(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יער בן שמן

יער בן שמן הוא "הריאה הירוקה" של גוש דן. יש בו אתרים היסטוריים רבים. כגון: תל חדיד, קברי המכבים ועוד. באתר נוספו אטרקציות מודרניות כפארק לקויי הראיה ודרך החשמל. בנוסף יש ביער אנדרטאות זיכרון חשובות.

תאריך הטיולMarch 2020

מסלול תל חדיד

הכניסה לתל חדיד דרך כבישש 444, מדרום לכניסת מושב בית נחמיה. ליד הפניה בחורשת החרובים, נמצא חניון קק"ל שמולו אתר הנצחה של חיל הלוגיסטיקה. משם ניסע בדרך המסומנת. בדרך נראה כרמי זיתים מרשימים, העצים נותרו מהכפר הערבי חדית'ה. נמשיך בשביל עד שנגיע לחורשת אורנים קטנה שבצילה אנדרתה צנועה לזכרם של נופלי מערך אבטחת התעופה הישראלי בחו"ל. סמוך לאנדרתה עובר שביל ישראל. נעלה לעץ השיזף הנמצא בראש תל חדיד ומשם נגיע למצפור רועי הנמצא בשוליו המערביים של התל. ממצפה זה ניתן לראות תצפית מדהימה של מישור החוף, מגדליו הגבוהים של ת"א ועוד. דבר הממחיש את ערכו האסטרטגי.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

עץ השיזף העתיק

שיזף מצוי איננו נחשב בדרך כלל לעץ מרשים. לפעמים הוא איננו אלא שיח קוצני גדול שקורע את בגדיהם או את עורם של מטיילים בלתי זהירים. אין לזה ולא כלום עם השיזף הענק שביער בן שמן. מפליא שעץ כזה, יצירת מופת של הטבע, צומח קרוב כל כך למחלף בן שמן, לקול נהמת המכוניות הדוהרות בו.
זהו עץ מושלם. הוא לא סתם עץ גדול, הוא גם יפה והרמוני. מגזעו החסון, שנדרשים לא פחות משלושה אנשים שלובי זרועות להקיפו, יוצאים שני בדים מדהימים בגודלם, נושאים נוף ירוק ורענן.

גן האבן בדרך החשמל

דרך החשמל נולדה מכורח המציאות. בשנת 1990 נאלצה חברת החשמל להעביר קו חשמל בלב היער, ולצורך השלמת העבודה נפרצה דרך לצד אותו קו חשמל. במקום להתאבל על המצב, ניצלה קק"ל את התוואי החדש, שאורכו כ-800 מ'.
בדרך זו נוספו אלמנטים של מתכת משולבים בסלעים הטבעיים ומוסיפים ליער בן שמן נופך אמנותי. סלעים שנעקרו להכשרת הדרך נוצלו לבניית מעין חומה קדומה התוחמת רחבה חצי עגולה מפולסת, וכך נוצר בלב דרך החשמל מתחם גן האבן.
בדרך החשמל, כלולים מתקני משחקים, עמודי שפה וציוני דרך. קרוב לקצה המערבי של הדרך ניצבת רחבת תצפית ובה מתקן מודולרי מקורה לעמדת מצפור. בשני קצות הדרך הציבה קק"ל חניונים לפיקניק.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

דרך לקויי הראייה

זהו פארק ייחודי, שמטרתו להעניק ללקויי ראייה ולעיוורים הזדמנות לטייל בכוחות עצמם בנוף הפתוח, גם ללא היכרות מוקדמת עם המקום.
אורך השביל כ-500 מ'. אמצעי ההתמצאות בפארק הם מעקה מתכת העוקב אחר המסלול, בצדו השמאלי של השביל. המטייל מניח את ידו על המעקה, המלווה אותו לאורך כל המסלול. השביל עשוי ממצע מהודק ברוחב 2.5 מ'. אבני שפה תוחמות אותו לכל אורכו. לפני כל פנייה בשביל קיים שינוי בולט במרקם השביל (ריצוף אבן במקום המצע המהודק), המתריע מראש על הפנייה.
בתחנות החשובות בשביל הוצב שילוט. השלטים עשויים בתבליט, הם כוללים מלל בעברית, באנגלית ובכתב ברייל ואיורים, כך שניתן לפענחם על ידי מישוש. השלטים מוצבים על כני אבן, בגובה ידיים של אדם עומד ובשיפוע נוח, דמוי קתדרה. מול השלט משתנה הריצוף לפס אבן צר.
הפארק ממוקם בחלק היער שבו נמצאים עצי בוסתן, עצי יער ושרידי עבר. קרן קימת לישראל הוסיפה לו אלמנטים נוספים. הפארק כולל שני נושאים: בחלק אחד השביל עובר בחלקת יער, והוא מדגיש אלמנטים הקיימים ביחידת נוף זו. הנושא המרכזי בחלקו האחר של הפארק הוא חווה חקלאית. קק"ל הוסיפה לעצי הבוסתן אלמנטים נוספים הקשורים לתחום זה.

ביתן ידידות ישראל - תאילנד

במרחק לא רב ממגדל תצפית יער בן שמן, שוכן אחד האתרים האקזוטיים של יער בן שמן: ביתן בנוי כמקדש תאילנדי. הביתן עשוי עץ ושיש והוא צבוע בצבעי זהב, אדום ולבן. הביתן נבנה בשנת 1998. העם התאילנדי העניק אותו כשי למדינת ישראל במלאות 50 שנה לעצמאותה ו-50 שנה לעלייתו לכס המלוכה של המלך התאילנדי בומביל אדוליידי.
מסביב לביתן שתולים צמחי תבלין. כבש נטוי מעניק גישה גם למוגבלים בתנועה

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )