תאריך הטיול | November 2021 |
---|---|
משך הטיול | יום אחד |
עונה מומלצת | סתיו עד אביב |
רמת הנדיב שוכנת בין זכרון יעקב לבנימינה, ומשתרעת על כ-4,500 דונם בחוטם הכרמל. הברון אדמונד דה רוטשילד קבור בלב חלקת הגנים יחד עם אשתו.
המסלול עובר בין חרבה מהתקופה הביזנטית, נחל תמסח, מערת ונחל כברה עין צור ותל צור.
כותבים בוויז: "אשכול פיס בנימינה" ומגיעים לחנייה גדולה ליד ביה"ס כרמים. ליד החניון יש ספינת דבור של חיל הים. אפשר להגיע לחנייה גם עם עם קו 1 או 70 של חברת קווים.
החנייה נמצאת במקביל לכביש 652 שמחבר את בנימינה לזכרון יעקב.
מהחנייה, כשספינת הדבור נמצאת משמאלכם וביה"ס מימינכם, הולכים לכיוון מערב עד לשער כלי רכב. עוברים את השער ופונים צפונה (ימינה) לשביל עפר רחב, והולכים עד שרואים פסיפס של מנורה. בפסיפס פונים מערבה (שמאלה) לשביל הולכי רגל שעובר על גשר עץ קטן. לאחר גשר העץ ממשיכים על שביל שמסומן בסימון כחול ותוך דקה מגיעים לעין צור, שם יש מעין (בנוי) קטן, ואמת מים שמובילה לשרידים של מרחצאות רומיות. בנוסף יש אזור שמתאים לפיקניקים.
מעין צור ישנם שני שבילים כחולים לכיוון מערב. עולים על השביל הדרומי (שמאלי) ומתקדמים בעלייה אל עבר רמת הנדיב. אחרי פחות מ-ק"מ מגיעים לפיצול שבילים כחול-ירוק-אדום, ומצד ימין אפשר לראות שער של גני רמת הנדיב. פונים דרומה (שמאלה) אל השביל האדום, שמשולב עם שביל ישראל. יש לשים לב שלא בוחרים בשביל האדום הימני יותר שלא משולב עם שביל ישראל.
לאחר כ-1.5 ק"מ מגיעים לחרבת עקב (מנסור אל עקב), בגובה 141 מ'. בחרבת יש תצפית יפה לכיוון מערב ומזרח, עם שלטי הסבר לגבי מי גרו בעבר בחרבת. מיקום מצוין לארוחת בוקר.
ממשיכים על השביל האדום לכיוון צפון, והשביל יורד אל עבר נחל תמסח. לאחר כ-ק"מ אחד השביל פונה מזרחה (ימינה) וחוזר לנקודת הפיצול כחול-ירוק-אדום.
הפעם פונים מערבה (שמאלה) לשביל הירוק: "שביל הנשרים". לאחר כחצי ק"מ מגיעים לנקודה שהשביל הירוק מתפצל לשניים, ובוחרים את השמאלי מביניהם. קצת אחרי הפיצול יש נקודת מנוחה עם פרגולה. ממשיכים על השביל הירוק שעולה מעט ואז מתחיל לרדת לכיוון נחל כברה. באמצע הירידה יש מדרגה גבוהה שמחייבת משנה זהירות.
השביל הירוק ממשיך צפונה ומגיע למערת כברה, שסגורה למבקרים. במערה ישנם מאות עטלפים, אותם שומעים (ומריחים) לפני שמגיעים לשער הנעול של המערה. בצד השני של השביל יש גדר של חוות גידולים ניסיוניים. השביל הירוק ממשיך קצת צפונה ואז פונה מזרחה (ימינה) בתוך הערוץ של נחל כברה. כ-200 מ' אחרי הפנייה ימינה השביל פונה דרומה (ימינה) ומתחיל לטפס אל עבר תחנת ההאכלה של הנשרים. אין להתקרב אל תחנת ההאכלה, שלא תמיד מאוכלסת.
ממשיכים על השביל הירוק וחוזרים בשלישית לנקודת הפיצול כחול-ירוק-אדום. הפעם בוחרים בשביל הכחול השמאלי שיורד בחזרה לכיוון עין צור. קצת אחרי שעוברים בחרבת נוסף, בית חורי, יורדים מהשביל הכחול ועוברים לשביל עפר רחב לכיוון מזרח. בנקודה אפשר לראות צפון מזרחית את שרידי תל צור ודגל ישראל. שביל העפר מתחבר לשביל עפר נוסף שנמצא מערבית לביה"ס כרמים. פונים צפונה (שמאלה) לשביל זה, ואחרי כ-100 מ' יש שביל צר יותר שפונה מזרחה (ימינה) ועולה אל תל צור.
לאחר התרשמות מהתל ומהנוף ממשיכים על שביל (לא מסומן) לכיוון דרום מזרח שיורד עד לשער של פנימיית כרמים. ממשיכים על כביש אספלט לכיוון מזרח, ואז פונים דרומה (ימינה) לשביל אספלט שעובר ליד יקב תשבי. השביל מגיע בחזרה לחנייה של ביה"ס כרמים, וספינת הדבור.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם