תאריך הטיול | November 2022 |
---|---|
משך הטיול | 50 ימים |
עונה מומלצת | סתיו או אביב |
אנחנו מאיה ויובל, חברות מהתיכון שמטיילות לא מעט יחד. רצה הגורל והשתחררנו כמעט באותו היום, ולכן שוב נדרשנו לשאלה "לאן נטייל יחד הפעם?". כך מצאנו את עצמנו בנובמבר 2022 בבית אוסישקין בקיבוץ דן, עם תיקים גדולים על הגב, מוכנות לחלום חיינו - שביל ישראל.
השביל היה עבורנו הדבר הנכון בזמן הנכון, והיה לחוויה מיוחדת מאוד עבור שתינו, וכנראה שלא נגזים אם אפילו נקרא לה חוויה רוחנית. מדהים כמה אפשר לחוות קרוב לבית, בפשטות של השביל וביופיו ומשמעותו האדירים.
בסיפור דרך זה ננסה לסקור את השביל בנימה עניינית, פריטה של המסלול שאנחנו בחרנו לעצמנו, טיפים ושאלות נפוצות שחברים שאלו אותנו. מקוות שסיפור דרך זה יעזור לבאים ולבאות אחרינו, ויקל על אלו שמתכוננים ליציאה לשביל.
העונות המקובלות לשביל הן סתיו (אוקטובר - דצמבר), ואביב (סוף פברואר - מאי). בסתיו נהוג ללכת מצפון לדרום, ובאביב - מדרום לצפון. אנחנו הלכנו במשך 50 ימי הליכה (ללא ספירת עצירות), החל מחול המועד סוכות ועד סוף דצמבר (פירוט המסלול בהמשך סיפור הדרך).
בסוכות עוד היה ממש חם, גם בלילות, ועם הזמן השתפר. גשם פגש אותנו בשלוש נקודות מרכזיות - במישור החוף (מקיסריה לת''א), בין בית מאיר לצור הדסה, ובירידה מערד (בעקבות אזהרת השיטפונות נאלצנו ללכת מערד למצדה לצד הכביש, פרטים בהמשך). הגשם לא מנע מאיתנו הליכה בשום שלב, רק נדרשנו להתאים את עצמנו לתנאים (לבוש, מקום לינה בלילה גשום, לצאת בשעות בלי גשם, שינוי תוואי).
לנו לקחו 50 ימי הליכה (ללא ספירת עצירות). בסיפור דרך נציע גם הצעות לחלוקה שונה של מקטעים (שעשויה לקצר במעט).
נדגיש כי בסיפור דרך שלהלן, מספרי המקטעים מתייחסים למספרי המקטעים המוצעים באתר החברה להגנת הטבע.
כמובן שמדובר בנושא מאוד אינדיבידואלי, ולכן ננסה לכתוב פה בעיקר על הדברים המרכזיים:
אוהל: התחלנו את השביל (דן עד יגור) ללא אוהל כחיסכון במשקל. בדיעבד זו הייתה טעות, בעיקר בגלל יתושים שחיסלו אותנו בלילות. האלתוש בכלל לא הזיז להם. בהמלצת שביליסטים נוספים, הזמנו באינטרנט את האוהל Cloud up 2 של חברת naturehike. האוהל היה מהזולים שמצאנו, והפתיע לטובה מאוד לאורך השביל ואנחנו היינו מרוצות ממנו מאוד. האוהל מעט קטן, אז אם אתם שני גברים גדולים יכול להיות מעט צפוף. שוקל כולל כיסוי גשם 1.8 ק''ג. חילקנו אותו חצי-חצי בין שתינו אז זה הוסיף בערך 900 גרם לכל אחת, וזה עבר חלק. האם אוהל הוא חובה? כמובן שלא, אבל מומלץ מאוד בעיקר בגלל גשמים, יתושים, טל וקור. לדעתנו מומלץ במיוחד לקחת אוהל החל מערד, ועד אז להצטייד לפחות בכילה נגד יתושים.
תיק: היינו עם תיק של 60 ליטר (Gregory deva 60) ועוד תיק של 65+10 ליטר (lowe alpine). שני התיקים מומלצים מאוד. אפשר אפילו להסתפק ב-50 ליטר, פחות מזה זה כבר די גבולי.
שקי שינה: לא צריך משהו חם מדי, הלילות היו קרים אבל לא היסטריים, במיוחד אם אתם עם אוהל. ככל שהדרמנו בשביל הלילות התקררו, בצפון מספיק שק"ש קל וקיצי, בדרום מומלץ משהו יותר רציני. משקל סביר לשק''ש נע בין מאות גרמים בודדים, לקילו וחצי.
ציוד בישול: גזייה אלפינית של חברת kovea, בלוני גז, סיר אחד קל משקל. בתחילת השביל (דן עד יגור) סחבנו גם פינג'ן וכוסות, אבל החלטנו לצמצם משקל וויתרנו על הפינג'ן והכוסות. במקטע מיגור עד הירקון - וויתרנו לחלוטין על הגזייה, הסיר ובלון הגז והתפנקנו באוכל בדרך. במהלך השביל השתמשנו בסך הכל ב-4 בלוני גז בגודל סטנדרטי (חשוב לציין - רק בשביל בישול ארוחות חמות בערב, ללא תה/קפה). כמובן שהבאנו גם כפזלגים (spork), וקעריות קטנות וקלות משקל ששימשו אותנו גם ככוסות במקרה הצורך.
תרופות: איננו רופאות כמובן, אבל אלו התרופות והעזרים הרפואיים שלקחנו ושימשו אותנו:
סינטומיצין (נגד זיהומי שלפוחיות)
תחבושת אלסטית
אדוויל (נוגד דלקות, עזר בדלקת בגיד אכילס)
אקמול, סטרפסילס ורגילים
וולטרן לשרירים
בטאקורטן (טוב לעקיצות דבורים, לזיכרוני זה עם מרשם)
פלסטרים בכל הגדלים והסוגים כולל לשלפוחיות
מטען נייד: היה איתנו ולא השתמשנו בשום שלב. מכיוון שגם היינו שתיים, אז חילקנו את הזמן בינינו עם הטלפונים (טלפון אחד כבוי בתיק, טלפון נוסף זמין למפות ותמונות).
מקלות הליכה: למי שמעולם לא טייל עם מקלות חשוב להגיד ולהסביר - המקלות מקלים מאוד על ההליכה עם משקלים כבדים, בעיקר בירידות אבל לא רק. תקראו קצת על היתרון של הליכה עם מקלות ותבינו. בכל מקרה, אני (יובל) טיילתי עם מקלות מדקאטלון שעושים את העבודה כבר 4 שנים ורק ממשיכים להוכיח את עצמם (דגם forclaz 500).
נעליים: אני (יובל) טיילתי עם נעלי סולומון שהיו אצלי כבר שנתיים וטיילו בהרבה מקומות. הן היו אחלה אבל הסולייה כבר יצאה מכשירות כשהגענו לאילת. הנעליים של מאיה Lowe renegrade שרדו יפה (טיול ראשון שלהן), והסולייה החזיקה טוב גם (סוליית וויברם, יש כבוד).
סנדלי שורש - כן או לא? דיבייט ארוך ימים בין מאיה לביני. אני בדעה שאין צורך בסנדלי שורש בשביל - הם כבדים! אפשר להסתפק בכפכפים למקלחות אצל מלאכי שביל, ולמעיינות ולים בדרך אפשר גם יחפים. מומלץ להביא סנדלים אם אתם מתכוונים לנעול את הסנדלים גם בהליכה ובערבים בחניון.
כמה בגדים להביא? כמו שאולי כבר הבנתם, סוגיית המשקל הייתה קריטית לנו. לכן הסתפקנו בשני סטים של בגדים - אחד עלינו בשביל, ואחד קל-משקל נקי (שיהיה מה ללבוש כשהכל הכביסה אצל מלאכי שביל). כובע, ומשהו עליון ללילה מומלץ. גם שכמייה נגד גשם הייתה אצלנו בשימוש. כמובן תחתונים וכו' זה אינדיבידואלי אז לא נכנס לזה פה.
פנס ראש, שפתון לשפתיים יבשות - חובה
אטמי אוזניים וכיסוי עיניים - לא חובה, אבל לי סייע רבות. יש מקומות בהם יש פנסים מעצבנים שמאירים, או מסיבות ורעש מזדמן מהכביש.
סוגיית שנראית מורכבת מרחוק, אבל כל כך פשוטה מקרוב. איך זה עובד? שולחים הודעה ליניר הטמנות (+972 54-246-1066), כותבים כמה ליטר רוצים ובאיזה חניון (אפשר רק כמויות ליטרים זוגיים, 2,4,6…) ואז משלמים בביט (ליטר = 11₪ בעונת סתיו 2022).
אחרי התשלום, יניר שולח נ.צ. וסרטון איפה מוטמנים המים. אפשר להזמין מים מהיום למחר, זה לא בעיה. בהמשך סיפור הדרך נכתוב באיזה חניונים צריך הטמנה.
במהלך היום הלכנו בדרך כלל עם 4.5 ליטר, לפעמים פחות לאחר הפעלת שיקול דעת (מזג אוויר, תחנות מילוי בדרך, היערכות לבישול בערב).
התפריט שלנו בשביל היה כזה:
בוקר, אחרי בערך שעתיים הליכה: תמרים עם אגוזים / פרי / ירק / דייסה עם דבש + תפוח
צהריים, בערך במחצית היום, היה בדרך כלל ב-11:30 בעונה שלנו: 2 טורטיות לאחת עם דבש וטחינה גולמית (כמובן שלקנות דבש וטחינה באריזה לחיצה, לא להתסבך עם משהו אחר) + עגבניות ומלפפון + פרי (בדרך כלל תפוח) + טונה
ערב, בשקיעה: עדשים ו/או אורז / פתיתים / ניוקי עם רוטב עגבניות מיובשות (בימים מושקעים).
נישנושים: עוד פירות וירקות, שוקולד לראש הר, אוראו
איפה שניתן להתפנק בקפה ומאפה / פלאפל לא וויתרנו אף פעם, מודות באשמה.
נקודות הצטיידות באוכל יפורטו בהמשך סיפור הדרך.
אחד הדברים המיוחדים ביותר בשביל, שהופכים אותו לחוויה אנושית יפייפיה הוא מלאכי השביל - אנשים שפותחים את דלת ביתם לארח שביליסטים ביד רחבה. בסיפור דרך זה לא נכתוב את מספרי הטלפון של מלאכי השביל מפאת שמירה על פרטיותם, לכן כדאי להתעדכן ברשימת מלאכי שביל בקישור כאן.
בתחילת השביל התייחסנו לרעיון של מלאכי שביל כמפלט אחרון, ולכן לא היינו כמעט אצל מלאכי שביל בחלק הצפוני של השביל. התחלנו ליצור קשר עם מלאכים רק כאשר התחילו לרדת גשמים במישור החוף וחיפשנו קורת גג. אז הבנו עד כמה החוויה של מלאכי שביל היא יפייפיה וחלק מחוויית השביל, ועל כן השתדלנו לקחת את החוויה הזו בשתי ידיים.
הינה כמה טיפים מאיתנו על "עשה ואל תעשה" מול מלאכי שביל (מוזמנים להוסיף עוד בתגובות!):
נסו להיות כמה שיותר ברורים ותקשורתיים מול מלאך השביל כשאתם מתאמים מולו הגעה - מדובר באנשים עובדים ועסוקים, תשתדלו לא לפול עליהם מהרגע להרגע, ולהודיע כמובן כמה שיותר מוקדם אם אתם בסוף לא מגיעים. נסו לתאם לפחות 24 שעות מראש.
הוכרת תודה - כל מלאכי השביל שפגשנו לא מצפים מכם לתמורה כספית. רובם ככולם עושים את זה באהבה גדולה. אך חשוב להדגיש - מומלץ (ואפילו חובה בעינינו) להכיר תודה באופן כלשהו. כך למשל היינו מעניקות למלאכי השביל שלנו מקרמה קטן שהיינו מכינות בדרך (מאיה האלופה שלנו, ראו תמונה), או מגיעות עם תותים/שוקולד/משהו טעים למלאך השביל. וכמובן להשאיר פתק יפה לפני שאתם בורחים לשביל מוקדם בבוקר. בסוף השביל שלחנו לכל מלאכי השביל שלנו תמונה מסוף השביל, והודנו להם שהם היו חלק מהחוויה שלנו.
מלאכי השביל יציעו לכם לרוב לכבס את הבגדים, אל תתביישו, הם מריחים אתכם גם …
השתתפו במטלות הבית (בגבול הטעם הטוב ותוך הבנת הסיטואציה) - אם מלאך השביל מבשל עבורכם, הציעו את עזרתכם. אתם יורדים למטה לעשות קניות? תציעו לפנות את הזבל או המחזור. תהיו בני המשפחה הכי טובים שאתם יכולים להיות.
יש מלאכי שביל שיכינו לכם מיטה מוצעת, ויש מלאכים שהם סוכת שביליסטים. מדובר הסקאלה רחבה. אם אתם צריכים משהו ספציפי (כמו כביסה למשל), נסו לעשות תיאום ציפיות עם המלאך שלכם מראש לוודא שזה בסדר.
תשאירו נקי ומסודר אחריכם. בדיוק כמו שקיבלתם. תפנו את הזבל שלכם, תקפלו ותנקו אחריכם. אם הכנסתם חול הביתה, תציעו לטאטא. לכבד לכבד ושוב פעם לכבד את המארחים אתכם בחום גדול.
כמה שקל התיק שלנו?
משקל תיק של כל אחת מאיתנו היה בערך 8 ק''ג (כולל אוהל ושק''ש; בלי לספור מים, ואוכל).
האם השתמשתן באפליקציות ניווט? איך הקליטה בשביל?
השתמשנו כמובן בעמוד ענן, ולצידו גם באפליקציית הניווט maps.cz. יתרונה המשמעותי של maps.cz הוא שניתן להוריד את המפות אוף-ליין, וניתן לראות בקלות אורכי מסלול ועליות וירידות. בנוסף השתמשנו גם באפליקציית שביל ישראל (אפליקציה עצמאית, לא שייכת לגוף כלשהו). האפליקציה הייתה חמודה ועוזרת לתכנן מקטעים לפי מרחק, נקודות מים ומלאכי שביל. אבל בפועל לא ניווטנו איתה. במהלך השביל הייתה קליטה טובה בהחלט, מלבד כמובן במדבר - אבל גם שם לפחות פעם ביום יכולנו למצוא קליטה על איזה הר.
הבנתי שיש ספר שנקרא הספר האדום שכדאי לצאת איתו. אתן טיילתם איתו?
לא טיילנו איתו, בעיקר כחיסכון במשקל. אבל אם למישהו לא מפריע המשקל אז הספר יכול לתרום ולהוות ערך מוסף לחוויה.
הצטיידתן גם במפות סימון שבילים? מפות פיזיות?
נערכנו עם מפות מודפסות לחלק של המדבר (ערד ודרומה). בפועל היה מיותר והסתדרנו מצוין גם בלי מפות פיזיות. נחמד ללכת עם מפה אמיתית, אבל לא חובה בכלל. יש מארז חמוד שיצא לאחרונה של החברה להגנת הטבע שהוא גם קל משקל, אולי בדיעבד היה שווה להשקיע בו (בעיקר בשביל הכיף).
כמה בערך יוצאות העלויות של לעשות את השביל?
לנו עלה בערך 1500₪ לכל השביל (כולל הטמנות מים שמדובר בערך בהוצאה של 300₪ לשביליסט, הצטיידות מזון, קפה ופלאפל איפה שאפשר). בחישוב פשוט זה יוצא 30₪ ליום. כמובן שאפשר לחסוך עוד אם לא אוכלים "בחוץ". העלות המוערכת פה לא כולל הצטיידות של ציוד (אוהל, תיק וכו').
הצטיידות: הגענו עם אוכל בסיסי ומים לאותו היום מהבית, והצטיידנו בכולבו בכפר גלעדי, שם גם מילאנו מים. באותו היום הצטיידו ל-5 ימים קדימה (!) כי נכנסנו לרצף של שבת- ערב חג-חג. ההצטיידות הבאה שלנו הייתה במגדל, בכנרת.
מים: ☝️
לינה: בשטח, קצת הצידה מרחבת האריה השואג (ששמר עלינו בלילה). יש שם שירותים ומים זורמים.
הערות: יום ראשון לטיול, אמנם יום קצר וקליל אבל הרגיש ארוך. לא לוותר עליו על אף שירד מהשביל המקורי. אחד הימים היפים בשביל! להיכנס לשמורת השניר כמובן. גם אם דורשים מכם לשלם (לנו נתנו להיכנס חינם כשביליסטיות). השביל במקטע זה לא מסומן (מחקו את הסימונים), אבל אפשר בקלות להתמצא. המקטע מסומן ב-maps.cz באדום ("משטע ראשון ישן של שביל ישראל").
הצטיידות: לא הצטיידנו ביום זה.
מים: במצודת כ"ח יש ברז וכיור.
לינה: מצודת כ"ח.
הערות: היה יום חם וסחבנו המון על הגב (הצטיידות ל-5 ימים) אז היה לא קל בכלל. העלייה מנחל קדש בסוף היום הייתה יפייפה ומפתיעה, אמנם זה סוף היום ותהיו מוטשים אבל לא לוותר! (אפשר לדלג על העלייה דרך הכביש, אבל אל תעשו את זה).
הצטיידות: לא הצטיידנו ביום זה.
מים: בחניון נחל דישון אין ברז, מילאנו את הבקבוקים שלנו בברז של מקורות שנמצא בערך ¾ לתוך ההליכה באותו היום, והשלמנו במהלך היום למחרת בברז שנמצא בחניון הבא.
לינה: חניון נחל דישון, בעצם יער לצד הכביש, הוא לא מופיע בשם זה במפות, אז הינה נ.צ. 33.0726410N, 35.5188578E. יש חניון יותר מוסדר אבל גם יחסית מלוכלך בתחילת העליה ביום למחרת.
הצטיידות: אפשר בעיקרון להצטייד בסאסא, אבל הכולבו שלהם הוא רק לחברי קיבוץ. אז תמצאו שם מישהו שישלם עליכם ותעבירו לו בביט / מזומן.
מים: חרבת חממה, חניון הפיתול.
לינה: חניון הפיתול
הערות: באותו יום הספקנו לתפוס טרמפ מהמפגש עם כביש 89 לסאסא לאכול בגלידת בוזה (מומלץ!) וניסינו גם להצטייד בכולבו, ללא הצלחה. חזרנו בטרמפ לאותה נקודה. זה היה יום ארוך אבל סביר בהחלט. אם לא היינו חותכות לבוזה אז אפילו היינו מסיימות אותו באור יום (סיימנו בחושך, ערב סוכות, שמענו תפילות ממירון בזמן הירידה).
הצטיידות: לא הצטיידנו באותו היום. אבל יש לא מעט שחותכים באותו יום לצפת ללילה שם אז אפשר להצטייד שם גם. או לקחת טרמפ לקדרים.
מים: סיימנו את היום אצל חברה אז לא נדרשנו למלא באותו יום. אבל גם כאן אפשר למלא בצפת / קדרים / המשך הדרך אם בוחרים להאריך את היום. לא בעיה למצוא באזור הזה.
לינה: אצל חברה. אבל אפשר לישון ממש בנקודה שבה סיימנו, פשוט קצת קרוב לכביש, אבל אפשרי. או אצל מלאכי שביל בצפת?
יום מהמם עם כניסה למים הנעימים של נחל עמוד עליון
הצטיידות: ניסינו להצטייד אצל חיליק, אבל אין שם באמת מבחר. אז אפשר לתפוס טרמפים לדבאח / להיכנס למגדל.
מים: הצומת של חיליק
לינה: ישנו על חוף הכנרת, סמוך לוילה מלצ'ט. זה היה המקום הכי ריאלי ללינה, אבל בפועל היה חם מאוד והמון יתושים ורעש כי היה סוכות. אז אולי מלאך שביל במגדל יכול להיות פתרון טוב.
הצטיידות: טבריה
מים: טבריה, כנרת המושבה, בכניסה לירדנית, קצת קשה למצוא אז תשאלו שם.
לינה: ירדנית
הערות: המלצה על פלאפל ברחוב אור חיים בטבריה. שכחתי את שמו לצערי. זה היה יום ארוך וקצת קשוח, די מתח אותנו לקצה. היה גם חם.
הצטיידות: כפר קיש
מים: כפר קיש
לינה: הסוכה של קיקל'ה, מלאך שביל. היה תענוג, יש חשמל ומקלחת ומזרון ונוף לתבור.
הצטיידות: נצרת
מים: נצרת
לינה: אברהם הוסטל, נצרת.
הערות: עבר עלינו יום קשה פה, וסיימנו אותו בהר דבורה בערב שישי. היה מאוד לא סימפטי להישאר לישון שם (רעש, תנועה מוגברת, טרקטורונים וכו') ולכן בהחלטה מהירה החלטנו להתפנק בלילה באברהם הוסטל (נסענו לשם במונית). בבוקר למחרת ירדנו עם אוטובוס קצר למשהד ומשם המשכנו את היום.
לא לוותר על כניסה לכנסייה על התבור.
הצטיידות: ללא
מים: אלוני הגליל
לינה: אלון הגליל, מלאכי שביל "מרכז שטח אלון הגליל", חנות אופניים שהם גם מלאכי שביל! יש מקלחת ודשא
הערות: ניסינו להיכנס לגן לאומי ציפורי, אבל הכניסה שמסומנת במפות כקרובה לשביל הייתה סגורה אז החלטנו לוותר.
הצטיידות: ללא
מים: ללא (רק בבוקר באלון הגליל).
לינה: לא נישארנו לישון, לקחנו אוטובוס הביתה. אבל אפשרי בהחלט להגיע עד יגור ולישון שם 32.7436722N, 35.0719053E
~~~ חזרנו להשתחרר ולגזור את החוגר, תכף נשוב ~~~
הצטיידות: הגענו מצוידות מהבית.
מים: יגור, עספיא, חניון נחל אורן
לינה: חניון נחל אורן. בדיעבד אולי שווה להגיע עד לחאן יותם בעין הוד, ואז מחר (יום 13) לישון איפשהו יותר לכיוון זיכרון.
הצטיידות: עופר
מים: עופר
לינה: ביום הזה קצת התקשנו למצוא מקום לישון. רצה הגורל ונמרוד סולימאני ממושב עופר ראה אותנו והזמין אותנו להתארח אצל אבא שלו יצחק. הציל לנו ת'תחת כפי שנאמר. תודה משפחת סולימאני!
הצטיידות: עופר, בנימינה, בית חנניה, קיסריה
מים: ☝️
לינה: אצל מלאכי השביל משפחת קרבי שנתנו לנו פינה חמה בלילה קר ורטוב. תודה משפחת קרבי!
הערות: תעברו דרך ג'סר א זרקא, לא לוותר.
הצטיידות: חדרה
מים: לאורך כל היום איפה שתרצו
לינה: אצל חברה בכפר ויתקין
הערות: אנשים נוטים לוותר על מישור החוף ולא בצדק. אל תוותרו. בנוסף - אנחנו ניסינו לעבור בדרך לא דרך לאורך קו החוף דרך הגן הלאומי של קיסריה, זה לא היה רעיון חכם במיוחד על אף שהצלחנו.
הצטיידות: כל היום איפה שתרצו מתי שתרצו אמאל'ה כמה שפע יש במרכז
מים: ☝️
לינה: אצלי בבית, אבל זה תל אביב אז בטוח תמצאו מישהו שאתם יכולים לישון אצלו.
הערות: לא לוותר על קפה/תה חינם לשבילסטים בקפה המגדלור. וגם - תל אביב מרגישה כמו טוקיו כשמגיעים אליה מהשביל. אל תבהלו.
לדעתנו יותר יפה לצעוד לאורך שמורת חוף גדור. נסו גם.
הצטיידות: תל אביב
מים: לאורך כל פארק הירקון
לינה: אנחנו מפה חזרנו הביתה לסופ"ש, אבל אפשרי לישון באזור גן לאומי תל אפק.
יום מפתיע למי שאינו מכיר את האזור
~~~ מנוחה, שישישבת בבית ~~~
הצטיידות: כפר סירקין
מים: כפר סירקין, יער בן שמן
לינה: יער בן שמן
הערות: אין מקום לינה מוסדר ביער בן שמן. נודה שאנחנו חווינו חוויה מאוד לא נעימה כשישנו שם. אם אתם מצליחים להתארגן על מלאך שביל באזור שם אז עדיף.
הצטיידות: מודיעין (מרכז ישפרו)
מים: מודיעין, לטרון, נווה שלום
לינה: שורש
הערות: המקטע ממשיך עד בית מאיר, אבל אנחנו חתכנו לשורש כי ככה הכי הסתדר לנו.
הצטיידות: בשורש
מים: שורש, צובה
לינה: בקתת שביליסטים בצובה (מלאכי שביל). יש מקלחת
הצטיידות: צובה, ירושלים, צור הדסה
מים: ☝️
לינה: מלאכית שביל נהדרת בצור הדסה - דורי! המרק מינסטרוני שלה עדיין מככב אצלנו המתכונים.
הערות: איזה יום יפה וכיפי, אהבנו מאוד.
הצטיידות: צור הדסה, שריגים
מים: צור הדסה, שריגים
לינה: מלאכית השביל הדבורנית האחת והיחידה - מאירה!
הצטיידות: שריגים
מים: שריגים, בית גוברין
לינה: מכינת בית גוברין מלאכי שביל
שימו לב למי שמנסה להתחכם - בית גוברין מוקף בגדר, צריך להקיף את הקיבוץ כדי להיכנס.
הצטיידות: לא הצטיידנו ביום זה
מים: בית גוברין, אחוזם
לינה: בקתת שביליסטים מלאכי שביל אחוזם
הערות: אחוזם מושב שומר שבת. יום שמתאים להצטרפות של סבא וסבתא שרוצים לחוות איתכם את השביל.
הצטיידות: צומת דבירה
מים: אחוזם, צומת דבירה
לינה: ישנו אצל חברה בקיבוץ להב
הערות: עצרנו גם לתדלוק בקפה השמורה 215 שפירגנו בעוגיות
הצטיידות: לא הצטיידנו ביום זה
מים: קיבוץ להב לפני היציאה שלנו חזרה לשביל, מיתר
לינה: חזרנו באותו היום הביתה, אבל יש מלאכי שביל במיתר
הצטיידות: מהבית יומיים קדימה! אין הצטיידות בעמשא. ניתן להצטייד גם במיתר
מים: מהבית, בית היערן, הר עמשא
לינה: מלאך השביל הבלתי נשכח - דהדה היקר. ישנו באוטובוס. טיפ - להיות כמה שיותר ענייניים עם דהדה בטלפון, בלי יותר מדי גינוני כבוד.
הצטיידות: ערד, 5 ימים קדימה. ההצטיידות הבאה היא לא רצינית ורק להשלמות בעין בוקק / נווה זוהר.
מים: יש כמה נקודות מים בצמוד ובאזור השביל: בתחילת המסלול ביישוב הר עמשא, בסמוך לשביל בכפר דריג'את, בסמוך לשביל בגן לאומי תל ערד. המקום היחיד לקניית מזון הוא בערד, שמציעה אפשרויות רבות. ניתן לתאם ארוחה בדריג'את.
לינה: משפחת היימן, ערד - וואו איזו משפחה!
הצטיידות: ללא הצטיידות היום
מים: מצדה
לינה: חניון לילה מערבי מצדה. יש מקלחות, גז לבישול. החניון בתשלום (17₪ לשבילסט)
תעלו למצדה!!! העלייה אמנם לא בשביל, אבל אתם כבר פה, לא? ;) עבורי זו הייתה הפעם השביעית במצדה בחיים, וזה אף פעם לא נמאס.
נציין שבאותו היום ירד גשם, ובעקבות אזהרת השיטפונות לא יכולנו ללכת במסלול השביל. הלכנו לצד הכביש כל הדרך מערד למצדה. אמנם לצד כביש אבל היה אחלה יום.
הצטיידות: עין בוקק, תחנת דלק נווה זהר. חשוב להדגיש שמקומות הצטיידות אלו הם לא באמת הצטיידות אמיתית! בקושי מצאנו שימורי טונה. קנינו פיתות בחומוס אליהו בלת-ברירה. ירקות ופירות לא מצאנו בכלל.
מים: מתחנת דלק נווה זהר, שם הצטיידנו ב-6 ליטר לאדם, שכן אין הטמנות בחניון לוט.
לינה: חניון לוט
הצטיידות: ללא הצטיידות היום
מים: חניון נחל תמר, לתאם הטמנה!
לינה: חניון נחל תמר
הצטיידות: ללא
מים:
נקודות למילוי מים: בבסיס צה"ל כ-400 מ' במעלה הכביש לכיוון צפון מחניון לילה המכתש הקטן. מחניוני הלילה ניתן לגשת לגבעה סמוכה שבראשה אנטנות, למלא מים מברז מי שתייה שהוסדר לטובת המטיילים ליד הכניסה לבסיס צבאי.
הטמנות, חניון לילה המכתש הקטן
לינה: (214411,538221) / (30.93495,35.15172) חניון המכתש הקטן
נציין כי בזמן שעשינו את השביל, חלקו העובר בנחל צפית היה סגור בעקבות הרס היתדות במסלול. לכן נאלצנו ללכת על השביל האדום (שביל ג'יפים) ולהיכנס למכתש דרך שער אשמדאי (היה יפייפה, לא מרגישות שפספסנו משהו).
הצטיידות: ללא (חיזוקים מאבא של מאיה שהגיע לבקר)
מים: יש בחניון לילה - בשער מפעלי אורון ניתן למלא מים – וזו הסיבה לכך שהשביל יורד לאורון ולא ממשיך ישירות להר כרבולת.
לינה: מפעל הפוספטים של אורון, שהוא נקודת הסיום של המקטע שבה יש חניון לילה מסודר למטיילים. יש רעש מהמפעל ואורות, לא החניון הכי מדהים שיש, אבל בהחלט נותן מענה בסיסי לשבילסטים. פה אטמי אוזניים וכיסוי עיניים עשו את העבודה למשל.
הצטיידות: ללא
מים: הטמנות בחניון לילה נחל מדור
לינה: חניון לילה נחל מדור
להתחיל כמה שיותר מוקדם את היום הזה, יום ארוך ומאתגר, תקחו לכם זמן אקסטרה שלא תתקעו בחושך בירידה הקשוחה.
הצטיידות: מדרשת בן גוריון סטייה של כ-5 קילומטרים. הסופר פתוח עד 19:00 באמצ"ש ועד 14:00 בשישי. הצטיידות ליומיים עד ההגעה למצפה רמון.
מים: כנ''ל
לינה:
חניון לילה עקב או מדרשת בן גוריון - מלאכי שביל. אנחנו ישנו אצל ישראל מלאך השביל שהאכיל אותנו ביד רחבה וטעימה! המקלחת הראשונה שלנו מאז חניון לילה מצדה.
הצטיידות: ללא
מים: הצטיידות מהמדרשה / הטמנות, חניון לילה נחל חווה
לינה: חניון לילה נחל חווה
הצטיידות: מצפה רמון, הצטיידות לשלושה ימים קדימה, ההצטיידות הבאה בספיר. ממליצות לברר עם מלאך השביל שלכם אם הוא חבר בסופר הקואופרטיב וכך לקבל את ההנחה שלו ולא לקנות אצל התאגידים הגדולים.
מים: מצפה רמון
לינה: מצפה רמון - ישנו לילה אצל נחום, ולילה אצל אחינועם. כל אחד היה חוויה בפני עצמה
~~~ יום מנוחה במצפה רמון ~~~
הצטיידות: אין
מים: מי שתייה בברז בנ.צ. 30.5837978N, 34.8880988E. הברז מסומן ב-maps.cz (בחיבור השביל עם כביש 40, אחרי שן רמון).
לינה: חניון לילה נחל גוונים
למי שרוצה להשתדרג מחניון נחל גוונים: חניון מסודר יש בחניון בארות, כ-3 ק"מ של הליכה על דרך נוחה מחניון הלילה נחל גוונים. יש בחניון בארות גם מקלחות, אפשר למצוא טרמפ בג'יפ.
הצטיידות: ללא
מים: אפשר להצטייד מחניון גוונים / להטמין בחניון לילה גב חולית
לינה: חניון לילה גב חולית
הצטיידות: ספיר, סופר פתוח אחרהצ 17:00-19:00, הצטיידות ליומיים וקצת. הסופר בספיר הוא הכי יקר שפגשנו בשביל (יצא בערך 300 ש"ח להצטיידות די בסיסית). אז אם אתם מתכננים הצטיידות גדולה ומעוניינים לחסוך ויש לכם אפשרות לתפוס טרמפ למחסני השוק בעין-יהב, מומלץ.
מים: ספיר
לינה: משפחת אייזנר המתוקים! שירה יא מלכההה אוהבים אותך
ניתן לבצע חלוקה מעט שונה (חוסכת יום): גב חולית עד לצופר (לישון בצופר באיזה חאן או משהו) ואז מצופר עד נחל ברק (במקום שלושה ימים קצרים, שני ימים יותר ארוכים).
הצטיידות: צוקים, צרכניית צופר, 17:00-20:00 .
מים: צוקים
לינה: בקתת שביליסטים בצוקים, להזמין מראש מקום באתר שלהם. הבקתה פתוחה רק שלושה שבועות בעונה. זה יוצא יום קצר אם עוצרים בצוקים, אבל לגמרי היה שווה את החוויה, נהננו מאוד. תודה לכם!
הצטיידות: פארן
מים: לפי ויקישביל יש ברז ועוקב בחניון נחל ברק!
לינה: חניון נחל ברק. אנחנו הלכנו לפארן וישנו במכינה שם.
היום שלנו כאן היה מעט שונה - הלכנו (לא על השביל) מצוקים לפארן
הצטיידות: אין
מים: ברז בחניון ציחור-פארן
לינה: חניון ציחור פארן
אנחנו הלכנו כאן מפארן לחניון ציחור פארן. יום מיוחד בנחל ברק.
הצטיידות: אין הצטיידות אמיתית בנאות סמדר. אבל אם אתם מתארחים בנאות סמדר (הם מלאכי שביל, אחלה סוכת שביליסטים ומקלחת) אז אוכלים שם ארוחת ערב מכובדת. יש גם בית קפה של נאות סמדר. יכול להיות שאפשר גם להצטייד בנווה חריף, אבל לא ניסינו.
מים: שיטים, בסיס שיזפון, נאות סמדר
לינה: נאות סמדר - לשביליסטים מקלחת חמה ומקום לישון. מוזמנים לקחת חלק בעשייה ולהתרשם מהחיים כאן. ממוצ"ש ועד חמישי בלילה כולל. בבקשה לתאם הגעה מראש. השאירו הודעת WHATSAPP עם: שם. מספר מטיילים, יום בו מגיעים.
הצטיידות: ללא הצטיידות ביום זה. אפשר לעשות משלוח שופרסל אונליין לחאן שחרות אם אתם ממש נואשים. אבל גם אין קליטה כל כך. כשאנחנו עשינו את השביל היה בחניון ארון עם מוצרי מזון בסיסיים לשביליסטים- תשלום מבוסס אמון דרך הביט. אי אפשר לבנות על זה אבל אנחנו קנינו עוגת הבית לשישי ערב ולא הצטערנו.
מים: חניון הנוודים, צפונית לשחרות
לינה: חניון הנוודים צפונית לשחרות: כ-3 ק"מ מצפון לשחרות: סמוך לשביל לינת שטח בשקי שינה ואוהל שלכם, ברז מים, ואפשרות רכישה של מצרכי יסוד. חאן רוכבי הגמלים נסגר. 29.9167127N, 34.9936599E
הצטיידות: אין באמת- יש חנות קטנה עם מוצרים בסיסיים בפרק תמנע
מים: עוקב של הרטג בחניון הלילה בבאר מילחן. פארק תמנע
לינה: פארק תמנע מאפשר למטיילים ללון בשער הפארק ללא תשלום (יש מים ושירותים). לינה באזור האגם – בתשלום.
הצטיידות: באר אורה
מים: באר אורה / עוקב מים של הרטג בחניון
לינה: באר אורה / חניון רחם/עתק. אנחנו ישנו אצל חברים של המשפחה בבאר אורה.
הצטיידות: אין
מים: קניון שחורות, יש ברז
לינה: חניון קניון שחורות
הצטיידות: אין
מים: עוקב של הרטג בהר יהורם
לינה: חניון הר יורם
ניתן להצמיד את מקטע זה (54) למקטע של היום שלפניו או אחריו. יוצא מעט ארוך אבל אפשרי אם מישהו מעוניין לקצר.
הצטיידות: אין
מים: של הרטג בחניון בהר יהורם
לינה: השלטר 🤹, מלאכי השביל האחרונים והנהדרים שלנו. מקום מופלא!
הגענו לאילת, זה היה חנוכה, הכל היה רועש והומה אדם, בניגוד מוחלט לימי השקט המדבריים שלנו בשבועות האחרונים. בילינו שני לילות בעיר, וישנו אצל מלאכי השביל (השלטר, לא לפספס). משם ירדנו לסיני לעוד שישה ימים. זו הייתה הפעם הראשונה של שתינו בסיני - זה היה ללא ספק חוויה, אבל לא כל כך מה שהיינו צריכות באותו זמן… בדיעבד אולי היינו מוותרות, זו הייתה נפילת מתח משמעותית אחרי השביל, בעיקר מנטלית, ולא הצלחנו להינות מהחוויה כמו שהיינו רוצות. היינו בדהב ובלגונה הכחולה (קורס קייטסרפינג, שתכל'ס גם לא בדיוק הלך כמתוכנן בגלל מזג האוויר, זה היה סוף דצמבר. לא ארחיב פה על הטיול לסיני, אבל אפשר לפנות אלינו בתגובות לעוד פרטים).
זהו, עד כאן סיפור הדרך שלנו בשביל ישראל. תודה לכל אלו שהיו חלק מהשביל שלנו - מלאכי שביל, אנשים טובים בדרך שעצרו לנו לטרמפים, הציעו את עזרתם, ופתחו את ליבם ואת הצידנייה שלהם. אין לנו ארץ אחרת!
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם