(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טג'יקיסטאן - מידע שימושי ובעיקר בירוקרטי

ויזות, פרמיטים, רגיסטרציות ודברים קטנים שאספנו בדרך

תאריך הטיולAugust 2015
משך הטיולחודש ו- 3 ימים
עונה מומלצתיולי-אוגוסט - תחילת ספטמב

ויזה

אנחנו טסנו הישר לדושנבה כי ניתן להוציא ויזות בשדה התעופה. כל מה שצריך זה: 2 תמונות פספורט צילום דרכון ו35 דולר.
עם הירידה מהמטוס, אי אפשר לפספס, יש דלפקי ויזה. צריך לבקש שאלון פרטים מהדלפק אותו יש למלא ואז חוזרים לדלפק ומנפיקים לכם ויזה. את השאלון אפשר להוציא מהאינטרנט עוד מהבית, ועדיף, כי זה חוסך הרבה זמן במקום.
בעיקרון הויז הניתנת ל30 יום. אנחנו ביקשנו ויזה ל45 יום (שזאת האופציה השנייה) קיבלנו אותה בלי בעיות וזה גם לא עולה יותר כסף (לפחות נכון לעכשיו). בקיצור, פשוט צריך לבקש.
חשוב לי לציין ששהות מעל 30 יום במדינה דורשת רגיסטרציה - על זה יפורט בהמשך - ואולי לא שווה להכנס לכל התהליך.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

פרמיט לפמיר

דבר ראשון לפני שנוסעים לפמיר צריך להוציא פרמיט.
את הפרמיט מוציאים בסוג של משרד הפנים שלהם שנקרא OVIR. האוביר נמצא על רחוב MIRZO TURSUNZODA.
מגיעים למשרד ומבקשים פרמיט לפמיר. שם מפנים אתכם לחלון שבחדר הקטן משמאל לכניסה. הבחור שנמצא שם יצלם את הדרכונים ואת הויזות ימלא דף פרטים וישלח אתכם לשלב השני - לשלם בבנק.
את התשלומים עושים בבנק שנקרא AMONAT BANK הוא נמצא לא רחוק מהאוביר ברחוב Bukhoro Street 30. ממשיכים ללכת לכיוון צפון מערב עם הרחוב של האוביר ואז מגיעים לצמת T שם נמצא הבנק מצד שמאל (אי אפשר לפספס את השלט הירוק הגדול).
באופן כללי את כל התשלומים במדינה הזאת משלמים באמונאט בנק (חשמל, מים, פרמיטים, רגיסטרציה וכו) ואז מקבלים קבלות. ממלאים טופס כלשהו על פרטי התשלום (פשוט תבקשו שיעזרו לכם למלא אותו), משלמים והולכים עם הקבלה חזרה לאוביר.
הפרמיט עולה 20 סומוני, שוב- נכון לעכשיו!
חוזרים לאוביר, מגישים להם את הטפסים שאיתם שלחו אתכם לבנק ואתהקבלות מהבנק ומחכים לפרמיט. אנחנו חזרו אחרי יומיים (כי עשינו את התהליך ביום שבת ויום ראשון לא עובדים - כדאי לזכור!). בטוח יש אפשרות לקבל את הפרמיט עוד באותו היום כי מדובר בפתק קטן שכותבים עליו קצת דברים. אני בטוחה שאפשר לשאול אותם אם יש דרך מהירה יותר לתהליך שעולה יותר, אולי זה יעבוד וכנראה שזה שווה את זה.

רגיסטרציה

ובכן, מסתבר שאחרי 30 יום במדינה חייבים להרשם ברשויות על המצאותכם במדינה. במידה והדבר לא נעשה, תקנסו בסכומים עצומים (לנו אמרו ברשויות בחורוג שמדובר בקנס מינמילי של 4000 סומוני החל מאיחור של יום אחד, משמע הימצאות היום ה31 במדינה ללא הרישום, ושהקנס כמובן עולה בהתאם לימים ומצב הרוח).
אצלינו זה היה ממש סיפור!!
בהיותינו בפמיר בחורוג החלטנו לנסות לסדר את הסיפור בין טרקים. אז מצאנו את האוביר שבחורוג (שוב את הפרוצדורה עושים באוביר) שנמצא על הרחוב הראשי לנין- ממש מול האוניבריסטה. שם דיברנו עם הפקידה שהסבירה לנו מה הפרוצדורה כוללת אך לא עשו לנו רגיסטרציה בטענה שעוד מוקדם מידי (היינו סכה שבועיים במדינה) ושיש לעשות רגיסטרציה רק יום-יומיים לפני ה30 יום.
לפחות היא הייתה היחידה שסיפקה לנו מידע בנושא: לשלם בבנק אמונט 140 סומוני (אותו תהליך כמו בפרמיט לפמיר) לאדם ואז לבוא לאוביר עם צילום דרכון וצילום ויזה, למלא טפסים ולקבל רגיסטרציה.
אבל!!! בעיקרון הרעיון של הרגיסטרציה זה לרשום את השהות שלהם במדינה- משמע אזרח טג'קי או מלון (רשמי מכובד) חייב לקחת עליכם אחראיות ועל כתובת זו תרשמו.
בבעיה הזו נתקלנו בדושנבה בסבב שני שבו ניסינו לעשות את הרגיסטרציה - כשבוע לפני תום ה30 יום שלנו.
הגענו לאוביר, התבקשנו לקבל מכתב מהמלון בו אנו שוהים, או צילום דרכון של בעל המלון. המכתב מהמלון (היינו בגרין האוס) לא התקבל ע"י האוביר ובעל המלון לא מוכן להביא את הדרכון שלו (ותכלס בצדק). מה גם שבאוביר בדושנבה התייחסו אלינו ממש חרא וכל היום המתנו לפקידים! בקיצור התעלמו מאיתנו חצי יום והגענו לשעות סגירת האוביר הבנו שזה לא יקרה ושצריך לנסות שוב את מזלנו קרוב יותר למועד. הבעלים של הגרין האוס אמר לנו שכבר נתקל בבעיה הזו ושזאת בעיה לעשות את הרגיסטרציה הזאת בדושנבה וכדאי לנו לטפל בזה בעיר קטנה יור ואם גם ככה התוכנית שלנו היא לטייל בפאן אז שנקפוץ לפנג'יקנט ושם נעשה את הרגיסטרציה.
אז טיילנו קצת בפאן ועצרנו בפנג'יקנט שוב לנסות את מזלנו הפעם - 5 ימים לפני היום ה30. שם קוראים למקום PASPORTNI STOL שזה נמצא במשטרה שלהם (על הרחוב הראשי ממש ליד אצטדיון הכדורגל). באנו עם כל המסמכים והשוטר שם שוב לא היה מוכן לעשות לנו את הרגיסטרציה ואמר לבוא יום לפני ה30 ימים. ששוב זה תקע לנו את כל התוכניות של הטיול. אז פה לעזרתינו הגיע ניוזקול - שהוא ממש חמוד וממש עוזר! למחורת הוא הגיע איתנו לאוביר וביקש שיסדרו לנו את הרגיסטרציה עוד באותו היום, כמובן שזה עלה לנו יקר יותר- אבל פשוט לא יכולנו להרשות לעצמינו אחרת.
אז הלכנו לשלם בבנק אמונט (ממש ליד האוביר) חזרנו למלא שאלון (ניוזקול עזר לנו למלא כי צריך למלא אותו בטג'קית) וקיבלנו את הרגיסטרציה.

כמה דברים ממש חשובים!!
1. במדינה הזאת לא ממהרים לעזור לך בכל עינייני הברוקרטיה. כפי ששמתם לב רוב הזמן ניפנפו אותנו ועשו לנו את החיים קשים.
שמענו שבחור גרמני נתקל בדיוק באותן בעיות כמונו ומאחר והוא קצת יותר אסרטיבי מאיתנו הוא פשוט הלך לשלם בבנק את ה140 סומוני ואז הגיע לאוביר עם הקבלות אמר שהוא כבר שילם אז או שיחזירו לו את הכסף או שיעשו לו את הרגיסטרציה, כנראה קצת התלהם ובסוף עשו לו את הרגיסטרציה.
2. אפשר לעשות את הרגיסטרציה דרך בתי מלון (מצריך שהות במלון ותשלום נוסף על הרגיסטרציה) אני לא יודעת כמה זה עולה ומניחה שהרבה כי מדובר במלונות היקרים יותר.
3. אפשר לעשות את הרגיסטרציה גם דרך סוכנויות טיולים. שוב, לא יודעת כמה זה עולה.
4. כך או כך, נראה שהאופציות האלה עדיפות. נותן שקט הנפשי, יכולת לטייל ולא לבזבז ימים על נסיונות כושלים.
5. אל תנסו לעשות את הרגיסטרציה בדושנבה! בפנג'יקנט זה נראה קל יותר ובחורוג נראה שעוד יותר, למרות שבסופו של דבר לא באמת עשינו שם.
6. בכללי, נראה לי שלא שווה לעבור את ה30 יום במדינה. אנחנו עשינו את הרגיסטרציה בשביל 3 ימים ובתכלס בזבזנו 4 ימים במצטבר כדי לעשות רגיסטרציה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

גסטאהוסים, תחבורה ואינפורמיישן

א. GREEN HOUSE בדושנבה. אחלה מקום! יש: וייפי, מקלחת, כביסה, מטבח גדול לשימוש הקהל הרחב ומלא אנשים מגניבים וכייפים. המקום לא מציע לכם אף פעם את האופציות הזולות אז לידיעתכם: דורמס עולה 15 דולר למיטה. יש חדר נידח במרתף ששם מיטה עולה 10 דולר. אופציה נוספת זה מזרון בסלון הבית שעולה 12 דולר ולינה בחוץ במרפסת שעולה 7.5 דולר. זה מה שידוע לי,מניחה שאולי יש חדרים עם פחות אנשים/יותר אנשים והמחירים משתנים גם כן. הבעלים ממש נחמדים!
ב. בלונלי פלנט כתוב על אכסניה זולה בשם Adventurer’s Inn - המקום נסגר! אנחנו הגענו עד לשם אחרי נסיעה מתישה מחורוג כדי לגלות שהמקום כבר לא פעיל כמה חודשים.
ג. PAMIR LODGE זאת האכסניה הממוקמת בקצה חורוג אבל שם נמצאים מרבית התרמילאים והמחירים סבירים. בדורמס עולה 8 דולר לאדם, ובחדר זוגי 9 דולר לאדם. יש וייפי שפועל פעמיים ביום לכ3-4 שעות בבוקר ובערב. מקלחות ושירותים משותפים. ניתן לשלם עבור ארוחת בוקר. כביסה גם בתשלום - 25 סומוני לכביסה.
ד. יש מרכז מידע שנמצא בפארק בחורוג, הוא עבר מקום וזה מאוד מבלבל כי כל השלטים מפנים למקום הישן. המרכז נמצא בתוך הפארק ממש ליד הכניסה המערבית שלו. במרכז מדברים אנגלית טובה, אפשר להתייעץ על טיולים בפמיר, עלויות של נסיעות, ארגון ג'יפים. אפשר גם לשלם עבור וייפי (5 סומוני לאדם) עד שהם סוגרים (שזה סביבות 18:00).
ה. בפנג'יקנט התאכסנו באכסניה של ELINA שאמורה להיות הזולה. כשהגענו הם היו בשיפוצים (הם ממש מרחיבים את המקום). אז לא כלכך היה חדרים אז קיבלנו מחיר ממש נמוך, בעיקרון זה עולה 50/55 סומוני לאדם. על השימוש במטבח שלה שילמנו 10 סומוני נוספים. שוב מקלחת ושירותים משותפים.
ו. ממש ליד אלינה (דלק מימין לאכסניה) יושב לו ניוזקול (המלך שעזר לנו עם הרגיסטרציה) והוא אדם ממש חמוד וממש בא לעזרת תיירים. אם צריכים עזרה אפשר לפנות אליו (ממש בכל תחום, לשאול על טיולים, לארגן רכבים, לשלוח ציוד ואפילו לדעתי אפשר לישון אצלו בבית אם לא מדובר בהרבה אנשים ביחסית מעט כסף). כתובת המייל שלו ( niyozkul@mail.ru).
ז.הנסיעה מדושנבה לחורוג מתבצעת בטיסה או בג'יפים משותפים.לא טסנו כך שאין לי יותר מידי מידע על כך, חוץ מזה שהטיסה יוצאת פעם ביום-בבוקר ושלרוב היא מתבטלת, אבל שמענו על אנשים שטסו ואמרו שזאת טיסה יפיפיה (טיסה בגובה נמוך) והיא קצרה בזמן (כשעה) אך כמובן יקרה יותר מהנסיעה ברכב. הג'יפים יוצאים מתחנת המוניות שנמצאת ברחוב Ahmadi Donish Street. עלות הנסיעה 300 סומוני לאדם, מדובר בנסיעה של בין 14-20 שעות תלוי בנהג ושעת היציאה. מומלץ להגיע כמה שיותר מוקדם בבוקר (6-7).
ח. תחנת מוניות נוספת לכיוון הרי הפאן יוצאת מצמנט זבוד (שזה מפעל צמנט) שנמצא בצפון העיר. הרבה מוניות שירות מגיעות לשם. אנחנו לקחנו ג'יפ משותף לסרבודה שעלה לנו 50 סומוני לאדם. הנסיעה לוקחת כ-5 שעות.
ט. בכללי על תחבורה - מקובל לתפוס טרמפים ולשלם על הנסיעה. הרבה פעמים יבקשו סכומים לא הגיוניים לנסיעה ולכן שווה להציע מראש את המחיר שאתם מוכנים לשלם (לפני שעולים לטרמפ) ולסגור על מחיר. התחבורה במדינה לא מסודרת בכלל, אין זמנים ואין באמת רכבים. כשרכב מתמלא הוא יוצא- ולכן בנסיעות גדולות שיוצאות מתחנות מוניות מסודרות שווה להגיע כמה שיותר מוקדם בבוקר.

טיפים

  • כדאי מאוד ללמוד מילים בסיסיות ברוסית, הטג'קים כמעט ולא מדברים אנגלית.
  • לא לשכוח שיום ראשון הוא היום שבת שלהם - משמע משרדים לא עובדים אז לחשב נכון את הימים עם המנוחות וטיפול בבירוקרטיה.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )