(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מסלול ה JMUT בהרי ירושלים

בחול המועד פסח יצאתי לריצת שטח מאתגרת על מסלול הJMUT בהרי ירושלים, המסלול כולל הרבה עליות וירידות, המון נופים, פריחה ומעיין.

תאריך הטיולMarch 2021
משך הטיוליום אחד
עונה מומלצתסתיו ואביב. בחורף רטג מסירה את הגדר מעל מעבר נחל שורק. בקיץ חם ויש המון קוצים

כללי ומנהלות

מסלול הJMUT הוא שילוב של כמה שבילים בהרי ירושלים, בעיקר בנחל כיסלון ושורק. על המסלול הזה מתקיים כל שנה ארוע הJMUT האתגרי.
חשוב: המסלול אינו מיועד למטיילים אלא לרצי שטח מנוסים ובכושר טוב.
המסלול מעגלי. כולל 4 עליות ו4 ירידות, הוא באורך של כ38 קילומטר ועם 1700 מטר טיפוס.
חלק ממנו יריץ [=אפשר לרוץ עליו] וחלקים אחרים, בעיקר בעליות ובירידות, לא.
משך זמן - תלוי ברמת הכושר, לרץ ממוצע זה יקח בין 6-8 שעות.
חובה לטעון את מסלול הGPX לשעון/אפליקציה/שניהם, ולהשתמש בהם.
תחילת וסיום המסלול- אני התחלתי בכביש שמוביל לבית מאיר. אפשר [וכך מקובל] להתחיל בבר בהר.
נקודות מים: ברזים - יש בבר בהר ובאנדרטת מגילת האש. מתחת לרמת רזיאל יש בית עלמין ליד השביל, יתכן שגם שם יש ברז. מעיינות - צפונית לכיסלון יש מעיין נחמד, עין כיסלון, אבל אני לא יודע אם המים טובים לשתיה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

תאור המסלול

התחלתי מכביש לבית מאיר. בערך 800 מטר אחרי הפניה לשואבה החנתי את הרכב וירדתי דרך שביל תלול מאוד שיורד לדרך נוף צפונית של יער הקדושים- נחל כיסלון. הנוף יפה כמובטח. פניתי שמאלה ואחכ ירדתי בשביל תלול למדי עד לערוץ נחל כיסלון.- זו הירידה הראשונה. ימינה בערוץ ואז פניתי שמאלה ועליתי לדרך נוף דרומית בשביל מפותל ותלול- זו העלייה הראשונה.

המשכתי דרומה עד לכביש וחציתי אותו. פניה שמאלה ונכנסתי לערוץ נחל צר ונחמד צפונית לכיסלון שמוביל לרמת רזיאל. בתחילת השביל יש מעיין חביב. השביל בעלייה, בסוף השביל יש בית עלמין . הגעתי לכביש והקפתי את רמת רזיאל מדרום. כאן כבר אפשר לראות את הנופים של שמורת נחל שורק.
סיימתי עם רמת רזיאל והתחלתי לרדת בהר פיתולים. יותר ויותר נוף נגלה לעיני ככל שהתקדמתי. בסוף הירידה מגיעים ל"צינור" - ירידה טכנית ותלולה מאוד. לא יריצה בעליל. בסוף הירידה הגעתי לערוץ השורק, בו זורם ביוב מטוהר. וזו הירידה השניה.

חציתי את השורק בגשר ברזל צר, פניתי ימינה בשביל צר שעובר מתחת לפסי הרכבת ומתקדם לכיוון קבר שייח. השביל צר ומלא בצמחייה וקשה לרוץ בו. באיזור קבר השייח הוא מטפס בתלילות גדולה וסלעית עד לדרך נוף דרומית. מכאן פניתי שמאלה והמשכתי עד בר בהר, שם אפשר לנוח, לקנות משהו ולמלא מים. וזו העלייה השניה.

מבר בהר פניתי צפונה על טיילת קטנה קטנה, ואחכ על הכביש, עד שחוברים חזרה לדרך נוף דרומית. תצפיות נוף מרהיבות יש בצד ימין, והשביל במגמת ירידה, נוח ויריץ. אחרי כמה קילומטר פניתי ימינה בשביל צר ולא נוח, מלא קוצים וצמחייה, שיפועי צד וסלעים. התקדמתי בו עד לירידה תלולה מאוד מאוד לערוץ השורק. וזו הירידה השלישית.

הגעתי לשורק, עברתי מתחת לפסי הרכבת במנהרה. חציתי את הנחל הגועש בעזרת גדר ברזל שקבועה על הסלעים שם. מכאן מתחילה העלייה השלישית והקשה ביותר במסלול. השביל מטפס בתלילות עוצרת נשימה [תרתי משמע] עד למערת שמשון, מתגבר על הצוק בעזרת מדרגות חצובות בסלע ואחכ ממשיך ימינה במגמת עלייה על הסלעים. נוף נהדר נשקף מצד ימין. השביל עולה ויורד על הגבעות , כולו סלעים, בלתי יריץ בעליל. לבסוף הגעתי לאנדרטת מגילות האש, שם יש ברז נוסף.
העלייה משורק עד למגילות האש היא כנראה הקטע הכי קשה במסלול.
ממגילות האש ירדתי בשביל נחמד וירוד, בתלילות בינונית, עד לכביש. השביל ממשיך לכיוון נחל כיסלון. חוצים את הכביש וממשיכים בירידה תלולה לכיוון מערת בני ברית. נוף נהדר של יער הקדושים נשקף מהירידה! מגיעים למערה ולערוץ נחל כיסלון וזו היתה הירידה הרביעית והאחרונה ועכשיו מחכה לי העלייה האחרונה- העלייה של כרמילה: חציתי את הכיסלון ופניתי ימינה. אחרי כמה מאות מטר השביל מטפס בתלילות עצומה ועולה עד לדרך נוף צפונית. שמאלה ואז ימינה לשביל תלול שעולה בפיתולים על הר כרמילה. השביל מקיף את ההר , מצד שמאל הישוב בית מאיר. אחכ השביל חוזר להשקיף על הכיסלון ואז ממשיך די בגובה ההר עד לפניה שמאלה וחזרה לכביש, שם הרכב חונה.

בהצלחה!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )