(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מנלון טרייל (Menalon Trail) למפונקים

טיפים לגבי הטרק המפורסם, והצעה לגישה "שונה" לגבי אופן ההליכה בו, שמתאימה למי שרוצה ליהנות מכל העולמות.

תאריך הטיולOctober 2024
משך הטיול6 ימים
עונה מומלצתבאביב (מאי) או בסתיו (אוקטובר)

כללי

מי אנחנו: זוג בני 60 ו-57 בכושר סביר, שאוהבים ללכת בטבע.

מנלון טרייל (Menalon Trail) הינו שביל טיול מפורסם באזור הגבוה שבצפון חצי האי פלופונז. כשעתיים וחצי נסיעה משדה התעופה של אתונה.
השביל מורכב משמונה מקטעים באורכים שונים, שנעים בין 4 ל-15 ק"מ, שהחיבור שלהם זה לזה מרכיב את כל השביל. המאפיין של כל המקטעים הוא שהם מתחילים בכפר מסוים ומסתיימים בכפר הבא על השביל, כך שלמעשה מדובר בשביל שמחבר 9 כפרים. לכל אחד מהכפרים יש כמובן גישה גם באמצעות כביש, והכפרים אינם זהים בגודלם. חלקם יחסית גדולים וכוללים יותר אפשרויות לינה והסעדה וחלקם פחות.
מקובל, אם כן, להתקדם בשביל מכפר לכפר, ובכל לילה לישון בכפר הבא. מכיוון שהמרחקים בין הכפרים שונים, ולעיתים לא גדולים, יש גם כאלה שמחברים חלק מהמקטעים, וצועדים לעיתים 2 מקטעים ביום.
יחד עם זאת, אין חובה ללכת את כל השביל בפעם אחת או בכלל, ניתן לבחור איזה מקטעים רוצים לעשות באופן כללי ואיזה מקטע לעשות בכל יום, באיזה סדר ולאיזה כיוון. למעשה, כל מקטע יכול להוות גם טיול יום בפני עצמו, וגם חלק מהטרייל בכללותו.
ניתן לקבל מידע רב על השביל, ועל כל אחד מהמקטעים שלו (אורך, עליות וירידות, זמן הליכה משוער (נטו) ... ) באתר האינטרנט של השביל, בכתובת: https://menalontrail.eu/en/. חובה לצפות באתר כחלק מתכנון הטיול.

דרגת הקושי: אינה גבוהה במיוחד. הימים יכולים להיות מעייפים, אבל זה לא דומה ברמת הקושי למסלולי ההליכה באלפים. השביל נוח מאוד להליכה, מסומן מצוין, וקשה ללכת בו לאיבוד. יחד עם זאת, חובה לדעתי להצטייד באפליקציית ניווט, שנותנת בטחון בכך שאתם אכן על השביל, נותנת מידע כמה נותר לכם עוד ללכת וכד'. אני הסתייעתי באפליקציית mapy.cz החינמית, שעשתה את העבודה מצוין.

עונה: אנחנו הלכנו בשביל פעמיים. פעם אחת באמצע חודש מאי 24, ופעם שניה באמצע חודש אוקטובר 24. בכל פעם עשינו שלושה מקטעים. מזג האוויר היה נוח בשתי הפעמים, אם כי זה כמובן גם עניין של מזל. בחודש מאי היה מעט גשום, אבל הגשם החל בשעות הערב, כך שזה לא הפריע לנו. בחודש אוקטובר היה אפילו חם. נראה לי שלא מומלץ ללכת בשביל באמצע הקיץ, שכן רוב ההליכה אינה מוצלת.

מים: בדרך כלל אין מקורות מים אמינים במהלך המסלול, כך שצריך לקחת מים לכל היום, אם כי לעיתים (רחוקות) ניתן לפגוש שוקת מים זורמים בלתי צפויה. במועדים שאנחנו הלכנו נדרשו 3 ליטר מים לאדם למקטעים הארוכים, ו-2 ליטר מים למקטעים הקצרים. בכפרים עצמם יש כמובן איפה למלא או לקנות מים (1 אירו לבקבוק מים גדול), אבל לכפרים מגיעים כאמור רק בסוף היום.

כיוון ההליכה: אין חשיבות לכיוון ההליכה על השביל, משום בחינה שהיא. אנחנו עשינו חלק מהמקטעים בכיוון אחד וחלק בכיוון ההפוך.

עומס על השביל: למרות שהלכנו בתקופות שנחשבות פופלריות להליכה על השביל, כמעט תמיד היינו לבדנו על השביל. בחודש מאי, ההולכים הכמעט יחידים שפגשנו על השביל היו ישראלים נוספים. בחודש אוקטובר כנ"ל, למעט ביום ראשון, שבו פגשנו שתי קבוצות גדולות של יוונים, שהלכו עם מדריך.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הליכה בשביל כמסלול יום

אנחנו החלטנו שלא לעשות את השביל באופן מתגלגל, תוך סחיבת כל הציוד על הגב; אלא לעשות כל יום מקטע אחד של השביל, לא בהכרח לפי סדר המקטעים, וגם לא בהכרח באותו כיוון. הדבר איפשר לנו גמישות בבחירת המקטע שנעשה בכל יום, איפשר לנו לסחוב תרמיל יותר קטן, איפשר לנו ללבוש כל יום בגדים נקיים, ואיפשר לנו גמישות לגבי "מה נעשה מחר".
הדרך לעשות זאת מאוד פשוטה, וזאת על ידי הסתייעות בשירות המוניות היעיל שיש בכל הכפרים שלאורך השביל, בעיקר בכפרים הגדולים.
בהתאם לכך נסענו בבוקר עם מונית לתחילת המקטע שבחרנו לעשות באותו יום, הלכנו את המסלול בנחת, וסיימנו אותו במכונית, שאותה השארנו בסוף המסלול של יום זה. עלות המונית נעה בין 10 אירו ל-20 אירו, תלוי במרחק הנסיעה.
הזמנת המונית יכולה להתבצע באמצעות הסתייעות במלון שבו אתם שוהים, או שכבר יש לכם טלפון של נהג מונית מסוים, או על ידי איתור מונית במרכז הכפר.
להלן שני מספרי טלפון של שני נהגי מוניות שהסתייענו בהם, שיש להם גם ווטסאפ, כך שקל מאוד להתקשר אליהם, אבל יש עוד הרבה נהגי מוניות שניתן להסתייע בהם:
ניקוס: 30-6974-430-477 + (נראה שהבסיס שלו הוא הכפר דימיטסנה)
(לא זוכר את השם): 30-694-461-4001 + (נראה שהבסיס שלו הוא הכפר אלטי)
מובן שאם אתם אם שתי מכוניות אין צורך להסתייע במוניות. פשוט מקפיצים מכונית אחת לסוף המסלול, ומגיעים אליה שוב בסוף היום.
אנחנו, לדוגמא, עשינו שלושה מקטעים בחודש מאי, ומכיוון שהיה כל-כך מוצלח, חזרנו שוב באמצע אוקטובר ועשינו עוד שלושה מקטעים. בכל פעם עשינו שני ימים של מקטעים יחסית ארוכים, וביום השלישי מקטע קצר בלבד, מה שאיפשר לנו לעשות את היום הזה באיזי. כך, בחודש מאי עשינו את מקטעים 1, 4 ו-7; ובחודש אוקטובר עשינו את מקטעים 8, 6 (בכיוון ההפוך) ו-2 (בכיוון ההפוך). כאמור, מקטע אחד ביום.
ההבדלים בין החודשים מאי לאוקטובר היו מעניינים. במאי, יש הרבה פריחה וזרימה של מים. באוקטובר, יש הרבה פטריות, פריחה של כרכומים וחלמוניות, וצבעי שלכת. בשתי העונות היה מקסים.

מקומות לינה ומסעדות

מקומות לינה שאנחנו ממליצים עליהם:
בדימיטסנה: Guesthouse Theonimfi – גסט-האוס מקסים, ברמת 4 כוכבים, שיש בו 3 חדרים בלבד, כולם מעוצבים בקפידה, עם מקלחת מפנקת, וארוחת בוקר מעולה. ישנו בו 2 לילות בחודש מאי, והיה מעולה!!! מומלץ בחום!!! מכיוון שדימיטסנה היא מהכפרים הגדולים באזור, יש בכפר זה גם אפשרויות הסעדה רבות וטובות, ומומלץ לשהות בו.

בנימפאסיה: Nymfasia Resort – מלון חמישה כוכבים מפנק. עם חדרים גדולים ומקלחת מפנקת ביותר. ארוחת הבוקר עשירה וטובה, והשירות מצוין. יש גם בריכה עם מים קפואים לחובבי הז'אנר. ישנו שם לילה אחד בחודש מאי ולילה נוסף בחודש אוקטובר. יתרון של המקום הוא שהוא קרוב לכפר ויטינה, שגם הוא מהגדולים באזור ועם הרבה מסעדות ובתי קפה. המלון נמצא מעט מחוץ לכפר, כך שאם הולכים ברגל זה מחייב סטיה קלה מהמסלול.

כמו כן, בכפר נימפאסיה עצמו יש מסעדה מומלצת וחריגה יחסית, שכן היא מגישה אוכל יווני עם טוויסט (לא צ'יזיקי וסלט יווני שאנחנו אמנם מאוד אוהבים, אבל לפעמים מתחשק קצת לגוון). שף נחמד שמשרת בעצמו את האורחים, ושלמד בישול מחוץ ליוון, שמכין אוכל מעניין, טעים ומיוחד: Φουλ στο Μεζέ. אכלנו שם ארוחת ערב מצוינת ומרעננת. מומלץ בחום.
למחרת סעדנו ארוחת צהריים מאוחרת בטברנה שממול - Vassilios Panagopoulos Tavern, שהיתה גם היא בסדר גמור. אוכל יווני מסורתי, במובן החיובי. מכיוון שהיה יום ראשון, הטברנה היתה מפוצצת בסועדים יווניים, מה שמעיד לכאורה על כך שיש לה מוניטין טוב גם בקרב המקומיים. סממן חשוב!
יחד עם זאת, הכפר הסמוך - וויטינה - הרבה יותר גדול, ועם אפשרויות הסעדה הרבה יותר מגוונות, גם אם לא בטוח שעדיפות מבחינה קולינרית.


בלגדיה: Lagadia Resort - מלון 3 כוכבים חביב. הנוף מהחדר מקסים. החדר עצמו בסדר גמור. למלון יש חניה פרטית, שזה מאוד נוח. השירות טוב. ארוחת הבוקר בסיסית.

מקומות לינה שאנחנו פחות ממליצים עליהם:
באלטי: Chalet Elati. למקום יש דירוג גבוה, הוא נמצא מול נוף מקסים והשירות אדיב. למרות זאת, לדעתנו התמורה לכסף נמוכה. המקלחת קטנה ולא נוחה (מקלחת עם וילון), העיצוב מיושן והחדר לא נוח.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )