(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הדרך לאיקיטוס - חלק 1

אחרי שבועיים של התנדבות בהוסטל ובטן גב בעיירת גולשים בחוף של פירו, התחלתי להתגלגל אל איקיטוס יחד עם פפ מאסטוניה, כשבדרך עצרנו ועברנו במקומות שונים, מגניבים ומעניינים. 5 ימים ראשונים מתוך הדרך שלנו

תאריך הטיולMarch 2022
משך הטיול5 ימים
עונה מומלצתבפרו 3 אזורי אקלים מובחנים- החוף, האנדים והג׳ונגלים. הדרך עוברת בכולם, לכן בהחלט כדאי להתחשב במזג האוויר, בעיקר באנדים בגלל העונה הגשומה (בג׳ונגלים ובחוף הוא פחות או יותר אותו הדבר רוב הזמן). אנחנו הגענו לאנדים בסוף העונה הגשומה (מרץ) אם כי עדיין היו ממטרים מפעם לפעם.

מתחילים לזוז

אז אחרי מספר שבועות (מאוד נצרכים) של התנדבות בהוסטל וצ׳יל סטייל סיני, עזבתי את לוביטוס עם פפ, מתנדב נוסף. הגענו לטלרה, עיר קטנה וקרובה, ויחד עם חברים מקומיים נסענו לצ׳יקלאיו- עיר גדולה ותחנת מעבר טובה, 4-5 שעות ברכב/אוטובוס.

צ׳יקאליו נקראת גם בקרב הפרואנים ״עיר החברות״ ועבורנו זה לגמרי היה המצב- התארחנו אצל חברים וראינו את העיר מזווית אחרת לגמרי. יחד עם זאת, גם כתיירים יש מה לעשות בעיר, לפחות ליום אחד- האיזור עשיר בהיסטוריה וממצאים מתרבות המוצ׳ה (תרבות פרה אינקה ששלטה כמעט בכל רצועת החוף של פרו עד 700~ לספירה), חיי הלילה אחלה לגמרי, האוכל טוב וכעיר גדולה מאוד פשוט להצטייד בה בכל מה שצריך להמשך..

יום ראשון בצ׳יקלאיו; מוזיאון אל סניור דה סיפאן, קניון להצטיידות ומרכז העיר ומסיבה

המוזיאון מציג ממצאים שנחפרו מתוך קומפלקס קבורה של המוצ׳ה, שהתגלה ב1987 ונמצא בסמוך (ניתן לבקר גם בו). רוב הקברים נמצאו בשלמותם, אוצרים בתוכם עושר תרבותי והיסטורי (וכמובן המון זהב), כאשר גולת הכותרת היא קברו של המלך, סניור דה סיפאן.
כל המוצגים במוזיאון בספרדית לכן מאוד מומלץ לקרוא בויקיפדיה בעברית ובאנגלית לפני, על המוצ׳ה ועל המוזיאון. מחיר כניסה: 10 סול לאדם. בכניסה תפגשו מדריכים שיציעו לכם סיור פרטי בספרדית או אנגלית ב30 סול. אמינות- מרתק.
הגעה: 20 דקות נסיעה בקולקטיבו/מוטו טקסי מצ׳יקלאיו ל Lambayeque. המוזיאון סגור בימי שני!

ריאל פלאזה, קניון גדול עם סופר שאפשר להצטייד בו. חוץ מזה לא יותר מידי. מוטו-טקסי ממקום למקום, 3 סול. אח״כ המשכנו למרכז העיר, בהחלט מקום עסוק. אי אפשר להכנס עם מוטו טקסי, רק מונית.

אחרי צ׳יפה לארוחת ערב יצאנו עם החברים למסיבה, היה מגניב לגמרי. למועדון קראו גארדן ויש מסביב עוד המון אופציות. אולי כדאי להביא אטמים.

למחרת התאוששנו מהמסיבה, בילינו עם החברים, נפרדנו כמו שצריך ולקחנו אוטובוס לילה לצ׳אצ׳פויאס (10~ שעות, 60 סול לאדם)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

צ׳אצ׳פויאס- הקדמה ויום ראשון

בערך ב6:00 בבוקר הגענו לצ׳אצ׳אפויס, בירת מחוז אמזונאס, שממוקמת באנדים אך קרוב יחסית לג׳ונגלים (בהחלט ניכר בנוף מסביב).
העיר עצמה באמת חביבה, בפרופורציות הנכונות ומסבירת פנים, ויש המון מה לעשות מסביב- טיולי יום, טרקים, הריסות של תרבות הצ׳אצ׳אפויאס (תרבות פרה-אינקה ואינקה ששלטה באיזור בין 500~1500) ואיכשהו עדיין אין פה כמעט תיירים. כמעט כמו בכל מקום אחר, ניתן לטייל מסביב באמצעות סוכנויות או באופן עצמאי.

יום ראשון- Keulap
העיר הגדולה והחשובה ביותר של תרבות הצ׳אצ׳אפויאס בגובה 3000~ מטר מעל פני הים. את שמם, צ׳אצ׳אפויאס, קיבלו מהאינקה ומשמעותו ״שוכני העננים״, וכשמתהלכים בעיר אפשר להבין למה. העיר נמצאת מרחק שעה נסיעה בקולקטיבו מצ׳אצ׳אפויאס, וניתן להגיע אליה ברכבל או ברגל (9 קמ פחות או יותר של עלייה, חלק מהאינקה טרייל). באתר עצמו עתיקות והריסות של העיר שהייתה מוקפת חומה בת 12-20 מטרים. מרתק ומדהים לחשוב כמה מפותחים הם היו. גם כאן מאוד מומלץ לקרוא לפני, מידע זמין בויקיפדיה באנגלית, ואם אתם מדברים מספיק ספרדית גם בכניסה לשם תוכלו לקחת מדריך. אנחנו עשינו את הסיור בצורה מאורגנת שכללה הכל אבל הייתה יקרה (עבורנו העיקר היה להסתובב בעיר עם מדריך דובר אנגלית). סה״כ יום שלם בעיר ובדרכים, מחיר כולל הכל 110 סול; באופן עצמאי בטח אפשר לחסוך 20-40.
בערב יצאנו להתסתובב, התגלחנו במספרת נשים, נפגשנו עם גרמני שפגשנו קודם לכן במהלך היום, ובאופן אירוני נקלענו לטורניר כדורגל נשים מקומי- חוויה.

צ׳אצ׳אפויאס- יום שני

ביום השני יצאנו לטיול יום עצמאי של 25~ קמ למפל גוקטה, מפל עוצר נשימה בגובה 770מ. בשנים האחרונות החלו לפתח את האיזור לתיירות ואפשר לטייל בו יחסית בקלות (ועדיין בלי עומס בכלל).
יצאנו מטרמינל הקולקטיבואים ב8 והגענו לצומת לכיוון קוקצ׳ימבה Cocochimba, אחד משני הכפרים הסמוכים, בערך ב9:30. משם לקחנו מוטו טקסי לכפר עצמו, עוד 20 דק של נסיעה.
את הטיול עצמו אפשר להתחיל ב2 נקודות- קוקצ׳ימבה, מהעמק או סאן פאבלו, הכפר הסמוך, מ2/3 גובה פחות או יותר. אנחנו בחרנו בקוקצ׳ימבה, שהוא מאתגר יותר כי הוא כולל את העלייה לסאן פאבלו.

ההליכה בעמק קוקצ׳ימבה לכיוון המפל מדהימה והדרך ברורה וקלה להליכה. לאורך הדרך אפשר למצוא מידי פעם איזה ביתן קטן של מקומי, ולנו יצא לעבור גם ליד מטע לקפה בדיוק בזמן שישבו בו העובדים, מטיילת מלימה והמדריך שלה, כך שיצא שהזמינו אותנו למיץ קנה סוכר (טעים!) וניהלנו שיחה כיפית ומעניינת.
אחרי 4-5 קמ של הליכה מדהימה ודי פשוטה הגענו אל תחתית המפל, שפשוט משאיר אותך ללא מילים.
משם התחלנו לחזור ולחפש את הדרך אל סאן פאבלו (שמהכיוון הזה קל לפספס). פגשנו שני מקומיים שעזרו והצטרפו אלינו, כך ששוב היה לי עם מי לתרגל את הספרדית. המעלה עצמו כיפי, מאתגר ומספק, והנוף (שוב, ולאן שלא תסתכל) עוצר נשימה. בסוף העלייה הלכנו עוד 3 קמ לתצפית הגבוהה על המפלים. עצרנו ארבעתנו לאכול ופגשנו עוד זוג גרמנים, ואחרי שנשנשנו חזרנו כולנו יחד לסאן פאבלו.

מחירים:
קולקטיבו לצומת 10 סול לאחד לכיוון.
מוטו טקסי 5-15 סול לשנינו, תלוי איך תתמקחו ואם יגרמו לכם לשלם גרינגו טקס.
בקוקצ׳ימבה צריך לקנות כרטיס לשמורה שעולה 20 סול.
סהכ תחבורה וכניסה 50~ סול. ניתן גם לעשות את המסלול באופן מאורגן ב70 סול (לי נראה מיותר ופחות מהנה)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

צ׳אצ׳אפויאס- יום אחרון

התעוררנו בנחת, ולקחנו את הזמן.
יצאנו בבוקר המאוחר ל Huancas, כפר שנמצא מעל קניון מהמם, 20 דקות נסיעה בקולקטיבו מהעיר. תצפית מגניבה ואפשר ללכת קצת לאורך המצוק- אווירה.
מחיר: 5 סול לקולקטיבו לכיוון, 6 לכניסה לכפר.
בשעה 19:30 התחלנו נסיעת לילה שהתבררה כאחת החווייתיות שעשיתי לטארפוטו, העיר הבאה בדרך..

טיפים

  • כשמגיעים למקום חדש ומחפשים מה ואיך לעשות, חפשו את המידע של Iperu- מידע רשמי של משרד התיירות- יש להם משרדים כמעט בכל עיר תיירותית בפירו.
  • אין קליטת GPS באיזור, אז כדאי להוריד מפות לפני. Maps.me וmapsy עובדים פה אחלה. אם יש לכם מפה לבנה תמיד מומלץ לקחת, במיוחד לטיולים ארוכים יותר מיום.
  • IOverlander כמובן למה שמסביב.

קבצים מצורפים

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )