(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

חמישה ימים בירדן - נחל זרד, וואדי ע׳וור ושמורת דנה

הרבה מים, פריחה, אבן חול צבעונית ומצוקים אדירים בטיול של חמישה ימים בשלושה נחלים יפים בירדן

תאריך הטיולApril 2016
משך הטיול5 ימים
עונה מומלצתאפשר כל השנה. בקיץ הרבה יתושים ובחורף סכנת שטפונות.

רקע ותכנון המסלול

יצאנו לירדן שבעה חברים לטיול פסח קצר. לפני שנה עשינו טיול דומה, גם כן בנחל זרד, והפעם התכוונו לגוון. היה לנו מעט יותר זמן, 5 ימים מלאים, ובדקנו אופציות שונות למסלולים. מעט מהשמות שעלו היו - נחל חנזירה, נחל ע׳וור, שמורת דנה, ההרים השחורים, טרק באזור רג׳ף. החלטנו לחכות לתחזית כדי לבחור בין מסלולים עם הרבה מים לבין טרקים הרריים ויבשים יותר. בינתיים דברנו עם בילאל, בעלים של סוכנות טיולים (פרטים בטיפים), וביקשנו שיתן לנו הצעת מחיר לשני מסלולים ביניהם נבחר לפי התחזית. הוא היה מאוד נחמד, ענה מהר ונתן הצעות מחיר סבירות (185-225 דולר לאדם תלוי במסלול).
לאור מזג האויר השרבי הצפוי בחרנו את המסלול הרטוב - נחל חנזירה ביומיים ואז ע׳וור ודנה. יום לפני היציאה בילאל התקשר ואמר שלא כדאי לצאת לחנזירה כי הוא שטף בדיוק והשביל מאוד לא נוח ודורש יציאה מהנחל בכמה נקודות. החלטנו לשנות מסלול ולעשות את נחל זרד במקום החנזירה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ציוד ומנהלות

- חוקי הויזה לירדן השתנו לאחרונה. לא נכנסו לפרטים המדויקים אבל הבנו שכל עוד נכנסים לזמן ארוך מיומיים אין צורך להוציא ויזה מראש ופשוט שלחנו את פרטי הדרכון לסוכנות והם דאגו להכל.

- בגבול לעיתים עושים בעיות עם העברה של אוכל, בלוני גז ומצלמות גו-פרו. החוקים לא מאוד ברורים והם משתנים לפי השוטר שמאייש את עמדת הבידוק. לנו לא העירו על האוכל אבל וידאו שאין לנו מצלמה תת ימית ואת בלוני הגז נתנו לנו להעביר רק אחרי 15 דק׳ של משא ומתן.

- יש הרבה הליכה במים, אבל בעיניינו כדאי לעשות את המסלול עם נעליים ולא סנדלים - מי שיצא עם סנדלים (גם אם הלך עם גרביים) סיים את המסלול פצוע בכפות הרגליים.

- עשינו את הטיול בלי אוהלים. בשניים מהלילות היו רוחות חזקות שמילאו אותנו חול, וגם יש דיי הרבה מזיקים (נחשים, נדלים, עקרבוטים ויתושים). אם זה מפריע לכם, תביאו אוהל.

יום א׳ - ממעבר הגבול בעקבה לנחל זרד

נסענו למעבר הגבול באוטובסים מירושלים ומתל אביב. ירדנו בתחנת איילות בשעה 12:00 בצהריים ומשם לקחנו טרמפ קצר (אפשר גם בהליכה של עשר דקות) למעבר הגבול. המעבר היה זריז וארך בערך שעה. בגבול הישראלי שילמנו 100 ש״ח לאדם (כדאי לשלם כקבוצה וכך לחסוך כמה שקלים של עמלה לאדם). בגבול הירדני פגשנו את אחמד, הנהג שלנו ואת פטימה המדריכה. הם טיפלו בענייני הויזה ועזרו לנו להעביר את מיכלי הגז שהחברה בבידוק ניסו לקחת מאיתנו (בדר״כ אין בעיה להעביר מיכלים אבל זה כנראה תלוי מי עומד בבידוק).
מהגבול נסענו לקניון בכניסה לעקבה להצטיידות. חלק מהאוכל קנינו מראש בארץ ואת השאר, בעיקר ירקות, פיתות, לבנה ושמן זית קנינו בירדן. את הפיתות מומלץ לקנות במאפיה מעולה וזולה במיוחד בכפר טפילי, בדרך לזרד.
אחרי נסיעה של שעתיים, עצרנו בכפר טפילי לארוחת פלאפל בינוני מאוד והמשכנו עוד כחצי שעה נסיעה לתחילת הנחל. הגענו לזרד בשעה 17:00 בערך והספקנו ללכת בערך שעה עד השקיעה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום ב׳ - נחל זרד

תאור מפורט יותר של המסלול תמצאו בסיפור דרך שכתבנו על נחל זרד בשנה שעברה. הפעם הלכנו מעט יותר והגענו לפני השקיעה לנקודה המכונה ״הצוללת״. זה מקום ממש מומלץ לשינה כי יש משטח נוח, והאזור מאוד יפה. עם זאת, יש לו שני חסרונות - המעיין הקרוב לא צמוד אלא נמצא במרחק של כמה דקות הליכה בהמשך הנחל, והמקום יחסית חשוף לרוחות שלקראת הבוקר מלאו אותנו המון חול.

יום ג׳ - נחל זרד

התחלנו את היום ב- 08:00. עצרנו למלא מים בנחל שמתחבר לזרד מעט אחרי הצוללת, ונכנסו אליו לטבילה בבריכה יפה במיוחד. המשך ההליכה בנוף משתנה - ממצוקים שחורים עם ״גנים תלויים״ למעוקים של אבן חול צבעונית. היו הרבה מאוד מים בנחל אבל השעתיים האחרונות בלי מעיינות אז כדאי לדאוג למלא מי שתיה כל עוד יש איפה. טיפ נוסף - מומלץ להכנס לכל שלושת הנחלים המתחברים לזרד, בשניים מהם תמצאו בריכות יפות עם מים צלולים וטובים לשתייה ובשלישי מפל גבוהה מאוד עם מעט מאוד מים אבל אבן מדהימה.
הגענו לקראת ערב לקצה הנחל והלכנו לישון על הקרקע החולית. נתקלנו בכמה עקרבוטים, נדל וראינו נחש מים גדול. היו גם קצת יתושים אז יש יתרון בשינה באוהל.

יום ד׳ - ואדי ע׳וור

נחל ע׳וור (Gwer) נמצא בערך שעה דרומית לזרד. זהו נחל קצר יחסית ואפשר ללכת אותו בשש שעות. יש בו הרבה מים ובכמה מקומות צריך לעבוד קשה אם רוצים להמנע מהרטבת הציוד. כדי שיהיה יותר נוח, השארנו את רוב הציוד ברכב וקבענו עם אחמד שיעביר אותו לסוף המסלול. יצאנו למסלול בצהריים, סביב השעה 13:00 אחרי שקנינו חבל של 15 מטרים בכפר סמוך. כבר בתחילת ההליכה הנחל נכנס למעוק צר וגבוה מאוד, ולכל אורכו ציורי סלע יפים. יש כמה נקודות יחסית קשות למעבר והרבה יותר נוח לעשות את המסלול עם חבל. החבל גם עזר לנו להעביר את התיק היחיד שלקחנו מעל הבריכות העמוקות. מבחינת מי שתיה, יש דיי הרבה מעיינות בדרך ואין צורך לסחוב הרבה. סיימנו את המסלול אחרי שקיעה, והלכנו קצת לאור הירח המלא עד נקודת הלינה סמוך לפיינאן (נקודת החיבור של ואדי ע׳וור עם ואדי דנה).

יום ה׳ - שמורת דנה

היום האחרון היה יום קצר מאוד. התכנון המקורי היה לעלות את כל נחל דנה ולסיים בכפר המשוחזר שבראש הואדי שממנו תצפית יפה. כיוון שהיינו קצרים בזמן (היינו צריכים להיות בגבול ב- 16:00) והנחל כולו לוקח בערך 7 שעות הליכה, החלטנו לעשות טיול קצר של שעה וחצי הלוך וחזור. בואדי דנה אין זרימה אבל יש כמה מעיינות בדרך. לא הגענו לאזורים הגבוהים יותר שאמורים להיות מאוד יפים אבל גם החלק התחתון נחמד, עם הרבה צמחיה ונוף ירוק באופן מפתיע. בכניסה לנחל מלון מפואר (עולה 80-200 דינר ללילה) והשביל מתחיל בסמוך אליו.
אם יש לכם מספיק זמן, אפשר לעשות את המסלול הבא: להתחיל מהחלק העליון של ע׳וור ולרדת לפיינן ביום הראשון. משם לעלות את נחל דנה ולישון בכפר המשוחזר. בבוקר לעשות סיבוב בחלק העליון של דנה ולהינות מנוף יפה במיוחד.

טיפים

  • כדאי להביא למסלול פיתות, שמן זית ולבנה. בכל עצירה, עושים מדורה קטנה, זורקים את הפיתה על האש וזוכים למעדן מפנק המתאים בול לאוירה
  • לא כדאי להביא שקי שינה מחממים מאוד, הלילות עשויים להיות חמים ולא נעים לישון עם שק שינה פתוח
  • אמנם אפשר להתחכם ולצאת בלי מדריך ושוטר, אבל הם ממש לא מפריעים, זה לא יקר ושווה את השקט הנפשי
  • פסח זה אחלה זמן לעשות את הזרד. מאוחר יותר יש פחות מים והמון יתושים
  • הפרטים של הסוכנות: info@jordanmemorytours.com, (+962) 776667808. בילאל.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )