הכי מומלץ לרכוש לאיזורים 1+2+ פונטה-אינקה.

Baños Termales
במעלה הכפר, יש איזור של בריכות מחוממות לטמפרטורה של עד 36 מעלות, לא כזה חם. בהמשך יש מפל מהמם! הכניסה למפל+לבריכות החמות עולה 20 סול לאדם, ולכל אחד בנפרד 10 סול לאדם. אנחנו ויתרנו על הבריכות, הביקורות בגוגל מפס לא מהללות, אבל המפל לגמרי שווה ביקור!

מאצ'ו פיצ'ו
לא סתם ממליצים להגיע לשם ב6 בבוקר - טבעות הערפל סביב ההרים שברקע, התאורה, הקרירות באוויר, האווירה והתפאורה מייצרות תחושה מיסטית מיוחדת.
אתר חובה זה ללא ספק.
לא הקשבנו לעצת המארח שלנו וקנינו בעלות גרנדיוזית נוספת של 200 סול לאדם כניסה ל Huayana Picchu זה ההר שנמצא בתוך האתר, ומשקיף אל העתיקות ממעוף הציפור.
עליה של כ250 מטר, תלולה מאוד מאוד, לא לבעלי פחד גבהים! והנוף יפה, פנורמי 360, אבל לא מרהיב כמו מהאתר עצמו.
כדאי לקחת מדריך לסיור באתר, בכניסה יש מדריכים דוברי אנגלית שמציעים סיור ב150 סול לקבוצה.
יצאנו מאגווס באוטובוס (12$ לאדם לכיוון) בשעה 6:30, הגענו חזרה עם האוטובוס לאגווס בשעה 15:30. כך שמאפשר לתפוס את הרכבת שיוצאת ב16 ואילך מאגווס.

טיפים

  • לא מורגלים לגובה? מתחילים את הטיול בדרום אמריקה? תתחילו בפיסאק, על פני קוסקו! הגובה של 2,900 מ' לגמרי עוזר להסתגלות הדרגתית בלי (או עם מעט) תופעות.
  • תארזו מעט בגדים, גם קצרים וגם ארוכים וחמים (4 חולצות קצרות, 2 ארוכות, פליז ומעיל גשם). יש מכבסות בכל מקום בעלות ממוצעת של 5 סול לקילו ובדר"כ הכביסה מוכנה מהיום להיום.
  • סעו בקולקטיבו בעמק הקדוש - זול, נגיש, נפוץ ומהיר.
  • אמל"ק שווקים: יום ראשון- פיסאק; יום רביעי- אורובמבה; יום ראשון,שלישי וחמישי- צ'ינצ'רו
  • מאצ'ו פיצ'ו: אפשר בקלות לקנות כרטיס כניסה לאתר במשרדים בaguas calientes.
  • רכבת לaguas calientes (מאצ'ו פיצ'ו) - צריך להיות חצי שעה לפני הנסיעה ברציף!
  • מוזמנים לשאלות במייל karin.rubin@mail.huji.ac.il

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )