(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ויטנאם בחודש לתרמילאים - מצפון לדרום

מדינה רביעית בטיול סולו ארוך אחרי תקופת קורונה, העסקים מתחילים להתאושש, המדינה מתחילה לחזור לעצמה והמידע הכי עדכני שיש הוא על מטיילים מלפני 3 שנים. אז הנה סיפור דרך עדכני ומפורט לטיול קלאסי בויטנאם

תאריך הטיולNovember 2022
משך הטיול30 ימים
עונה מומלצתצפון וייטנאם: עונות המעבר, כלומר האביב (מרץ-אפריל) והסתיו (אוקטובר -נובמבר). בעונת מאי-אוקטובר יש טייפונים ובעונת דצמבר עד מרץ קר מידי וגשום. צפון מערב וייטנאם: ספטמבר עד נובמבר, ומרץ עד מאי. אזור האנוי: נובמבר עד אפריל (יולי עד ספטמבר הם החודשים הכי גשומים בשנה באזור זה). צפון מזרח וייטנאם: אוקטובר עד אפריל (לקחת בחשבון שדצמבר וינואר קר) מרכז וייטנאם: דצמבר עד מרץ, בהואה ודה נאנג כדאי לטייל בין פברואר למאי, יולי עד נובמבר קיים סיכוי להיתקל בטייפון. דרום וייטנאם: העונה היבשה היא בדצמבר עד אפריל (מומלץ דצמבר ינואר פברואר).

וייטנאם כללי

•דונג דולר שקל:
לי היה ממש קשה להבין את היחסים בין המטבעות בהתחלה, עד שמישהו אמר לי פשוט לזכור ש-100 אלף דונג = 15 שקל ~ וזה סידר לי את כל המחשבה.
דולר אחד = 24 אלף דונג.
•כספומטים:
- tp bank משיכה ללא עמלה, תקרת משיכה עד 5 מיליון דונג.
- HSBC משיכה ללא עמלה, תקרת משיכה עד 5 מיליון דונג.
- vpbank משיכה ללא עמלה, תקרת משיכה משיכה עד 10 מיליון דונג.
יש הרבה חנויות שמספקות שירותי ATM ואז מגהצים אצלם כמה שרוצים והם מביאים לכם במזומן + 3% אחוז עמלה שזה בגדול לא משתלם להתנהל ככה אבל אפשר לעשות משיכה גדולה אם נתקעים.
•הזמנת הוסטלים:
גם כאן הייתי צריכה להתרגל שזה לא הודו שאני מגיעה לעיר ומחפשת ברחוב איפה לישון, יום יומיים לפני מעבר הייתי מזמינה חדר, רוב הזמן דורמז ורוב הזמן דרך אגודה שנתנה מחירים טובים. אם יש לכם את מספר הטלפון של ההוסטל עדיף לקבוע ישירות מול המארח וזה מוזיל את העלות עוד יותר כי אין את המיסים של האתר.
דבר נוסף - רוב מקומות הלינה הזולים בויטנאם מכונים הום סטיי, שימו לב שלא מדובר בשהייה בבית של המקומיים ברוב המקרים - זה פשוט אומר שהקומה התחתונה של ההוסטל היא הבית שלהם כנראה… זה לא כמו בהודו שישנים איתם בחדר ואוכלים איתם בסלון…
•הזמנת סליפרים:
VeXeRe , 12go , baolau , bookaway - אפליקציות ואתרים מעולים ונוחים למשתמש, אבל באופן לא ברור פשוט תמיד יצא לי יותר זול להזמין דרך סוכן או דרך ההוסטל.
אז ממליצה לבדוק מחירים ושעות באתרים ואז להזמין מההוסטל - שוס מטורף של ויטנאם זה שאם הזמנתם מההוסטל הם כמעט תמיד גם יאספו אותכם ממנו וזה מדהים.
•הוצאת ויזה:
המחירים והתנאים משתנים לעיתים די קרובות, בתקופה האחרונה העלות היא 35$ עמלת סוכן, 5 ימי עסקים עד שהויזה אצלכם ועוד 25$ תשלום בשדה התעופה (חייבים להביא לשדה תמונת פספורט), ויזת תייר היא 30 ימים ללא אפשרות הארכה ושימו לב מה אתם מקבלים כי חלק מהסוכנים לוקחים את אותו מחיר ונותנים ויזה 25 יום בלבד.
בעלי דרכון ישראלי יכולים נכון לכרגע להכנס לויטנאם אך ורק כניסה אוירית, דרכונים זרים יכולים גם כניסה קרקעית אך מלבד זה - תנאי הויזה זהים.
קל ונוח להתנהל מול הסוכנים הויטנאמים, אין צורך לעבוד מול חברות צד שלישי ישראליות כי זה סתם יעלה יותר וחבל על הכסף.
(צירפתי טלפונים של המון סוכנים בפרק ״ספר טלפונים״).
•הזמנת מוניות ואיזי ריידר:
- grab אפליקציה סופר נוחה ופשוטה לתפעול, אפשר להוריד כבר מהארץ אבל להפעלה דרוש מספר ויטנאמי, תכניסו אחרי שתעשו סים. אופציה ממש אהובה עליי בגראב זה שאפשר לבחור תשלום במזומן ואז גם לא צריך להכניס פרטי אשראי.
•תחבורה ציבורית:
המוביט שלהם זה גוגל מפס, בערים גדולות זה עבד לי טוב ולגמרי השתמשתי, בכפרים פחות ניסיתי כי התניידנו אחרת.
•תקציב:
אני התנהלתי בוייטנאם בלי לחסוך באטרקציות, את החסכון שלי עשיתי במקומות לינה ובתחבורה ויצא שהוצאתי 4,000 ש״ח על 30 ימים בויטנאם.
בגלל שאני קצת מסתבכת עם הכסף השתמשתי באפליקציית travelspend המעולה כדי לתעד ולהיות בבקרה על ההוצאות שלי וזה היה נפלא, לא מעיק (מפתיע) ודרש ממני באמת פחות מדקה ביום.
•הזמנת אוכל:
- grab - יש להם את האפליקציה וזה ממש נוח. Shopeefood - יש להם רק אתר שלא הבנתי איך להפעיל.
הרבה מקומות מפעילים אתרים עם ממשק משלוחים עצמאי - כל מה שצריך לעשות זה להכנס לעסק בגוגל מפס ולראות אם מקושרת כתובת לאתר שלהם, להכנס ולהזמין.
•רשתות ויטנאמיות שהן סוג של am:pm :
Winmart
Familymart
Circle K
7 eleven
Highlands cafe - רשת בתי קפה ארצית

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

דה נאנג - Da Nang

נחיתה בשדה (הגעתי מצ׳אנג מאי בתאילנד) בשעה 10:00.
תשלום 25$ על הויזה ומעבר בהגירה.
סים בתוך השדה עלה 11 דולר (אפשר לשלם גם בדולר או בדונג אבל רק במזומן והכספומטים מחוץ לשדה), משיכת כסף ביציאה יש כמה כספומטים וגם צ׳יינג׳.׳
מונית לפארק ba ha hills עם גשר הידיים - שחיכתה לי בכניסה עם התיקים ואחר כך לקחה אותי להוי אן עלתה מיליון לכל היום, כניסה לפארק 850 אלף דונג - לפנות לזה לפחות 3-4 שעות בקלילות, אפילו יום שלם-פארק שמזכיר יורודיסני! לוודא מזג אוויר טוב לפני שמגיעים.
*אני מיהרתי לברוח מדה נאנג כי חברות חיכו לי בהוי אן, אבל לגמרי אפשר להישאר שם לילה ולחקור את העיר עוד.

הוי אן - Hoi An (ביקור ראשון ושני)

*בגלל עלויות טיסה זולות יותר התחלתי את הביקור בויטנאם מהמרכז ולא מהאנוי כמו שנהוג ולכן חזרתי להוי אן פעמיים-בהתחלה ובאמצע של הטיול-והיא בהחלט שווה את זה, ריכזתי בפרק הזה את ההמלצות משני הביקורים.
•לינה:
ביקור ראשון - סגרתי מראש באגודה 2 לילות בהום סטיי Green Garden House בחדר זוגי (נטו כי חברות שפגשתי שם כבר ישנו שם מראש), עלה 250 אלף דונג ללילה. מיקום מעולה, אין דורמז.
•ביקור שני - סגרתי מראש באגודה 2 מיטות בדורמז אצל Calm house, הוא רחוק מהמרכז על אחד ה״איים״ אבל לי זה התאים בגלל שכבר הייתי בעיר ופחות חיפשתי לטרוף… 160 אלף דונג למיטה ללילה. חדרים פרטיים ב-400 אלף דונג ללילה.
ראינו גם אופציה לדורמז ממש זולים (125 אלף דונג ללילה עם ארוחת בוקר) ובמרכז במקום שנקרא Cucumber hostel.
•אטרקציות:
שוק הלילה מדהים ויפייפה
ביום השני לקחתי בעיר העתיקה סיור free walking tour (הזמנתי דרך אפליקציית Guru-למי שלא מכיר מדובר בסיורים חינמיים שקיימים בכל עיר בעולם ובסופם מעניקים טיפ כראות עיניים למדריך); היה נהדר והיינו בין היתר בגשר הסיני, במוזיאון סיני קטן, בבית משפחה מקומית, בתאטרון, בשוק החייטים ובשוק המקומי (לא התיירותי) במקדשים ועוד… ממליצה!
*מצרפת המלצה שעלתה על פארק מים - לא הייתי: מומלץ למשפחות (אבל ממש לא רק) על *VinWonders* בהויאן. פארק מטורף שכולל פארק מים, ספארי ששטים דרכו בסירה, לונה פארק, מתחם ג'ימבורי וארקייד מטורף, סרט ב4D, מופע מזרקות אורות ועוד....הכל במחיר הכרטיס. מקבלים שוברים לארוחה באחת המסעדות במתחם. והכי כיף שהיינו כמעט לבד בכל הפארק- אין תורים בכלל.
•סדנאות:
הוי אן ידועה כעיר של עבודות יד ומפוצצת בסדנאות מכל סוג שרק תרצו-צורפות, עששיות, כובעים באמת הכל-אני פחות בקטע בשלב זה של הטיול ולכן לא עשיתי, אבל מוסיפה כאן כמה המלצות שקיבלתי:
1- סדנת במבוק
היו מקצועיים, סבלניים ונחמדים בטירוף! דאגו שנצא עם תוצר מושלם. חוויה כיפית ומומלצת ממש!
אורך 3 שעות (לנו לקח כמעט 4)
מחיר: 700 אלף לאדם
+84905312812

2- סדנת בישול עם הון
אחת החוויות הכי טובות שלנו בטיול! אנחנו אוכלים כשר ולהון יש סט כלים אחר לגמרי בשביל סדנא שמתאימה למי שלא אוכל בשר וכו'. נהננו מכל רגע, הון ומשפחתה אנשים מצחיקים ונחמדים כ״כ! היא לימדה אותנו המון על התרבות והאיזור.. לקחה אותנו לשוק, לשיט ואז לבשל אצלה בבית.
אורך כ 5 וחצי שעות
מחיר: 550 אלף דונג לאדם
+841213966059

3- סדנת ציור עם פאפ
חוויה מעצימה ומרגיעה. יצאנו עם ציור מדהים! פאפ היה סבלני והסביר לנו בדיוק מה לעשות כדי שיצא לנו בדיוק איך שרצינו.. מומלץ מאוד!!
אורך: שעתיים (בפועל כמעט 4)
מחיר: 400 אלף דונג לאדם
+84915419599
•חייטות:
הוי אן היא ה-מקום לתפור בו בגדים בעיצוב אישי, אז אמנם אני בטיול ארוך ואין לי אפשרות לסחוב דברים מיותרים על הגב אבל כן גיליתי בסיור שהמתחם המקומי של החייטים הוא זול בחצי מחיר מאשר להכין פריטים בחנויות התיירים ברחוב הראשי. זה נקרא 45 tailor.
בסיבוב השני תפרתי בגדי ים אצל Ha Ni Cloth Shop בקצת יותר ממליון דונג לביקיני ושלם. +84 90 556 00 03
•חיי לילה:
- Tiger Tiger bar שיש בו 1+1 על השתייה בערבים ואווירה פצצה, מוזיקה מעולה.
•אוכל:
- Phin Coffee Hoi An - אכלתי שם בוקר כל יום, קפה לא משהו.
- Rosie's cafe - קצת רחוק אבל שווה את ההליכה לגמרי
- Buttercup by Rosie's cafe - עוד מקום של רוזי
- Ba Dam Vegetarian Restaurant - בופה ויטנאמי טבעוני מעולה
- Burger Craft - המבורגר טבעוני מעולה, מעט יקר אבל שווה את זה למי שחושק.
- Bill Coffee & Tea - תה מעולה, חשוב לציין אם רוצים חם כי הכל בדיפולט קר שם.
- Vegetarian Banh Mi Chay - דוכן חמוד של באן מי טבעוני ב-15 אלף דונג.
- Greek souvlaki - מסעדה יוונית ים תיכונית סו קולד, חמוד.
- Unicorn bowl & coffee
- Nữ Eatery - אמור להיות מעולה, לצערי לא הספקתי
- MANGO MANGO - מסעדת פיוז׳ן אסיאתית, אמור להיות מעולה, לא הספקתי.
- ‏Chickpea eatery - טבעוני
•כללי:
כביסה בהויאן אצל
+84 35 989 9702
אוסף מהמלון ומחזיר, נקי ומריח טוב
ועולה 25k לקילו
שני מקומות לשלוח חבילה -
495 Cua Dai, Cam Chau district, Hoian

- Minh Quoc - מגיע לאסוף מכם את המשלוח: +84 93 532 11 16
•בביקור השני של בהוי אן היה מזג אויר זוועה בניגוד לביקור הראשון, ידעתי את זה מראש והחלטתי בכל זאת להגיע.
בפועל לא יכולנו לעשות כלום, ירד מבול מבוקר עד ערב וכל העיר הוצפה מהנהר. אם מחליטים ללכת על סדנאות זה סבבה כי זה במקומות סגורים אבל אם מתכננים לשכור אופנוע או אופניים ולהסתובב בכפרים באזור זה דיי הורס את התכניות אז לקחת את התחזית ברצינות.
•מעבר:
הזמנו דרך ההוסטל נסיעה לנין בין, יוצא אוטובוס אחד ביום בשעה 13:00 וזו נסיעה של 15 שעות. עלה 400 אלף דונג

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

נין בין/טאם קוק - Ninh Binh\Tam Coc

•הגעה:
הגענו לנין בין אחרי הנסיעה מהוי אן בשעה 4:00, לפי הגראב המונית לטאם קוק אמורה לעלות בערך 120 אלף לרבע שעה נסיעה, לא התמקחנו ושילמנו 200 אלף לנהג שכבר היה במקום שירדנו (חשוב לדעת שאין מוניות גראב באזור הזה, אבל כן אפשר להיעזר בו כדי לדעת מה המחיר הסביר).
•לינה:
סגרנו מראש שני לילות וארוחת בוקר ב-200 אלף דונג לאחת ללילה, אצל Tam Coc golden rice והיה מעולה. יש בריכה ונתנו לנו להתקלח ולשבת שם לפני ואחרי הצ׳קים. שילמנו באשראי.
*התאפשר לעלות ככה רמה כי היינו 4, לתרמילאים יש הרבה המלצות על הוסטל בשם Banana tree, שיש בו דורמז, בריכה ויותר אוירה תרמילאית.
•תנועה באזור:
ביום הראשון שכרנו מההוסטל אופניים ב-40 אלף דונג ליום לאופניים.
בימים השני והשלישי התניידנו במוניות לאטרקציות רחוקות יותר-בקבלה של הריזורט הזמינו לנו כי כאמור הגראב פה לא פעיל.
יש גם אפשרות לשכור קטנועים ב-100 אלף דונג ~ ליום.
•אטרקציות:
ביקשנו הכוונה בהוסטל וקיבלנו מפה של כל מה שמעניין באזור-לפיה חילקנו את הימים לעשות כל פעם אזור אחר של אטרקציות.
- Thung Nham bird valley - עונה מומלצת לראות ציפורים ספטמבר עד נובמבר, כניסה 150 אלף דונג. יש אפשרות ל-40 דקות שייט מערות בתוך הפארק.
- Mua Viewpoint + cave - תצפית מרהיבה לשקיעה, בתחתית שלה יש גם מערה, 500 מדרגות. כניסה 100 אלף דונג, חנייה 10 אלף דונג.
- Coc Puong National park - מטאם קוק שעה נסיעה לכניסה לפארק ואז עוד רבע שעה בתוך הפארק לנקודה הראשונה ועוד רבע שעה לנקודה השניה; היינו במונית אפשר באופנועים.
כניסה לפארק 60 אלף דונג, חנייה 20 אלך דונג.
בפנים נכנסנו למערת האדם הקדמון (מדרגות ורצפה חלקה, להביא פנס), בהמשך עשינו את המסלול המעגלי שמציעים בפארק שכתוב שהוא 3 ק״מ אבל מה שלא כתוב זה שמדובר בשיפוע עלייה 80 אחוז מהמסלול וסה״כ אזור ה-1700 מדרגות…
היינו בפארק בערך 4 שעות, יש עוד מגוון מסלולים ודברים שאפשר לעשות שם כולל יום שלם של טיול, טרק של יומיים, קמפינג וכו׳... מפורט טוב באתר שלהם.
- Bhi Dinh pagoda - פארק פגודות, הפגודה הגדולה באסיה, הבודהה הגדולה בויטנאם. כניסה חינם, חשמלית לשער 60 אלף דונג, אפשר להסתובב בפנים ברגל או גם כן בחשמלית ב-150 אלף דונג. היינו שעתיים ויש אפשרות להיות יותר אם עולים גם לגבעה, אנחנו ויתרנו.
•אוכל:
- Curry king - מסעדה הודית מעולה ברמות.
- Ngon - טבעונית מעולה
- ‏Linh Chi Craft Beer Pub - אלכוהול זול, אוירה טובה
- ‏cafe beer garden - שהיה מתוק ושירות מושלם
- Buddha belly vegetarian & vegan
•כללי:
יש רק כספומט אחד בטאם קוק שלא קיים בגוגל מפס ונמצא ליד מסעדת buddha belly, כספומטים נוספים רק בנין בין השכנה, אז להתארגן על מזומן מראש או על דולרים ולהמיר בסוכנויות ברחוב.
•מעבר:
חברותיי לקחו לימוזין להאנוי, שעתיים נסיעה, 200 אלף דונג - הן סגרו דרך VeXeRe.
אני לקחתי סליפר לסאפה, 8 שעות נסיעה, 350 אלף דונג - אני סגרתי דרך ההוסטל.

סאפה - Sa Pa

•הגעה:
הגעתי ב-7:00 בבוקר לתחנה המרכזית אחרי 9 שעות נסיעה מטאם קוק.
לינה: סגרתי דרך אגודה לילה אחד ב-Sapa light hostel, מחיר מעולה (96 אלף דונג ללילה בדורמז), מיקום טוב במרכז העיר ובמרחק רבע שעה הליכה מתחנת האוטובוס, נקי, נעים ושקט גם בדורמז. אחרי המאמא חזרתי ללילה נוסף שם.
•תנועה באזור:
בעיר עצמה אפשר להתנייד ברגל; קיים רכבל מהעיר להר הפאנסיפאן (כשאני הייתי היה בשיפוץ); אפשר לשכור אופנוע מההוסטלים עבור האטרקציות הרחוקות יותר.
•אטרקציות:
כמובן האטרקציה הכי מוכרת בסאפה-אנחנו התארחנו אצל מאמא שושו ללילה במחיר של 700 אלף דונג לאחד וזה כלל איסוף בבוקר מהעיר (היא יכולה גם לאסוף ישר מהאוטובוס כשמגיעים), טיול רגלי של 12 ק״מ בערך (תלוי אם איזה מאמא סוגרים ובאיזה כפר היא גרה), ארוחת צהריים באמצע, ארוחת ערב בבית שלה, חדרים פרטיים ומקלחות, טיול נוסף ביום למחרת, ארוחת צהריים ובסיום כל זה היא הסיעה אותנו בחזרה לעיר.
מאוד ממליצה עליה, נהננו מאוד.
אטרקציות במרחק הליכה-
Cat Cat village (70 אלף כניסה)
Moana Sapa (תצפית-80 אלף כניסה)
Secret garden (תמונות יפות)
Green farm Sapa (תמונות יפות)
Cổng trời (תצפית ותמונות)
Trúc Lâm Đại Giác Zen Monastery
Swing Sapa
אטרקציות במרחק נסיעה- Dragon Jaw
Ô Quy Hồ pass
Silver waterfall
Love waterfall
•אוכל:
האמת התאכזבנו מאוד מהאוכל כאן אבל אולי לא מספיק חיפשנו.
Thong Dong Vegan
good morning Vietnam
Le Gecko
skyline bar
•כללי:
לטעמי אין סיבה להגיע לסאפה אם אין מז״א טוב, לכן הקפידו לבדוק לפני ההגעה!
העיר מהממת בלילה לא לוותר על לצאת לסיבוב.
•מעבר:
סליפר 8 שעות מתחנת האוטובוס של סאפה להא ג׳יאנג. אפשר לקנות באפליקציה, אני קניתי בהוסטל - לקנות מראש לא לחכות לרגע האחרון, יש שניים ביום והכרטיסים נחטפים.

הא ג׳יאנג לופ - Ha Giang Loop

•הגעה:
הגעתי מסאפה ב-4:00 בבוקר, הנהג לקח אותי עד פתח ההוסטל של ביבי - הסוכן שדרכו סגרתי את היציאה ללופ.
נכנסתי לאחד החדרים לשים את הראש עד הבוקר.
•לינה:
ביבי מאפשר להגיע באמצע הלילה ולישון בחינם אצלו בהוסטל למי שסוגר דרכו את הלופ. אפשר כמובן גם לסגור אצלו לילה מלא אם מגיעים לפני, או בכל מקום אחר.
•אטרקציות:
אין מה לעשות בהא ג׳יאנג מלבד היציאה ללופ המפורסם של צפון ויטנאם. מדובר בטיול אופנועים של 3-5 ימים כאשר הרוב עושים 3.
יש המון סוכנויות שמשכירות אופנועים לעצמאים ומציעות גם שירותי נהג - איזי ריידר למי שאינו רוכב.
להרכיב טיול כזה עצמאית לקבוצה קטנה יעלה בסביבות 2 מיליון וחצי דונג פלוס מינוס.
לעומת זאת רוב המטיילים מעדיפים ללכת על אופציה יותר מסודרת ולסגור הכל אצל סוכן מקומי שדואג גם לאוכל, לינה, ג׳יפ מלווה ומדריך מוביל דובר אנגלית - מלבד לאופנועים, האופציה הזו תעלה פלוס מינוס 3 מיליון וחצי דונג - כתלות בגודל הקבוצה, כמות הרוכבים והשימוש בג׳יפ.
אני הלכתי על קבוצה מאורגנת והיתה חוויה נפלאה וכמובן שהם נותנים מהסוכנות את כל הציוד המגן - ברכיים, מרפקים וקסדות, יצאנו קבוצה ענקית של 17 איש - 6 רכבו עצמאית, 9 איזי ריידרים ו-2 שהתחלפו כל כמה זמן בג׳יפ - כולל אוכל, שתייה, לינה והכל לשלושה ימים, עלה לנו 140$.
ביום הראשון יצאנו ב-9:00 וביום האחרון חזרנו ב-16:30.
•אוכל:
- Pizza Here (פיצריה בהא ג׳יאנג)
*זה המקום הכי גרוע קולינרית שהייתי בו בויטנאם, קניתי בננות בסופר כשהייתי רעבה וחיכינו לסליפר.
•כללי:
*בחוויה האישית שלי היה לגמרי בסדר להגיע באמצע הלילה שלפני היציאה ללופ, לצאת בבוקר ולעלות על סליפר כמה שעות אחרי שחזרנו ביום השלישי - כמובן שזה התאפשר כי דאגתי לסגור את כל הפרטים מראש ולא חיכיתי להגיע לשם ולהתחיל להתברבר. מדובר בעיר משעממת שאין לה מה להציע לתיירים ומיותר לבזבז שם ימים יקרים של הויזה.
*חשוב לקחת איתכם מעילי גשם, הרכיבה לעיתים עלולה להיות חוויה מרטיבה.
*טיפ: אנחנו היינו קבוצה גדולה והשארנו קצת יותר מ-250 אלף דונג טיפ לכל איזי ריידר.
כששאלנו את ביבי הוא אמר שגם 200 בסדר גמור לשלושה ימים. כל מי שרכב עצמאית שם 100 אלף וזה הלך למדריך שקיבל גם כאיזי ריידר, ולנהג של הג׳יפ.
•מעבר:
תוך כדי הלופ, ביבי שדרכו יצאנו סגר לי כרטיס בסליפר לאי קאט בה שבמפרץ האלונג. הכרטיס עלה 400 אלף דונג והסליפר אסף אותי מפתח הסוכנות של ביבי.
•טיפ זהב: תוודאו אלף פעמים שהסליפר שאתם לוקחים באמת נוסע עד קאט בה ושלא תצטרכו להחליף באמצע כמו שקרה לי.

קאטבה (האלונג ביי) - Cat Ba (Halong Bay)

•הגעה:
אחרי תלאות ו-6 החלפות תחבורה בדרך, הגעתי לאי קאט בה בשעה 8:00 בבוקר. בדרך כלל האוטובוסים עולים על המעבורת כמו שהם מהאלונג ביי וממשיכים איתכם את הנסיעה על האי. בכל מקרה כל האוטובוסים לוקחים אתכם לרחוב הראשי והמעניין של האי שנמצא באזור הדרום מערבי שלו.
•לינה:
סגרתי דרך אגודה שני לילות ב-״Pod hostel״ והייתה חוויה מעולה! מחיר ללילה בדורמז כולל ארוחת בוקר במסעדה הצמודה להוסטל - 160 אלף דונג למיטה ללילה, מקום נקי, נעים, מיטות ענקיות! גג חברתי ושווה עם ספוט מעולה לשקיעה ומיקום חבל על הזמן. עשינו דרכם גם כביסה בעלות 40 אלף דונג לקילו שחזרה בריח חלומי. הם גם עובדים כסוכנות ואפשר לשכור אופנוע ב-100 אלף דונג ליום, לסגור אצלם קרוז, שייט יום, טיולי יום ואוטובוסים.
•תנועה באזור:
אפשר לשכור אופניים כי האי יחסית שטוח, אנחנו לקחנו אופנוע מאחת הסוכנויות ברחוב ב-70 אלף דונג ליום. (צריך קצת לחפש, הרוב משכירים ב-100 אלף).
את הרחוב הראשי תופרים ברגל בקלות.
המעבר להאלונג ביי נעשה באמצעות מעבורות וסירות.
•אטרקציות:
אז כמובן שייט יום או קרוז עם לילה אחד או יותר (תלוי בסוג ותקציב הטיול) - זו האטרקציה העיקרית שעבורה מגיעים לשם.
אפשר לסגור את זה מראש עם סוכנים בהאנוי או עם כל סוכן מקומי ברחוב מהיום למחר - אנחנו סגרנו דרך ויקטור שיש עליו המלצות והיינו מרוצים, עלה לנו 500 אלף דונג לאדם. לתרמילאים אמליץ לוותר על שייט עם לילה, השיט של יום אחד מ-8:00 עד 17:00 לגמרי ממצה את החוויה, יש קיאקים באמצע, שחיה בים, ארוחת צהריים, אי הקופים ובמזג אויר טוב מבלים את שאר הזמן באמבטיית שמש על הגג.
•עוד אטרקציות:
- Cat Ba National park - הגענו לשם באופנוע, 40 דקות נסיעה מהמרכז של האי.
חניה עלתה 5 אלף דונג, כניסה עלתה 80 אלף דונג. עשינו מסלול טיפוס לתצפית של בערך שעתיים - להגיע לבושים להליכה, טיפ זהב - פק״ל קפה!.
- Hospital cave - אחלה אתר היסטורי ממלחמת ויטנאם. כניסה עלתה 40 אלף דונג.
- Trung Trang Cave
- Khu Spa suối nước nóng Xuân Đám
- SUNSET VIEW POINT (לא הלכנו כי הייתה שקיעה מדהימה מגג ההוסטל)
- Động Hoa Cương
- Bãi tắm Tùng Thu - חוף עם חול שאפשר להתרחץ.
•אוכל:
- Like cafe - הקפה מעולה, אוכל מערבי וגם מקומי, מנות טעימות ממש, תפריט רגיל ותפריט נפרד לצמחוני טבעוני, אכלנו שם 3 פעמים.
- My way pizza - עושה רושם של מקום מקומי ממוצע אבל אוכל מטורף, מגוון אדיר של מנות, אוכל מקומי וגם מערבי, פיצות ופסטות מעולות, תפריט נפרד לטבעונים, יש אפילו פרמז׳ן טבעוני שהם מכינים במקום. מחירים אש, סופר מומלץ.
- Yummy - מקומי זול ומעולה.
- Oasis bar - האפי אוור של בירה ב-10 אלף דונג, מקום חמוד.
•כללי:
תשתדלו להגיע במזג אויר טוב שכולל שמש, אבל שלא כמו סאפה אפשר להיות בקאט בה והאלונג ביי גם אם מעונן.
אחרי שעזבנו את קאטבה שמענו על מקרה של בנות שהשאירו את הדברים (כמו כולנו) על הסירה הגדולה בזמן הקיאקים ולאחר מכן גילו שמכל אחת נגנב סכום קטן של כסף (עד 500 אלף דונג) - מה שמייצר קופה יפה בלי למשוך תשומת לב, אז שימו לב היטב לדברים שלכם.
•מעבר:
סגרנו דרך ויקטור אוטובוס להאנוי ב-250 אלף דונג, יצאנו ב-12:00 והגענו לפני 17:00 לעיר העתיקה.

האנוי - Hanoi

•הגעה:
הגענו מקאט בה לעיר העתיקה בשעה 17:00 בערך.
•לינה:
סגרתי מראש שני לילות ב-Hanoi Backpackers Hostel & Rooftop Bar, 150 אלף דונג למיטה בדורמז ללילה כולל ארוחת בוקר - היה בסדר אבל החדרים נורא צפופים ובדיעבד לא הייתי סוגרת שם והייתי גם מחפשת משהו בלי ארוחת בוקר כי האנוי מדהימה קולינרית וחבל לבזבז ארוחת בוקר במלון ולא לטעום מה שיש לעיר להציע.
כן המיקום של ההוסטל היה מעולה, על שוק הלילה ובמרכז העיר העתיקה והלכנו ברגל לכל מקום.
הרבה ממליצים על Buffalo hostel, לא ניסינו כי לצערי לא היה מקום.
•תנועה באזור:
בתוך העיר העתיקה אפשר ברגל
Grab פעיל בכל העיר בצורת מונית או איזי ריידר
ריקשות בכל מקום
אפשר גם לקחת תחבורה ציבורית, google maps יעזור לכם להבין איזה קו לוקח מאיפה לאיפה ובאיזה שעה - משלמים לכרטיסן לאחר שעולים לאוטובוס.
•אטרקציות:
האנוי ענקית והיינו בה רק יומיים אז כמובן שלא הספקנו כלום, אבל הנה רשימה של כמה מה שעשינו או רצינו ולא הספקנו.
- The note coffe - נכנס כאטרקציה כי אין באמת מה לאכול שם יותר מידי אבל הפתקים שמכסים 4 קומות של בית קפה בהחלט מזכירים את אירופה, ותמיד נחמד להשאיר פתק.
- Ngọc Sơn Temple Đền Ngọc Sơn - מקדש סביר, 30 אלף דונג כניסה.
- Thang Long Water Puppet Theatre Nhà Hát Múa Rối Thăng Long - אולי האירוע התרבותי שהכי מאפיין את ויטנאם; קניתי כרטיס ולצערי בסוף לא הלכתי, יש מופעים כל יום אחר הצהריים ובערב באורך 45 דקות, אפשר לרכוש באינטרנט אבל לא הבנתי איך אז הלכתי לשם וקניתי בדלפק, מחירים לפי מרחק מהבמה בין 100 ל-200 אלף דונג.
- Ceramic mosaic mural road Con Đường Gốm Sứ - רחוב שכולו קירות קרמיקה ופסיפס באורך 6.5 ק״מ, מחזיק בשיא גינס כפסיפס הארוך בעולם.
- Long Bien Bridge Cầu Long Biên - מקום מעולה לראות ממנו שקיעה.
המוזיאון הלאומי ההיסטורי Bảo tàng Lịch sử Quốc gia - פתוח מ-8:00 עד 12:00 ואז מ-13:30 עד 17:00; חניה עולה 5,000 דונג, כניסה עולה 40 אלף דונג (20 אלף לסטודנט). אפשר לבלות בו לפחות שעתיים ויותר, יש ברקודים על המייצגים ואפשר לקרוא על כל דבר.
- Vietnamese Women's Museum Bảo Tàng Phụ Nữ Việt Nam - מוזיאון הנשים, פתוח 8:00 עד 17:00, כניסה עולה 40 אלף דונג, אפשר לשכור גם שמע שמסביר על המייצגים ועולה 40 אלף דונג.
- St. Joseph's Cathedral - לא נכנסתי, עוצר נשימה לראות מבחוץ.
- Train street hanoi - כמובן איך אפשר בלעדיו. הממשלה סגרה לאחרונה את הכניסה החופשית לרחוב לאחר שתייר סורר איבד את ראשו (ליטרלי) במהלך סלפי עם הרכבת החולפת. יש כמה נקודות שעדיין אפשר לצפות מהן ברכבת ובתי הקפה שקיימים לאורך המסילה מאפשרים לראות מהם את הרכבת אם שותים שם קפה. כדאי לבדוק שעות של הרכבת כדי לא לחכות שעות, אלה גם שעות שונות באמצע שבוע ובסופ״ש.
- Imperial Citadel of Thang Long Hoàng Thành Thăng Long - אתר שימור מורשת, מצודה קיסרית מהמאה ה-11, פתוח בין 8:00 ל-17:00 והכניסה עולה 30 אלף דונג.
פגודת טראן קואוק Chùa Trấn Quốc - למי שלא עייף מפגודות, כניסה חינם.
- Ho Chi Minh's Mausoleum Lăng Chủ tịch Hồ Chí Minh - כניסה חינם אבל לא מכניסים למוזוליאום עצמו אלא רק לגנים שמסביב. בידוק ביטחוני בכניסה, נדרש לבוש צנוע.
Temple Of Literature Văn Miếu – Quốc Tử Giám - כניסה עולה 30 אלף דונג, 8:00 עד 17:00.
- Dong Kinh Nghia Thuc Square - כיכר סואנת שמזכירה את אילת בשעות הלילה.
- Night market - חובה, עוד יותר מטורף בשישי שבת וראשון.
סיור אוכל חובה! יש המון המלצות וכולם מעולים, אנחנו עשינו עם טראנג המדהימה.
כמובן יש עוד מיליון דברים לראות ולעשות, זה מה שאנחנו עשינו וחקרנו.
•אוכל:
האנוי מדהימה קולינרית, זה מה שאנחנו הספקנו לדגום:
- Đinh Café - הסבירו לנו שהסבא של המשפחה הוא שהמציא את ה-egg coffe המפורסם של ויטנאם.
- KingRoti - Hàng Gai - לחמניות חמות ממולאות במילויים קסומים.
- Hoa Quả Dầm Hoa Béo - קינוחים מקומיים
- Vegan Banh Mi - מקום קטן, בסימטה לא ברורה, אבל ממש מעולה, יש להם תו של happy cow.
- Nha Hang Mr Bay Mien Tay - אכלנו כאן את המנה שמרכיבים בעצמך דף אורז עם פנקייק כזה ומלא עלים - היה מדהים.
- Bánh Chuối Chiều - דוכן מעולה של בננה מטוגנת בבצק.
- Bách Phương Restaurant - Bún Bò Nam Bộ Bún Bò Nam Bộ Bách Phương - מקום חובה, מנת אטריות הכי טובה שאכלתי בויטנאם.
- Bánh Mì 25 - הבאן מי הכי מפורסם בהאנוי
- The Veg - organic vego & tea - מקום צמחוני מקסים, קצת קשה למצוא אותו, זה בקומה השניה של חנות המשקפיים.
- Kem tươi Tràng Tiền - המקום הכי טוב לגלידות בסגנון ויטנאמי
•כללי:
כמה ימים אחר כך כשחזרנו שוב להאנוי בשביל טיסה, ניסינו להתנייד בעיר עם אוטובוסים דרך גוגל מפס ונחלנו כישלון רציני.
שני מקומות לעשות כביסה - Giặt Sấy
Worldwash Laundry
Fresh n Clean laundry
שני מקומות לשלוח חבילות לארץ -
Bưu Điện Tràng Tiền
08 Le Thach, Hoan Kiem district Hanoi
(שימו לב שהמחירים בשמיים, מיליון דונג לשני קילו חבילה).
•מעבר:
דרך קלי הסוכנת הזמנו נסיעה בלימוזין למאי צ׳או, עלה 400 אלף דונג ותוך 3-4 שעות הגענו.

מאי צ׳או - Mai Chau

•הגעה:
הגעתי בסביבות 16:30 לכפר, יש אוטובוסים מוקדמים יותר ואפשר להרוויח עוד יום אם מגיעים לפני הצהריים.
•לינה:
הלכנו עם ההמלצות הבלתי נגמרות על Hakuna Matata Homestay אצל וין ולא התאכזבנו. 2 מיטות בדורמז (שהרגיש כמו חדר משפחה כי היינו לבד וכל המיטות שטוחות), כולל ארוחת בוקר ב-150 אלף דונג לאחד ללילה. היא נותנת אופניים ללא תשלום ואפשר גם להודיע לה מראש שאוכלים ארוחת ערב אצלה בתוספת תשלום סמלית.
•תנועה באזור:
רק אופנוע. אם יש תקציב לא תרמילאי או קבוצה גדולה אפשר מוניות. יש כמה סוכנויות שמשכירות אופנועים ברחוב הראשי, ממליצה על Chung Làn mechanic motorbike, נתן לנו אופנועים טובים עם טנק מלא וחיוך, 100 אלף דונג ליום.
•אטרקציות:
- Pù Luông Thuyền & Hoa - פו לונג, שמורת טבע מדהימה, טיול ליום שלם, שעתיים נסיעה לכיוון ולמרות שתכננו ללכת - ברגע האמת החלטנו לוותר.
- Hang Dơi Kho Mường - קבוצת מערות, יש גם אגם, אם נוסעים לפו לונג אפשר לעצור בדרך, לטעמי לא שווה נסיעה במיוחד - מעל שעה נסיעה לכיוון.
- Thung Khe Pass - נקודת תצפית על כל עמק מאי צ׳או, לנסוע בראות טובה.
- Viewpoint Mai Chau
- Nà Tang - כפר נוסף וקטן יותר, אם רוצים לגוון אפשר לעשות שם לילה, הגענו והבנו שעבורינו זה מיותר.
- Nhót Village - נקודה של שדות יפים
- Chiều Cave Di Tích Hang Chiều - אלף מדרגות! שווה בשביל האתגר. לא נוף משוגע. אפשר למטה להשאיר את האופניים/אופנוע בשמירה בחינם. כניסה עולה 20,000 דונג. +84 83 839 8122
- Gò Lào Waterfall - מפל מקסים, בהתחלה של מה שנקרא ״הלופ הקטן של מאי צ׳או״.
- Suối Nước Nóng Bò Ấm - גולת הכותרת של מאי צ׳או מבחינתי, מעיינות חמים מדהימים, חזרנו פעמיים למרות שזה רחוק. 20 אלף דונג כניסה, יש גם חניה ב-10,000 דונג - אנחנו פשוט שמנו את האופנועים טיפה יותר למטה והיה בסדר. נותנים מגבות במקום.
- Thác Tạt Nàng - מפל נוסף, יותר מרשים מהראשון, ממש קרוב למעיינות החמים.
- Mai Chau Hideaway Lake Resort - ממליצה ללכת לא בשביל בריזורט אלא בשביל הנוף המדהים שיש מהמרפסת שלו. יש להם גם מסעדה שאמורה להיות אחלה, קצת יקר לתקציבנו אז לא ניסינו.
- Sunset Viewpoint - נקודה למתמידים, לא נסענו, אמורה להיות עוצרת נשימה איך לא - בשקיעה.
•אוכל:
- Quán 3 Chị Em - מקומי ומעולה, מחירים ממש טובים, התפריט באנגלית אבל הכי באווירה אותנטית בסוג של מרפסת במבוק כזאת.
- Cafe Duy Tùng - אמור להיות אוכל טעים אבל ביום שבאנו לא הגישו אוכל אז הסתפקנו בשתיה.
- SÁP Coffee & Tea - לא ניסינו, אמור להיות אחלה.
•כללי:
- Winmart - סופר, אין לו מיקום בגוגל אבל הוא נמצא ליד Công Ty TNHH Quốc Đại.
•מעבר:
הזמנו לימוזין דרך וין בחזרה להאנוי, עלה 250 אלף דונג ויש שלושה או ארבעה ביום.
מהאנוי לקחנו טיסה פנימית של שעה וחצי לדננג שעלתה 32 דולר כולל כבודה אצל קלי (בחרנו בטיסה כי הסליפר הוא 17 שעות ועולה 25 דולר שזה ממש כמעט אותו דבר). מדננג לקחנו מונית משותפת עם שתיים שפגשנו שם להוי אן, ב-400 אלף דונג (זה קצת יקר, אפשר היה להוריד אותם עוד, אבל זה התחלק לנו טוב ל-100 אלף כל אחד אז החלקנו).
בגלל שכבר הייתי בהוי אן בתחילת הטיול לא אוסיף לה פרק שני, הוספתי כבר שם את מה שעשיתי גם בסיבוב השני.
המעבר הבא היה מהוי אן לדלאת, סגרתי דרך און הסוכנת המקסימה סליפר VIP ב-570 אלף דונג, אין לזה שום הצדקה ואפשר לקחת את הרגיל ב-500 אלף הם בול אותו דבר רק עם וילונות.
יוצא כל יום בשעה 16:00, אספו אותי מההוסטל והגענו ב-6:30 בבוקר שלמחרת.

דאלאת - Da Lat

•הגעה:
הגעתי ב-6:30 בבוקר לתחנה שנקראת Bus Mai Linh, ראיתי בגוגל מפס שאנחנו עוברים בדרך לשם ממש קרוב להוסטל שלי וביקשתי שיורידו אותי בדרך כדי לחסוך לי את ההליכה.
•לינה:
הזמנתי מראש דרך Booking.com שני לילות אצל Phuong hong hostel, חדר פרטי ב-170 אלף דונג ללילה.
•תנועה באזור:
אין מנוס, אופנועים. יש כאן הרבה סוכנויות ברחובות שמציעות אופנועים להשכרה, גם בהוסטלים אפשר למצוא. חלק מהסוכנויות מציעות גם איזי ריידרים.
•אטרקציות:
- Pongour Waterfall - המפלים הכי שווים באזור, קצת הליכה פנימה ומגיעים. אמנם שעה וקצת נסיעה לכיוון אבל שווים את זה ויש הרבה עצירות יפות בדרך. כניסה 20 אלף דונג, חנייה לאופנוע עוד 5,000 דונג.
- Linh Ẩn Pagoda - פגודה מטורפת, גם המתחם העליון וגם התחתון.
- Thác Voi - מפל חביב אבל לא כל כך אפשר להכנס, עם נוף לפגודה, 40 אלף דונג כניסה.
- Cường Hoàn Silk - מפעל להפקת משי מהתולעים. האמת אני לא קלטתי לאן אני נכנסת עד שכבר הייתי בפנים, לא ממליצה לטבעונים כמוני. כניסה 10,000 דונג.
- Văn Hải Đi Nắng - מטע דרגון פרוט ומאחוריו עצים של פלפל שחור! לא איזה אטרקציה וואו אבל אם נמצאים באזור נחמד לראות.
- Cơ Khí Phú Hiệp - בחורה שמכינה דברים מבמבוקים וקליעת סלים עבודת יד. גם לא וואו אבל אם עוברים בכפר אפשר לעצור לראות.
- Trang Trại Dế Anh Tuấn - משפחה שמכינה האפי ווטר (happy water) עם כל התהליך, יש להם במרתף גם את היינות עם הנחשים בפנים והכל. גם כאן בדיעבד לא בטוחה שהייתי נכנסת - בנוסף ליין אורז הם גם מגדלים שם מגוון גדול ומבחיל של חיות וחרקים למאכל.
- Mê Linh Coffee Garden - מטעי קפה עצומים, גם פה הייתי מוותרת לטעמי האישי - מגדלים שם סמורים בכלובים כדי שיאכלו את הפולים וישתמשו בהם למכור את הקפה שיוצא לתיירים.
- Choy Flower Garden
- Tà Nung - תצפית כיפית עם אגם
- Picnic Hồ Tuyền Lâm - עוד תצפית עם אגם
- Clay Tunnel - כניסה 100 אלף דונג לאדם. פארק עם המון פסלים והיסטוריה, דברים שמגניב ומרהיב לראות.
- Lavender Dalat Tourist Area - שדות לוונדר, שווה לבוא בעונת הפריחה (יוני יולי לא יהיה כלום, דצמבר ינואר עונה טובה). 50 אלף דונג כניסה לאדם, יש גם קפה חמוד עם נוף יפה.
- Tuyen Lam Photo Spot - עוד תצפית
- Datanla New Alpine Coaster - סוג של ״רכבת הרים״ שמסיירת באזור יפה, מובילה למפל Datanla Waterfall היפה. המקום גם מציע אומגות, סנפלינג, פארק חבלים או סתם ספוט נעים לפיקניק או כוס קפה לרקע הטבע ובכיף אפשר לבלות שם חצי יום. כניסה למפל ונסיעה הלוך ושוב ברכבת עולה 190 אלף דונג לאדם - שימו לב שאתם לוקחים את המסלול הארוך כי יש שניים.
- Xóm Lèo Đà Lạt - תצפית מעולה לשקיעות ובמיוחד לימים של ערפל!
- Nam Anh Farm Dalat - Strawberry’s and Rose - חוות גידול תותים, חשוב לבוא בעונה - לא הייתי כי אמרו שהתותים לא טובים עדיין.
- Vườn Hoa Cẩm Tú Cầu - שדה עצום של פרחי הידראנגה, גשר שנראה כמו חיקוי של גשר הידיים בדננג, מקום נחמד לתמונות בעיקר, חשוב לבוא בעונה. כניסה בעלות 30 אלף דונג לאדם.
- Tiger Cave - טיול רגלי בפארק מקסים וטבעי, מערה שווה והמפל מדהים. חשוב לבדוק שפתוח לפני שמגיעים כי לעיתים קרובות סוגרים מחשש לשיטפונות.
- Golden Buddha Pagoda - למי שלא נמאסו עליו המקדשים עד כאן.
- VIEW LANGBIANG - עוד תצפית
- Crazy House - נכנס באטרקציות כי אפשר להגיע גם לא כדי לשתות בבר. כדי להכנס צריך לקנות משקה, מדובר בבר/מלון שבנוי כמו בית מבוך משוגע. חוויה.
*האטרקציה העיקרית שאנשים מגיעים עבורה לדלאת היא סנפלינג מפלים שאותו לא עשיתי והוא עולה מיליון ו-400 אלף דונג לאדם, אבל כן נסעתי לסיור יום באזור עם איזי ריידר מקסים ודובר אנגלית, דרך חואן הסוכן, סיור שעלה 650 אלף דונג מ-8:00 עד 17:00.
•אוכל:
כמעט ולא אכלתי בשהות שלי בדלאת, אז אין כל כך המלצות לצערי, אבל העיר מפוצצת במסעדות וקולינריה ברמה גבוה יחסית לויטנאם - מספיק לפתוח גוגל מפס וללכת לפי דירוג המסעדות שהוא מציע.
- Cơm Gà Thanh Thanh - אוכל מקומי טעים בפאתי דלאת (קרוב לפגודה של לין), יש גם טופו והכל.
- Mì Ý Là Pasta - מקום קטן של משפחה שמכינה אחלה פסטות.
•כללי:
- May May Apartments Da Lat - בקומת הקרקע של בית הדירות הזה יש סופר מעולה עם דברים שלא ראיתי ברשת הויטנאמית הרגילה.
•מעבר:
- 26 Đ Phạm Ngũ Lão - סוכנות מעולה שסידרה לי נסיעה למוי נה בשעה 7:30 בבוקר, סליפר בעלות 250 אלף דונג.

מוי נה - Mui Ne

•הגעה:
הגעתי בשעה 11:00 למוי נה, עיירת חוץ בפאן תייט (Phan Thiet). הורידו אותי בכניסה להוסטל.
•לינה:
בניגוד לבדרך כלל קצת ארחיב כאן יותר.
חיפשתי משהו שקט זול וכמה שיותר מבודד לחוויה שלי במוי נה ולכן סגרתי 2 לילות דרך אגודה במקום EVA Hut Mui Ne Homestay, בעלות 158 אלף דונג לשני הלילות. זה ענה על מה שחיפשתי אבל אני לא ממליצה על הדורמז שם (יתושים, חרקים, חתולים ולא נקי) אבל חדר פרטי אולי יהיה סבבה.
רוב התרמילאים וגם אני אם הייתי מגיעה לשם במצב רוח אחר, ישנים במקום iHome Backpacker Resort - שהוא ממש על החוף ויש בו גם בריכה.
לאורך כל קו החוץ יש עשרות מקומות לינה וריזורטים, Nice beach location זה אזור מעולה איפה שהטיילת, אבל לא קריטי כי הכל ממש מרחק הליכה
•תנועה באזור:
לא חייבים להתנייד פה לשום מקום, אפשר להסתפק בהליכה ברגל ממקום למקום. להרפתקנים שרוצים לחקור - יש השכרת אופנועים בכל פינה ברחוב הראשי.
•אטרקציות:
אני לא עשיתי כלום חוץ מלהיות בים.
מי שרוצה לצאת לסיורי דיונות שקיעה וזריחה כל ההוסטלים כמעט מציעים את זה עם הסעות מההוסטל וחזרה בג׳יפים פרטיים (500 אלף דונג ~) או בהצטרפות לסיור משותף (150 אלף דונג לאדם~).
- Nice beach location - טיילת נחמדה
- Chùa Thiện Quang - מקדש גדול
- White Sand Dunes - המקום של הדיונות הלבנות
- Chùa Bình Nhơn - מתחם מקדש בודהות מוזהבות
- Nhà Thờ Giáo Xứ Kim Ngọc - כנסיה קתולית גדולה
- Prince’s Castle - טירה עתיקה
*יש המון נקודות יפות על החוף לתצפית ולשקיעה, חפשו ברגל או בגוגל מפס.
•אוכל:
גם כאן לא אכלתי יותר מידי, ממליצה על שני מתחמי מזון מקסימים שמרכזים המון מטבחים במקום אחד ואווירה טובה.
- Dong Vui Food Court
- Big chill fun in Food Court - Khu ẩm thực Mũi Né
*יש במוי נה אחלה אוכל, בתי קפה, שייקים - רק לצאת לחקור.
ממליצה גם על דוכני הפירות ברחוב הראשי שמוכרים פירות טריים ומדהימים בכל יום.
•כללי:
- VAN TIN TRAVEL - סוכנות שראיתי שמשכירה אופנועים, מארגנת סיורים ודואגת לאוטובוסים, לא ניסית אבל נראה שרוב התיירים כאן משתמשים בה
•מעבר:
קניתי דרך ההוסטל כרטיס נסיעה להו צ׳י מין, יש אותם כמעט בכל שעה ביום והעלות נעה בין 190 ל-250 אלף דונג לפי השעה שנוסעים. איסוף מההוסטל.

הו צ׳י מין (סייגון) - Ho Chi Minh (Saigon)

•הגעה:
האוטובוס הוריד אותנו בשעה 21:30 ממש קרוב לבורגר קינג בכתובת הזו: Burger King Phạm Ngũ Lão (יש כמה שימו לב); זה יחסית קרוב לאזור המרכזי ולהוסטלים וסביר לחלוטין ללכת משם ברגל.
•לינה:
סגרתי מראש דרך אגודה שני לילות אצל Nhà Hàng Hương Huế- 9 Hostel & Bar שהיה אחד מהזולים שמצאתי והפתיע לטובה ממש! (צריך להקליד את השם הזה בדיוק כי יש עוד אחד עם אותו שם אבל של דירות ובמיקום ומחירים אחרים). ממליצה מאוד, דורמז נקיים ונעימים ויש גם אופציה לחדר נשים בלבד, מזרונים עבים ורכים! מזגן, שירותים ומקלחת נקיים וחדשים, קבלה 24 שעות, עלה לי 250 אלף דונג לשני לילות.
•תנועה באזור:
העיר עצומה, מרחקים קצרים אפשר ברגל אבל אין מנוס מלהשתמש בתחבורה ציבורית (שהייתה נהדרת! מדוייק לפי גוגל מפס וזול ברמות - 6,000 דונג לנסיעה של שעה! אפשר גם גראב אם מעדיפים אבל זה כמובן יקר יותר, גראב אופנוע זול בערך פי שלוש ממכונית. יש המון השכרת אופנועים אבל גם לנהגים המנוסים לא הייתי ממליצה להסתכן בזה.
ראיתי ברחוב אופניים ציבוריים להשכרה (סטייל תלאופן וכאלה) שעולים 5,000 דונג לכל חצי שעה - של חברת TNG
•אטרקציות:
היו לי רק 24 שעות והמז״א היה גרוע אז אני כן אכתוב את מה שבדרך כלל עושים אבל זה לא יהיה מנסיון לצערי.
אז בקצרה, זו עיר סופר אירופאית בוייב שלה, לא מזכירה כמעט בכלום (חוץ מכמות האופנועים והתנועה) את ויטנאם שהכרתי עד כה; אפשר למצוא פה פשוט הכל, אטרקציות לילדים, קניונים, מוזיאונים, אומנות, מקדשים, היסטוריה, מסעדות ברמה גבוה מכל העולם - אז המלצה שלי לבוא ממוקדים מראש כדי לא להתפזר לכלום.
סיור למערות קוצ׳י
שיט במקונג דלתא (דלתת המקונג)
מוזיאון הו צ׳י מין
צפייה בתאטרון בובות מים
גן חיות
- Bình Quới Tourist Village Làng Du Lịch Bình Quới
- Suoi Tien Theme Park
- Dam Sen Water Park
ועוד ועוד, לצערי אין לי עוד מה להמליץ אז לכו לחקור באינטרנט הנפלא!
•אוכל:
הו צ׳י מין עיר מטורפת בקולינריה שלה, אפשר למצוא פה כל מה שרק תרצו וברמה מעולה - צרפתי, איטלקי, מקומי כמובן, סושי, ים תיכוני, קונדיטוריות, רשתות עולמיות של פאסט פוד - פשוט הכל. אז עצה שלי, להתייחס לזה כמו טיול בעיר באירופה, לבחור מראש איפה אוכלים ולהתנהל בהתאם כי פשוט חבל לפספס את כל המטעמים שיש לעיר להציע.
- Filthy Vegan - איטלקי טבעוני
- Hellas - Traditional Greek Cuisine - יווני
- The Vintage Emporium Đa kao - בית קפה
- Organik Kitchen Saigon - בית קפה טבעוני
- Here & Now Vegetarian (Restaurant & coffee) - מסעדה צמחונית
- Veganizta - מסעדה צמחונית ״טרופית״ מעולה!!
- BEIRUT Villa District 2 - Restaurant & Shisha Lounge - מסעדה ים תיכונית, קצת יקרה יותר מתקציב תרמילאי אבל כל כך מעולה!!! במיוחד למי שרחוק מהבית כבר כמות זמן מכובדת כמוני :)
•כללי:
- Saigon Photo Centre - מקום לתמונות פספורט מי שצריך.
•מעבר:
דרך סם מסוכנות סיאם טראוול, קניתי כרטיס לפנום פן, קמבודיה - שעלה 650 אלף דונג ואסף אותי מהסוכנות שלהם בשעה 8:30 לנקודת יציאה של האוטובוס שיצא בשעה 9:00 (יש כמה ביום, משעה 7:00 עד 14:30). הנסיעה אורכת כ-6 שעת ויש אפשרות להפיק בגבול את הויזה בעצמך בעלות 30$ (אופציה שנראתה לי בסדר גמור והסוכן דאג להבהיר שאני ממש לא רוצה לבחור בה, בלי הסברים שאפשר להבין מהם סיבות) או לתת לנהג להפיק עבורך בעלות 40$.
אחרי 3 שעות נסיעה בערך, יורדים בצד של ויטנאם ומעבירים תיקים בשיקוף.
חוזרים לאוטובוס נוסעים 20 שניות ויורדים בצד של קמבודיה (הפעם בלי תיקים) להחתים דרכונים.
אחד הבחורים של האוטובוס נשאר להחתים את הדרכונים והשני בנתיים לוקח אתכם לאכול.
כשיורדים שם יש כל מיני רוכלים שמוכרים סים והחלפת כסף, לא עשיתי כי העדפתי לעשות בעיר בחנות מורשית שיהיה לי למי לחזור אם זה לא עובד.
כל הפרוצדורה לקחה קצת יותר משעה.
התחנה שבה האוטובוס מוריד בפנום פן נקראת st 286, שזה יחסית במרכז העיר ובמרחק הליכה.

ספר טלפונים

סוכנים:
אן - +84 91 359 98 85 (ויזה)
סוכנת - +84 90 416 09 18 (ויזה)
הואונג דאו - +84 98 445 72 67 (ויזה)
קני - +84 90 461 24 75 (ויזה + הוי אן וצפונה)
רוז - +84 168 415 9586 (ויזה + הוי אן וצפונה)
נאם - +84 98 384 82 80 (ויזה)
קלי - +84 94 722 25 98 (ויזה + הוי אן וצפונה)
ויקטור - +84 97 477 98 70 (קאטבה)
האפי - +84 33 809 7000 (לופ הא ג׳יאנג)
ביבי - +84 97 951 02 44 (לופ הא ג׳יאנג)
דונג - +84 90 355 94 41 (הוי אן ודרומה)
און - +84 90 502 54 31 (הוי אן ודרומה)
חואן - +84 90 884 56 00 (דלאת)
סוכנת נסיעות - +842633556022 (דלאת)
סאם - +84 83 461 9057 (הו צ׳י מין)
מדריך - +84 38 793 0953 (הו צ׳י מין)
ספה - +84 83 279 9998 (הו צ׳י מין - מערות קו צ׳י)
בתי חב״ד:
האנוי - +84 83 872 8225
הוי אן - +84 90 135 67 70
הו צ׳י מין - +84 28 3910 0181
מאמות בסאפה:
שושו - +84 163 659 2370
טום טום - +84 91 397 03 24
לה לה - +84 34 674 9275
שאו - +84 32 784 0914
קו - +84 98 239 74 43
פאנג - +84 33 594 7402
סאן - +84 91 909 63 20
זיזי - +84 98 838 30 72
סי - +84 37 408 0637
סו - +84 97 324 75 86
סיסי - +84 168 999 7564
קר - +84 164 571 3361
צ׳ו - +84 85 670 0885 (מומלצת עם ילדים)
סונג - +84 91 168 05 54
סיורי אוכל האנוי:
טראנג - +84 97 733 61 96
פיניקס - +84 164 541 5186
הוסטלים:
מאי צ׳או, וין - +84 84 842 5386
הוי אן, מיס טין - +84 98 288 50 24
הוי אן, קאלם האוס - +84 97 456 1057
מוי נה - +84 97 529 10 84

טיפים

  • גוגל מפס: להשתמש ללא הרף. עבור הויטנאמים זה הכל - וייז, מוביט, דירוג של מסעדות, מלונות ואטרקציות… מה שהופך את המפס לפלטפורמה ממש מעודכנת וטובה בויטנאם, בערך להכל. אז לא לחשוש לעקוב אחרי מסלול תחבורה ציבורית שהמפס מציע או לחפש בו מסעדות לפי דירוג בקרבה אליכם.
  • גוגל טרנסלייט: שאלוהים, בודהה או וואט אבר יעזור להם, הויטנאמים לא מבינים מילה באנגלית. להוריד וייטנאמית למצב אופליין ואפילו להכין פתק עם כל מיני צירופים בסיסיים שכבר יהיו לכם מוכנים… למשל: אפשר לישון כאן?, בלי בשר, שלום, תודה וכו׳...
  • קבצנים: בניגוד למדינות אחרות באסיה כמעט ולא ראיתי בויטנאם קבצנים והומלסים אבל במידה ונתקלים, לא לתת לילדים ממתקים (עד כמה שזה מפתה) ולהשתדל לא לתת להם כסף אלא לקנות להם קצת אורז, מים, לחם… ולא ליפול בפי שהם מובילים אתכם לחנות ספציפית ומראים לכם מה לקנות להם כי אחרי שתלכו הם יחליפו את מה שהבאתם להם בחזרה בכסף ששילמתם עליו.
  • הום סטיי: אז אמנם הום סטיי ויטנאמי הוא לא באמת ליטרלי לישון אצלם בבית אבל באיזשהו מובן - אנחנו בכל זאת מתארחים אצלם אז בבקשה מכם, תשאירו אחריכם נקי ומסודר, תחלצו נעליים כמנהג המקום ותנהגו במשפחה בסבלנות ובנימוס (גם כשהם לא יודעים אנגלית וזה הכי משגע שיש).
  • כסף: שימו לב ותלמדו טוב את השטרות שלהם, זה מבלבל נורא בהתחלה כי הכל באותן ספרות וצבעים ומלא אפסים שאת מאבדת את הריכוז לשניה ושילמת מיליון במקום מאה, ולא כל הויטנאמים יסבו את תשומת ליבך לטעות…
  • גנבות: אז לשמחתי ולתחושתי אחרי חודש טיול ממש לא מדובר בבירת הכייסים והגנבות, אבל כן חשוב לא להיות שאננים - להסתובב תמיד עם הדרכון והכסף עליכם (רצוי מקדימה), כשהולכים עם תיק גב לסגור את הריצ׳רץ׳ לאחד הצדדים ולא לאמצע למעלה, אם יש כספת בחדרים בהחלט אפשר להשתמש ואני ממליצה על כיסוי לטלפון שמתחבר אליכם בחוט שזה מעולה נגד גניבות וגם סופר נוח כשמרכיבים אתכם על אופנוע ואתם רוצים לצלם.
  • לייף סטרואו: מדובר בבקבוק רב פעמי עם שני פילטרים, אחד גדול ללכלוכים גסים והשני קטן ועשוי פחם לכל הבקטריות, כימיקלים וכו׳ שהופכים את המים באסיה ללא ראויים לשתיה. אפשר למלא אותו מכל ברז, מצינורות, מנחלים ומפלים שהמים בהם מתוקים, זורמים ויחסית צלולים ובגדול הוא גלגל הצלה בטיולים ארוכים במזרח. הקנייה הכי טובה שלי לפני הטיול הזה, חסך לי מאות שקלים והמון פלסטיק, אני יכולה לספור על שתי ידיים את כמות הפעמים שקניתי בקבוק מים בחמישה חודשים האחרונים. אפשר להזמין מאמזון; את הפילטר הקטן צריך להחליף כל 1,000 ליטר (בערך 3 חודשים). *יש לזה עוד הרבה תחליפים שאחד מהם זה הקטדין be free שהיא שקית שתייה עם פיה וגם כן מעולה ממש.
  • מרק פו - לטבעונים והכשרים שימו לב שאם אתם לא במסעדה צמחונית גם אם ביקשתם בלי בשר ורק עם ירקות הציר עצמו של המרק תמיד מתבשל עם עוף (ולפעמים עם עוד דברים).
  • עוד אזהרת מזון - חשוב ממש גם לטבעונים והכשרים, הויטנאמים לפעמים אוכלים משהו שנראה כמו פריכיות אורז כאלה מטוגנות בשמן עמוק, שזה טעים ברמות על - אבל יש להם עוד מאכל שנראה זהה לחלוטין ועשוי מפירות ים, אז חשוב לשים לב ולוודא.
  • מאכל חובה - תגידו לי תודה אחר כך, אתם חייבים לטעום בהקדם מנה שנקראת Bun Bo nam Bo - אטריות אורז (בו זה בקר, אפשר לבקש צמחוני - צ׳אי - chay) מבושלות ומוגשות עם ירקות ובצל מטוגן ורוטב חמוץ מתוק - זה מעדן האלים באמת, ועוד יותר אם אתם מצליחים לאכול את זה במסעדה בשם Bách Phương Restaurant - Bún Bò Nam Bộ בהאנוי שמתמחה במנה הזו במיוחד.
  • נעליים בסליפר - בויטנאם מורידים נעליים לפני העליה לסליפרים ונותנים לכם שקית לשים אותן, בעצירות הם מחלקים כפכפים; כך שאם מזג האויר מאפשר - ממליצה להגיע עם נעל שקל להוריד מצד אחד ומצד שני עם גרביים כדי שלא תדרכו על מרבדי הבקטריות ברגליים חשופות.
  • וזהו! כתבתי את הסיפור דרך הזה לאורך כל החודש בויטנאם ולא בדיעבד כדי שהוא יכיל כמה שיותר מידע ודברים קונקרטיים… אני אשמח לענות על שאלות ולהסביר דברים למי שצריך, תהנו בויטנאם!!!🇻🇳

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )