מומלץ להמשיך לקרוא באפליקציה!
תאריך הטיול | ספטמבר 2016 |
---|---|
משך הטיול | 6 ימים |
עונה מומלצת | מומלץ לצאת בחודשי הקיץ - יולי עד ספטמבר |
יצאנו לטיול משפחתי בנורווגיה. אנחנו שמונה, והיו לנו שמונה ימים. את היום וחצי הראשונים בילינו עם חברה מאוסלו בבקתה יפה בהרים, ואת שאר הימים הקדשנו לטרק בשמורת יוטנהיימן (Jotunheimen). יוטנהיימן נמצאת 350 ק״מ צפונית לאוסלו והיא שמורה פופולרית, יפה ונוחה מאוד לטיול. אפשר לעשות בה טיולי יום יפים, או ממש להגיע עם רכב לנקודות תצפית, אבל הכי מומלץ לצאת לטרק של כמה ימים. מאוד פשוט לבנות טיול כזה, כיוון שבשמורה מעל 300 ק״מ של שבילים מסומנים, בקתות רבות ואפילו סירות שעושות הקפצות של מטיילים וציוד! המסלול שבחרנו מקיף את הפסגות הגבוהות במרכז השמורה, ועובר בכמה מהנקודות שהפכו את יוטנהיימן לכל כך פופולארית וביניהן ה- besseggen.
הזמנים המתוארים בהמשך מתייחסים להליכה איטית בדרך כלל, עם הרבה עצירות.
הגענו ל-Gjendesheim - אחר הצהריים. במקום קיוסק עם אוכל מהיר גרוע ולא מאוד יקר (המבורגר ב- 95 קרונות), ובקתת DNT מאוישת יפה מאוד. השארנו ציוד כללי במחסן שליד הבקתה וציוד יקר ערך (מחשב נייד) בדלפק של הבקתה.
התחלנו לטפס לעבר אגם Bessvatnet בשעה 18:00. הטיפוס אורך שעתיים בשביל מאוד נוח ומסומן היטב (כמו כל הטרק). בחלקו הראשון נוף נהדר לעבר האגם ממנו עלינו ובהמשך תצפית יפה אל אגם ענק מחוץ לשמורה. לצד אגם Bessvatnet כבר היו שלושה אוהלים כשהגענו, והקמנו את האוהלים שלנו במרחק מה מהם - כל הגדה מאוד נוחה ללינה.
זהו המסלול המפורסם ביותר יוטנהיימן ואחד הפופולארים בנורווגיה. שיאו בהליכה על סכין צרה בין שני אגמים גדולים, האחד ירוק והשני כחול כהה. רוב המטיילים עושים אותו כטיול יום - יוצאים מ- Gjendesheim בבוקר, הולכים לכיוון Memurubu (לא עוברים דרך האגם עליו ישנו) וחוזרים בסירה (או הפוך). לצערנו יצא שעשינו את המסלול ביום ראשון, ומצאנו עצמנו ממש עומדים בתור בחלקים ממנו. זה לא מאוד הרס את החוויה - המסלול באמת יפייפה!
יצאנו בשעה 09:00 בבוקר, והתחלנו טיפוס לכיוון השביל הראשי. דיי מהר נכנסנו לענן, וכשהגענו לנקודת התצפית הראשונה החלטנו שאין סיבה להמשיך במזג אויר כזה. עצרנו לשעה וחיכינו שהראות תשתפר, וזה אכן קרה. בהתחלה הדרך נוחה אבל בשלב מסוים השביל יורד באופן חד על הסכין שבין האגמים, ונוצרו קצת תורים בירידה. זה לא היה דרמטי כי הכל כל כך יפה ולא הפריע לנו לשבת בנוף ולחכות כל פעם. כשהגענו לסוף הירידה התחיל גשם חזק במיוחד ורוחות מקפיאות. מזג האויר כאן משתנה מהר וכדאי להיות מוכנים עם ציוד גשם זמין. המשכנו על השביל עם טיפוס קל, ונפרדו מכל שאר המטיילים כשפנינו לכיוון Glitterheim כאשר האחרים התחילו ירידה לכיוון Memurubu.
המשכנו כשעה על השביל עד אגם גדול ויפה לצידו נשארנו ללילה.
התעוררנו לבוקר יפה על האגם. הגשם שירד כל הלילה פסק, ופיסת שמיים כחולים נראתה באופק. תחילת ההליכה לאורך האגם, בהליכה קלה ויפה ואז השביל מתחיל טיפוס צפונה. אחרי כמה דק׳ עליה ראינו שלט קטן ועליו כתוב new bridge עם חץ ימינה. הבנו שבנו גשר חדש אבל לא היה שביל היוצא לכיוון החץ. עזבנו את השביל המטפס והלכנו בכיוון הכללי של החץ, כאשר בלי לשים לב אנחנו ״זולגים״ במעלה ההר והולכים דיי מקביל לשביל המקורי. כשהגענו לנחל הגדול, שאין סיכוי לחצות ללא גשר, הבנו שהגשר החדש נמצא 250מ׳ גובה מתחתינו, ויש שביל ברור שיורד אליו, שביל עליו הולכים כל הטועים האחרים. עבודת סימון גרועה ולא אופיינית של ה- DNT!
ירדנו לעבר הגשר, חצינו והתחלנו שוב לטפס. הטיפוס אל הפאס אורך פחות משעתיים.
מהפאס תצפית יפה לעבר העמק בו נלך מחר. ראינו גם עדר Reindeers על ההר. טיפסנו בערך 250 מטר אנכית, וזכינו למפגש קרוב איתם וכבונוס תצפית אדירה על שלושה עמקים, קרחונים גדולים ופסגות מושלגות - מאוד מומלץ!
ירדנו לכיוון הבקתה כ- 45 דק׳ ועצרנו לישון לפני חציית הנחל.
העוררנו לעוד יום עם מזג אויר מצוין, הפעם בלי אף ענן בשמיים, והתקדמנו לעבר הבקתה. קנינו בה קרקרים (Wasa) ושוקולד, וגם מצאנו פוחלץ מרשים של Wolverine! יוצאות מהבקתה שלוש דרכים לכיוון Spiterstulen. הראשונה, בה רוב המטיילים הולכים ממשיכה בעמק, לאורך הנהר. השניה מטפסת אל האגמים שמעל הבקתה, וממשיכה בסה״כ טיפוס של כ- 600 מטרים וחוברת אל הראשונה, והשלישית מטפסת לגובה 2400 מטרים וכוללת הליכה עם הרבה שלג (הליכה לא טכנית אבל לא יזיק ציוד מתאים).
בחרנו באופציה הראשונה ונהנו מדרך קלה אבל מאוד יפה עם כמה אגמים מושלמים לטבילה ונוף יפה לקרחון.
לקראת ערב הגענו לירידה לעבר Spiterstulen. הירידה קצרה אבל תלולה. במלון מצאנו מסעדה, בריכה וסאונה שפתוחות רק לאורחים, ודלפק עם מוכרת זועפת שמכרה לנו ארוחות טרקים של קוסקוס ובשר במחיר 100 קרונות לאחת. האוכל היה לא רע יחסית לג׳אנר.
המשכנו להתקדם 4 ק״מ נוספים במעלה הנחל ומצאנו פינה נוחה לישון.
עם הזריחה התעוררנו, וסביב האוהלים חיכו לנו עדר Reindeers. התארגנו מהר כדי להספיק להתקדם כמה שאפשר ולהשאיר מעט ליום האחרון. הסיבה למיהור הייתה שהסירה שתקח אותנו חזרה לנקודת ההתחלה עוזבת ב- 15:45 ולא רצינו להסתכן בלפספס אותה. הואדי בו הלכנו בחצי הראשון של היום נראה היה על המפה כהליכה מנהלתית משעממת אבל התגלה כעמק ירוק נהדר מוקף פסגות מושלגות. חלפנו כעבור 4 ק״מ נק׳ פיצול המאפשרת לקצר את המסלול משמעותית ולהגיע כבר באותו יום ל- Gjendebu, אך המשכנו לכיוון Leirvassbu. האגמים בדרך אל הבקתה הם מהיפים שראינו בכל המסלול עד אז, השמש הייתה חזקה והשמיים כחולים לגמרי! אחרי טבילה באחד האגמים הגענו לבקתת Leirvassbu. קנינו גבינה ולחם מצוין לארוחת צהריים ואחריה שתינו בירות קרות, סיידר ואכלנו ארטיקים מפוארים.
יצאנו שוב לדרך, בשביל שמתחיל בטיפוס קצר ואחריו ירידה לעמק המוביל כל הדרך ל- Gjendebu. בדרך, כרגיל, אינספור אגמים יפים. לקראת שקיעה עצרנו על שפת אחד האגמים ללילה.
ההליכה של היום האחרון קצרה וקלה. רובה בירידה מתונה.
הגענו בשעה 14:30 לבקתת Gjendebu, והעברנו את הזמן עד הגעת הסירה במשחק קלפים עם בירה בסלון. בינתיים התחיל מבול רציני. לסירה הגענו סחוטים לגמרי. השייט (100 קרונות לאדם) היה יפה במיוחד וקצת הצטערנו שהגשם והערפל לא חיכו עוד כמה שעות.
את הלילה האחרון עשינו בבקתה הגדולה והמפנקת ב-Gjendeosen. לא מומלץ לאכול בקיוסק הסמוך - הכל ג׳אנק פוד יקר.
תגובות
באיזה חודש עשיתם את המסלול? נראה שיש עוד ממש מעט שלג ואני תוהה אם זה המצב בתחילת יולי? או שמדובר בכלל באוגוסט?
היי ענת, את צודקת! עשינו את המסלול באמצע אוגוסט. אני אתקן מה שכתוב למעלה
היי אייל! אני שוקלת לצאת עם חברה, לטרק לא קשה עד ל7 ימי הליכה. האם היית ממליץ על הטרק הזה? יש בקתות לישון בהן כל לילה? הרבה ציוד לסחוב? כמה אתה מעריך עולה הטרק ?
המון תודה!
היי שירי,
מאוד ממליץ על הטרק. עם שינויים קלים של המסלול שעשינו תוכלי לתכנן מסלול שמסתיים בבקתה מאוישת בכל יום (יש חמש כאלה אם אני לא טועה). משקל הציוד תלוי בך, אפשר לוותר על ציוד בישול ועל אוכל אם ישנים בבקתות ואז לא אמור להיות כבד (מים בכל מקרה לא סוחבים כמעט). אני לא זוכר את מחירי הלינה, אנחנו ישנו באוהלים. תמצאי מידע מדויק באתר של ה- DNT.
תהנו!
אהלן,
אני חושב לעשות את הטרק באזור יולי ביחד עם ארבעה חברים, ממליצים?
אשמח גם לשמוע כמה עלה לכם כל הטיול בסך הכל כולל הכל
ושאלה נוספת- אנחנו חבר'ה דתיים.. האם יש אפשרות להתחיל את המסלול כך שביום שישי ושבת נוכל לישון במקום סגור ודי מסודר?( אוכל לא מעניין אותנו כי אנחנו סוחבים הכל)
תודה!
היי יוסי,
הטרק מאוד מומלץ! אם אתם בכושר טוב במיוחד או שיש לכם יותר זמן תוכלו גם להאריך אותו, יש המון שבילים מסומנים בשמורה. לגבי מחיר - העלויות היחידות הן הגעה, שייט, בקתות ואוכל. אין עלויות כניסה לשמורה ולינה באוהל חופשית בכל מקום שתבחרו. קשה להגיד כמה יעלה לכם, תלוי מה תעשו.
יש בקתה מאוישת כל 20 ק״מ בערך במסלול שעשינו, אז אין בעיה לתכנן להגיע בסופ״ש למקום נוח.
היי, רציתי לדעת האם ניתן להיכנס לכל האגמים ומקורות המים?
בטח, מאוד מומלץ לשחות
היי אייל,
מה היה מזג האוויר כשטיילתם? מעילים וביגוד תרמי חובה או שמספיק פליז?
ועוד דבר- התמונות מדהימות, אפשר לשאול באיזו מצלמה אתה משתמש? (:
היי אנה,
מזג האויר היה מצוין רוב הזמן. הרבה ימי שמש. בכל מקרה זה ממש לא אופייני וקחי בחשבון שיכול להיות מאוד קר וגשום.
תודה רבה לגבי התמונות! אני מצלם עם D800 של ניקון וכמה עדשות מעולות :)
שלום אייל
איך הגעתם לתחילת הטרק (Gjendesheim)?
מאיזה תחנת אוטובוס באוסלו לקחתם את האוטובוס ואיזה קו? כמה עלתה הנסיעה?
מה התקופה המומלצת? תחילת אוקטובר זו תקופה טובה?
וואו - התמונות והתיאורים מעוררים חשק עז! תודה רבה על השיתוף, מועיל מאוד ומהנה לקריאה/צפייה.
היי עידן,
נסענו לשם ברכב. אפשר גם להגיע בתחבורה ציבורית אבל אני לא יודע את הפרטים.
אנונימי -
אוקטובר זה קצת מאוחר. כמו שכתבתי בסיפור עצמו, עדיף בקיץ.
I O -
בשמחה :)
בכוונתילנסוע בשבוע האחרון של יולי. אני מעוניין ללכת 8 ימים. האם יש המלצה כלשהי המבוססת על אותו הטר רק עם הארכה ל 8 ימים?
היי שי,
יש הרבה מסלולים בשמורה אבל לא התעמקתי בזמנו באפשרות להאריך. אם אני זוכר נכון, מ- Spiterstulen יש אפשרות לעשות טיפוס להר הכי גבוה בנורבגיה (Galdhøpiggen) כטיול יומי לא מאוד קשה. אני חושב שגם מ- Leirvassbu אפשר להאריך ביום או יומיים ולהתחבר ליום האחרון שלנו אבל אני לא יודע להמליץ על מסלול מדויק. תהנה!
אהלן איל אנחנו 3 חבר'ה דתיים בני 18 רוצים לצאת לטיול טראקים של שבועיים שלוש בנורווגיה יש לך יעדים מועדפים להציע לנו? וגם מבחינה כספית לכמה צריך להיערך?תודה רבה
היי ישי,
יש המון אופציות. תקרא קצת סיפורי דרך כאן. יוטנהיימן יחסית פשוטה ומאוד יפה. בצפון נורבגיה עשיתי מסלול קצת ארוך יותר שהיה מעולה גם כן ויותר נידח. שים לב שעליה צפונה מעט יקרה (טיסה או רכבת). אם אתם רוצים לעשות את הטיול זול, תתכננו מעט נסיעות והרבה הליכה. תתמקדו בשמורה או שתיים במרכז-דרום. בטרק עצמו ההוצאות אפסיות.
היי, קודם כל- תמונות מעולות! אשמח להתייעץ..אנחנו מתכננות לצאת 3 חברות מאמצע עד סוף יוני, מזג האויר יתאים? או שעלול להיות בעייתי? תודה!
היי תמר,
תודה! לגבי העונה - אמצע יוני זה מעט מוקדם. אני חושב שרק חלק מהבקתות פתוחות והתחבורה הציבורית חלקית. שווה לבדוק ספציפית קוי אוטובוס ובקתות כי חלק מתחילים מוקדם מאחרים. מבחינת מזג אויר צריך קצת יותר מזל מאשר בעונה העיקרית.
תודה רבה!
היי אייל,
שאלה קצת לא שגרתית, אפשר לדעת איך הסתדרת מבחינת המצלמה והעדשות? נשאת איתך תיק נוסף בשביל זה חוץ מהתרמיל? יש משהו (ציוד וכדו') שאתה ממליץ עליו בכל הנוגע לצילום במצלמה עם מגוון עדשות ?
היי אביאל,
זה תלוי בעדשות שאני לוקח. לרוב אני יוצא לטרקים עם שלוש עדשות, למשל: 16-35, 70-200, 300 על פולפריים.
אני הולך עם Toploader 75 של Lowepro קשור מקדימה עם שני שאקלים לרצועות כתפיים של התרמיל. יש בו מספיק מקום לגוף גדול ועדשה בינונית מחוברת. שאר העדשות בתיק הגדול ארוזות טוב.
יצא לי לעשות טרקים ארוכים עם 300 2.8 ואז העדשה יושבת בתיק משלה מקדימה לא מחוברת לגוף, אבל תאכלס זה דיי סיוט, בעיקר בשטח קשה.
הי,
האם יש שם אפשרות לשכור ציוד כגון אוהל או מקלות הליכה ?
היי אסף,
אני לא זוכר שמציעים ציוד להשכרה. נדמה לי שיש אפשרות לקנות ציוד דיי ביוקר.
אהלן אסף, אנחנו חבורה של שלושה שמתכננים לטייל באוגוסט ולעשות את המסלול שאתה עשית. רציתי לדעת מה הרמה של הבקתות, האם יש חשמל והאם נוח שם להעביר את הזמן(לשומרי מסורת בשבת)? כמה עולה בערך לילה בבקתה? איך אני משיג מידע מפורט על הפארק ועל המסלולים שבתוכו? ממש תודה
היי אייל,
תמונות מעולות!
אני שוקלת לעשות את הטרק הזה, אך יש לי פחד גבהים. אני חושבת לוותר על Bessegen ובמקום זה להמשיך מ Bessvatnet ל Glitterheim. והשאר כמו במסלול שלך. האם אתה חושב שאפשרי לעשות שת המסלול עם פחד גבהים? האם יש קטעים מאוד תלולים?
היי יוליה,
תודה!
אני חושב שעם פחד גבהים זה רעיון מעולה לוותר על הבסגן. בשאר המסלול אין חלקים קיצוניים מדי. אולי הירידה לכיוון Spiterstulen.
היי אייל,
מה טיב השביל בירידה ל Spiterstulen ? אם הכל בולדרים או שביל מסודר?
סליחה שאני חופרת אבל זה חשוב לי עדי להבין האם המסלול עביר בשבילי. מאוד התלהבתי מהתיאור שלך!
לגבי Spiterstulen, הירידה בשביל מסודר, אבל המדרון תלול יחסית.
היי אייל!
אחלה תיאור ואחלה תמונות! רציתי לשעת האם ניתן לחצות את הפארק ב4 ימי הליכה? להתחיל בGjendesheim ולסיים בturtagro? בנוסף, האם יש אוטובוסים מturtagro לכיוון ברגן ואם לא מturtago מאיזה נקודה מערבית בפארק יש אוטובוס לכיוון פלאם/ברגן?
תודה! וייתכנו שאלות המשך...
דניאל
היי אייל,
אני ועוד שני חברים חושבים לעשות את הטרק בסוף אוקטובר. יהיו לנו משהו כמו שמונה ימים.
נשמח לשמוע המלצות על דרך להאריך את הטרק ביום יומיים אם יש לך כמובן.
בנוסף, אם תוכל בבקשה לכתוב איך הגעת לתחילת הטרק(לאן טסת, איך מגיעים לשמורה) זה יוכל לעזור מאוד.
תודה על העזרה!
ודרך אגב, תמונות מדהימות
היי אייל,
אני ועוד שני חברים חושבים לעשות את הטרק בסוף אוגוסט, ככל הנראה יהיו לנו שבעה/שמונה ימים, ונשמח לדעת אם יש דרך להאריך את הטרק לדעתך ביום יומיים עם מסלול נוסף או עוד קטע?
בנוסף, אם תוכל בבקשה להסביר איזו טיסה לקחת ואיך הגעת משדה התעופה לשמורה זה יוכל מאוד לעזור.
תודה על העזרה!
היי אייל
אני וחברים רוצים לעשות את הטרק אבל לקצר אותו ל 4 ימים, האם זה אפשרי?
גם נשמח לדעת מה העלויות פחות או יותר
היי אייל
רציתי לדעת אם תוכל לשלוח קישור לאתרים שנעזרת בהם בתכנון הטייל, תודה רבה מראש!! וגם על כל המידע שכבר נתת
אהלן עמרי,
לגבי הגעה להתחלה - חברה מאוסלו לקחה אותנו לכניסה לשמורה. אני יודע שאפשר להגיע באוטובוס אבל לא ביררתי לגבי זה. לגבי הארכה של המסלול יש הרבה אופציות. אני זוכר שפגשנו מטיילים שהמשיכו לעוד כמה ימים מאיזור בקתת Leirvassbu. אתה גם יכול לעשות יום טיפוס על פסגת Galdhøpiggen (ההר הגבוה בנורבגיה). תציץ במפה של השמורה יש המון מסלולים מסומנים שלא הלכנו בהם.
גד,
עדכנתי את הסיפור עם קישור לאתר מעולה עם מפות, מסלולים ובקתות.
לגבי עלויות - הכניסה לשמורה בחינם. הלינה באוהלים מותרת בכל מקום והיא בחינם. אפשר לישון בבקתות ואז המחיר תלוי אם אתה חבר DNT או לא. לא זוכר להגיד מחיר מדויק אבל קל לברר.
יש לי 6 ימים כולל הגעה, הבנתי שזה מסלול שאפשר לקצר קצת מההתחלה או מהסוף בהתאם לזמן. אנחנו מתורגלים לטורקים ככה שיכולים ללכת בקצב טוב. מה היית ממליץ ל6 ימים כולל הגעה?
היי נועה,
אני הולך להציע הצעה טיפה צפופה אבל אפשרית -
לחבר את היום הראשון והשני שלנו, אבל ללכת ישר לבסגן (בלי לעבור באגם עליו ישנו). את היום החמישי שלנו אפשר לקצר דיי משמעותית (כתבתי בסיפור בדיוק איך).
זה מאפשר לעשות את כל הסיבוב בחמישה ימים, אולי אפילו פחות. רק לא לקחתי בחשבון בעיות מז״א ושאר הפתעות.
היי
מה עשיתם מבחינת מילוי מים? איפה ממלאים מים בדרך?
לא זוכר להגיד עם כמה בקבוקים הלכנו אבל אין בעיה של מים באופן כללי - המון אגמים ונחלים בדרך.
הי.
קודם כל תודה רבה על שיתוף המידע. זה לא טריוויאלי..
שתי שאלות:
1. בהנחה שיש לי שישה ימים נטו, (בערב של היום השישי הטיסה חזרה), נראה אפשרי?
2. חשבתי על יציאה ב29 ביוני - (תחילת מסלול ב30 ביוני)יש לך מושג אם זה מוקדם מדי?
היי,
1. דיי פשוט לקצר מעט את המסלול. תוכלו למשל לקחת סירה ולדלג על היום הראשון שלנו (קצת חבל כי הבסגן יפה נורא). אפשר גם לחתוך מהיום החמישי שלנו ולחבר עם השישי ולחסוך עוד יום. אם אתם מהירים נשמע לי אפשרי בשישה ימים סה״כ.
2. נראים לי תאריכים סבבה. זו ממש תחילת העונה. בכל מקרה צריך מזל עם המז״א, בתחילת יולי אולי טיפה יותר.
תודה על התשובות, שאלה נוספת: אני רואה את הדאטה מהג'י פי אס ורוב הימים נעים בין 20 ל30 קילומטר. נראה לי ימי הליכה מאד ארוכים. לא קשוח?
צודק, חוץ מהיום הראשון והאחרון הקצרים משמעותית.
לא זכור לי שהדרך הייתה קשה במיוחד, אולי כי אין ירידות ועליות משמעותיות והדרך נוחה.
בכל אופן, המרחק לא משקר אז תכננו בהתאם...
ועוד שאלה (סליחה)
לא ממש הבנתי את עניין הבקתות - איך זה עובד\ההזמנה\תשלום בבקתות:
צריך להזמין מראש?
איפה משלמים בבקתות לא מאויישות?
לא חושב שיש בקתות לא מאוישות במסלול הזה.
במאוישות משלמים בקבלה. לא הזמנו מראש אבל נדמה לי שאפשר.
ממליץ להכנס לאתר של ה DNT לפרטים עדכניים.
עוד שאלה (אחרונה אני מקווה) בעניין עלויות\ת"ש:
היית אומר ש1000 קרונות ליום (לינה בבקתות וארוחות זה המחיר הריאלי?)
לאדם? אני לא זוכר את המחירים המדויקים אבל נדמה לי שאפשר באיזה 20% פחות
היי,
שאלה טכנית, אנחנו יוצאים בתקופה דומה. בהתחשב בטמפרטורות וברוחות איך אתה ממליץ לטרק שם מבחינת ביגוד? ראיתי שאתם עם מעין מעילי גשם/סופטשל?
היי,
הטמפרטורות לרוב לא נמוכות באופן קיצוני אבל יכולות לרדת מתחת לאפס. המשקעים מאוד לא צפויים.
מאוד מומלץ לקחת מעיל גשם. להליכה עצמה זה מספיק לי בדרך כלל. לערב מומלץ טרמית + פליז דק + מעיל פוך אבל זו רק העדפה אישית שלי.
אגב, את המעיל גשם לא הורדתי בערך שלושה שבועות. הטמפרטורות היו מספיק נמוכות כדי לא להזיע בהליכה איתו והוא הגן מעולה מרוח וגשם ושמש כשהייתה.
מצויין. תודה!
שאלה נוספת, יש בבקתות אפשרות לקנות מצרכים לצהריים או כדי לבשל בערב?
אני לא ממש יודע להגיד כי הבאנו את כל האוכל בגדול איתנו. מניח שזה משתנה בית הבקתות. ב- Spiterstulen קנינו מנות חמות לחזק את אחד הערבים כי היינו קצרים באוכל, למשל. וב- Leirvassbu היו גם לחמים וגבינות ונשנושים נוספים.
בשורה התחתונה, לא הייתי בונה על זה לגמרי, אבל אפשר לעשות השלמות.
הי אייל,
אם אפשר לשאול - באיזה מעיל גשם אתה משתמש ?
היי גור,
זה מעיל של marmot. לא זוכר את הדגם המדויק ואני לא בטוח שעדין מוכרים אותו. בכל אופן, אחד הדגמים הפשוטים שלהם אבל עשה עבודה מדהימה! לא הורדתי אותו בנורווגיה שלושה שבועות רצוף בגדול :)
איפה ניתן למצוא מידע על השייט (מה שעשית ביום השישי...)?
מניח שתוכל לקבל פרטים בבקתה ב- Gjendesheim
תודה! האם עדיף להזמין כבר מהאינטרנט כרטיס או שאפשר להזמין שם ולקוות שיהיה מקום? ועוד שאלה כמה זמן לוקח השייט?
לדעתי אין צורך להזמין מראש. לא זוכר זמן מדויק, סדר גודל שעה אם אני לא טועה
היי
מה מידת הקושי של הטרק? שוקל לצאת עם שני ילדים (9.5, 14) שיש להם ניסיון עשיר בטיולי שטח רב-יומיים (הגדול עשה איתי את הסובב מון-בלאן לפני שנה, הקטנה הולכת בכיף 15-20 קמ ביום, עשתה טיולים באלפים וכמובן בארץ).
ועוד שאלה - האם ניתן לרכוש מזון בבקתות בדרך בלי לישון בהן? הכוונה למזון לבישול (מנות חמות), לחם וכו'...או פשוט לאכול במסעדה בבקתות?
היי,
נשמע שלא תהיה להם בעיה בכלל. המסלול לא קשה מבחינת תוואי שטח.
נדמה לי שאפשרי לאכול במסעדה, לא יודע להגיד לגבי קניית אוכל לבישול עצמי מעבר למה שכתבתי בסיפור עצמו.
תהנו!
היי איל
תודה רבה על המידע לגבי המסלול! אנחנו יוצאים למסלול הזה חודש הבא.
אשמח לדעת האם לקחתם איתכם מכשיר לוויני?
כמו כן איך היה לעשות את הירידה של בסגן עם תרמיל מלא (אנחנו עם תרמילים של 70)? היה קושי מיוחד או פשוט לאט ובזהירות?
תודה רבה!
היי מקסים,
כן, לקחנו מכשיר לוויני. אני לא זוכר להגיד האם הייתה קליטה סלולרית לאורך המסלול.
לאט ובזהירות זה לגמרי סבבה בבסגן, גם עם ציוד.
תהנו!
תודה רבה איל!
האם בבקתות יש חשמל? כדי להטעין טלפונים וכו'...
יש
היי:) תמונות מהממות ותודה לך על כל הטיפים! אשמח לדעת באיזו מצלמה השתמשת או אם יש לך המלצה למצלמה טובה למתחילים שקל לטייל איתה
היי אורטל, תודה!
טיילתי עם גוף D850 של ניקון וכמה עדשות. חפשי מצלמת Mirorless, יש היום אופציות מצוינות. לא יודע להמליץ על דגם ספציפי מנסיון.
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם