(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק הואדיות הנסתרות בלדאק - מפנג'ילה לסומדה דו Fanjila to Sumda Do

טרק הואדיות הנסתרות ב3 ימים. טרק יחסית קשה אך יפה, הכולל טיפוס לפס בגובה 4900. מיועד לאנשים עם רקע בטרקים. עם טוויסט קל ביום השלישי - במקום לסיים בצ'ילינג - סיום בכפר סומדה דו על מנת להקליל מעט.

תאריך הטיולJuly 2024
משך הטיול3 ימים
עונה מומלצתיולי-אוגוסט

רקע ומעטפת

1. כללי - טרק יפה אך קשוח. תכנון הגבהים לא סטנדרטי וחורג מ500 מטר ביום. 2 ימים אחרונים כוללים 20 קמ הליכה ביום. אנחנו בחרנו לשנות מעט את היום ה3 על מנת להמנע מטיפוס לפס נוסף - יפורט בהמשך.
2. לינה - בהומסטייז. לא צריך אוהל. ניתן להשתמש באוהל בדרך על מנת לקצר את הימים.
3. מים - יש לאורך הדרך בהרבה מקומות למילוי.
4. נקודת כשל מרכזית - הליכה לאורך הנחל ביום השני עלולה להביא לקצב הליכה איטי והתברברות. מומלץ להמנע!!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 1 - Fanjila ל- Hinju

הגענו במונית מהוסכנות של טאשי לכפר שנקרא פנג'ילה. בגוגל המקום נקרא Phonjila, בmapy.cz נקרא Fanjila. המונית עלתה 5000 רופי והדרך לקחה שעתיים וחצי, התחלקנו בה 3 נשים - 2 ישראליות ואמריקאית.
שתינו בכפר קצת תה ויצאנו לדרך. עלייה מתונה של 3 שעות בערך עד הכפר Hinju. כל הדרך ליד כביש או דרך ג'יפים. הנוף חביב אך לא מיוחד מידי.
כשהגענו לכפר נדהמנו לגלות שהמשפחה שמארחת אותנו (לא בבחירתנו אלא עושים תורות בין אנשי הכפר) חיה בין חורבות של בטון... הכל שם היה בבנייה. מקלחת בדלי מים בתוך חדרון בטון קטן (עם נוף להרים). לינה בחדר של שטיחים שהוא גם סלון וגם חדר אוכל. לא אשקר שזה היה נחמד לעזוב למחרת...

יום 2 - Hinju ל- Sumda Chenmo

אחד הימים הקשים אך יפים בטרק. יום של 20 קמ הכולל טיפוס של 1500 מטר במצטבר - מתוכו 1200 מטר לפס. ו1500 מטר ירידה.
לצורך ניהול סיכונים ליום הזה - החלטנו לצאת כמה שיותר מוקדם ולקחת כדורים נגד מחלת גבהים. בדיעבד גילינו שהיום הזה קשה יותר ממה שחשבנו - תזמנו 9:30 שעות הליכה נטו, ובעקבות הפסקות מרובות והכרחיות סיימנו את היום בחושך.
החלק הראשון של היום מאופיין בטיפוס לפס - טיפוס מתון, בינוני ואז תלול. יש הרבה מקומות למלא מים לאורך הטיפוס, אבל 400 מטר האחרונים לפס כבר לא קרובים לנחל ולכן צריך להצטייד המים לשארית הטיפוס ועד ל45 דק אחרי הירידה מהפס, שם פוגשים את הנחל שוב.
300 מטר אחרונים של טיפוס קשים מאד, מומלץ לשתות הרבה מים ולא לעשות אותם לבד! אני חשתי בסחרחורת כמה פעמים לאורך המקטע האחרון. הנוף מהפס נהדר, אבל מהר מאד ירדנו לצד השני.
משם מתחיל החלק השני - ירידה עד לכפר. גם היא בהתחלה תלולה, ואז מתונה, עד ההגעה לנחל. שם מתחיל הקטע היותר מסובך.
יש 3 דרכים להגיע לכפר אחרי ההגעה לנחל:
1. שביל מימין - לא ניסינו, הבנו שהוא יחסית מתון.
2. שביל משמאל - פירוט בהמשך.
3. דרך הנחל - לא ממליצה בכלל! ניסינו זאת בהתחלה ומהר מאד הבנו שזו הליכה מאד איטית עם סיכונים נקיעות רגלים. הזרם הלך והתחזק והמים קפואים, כך שנדרש היה לעבור לסנדלים.

לאחר כ2 ק"מ הליכה בנחל הבנו שעשינו טעות. ולאור החיכוך עם שעות החשיכה החלטנו לחזור על עקבותינו ולחפש את השביל השמאלי. ההליכה על השביל השמאלי כוללת הליכה על סוג של נקב, עם טיפוסים ועליות קלילים יחסית של עד 60 מטר לסירוגין. בסוף יצא לנו ללכת כ30 דק בחושך אבל הרגשנו מאד בטוחות על השביל. כשהגענו לכפר ישר ניגשו אלינו מקומיים והובילו אותנו להומסטיי שהיה ברמה דומה לכפר הקודם. הגענו תשושות מאד, וכבר התחלתי לחשוב על פתרונות אלטרנטיביים ליום הקשה לא פחות שמצפה לנו למחרת.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 3 - Sumda Chenmo ל- Sumda Do

בגלל אירועי יום האתמול, מצאנו דרך חלופית לכפר סומדה דו, שכוללת 15 קמ בירידה לאורך כל היום. הדרך נראתה סימפטית וקלילה יותר לעומת הטיפוס הקשוח של ה900 מטר המקוריים שתוכננו לצורך הגעה לכפר צ'ילינג.
הדרך היתה נעימה ויפייפיה, הולכים בקניון בין מצוקים מחליפי צבעים, יש מים לאורך כמה נקודות ביום. בשלב מסויים עולים על דרך ג'יפים בבנייה - נכון ל2024. בשלב מסויים הרמתי את הראש וראיתי יעלים מקפצות לאורך המצוק, דבר שגרם לדרדרת אבנים על השביל. חיכינו שהן יתרחקו / ירגעו ואז חצינו את האזור בבטחה. הגענו לכפר Sumda Do סביב השעה 1500, כפר יפה ושקט, היה שם הומסטיי יחיד ובעליו לא היה בבית, נאמר לנו שהוא יחזור עוד כמה שעות, לכן החלטנו לקחת טרמפים לכפר Chilling על מנת למצוא יותר אופציות למקומות לינה.
מצאנו טרמפ יחסית בקלות בחלק אחורי של טנדר, ולמשך 10 דק של נסיעה התרגשנו מהחוויה.
בכפר צ'ילינג אין הרבה יותר מבחר של הומסטייז, אך למזלנו התארחנו בבית יחסית גדול ומשופץ. הכפר יפה ופסטורלי, שווה לשקול להשאר שם סתם לנוח עוד יום בסוף. זכינו בHot Bucket בחיק הטבע, חדר גדול ונעים ללינה, ארוחת ערב לדאקית אותנטית שכללה פסטה עם תפו"א וירוקים.
למחרת אני תפסתי טרמפים חזרה ללה. והישראלית שאיתי המשיכה למארקה ואלי לאור הקרבה לאזור.

טיפים

  • ניהול המים לפני הפס - צריך להצטייד היטב, כי ב400 מטר האחרונים אין נקודות מילוי עד 45 דק ירידה מהפס.
  • לא חייב להחליט מראש האם רוצים יום שלישי קשה או קליל - שתדעו שיש אופציה לכל אחד מהם. סיום בצילינג דרך פס dung dung זה האופציה הקשה. סיום בסומדה דו זו הדרך הקלילה והכיפית בירידה.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )