תאריך הטיול | September 2013 |
---|---|
משך הטיול | יום אחד |
עונה מומלצת | כל השנה |
החננו את הרכב במושב מורשת (צפונית לצומת המוביל) ומשם תפסנו טרמפ לכוון מזרח (בצומת יודפת פנינו ימינה). עברנו את יודפת ואחרי כקילומטר וחצי יש שביל עפר בסימון שחור. שם ירדנו והתחלנו את המסלול עם תצפית מדהימה של 360 מעלות על כל האזור שמשקפיה על הרי הגליל מכל הכיוונים ומפרגנת גם בים התיכון.
אנחנו היינו בסתיו בהר והוא התמלא בפריחת חצב מדהימה ביופיה.
התחלנו לרדת בשטח סלעי בסימון השחור והגענו לשביל שמקיף את חוות הבודדים 'חלב עם הרוח' (קישור בהמשך) שמציעה גבינות, יין ואוכל. בהמשך השביל התחברנו לערוץ עם חורש טבעי מקסים ומוצל ולאחר הליכה של מעט יותר משני קילומטרים על הסימון השחור, התחברנו אל שביל ג'יפים אדום -נחל יודפת.
פנינו מערבה לכיוון תל יודפת והקפנו את הגבעה המפרידה בין החווה ובין התל. לאחר כשני קילומטרים הגענו לפיצול נוסף עם סימון כחול לכוון התל.
מהתל המשכנו דרום-מערב עם הסימון הכחול בירידה עד למרגלות הר עצמון. עלינו כ130 מטר גובה עד לפסגה גם כן בחורש טבעי ומוצל. שם עשינו סיבוב כדי לחוות את התצפית המדהימה שנשקפת משם. מדרום כפר מנדא ובקעת בית נטופה הגדולה (ניתן לראות את המוביל הארצי ומאגרי המים), מפרץ חיפה והכרמל ומצפון הרי הגליל: כמון ושגור.
על פסגת ההר יש שרידי אבן ומערת קברים.
מהפסגה יורדים בירידה שנהיית תלולה מאוד וממשיכים בשביל הכחול לכוון עין אליוסטא שנמצאת סמוך לפיצול שבילים כחול ושחור. לאחר הירידה נמצאים שני מעיינות הירקרקים. משם המשכנו בסימון השחור בנחל אבלים הרגוע והפסטורלי.
הנחל פשוט להליכה ואחרי שניים וחצי קילומטר סטינו מהשביל השחור אל דרך שעולה למושב מורשת חזרה אל הרכב.
בנקודה זו של המפגש שבילים של האדום והכחול, יש מטיילים רבים שמגיעים רק לתל וניתן לעשות זאת דרך הישוב יודפת. עלינו לתל הקסום וגילינו עד כמה הוא קסום כשירדנו מהמסלול ושוטטנו על התל תוך גילוי של בורות מים פזורים בו. ישנם כמה בורות מים כשהגדול בינהם נמצא בצד הצפוני אך יחסית לכוון הפסגה של התל והוא מכוסה.
כשמציצים פנימה (תמונות בהמשך) לא מבינים עד כמה גדול הבור. הוא עמוק ורחב ויש מרחק לא מבוטל בין הכניסה אל המים. לכן, אם אין בידכם חבל ואמצעים פיזים לטפס עליו בדרך למעלה- אל תכנסו. שימו לב שצריך חבל וכושר.
אך גם למי שאין (לא את זה ולא את זה) יכול להיכנס לבורות אחרים שקל למצוא משיטוט על התל ויש להם סולמות.
מעט על יודפת:
בסמוך לתל נמצא כיום מושב שיתופי יודפת שהוקם ב1960על ידי ה-שכטריסטים: גרעין של תלמידי ד"ר יוסף שכטר, מורה רוחני אשר הטיף לרוחניות יהודית, הנוצרת על ידי עדה יוצרת. הגרעין עלה על הקרקע בשנת 1960. יודפת נודעת בשל החינוך האנתרופוסופי שבה. ד"ר שכטר, אינטלקטואל יהודי, איש העידן החדש עוד לפני שזה הפך למקובל לימד והנחה תלמידים לחתירה אל העומק הנפשי של האדם. אטרקציה ביודפת היא יער הקופים (קישור בהמשך).
מעט על תל יודפת:
תל יודפת היא מקום עם סיפור מרתק ואולי לא מאוד מוכר. יוסף בן מתיתיהו ובשמו הספרותי, יוספוס פלאביוס, היה יהודי, איש צבא בולט בתקופת המרד הגדול (67-70 לספירה עם סופו הידוע של חורבן בית המקדש) בתפקיד מצביא הגליל. מקום מושבו היה לא אחר מאשר יודפת (תל יודפת היום) ואותה בנה וביצר לעת תקיפת הרומאים. ואכן, תקיפה זו הגיעה והכילה בתוכה שמן רותח, חצים ושיטות לחימה מעניינות נוספות ויודפת נכבשה לאחר 47 ימי מצור. אתוס מצדה מוכר לכולנו אך גם ביודפת אירעה התאבדות קבוצתית של היהודים שעוד נותרו בחיים לפני שהרומאים תפסו אותם אך המצביא, יוספוס פלאביוס בחר להישאר בחיים ולהיכנע. הרומאים לקחו אותו בשבי ובהמשך חייו נהייה היסטוריון חשוב ורוב הידע שלנו כיום על אותה תקופה ידוע מתוך כתביו.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם