תאריך הטיול | March 2015 |
---|---|
משך הטיול | יום אחד |
עונה מומלצת | חורף-אביב |
מדי חורף/ אביב כשהשטפונות במדבר יהודה מנקים את הגבים מהקיץ המאובק וממלאים אותם מחדש, אני מוצאת את דרכי, בכל פעם בחברה אחרת- לגב קינה.
הגב, שנמצא בתחילתו של נחל קינה היפיפה, נחשב לאחד הגדולים בארץ, והוא כמעט תמיד בין הראשונים להתמלא. מומלץ לקפוץ על הזדמנות לבקר בו כמה שיותר קרוב לאחר ששטף, כדי להינות מהמים הטריים ומהעומק המרשים שלו.
חשוב לדעת:
1. כמו כל ביקור בגב במדבר יהודה, חשוב מאד לשים לב לתחזית ולא להגיע למקום כשקיימת סכנת שטפונות. מסוכן מאד להמצא בערוץ בעת שטפון!
2. ניתן להגיע למקום חניית הרכב עם רכב פרטי, ומשם ההליכה קלה יחסית. החלק האחרון של המסלול הוא קצת מאתגר מאחר ויורדים בירידה תלולה (אך אפשרית למשפחות) לתוך הערוץ העמוק.
3. הגב הוא מקור מים חשוב לבע"ח באיזור- חשוב לשמור עליו נקי ולא להגיע למקום בשעות הלילה.
למגיעים לערד ממערב עלך כביש 31, בכניסה המערבית לעיר פונים ימינה (דרומה) לרחוב שמיר באיזור התעשיה. בכיכר ממשיכים ישר על רחוב דרך הגז.
הכביש יוצא מן העיר, ממשיכים עליו כקילומטר עד למנחת המטוסים הישן. ממשיכים על המנחת מערבה עד סופו, ועולים על דרך עפר מסומנת בסמ"ש כחול. ממשיכים על הדרך כ-2 קילומטר עד לצומת בה מתעקלת הדרך שמאלה. מתעקלים עם הדרך ועוברים בית ספר של ילדי הפזורה הבדואית שבאזור.
ממשיכים עם דרך העפר דרומה עוד 2 קילומטרים עד לחניון בסמוך למאהל בדואי בו ניתן להשאיר את הרכב בלי חשש לגניבה. לפעמים הבדואי במקום דורש 15 ש"ח בשביל הטרחה.
ניתן גם לשים בwaze "נחל קינה" והאפליקציה תוביל אתכם לחניון הרכבים.
מהחניון ממשיכים דרום מזרחה על סימון השבילים הכחול, חוצים אוכף קטן ועולים לכיפה הצופה על האיזור שבראשה נמצאת חורבת עוזה. החורבה היא אתר ארכיאולוגי רב שכבתי, וסבורים כי היא שימשה כמצודה לאורך תקופות רבות, ושלטה על דרך עתיקה העוברת בנחל שתחתיה.
השביל הכחול ממשיך ויורד בתלילות מהשלוחה לפיצול הגאיות שתחתיה. ההליכה בקטע הזה טיפה יותר מאתגרת כי הוא מלא בסלעי צור חלקים, אז ללכת בזהירות.
בפיצול הגאיות מי שרוצה יכול להצפין עם הגיא הנשפך אל הנחל הראשי מצפון כמה מאות מטרים ולחפש את בורות עוזה, שלושה בורות מים הנחבאים בו. (אמור להיות במקום סימון שקוף שמוביל אליהם).
ממשיכים על הסמ"ש הכחול בהליכה מתונה ונעימה. השביל חוצה את הערוץ ואז ממשיך ומתפתל לצידו. אחרי 800 מטר בערך מגיעים לפיצול עם סמ"ש ירוק על שלוחה קטנה, עוזבים את הסמ"ש הכחול וממשיכים עם הירוק. השביל יורד וחוצה את הערוץ שמתעקל בחדות כהכנה למפל. בשלב זה השביל הירוק מוביל אותנו לקצה מצוק קטן ממנו נשקף הנחל.
בניגוד לאינסטינקט לחפש נקודה לרדת מהתצפית על הנחל ממשיכים עוד כמה מטרים קדימה ודובקים בשביל הירוק שיורד בדרך נוחה יותר. הירידה תלולה ויש לרדת בזהירות. ההליכה בטוחה ולא דורשת נסיון מיוחד, אבל אם אתם עם ילדים קטנים כדאי להשגיח עליהם ולא לתת להם לרדת לבד.
בסוף הירידה יקבל את פנינו הגב הענק, בו ניתן להשתכשך בכיף, האמיצים יוכלו לקפוץ סלטות ממדף הסלע, והנחושים יוכלו לשחות מקצה 200 מטר מעורב.
כדאי לדעת-
- הגב די עמוק, ואי אפשר לעמוד בו, אז כדאי לוודא שיודעים לשחות לפני שנכנסים.
- אין במקום הרבה צל, במיוחד בשעות בהן המצוק לא מצל על הואדי. מומלץ להשקיע ולסחוב איתכם ציליה כדי לשבת בכיף.
חוזרים באותה הדרך, כי בשביל גב טוב צריך לפעמים לעשות הלוך חזור לאוטו.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם