תאריך הטיול | May 2018 |
---|---|
משך הטיול | יום אחד |
עונה מומלצת | אפריל עד מאי - לפי תחזית הפריחה |
פריחת הדובדבן או בשמה היפני - סאקורה, היא מאורע מיוחד עבור היפנים ויש לו תחזית מיוחדת על פי האיזורים. הפריחה המוקדמת ביותר מתרחשת בדרום בסוף מרץ. באיזור המרכז, בחודש אפריל בדרך כלל ולאחר מכן בצפון, בחודש מאי בדרך כלל.
היפנים נוהגים לחגוג את המאורע עם מנגלים מתחת לפריחה ולפעמים בלבוש קימונו מסורתי כדי להצטלם על רקע יפה. הפריחה היא בצבעי ורוד ולבן והיא יפה ויחודית במינה.
נסענו בבוקר במטרו דרך תחנת odori לתחנת maruyama koen.
התחלנו את הטיול מוקדם ב07:30 כיון שאמרו לנו שאם נצא מאוחר יהיה מפוצץ. בתחילה הולכים בחלק המרכזי של הפארק המלא בעצי דובדבן וכן ביפנים רבים החוגגים עם מנגלים כבר משעות הבוקר המוקדמות (גם ב07:30 היה עמוס באנשים). כל קבוצת יפנים מביאה מנגל וכל אחד מביא את הבשר לעצמו ומבשל לעצמו על המנגל המשותף - מחזה מעניין.
משם המשכנו בשביל המרכזי כשבהמשך השביל פונה לטיול היום - יש שילוט מסודר להיכן השביל הולך וממנו השביל ברור לאורך כל הדרך. הטיול קצרצר ועולה לפסגה המשקיפה על העיר ועל עצי הדובדבן היפים. כדאי לבוא עם נעלי הליכה שכן העליה קצרה אך תלולה מעט. לאורך השביל ישנם פסלים בודהיסטים קטנים המכוסים בסינרים - כדי שלא יהיה להם קר (על פי מקומית ששאלנו).
בשעה 10:00 כבר היינו שוב בפארק ועצרנו לעוד צילומים ומנוחה קלה.
לאחר טיול היום עברנו ליד קונדיטוריה מדהימה וקטנה לצד המטרו בשם L'Or patisserie. החלטנו להיכנס פנימה לשתות משהו חם ולאכול קינוח טוב. בחרנו מהוויטרינה המדהימה קינוח פיסטוק ודובדבנים שהגיע בליווי חתיכה קטנה של עוגת גבינה עוגית שוקולד צ'יפס ומקרון. כמובן ששתינו קפה איכותי ומאצ'ה לאטה מדהימים.
אם אתם חובבי קינוחים מומלץ בחום להיכנס למקום - ניתן גם להזמין tea set שראינו שהרבה יפנים סביבנו הזמינו - 3 קומות של צלחות עטירות בקינוחים לצד כוס תה.
משם המשכנו למטרו חזרה למרכז סאפורו - שם אכלנו ארוחת צהריים.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם