(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3 טיולי ליל ירח לא שגרתיים - בגליל, בכרמל ובמדבר יהודה

כשאומרים לנו "טיול ליל ירח מלא", בדרך כלל אנחנו חושבים על נחל חווארים. בסיפור הדרך הזה שלוש אופציות לטיולי ליל ירח לא שגרתיים. האחד מערד לים המלח, השני מצפת לכנרת, והשלישי מהמוחרקה לחוף הבונים

תאריך הטיולSeptember 2014
משך הטיוליום אחד
עונה מומלצתבליל ירח מלא - כל השנה

טיול צפון - מצפת לכנרת

הטיול מתחיל במפגש בין כביש ראש פינה-צפת (מס' 8900), לבין השביל הכחול שעובר בנחל עכברה.
מהכביש יורדים לתוך הואדי, ומהר מאוד מוצאים את השביל הרחב שהולך עם תוואי נחל עכברה. השביל יורד באופן ברור, והולכים עליו כ-3 קילומטרים עד שעוברים מתחת לגשר עכברה המרשים. ממשיכים עוד קצת פחות מקילומטר, ומגיעים לכפר עכברה, שם תוואי השביל מעט שונה מהמצוי במפות. אם מחפשים טוב ניתן למצוא את הסימונים הכחולים, ולחצות בעזרתם את הכפר. סיכוי טוב שבאזור הכפר תפגשו כלבים ופרות, דבר שאמור להסתיים בנביחות וגעיות בלבד. מעט אחרי הכפר השביל הכחול הופך לשביל הולכי רגל ויורד חזרה לאפיק הנחל. אנחנו המשכנו על הדרך 4X4 הלא מסומנת שעוברת בפאתי יער לימונית, וזרמנו איתה דרך כמה פיתולים עד שהיא חוברת חזרה לשביל הכחול. מהאזור הזה יש תצפית מאוד יפה אל עבר הגליל התחתון והכנרת. סוף השביל הכחול הוא במפגש בין נחל עמוד לכביש 85.
אחרי חציית כביש 85 (מעבר תת קרקעי) מתחיל המקטע היותר בעיית מבחינה ניווטית בטיול הזה.
מיד אחרי חציית הכביש, מסתכלים דרומה ורואים אוכף, שעל המפה נמצא בין "חרבת שונה" לבין נ.ט 104. יש דרך 4X4 טובה שמובילה אליו, וממנו אל עין לבנים. מעין לבנים יש 2 דרכים אפשריות: האחת צמודה להר חבקוק, והשנייה למצוקים של נחל עמוד. מה שתבחרו זה בסדר, העיקר שלא תמצאו את עצמכם עולים יותר מדיי או יורדים יותר מדיי. בסוף שתי הדרכים מגיעות למצפור צ'רה, שזה היעד שלכם. מומלץ להכיר את המפה באזור הזה, ואם צריך להשתמש בגוגל ארת'. בכל מקרה, המקטע הזה מאוד יפה ומיוחד, ואפשר באמת להנות מהחוויה של טיול לילי - נתקלנו במשפחה של חזירי בר, בקצת צבאים, בהמון פרות, וכמובן בנוף יפה לכיוון הכנרת. אחרי כ-3 קילומטר מכביש 85, תגיעו לחווה גדולה שצמודה למוביל הארצי. את החווה עוקפים מצפון מזרח, ואחריה חוצים את המתקן של המוביל ואת מצפה צ'רה, שסגור למטיילים. ממשיכים דרומה על דרך טובה שצמודה לקיבוץ לבנים, שבסופו של דבר מגיעה לשער הכניסה ללבנים. מהשער יורדים כ-100 מטר ואז פונים שמאלה למטעים של הקיבוץ, אותם ממשיכים לחצות דרומה עד שמגיעים שוב לכביש. יורדים מעט על הכביש עד שמגיעים לאפיק של נחל עמוד, שבתוכו עוברת דרך טובה עם סימון של שביל ישראל. ממשיכים איתה עוד קצת יותר מקילומטר, עד שקירות הנחל נפתחים ואתם מגיעים למטעי בננות. שביל ישראל לוקח כאן פנייה חדה דרומה, ואתם ממשיכים איתו על דרך טובה עוד קילומטר וחצי. ממש לפני נחל צלמון, לוקחים פנייה חדה מזרחה, על דרך טובה שמסומנת בצבע כחול. ממשיכים איתה עוד כקילומטר עד כביש 90, ממש מול הכניסה לקיבוץ גינוסר. מכאן יש הליכה קצרה, דרך הקיבוץ או מדרומו, עד לבניין מרכז יגאל אלון. ממש ממזרח למרכז, יוצא מזח ארוך להולכי רגל. בסופו, נגמר הטיול שלכם. את שקי השינה אפשר לפרוס בקצה המזח (מומלץ!), או על החוף עצמו.
אורך השביל כולו - 19 קילומטר, 6-8 שעות
בוצע באלול 2014

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טיול דרום - מערד לעין בוקק

הטיול מתחיל מצומת הכניסה לערד, איפה שכביש 31 פוגש את שביל ישראל. ניתן להגיע בקלות לנקודה עם כל אוטובוס שמגיע לערד. ארבעת הקילומטרים הראשונים הם בתוך נחל יעלים (שביל ישראל/שביל אדום), ובמקביל לכביש 31. במפגש בין השביל לבין הכביש, לא חוצים את הכביש עם השביל האדום, אלא מטפסים על שביל ישראל (כעת ע"ב שביל ירוק) לעבר ראש זהר. בראש זהר מומלץ לעשות עצירה לאוכל, ואם מזדמן לכם להגיע לכאן בשקיעת השמש ו/או זריחת היר - מה טוב.
מראש זהר יורדים על דרך 4X4 כחולה לכיוון מזרח, בהתחלה בתוך נחל מורג, אח"כ במקביל אליו במצפון, ובסוף חזרה בתוכו. על דרך זו נלך סה"כ כ-9 קילומטרים בהם נחצה את רמת המדבר. הירח מאיר את הקרקע הבהירה, ומוסיף מאוד לחוויה. אם במקרה אתם מצליחים לפגוש בעלי חיים, הרווחתם. בסוף מקטע זה , כקילומטר לאחר מצד חתרורים הצנוע, מגיעים למפתח רחב ולפיצול שבילים. יש לעזוב את השביל הכחול לכיוון דרך 4X4 שחורה, ומיד להתפצל שוב לדרך 4X4 אדומה שממשיכה מזרחה. איתה נלך עוד כ-4 קילומטרים עד לראש מעלה בוקק. כאן מומלץ לעצור, להנות מהנוף המרהיב, ואם יש זמן אז לפרוש שקי שינה ולתפוס תנומה קצרה.
עם אור ראשון יורדים את מעלה בוקק על השביל האדום, ואח"כ השחור. כך תגיעו ראשונים למימיו הקרירים של נחל בוקק - רחצה מענגת במיוחד בקיץ. משם יש הליכה קלילה של כחצי קילומטר אל מתחם המלונות של עין בוקק, שם אפשר לתפוס ארוחת בוקר ואוטובוס חזרה לציביליזציה. כמובן שמי שמעוניין לסיים ברחצה בים המלח, מוזמן גם.
אורך השביל כולו: כ-20 קילומטר, 6-8 שעות
בוצע באלול 2013

טיול כרמל - מהמוחרקה לחוף הבונים

הטיול מתחיל בכניסה למוח'רקה - קרן הכרמל.
יחסית מדובר בטיול ארוך (כ-23 ק"מ) ולכן מומלץ להתחיל כבר לקראת השקיעה.
תחילת המסלול היא על השביל האדום (4227) שיורד מהמוחרקה לכיוון מערב, ואחרי כ-2 קילומטר הופך לשביל שחור עד שמתחבר לכביש 672 - כביש הגישה לדליית אל-כרמל. מכאן מתחילים הליכה של כ-3 קילומטר לצד הכביש, אל תוך הכפר. יש מלא מקומות לעצור לאכול ארוחת ערב או להצטייד לקראת ההמשך. בצומת המרכזי של הכפר צריך לעזוב את הכביש הראשי, אל עבר השכונות הדרום-מערביות של הכפר. בסופו של דבר השאיפה זה להגיע לשביל האדום (4269), שמחבר בין דליית אל-כרמל לכרם מהר"ל. אפשר די בקלות לנווט בין סמטאות הכפר אל עבר השביל באמצעות גוגל-ארת' או כל אפליקציית ניווט אחרת. השביל האדום הוא שביל רחב ונוח שיורד בגדול על תוואי נחל המערות אל עבר עמק מהר"ל. הליכה מיוחדת ונעימה, במיוחד בליל ירח מלא.
בסוף השביל האדום, יש להתחבר לרחוב "השמורה" שעוקף את רוב היישוב בכיוון הרצוי - מערבה. סוף הרחוב הוא בכביש 7021, כביש הגישה לכרם מהר"ל. שוב יש הליכה של כ-2 קילומטר לצד הכביש, עד הצומת הראשון. שם יורדים מהכביש לכיוון דרום מערב, דרך מטעי הבננות לעבר כביש הגישה ליישוב עין איילה. גם כאן הולכים על הכביש הראשי, בין כביש 4 לכביש החוף. בסוף היישוב יש מעבר תת קרקעי מתחת לכביש החוף, ואיתו ממשיכים למעבר פסי הרכבת שליד מושב הבונים. משם כל מה שצריך זה לבחור את אחד המפרצים של חוף הבונים, להגיע אליו, ולנוח עד הבוקר.
למטה מצורף קובץ גוגל-ארת' רלוונטי.
בוצע בתמוז 2015

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טיפים

  • תזמון: את הטיול ניתן לעשות בכל עונה, אבל הקיץ נראה לי הכי טוב: לא קר ואין עננים. בכל מקרה, העיקר שיהיה ירח מלא. מומלץ לעבוד לפי התאריך העברי, ולבחור תאריך בין י"ג-ט"ו בחודש, אז הירח מלא או כמעט מלא, וזורח לפני השקיעה. קחו בחשבון שאם תטיילו בליל ה-ט"ז והלאה, יהיו לכם כמה שעות חשוכות בין שקיעת השמש לזריחת הירח.
  • ניווט: בבחירת נתיבי הליכה בטיול לילה, תעדיפו את הרמות והשלוחות על פני אפיקי הנחלים. ביום אמנם הנקיק יפה ומוצל, אבל בלילה הוא חשוך ומבאס. כמוכן, לדעתי עדיף בלילה ללכת על דרכי 4X4, שהם יותר ברורים וקלים לניווט, מאשר שבילים להולכי רגל בלבד. לגבי עזרים סלולריים: בצפון אמורה להיות קליטה, אז אפשר להשתמש ב-Google Earth וב-GPS של המכשיר שלכם כדי להקל על הניווט, במיוחד איפה שאין סימוני שבילים.
  • גדרות: יש סיכוי שתצטרכו לחצות כמה גדרות בטיול הצפוני. לא סיפור גדול...
  • צילום: אם אתם מעוניינים לצלם בלילה, ממש כדאי להביא חצובה.
  • ציוד: אין סיבה אמיתית להסתובב עם תיק גדול. הציוד הנדרש זה שק"ש קל ופשוט, 3 בקבוקי מים, חצובה, קצת נשנושים, סנדלים ומשהו חם. ממש חבל להסחב עם תיק 75 ליטר בשביל זה...
  • לא לשכוח אל-תוש!!!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )