(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

רג'סטאן

שבועיים בערים פושקר, אודייפור, בונדי ולקינוח- ספארי רהנטהמבור. כל ההמלצות שאסור לפספס!

תאריך הטיולOctober 2019
משך הטיולשבועיים
עונה מומלצתספטמבר- מרץ

רקע

רג'סטאן היא המדינה הגדולה ביותר בהודו. פירוש שמה הוא ארץ המהרג'ות- המלכים ההודים, והיא אכן מלאה בארמונות, מבנים מפוארים, מקדשים ואגמים יפים. האקלים כאן חם כיאה למדינה מדברית, ולצד גמלים פילים וסנאים קטנים, תוכלו לפגוש תרבות מעניינת ועשירה, מלאה בהיסטוריה, עתיקות, וטבע מהמם.

אנחנו בילינו כאן שבועיים קסומים, בערים פושקר, אודייפור ובונדי, ובספארי בסוואי מדפור.
בפרקים הבאים אפרט על כל עיר, האטרקציות שבה, מקומות לינה ומסעדות מומלצות.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

פושקר

עם נוף מדברי, שוק תוסס ואווירה של הסרט אלאדין- לא סתם הפכה פושקר למעוז הכיבוש הישראלי. ברחוב של בית חב"ד תמצאו מסעדות שמגישות שקשוקה וחומוס, הוסטלים בבעלות ישראלים ושלל שלטים בעברית. באופן כללי כמות הישראלים שפגשנו פה הפתיעה אותנו מאוד, והיתה חריגה יחסית למה שפגשנו עד אז בהודו...
אנחנו היינו בפושקר 5 ימים, ובדיעבד, הייתי משקיעה כאן 3 ימים ומשאירה יותר זמן למקומות אחרים.


הגעה והתניידות

מתחנת הרכבת באג'מיר, לקחנו מונית בעלות של 250 רופי לפושקר. הנסיעה נמשכה כחצי שעה.

בפושקר ניתן להשכיר טוסטוס בעלות של 250 רופי ליום.
זוהי דרך הכי זולה ונוחה להתניידות (למי שלא בעניין כמובן שישנם גם טוקטוקים ומוניות) ומומלץ לנסוע בסביבה וליהנות מהנוף המדברי, עצי השיטה, המקדשים והאגמים.


לינה

Elephant- למי שרוצה להתרחק מכל הבלאגן, מומלץ לישון כאן. ההוסטל ממוקם במרכז השוק, רחוק מהרחוב הישראלי, יש בו חצר נעימה וגדולה וחדרים מרווחים ונקיים. באבו בעל המקום יפנק אתכם בתמורה ללימוד מילים בעברית...
עלות: 700 רופי לזוג.


אז מה עושים?

* השוק של פושקר- המקום שבו תוכלו למצוא את הבגדים, התכשיטים (אפשר גם בעיצוב אישי כמובן), הבדים והמזכרות הכי זולות בכל הודו... רחובות מלאים בחנויות, דוכנים ומוכרים שכבר מזמן מדברים עברית.

* האגם של פושקר- אגם מלאכותי, שלפי הדת ההינדית נוצר במקום שבו שמט האל בראהמה פרח לוטוס מידו. מכאן גם שמה של פושקר- לוטוס כחול. על פי אמונה זו, טבילה באגם מרפאת מחלות גופניות ונפשיות. כל אלה הופכים את האגם למאוד קדוש, ותצטרכו להוריד נעליים בקרבתו. הפעילות העיקרית כאן היא לשבת על הטריבונות, ולצפות בשקיעה היפהפיה, ובטקסי הפוג'ה (תפילה ופולחן). היזהרו מאנשים שינסו לדחוף לכם כל מיני פרחים או צמידים "קדושים", ואז יבקשו כסף על "הברכה"...

* מקדש הקופים Savitri Temple- סבטירי היא אחת מנשותיו של האל בראהמה, והמקדש לכבודה נמצא על גבעה קצת מחוץ לעיר. כדי להגיע אליו, יש לטפס כשעה בגרם מדרגות ארוך, או, לעצלנים כמונו- רכבל הלוך חזור בעלות של 127 רופי לאדם.
המקדש עצמו לא מרשים במיוחד, אבל העניין המרכזי הוא הנוף היפה שנשקף מלמעלה, תצפית נהדרת על פושקר והאגם. בנוסף- שמו השני של המקדש לא ניתן לו סתם, ותוכלו לצפות כאן בהמוני קופים שבאים לנסות את מזלם ולהשיג קצת אוכל מהתיירים הרבים שפוקדים אותו.
שימו לב שהמקדש סגור בשעות 12:00-14:00, ובימים עם מזג אוויר לא טוב הרכבל לא עובד.

*Brahma temple- בראהמה הוא אחד משלושת האלים המרכזיים בדת ההינדית, אך מקדשים לו הם נדירים ביותר. המקדש בפושקר הוא הידוע ביותר, ותצטרכו להיות סבלניים ולחכות בתור ארוך יחד עם כל העולים לרגל כדי להגיע אליו...


מסעדות שאסור לפספס

- Cafe Natures Blessing
בית קפה קטן ומקסים, שמגיש אוכל בריא וצמחוני.
תוכלו להתפנק בקערות סמודי, גרנולה, סלטים שווים, ולחמים שנאפים במקום.
הכל טרי, נקי ומושקע בטירוף!

- Lagughing Buddha's
מסעדה טבעונית מצוינת. תוכלו למצוא אוכל הודי, סלטים, המבורגרים, קינוחים, שייקים, והכל- טבעוני!
בנוסף, חלק מהרווחים של המסעדה מושקעים בקהילה המקומית.
ממליצה בחום על עוגת הבננה והחמאת הבוטנים שנאפית במקום!

- Niyama Cafe בית קפה מוצלח עם מנות הודיות טעימות וארוחות בוקר שוות
- Little Italy מסעדה איטלקית עם פסטות ופיצות טעימות.

אודייפור

העיר הלבנה, או בשמה השני- ונצייה של הודו! אודייפור היא עיר בסגנון אירופאי, עם בניינים לבנים, ארמונות שיש, גנים מטופחים ומקדשים יפהפיים. העיר שוכנת על אגם פיצ'ולה, שבמרכזו שני איים קטנים ועליהם מלונות מפוארים. אנחנו היינו כאן 5 ימים.


הגעה

הגענו לכאן ברכבת מפושקר (יותר נכון מאג'מיר, כחצי שעה מפושקר) שעלתה 650 רופי לאדם. משך הנסיעה הוא כ5 שעות. את הכרטיסים אתם יכולים לקנות דרך סוכן, או לבד יום לפני בתחנת הרכבת. מה שאנחנו היינו עושים זה להיכנס לאפליקציה goibib , בודקים כמה הכרטיס אמור לעלות, וככה מוודאים שהסוכן לא גוזר עלינו מחיר לא הגיוני...


לינה

minerwa- הוסטל ששייך לבחור הודי חמוד שהיה נשוי לישראלית, ולכן תמצאו בו לא מעט מטיילים ישראלים... החדרים נקיים, המסעדה טעימה, והצוות מקסים. מחיר ללילה נע בין 500-700 רופי.
אם אין לכם בעיה להשקיע יותר כסף, מאחוריו נמצא ה Grand Minerwa, שמציע אירוח ברמה גבוהה יותר, עם חדרים גדולים ומפנקים (חדרים גם ב1200 רופי ומעלה...).

Panda Backpacker- אם תרצו להתרחק מהישראלידה במינרווה, הפנדה היא רשת הוסטלים נהדרת בכל הודו, חדרים עם שירותים ומקלחת בפנים נעים בין 700-800 רופי, תלוי בסוג/ מזגן וכו', ויש אפשרות גם לדורמס.


אז מה עושים?

*מופע פולקלור רג'סטני- רקדניות מטורפות, תלבושות מיוחדות, נגנים, מופע בובות, איש שבולע גחלים ומה לא... זה בהחלט היה ערב נהדר ואנחנו מאוד ממליצים. 150 רופי לאדם (אם תרצו לצלם תצטרכו לשלם עוד), במוזיאון של אודייפור.

*סיור מודרך בעיר- דרך ההוסטלים תוכלו לסגור סיור עם נהג שיקח אתכם בריקשה צמודה לכמה ממוקדי העניין של העיר. אנחנו חשבנו שנקבל מדריך דובר אנגלית (הדגשנו וביקשנו), שיסביר לנו על כל מקום שנגיע אליו, ובסוף קיבלנו..... נו אתם יודעים, הודי. בדיעבד אני חושבת שעדיף להשכיר טוסטוסים, ופשוט לנסוע לכל מקום באופן עצמאי. אפרט על המקומות שהיינו בהם:

1. Tiger lake- נסיעה של כעשר דקות מהעיר, תוביל אתכם לאגם יפהפה, עם מבני שיש וספספלים לבנים... תוכלו להסתובב במקום, לעשות פיקניק, וליהנות מהנוף. עלות כניסה- 10 רופי.

2. Sahelion- ki- Bari, גן העלמות- גן שנבנה במאה ה18 ע"י המלך, כנדוניה לאשתו ו48 המשרתות שלה. המוטיב המרכזי בגן הוא המזרקות הרבות שמצויות בו, במטרה להפיג את החום הרב... הגן מטופח מאוד, מלא בבריכות מים קטנות, צמחים, פרחים, וסנאים שמתרוצצים בדשא. עלות כניסה- 100 רופי לאדם.

3. שוק התבלינים- שוק גדול מלא בדוכנים של תבלינים הודים, צבעוניים ונהדרים. פגשנו שם את רונאק (אל תדאגו, הוא כבר ימצא אתכם), שלקח אותנו לדוכן המושקע שלו, שם הסביר לנו בפירוט התבלין ההודי מסאלה, ועל שמנים אירוודים שהם מכינים מקריסטלים ועשבי מרפא. בסוף הוא גם פינק אותנו בצ'אי, ואחרי מחנק קל, למדנו שאם זה לא שורף בגרון, זה לא מסאלה!

*שיט באגם- אחת האטרקציות המרכזיות בעיר, היא שיט באגם פיצ'ולה. אם אתם מדמיינים שיט רומנטי לצלילי כינורות- שכחו מזה, אתם תחלקו את הסירה עם לא מעט הודים רעשניים... אבל, הנוף של השקיעה והמבנים האירופאיים היפים, לגמרי שווה את זה.
עלות סירה: 300 רופי לאדם לא בשקיעה ו400 רופי בשקיעה.

*City Palace- ארמון ענק שהיה שייך לשושלת מהר'גות. בארמון תוכלו להסתובב בין החדרים, ולהתרשם מציורי הקיר, הרהיטים היפים, הפסיפס והעיצוב המיוחד. עלות כניסה לארמון היא 300 רופי לאדם, אבל אם תגידו שאתם סטודנטים ותציגו איזה כרטיס בעברית, תוכלו להיכנס ב100 רופי. את שאר הכסף, אני מאוד ממליצה להשקיע בהדרכה. הארמון ענק ומלא במידע, ובעלות של 400 רופי, תוכלו לקבל סיור מודרך של שעה. אנחנו ביקשנו מהפקידה בקבלה שתמליץ על המדריך הכי טוב שלהם, שמדבר אנגלית בצורה שוטפת, ולא התאכזבנו.

*הרכבל של אודייפור- הרכבל מגיע למקדש קטן ולא מרשים כ"כ, שממוקם על גבעה גבוהה. מה שכן, הנוף פשוט מדהים! תצפית על כל אודייפור- הארמונות, האגמים וכמובן השקיעה המהממת (צאו כשעה לפני כדי לא לפספס אותה). עלות כניסה: 215 רופי לאדם הלוך וחזור.


מסעדות שאסור לפספס

Neelam- עשו לעצמכם טובה, ולכו לאכול שם! אנחנו התאהבנו וזו הפכה להיות למסעדה הקבועה שלנו...
מדובר על דאבה, פשוט מסודרת ונקייה יותר, עם טאלי מדהים (יש גם ריפיל לא לדאוג), ושלל תבשילים הודים משובחים. המחירים זולים, והשירות נהדר!

Millets of Mewar- מסעדה שמתמחה באוכל טבעוני ובריא, נעימה ומעוצבת בצורה כייפית! היא קצת יקרה, אבל כשבא לכם להרגיש קצת במערב... זה המקום.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

בונדי

עם מבנים כחולים, מבצר מרשים, מקדשים מלאי קופים וטבע נהדר, בונדי היא אחת מהערים החמודות ביותר ברג'סטאן, ומשום מה היא עדין לא לגמרי כלולה בשביל החומוס... אנחנו בילינו כאן שלושה ימים, אבל אם לא היינו קצרים בזמן כנראה שהיינו נשארים יותר.


הגעה והתניידות

הגענו לכאן ברכבת מאודייפור בעלות של 280 רופי לאדם. הנסיעה נמשכה כארבע שעות. מכיוון שהגענו ב23:00, סגרנו מראש עם המלון על ריקשה שתאסוף אותנו מהתחנה, להימנע מחיפוש נהגים בלילה ובחושך...
גם כאן מומלץ להשכיר טוסטוס, בעלויות דומות למחירים בפושקר.


לינה

Taragarh Palace Hotel- הוטסל חמוד עם חדרים ברמה טובה, מקלחת שירותים ומאוורר. מייקל מנהל המקום מקסים, ועזר לנו מאוד בהמלצה על נקודות עניין, ואפילו ליווה אותנו לחלק מהמקומות עם הטוסטוס שלו... מומלץ!
עלות: 500 רופי לזוג.


אז מה עושים כאן?

* מקדש Rameshwar Mahadev- האמת שהגענו לכאן בטעות. תכננו לנסוע למקדש הקופים המפורסם Ban Ganga, אבל הלכנו לאיבוד ובמקום זה הגענו למקדש לא מתוייר בכלל שאליו הולכים רק המקומיים. כדי להגיע אליו תצטרכו לטפס בגרם מדרגות כחול וגדול, ותוכלו לצפות שם בטקסים מיוחדים שהם עורכים. כמובן שלא רגילים שם לתיירים, ומרוב ההתרגשות נוצר תור של 10 דקות כדי להצטלם איתנו!
החוויה שם היתה מיוחדת מאוד בשבילנו, ובהחלט שווה להגיע! בנוסף, ברחובות מחוץ למקדש תוכלו לצפות בערימות של קופים!

*המפלים הקטנים- כ15 ק"מ מבונדי, נמצא מתחם מיוחד, עם מקדש גדול ומרשים, שיושב בשמורה קטנה עם מפל יפהפה. בבריכת המים אפשר לשחות בכיף, וזה מקום נהדר להעביר בו אחה"צ של הפוגה בטבע...
בנוסף למפלים האלו, יש מפלים רחוקים יותר, כשעה נסיעה מבונדי, אנחנו לא היינו שם מפאת קוצר זמן, אבל הם אמורים להיות גדולים ומרשימים אפילו יותר.

*מבצר Taragarh- תוכלו להיכנס ולערוך סיור במבצר, להתרשם מהחדרים המיוחדים, הגינות וכל מה שיש למקום להציע. אנחנו לא רצינו לשלם עבור כניסה 500 רופי (לאדם), אז הקשבנו לעצתו של מייקל מנהל ההוסטל שלנו, ובדוכן הקבלה בכניסה, אמרנו שאנחנו רוצים ללכת רק לגלריית האומנות, שמשום מה, הכניסה אליה היא בחינם. עיקר החוויה במבצר היא התצפית המהממת על כל בונדי על בתיה הכחולים, והנוף הוא אותו נוף מכאן ומכאן... אז פשוט תחליטו אם מעניין אתכם לראות את המבצר עצמו, או שמספיקה לכם התצפית. כך או כך, תלכו!


מסעדות מומלצות

בבונדי יש שוק אוכל נהדר, וכיף מאוד לסתובב בו ולטעום מהמאכלים המקומיים.
בנוסף, יש דוכן צ'אי מצוין של הודי מתוק שעובד על כל כוס צ'אי בדיוק והשקעה, כאילו היא לפחות מנה במסעדת שף...

Lake View- מסעדה מופלאה שיושבת על גדת האגם, עם נוף יפהפה וגינה מופלאה. משום מה, היינו היחידים במקום למרות שהמסעדה מדורגת גבוהה בtripadvisor... אמנם חיכינו לאוכל הרבה זמן כי היה שם בחור זקן שעבד לבד, אבל המנות היו מצוינות ומושקעות! מומלץ ביותר למי שאוהב אוכל הודי.

Energe Cafe- בית קפה מקסים של משפחה מקומית, עם מבחר מנות טבעוניות וגם לא, אחלה של ארוחות בוקר, נחמד לשבת שם, והיחס מעולה!

ספארי רהנטהמבור

על הספארי הנהדר ברג'סטאן קראתי בסיפור הדרך המצוין של ברק נוי כאן באתר.

מדובר על שמורת טבע ענקית (מעל ל1300 קמ"ר!!) מלאה בחיות בר כמו צבאים, אנטילופות, תנינים, קופים, מאות סוגי ציפורים וכו'... גולת הכותרת של הפארק, הוא הטיגריס הבנגלי שמסתובב כאן, ועם טיפת מזל תוכלו לצפות בו. השמורה מחולקת לאיזורים, שלכל אחד מהם מראה קצת אחר, עם עצים, צמחים ומקורות מים יפים וייחודיים.

עד שנות השבעים הפארק היה שטח הציד של שושלת המלוכה ברג'סטאן, וזוהי הסיבה לעתיקות והמבנים המפוארים שנמצאים בשטחו. בנוסף, זוהי גם הסיבה להידלדלות הדרסטית באוכלוסיית הנמרים באיזור (מאלפי פריטים- לעשרות בודדות). למשל, שכשמלכת אנגליה הגיעה לביקור, צדו לכבודה נמר...
בשנות השבעים ממשלת הודו הבינה סוף סוף שחייבים להציל את החיות בסכנת ההכחדה ובראשם את הטיגריס הבנגלי. הפארק הוכרז כשמורת טבע, ובהמשך כגן הלאומי של הודו.


הגעה

הפארק הלאומי Ranthambore שוכן בSawai Madhopur, שהיא עיירה שכוחת אל, סתמית, מלוכלכת ולא נעימה לחלוטין, שכל קיומה מבוסס על הספארי (שהוא מדהים אז אל תדאגו).
הגענו לשם ברכבת מבונדי שעלתה 635 רופי, ונמשכה כשלוש וחצי שעות.
תוכלו להגיע לסוואי מדפור גם דרך כל עיר אחרת ברג'סטאן.


אז איך זה עובד?

השמורה מחולקת לעשרה Zones, כשהמומלצים ביותר הם zone 1-6. בכל יום יוצאים שני סיורים לספארי.
ממרץ עד יוני - סיור בוקר: 06:30-9:30, סיור ערב: 15:30-18:30.
מאוקטובר עד פברואר -סיור בוקר: 07:00-10:00, סיור ערב: 14:30-17:30.
(שימו לב שבפארק עצמו תהיו כשעתיים, ושעה נוספת היא לאיסוף וחזרה למלונות. בנוסף, הפארק סגור מיולי עד אוקטובר- תקופת המונסונים.)

את הסיור תוכלו לערוך באחת משתי אופציות:
1. בג'יפ שמיועד ל6 אנשים, בעלות של 3400 רופי לאדם.
2. בקאנטר (מעין טיולית עם גג פתוח) שמיועד ל20 אנשים, בעלות של 2250 רופי לאדם.
המחירים הם המחירים הרשמיים לתיירים באתר, אבל תוכלו להשיג מחירים זולים יותר כשתסתובבו בין הסוכנים השונים בעיירה (מחיר הכרטיס הכי נמוך שהשגנו לקאנטר היה 1850 רופי).

אנחנו היינו בספארי בתחילת אוקטובר, ממש כשהוא רק נפתח, ורוב הסיורים כבר היו מוזמנים מראש. לכן, אם אתם יודעים על תאריכים ספיציפיים לביקור, שווה להזמין כרטיסים מראש באתר הרשמי או דרך סוכן הודי. לנו למשל כבר לא נשארו מקומות בג'יפ, אלא רק בקאנטר (שיש לציין שהיה אחלה לגמרי!).

עשינו שלושה סיורים, במשך יומיים. שני סיורי בוקר, וסיור ערב אחד. שניים בzone 6, ואחד בzone 3.
אנחנו לצערנו לא ראינו את הטיגריס המפורסם, אבל זה לא הפריע לנו ליהנות מחווית הספארי והטבע היפהפה.


לינה

Saif Hotel Resort- חדרים נקיים, שירותים ומקלחת בפנים ויש גם מזגן. בעל המקום עזר לנו להשיג כרטיסים לספארי ובסה"כ היה נחמד. מדובר על מלון סטנדרטי ביותר, והוא פשוט הזול ביותר שמצאנו בעיירה. עלות: 800 רופי ללילה.

למי שרוצה להתפנק, בעיירה סוואי מדפור תוכלו למצוא גם מלונות וריזורטים מפנקים ביותר, הכל תלוי בכמה תהיו מוכנים להשקיע...


מסעדות מומלצות

בעיירה כמעט ואין מסעדות נורמאליות, והרוב מתבססים על אוכל במסעדת המלון שלהם.
מכיוון שאנחנו לא ישנו באחד מהריזורטים המפנקים, המסעדה שהיינו אוכלים בה באופן קבוע היתה
Manashi שבאופן מפתיע היתה מוצלחת ביותר.


טיפים חשובים

*העונה שבה סביר שתראו את הטיגריס, היא בקיץ, בחודשים מאי ויוני. זה הזמן שבו מרבית מקורות המים בשמורה מתייבשים, והחיות מתנקזות למוקדי מים ספורים שנשארים. אנחנו למשל היינו באוקטובר, אחרי גל גשמים כבד, מה שגרם לכל מקורות המים להתמלא, והקטין את הסיכוי שלנו לראות נמרים.

* וודאו שהכרטיסים שהסוכן משיג לכם רשומים על שמכם, כי בכניסה לפארק יבקשו מכם תעודה מזהה. לפעמים סוכנים מוכרים כרטיסים של אנשים שביטלו הגעה, וכבר היינו בסיור עם זוג ישראלים שלא נתנו להם להיכנס בגלל זה.

*זכרו שהכל עניין של מזל, ושמרו על חיוך גם אם לא תראו את הטיגריס הבנגלי!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )