(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק הלנגטנג והאגמים הקפואים (Lang Tang & Gosain Kund)

פסגות מושלגות, נופים מגוונים ומרהיבים, תרבות טיבטית מרתקת וחוויה יוצאת דופן. הכל ב11 יום- ובשלושה איזורים שונים

תאריך הטיולFebruary 2011
משך הטיול11 ימים
עונה מומלצתמרץ- אפריל או אמצע ספטמבר-אמצע נובמבר

יום 1- הגעה מקטמנדו ל Shyaphru

למעשה היום הראשון הוא רק נסיעה והגעה לכפר Shyaphru בצפון נפאל, משם מתחילים את הטרק. ההגעה לכפר היא באוטובוס מקטמנדו (את הכרטיסים אליו אפשר לקנות בכל סוכנות נסיעות).
אזהרה קטנה- הנסיעה לוקחת בערך 5-7 שעות באוטובוס עמוס אנשים, אבל הטרק שווה את זה!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 2- מ Shyaphru לLama Hotel

ההליכה ללאמה הוטל היא בעיקר בעלייה. בדרך עוברים מס' בקתות בהם אפשר לאכול ארוחות בוקר וצהריים. עוברים בנחלים, יערות בדרכנו אל הפסגות המושלגות הנמצאות בגובה.

יום 3- מLama Hotel לLangtang

לדעתי יום הליכה זה עלול להיות קצת קשה ולכן ניתן לפצל אותו ליומיים. ולמה קצת קשה? כי ביום זה עולים מגובה 2470 מטר (שם נמצאת לאמה הוטל) עד לגובה 3430 שם נמצא כפר הלנגטנג. (כאמור,אפשר לחלק את הימים וכך להסתגל להליכה בגבהים). בגובה זה כבר מתחילים לראות מקרוב את הפסגות המושלגות (אנו אף זכינו ללכת קצת תוך כדי שירד שלג). בדרך עוברים כפרים, נחלים ונופים מרהיבים- כך שאמנם קצת קשה אך שווה כל מאמץ! אם תסתכלו טוב על העצים תצליחו לראות הרבה קופים!!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 4- מlangtang לKyanjin Gumba

Kyanjin Gumba הוא התחנה האחרונה בטרק הלנגטנג. היא נמצאת בגובה של 3870 מטר וממנה הנוף של הפסגות המושלגות נראה מקרוב מאוד. ההליכה מכפר הלנגטנג ל Kyanjin Gumba היא יחסית קצרה, ואם מגיעים מספיק מוקדם אפשר לעלות לתצפית שיש מעל הכפר. בנוסף יש בכפר מפעל גבינות ואפשר לקנות גבינת יאק (מומלץ להוסיף למרק). בKyanjin Gumba יש סיכוי גדול שתתעוררו לבוקר לבן משלג. למי שיש זמן ורוצה אפשר להישאר בכפר ולעשות טיול קצר לאחת הפסגות שמסביב.

יום 5- חזרה ללאמה הוטל

למעשה בכפר Kyanjin Gumba נגמר טרק הלנגטנג ומכאן יש 2 אופציות:
1. לחזור ל- Shyaphru ומשם לקטמנדו.
2. להמשיך לטרק האגמים הקפואים.

בשתי האופציות צריך לחזור קודם לכפר של לאמה הוטל. הירידה מKyanjin Gumba ללאמה הוטל היא ארוכה מאוד. הקושי של ההליכה בגובה פוחת משמעותית כי אנו חוזרים לגובה של 2470 אך המלצתי היא ללכת את היום ברגוע ולא למהר כי אם ממהרים בירידה עלולות לכאוב הברכיים.
מכאן ארחיב על מה שאני עשיתי וזה האופציה השנייה של המשך לטרק האגמים הקפואים.
אם ברצונכם לעשות רק את הטרק של הלנגטנג עליכם להמשיך מהכפר של לאמה הוטל בחזרה לShyaphru (יום הליכה נוסף) ומשם לקחת אוטובוס לקטמנדו. כדאי לברר לפני כן את זמני האוטובוסים מShyaphru לקטמנדו האם כדאי יותר להגיע לעיירה מרכזית יותר שנמצאת ליד בשם Dhunche. כפי שאמרתי- אני המשכתי לטרק האגמים ולכן לא אוכל להמליץ איך הכי כדאי לחזור, אך כל סוכנות נסיעות בקטמנדו תוכל לעזור לכם בזה.

יום 6- מ lama hotel ל Thulo Shyapru

היום מתחיל בירידה אך באמצע הופך לעלייה. יום יפה מאוד ומהווה מעבר לטרק האגמים.

יום 7- מ Thulo Shyapru ל Shin Gumba.

הדרך ל Shin Gumba היא לא ארוכה אך לוקחת זמן כי היא בעלייה. בShin Gumba יש גם מפעל גבינות שבו אפשר לקנות גבינת יאק.
מ Shin Gumba אפשר לעלות ישר לGosain Kund (האגמים הקפואים) אך ההמלצה היא לחלק את העלייה ליומיים כדי למזער את הסיכוי לחלות במחלת גבהים).
אנו חילקנו את העלייה ליומיים.

יום 8- מ Shin Gumba ל Laurebina

כפר קטן הנמצא באמצע הדרך לאגמים הקפואים. היום מShin Gumba ל Laurebina הוא קצר ולכן אפשר לקחת את הזמן בהליכה. שימו לב שLaurebina נמצאת כבר בגובה של 3910 ולכן קצת יותר קר שם ומרגישים כבר את הגובה וקושי בהליכה. ולכן מאוד מומלץ לעצור שם ולחלק את העלייה ליומיים.
שימו לב- shin Gumba נקראת במפה גם Chandanbari.

יום 9- מLaurebina ל Gosain Kund

גם יום זה הוא יום הליכה קצר מאוד עד ההגעה לשיא הטיול- האגמים הקפואים (שימו לב- בעונה של אוקטובר-נובמבר האגמים לא קפואים). אנחנו הגענו כבר ב10:00 בבוקר לאגמים אשר בגובה 4380 וטיילנו באיזור (יש מס' תצפיות מסביב לכפר שכדאי לטפס עליהן). מומלץ להגיע בשעות אלו כדי לראות בראות טובה את האגמים (אחר הצהריים הראות פחות טובה).
אם הגעתם מוקדם ואתם מעוניינים להמשיך, אפשר לטפס על אל הפס כבר באותו יום ולישון בGopte.

גם כאן יש מס' אופציות להמשך:
1. חזרה לDhnche ביומיים ומשם אוטובוס לקטמנדו. למי שמעוניין להגיע לפס יכול לטפס אליו ואז לחזור אחורה.
2. המשך לפס ומשם המשך לטרק ההלמבו.
ארחיב כאן על האופציה השניה כיוון שאותה עשיתי. מי שמעוניין לעשות רק את האגמים הקפואים עליו לחזור לDhnche.

יום 10- טיפוס לפס והליכה ל Kutumsang

מ Gosain Kund מתחילה העלייה לפס הנמצא בגובה 4600 (טיפוס של כ220 מטר). העלייה לא קשה במיוחד ומה שמקשה על הטיפוס הוא הגובה. לכן מומלץ ללכת לאט ובקצב האישי. מהפס מתחילה ירידה עד לכפר Gopte בו אפשר לאכול צהריים. למעשה אחרי הפס מתחיל טרק ההלמבו. הנופים בו הם שונים לחלוטין. אם באגמים הקפואים ראינו פסגות מושלגות, בטרק ההלמבו הנוף הוא בעיקר יערות, עצים, וגבעות. החיסרון בטרק ההלמבו הוא שיש המון עליות וירידות, אך לטעמי הוא מומלץ מאוד כי מביא נוף שונה ומגוון לטרק.

יום 11- חזרה לקטמנדו

מ Kutumsang הולכים כשעה וחצי-שעתיים לכפר שממנו לוקחים את האוטובוס חזרה לקטמנדו. חשוב ביותר לברר באיזה שעה יוצא האוטובוס ואם צריך להתקשר כדי להזמין מקומות. את הדברים הללו אפשר לברר בסוכנות בקטמנדו. לנו אמרו בסוכנות ללכת לכפר Mahankal אך הבנו שאין לשם דרך ברורה ואנו עלולים לפספס את האוטובוס ושכדאי לקחת את האוטובוס הנמצא כשעה וחצי הליכה מ Kutumsang. ב Kutumsang יסבירו לכם איך מגיעים לכפר שממנו יוצא האוטובוס (יש לשם דרך ברורה).

טיפים

  • שימו לב שהטרק שאנחנו טיילנו מורכב למעשה מ-3 טרקים שונים (הלנגטנג, האגמים וההלמבו), וזה הטיול שהיה מתאים לנו, אך יש המון אופציות לטייל את הטרק הזה: מי שמעוניין לטייל רק את הלנגטנג, מי שמעוניין לטייל רק באגמים הקפואים וכו'... כמו כן אנו עשינו את ה
  • מומלץ ביותר (ואף חובה) להצטייד במפה- נמכרת בסוכנויות הטיולים בקטמנדו.
  • אין צורך בסחיבת אוכל- אוכלים ארוחות בכפרים שבדרך.
  • לא מומלץ לשתות מים מהנחלים כיוון שיש המון בקר בכפרים שבאיזור המזהם את הנחלים. בנוסף המלצתי היא גם לקחת כדורי טיהור ולשים במים שממלאאים מהברזים (ליתר ביטחון(
  • למי שרוצה לטייל בלי תיק גדול על הגב מומלץ לקחת פורטר- בנוסף לכך שהוא סוחב את הציוד הוא גם מראה את הדרך וחלק מההוויה של הטיול. בסוכנויות הישראלים בקטמנדו יש המלצות רבות על הפורטרים שונים.
  • שימו לב שלפעמים אם מטיילים עד שעות הצהריים המאוחרות עלולים להיקלע לגשם ואף לירידת שלג בגבהים. לכן כדאי לא להגיע בשעות המאוחרות לבקתה.
  • סוכנויות הישראלים בקטמנדו הן "סוויסה" ו"שי". אנו יצאנו לטרק דרך "סוויסה" והיה מאוד מוצלח. לפני היציאה לטרק חובה להוציא אישורים מסויימים (פרמיט וכו'...)- עושים זאת דרך הסוכנות.
  • מבחינת קור- יש בבקתות שמיכות עבות אך מומלץ לקחת שק"ש כי בגבהים לפעמים השמיכה לא מספיקה (במיוחד בעונה הקרה של אוקטובר-נובמבר)

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )