(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבועיים ליטא-לטביה לתרמילאים בנפש

מסלול מעגלי של שבועיים עם רכב שכור שעשינו בסוף יוני ותחילת יולי 2018. רצינו לראות נופים, לחוות תרבות וגם לטייל קצת. זהו אומנם לא טיול תרמילאים קלאסי, אבל גם לא טיול מזוודות טרולי, הוא איפשהו באמצע ואנחנו נהננו מאוד.

תאריך הטיולJune 2018
משך הטיולשבועיים
עונה מומלצתקיץ

מבוא כללי לטיול

יעד הטיול הפחות שיגרתי נקבע עקב כנס מהלימודים שהתקיים בוילנה בירת ליטא. אומנם קודם לכן לא שמענו על מטיילים, בטח לא כאלו בשנות ה20 שטסו לשם, החלטנו לא לפספס את ההזדמנות המעניינת ולראות מה יש לליטא להציע לנו. לאחר בדיקה זריזה באינטרנט גילינו שבדיוק בתאריכים בהם אנו מתכננים להגיע מתקיים פסטיבל תרבות עממית בלטביה (המתקיים בדר"כ אחד ל4 שנים). לא רק זאת אלא שהוא בסימן חגיגות 100 שנה לעצמאות לטביה. ההחלטה התקבלה - נטייל בליטא ולטביה הסמוכה, אך עקב קוצר הזמן היחסי והרצון להגיע לחורים ולא רק ערי בירה החלטנו לשכור רכב.

אז תחילה קצת רקע על שתי המדינות וטיפים לגבי הכנות והתנהלות מיטבית:
ליטא ולטביה שתיהן מדינות האיחוד האירופאי כבר מ2004 והן מערביות לכל דבר. מבין המדינות הפוסט סובייטיות שיצא לי להיות בהן אדרג אותם בין המתקדמות. זאת למרות כמות האוכלוסיה המאוד מועטת שלהן (כ2 מיליון בלטביה ו3 מיליון בליטא). שטח כל אחת מהן גדול פי כ-3 מישראל ובהתאם לכך אתם יכולים לדמיין את צפיפות האוכלוסין הנמוכה.
> מטבע: אירו
> שפה: ליטאית\לטבית, שפה שניה לגילאי 30+: רוסית, שפה שניה לחלק מגילאי 30- : אנגלית.
בגדול אפשר להסתדר בערים הגדולות עם אנגלית, אבל לטיול באזורים הכפריים יותר רצוי לדעת רוסית. אם לא יודעים אז יעזור לפחות ללמוד כמה מילים ומשפטים שימושיים.
> גיאוגרפיה: מאוד שטוחות, מכוסות יערות אגמים וכפרים קטנים.
> מזג אוויר: בגדול בקיץ הטמפרטורות נעימות עד חמות (23+ מע"צ), אבל חשוב להבין שזו גם עונה יחסית גשומה וישנם גם פתאום ימים שמזכירים את החורף הישראלי. לכן מומלץ להביא מטריה, בגדים חמים ומעיל גשם אבל גם שורטים וחולצות קצרות.

הוצאות כספיות מוקדמות:
> כרטיס טיסה: חברת וויז טסה פעם ביומיים לליטא (וכנראה גם לטביה). כרטיס טיסה הלוך חזור עלה באזור ה200 אירו (בלי מזוודה).
> רכב: ידני, כולל ביטוח בסיסי עלה 240 אירו לשבועיים. חשוב!!! - אם מתכננים לחצות ללטביה להודיע לפני. יש צורך לשלם תוספת של 40 אירו. אם לא מודיעים תחויבו בקנס של 400 אירו! (כך זה לפחות היתה הפוליסה בסוכנות בה אנחנו שכרנו).
> אין צורך בויזה (איחוד אירופאי).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ימים 1+2 : וילנה (Vilnius)

וילנה היא עיר הבירה של ליטא. היא נראית כמו עיר בירה מזרח אירופאית קלאסית אבל משדרת הרבה יותר נינוחות. היא מאוד יפה ונקיה וקלה להתנייד רגלית. אני לא ארחיב יותר מידי על טיולים עירונים כי אני חושבת שמידע כזה זמין מאוד ברשת, אבל אני אנסה לתמצת מה כדאי להספיק לראות בכל זאת.לצערנו, ביום הראשון והשני זכינו למנת גשמים לא קטנה ולכן לא הספקנו הרבה.

ביום הראשון נסענו לטרקאי (Trakai). זוהי טירה הנמצאת כחצי שעה נסיעה דרום מערבה מוילנה. הטירה ממוקמת במרכז אגם (יש פס יבשתי שמוביל אליה). הסיור מתאפשר בטירה עצמה בחצר הפנימית ובמבנים המקיפים אותה הכוללים בעיקר אוספי פריטים מתקופות שונות.
עוד מומלץ בכפר עצמו להיכנס לאחת ממסעדות הקראימים (karaims) ולטעום קיבין (kybyn). הקראימים הם צאצאים לקבוצת אתנית דוברת תורכית שהגיע לליטא מחצי האי קרים שבאוקראינה (או רוסיה). נותרו כמה מאות קראימים בטרקאי והקיבין זהו אחד מהמאכלים המסורתיים שלהם. זו למעשה כופתה די גדולה מבצק עם מילוי לרוב בשרי, מאוד חמה מבפנים!
אחרי טרקאי חזרנו לוילנה ועקב הגשם החלטנו ללכת לקניון (מאוד לא אופייני לנו). הקניון הנבחר היה אקרופוליס. זהו הקניון הגדול ביותר בוילנה. בסופי שבוע קם מסביבו (ומסביב לעוד כמה קניונים) שוק פשפשים מזרח אירופאי קלאסי, תמצאו שם הכול החל ממדליות ועד מגהצים מברזל.
הקניון עצמו לא יוצא דופן פרט לעובדה שיש במרכזו רחבת החלקה על הקרח לא קטנה. ציוד מושכר + החלקה של שעה עולים 3-4 אירו (תלוי בשעה, סגור בשישי), מאוד נחמד.
ארוחת הערב וההסתובבות אחרי עשינו באוזופיס (Uzupis). זוהי שכונה במזרח וילנה אשר הכריזה עצמאות ב1997 כ"רפובליקה של אוזופיס". כיום השכונה היא למעשה מן רובע היפסטרים מאוד חמוד. כדאי מאוד לפנות בכל פניה וסימטה, להנות מציורי הקיר ואומנות הרחוב וללכת לראות את החוקה שלה הכתובה במספר שפות על לוחות מתכת, בין השאר אידיש. מסעדה מומלצת באוזופיס לאוכל מקומי: Snekutis הנמצאת במעלה הרחוב הראשי של השכונה, לאחר שעוברים פארק קטן משמאלנו.

ביום השני טיילנו בעיקר בוילנה. כאמור אני לא אפרט כל רחוב או כנסיה, אבל כן אמליץ להגיע לאוניברסיטה של וילנוס לסיור בספריה העתיקה. לנו היה מזל ובמהלך שהותנו שם חל טקס הסיום של הסטודנטים, כך שזכינו לחוויה נוספת. בנוסף, מגדל הפעמון שנמצאת ליד קתדרלת וילנוס הוא חוויה נחמדה (Bell Tower of Vilnius Cathedral). ניתן לעלות עד לקומה העליונה לנוף משוגע על העיר ותוך כדי ללמוד בצורה אינטראקטיבית על ההיסטוריה של המגדל ועל מנגנון הפעולה של הפעמונים והשעון.
כיוון שרצינו לטייל ביומיים הבאים באאוקסטטיה (ראו פרק הבא) ורצינו להגיע לתחנת המידע יום לפני כדי לקבל הכוונה, יצאנו מוילנוס באזור הצהריים לכיוון הפארק.

לינה מומלצת: B&B&B&B&B - הגסטהאוס שבו ישנו אומנם לא ממוקם סמוך למרכז אבל הוא נקודה היסטורית בפני עצמה ומיוחד מספיק בשביל שאני אמליץ עליו למרות זאת. מחיר: 25 אירו ללילה לחדר זוגי, רצוי להזמין הרבה מראש.

מקומות נוספים שכנראה שווים ביקור אך לצערנו לא הספקנו:
שוק קלוואריו (kalvariju turgus) - קרוב יחסית למרכז ויש בו הכול.
מוזיאון קגב - לצערנו לא פתוח בימי ראשון או שני.

ימים 3+4 : פארק לאומי אאוקסטטיה (Aukstaitija)

הפארק הלאומי אאוקסטטיה ממוקם כשעה וחצי נסיע צפונה מוילנוס. הוא מרהיב ביופיו וכולל אינסוף אגמים שביניהם ממוקם יער ופזורים כפרים קטנטנים, חלק מיושבים וחלקם לא.
מידע ראשוני על הפארק ניתן למצוא באתר: https://www.aparkai.lt/en , אבל מאוד ממליצה לעבור בתחנת המידע הממוקמת בכפר פלוסה (Palūšė). הם מאוד עוזרים ונחמדים ויש שם מפה אינטראקטיבית שמאפשרת להבין בצורה מאוד טובה את השבילים. בנוסף, אפשר לרכוש מפה סבירה של הפארק. השבילים בפארק לא מסומנים אבל יחסית ברורים. בנוסף, בפארק פזורים שטחים המיועדים להקמת אוהלים. ניראה שהושקעה הרבה עבודה בתחזוקתם והם כוללים בין השאר שולחנות, פחים, מקום להדלקת מדורה, מזח היורד לאגם ואפילו לעיתים רשת כדורעף. עם זאת, למרות שהדבר לא ברור ישר, הם לא בחינם ויש צורך לשלם לאדם העובר באזור 8 בערב עם רכבו בין האוהלים . התשלום הוא נמוך מאוד ולדעתי ממש כדאי (אחרי שקלול של רכב, אוהל וכמות אנשים יצא לנו 8 אירו לזוג ללילה).

בטרם ניגש לסיפור על הטיול הפארק עצמו אני רוצה להמליץ המלצה מאוד חמה על מסעדה קווקאזית שעצרנו בה בדרך (Kaukazietiška Virtuvė). ממוקמת ב Kaltanėnai בחוץ בסמוך לצומת ממש בדרך מוילנה לפארק הלאומי ושייכת לאזרבייג'ני שעבר לליטא לפני כמה שנים. אז אם חשקה נפשכם בשישליק עסיסי על האש זה המקום.

אנחנו בחרנו לעשות שני טיולי יום בפארק. המפות של שני הטיולים מצורפות למטה.
ביום הראשון טיילנו רגלית כ15 ק"מ בצפון הפארק. המסלול עובר ביער, בין כפרים אותנטיים ובעיקר בין המון כוורות ומקומות לייצור דבש. ישנה אופציה להיכנס למוזיאון הדבש (לא התלהבנו), הרבה יותר נחמד לשאול בכפרים מי מייצר דבש ואז הם בשמחה יראו לכם את התהליך ותוכלו לקנות דבש טרי וטעים. בנוסף, כדאי לא לפספס את מגדל האנטנות שממוקם בצפון אגם Ukojas. ניתן לעלות עליו לתצפית וזו למעשה נקודת הגובה היחידה.

ביום השני שכרנו אופניים מחברת דבירציו (צילום כרטיס ביקור מצורף). הם הביאו לנו את האופניים בבוקר עד לאוהל ואספו אותם בערב מאותו מקום. מאוד אמינים ומומלצים. עלות ליום: 15 יורו לאדם. המסלול ביום השני היה כ40 קמ ועבר גם בדרכים עפר ביער וגם בין כפרים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ימים 5+6 : מזרח לטביה (Latgale)

אחרי הטיול בפארק הלאומי בAukstaitija המשכנו בשעות הערב לכיוון הגבול עם לטביה ולאחר כשעתיים נסיעה הגענו לרזקנה (Rezekne) הנמצאת בליבו של חבל הארץ לטגליה (Latgale).
חבל ארץ זה, הידוע בייחודו התרבותי ממוקם במזרח לטביה. הלטגלים גאים בהיותם נבדלים תרבותית, מנהגתית ואפילו בשפתם משאר לטביה. באזור ניתן למצוא הרבה מאוד מנהגים שהשתמרו מפעם כמו הכנת בירה בשיטה המסורתית, מרקים על האש וסדנאות כדרות.
רזקנה עצמה נקראת בירתה של לטגליה. זוהי עיר קטנה למדי החובקת שתוכה היסטוריה לא מועטה, כולל היסטוריה יהודית ענפה. רזקנה הייתה מרכז יהדות לטביה בתקופות מסויימות ועד היום ניתן למצוא במקום בית כנסת יהודי ובית קברות יהודי ענק.

מקומות לבקר ברזקנה וסביבתה הקרובה:
1. בית הכנסת היהודי - נקרא גם בית הכנסת הירוק. לצערנו הוא היה סגור ביום שבו היינו, אבל הוא פתוח בימי רביעי ושבת בין 10:00-15:00 ושווה ביקור.
2. בית הקברות היהודי - נמצא כחצי שעה הליכה ממרכז העיר וכולל בין השאר גם אנדרטה לזכר היהודים שניספו בשואה. בית הקברות ממוקם על שטח ענק כשרק חלק קטן ממנו הוא מודרני ואילו השאר ניראה מאוד ישן, חפור ולא באמת מאפשר גישה.
3. סדנאת קדרות מסורתית - כחצי שעה דרומית לרזקנה, בביתו באמצע שום מקום של אייווארס נמצאת סדנת קדרות מסורתית בה ניתן להתרשם מהטכניקה ומהתוצאות (ואם אתם דוברים קצת רוסית אז גם לקבל הסבר בכיף). בנוסף במקום נמצאים גם ציורים מעשה ידיה של אישתו ומגוון אוספים אקראיים שהם נהנים לאסוף (מגהצים למשל). אפשר כמובן גם לרכוש ממגוון הכדים, ספלים ואפילו מגנטים למקרר. המקום, שניראה לקוח מתוך ספר אגדות לא קל לאיתור. ההסבר הכי טוב שקיבלנו להגעה: נוסעים דרומה על כביש A13 עוברים את הפניה שמאלה לגרקוליני (Garkolini), ומימין מזהים ערימת עצים ופניית עפר. פונים וממשיכים כקילומטר ומגיעים למקבץ של 3 בתים, זה שם. אל תצפו לשלט. בכל אופן לינק לפרטים :http://www.latvia.travel/en/sight/ceramic-artist-aivars-uspelis
המלצה חמה גם פה להגיע לתחנת המידע לתיירים ברזקנה. מעבר לעובדה שהיא מלאה בעלונים ומפות חינם, העובדים שם מאוד נחמדים וממש רוצים לעזור.
לינה: VIN Service Darzu Street 21 . דירה מושלמת לזוג, מאוד נקייה ומאובזרת וממוקמת במרכז במחיר של כ40 יורו לדירה.

אחרי רזקנה המשכנו בהמלצת העובדת בתחנת המידע לאגם לובנס (Lubans). זהו האגם הגדול ביותר בלטביה ובהחלט שווה ביקור.
את הלילה העברנו במקום שסידרה לנו העובדת בתחנת המידע. אני לא בטוחה אם אני רוצה להמליץ על המקום או להפך להתריע. כלומר, המיקום של הגסטהאוס (לא בטוחה שזה מה שזה היה) הוא חלומי. ממש בתוך האגם, על גבי פיסת אדמה שנכנסת למים, ללא נפש חיה או בית נוסף ברדיוס של כמה קילומטרים. השקיעה הייתה בהחלט אחת היפות שראינו (תמונה מצורפת). לעומת זאת, תנאי הלינה בגסטהאוס היו מתחת לכל ביקורת, ללא מקלחת, שירותים מאולתרים והמוני יתושים. פשרה אולי מוצלחת יותר שבדיעבד היינו מציעים זה לישון באוהל בחצר שלהם. בכל אופן, פרטי המקום:Birzes, kvapani, Gaigalavas, +371 29422050. המחיר הוא 10 יורו לאדם.

מה לעשות באזור לובנס:
1. תצפית על האגם - ממוקמת על גג תחנת המידע במרכז האגם,גן עדן לצפרים.
2. טיול בביצת טרויימנקי (Teirumnieki) - מסלול מעגלי של כ 3 ק"מ העובר בחלקו על גבי ביצה (שביל מעץ מוגבה), מקסים.
3. מבשלת בירה לטגלית מסורתית - מאוד מאוד מומלץ. יאניס למד את תהליך הכנת הבירה הלטגלית מאביו וממשיך את המסורת אצלו בבית בכפר ברזפילס (Berzpils). בסיור תיזכו לשמוע הסברים מפורטים על תהליך ההכנה, לראות איך מכינים את הבירה המעושנת וכמובן לטעום והרבה! יאניס דובר רוסית ולטבית, אבל גם לאלו שאינם דוברים את השפה החוויה מומלצת ולו בשביל הטעימות. לבירה טעם מאוד שונה ומעושן. אנחנו כל כך התלהבנו שקנינו עוד 3 ליטר לדרך (במחיר מצחיק של 2 יורו לליטר). בנוסף, אחרי ששתיתם יאניס יציע לכם משחק חץ וקשת בחצר ביתו . מחיר: 9 יורו לסיור כולל המון טעימות לזוג. כדאי ליצור קשר מראש (מצורפת תמונה של כרטיס הביקור).

יום 7 : צסיס (Сesis)

צסיס היא עיירה בצפון מזרח לטביה, ממוקמת בדרך מלטגליה לריגה עיר הבירה. היא ידועה בעיקר בזכות טירה מימי הביניים הממוקמת ממש במרכזה. בלטביה יש מספר טירות מימי הביניים כאשר הידועה ביותר היא כנראה טוריידה (Turaida castle). התלבטנו בין טירת צסיס לטירת טוריידה ומה שהכריע לבסוף היה פסטיבל שנערך באותם ימים בצסיס.
בצסיס התחלנו בביקור בטירת ימי הביניים המפורסמת. עלות הכניסה 3.5 יורו לסטודנט. בתמורה אומנם לא מקבלים סיור עם הסברים, אבל מתחם הטירה הוא ממש גדול וכולל ירידה לצינוק, עליה למגדל עם אששיות, גינת ירקות מימי הביניים ושחקנים הפזורים על פני המתחם בתחנות שונות ונותנים תחושה מאוד אותנטית ונעימה. בנוסף, הכרטיס גם כולל כניסה למוזיאון העצום המשתרע על פני לפחות 3 קומות (לא הספקנו לראות את רובו). במוזיאון חדרים עם פריטים מימי הביניים אבל גם אולמות המספרים סיפור יותר עכשוי של צסיס. גם פה ניתן לעלות לגג לנוף מאוד מרשים על העיירה.
אנחנו המשכנו את הביקור בפסטיבל, אבל גם בהיעדר אטרקציה זו מאוד נעים להסתובב בעירה שעושה רושם מאוד אינלקטואלי.

לינה: בחרנו ללון לא בצסיס אלא בכפר קטן כ20 דקות משם - סקנגלי (Skangali). הבית, במראה מאוד קולוניאלי הוא בבעלות צבע הישע של שבדיה. מאוד נקי, מסודר, יפה ומומלץ.

ימים 8-10 : ריגה (Riga)

ריגה בא לנו בהפתעה. אחרי וילנה המקסימה ציפינו לעוד עיר אירופאית יפה אך מנומנמת. אבל כבר בבואנו הבנו שלא בזה מדובר.
אבל נחזור תחילה להתחלה. ריגה היא עיר הבירה של לטביה. היא העיר הכי גדולה בלטביה ולמעשה מהווה בית לשליש (!) מאוכלוסיית לטביה. היא גם עיר הבירה הבלטית הכי גדולה ומאוד עשירה בהיסטוריה. תיזמון ההגעה שלנו לריגה לא היה מקרי. לפני כן בארץ גילינו כי פעם בחמש שנים מתקיים בלטביה פסטיבל ריקודים ותרבות מקומית ענק וכי השנה הוא מתקיים בסימן של חגיגות 100 שנה ללטביה. אז תיזמנו הגעתנו לריגה בדיוק לאירוע הפתיחה של הפסטיבל המדהים הזה. כמובן שזה תרם לרושם המאוד שוקק חיים שקיבלנו מריגה. אבל לדעתי גם בלי הפסטיבל ניכר על ריגה שהיא עיר עם המון פלפל.
עם זאת ההמלצות שלי על ריגה הם לא רבות כי חלק מאוד ניכר מהזמן בילינו בפסטיבל עצמו (מצרפת איזה שתי תמונות שתבינו על מה מדובר).
* העיר העתיקה - לצערי הגסטהאוס בו גרנו, למרות היותו נקי ונעים היה רחוק מעט ממרכז העניינים שהוא העיר העתיקה. ממליצה מאוד לחפש מקום לינה הנמצא קרוב יותר. בעיר העתיקה אפשר לשוטט בלי סוף. תערובת של פאבים, מסעדות, כנסיות ומוזיאונים.
* מוזיאון הרכבים - Rigas motormuzejs - מוזיאון שכל כולו מוקדש להיסטורית כלי הרכב בעולם בכלל ובברה"מ לשעבר בפרט. המון הסברים מעולים, תצוגות אינטראקטיביות ודגמים יפייפים. 3 שעות של הנאה מובטחת. פתוח מ10-18 כל יום, 5 יורו לסטודנטים.
* בית הראשים השחורים (תירגום חופשי מאנגלית) - The house of the blackheads - בעברו בית אחוות הראשים השחורים, סוחרים רווקים, בעלי אוניות וזרים בריגה. האחווה, שהוקמה כבר במאה ה15 ידעה איך ליצור מקום שמהווה מוקד משיכה למסיבות ונשפים. כיום, המקום הינו מוזיאון שמספר את היסטוריית האחווה ומאפשר הצצה לשפע ופאר שפעם שררו במקום. שעה ככל הניראה מספיקה לביקור. פתוח שלישי-ראשון 11-18. 3 יורו לסטודנטים.
* שלושת האחים - קומפלקס של שלושה בתים צמודים, כל אחד נבנה במאה אחרה (המאות ה15, 17 ו18). ממוקם בכתובת 17, 19 , 21 Maza Pils Street. מאוד אסתטי ארכיטקטונית מבחוץ וכבונוס מוזיאון הארכיטקטורה הלטבית ממוקם באחד מהבניינים.
* שוק האוכל בריגה - ממוקם בסמוך לתחנה המרכזית ופרוס על פני 4 האנגרים ענקיים ושוק חיצוני. בעיקר פירות, יקרות, נקניקים ,גבינות אבל גם סמגון (וודקה בהכנה ביתית), מאפיה ועוד..
אוכל: המון מסעדות ופאבים ממלאים את העיר העתיקה. ספציפית מאוד נהננו מהקונספט של פאב הנקרא easy beer (יש גם easy wine ). הרעיון הכללי: בכניסה מקבלים כרטיס בו טעונים 20 יורו. עם הכרטיס ניתן לשתות מגוון בירות (לפחות 20 ברזים) שניתנות למילוי עצמי בכל נפח שתירצו. הברזים ממוקמים במרכז המסעדה ובכל רגע ניתן לגשת, לסרוק את הכרטיס ולמלא כל כמות שתירצו. המחיר והכמות מופיעים על המסך. המחירים מעט יותר יקרים ממחירי בירות בפאבים בריגה אבל עצם העובדה שניתן לטעות המון בירות ולמלא כמויות לפי רצוננו לחלוטין שווה את זה.

יום 11: קאונס (Kaunas)

אם יצא והגעתם לקאונס, העיר השניה בגודלה בליטא, אז הדבר העיקרי שאני אמליץ לכם זה ללכת למוזיאון של צ'ורליוניס (M. K. Čiurlionis National Art Museum). ועכשיו ברצינות. לקאונס הגענו כי זה חילק לנו את המסע הארוך מריגה לדרוסקינינקיי לשני חלקים. לא באמת ידענו למה לצפות ולא היו לנו שום תוכניות. לאחר שהיינו שם כיום במצטבר אני יכולה להגיד בלב שלם שאין באמת שום סיבה להגיע לשם. אז אפשר לשוטט קצת במדרחוב ובעיר העתיקה אבל הכול ניראה כמו אתר בניה אחד גדול. אפשר ללכת לטירה שיש בעיר (Kaunas castle), אבל מעבר ל"נחמד" אין הרבה לאמר עליו. יש גם את מוזיאון השטנים (Devils' Museum), אבל זה למעשה אוסף של המון דמויות שטן ולא בדיוק מוזיאון. לבסוף יש גם את מנזר פז'יסליס (Pažaislis Monastery), קומפלקס המנזרים הגדול בליטא. אבל שוב, פרט לבניין יפה וניסיון למוזיאון אין שם באמת מה לראות.
אבל זהו סיפור אחר לגמרי כשמדובר על המוזיאון של צ'ורליוניס. צ'ורליוניס הוא הצייר הלאומי של ליטא. חיי בין השנים 1875-1911 ועסק במוזיקה אומנות וכתיבה. הוא מאבי אומנות האבסטרקט באירופה. בנוסף, אחד מהדברים שמייחדים אותו הוא השילוב בין מוזיקה לאומנות. רבים מציוריו הם למעשה יצירות מוזיקליות המבוטאות ויזואלית. בקיצור, כדאי לראות כדי להבין, ללא ספק אחד מהסגנונות הייחודיים שיצא לי להתקל בהם. במוזיאון עצמו כדאי לקחת הדרכה קולית באוזניות (אפשר אחד לזוג), זה אומנם די חופר אבל רבים מהסיפורים בהחלט מעניינים ושווים שמיעה.

ימים 12-14 : דרוסקינינקיי (Druskininkai)

עיירת הנופש האולטימטיבית. ואין כמו לסיים חופשה עם קצת ספא, מסאז'ים, סנובורד ופארק קומוניסטי. אבל לאט לאט. דרוסקינינקיי היא עיירת נופש הממוקמת בדרום ליטא ומהווה מקום עליה לרגל מרוסיה, אוקראינה בלארוס וגם...ישראל. כן כן, למעשה אם תפגשו ישראלים איפשהו בליטא זה יהיה כנראה פנסיונרים שעלו מרוסיה ומגיעים לפה מידי שנה כדי לרחוץ במעיינות החמים ולקבל טיפולים תראפיים מסוגים שונים. תכלס, מבינה אותם לגמרי. אז מה עושים בדרוסקינינקיי?
* נתחיל בביקור במסלול הסקי המלאכותי (Snow arena). דרוסקינינקיי שטוחה בדיוק כמו שאר ליטא ולכן לצורך האטרקציה הזו נבנתה גיבעה מלאכותית ועליה נבנה מסלול סקי מקורה באורך של כ400 מטר וזווית של עד 25 מעלות. בנוסף יש מסלול נוסף קצר למתחילים. בעלות של 18 יורו כניסה ליום שלם (לסטודנטים) ו28 יורו השכרה של כל הציוד (חוץ מכפפות!!! טיפ: להביא כפפות מהבית) זו בהחלט חוויה כיפית ונחמדה במיוחד לאנשים שרוצים להתנסות בסנובורד\סקי בפעם הראשונה או לשמור על כושר גם בקיץ. אל המקום עולה רכבל בעלות של 5 יורו לכרטיס דו כיווני. ניתן גם לעלות ברכבל רק בשביל הנוף המקסים שנשקף ממנו.
* אקווהפארק (acquapark) - שני קומפלקסים מקורים ענקיים, קומפלקס B הוא פארק המים וכולל בתוכו בריכות גלים, 8 מגלשות בגבהים וסיגנונות שונים, ומרחב קטן של סאונה וג'קוזי. קומפלקס C הוא ספא ענק הכולל מספר בריכות מחוממות \ מקוררות, אינסוף סאונות בכל טמפרטורה ואחוז לחות אפשריים, גם יבשות וגם רטובות, מספר ג'קוזיים ועוד.. ניתן לקנות כרטיס לקומפלקס B בלבד או לקומפלקס B וC ביחד. המלצה שלנו: לקנות כרטיס יומי לשניהם. המחיר הוא 31 יורו לאדם כאשר בכל מלון מחלקים קופונים של 10% הנחה. וזה לגמרי שווה את זה. השתובבנו כמו ילדים במגלשות ומידי פעם עבר לקומפלקס הספא שם הוצעו גם פעילות חינמיות כל חצי שעה בסאונה אחרת (מריחת דבש \ מלח \ פעילות אקסטרים עוד..). בכניסה יש ארוניות שם משאירים את הכול ומקבלים צמיד הפותח את הארונית האישית ואיתו גם משלמים על אוכל \ שתיה. למרות שלא ניתן לצאת מרגע שניכנסת, האוכל במקום במחירים סבירים בהחלט וכך גם הבירות והמים. טיפ: להגיע עם כפכפים שאיתם מסתובבים בפנים.
* מסאז'ים - אחרי לא מעט ניסיונות להבין מה ההבדל בין המקומות השונים המציעים מגוון טיפולים, המסקנה הייתה לבחור בין Flores spa לבין East Island spa. שניהם למעשה ממוקמים בבניין שבו ממוקם האקווהפארק. כאשר Flores spa מתמחה יותר במסאז'ים קונבנציונאלים "נעימים" ומעט זול יותר ואילו East Island spa מתמחה יותר במסאז'ים אוריינטלים של רקמות עמוקות. מומלץ להזמין טיפול יום מראש.
* גרוטס פארק (Grutas park) - ב1998 החליט מלינאוסקס (Malinauskas ), איש עסקים מקומי, שהוא רוצה להנציח את תקופת השלטון הקומוניסטי על ליטא וזוועותיה. ממשלת ליטא בדיוק חיפשה מה לעשות עם אלפי הפסלים מהעידן הקומוניסטי שנעקרו והושחטו ברחבי ליטא ומלינאוסקס הציע להקים פארק ענק בשטחים השייכים לו ולמקם את כל ההיסטוריה הזו שם. הפארק נפרש על פני שטח עצום וכולל אלפי פסלים ומיליוני חפצים מתקופת השילטון הקומוניסטי. *אבל* וזה אבל ענק שכנראה שאם הייתי יודעת זאת לפני לא הייתי מגיעה לפארק: בנוסף לאלפי הפסלים יש במקום גם גן חיות קטן ועצוב. דובים קופים וציפורים כלואים בתוך כלובים קטנטנים. כמה אירוני שמקום שמנסה לספר על זוועה אחת גורם לזוועה אחרת. בכל אופן, לשיקולכם.

לינה: Guest House Drusva - מיקום מעולה, הבעלים מאוד נחמד ועוזר וגם המחיר ממש סביר. יש מטבחון וחדר כביסה. התלבטנו האם לישון במלון עם ספא ולהתפנק ובסוף החלטנו לישון במקום "רגיל" והתפנק בפעילויות שאנחנו עושים וזו לחלוטין הייתה ההחלטה הנכונה.

טיפים

  • אם יש כרטיס סטודנט - להביא!! נתקלנו בהמון הנחות בכניסה כמעט לכל מוזיאון \ אתר \ אטרקציה.
  • להביא מטריה
  • סים קארד - בליטא הסים קארד זול בצורה לא סבירה. תכנסו לסופר וליד הקופה נמכרים סים קארדים טעונים. עבור כ200 דקות שיחה , הודעות וגלישה חודשים ללא הגבלה שילמתי 2 יורו (?!). בלטביה זה לא ממש עבד. ניסיתי שוב לקנות סים בדיוק באותו סופר אבל העסקאות היו פחות טובות והסים לא עבד טוב. אולי זה פשוט מזל רע.
  • השכרת רכב - שימו לב שאם אתם מתכננים לעבור עם הרכב בין ליטא ללטביה תעדכנו את הסוכנות לפני אחרת תשלמו קנס גבוה.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )