(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק בקצ׳קר

טרק יפהפה בקצ׳קר שבטורקיה, 4 ימים (מתוך 6), בחודש ספטמבר

תאריך הטיולSeptember 2023
משך הטיול4 ימים
עונה מומלצתיולי-ספטמבר

כללי

בספטמבר 2023 יצאנו זוג לקצ׳קר.
התכנון המקורי היה 6 ימים מלאים ע״ב מסלול שראיתי באתר wikiloc. בפועל, היה קשה להוציאו לפועל עקב קושי בהגעה לנק׳ ההתחלה (Ortayala/Kale) אז החלפנו מסלול לזה עליו אפרט.
בשטח היו עוד שינויים תו״כ תנועה + נקע בקרסול שחתך את הטיול מוקדם מהצפוי.

אזור יפהפה ותוואי דרך מאתגר ומעניין. בכל הדרך פגשנו רק שני מטיילים (אחד ישראלי) וגם זה היה באגם דניז המרכזי יחסית.

* קבצי המסלול הם לא הקלטה מדויקת של ההליכה שלנו, אבל בהחלט אפשר להתבסס עליהם. מניח שבכל יום הלכנו קצת יותר ממה ששורטט כי אין ממש שבילים ישרים סדורים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הגעה

1. טיסה ישירה לעיר טרבזון, Trabzon (שעתיים). משם מונית/דולומוש לתחנה המרכזית.

2. מיניבוס מהתחנה המרכזית לעיר Pazar. יוצא לעיתים תכופות.
125 לירה טורקית לאדם. כשעתיים נסיעה. מוריד על הכביש הראשי ומשם צריך להגיע לאזור הדולמושים (מיניבוס/מונית מקומית).
מיקום: https://maps.app.goo.gl/TRrTrs...

3. דולומוש מפזאר לאיידר, Ayder.
צריך לבדוק עם החבר׳ה שם מתי מתכננים לצאת. אצלנו יציאה הייתה ב16:15. 95 לירה טורקית לאדם. כשעה נסיעה.
מיקום: https://maps.app.goo.gl/UYvzRq...
GEAFErua9?g_st=ic

4. דולומוש לכפר Yukari Kavrun. יוצא מהמרכז של איידר בשעות לא קבועות, פעם ביום. בזמן הביקור שלנו היציאה הייתה ב-12. בהתחלה חשבנו 10 אז חיכינו, וכשהתברר שהכיוון הוא ל-12 התקדמנו מעלה ליציאה מהכפר ושם תפסנו טרמפ ליוקרי קברון. כפר דיי נידח אז טרמפים לא משימה קלילה.

** התכנון המקורי היה לישון בעיירה Kale ולהתחיל את ההליכה מהכפר Ortayala. נשמע היה שהמקומיים בקושי מבינים על אילו מקומות אנחנו מדברים, וכשהבינו - אמרו שהדרך ארוכה ושאפשר להגיע רק במונית. אפשר גם לנסות טרמפים מהצומת ב-Camlihemsin. לאיידר היה משמעותית קל יותר להגיע אז החלטנו לשנות את המסלול ולצאת מ-Yukari Kavrun

התארגנות

1. קניות: סופרמרקט Migros בקניון Forum. מרחק 3 דק׳ נסיעה במונית מהשדה (60 לירה). אפשר לקנות כל מה שצריך לטרק.

2. המרת כסף: לא השכלנו להמיר כסף בארץ אז המרנו יורו בחנות Turkcell

3. גז: קנינו בחנות כלי עבודה (לא היה בחלון הראווה אז הראינו תמונה והביאו לנו)

* מיקום של שתי החנויות (דקה הליכה מהתחנה): https://maps.app.goo.gl/fnp88F...

4. לינה באיידר - Ayder Vesile Otel: מקום חביב. 1500 לחדר זוגי כולל ארוחת בוקר. ארוחת ערב בתוספת 100 לירה לאדם.

5. לינה בטרק: את הלילה הרביעי העברנו בפנסיון ב-Yaylalar. מארח אדיב, מקום נעים, מים חמים ואוכל טעים. 75$ / 2000 לירה לחדר כולל ארוחת בוקר וערב. מומלץ בחום. בשאר הלילות - אוהל, במקומות נוחים לעצירה (פירוט בהמשך). פנסיון נוסף בכפר Olgunlar, כחצי שעה במעלה הנחל לכיוון הקצ׳קר. אין כספומטים/תשלום באשראי, לבוא עם מזומן.

6. הצטיידות בטרק: מול הפנסיון ב-Yaylalar מכולת קטנה להצטיידות (בזמן הגיענו אפילו בלון גז הברגה אבל לא הייתי בונה על זה).

7. ניווט: אפליקציות Gaia GPS ו-Mapy.cz. למעט הירידה ביום הרביעי כל הטרק לא ממש מסומן ואין ממש שבילים (רוג׳ומים מפה לשם). זה כיף רק שאפליקציית ניווט הכרחית.

8. מים: כמעט לכל אורך המסלול יש מים זורמים (למעט בעליה לקצ׳קר). טיילנו עם מערכת Platypus QuickDraw ושקית ריקה ובעצירות מילאנו מים (בלי לסחוב איתנו מים). לעלייה לקצ׳קר לקחנו ליטר כי לא היו מים זמינים בדרך.

9. מז״א: אפליקציית Windy ובטרק עצמו דרך ה-Garmin שהיה מדויק.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום ראשון: Yukari Kavrun ל-Okuz Yatagi

מרחק: 7.3~ ק״מ, 5 שעות
עליה: 1048 מ׳
ירידה: 482 מ׳

מתחילים בעליה תלולה מהכפר על בסיס נחל. תוואי יחסית ברור אבל לא בשביל מסודר. אחרי כשעתיים, ארוחת צהריים באמצע, הגענו לפאס הראשון עם נוף יפה לשלושה אגמים. לא חוצים אותו אלא ממשיכים דרומה דרך Buyukdeniz Golu (אגם מדהים!) לפאס Seldar Gecit כשעתיים נוספות. הנוף מהפס יפה מאוד ומשם ירידה תלולה מאוד ולא מסומנת לעמק למטה. כשעה לירידה של 400 מ׳, 1.7 ק״מ ובמקום שטוח ליד הנחל עצרנו ללילה הראשון.

* תכננו להמשיך לאגם Derebasi. יצאנו מאוחר ליום הראשון אז העדפנו לעצור לפני האגם ולהשלים את הפער למחרת.

יום שני: Okuz Yatagi לאזור Davali Yayla (לינה מעל הכפר)

מרחק: 10.1~ ק״מ, 8 שעות
עליה: 935 מ׳
ירידה: 959 מ׳

מתחילים בירידה לעמק של Yukari Kavrun ע״ב שביל נדיר באזור. לקראת החיבור לנחל הגדול השביל מתעקל ימינה (צפונה) לכיוון הכפר אז החלטנו לחתוך דרך השיחים לנחל המרכזי. ממשיכים ע״ב רוג׳ומים בתוואי דיי ברור בנחל הגדול לאגם Derebasi לארוחת בוקר. בחלק האחרון של העלייה טיפסנו מהגדה המערבית של הנחל. השביל לא ממש מגיע לאגם אלא מקיף אותו מלמעלה. שעה וחצי סה״כ עד לאגם מההתחלה.

מהאגם עולים בתלילות 300 מ׳ לפאס ממערב. לקראת ההגעה לפאס השביל יחסית ברור ונוח. ממשיכים מהפאס דרומה על הרכס לכיוון פאס נוסף (כשעה ביניהם). לא ממש שביל מוסדר אבל יש מספיק רוג׳ומים ופלאפון כדי לדעת לאן הולכים.

בשלב הזה כבר עלינו דיי הרבה ונותרו 700 מ׳ עליה (+1-3 פאסים) כדי להגיע ל-Deniz Golu שם תכננו לישון. החלטנו לפצל את הימים וללכת למחרת באיזי לאגם.

ירדנו מהפאס כשעה וחצי לכיוון העמק. הליכה ע״ב הנחלים, אין ממש שביל. במפה האזור נראה תלול אבל היו הרבה מקומות נוחים לאוהל. עצרנו בערך בגובה 2800 מ׳.

** מהפאס השני יש שתי אפשרויות: להמשיך ישירות מזרחה דרך שני פאסים לכיוון אגם Atsiz ומשם עליה נוספת ל-Deniz Golu, או לחילופין לרדת בנחל, להקיף את השלוחות של הפאסים מדרום (דרך מק׳ העצירה שלנו) ולעלות ממזרח. הדרך שהלכנו הייתה מאוד נוחה ואני לא בטוח אם בהתחשב בסימון הרעוע של השבילים כמה באמת יהיה הפרש הגבהים והזמנים בין שתי הדרכים. אפשר גם ״לקצר״ אבל נראה לי נוח יותר לרדת ולעלות..

יום שלישי : עליה ל-Deniz Golu

מרחק: 4.5~ ק״מ, 6 שעות (עם כמה עצירות ארוכות)
עליה: 701 מ׳
ירידה: 125 מ׳

יום קליל ונוח. מקיפים את השלוחות מדרום על בסיס שבילי עיזים. מתחתינו כפר קטן ומפגש חביב עם העדר של מתוות הדרך. עולים בנחל הגדול צפון-מזרח/צפונה. מתקדמים לעבר אוכף יפה אותו מקיפים ממערב (מבט חטוף לפאס עליו דילגנו מיום קודם. נראית ירידה תלולה…). מאחורי האוכף אגם יפה - Atsiz Golu. עצירה למנוחה וארוחת צהריים מוקדמת ומשם ממשיכים ל-Deniz Golu המדהים (!!). הצבע הכי יפה שלי יצא לראות באגם (לא לתפוס אותי במילה על טעם וריח…). מקיפים אותו מלמעלה על השפה המזרחית לכיוון אזור הקמפינג. 20-30 דק הליכה בין שני האגמים.

באגם מספר מחסות מרוח לאוהלים. קרקע קשה ליתדות אך מספיק סלעים לעיגונים. לילה קר (מתחת לאפס). מיקום מהמם.

יום רביעי: Deniz Golu לפסגת הקצ׳קר וירידה ל-Yaylalar

מרחק: 18.2~ ק״מ, 11 שעות
עליה: 813 מ׳
ירידה: 2282 מ׳

חלק א׳ - טיפוס לקצ׳קר:
שעתיים וחצי עליה
שעתיים ירידה
קמנו בזריחה ויצאנו לדרך בשעה 6. האוהל נשאר מוקם עם רוב הציוד למעט ביגוד חם, מים וקצת נשנושים. הדרך לקצ׳קר הרבה פחות מסומנת ממה שחשבנו (בכל זאת, המיקום המרכזי באזור) ורובה המוחלט על בולדרים ודרדרות. יש הרבה מסלולים שונים עם רוג׳ומים שבהחלט יכולים לבלבל. אציין שבירידה קל משמעותית לעקוב אחרי הסימונים כשרואים אותם מלמעלה. לקראת ההגעה שלנו התחילו לכסות את הפסגה עננים, אך הם פינו לנו כשהגענו אזורים עם ראות טובה ונוף יפה לכל האזור.

חלק ב׳ - ירידה בעמק:
הירידה מאגם דניז לכפרים בעמק היא החלק הכי מסומן בכל האזור. בערך כשעה ו500 מ׳ להגעה לבייס קאמפ ומשם עוד שעתיים וחצי ל-Yaylalar לפנסיון. דרך נוחה ויפה בנחל רחב. כיף.

הגענו לפנסיון בכפר לארוחת ערב טובה, מקלחת חמה ולראשונה - אווירת בני אדם ומארח אדיב. 75$ או 2000 לירה טורקית לחדר כולל ארוחת בוקר וערב. מומלץ!

יום חמישי: סיום מוקדם

תכננו ללכת עוד יומיים - צפונה בעמק, עלייה לפאס מעל Okuz Golu, ומערבה לכיוון Avecur ואיידר, אך לקרסול שלי שננקע בדרך היו תכניות אחרות.

הדולמוש לעיר הקרובה, Yusufeli, ממנה אפשר להמשיך לטרבזון, יוצא רק ב5-6 בבוקר (250 לירה לאדם), אז נשארנו בפנסיון לעוד יום מנוחה.

נסיעה בערך שעתיים לעיר ומשם כ-5 שעות לטרבזון (400 לירה לאדם).

טיפים

  • אם מתחילים מוקדם אפשר להתקדם יותר ביום הראשון שעשינו, ומשם להמשיך ברצף את היום השני שפיצלנו
  • ממליץ לקחת בחשבון שהמסלול לא מסומן והעליות תלולות. קצב ההתקדמות יחסית איטי
  • נכון לספטמבר 2023- אחלה מז״א למרות שכביכול סוף העונה. בבקרים שמיים נקיים וככל שמתקדמים ביום מגיעה גם עננות
  • להשלים את הטרק.. יותר ארוך ומייגע לצאת מהאזור בנסיעות מאשר לטפס :(

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )