(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק סובב אנאפורנה בנפאל, כולל טיליצ'ו

טרק סובב אנאפורנה בנפאל כולל טיליצ'ו בעשרה ימים - ספטמבר 2017

תאריך הטיולSeptember 2017
משך הטיול10 ימים
עונה מומלצתסתיו, ספטמבר-נובמבר

כללי

לפני שיצאנו, אני ועוד חבר, לסובב אנאפורנה לאחרונה, נעזרנו בכתבות ופוסטים שונים ורציתי לשתף בטרק שלנו. אני מאמין שהוא יעזור מאוד למי שרוצה לצאת לטרק ללא פורטר, שכן יש דברים שצריך לקחת בחשבון ולא ראיתי שהתייחסו אליהם בקבוצה מספיק.
אם תרצו לקרוא על החווייה כולה בנפאל, ולא רק הפרטים הטכניים בנוגע לטרק, מזמין אתכם לקרוא את הרשומה בבלוג שלי:
http://tarmilai.com/mystory-ne...
ולחבב את עמוד הפייסבוק:
https://www.facebook.com/Tarmi...

ולעניינינו: תנו לי להרגיע אתכם ולומר שיש המון אנשים שעושים את הטרק הזה ללא פורטר, אז אין לכם ממה לפחד, אתם לא המשוגעים היחידים. שנית, שימו לב שאנחנו עשינו את הטרק בין ה-10-20 בספטמבר, קצת לפני העונה, אז קחו בחשבון שאם אתם באים באוקטובר–נובמבר או בתחילת האביב יהיה כנראה יותר קר ויותר שלג.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 1 – בסיסהר (Besi Sahar) לסיאנגה (Syange)

מבסיסהר יצאנו ברגל לכיוון סיאנגה. ממש בתחילת הדרך עלינו על אוטובוס מקומי (טילטולית יהיה אנדרסטייטמנט) שקידם אותנו לנאדי (Ngadi). שם אכלנו צהרים והלכנו רגלית עד לסיאנגה. יש שתי דרכים, אחת דרך ג'יפים ממערב לנהר ואחת דרך ג'יפים ממזרח שהופכת למסלול הליכה, המסומן בצבע אדום במפה וגם לעיתים בשטח – זה בעצם שביל ההליכה של סובב אנאפורנה (בה הלכנו). שינה בסיאנגה עם דיל; ה"דיל" הוא סידור די נפוץ ברוב הגסהאוסים באנאפורנה, לפיו לא משלמים על הלינה תמורת הזמנת שתי ארוחות בגסטהאוס (לילה ובוקר למחרת).

- זמנים: שעתיים באוטובוס + 6 וחצי שעות הליכה.
- עלות לאדם: 200 לאוטובוס + 1200 לינה ואוכל (דיל).

יום 2 – סיאנגה לדרפאני (Dharapani)

יום ארוך. שימו לב שמצ'אמג'י (Chamje) לדרפאני יש מסלול הליכה אדום שעדיף כנראה מדרך הג'יפים בה הלכנו, הבעיה היא שהוא מתחיל בכפר עצמו ולא מספיק מסומן אז פספסנו את ההתחלה שלו; ממטיילים אחרים הבנו שאנחנו לא היחידים – אז תהיו עירניים לזה.

- זמנים: 8 וחצי שעות.
- עלות לאדם: 1500 לינה ואוכל (דיל).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 3 - מדרפאני לצ'אמה (Chame)

שימו לב שמיד אחרי דרפאני, המסלול האדום מטוצ'ה (Thoche) לבגרצ'אפ (Bagarchhap) לא מסומן כמו שצריך בהתחלה ולקח לנו קצת זמן להתחבר למסלול הנכון, אבל הוא שווה את זה, שדות הפרחים שתעברו בהם שם יהיו החלק הכי יפה באותו יום. בצ'אמה ישנו במלון שנמצא ממש לפני הגשר הפונה לשביל המוביל למעיינות החמים, משמאל לדרך, הכי גבוה בכפר (אי אפשר לפספס) – מומלץ, אוכל מעולה, יש חדר רגיל עם דיל וחדר עם שירותים צמודים ורצפה מרופדת בתוספת 100 רופי לאדם (בתנאי שאוכלים שם), לגמרי שווה את הדולר אקסטרה. בערב הלכנו למעיינות החמים, שתי בריכות קטנות חביבות; המלצתי – אל תחכו לערב כי אז חצי כפר שם ונהיה צפוף מדי. צ'אמה הוא כפר גדול שאפשר להצטייד בו בזול יחסית.

- זמנים: 7 שעות
- עלות לאדם: 1650 לינה ואוכל (ללא דיל, כאמור)

יום 4 – צ'אמה לאפר פיסאנג (Upper Pisang)

יום קצר יחסית. בגדול עד צ'אמה אתם יכולים להיות די גמישים באיפה לעצור ללילה, מצ'אמה בערך צריך להתחיל לשים לב ולהתחשב בגובה (2750 מ'). שימו לב למסלול האדום, בעיקר לפני דיקור (Dhikur), הוא יחסוך לכם סלאלום בדרך הראשית (וגם יותר יפה מן הסתם). את היום אפשר לבחור לסיים באפר פיסאנג (3300 מ' גובה) או לואר פיסאנג (Lower Pisang, 3200), אנחנו העדפנו את האפר בכדי ללכת במסלול האדום למחרת. בשיא גובה הכפר יש מקדש יפה עם תצפית מדהימה, מומלץ. ניתן למצוא דיל בכפר, אנחנו התעצלנו.

- זמנים: 4 וחצי שעות
- עלות לאדם: 2100 לינה ואוכל (ללא דיל, עם דיל בסביבות ה-1900)

יום 5-6 – אפר פיסאנג למנאנג (Manang), כולל יום מנוחה במנאנג

בגדול מלואר פיסאנג למנאנג ההליכה היא בקו ישר בדרך ג'יפים, מהירה יותר, אך ללא הנוף המדהים שתיראו מהשביל האדום העליון – לא מומלץ לפספס. מאפר פיסאנג עלינו במסלול האדום עד לגיארו (Ghyaru), כשעתיים, כשהשעה האחרונה היא טיפוס תלול ואכזרי של כ-400 מ' גובה, רצוף. ממליץ לא לעצור בבית התה באמצע כמו רבים, 10 דקות אחריו סיימתם את הסיפור ותוכלו לשבת למעלה על סמוסות ב-50 רופי ולנוח מול הנוף המטורף. משם לנוואל (Ngawal) כשעה וחצי. אחרי נוואל המסלול האדום מתפצל לשניים עד בראגה (Braga או Braka), המסלול העליון (העדיף) הולך קרוב יותר לקו הרכס והתחתון יורד במכה לקו הנחל, אנחנו פספסנו את העליון, התחתון פשוט מסומן באינטנסיביות (חריגה). מבראגה למנאנג כ-45 דקות. רצוי להגיע למנאנג מוקדם כי יש תפוסה גבוהה בגסטהאוסים, בייחוד בעונה.
במנאנג חשוב לנוח יום בכדי לתת לגוף אפשרות להתאקלם לגובה (3540 מ'), וגם בכללי לא יזיק לתת לשרירים לנוח אחרי כל ימי ההליכה. יש באזור אגם נחמד כרבע שעה הליכה ועוד טיולי-יום מסביב למי שבקטע, יש צריף-קולנוע, מאפיות (מעולות) ובר. במרפאת המטיילים מעבירים כל יום הרצאה בשעה 15:00 על מחלת גבהים – חשוב ומומלץ להגיע. ב-Tilicho Hotel יש מכונת קפה עם קפסולות של לוואצה (אתם תעריכו קפה טוב בשלב הזה) וכמו כן ניתן להצטייד בכמעט כל מה שחסר לכם במחירים סבירים – ביגוד חם, משקפי שמש, מקלות הליכה, שק"ש, כדורים לטיהור מים, טמפונים, קרם הגנה ועוד. זהו מקום ההצטיידות הרציני שמתומחר סביר האחרון עד אחרי הפאס. יש שירותי כביסה שמתומחרים לפי בגד (יקר מדי לטעמי), ואוכל מגוון יותר משאר המקומות בטרק. מנאנג הוא גם המקום האחרון שעוד אפשר להוציא משהו מהאינטרנט ושאפשר להטעין מכשירים חופשי בחדר – זה המקום להטעין את כל מה שיש לכם (מטען נייד מומלץ בחום), ולהודיע לבית שעד אחרי הפאס ייתכן ולא תהיו זמינים. קצת קשה למצוא דיל בכפר, ובעונה הגסטהאוסים הטובים מוזמנים מראש. אנחנו היינו ב- Hotel Himalayan Singi, מימין לדרך, מלון גדול, 100-150 רופי לאדם ללילה בתנאי שאוכלים שתי ארוחות ביום שם (אם לא – 2000 רופי לחדר). הבנו ש- Yeti Hotel הוא הטוב בעיר, אבל הוא בדרך-כלל בתפוסה מלאה ומצריך רישום מראש.

- זמנים: 7 שעות מאפר פיסאנג למנאנג (אולי פחות עם הדרך העליונה שפספסנו).
- עלות: 4200 לאדם ליומיים לינה ואוכל (2100 ליום) + קצת קניות והשלמות שונות

יום 7 – מנאנג לטיליצ'ו בייס קאמפ (Thilicho Base Camp)

היום מתחיל בכשעתיים הליכה לקנגסר (Khangsar), משם סימון דרך כחול לכיוון הבייס קאמפ, הדרך הכחולה יחסית מסומנת טוב ודי ברורה. באמצע הדרך עצרנו בסירי-קארקה (Siri Kharka), שם תכננו לישון ביום שלמחרת (מכאן הדרך לבייס קאמפ היא גם הדרך חזור), בגסטהאוס הראשון, והבעלים הסכים שנשמור אצלו ציוד בחינם (גם אם נחליט לא לישון שם בסוף!). אז השלנו ציוד שלא היינו צריכים עד למחר, מה שהקל בהרבה את התיק – מומלץ. יש הרבה הפחדות על הדרך לבייס קאמפ, שמתייחסות בעיקר לקטע מסויים באורך של כחצי שעה שמסומן גם במפה וגם בשטח כמקום עם סכנת דרדרת. בגדול השביל צר, עם מדרון תלול מעליו ומתחתיו, ולא מומלץ לבעלי לב חלש או פחד גבהים. ישנן כמה נקודות תורפה מפחידות, אבל השביל כולו עביר, רק צריך ללכת לאט ולשים לב טוב טוב איפה דורכים. בבייס קאמפ יש שלושה גסטהאוסים סמוכים, כולם נותנים את הדיל, גם אם אחרי מיקוח קל. אנחנו ישנו בגסטהאוס השני משמאל, הם היו היחידים עם מקלחת חמה והטענת מכשירים בחינם, אם כי גם היחידים שהיו בלי ווייפיי (בשניים האחרים הוא בקושי עבד), וגם כי הבעלים היו ממש נחמדים. בסך הכל יום קצר, אבל החל מ-4000 מ' בערך ממש מרגישים את הגובה, בייחוד בעליות (שלא חסר).

- זמנים: 5 שעות + חצי שעה עצירה להורדת ואפסנת ציוד בסירי קארקה
- עלות: 1250 לאדם לינה ואוכל

יום 8 – טיליצ'ו בייס קמפ לאגם טיליצ'ו ולסירי קארקה

יצאנו ב-6 בבוקר מהבייס קאמפ לאגם, בעקבות המלצה על כך שבבוקר אין עננים על הרכס וכן שיש רוחות בצהרים. לקחנו רק מים, מעיל ונשנושים, את הציוד השארנו בגסטהאוס. הטיפוס לאגם הוא קילומטר לגובה (האגם בגובה 5000 מ' בערך), קשה מאוד ולקח לנו שעתיים וחצי, כשהחזור לקח 1:45 שעות, בירידה שגמרה לנו על הברכיים. אבל הנוף היה שווה כל רגע – ללא ספק הנוף הכי יפה שהיה לנו בטרק, בפער. אחרי שנחנו ואכלנו בבייס קאמפ, המשכנו בחזרה לסירי קארקה באותה דרך בה הלכנו אתמול. בסירי קארקה ישנו בגסטהאוס בו השארנו ציוד יום לפני, יש דיל אבל מקלחת חמה (גז) עלתה 100 רופי, שקעים יש רק בחדר האוכל.

- זמנים: 8 שעות (כולל שעה מנוחה בבייס קאמפ אחרי הירידה מהאגם)
- עלות: 1650 לאדם אוכל, לינה ומקלחת

יום 9 – סירי קארקה לתורונג פדי (Thorung Pedi)

לרוב מקובל לישון לילה ביאק קארקה (Yak Kharka) אחרי סירי קארקה. אנחנו הגענו לשם אחרי קצת יותר משלוש שעות של הליכה רגועה יחסית אז החלטנו להמשיך לפדי, מבחינת התאקלמות לגובה אין עם זה בעיה כי כבר ישנו שני לילות ב-4000 מ' (פדי זה 4500), ואפילו עלינו ל-5000 בטיליצ'ו. ביאק קארקה עשינו הפסקה ארוכה לצהרים, יש שם מסעדה מוצלחת (הגסטהאוס הגדול בכפר) עם אוכל קצת יותר מגוון מהרגיל, גם נתנו לנו להטעין שם את הפלאפונים. משם הדרך לפדי היא בעליה מתונה, שלקחה לנו קצת פחות משלוש שעות. בפדי יש שלושה גסטהאוסים, בדקנו רק את השניים התחתונים ושניהם נותנים דיל, אין מקלחות חמות, רק הוט-באקט (בתשלום), יש אינטרנט ושקעים להטענה בתשלום (100-200 רופי). אנחנו הוספנו 100 רופי לאדם בשביל חדר עם שירותים צמודים.

- זמנים: 7 וחצי שעות, כולל עצירה של שעה וחצי ביאק קארקה
- עלות: 2100 לאדם אוכל ולינה

יום 10 – תורונג פדי למוקתינאת (Muktinath) דרך הפאס

היום הכי קשה בטרק. יצאנו ב-6:30 ולצערנו היה יום מעונן ולא ראינו הרבה. העליה להיי קאמפ (High Camp) תלולה ולקחה לנו שעה, משם לפאס עוד שעתיים וחצי של עליה מייסרת, סה"כ עולים כמעט קילומטר בגובה. בפאס יש בית-תה נחמד וקצת יקר, שעזר להימלט מהשלג שהתחיל לרדת בשילוב רוחות חזקות, אבל נכון ל-19 בספטמבר אין שלג שנערם בפאס. משם ירידה מייגעת של כ-1700 מ' (בגובה) שלקחה לנו כארבע שעות ושברה לנו את הברכיים. במוקתינת ישנו ב"בוב מארלי", יש דיל ולשם שינוי לא צריך לשלם על מקלחת או הטענה, האינטרנט יציב ומספק יחסית ואפילו יש בר עם מוזיקה טובה, רק האוכל יקר.

- זמנים: 8 שעות
- עלות: 1400 לאדם אוכל ולינה

יום 11-12 – מוקתינאת לפוקרה

אחרי התלבטויות לגבי ההמשך החלטנו לנסוע ישר לפוקרה. לקחנו ג'יפ לג'ומסום (Jomsom) שהיה אמור לקחת שעה אבל נתקע בגלל פאנצ'ר 10 דקות לפני, אותן הלכנו ברגל. משם אוטובוס לפוקרה שנעצר באזור גאסה (Ghasa) עקב דיווח על מפולת בהמשך הדרך. משם הלכנו ברגל כשעתיים וחצי עד הכפר הקרוב, דאנה (Dana), שם ישנו בגסטהאוס הראשון שראינו, עקב החשיכה. בבוקר המשכנו עם ג'יפ לטטופאני (טרמפ בארגז מאחורה, בחינם), משם לבני ומשם החלפנו לג'יפ אחר לפוקרה. באופן כללי אני לא ממליץ לעשות את הדרך הזו עם אוטובוס גם כשהדרך לא חסומה או בוצית כמו שהיה לנו, היא מסוכנת מדי, רק עם ג'יפ או טיסה. הנסיעה ארוכה והפוטנציאל להיתקע באמצע גבוה, במיוחד עם אוטובוס, שלפי מה שהבנתי רובם לא מגיעים ליעד בזמן הנקוב. בפוקרה ישנו במלון שאנחנו ממליצים עליו מאוד בשם Yeti, ממש במרכז הרחוב הראשי של לייק-סייד – 1000 רופי לחדר לשניים, ווייפיי מדהים גם בחדר (ברמה של יוטיוב ושיחות וידאו חלקות), כביסה מהירה (150 לקילו, מוכן תוך 3 שעות גם בשעות הערב), אופניים להשכרה בזול, משפחה חמודה ואדיבה, מטופח, שקט ונעים.

- זמנים: כשעה ג'יפ ממוקתינאת לג'ומסום, כ-3 שעות אוטובוס מג'ומסום לגאסה, שעתיים וחצי הליכה לדאנה, כשעה ג'יפ לטטופאני, שלוש שעות ג'יפ לבני ו-3 שעות ג'יפ לפוקרה. הזמנים ארוכים מהרגיל בגלל הדרך המשובשת והבוצית במיוחד באותם ימים.
- עלות לאדם: 300 ג'יפ ממוקתינאת לג'ומסום, 1000 אוטובוס מג'ומסום לפוקרה, 1000 אוכל ולינה בגסטהאוס בדאנה (ארוחת ערב + בוקר, ללא דיל), 1000 ג'יפ מטטופאני לבני, 1000 ג'יפ מבני לפוקרה, לחמישה נוסעים (אפשר ב-600 אם הוא מעלה אנשים בדרך).

טיפים

  • המסלול האדום הוא לרוב המסלול הרצוי והיפה יותר, הבעיה היא שהוא מסומן גרוע. דרך טובה להתמודד עם זה כמטיילים עצמאיים, לדעתי בגדר חובה, היא להוריד את האפליקציה: maps.me ולהוריד מראש את המפות לאנאפורנה, כך לנווט בשטח עם GPS. האפליקציה אמינה מאוד ומאפשרת גם לתכנן את הזמן שלכם טוב יותר.
  • בימים הראשונים יש כמה נקודות בהן צריך לעבור בתוך מים. אם אתם רואים שאתם לא יכולים לעבור בלי שייכנסו לכם מים לנעל אל תתעצלו, תורידו נעליים ותעברו בכפכפים/סנדלים. נעלי טרקים שאטומות למים גם מתייבשות לאט מאוד (אני מדבר על פנים הנעל), ותאמינו לי שזה לא נעים לקום בבוקר ולהכניס את הרגל לנעל רטובה.
  • הרבה ישראלים שראינו ממשיכים ממנאנג ישר ללדר (Ledar) ומשם להיי קאמפ בדרך לפאס, שני לילות שמשמעותם הפרשי גובה של 700 מ' בין לילה ללילה, כל זאת בשביל לחסוך עליה של שעה ביום של הפאס. הפרשים כאלו מסוכנים ולא מומלצים, עדיף ללכת עוד שעה, גם אם קשה, ביום של הפאס ולא לקחת סיכון למחלת גבהים שתהרוס לכם את הטיול. תעשו טובה, לכו להרצאה של מרפאת המטיילים ביום המנוחה במנאנג ותבינו בדיוק מה לעשות, מה לא ולמה.
  • זמן הודו עובד גם בנפאל, ובדרך כלל רק כשתזמינו ארוחה בטרק יתחילו להכין אותה, אז צפו לחכות כשעה לאוכל. הכי טוב פשוט להזמין אוכל מראש לשעה שנראה לכם שתרצו לאכול בה, אותו דבר גם לגבי הזמנת אוכל מראש לבוקר.
  • תמיד תעדיפו מקלחות שפועלות בגז בגסטהאוסים, הן היחידות שבהן יהיו מים חמים כמעט תמיד. סולאריות בדרך כלל יעבדו מעט זמן ביום וייגמרו מהר ובחשמליות יקח הרבה זמן למים להתחמם וגם לא יחזיקו הרבה זמן.
  • תתמקחו, אבל קחו דברים בפרופורציה. סביר להניח שהמאה רופי לכאן או לכאן לא יעשו לכם הבדל גדול בכיס (כולה 3.5 שקל), אבל למקומי זה משמעותי. רוב הנפאלים אינם אנשי מכירות ממולחים אלא אנשים אדיבים ונחמדים, תפרגנו להם.
  • טיילו עם מינימום פסולת בבקשה: טהרו מים וקנו כמה שפחות בקבוקי פלסטיק. סוללות גמורות (אם יש) תשאירו בתיק ותיפטרו מהן רק מחוץ לשמורה.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )