(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבוע בטג'יקיסטן

טיול בזק של שבוע בהרי הפאן בטג'יקיסטן

תאריך הטיולAugust 2017
משך הטיולשבוע
עונה מומלצתיולי-ספטמבר

כללי

טג'יקיסטן היא מדינה קטנה יחסית (כ-143,000 קמ"ר) השוכנת במרכז אסיה ועל פי מה שהוסבר לנו מקורם של 60% ממימי מרכז אסיה נובעים בשטחה. בשטחה פסגות המתנשאות עד גבהים של כ-7500 מ אך בטיול זה התרכזנו בהרי הפאן בצפון מערבה שפסגותיהם נוסקות לכ-5000 מ' (בלבד..). ישנם מספר סיפורי דרך מצויינים באתר כך שמטרתם סיפור זה היא בעיקר לעדכן בנתונים עדכניים ובטיפים נוספים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

לוגיסטיקה

- עלויות:
מרבית העלויות כפי שנרשמו בסיפורי דרך אחרים כבר לא רלוונטים, ייתכן שלאור שינוי בשער המטבע. נכון לכרגע יחס סומוני לדולר הוא 8.8 סומוני לדולר (ו40 אגורות לשקל). קחו זאת בחשבון.

- ויזה:
אם אתם מגיעים ישירות בטיסה לדושנבה כמונו- אפשר לעשות בנחיתה בקלות ובמהירות ויזה עד 30 יום בעלות 35$ לאדם (אוגוסט 2017). באתר שלהם הבנתי שאפשר גם לעשות ויזה אונליין מראש בעלות 50$ אבל שימו לב שהתאריכים שלה קשיחים. לא יודע לגבי פרוצדורה לפאמיר כיוון שלא תכננו להגיע לשם (להבנתי זה פרמיט נוסף)

- הגעה להרי הפאן(+עלויות):
אנחנו שמנו פעמינו ישירות לפנג'קנט כך שכל ההצטיידות בוצעה שם לטוב ולרע.
משדה התעופה לקחנו מונית שלקחה אותנו ישירות לפנג'קנט ב400 סומוני (מחיר מופקע כך הסתבר לאחר מכן אבל זה היה מאוד נוח). זמן נסיעה (כמעט) ללא עצירות: כ-4 שעות. כל הדרך סלולה והנהגים צריכים לשלם אגרה במעברים מסוימים.
אפשר גם לקחת מונית (אמורה לעלות 20 סומוני) משדה התעופה לעיר- לתחנת CementZavod , רחוב rudaki 3- שזה בעצם טרמינל בחוץ שנמצא בקצה הצפוני של רחוב רודאקי שחוצה את העיר ומשם יוצאים הרכבים צפונה לחוג'נד ופנג'קנט. תחבורה ציבורית אין באמת בנמצא והשיטה היא shared taxis. כלומר אנשים שממלאים את מכוניתם בזרים ויוצאים לדרך.. עלות מקובלת לאדם לסרבודה (כשעה וחצי מדושנבה) במונית משותפת היא 30 סומוני. לא יודע כמה זה לפנגי'קנט כי לא חזרנו משם.

- מפות:
אפשר למצוא מפה בלינק בפרק הקישורים. מה שלנו הכי עזר הוא האפליקציה החינמית Soviet Military maps שמכילה את המפות הרלוונטיות עם ניווט נוח. חששתי שלא אוכל לשמור את המפות לכשנהיה בלי wifi (כי לכאורה caching למפות זה רק לאפליקציה בתשלום) אבל בפועל המפות היו זמינות גם ללא חיבור והGPS מיקם אותנו מצויין בשטח
נוסף על כך, חיפשנו מפה קשיחה עדכנית והתקשינו מאוד למצוא. שלא כמו שכתוב בלונלי פלאנט הZTDA כבר לא קיים (אמרו לנו שנשרף) ולא היה tourist information כלל. את המפה השגנו מביביג'ון, ביתו המקסימה של ניוזקול שמוזכר גם בסיפורי דרך אחרים באתר (931177666) שעזרה לנו בנוסף בסידור ג'יפ לשבעת האגמים וארטוץ' . עלות המפה שנקנתה ממנה - 100 סומוני. בשביל צילומים ספציפים מהמפה והתיעצויות נוספות- מוזמנים לפנות אליי בפרטי.

- בלוני גז:
חיפשנו בעשרות חנויות ובשוק בפנג'יקנט ואין בנמצא בלוני גז להברגה או נקירה לגזיה ניידת אלא רק (ובשפע..) בלונים גדולים לשימוש ביתי (5 ק"ג וכו'). בדושנבה המצב טוב יותר, הגענו לשם בסוף ככה שלא חיפשנו בלון אבל במקרה הבחנתי בבלון גז הברגה בחנות ספורט שבה עברנו בעיר (בעלות 100 סומוני)
מה שכן- בלוני גז הברגה (בלבד) ניתנים להשגה בעלות 10$ בbase vertical הסמוך לאגמי אלוואדין ובאלפלגר שמעל ארטוץ' ושם בסוף קנינו.

שבעת האגמים

אנחנו לקחנו מונית שלקחה אותנו מפנג'קנט עד האגם השישי (כשעתיים וחצי נסיעה) ומשם הלכנו כחצי שעה-40 דקות לכיוון לאגם השביעי הנהדר וחזרנו בחזרה. ביקשנו מראש מהנהג שיקח אותנו עד האלפלגר שמעל ארטוץ' ולא לפנג'יקנט כי משם רצינו להתחיל את הטרק למחרת. משך הנסיעה מהירידה מהכביש הראשי (כ20-30 דקות מערבה מפנג'קנט) ועד האלפלגר היא כשעה- שעה ורבע.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אלפלגר לאגמי קוליקאלון ובחזרה

האלפלגר הוא נקודה מומלצת מאוד להתחלה. יש שם בחור בשם ערץ' (קוראים כמו ערן) שמדבר אחלה אנגלית, ארוחות ערב (25 סומוני לאדם) ובוקר (15 סומוני לאדם) סבבה לגמרי וחדרים (פשוטים ומשותפים ב50 סומוני לאדם, מקלחת 10 סומוני, ל"דירה קטנה" עם שני חדר מגורים זוגיים ומקלחת עם אסלה נורמלית וסלון ב120 סומוני לאדם). התחלנו משם את המסלול שעולה לאגמי צ'וקרק (כשעה עלייה מהאלפלגר) ובהמשך עלייה של עוד 400 מטרים לאגמון זיורט. עד לשם הדרך ברורה ונוחה. מנקודה זו ועד הפאס עלינו בדרך לא דרך על דרדרת קשה ולבסוף מצאנו את הפס. רוג'ום חיכה לנו רק במרומו ומעט מאוד לאור הדרך. למרות שהנוף יפה מהפאס לאגמי קוליקאלון לא ממליץ על דרך החתחתים הזו. למחרת בשל אילוצים של חלק מהחבורה לא המשכנו לפאס לאלוודין אלא חזרנו מהדרך השנייה (הנוחה הרבה יותר) בחזרה לאלפלגר. בדיעבד ממליץ לעלות בה לאגמי קוליקאלון. בירידה לקחה לנו כ3 שעות בהליכה איטית עם הרבה עצירות.

אגמי קאליקאלון מדהימים! לדעתי הם היפים ביותר שראינו ובעיקר בשל הנוף הציורי מסביב

אגמי אלוואדין ו-Base vertical

למחרת, לקחנו מונית שעשתה סיבוב ענק מהאלפלגר ועד Base vertical (כ5 שעות נסיעה) משם יצאנו להליכה קצרה (כשעה וחצי בעלייה, שעה בירידה לאגמי אלוודין היפים) ונשארנו שם ללילה. חדרים פשוטים ונוחים, חשמל ומקלחת יש רק בין השעות 8-10 בערב. אין ארוחות. 10$ לאדם. לאחר מיקוח סגרנו על 150 סומוני לזוג.

הגעה לסרבודה

למחרת החלטנו לצאת ברגל לסרבודה שעל הכביש הראשי (כ28 ק"מ) בהנחה שנמצא טרמפ בדרך. בטרם יצאנו כבר קיבלנו הצעה להסעה עד הכפר פסרוד (20 ק"מ מBase vertical) בniva חבוטה (מאוד) בעלות 100 סומוני לשנינו. זכינו גם להזמנה ממשפחה מקומית לאירוח צהריים בביתה לאחר שירדנו מהמונית והתחלנו ללכת. גם זו חוויה מדהימה שמומלץ להיות פתוחים לקבל אותה. מסרבודה תפסנו shared taxi לדושנבה

דושנבה

לאחר לילה במלון בעיר (rohat hotel- מומלץ בחום! צוות נחמד מאוד, מלון נקי ונעים קרוב למרכז במחיר סביר, הסעות חינם מ ואל שדה התעופה)
בילינו את היום האחרון בעיר. ממליץ על המוזיאון הלאומי (25 סומוני לאדם+ 30 סומוני למדריך באנגלית)- המדריך בהחלט עושה את החוויה. למדנו הרבה:) השוק הירוק הוא גדול ועשיר בפריטים. מומלץ להסתובב. בגדול העיר די נקייה ומסודרת בשונה מאוד מכל מה שראינו במקומות אחרים במדינה.

טיפים

  • מסעדה מקומית מומלצת מאוד בעיר דושנבה- Rohat Teahouse.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )