(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבועיים בויאטנם

זוג בגילאי 24-26, טיול של 14 יום (5.10.19-19.10.19), 800$, שינה במלונות. האנוי -> סאפה -> הא ג'יאנג (לופ) -> האנוי (כולל טראנג אן והא לונג ביי) -> הויאן -> האנוי

תאריך הטיולOctober 2019
משך הטיולשבועיים
עונה מומלצתלנו היה מזג אוויר טוב מלבד כמה ימים של גשם. להגיע בסוף העונה הרטובה אומר שהכל ירוק אבל נסו לא להגיע אחרי זמן הקציר שלהם.

אמירות כלליות

1. התניידות במדינה
א. יש אפליקציה בשם Grab, נותנת אחלה מחירים, ממליצה בחום לנסוע עם GrabCar (כמו Uber) ולא עם המוניות של Grab כי לפעמים הן מחליטות להפעיל מונה ואז זה יוצא יקר.
ב. לנסיעות ארוכות (כמו לשדות תעופה) השתמשנו באתר בשם dichungtaxi.com שעשה מחירים ממש טובים ונתן לנו אפשרות לתיאום והזמנה מראש. מומלץ מאוד.
ג. אפרט לגבי סליפרים בהמשך אבל אגיד שלי היה נוח להיות במיטות למעלה (אלו מיטות קומותיים) ועדיף בחלק האמצעי-קדמי של האוטובוס. כשאתם מזמינים סליפר תבקשו שישריינו לכם את המקום מראש. תוודאו שהסליפר ישיר (או כמעט ישיר) ושיש שירותים מאחורה. שימו לב שצריך להוריד נעליים בכניסה לסליפר אז ממליצה להיות עם גרביים כדי לא ללכת לשם יחפים. יש סליפרים שהמיטות בהם זוגיות אז ממליצה למצוא זוג או לשריין את כל המיטה אחרת תצטרכו לעשות כפיות עם ויאטנמי.
2. הזמנת מקומות לינה
א. הזמנו דרך Booking ולפעמים מהאתר של המלון עצמו, שווה להשוות כי לפעמים בעלי מלון מעדיפים לתת מחיר זול יותר אם מדברים ישירות דרכם.
ב. שווה להשוות גם עם אתרים אחרים כמו agoda.
3. הזמנת אטרקציות
א. יש ים סוכנים, בעיקר בהאנוי. אנחנו השתמשנו בקים – +84979616836

4. טיסות
א. קמבודיה – האנוי (אחד מאיתנו)
i. טסתי עם VietJet שהזמנתי כמה ימים לפני ב-100$, היה עיכוב של 40 דקות וחוץ מזה סבבה.
ב. ישראל – טורקיה (השני)
i. חבר שלי טס עם Turkish עד לטורקיה ב-$552
ג. טורקיה – סינגפור – האנוי (השני)
i. חבר שלי טס עם Singapore Airlines עד להאנוי ב-$795. חברה מדהימה, עם עצירה בשדה התעופה היפה ביותר בעולם.
ד. האנוי – דה נאנג (להויאן) וחזרה (שנינו)
i. טסנו עם Vietnam Airlines שהזמנו כמה ימים לפני, 70$ לשני הכיוונים לכל אחד מאיתנו, כולל מזוודה. היה ממש אחלה.
5. כביסה
א. מומלץ מאוד לעשות שם כביסה, זה נוח וזול מאוד (15k לקילו זה הסטנדרט, אנחנו עשינו פעמיים ב-worldwash בהאנוי שלקח לנו 70k ל-6 ק"ג והחזיר תוך שלוש שעות)
ב. עשינו גם כביסה ביום האחרון כדי שלא נצטרך לעשות כביסה בבית, מומלץ!
6. כסף
א. המטבע שבו משתמשים בויאטנם הוא דונג (נהגה dong).
ב. שער ההמרה הכי טוב שמצאנו הוא 1 דולר = 23,135 דונג. המרנו בעיקר בבנקים, שם מצאנו את השערים הכי גבוהים (גם אם מוצאים שערים נמוכים יותר זה מעט כסף, אבל שווה לנסות קודם כל בבנקים).
ג. חשוב לבדוק את שעות הפתיחה של הבנקים במקום בו אתם נמצאים כי אנחנו ביום הראשון נתקענו בלי מקום להמיר כסף.
ד. האמירה הרווחת היא שהשער הכי טוב הוא בשדה, כשאנחנו הגענו השער שם היה די גרוע אז לא המרנו.
ה. אני אישית באתי עם דולרים מהבית אז לא הוצאתי מכספומטים, אבל יש כאלה שמשתמשים בכספומטים שם, שימו לב לעמלות ולכך שבחלק מהכספומטים אפשר להוציא רק 2-3 מיליון דונג (בערך 100$).
ו. שיטה להמיר בראש מדונג לשקל – לחלק באלף ולהכפיל ב-1.5.
לדוגמה – 10k דונג = 10000 דונג לחלק ב-1000 זה 1 כפול 1.5 זה שקל וחצי.
7. ציוד
א. יש לי רשימת ציוד טובה, תבקשו ממני ואשלח לכם אותה.
ב. כשאתם אורזים באמת אל תארזו הרבה, חבל על המשקל והמקום, יש שם הכל ובזול.
ג. אני הייתי עם הרבה בגדים וציוד עם הרבה נפח אז לקחתי תיק של 75 ליטר שמתחבר אליו תיק של 15 ליטר. היה לי עוד תיק קטן שהסתובבתי איתו.
ד. חבר שלי היה עם מוצ'ילה של Quechua (דקטלון) וקנה שם טרולי (לא באיכות כזו טובה) ב-600k.
8. כרטיס SIM
א. חבר שלי עשה עם viettel בשדה. היתה קליטה מעולה בכל הצפון.
ב. אני לא עשיתי והשתמשתי ב-HotSpot ממנו וב-WiFi.
9. ויזה
א. את הבקשה לויזה עשינו דרך האתר vietnamvisacheap.net ב-6$ לחודש לכניסה אחת. תוך כמה שעות קיבלנו את טפסי הבקשה למייל ואותם הדפסנו והבאנו לשדה.
ב. בנוסף, קיבלנו במייל מהאתר גם טפסים נוספים שצריך למלא בשדה, אפשר למלא מראש ולחסוך זמן.
ג. בשדה צריך להביא:
i. טפסי הבקשה
ii. טפסי הויזה
iii. 25$ במזומן (לכניסה חד פעמית לחודש, תעריף משתנה לכניסות מרובות או לכניסה לשלושה חודשים)
iv. שתי תמונות פספורט (לא משנה באיזה גודל)
10. ביטוח
א. אני עשיתי של passportcard כולל איבוד כבודה וספורט אתגרי, עלה לי 155$ לחמישה שבועות (כולל הטיול שלי בקמבודיה) וספציפית גם יצא לי יותר זול להזמין רגיל מאשר עם ההטבה של "חבר".
11. מסמכים
א. אני הבאתי מהבית תיקייה עם הרבה מסמכים חשובים, ממליצה גם לכם
i. צילומי דרכון
ii. עותק של הביטוח ומספרים חשובים של הביטוח
iii. צילומי כרטיסי טיסה
iv. תכנונים והמלצות
v. אישור לימודים באנגלית אם אתם סטודנטים (בשביל הנחות, לא באמת השתמשתי)
12. אפליקציות מומלצות להורדה
א. Grab (פירטתי לעיל)
ב. My wallet – נוחה לתיעוד הוצאות וחישוב תקציב.
ג. Maps me – מפות אופליין, מראה מסלול הגעה ליעד ברגל או ברכב (לא הכי מדויק ברמת המטר).
ד. Currency (סמל כחול) עוזר להמיר בקלות.
ה. Trip advisor – לרוב כשרצינו לאכול פתחנו Trip advisor ופחות הסתמכנו על המלצות אוכל של ישראלים.
ו. Booking
ז. Splitwise – אפליקציה טובה לחלוקת הוצאות בין אנשים, שימושי אם אנחנו מטיילים עם אנשים קבועים.
ח. Google Translate – עזר מאוד לתרגם לויאטנמים שלא מבינים אנגלית. יש שם פונקציה של הקלטה ותרגום וזה מאוד נוח בשיחות עם אנשים.
ט. אפליקציית ביטוח אם רוצים
13. תצטרפו כמה שיותר מוקדם לקבוצות "ויאטנם למטיילים" בוואטסאפ, קצת חופר אבל לי זה עזר כשרציתי לחפש המלצות בהיסטוריה. יש גם קבוצת טלגרם ואת קבוצת "ויאטנם למטיילים" בפייסבוק.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

האנוי (מעבר, 3 לילות, לילה)

1. התניידות לשם
א. על הטיסה פירטתי לעיל.
ב. בנוגע להגעה מהשדה לעיר העתיקה ולהפך – יש אוטובוס ממש סבבה שעולה 35k ומגיע לעיר העתיקה, חבל לשלם 180k על מונית. מספר הקו הוא 86 וכשיוצאים מהטרמינל רואים אותו מצד שמאל, יש עליו מידע באינטרנט.
ג. הגעה מהלופ - כשהזמנו מהסוכנות של טין את הסליפר מהא ג'יאנג להאנוי לא היה כבר מקום בסליפר VIP אז הזמנו בסליפר רגיל. בדיעבד מסתבר שזה היה מזל כי ה-VIP היה גרוע והרגיל היה ממש אחלה.
2. אמירות כלליות
א. בגדול או שאתה אוהב את האנוי או שאתה שונא אותה. נכון שהיא מסריחה וצפופה ומזוהמת אבל אנחנו אהבנו אותה. יש בה הכל מהכל וממש כיף בה, ממליצה לפחות שני לילות (אנחנו חזרנו אליה באמצע ובסוף).
ב. אני נהניתי מה"כוכב" של כל פעם לחזור להאנוי.
ג. ממליצה בחום לקנות מסכות (חד פעמיות או איכותיות יותר) ולהסתובב איתן בהאנוי. זיהום האוויר שם רציני מאוד.
ד. אחרי הלופ החלטנו לחסוך בסליפרים, לנסוע להאנוי ולקחת משם טיולי יום ליעדים שאנחנו רוצים. לדעתי זו הייתה החלטה טובה וחווינו ככה עוד כמה מקומות בפחות זמן.
3. לינה
א. ממליצה לישון באזור האגם, זה מרכז העיר העתיקה.
ב. ישנו במלון ממש מקסים ולא יקר בשם Monsieur Diesel. הוא היה במיקום טוב והצוות היה נחמד ממש. ארוחת בוקר סטנדרטית. חזרנו אליו גם בלילה האחרון שלנו בהאנוי והם הסכימו שנשאיר ציוד אצלם לזמן שהיינו בהויאן.
4. אוכל
א. 4p pizza – ממש טעים וממש שווה. אכלנו שם שלוש מנות ראשונות, שתי פיצות ושני קוקטיילים ויצא 50$ לאחד. ממליצה לכם לעשות שם ארוחת fancyית אחת.
ב. המקום עם המנות הכי מוזרות ואסייתיות שראית0י נקרא HeSheEat ויש שם לקינוח מוס בצורת בולדוג. אם אתם אוהבים גימיקים אסייתים זה המקום בשבילכם.
ג. בכניסה לשוק לילה יש מקום קוריאני, אכלנו בו משהו שנראה כמו סושי וקערה עם אורז, בשר וירקות, היה טעים. כתובתו (בערך) –
65 Tạ Hiện, Hàng Buồm, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam
ד. עוד מקום עם מאכלים מאודים ואסייתיים הוא Minh Ky Dimsum and Noodles.
ה. King Rotti – לחמנייה מתוקה או מלוחה, ממש טעים.
5. מה לעשות
א. להסתובב בעיר. ממש כיף. שוק לילה שווה ביותר. כשאנחנו היינו נסגר שם רחוב הרכבת שזה באסה.
ב. סיור יום לטראנג אן – התלבטנו אם לנסוע לטראנג אן או לטאם קוק (מאוד דומה) ובסוף החלטנו לטראנג אן והיה ממש כיפי. סגרנו דרך קים (מוזכרת למעלה) ב-40$ כולל הסעה מהמלון. הסיור כלל ביקור בפגודה הכי גדולה בויאטנם, טיול אופניים קצרצר, ארוחת צהריים בינונית, שייט של שעה וחצי בנהר ובין מערות (עם משיט, אז תביאו כסף לטיפ), עלייה של 500 מדרגות לתצפית מהממת מעל ה-mua cave.
ג. סיור יום להא לונג ביי – סגרנו שייט יום דרך קים (מוזכרת למעלה) ב-40$ כולל הסעה מהמלון. הספינה הייתה די קטנה ומעפנה, אבל הכל שם זה די אותו דבר. שמעתי על אנשים שעשו טיול יום ביותר זול אבל הנחתי שהמחיר של ההסעה להאנוי העלה את המחיר ששילמנו (מדובר בשעתיים וחצי – שלוש שעות נסיעה לכל כיוון). הסיור כלל שייט, ארוחת צהריים בינונית, כניסה למערה, עלייה לתצפית מהממת, חתירה בקיאק או שייט בסירה (הקיאק ממש יותר שווה) לאי עם קופים,
ד. אם אתם מוזרים כמונו ואוהבים קניות בסופר, יש בקניון Vincom סניף ממש גדול ומגניב של Vinmart, ממליצה (וגם יש בקניון הזה Decathlon).
ה. סיורי אוכל שלא עשינו.

סאפה (2 לילות)

1. התניידות לשם
א. סגרנו דרך קני (אחד הסוכנים בהאנוי, אבל תכלס יש מלא) סליפר VIP מהאנוי לסאפה. באופן כללי אם אתם סבבה עם התקציב ממליצה להשתמש רק ב-VIP אם אפשר. הסליפר הזה היה קצת מוזר (עצר באמצע והיינו צריכים להחליף אוטובוס) אבל התנאים היו ממש סבבה. יצאנו ב-22:45 (בתכלס ב-23:30 שזה אפילו יותר טוב) והגענו באזור 5:00 לפנות בוקר לסאפה.
2. אמירות כלליות
א. עיר ממש כיפית, אבל תלוית מזג אוויר. ביום השלישי שלנו ירד גשם ולא יכולנו לצאת לטיול רגלי בטרסות אורז. לדעתי חשוב לא לפספס את זה.
ב. אגיד שבעיניי עניין המאמות זה overrated וממוסחר. מעדיפה לקחת מדריך ולעשות טיול יום רגלי בטרסות. אציין שיכול להיות שההרגשה הזו היא בגלל שהייתי בכפרים בקמבודיה.
3. לינה
א. בלילה הראשון ישנו במלון שנקרא pistachio hotel שהיה מעולה אבל יקר. בדיעבד יש מלונות באותה רמה והרבה יותר זולים אז ממליצה ללכת למקום אחר.
ב. בלילה השני ישנו ב-Bonjour Hotel שהיה ממש מדהים! אחלה חדר, אנשי צוות מקסימים שעזרו לנו בהכל.
4. אוכל
א. ללא ספק little Vietnam הייתה המסעדה הכי טובה שהייתי בה בסאפה, ולא יקרה בכלל. יש שם מרק כתום ממש טעים, בקר עם אננס. מומלץ! (חוץ מהקינוח גלידה בקוקוס שלהם שהיה מעפן).
ב. Roma Pizza הייתה פיצה ממש טעימה למי שרוצה קצת אוכל מערבי.
ג. Good Morning View – אחלה עסקית ואחלה מנות קארי.
ד. יש דוכן Bubble Tea שווה שנקרא Kai Tea.
5. מה לעשות
א. ביום הראשון עלינו עם רכבל להר הפנסיפאן. 90% מהזמן מעונן שם בעונה שהיינו אז עלינו בכל זאת. זה היה קצת מבאס אבל ממש שווה את זה. ממליצה לקנות כרטיס משולב של רכבת ורכבל ואת המקטע האחרון לעלות ברגל. באמצע הדרך יש דוכן חמוד של אורז דביק בתוך מקל במבוק. בחנות המזכרות של ההר קנינו פסלונים חמודים של נזירים, גם על זה ממליצה. תביאו בגדים חמים כי למעלה קר.
ב. ביום השני שכרנו קטנוע (ממש מומלץ, זאת חוויה טובה אם נוסעים בכבישים בטוחים וסבבה לגמרי גם לנהגים בלי רישיון לאופנוע) ונסענו למפלים (silver waterfall ו-love waterfall). שניהם היו חמודים והדרך הייתה יפה ונוחה. אחד מהמפלים קצר ואחד מהם זה ממש מסלול הליכה, שווה.
ג. קניות קניות קניות. סאפה זה המקום לקנות ציוד טיולים וביגוד חורף. ספציפית ממליצה על חנות בשם Discovery Hotel שהיא חנות של שלוש קומות עם מלא בלאגן אבל יש שם הכל ובמחירים סבבה שאפילו לא התמקחנו. קנינו שם את רוב הדברים וזה אחלה איכות.
ד. בתחנת הרכבת היפה שלהם יש קניון, קצת יקר אבל שווה להעיף מבט.
ה. הבנתי שמומלץ לעשות טיול רגלי בטרסות אורז, אנחנו לא הספקנו.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הא ג'יאנג לופ (2 לילות)

1. התניידות לשם
א. הדרך מסאפה ללופ מאוד קשה. יש הרבה קפיצות בכביש והמון פניות חדות ופיתולים. ממליצה בחום להשכיר ואן דרך סמי (אתם תכירו אותו, יש לו חנות) ב-122$ דולר. אנחנו "התפשרנו" על ואן כי לא היה מקום בסליפר והסתבר שזו החלטה טובה. למרות שהיינו רק ארבעה בואן (אז יצא קצת יקר) זה ממש היה שווה את זה. יצאנו ב-20:00 והגענו ב-1:15. ישנו בהוסטל (אסביר בהמשך) עד הבוקר בעוד שאחרים שהגיעו בסליפר ישנו ממש מעט ולא טוב.
2. אמירות כלליות
א. עשינו את הלופ דרך הסוכנות של טין בקבוצה של 10 ישראלים (5 זוגות). בהתחלה לא רצינו להיות עם ישראלים אבל הייתה לנו קבוצה מדהימה אז כנראה שהיה לנו מזל.
ב. המחיר היה 100$ לאחד לשלושת הימים כולל 6 איזיריידרים וג'יפ (מומלץ מאוד כי אז יכולנו לנוח בג'יפ אם לא היה לנו כוח לאופנוע), ארוחות, לינה במלונות, לינה בהוסטל של טין לילה לפני ומקלחת בסוף. המלונות היו בסדר פלוס והאוכל היה בסדר. הדברים היחיד שהיינו צריכים לשלם עליו בעצמנו הוא שתייה. אנחנו קנינו בסאפה 7 בקבוקים גדולים שהספיקו לנו לכל הלופ.
ג. במהלך היום נוסעים (מעט יותר משחשבתי), עוצרים הרבה לצלם ובעיקר רואים נוף מאוד יפה. זאת חוויה ממש כיפית שאני ממליצה לא לדלג עליה. יש כאלה שעושים לופ יותר ארוך, לי אישית זה הספיק.
ד. חשוב – אצלנו הוא לא נתן לקחת תיקים גדולים כי לא היה מקום אז צריך לשים דברים בתיק קטן ולקחת רק אותו. התיקים הגדולים נשארו בהוסטל של טין.
ה. מומלץ מאוד – מול ההוסטל של טין יש מאפייה מהממת עם עוגת גבינה מעולה ופחזניות מעולות. סופר זולה. חייבים.

הויאן (4 לילות)

1. התניידות לשם
א. טיסה כמפורט לעיל.
ב. מונית מהשדה בדה נאנג להויאן מהאתר שציינתי לעיל.
2. אמירות כלליות
א. אצלנו ירד הרבה גשם ולמרות זאת עשינו דברים. אל תתנו למזג אוויר (אלא אם כן הוא קיצוני) לעצור אתכם!
3. לינה
א. ישנו ב-Royal riverside hotel שהיה מעולה. ארוחת בוקר טובה, השכרת אופניים בחינם ואופנוע בתשלום, ספא (שלא ניסינו) ומיקום טוב.
4. אוכל
א. Sea shell – מסעדה מעולה עם לחמניות מאודות מדהימות ובאן מי מעולה. היינו שם פעמיים, ממליצה בחום.
ב. Burger Plus – פאסט פוד נחמד.
ג. Baba’s Kitchen – מסעדה הודית מדהימה, תודעת שירות, מחירים סבבה, מנת פתיחה וקינוח חינם. ממליצה על הבאטר צ'יקן עם הנאן שלהם.
ו. בשוק לילה יש דוכן שמוכר עוגות קוקוס בשני סוגים. זול וטעים ממש.
5. מה לעשות
א. להסתובב שם בלילה – מהמם! מלא אורות, ברים, שוק לילה, כיף מאוד.
ב. תשכרו אופנוע (או אופניים) ותטיילו בכפרים בסביבה.
ג. סדנת בישול עם מימי – עשינו איתה כחלק מקבוצה די גדולה (של רק ישראלים כמובן) והיה מקסים. קצת פחות אהבתי את זה שכולם בישלו ביחד לכולם ולא כל אחד לעצמו. האוכל היה סטנדרטי מאוד.
ד. יש עוד כל מיני סדנאות כמו במבוק, מנורות, ציור. לא עשינו.
ה. תפירת בגדים – זה המקום. חבר שלי תפר מכנסיים אצל Tường Tailor (קיבלנו 10% הנחה מהמלון) ויצא ממש טוב.
ו. יש שם חוף ממש נחמד, אצלנו ירד גשם אז לא הספקנו ליהנות ממנו.
ז. יש את גשר הידיים שבעיניי הוא תיירותי מידי ולא שווה את המחיר אז לא הלכנו.

תהנו!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )