(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

דושנבה-Dushanbe

מידע כללי להתמצאות בעיר

תאריך הטיולJune 2015
עונה מומלצתיוני-ספטמבר

השוק המרכזי של העיר- "קורוון סחובט"

שוק ענקי שיש בו הכל מהכל בכמויות: אוכל, בגדים, נעליים, כלי בית ועוד ועוד. בשוק מבקרים בעיקר מקומיים שמגיעים מכול רחבי המדינה וקונים בסיטונאות.
הגעה: מונית שירות מס׳1. עלות שני סומוני, כחצי שעה נסיעה.
ניתן להסתובב פה יום שלם - לאכול, לקנות או סתם להתרשם מהאווירה. בעיניי חוויה יוצאת דופן ומומלצת.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

"גרין באזאר" /"שיח מנסור באזאר"

שוק קטן יחסית, יפה מאוד, בעיקר אוכל אבל יש עוד דברים, ובעיקר הרבה אווירה טג'קית.
הגעה באמצעות מונית שירות מס׳ 67 בעלות סומוני אחד, עשר דקות נסיעה. מתאים מאוד ונוח לקניות ולהתארגנות לקראת טיול.

לינה בדושנבה

אנחנו ישנו במלון באזור שקט ונחמד של העיר והוא בהחלט מומלץ! המלון יפה ונקי, אם כי ברוב החדרים אין מקלחת בתוך החדר.
קיבל אותנו בחור צעיר ונחמד שלא יודע אנגלית, אבל הסתדרנו.עלות: 75 סומוני לאדם.
כתובת המלון SHАHRISАBZ -Спартак Улитса.рахимов gеst hаvs аpаdаnа на против . יש להתקשר מראש ולהודיע שמגיעים, שרופידין- 907300777
דקה הליכה מהמלון ישנן שתי מכולות קטנות ו-3 דקות ממנו סופר קצת יותר גדול. כעשר דקות הליכה מהמלון מגיעים לרחוב רודאקי בו אינטרנט קפה, חנויות שונות ומסעדות.
.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

דברים חשובים נוספים

1) כרטיס סים מקומי- ניתן לעשות בקלות סים מקומי, רק צריך דרכון וכתובת של המלון. אנחנו עשינו ברחוב רודאקי, שם יש כמה סניפים של החברות השונות והמחירים די דומים. המליצו לנו על חברת tcel כיוון שיש לה קליטה טובה יותר האזורי ההרים. ניתן לקנות בחבילה שיחות ואינטרנט בנפרד. 6G עלה לנו כ-100 סומוני.
שימו לב-כשמתקשרים בין החברות השונות יש צורך בקידומת!

2) מומלץ מאוד להקדיש כמה שעות להסתובבות בעיר. נראה כאילו כל תקציב ממשלת טג'יקיסטן מושקע פה וזה פשוט עולם אחר מאיך שנראות שאר ערי המדינה. יש בעיר כמה פארקים עם גנים יפים, אגם, מזרקות, פסלים שונים ומבנים מפוארים. Capital park Rudaki park ו- Botanic Gardens

3) התחבורה הציבורית בעיר נוחה והיא בנויה בעיקר ממוניות שירות (מרשוטקות) ומעט על אוטובוסים, כך שלא היינו צריכים לקחת מוניות בכלל. העלות בדר"כ סומוני אחד. יש מרשוטקות בכל שעות היום ובתדירות בלתי פוסקת.

4) שדה תעופה: רק בנסיעה לשדה התעופה שהייתה בלילה לקחנו מונית ספיישל שעלתה 30 סומוני (מחיר ממש מופקע) ולקחה פחות מרבע שעה. שדה התעופה קטן יחסית ונמצא בתוך העיר. הגענו שלוש שעות לפני הטיסה אבל הבידוק מתחיל רק שעתיים לפני. בגלל בעיה במערכת המחשבים שלהם, לא הסכימו לשלוח לנו את המזוודות ישירות ליעד אלא רק לקונקשן מה שיצר בעיות בהמשך... (אם זה קורה לכם תנסו להתעקש).

פרמיט לפמיר

לבאים מקירגיסטן- ממליץ לעשות פרמיט במעמד עשיית הויזה לטג'יקיסטן, בשגרירות טג'יקיסטן בבישקק. למרות שהיא עולה הרבה יותר זה יותר פשוט ומסודר מאשר בדושנבה (לפירוט- ראו סיפור דרך על בישקק). בנוסף זה יאפשר לכם לעבור מקירגיסטן ישר לאזור הפמיר בלי לבזבז זמן בהגעה לדושנבה.
לנו הייתה אי הבנה ולא ידענו שעשו לנו פרמיט לפמיר ביחד עם הוויזה לטגיקיסטן, ולכן ניסינו לעשות פרמיט בדושנבה. כשגילינו שיש לנו פרמיט בדרכון הפסקנו להתעסק בזה ולכן המידע כאן אינו מלא.
לדעתי, במקרה הטוב לוקח לעשות ויזה כיומיים. יש לקחת בחשבון שבחגים ובסופי שבוע המשרדיים עלולים להיות סגורים.
ככל הנראה- את הפרמיט לפמיר עושים בתחנת משטרה, שהיא גם משרד קבלת קהל ברחוב Mirzo Tursunzoda. לפני שפונים למשרדים יש ללכת לבנק שנמצא במפגש רחוב-Mirzo Tursunzoda ורחוב Bukhoro כדי לשלם על הפרמיט (כ- 20 סומוני) ולהביא קבלת תשלום למשרד. שם אמורים להחתים בדרכון- לשלב הזה לא הגענו כך שאני לא יודע האם זה מיידי או לוקח עוד יום, יכול מאוד להיות זה תלוי האם מוכנים לשלם לפקיד עוד קצת. כמובן שיש קצת תורים וזה יכול לקחת קצת זמן המתנה, שימו לב שהתחבורה לפמיר יוצאת לרוב מוקדם בבוקר כי הנסיעה ארוכה מאוד, כך שקשה לי להאמין שאפשר באותו היום לעשות פרמיט וגם לצאת מדושנבה לאזור הפמיר.
שיהיה בהצלחה, תזכרו שגם הביורוקרטיה בארץ שלנו לא קלה...

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )