(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

עמק אריאן Arian valley

אריאן וולי (העמק עם ההודים כחולי העיניים) הוא עמק לא מתויר מזרחית ללה שבלדאק. כמו בשאר העמקים בצפון הודו מגיעים אליו ועוברים בין הכפרים השונים, פוגשים אנשים, יוצאים לטיולי יום ונחים

תאריך הטיולAugust 2024
משך הטיולשבוע
עונה מומלצתיוני - אוגוסט

יום 1: נסיעה מלה לגרקון garkun

לקחנו מונית שעלתה 5,000 רופי דרך סוכנות ליד המיין בזאר. לצורך העניין פנדו רצה 9,000 רופי... נסענו עם נהג בשם אמדו שאמר שאם נרצה להבא להזמין מונית דרכו הוא יתן מחיר טוב יותר מסוכנות. אמדו (+918899711303)
בגרקון יש יחסית לכפרים האחרים הרבה איפה לישון. אנחנו ישנו 2 לילות בקמפ סייט שמעבר לכפר בעלות של 1,250 ללילה לאחד בחדר פרטי עם 2 ארוחות. היה שם סך הכל נעים, שקט ויש שם אחלה ספוט לתרגל יוגה. הצוות דובר אנגלית טובה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 2+3 גרקון garkun:

מה עושים בגרקון?
- יציאה למסלול מהקמפ סייט. אין מסלול מוגדר, פשוט עלינו והסתובבנו בין כמה פסגות עד שנמאס לנו. ראינו בדרך שיש איזה סככת דקלים בנויה שנראה נחמד לשבת בה אבל לא הצלחנו להגיע אליה.
- מוזיאון תרבות אריאן. מוזיאון זו מילה גדולה, אבל בגרקון יש בית שהפכו למיצג שמסביר ומראה איך היה נראה בית קלאסי בעמק האריאן לפני הרבה שנים ובאיזה ציוד השתמשו. תמורת 50 רופי תוכלו לקבל הדרכה והסבר מאישה מקומית שעובדת שם. המוזיאון לא במידות מתאימות לגבוהים, אבל חוויה מאוד נחמדה.
- מפלים בגרקון. את המפלים הצלחנו לראות במהלך מסלול היום שעשינו יום קודם. אנחנו לא הצלחנו להגיע לשם לבד, חברה שהייתה בגרקון בעבר שלחה לנו מספר של בחור נפאלי שעובד בכפר באחד הגסטהאוסים שידע להוביל אותן. דיליפ (+918899744183) יכול להיות שעד שתקראו את הפוסט הוא יחזור לנפאל. בכל מקרה כדאי ללכת לbete guest house, הוא גסט האוס קרוב למפל ודובר אנגלית ובטוח יוכלו לעזור לכם שם. לינה בו כולל ארוחות עולה 1,250 והחדר מפנק והאוכל טעים.
אנחנו נשארנו כל כך הרבה בגרקון כי הוזמנו למסיבת אירוסין מקומית, הייתה חוויה מאוד מיוחדת ואירחו אותנו יפה מאוד.

יום 4: דרצ'יק darchik

הדרך בין גרקון לדרצ'יק היא בערך 6 ק"מ ואמורה לקחת שעה וחצי. התחלנו ללכת ברגל ואז עצר לנו טרמפ. מונית בין גרקון לדרצ'יק אמורנ לעלות 500 רופי. ראינו בסיפור דרך אחר שאותו זוג שכתב ישן אצל בחור בשם ריקזין, מורה שיש לו הוםסטיי... חיפשנו אותו והוא לא קיים, או לא בכפר יותר... ישנו בהוםסטיי היחידי שראינו אצל אישה בשם יאנגזין והבת שלה דצ'ן שדוברת אנגלית ואירחו אותנו יפה, לפעמים יפה מדי והרגיש שאנחנו האטרקציה בשבילן ולא שהן מארחות אותנו. גם בדרצ'יק אפשר לעלות ולהסתובב בהרים, יש מנזר ממנו יש נקודת תצפית יפה, כיף להסתובב בכפר ולראות איך תושבי המקום קוטפים ירקות וחיים את חייהם.
גולת הכותרת - בית הספר. יאנגזין היא מורה בבית הספר ולקחה אותנו לראות את הילדים ובגלל שהיה יום שבת אז הצגנו את עצמנו ומאיפה באנו, סיפרנו על התרבות שלנו ושאלנו את הילדים על שלהם. אחר כך הם לימדו אותנו משחקים ולימדנו אותם לשחק ארנבת שחורה. הילדים לא דוברים אנגלית אבל מבינים הכל.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 5: דה. Dha/dah

מונית מדרצ'יק לדה עלתה 900 רופי עם הנהג הזה שיאנגזין סידרה לנו (+919622447728). האוטובוס הראשון לכיווו לה (לא מגיע לתוך דה) יוצא ב-8:30 ולנו זה היה מוקדם מדי כי בבוקר עלינו לתצפית. דה היה הכפר הכי פחות מוצלח שהיינו בו. לא נעים מאוד, ההוםסטיי היה הכי חלש שהיינו בו ולא הצליחו להבין אותנו בכלל. רואים שבעלי הבית לא רגילים לאורחים וגם הם די שכחו מאיתנו במהלך השהות שלנו. כן גם שם אפשר לעלות לנקודות תצפית ויש נהר שנחמד לשבת לידו וביום חם גם להכנס.
בדה אין כלום, ממש כלום. יש מכולת בה מוכרים רק מגי וסוכריות גומי.

יום 6: האנו גונגמה - Hanu gongma

יום 6: האנו גונגמה - Hanu gongma
יש כמה כפרים בעמק האנו והנה הסבר:
האנו טאנג - כפר מוסלמי על הדרך בין אריאן ללה.
האנו יוגמה - כפר בודהיסטי בעמק
האנו גונגמה - כפר בודהיסטי האחרון והכי רחוק, אבל גם הכי שווה ובו היינו.
מדה יוצא כל בוקר אוטובוס ללה שעובר בהאנו טאנג, ומכיוון שהכפר מוסלמי ולא ידענו אם נוכל למצוא בו מונית/אוטובוס העדפנו לקחת מונית ישר מדה להאנו גונגמה בעלות של 1900 רופי (בערך שעה נסיעה). בדרך רצינו להצטייד לפני הכפר הנידח הבא והנהג עצר לנו בכפר sanjak בו יש 'שוק'. משמע כמה חנויות פתוחות, מספרה וגם מאפייה בה קנינו עוגיות, לחמניות ואגוזים בזול. החנות שהייתה פתוחה הייתה מאוד מאובזרת וקנינו חמאת בוטנים עם שוקולד. יש רמה. האנו מהממת, ממש. אולי זה כי הגענו אחרי דה המשונה אבל מאוד נהננו בהאנו. הייתה אווירה מצחיקה ומצאנו הוםסטיי חמוד מאוד עם תודעת שירות מאוווד גבוהה אצל סונאם פונצ'ו ואשתו סונאם דולמה. הבית שלהם נמצא ממש מול הגשר, יש מעין שער כניסה בגודל רגיל ושם בית בצבע אפור
לילה עלה לנו 1,500 לשנינו והיה שווה כל רופי, השארנו להם גם טיפ מרוב שהם חמודים.
בהאנו כמובן אפשר גם לשבת ליד הנהר העמוק והזורם, לעלות להסתובב בכל מיני צדדים של הכפר לטיולי יום וללכת לגומפה לראות תצפית. לא הצלחנו להגיע עד אליה.
המלצה שלי - לכו בכיוון ההפוך לכביש הראשי עד שתראו נחל נוסף קטן יותר שנחמד לשבת גם לידו, באווירה קצת יותר של יער. להפתעתנו גילינו שבהאנו יש מכולת די מאובזרת, קניתי שם סבון כביסה מוצק! יש שם גם חטיפים למיניהם.

יום 7 - האנו ללה

קמנו מוקדם, ב-6:15 כדי להספיק לאכול ולהתארגן לאוטובוס שיוצא ב-7:30. עם הזמן הבנו שלא יוצא אוטובוס מהאנגו גונגמה, אלא רק מהאנו טאנג על הכביש הראשי, ושהוא יוצא ב-9:00. בנו של בעל הגסטהאוס הסיע אותנו והגענו ב-8:20 כמו ילדים טובים. יש על הכביש הראשי סוג של בית קפה שיש בו דוסה. האוטובוס הגיע רק ב-10:15. לא יודע להמליץ מה אפשר לעשות טוב יותר. הגענו לקראת 16:00 ללה לאחר עצירה מתוכננת של האוטובוס בkaltsi

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )