מומלץ להמשיך לקרוא באפליקציה!
תאריך הטיול | נובמבר 2012 |
---|---|
משך הטיול | יום אחד |
עונה מומלצת | כל השנה פרט לחורף |
נוסעים בכביש 1 צפונה. הרבה הרבה צפונה. נקודת ההתחלה היא ב-Spirit bay, אליו יש פניה עם שילוט ימינה כ-20 ק"מ לפני קייפ ריאנגה. נקודת הסיום היא בקייפ ריאנגה. קחו בחשבון שמצומת הפניה ל- Spirit bay יש כ-45 דקות נסיעה לחוף, וכ-20 דקות נסיעה לקייפ ריאנגה. לכן, אם אתם רוצים להשאיר רכב בקייפ ריאנגה, ויש לכם את האפשרות, עדיף לנסוע לקייפ קודם. בנוסף, אם אתם מתכננים לעשות את כל המסלול ביום אחד, מומלץ לעשות את העניין עם הרכבים ערב קודם, כדי לצאת מוקדם.
אורך הקטע: 9 ק"מ, כ-3 שעות.
תשעת הק"מ הראשונים לוקחים כ 2-3 שעות. רוב ההליכה היא על רצועת חוף ארוכה ומקסימה. גלים עצומים נשברים על החוף ושוללים את ההתלבטות אם לרחוץ במים. אל חשש, בהמשך יהיו מקומות להתרענן. יש שתי אופציות: ללכת ממש על החוף, ואז רואים את הים אבל טיפה קשה לצעוד. או, ללכת על השביל המסומן ואז יותר נוח לצעוד אבל יש רצועת דיונות שמסתירה את הים חלק מהזמן. לאורך החוף ניתן לצפות בציפורים רבות, מגוון פרחים הנושקים לחוף ולפעמים גופות לוויתנים. בסוף המפרץ פוגשים משמאל לגונה מוארכת בצברים משגעים, כמו נחל טורקיז שנשפך לים. רצועת החוף נגמרת וסלעים מונעים את המעבר, לכן השביל עולה על הגבעה ויורד מצד שני בחוף Pandora, שם יש חניון לילה.
אורך הקטע: 9 ק"מ, כ-5 שעות.
מקצהו הצפוני שחוף פנדורה הטרק נכנס לעומק היבשה תוך עליות וירידות. לכמה שעות האוקיינוס השקט יסתתר מעינינו. בדרך עוברים בסביבה מיוערת, מלאה פרחים מגוונים וחוצים מספר נחלונים קטנים עם בריכות שכשוך. המפרץ הבא הוא Tapotupotu Bay, ולקראת ההגעה אליו אנחנו רואים שוב את האוקיינוס. יש גם בחוף הזה חניון לילה.
אורך הקטע: 5 ק"מ, כ-3 שעות.
המסלול עולה בחדות ממפרץ Tapotupotu, ולאחר כשעה וחצי יורד לעוד חוף קטן, מקסים ומלא צדפות נוצצות Sandy Bay. מכאן יש את העליה האחרונה במסלול. כשנמצאים מספיק למעלה, רואים לראשונה גם את הים הטזמני. וזה מראה שאין כמותו. מימין האוקיינוס השקט, ומשמאל ים טזמני. מרחב אינסופי לכל הכיוונים, כמו אינסוף אפשרויות. ואנחנו צועדים לקראת המפגש שלהם, זהו קייפ ריאנגה.
תגובות
שלום רביד,
מתכנן טיול בניו זילנד של 4 חודשים, מתוכם חודש אחד באי הצפוני. אוהב טבע וטרקים.
הכתבה שלך מעודדת אותי לעשות את Te Paki track במשך 3-4 ימים.
אשמח לעזרתך בנושאים הבאים:
1. אני רוצה להחנות את הרכב בישוב קרוב ולהשתמש בהסעה לתחילת המסלול ובהסעה מסוף המסלול. לא מצאתי אפשרות כזו. האם מכיר ? האם אפשר להסתמך על טרמפים באזור ?
2. מה הדרוג של חווית הטיול ב Te Paki ביחס לטיולים אחרים שעשית בניו זילנד ?
האם הטיול הזה שווה את הנסיעה הארוכה מאוקלנד ?
שנה טובה ומתוקה,
דובי ניר 0524415755
dubinir1@gmail.com
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם