(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק בהרי הטטרה- מפולין לסלובקיה ב5 ימים

טרק עם נופים מהממים שמתאים למטיבי לכת.

תאריך הטיולAugust 2023
משך הטיול5 ימים
עונה מומלצתיוני- ספטמבר

רקע ומידע כללי:

לטרק יצאנו זוג בשנות ה20 לחיינו בכושר סביר. הטרק כולל לינה בבקתות, בהן ניתן לאכול ארוחות ערב ובוקר. המסלולים ברובם מאתגרים, הם כוללים טיפוסים וירידות חדות ובחלק מן המקומות נעזרים בשרשראות.
אנחנו עשינו לא מעט טעויות בטרק, מקווים שתלמדו מהן :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הגעה לKuznice (עיירת הרכבל הקרובה לZakopane שממנה מתחיל המסלול):

אנחנו נחתנו בבודפשט ב22:00 וב00:25 לקחנו אוטובוס לילה (אותו הזמנו מראש בעלות של 37 יורו) שהגיע בשעה 7:30 לתחנת Nowy Targ. למרות שבכרטיס שהזמנו האוטובוס לZakopane היה אמור להגיע ב8:20, אבל כשהגענו היה בתחנה אוטובוס מוקדם יותר ולאחר ששכנענו את הכרטיסן הוא העלה אותנו והגענו לזקפונה סביב 9. בזקפונה הלכנו לסופר וקנינו לעצמנו ארוחת בוקר ובקבוקי מים לטיול ומהחניה של הסופר תפסנו מונית ב40 זלוטי לkuznice, שם התחלנו את המסלול.
זה היה מסע ארוך ומפרך שאפשר לחסוך הרבה ממנו (וגם הרבה כסף) באמצעות טיסה לקרקוב ומשם לנסוע לזקפונה- נסיעה קצרה בהרבה. אנחנו הזמנו קודם את הטיסה ורק אחרכך תכננו את הטרק- אל תלמדו מאיתנו!

יום 1- מkuznice לבקתת Schronisko w Dolinie Pieciu Stawow Polskich

משך היום: 9 שעות
התחלנו בkuznice בשעה 9:30. כדי להיכנס לשמורה היינו צריכים לשלם על יום אחד של טיול בגלל שהשמורה עולה כסף רק בפולין ובסלובקיה היא חינם (9 זלוטי לאדם- יש הנחה לסטודנטים ויוצא זול יותר).
היום מתחיל בשביל צהוב שעולה במעלה העמק ומתחבר לשביל כחול באוכף. השביל הכחול הולך בעליה יחסית מתונה והליכה נוחה עד האגם. מהאגם יש כמה דרכים לעלות לרכס שבצידו השני נמצאת הבקתה. הדרך הקלה והמומלצת היא בהקפת האגם בשביל הכחול והתחברות לשביל הצהוב השני. אנחנו לקחנו את הפנייה הצהובה הראשונה מה שהתברר כמסלול דיי קשה אבל מאד יפה: עלייה קשה וארוכה שלקחה לנו כשעתיים, סיימנו אותה ב 15:00. מראש ההר אפשר לראות את הבקתה אבל השביל האדום שמוביל מההר לירידה לכיוון הבקתה עולה ויורד לאורך הרכס ולוקח המון זמן, חלקו כולל שרשראות וטיפוס מאתגר, ולכן הגענו לבקתה רק ב 18:30.
בקתת Schronisko w Dolinie Pieciu Stawow Polskich :
אי אפשר להזמין מראש: יש אופציה או לחדר של 7-10 (80 זלוטי) או לחדר של 4 (100 זלוטי) או לחדר זוגי (120 זלוטי).
אנחנו הגענו ונשארו רק האופציות של חדר של 4 שכלול בתוך זה כרית, ציפית ושמיכה (ללא סדין וציפה), או לישון בחדר עם 7+ בלינת חירום על מזרון על רצפה בלי שמיכה וכרית (זול יותר). בחרנו באופציה של ה4 בחדר והיה נוח מאד.
יש בבקתה מקלחת חינם עם מים חמים, ווי פיי חינם ומסעדה כולל ארוחה עיקרית, שתייה וקינוחים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 2- מבקתת Schronisko w Dolinie Pieciu Stawow Polskich למלון Popradske pleso

משך היום: 9:45 שעות
ארוחת הבוקר בבקתה הוגשה רק משעה 8:00 לכן יצאנו רק סביב 8:45 והתחלנו בהליכה בשביל הכחול שממשיך מזרחה על שפת האגם שליד הבקתה ועולה לשלוחה, ממנה יורדים בירידה מתונה עד לאגם גדול ולבקתה schronisko PTTK morskie oko, אליהם הגענו ב11, לאחר מכן המשכנו בשביל האדום (בו הולכים רוב היום) לאגם העליון ולתחילת העלייה להר Rysy- ההר הגבוה בפולין, את העלייה התחלנו ב12:30, המקטע הראשון של העלייה הוא בשביל מסודר ונוח ולקח לנו כשעה וחצי, המקטע השני הוא טיפוס קשה יותר הדורש להיעזר גם בידיים ובשרשראות. הגענו לפסגה ב15:00, שהינו שם יחד עם לא מעט מטיילים כרבע שעה ולאחר מכן התחלנו לרדת לכיוון הבקתה בשביל האדום עד לעמק שם התחברנו לשביל הכחול. הירידה לא הייתה תלולה במיוחד אך דיי ארוכה, הגענו למלון ב18:30.
מלון Popradske pleso:
ניתן להזמין מראש מקום למלון דרך האתר (נמצא בקישורים חיצוניים). אנחנו בחרנו לשהות במלון ולא בבקתה כי קיבלנו על הבקתה דיס המלצה. במלון היה מאד נוח וטעים ויש בו:
ווי פיי חינם
מקלחות עם מים חמים שורפים חינם
אוכל מהמסעדה
ארוחת בוקר מ6 בבוקר- בופה מפנק
המלון עולה 45 יורו לאדם (משתנה לפי סוג חדר ועונה) ארוחת הבוקר כלולה בתשלום על הלינה וארוחת הערב לא.

יום 3- ממלון Popradske pleso לבקתת Zbojnicka chata

משך היום- 9:45 שעות
אחרי ארוחת הבוקר טעימה שהתחילה ב6 יצאנו לדרך סביב 6:45 והתחלנו בטיפוס בשביל האדום במעלה ההר עם נוף מאד יפה לכיוון ההרים, העלייה לקחה לנו כשעה וחצי, לאחר מכן הלכנו על צלע ההר בעליות וירידות מתונות עד אגם ולאחר מכן המשכנו לאגם נוסף אליו הגענו ב12:00. באגם יש מרכז תיירים, אנחנו ישבנו במזנון ואכלנו צ'יפס וקינוח של dumpling עם ריבה וקקאו. יצאנו משם ב12:30 והתחלנו לטפס בשביל הירוק לכיוון האוכף הראשון, הגענו אליו סביב 14:15, המסלול היה עמוס באנשים והיה צורך בלתת זכויות קדימה.
לאחר האוכף הראשון יש ירידה חדה ועלייה דיי ארוכה בשביל הכחול עם שרשראות לאוכף השני, אז למרות שהם מאד קרובים במפה הדרך לקחה לנו 45 דקות. ירדנו מהאוכף השני ב15:00, תחילת הירידה תלולה מאד ומצריכה שימוש בשרשרת, הירידה לקחה לנו שעה וחצי והגענו לבקתה ב16:30

לבקתה הזמנו מקום מראש בעלות 44 יורו לאדם. באישור ההזמנה נכתב כי יש להגיע עד השעה 17:00 אחרת המקומות יינתנו למטיילים אחרים, הגענו בזמן אך באמת היה עמוס מאד בבקתה ולכן יש לקחת את זה בחשבון.
בבקתה אין מקלחות ואין ווי פיי. השירותים הם בסגנון שירותים כימיים ונמצאים מחוץ לבקתה.
ארוחת הערב הוגשה ב19:00 והייתה סבבה, קיבלנו גם תה וקינוח איתה. המים בבקתה לא שתיים וצריך לקנות בקבוק או למלא בנחלים, אנחנו קנינו בקבוק של ליטר וחצי ואת השאר מילאנו בנחלים.
ארוחת הבוקר הוגשה ב7 והיו אופציה בשרית של 4 נקנקיות עם חרדל ולחם (לא שווה) ואופציות צמחוניות של לחם גבינות וירקות או קערת מוזלי שהיו סבבה.

יום 4- מבקתת Zbojnicka chata לבקתת  Pri Zelenom Plese

משך היום- 7:50 שעות
יצאנו מהבקתה סביב 7:40 והתחלנו ללכת בשביל הכחול שירד בנחל עד חיבור עם השביל האדום, ההליכה בשביל הכחול לקחה לנו כשעתיים.
השביל האדום היה עמוס מאד במטיילים סלובקים שעשו טיולי יום, השביל מתחיל בטיפוס יחסית תלול ואז הולך על צלע ההר, עובר דרך תחנת רכבל בה יש מסעדות ו- ווי פיי ולאחר מכן מטפס לאוכף. מהאוכף יש ירידה יחסית תלולה המצריכה שרשראות בחלקה האחרון (יותר קל מבימים הקודמים) לאחר השרשראות הירידה מתמתנת ולקחה לנו כחצי שעה עד שהגענו לבקתה ב15:30.
בבקתה יש מקלחות עם מים חמים, אין ווי פיי ויש מסעדה.
ארוחת ערב מוגשת ב19:00.
הזמנו מקומות כחודשיים מראש לבקתה אך כבר אז אמרו לנו כי אין מקומות בחדרים הרגילים וכי נהיה בלינת חירום, בפועל ישנו בחדר קטן עם 6 מזרונים צפופים על הרצפה, ללא כלי מיטה. יש אפשרות להשכיר שקש ב2.5 יורו אך בחרנו שלא להשכיר ולישון בפנימית מכיוון שהלילות בבקתות חמים.
מכיוון שתכננו לצאת מוקדם למחרת ביקשנו שיארזו לנו ארוחת בוקר מראש ויביאו לנו אותה כבר בארוחת הערב. ארוחת הבוקר מוגשת ב6:30 והיא כלולה במחיר.
מחיר לאדם ללינה+ ארוחת בוקר- 23 יורו
מחיר ארוחת ערב- 14 יורו
התשלום בבקתה הוא במזומן בלבד!

יום 5 ואחרון- מבקתת Pri Zelenom Plese לעיירה zdiar

משך היום- 5 שעות
יצאנו ב6 בבוקר מהבקתה לכיוון השביל האדום, עצרנו לנשנש ליד האגם הקטן והתחיל לרדת עלינו גשם דיי רציני, באגם השני מתחברים לשביל כחול, פונים איתו צפון מערבה במעלה העמק עד לאוכף נמוך שממנו ממשיך שביל אדום לאוכף גבוה יותר, ממנו נשקף נוף מהמם ואליו הגענו בשעה 9 בערך. נפרדנו מהנוף של הרי הטטרה והתחלנו לרדת בנחל לזדיאר, בירידה התחילה סופה נוספת והיה קשה לרדת בלי להחליק (אבל לא היה מסוכן במיוחד כי הירידה לא על צוק), הגענו ב11 לזדיאר. המסלול מסתיים ממש איפה שנמצאת תחנת האוטובוס.
בזדיאר אין כל כך מה לעשות אז הלכנו לתחנת דלק עם ויי פיי וקנינו שם שוקו וחיכינו בתחנת אוטובוס עד האוטובוס שהגיע ב1 ולקח אותנו לבודפשט שם בילינו עוד יומיים נהדרים :)
גם את האוטובוס חזור הזמנו מראש (בעלות של 25 יורו לאדם).
בדיעבד היינו יכולים לאכול ארוחת בוקר בבקתה ולהגיע בשעה סבבה לאוטובוס.

טיפים

  • המרת כספים: ניתן לעשות בשדה תעופה או בזקפונה. -יש צורך בזלוטי במזומן רק לתחבורה ציבורית (אם לא מזמינים מראש) למונית מזקפונה לKuznice ולכניסה לשמורה. רק הבקתה בלילה הראשון היא בפולין ושם אפשר לשלם על הכל באשראי, בסלובקיה משלמים ביורו.
  • בטרק כמעט כל המטיילים הם מקומיים (פולנים וסלובקים) והעובדים בבקתות לא תמיד מדברים אנגלית טובה ולפעמים צריכים להיות יצירתיים עם גוגל טרנסלייט.
  • הכניסה לאגמים אסורה וגם דיי קר
  • מזג האוויר בהרי הטטרה בסוף אוגוסט היה הפכפך, הימים שמשיים וגשומים (בעיקר טפטופים) לסירוגין
  • ציוד חובה בעינינו: 1. מעיל גשם 2. כיסוי גשם לתרמיל 3. נעלי הרים טובות ועמידות למים 4. כפפות: גם קר לפעמים וגם יכול לעזור בשימוש בשרשראות 5. מקלות הליכה 6. אטמי אוזניים 7. פנימיות לשקש: הבקתות מחייבות להביא וכלי המיטה לא תמיד נקיים אז מומלץ
  • מפות: שימוש באפליקצית mapy.cz. מומלץ להוריד מראש את המפות הבאות: 1. דרום פולין 2.מזרח סלובקיה
  • תחבורה ציבורית: מומלץ להשתמש באפליקצית omio ו- flixbus (האתרים מצורפים בקישורים). מומלץ להזמין כרטיס מראש לאוטובוסים כי הם יכולים להיות עמוסים.
  • אל תתחילו בבודפשט!! קחו טיסה לקרקוב ותשנו לפני זה בזקפונה ותתחילו בבוקר אחרי שינה טובה.
  • אוכל ושתייה: אנחנו הלכנו עם ליטר וחצי לבן אדם, אפשר להסתדר גם עם בקבוק קטן ולמלא בנחלים הרבים. אכלנו בכל בקתה ארוחות בוקר וערב ובמהלך היום אכלנו אגוזים, פירות יבשים, טחינה וחטיפי חלבון והם ממש הספיקו לנו למסלולים.
  • בקתות:
  • אין צורך בשק שינה כי הבקתות מספקות שמיכות ואם לא אז ניתן להשכיר בהן ועדיף לחסוך את המשקל (בנוסף, בלילות דיי חם בבקתות אז גם אין צורך בבגדים חמים)
  • אם אתם סטודנטים מומלץ לבדוק אם יש הנחת סטודנט בהזמנת בקתות (גם אם הם כותבים שרק לסטודנטים אירופאים יכול לעבוד)
  • יש אוכל צמחוני בכל בקתה
  • ניתן להטעין את הטלפון בכל בקתה

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )