(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק ה- Markha Valley + שני פאסים: מ-Stok ל-Chogdo

גרסה מאתגרת וארוכה יותר של הטרק הקלאסי בחבל לאדאק הכוללת שלושה פאסים ב-5 ימים.

תאריך הטיולAugust 2019
משך הטיול6 ימים
עונה מומלצתיוני- ספטמבר

בנימה אישית

שמי תומר, תרמילאי מושבע ובלוגר טיולים!
אני אוהב להעלות על הכתב את החוויות והרשמים האישיים שלי ולשתף אותם, כדי שגם אחרים יוכלו ליהנות מהם! אני מקפיד לטייל במדינות ובאזורים שהם מחוץ למסלול השחוק, אין תחושה מדהימה יותר מלהרגיש 'שגילית' מקום חדש.
מזמין אתכם להיכנס לבלוג הטיולים שלי - 'Backpacker' בכתובת- backpacking.co.il.
תוכלו למצוא שם מידע נוסף על הודו ומדינות אחרות באסיה ובפאסיפיק.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הקדמה ופרטים טכנים

טרק ה- Markha Valley הינו טרק פופולרי בדרגת קושי בינונית שנוהגים לעשות ב-4 ימים מהכפר Skyu שבעמק מארקה לכפר Chogdo. בטרק זה עוברים פאס אחד הנקרא Konmaru La בגובה של כמעט 5300 מ׳. אנחנו בחרנו להפוך את הטרק לקצת מאתגר מהרגיל והוספנו למסלול הקלאסי יומיים נוספים שבכל אחד מהם פאס (4850 מ׳, 4980 מ׳). התחלנו בכפר Stok הנמצא כשעה נסיעה מלה, ומשם הלכנו יומיים עד לכפר Skyu בעמק מארקה. את המסלול הקלאסי מSkyu ל-Chogdo עשינו ב-3 ימים, כך שהטרק כולו ארך 5 ימים.

הטרק בגרסה שאנחנו עשינו די מאתגר בגלל 3/5 ימי הליכה בהם יש פאס, אך לא קשה מאוד כיוון שאין צורך בסחיבת ציוד לינה,בישול ואוכל עקב העובדה שלנים בהום סטייז.

כמה פרטים יבשים על קצה המזלג:

מרחק: 93 ק״מ
ימי הליכה: 5 ימים
דרגת קושי: בינוני - קשה
תקופה: תחילת אוגוסט 2019
עלות כוללת של הטרק לאדם - לינה בכפרים (כולל לילה לפני הטרק) + העברות : 6750 רופי.

פרטים טכנים:

לינה+ אוכל: לטרק זה אין צורך לסחוב ציוד לינה וכן גם לא ציוד בישול ואוכל כיוון שכלל הלילות מתבצעים בהום סטיי בכפרים בדרך (בלילה האחרון הלינה במתחם אוהלים). מחירי הלינה הינם קשיחים ועומדים על 1200 רופי לאדם. המחיר בהום סטייז כולל גם ארוחת ערב (בד״כ אורז,דאל, ירקות, מרק ולחם מאודה) ארוחת בוקר (רוטי וממרחים ולעיתים גם ביצה) וארוחת צהריים ארוזה (רוטי/מאפה מטוגן, ביצה קשה, תפוח אדמה, קיטקאט וקרטון מיץ). מומלץ להצטייד בחטיפים אקסטרה לימי ההליכה.
שימו לב שלא ניתן לגשת לכל הום סטיי ולבקש ללון אצלם - בכל כפר מתבצעת רוטציית אירוח בין המשפחות - יכוונו אתכם כבר לאיזה משפחה תתארחו בהגעה לכפר.

התניידות:
- תחילת הטרק - הכפר סטוק: סגרנו עם נהג מונית אקראי ברחוב -800 רופי לשלושה.
- סיום הטרק - הכפר צ׳וֹגדוֹ: הצטרפנו למונית לזוג ספרדיות שסיימו את הטרק איתנו -500 רופי לאדם.

פרמיט: אין צורך בפרמיט לטיולים בעמק מארקה.

מזג אוויר: ביום חם (אפילו מאוד), בלילות קריר. הלילה האחרון אפילו היה קר במיוחד. ירד לנו גם גשם מספר פעמים, לכן יש לבוא מציודים במעילי גשם וביגוד חם.

בטיחות בטרק:
- גבהים: פרט קריטי במיוחד. הטרק עובר בגבהים של 3300-5300 מ׳ עם לא פחות מ-3 פאסים וכבר ביום הראשון להליכה פאס בגובה 4850 מ׳. חובה לבוא מאוקלמים לגובה. אנחנו העברנו לפני הטרק 2 לילות בלה (3500 מ׳) ולילה לפני הטרק לנו בסטוק (3650 מ׳). יש להקפיד על שתייה מרובה.
- חציית נהרות ונחלים : בטרק חצייה מרובה של מקורות מים שונים. ברוב הפעמים אין צורך בהורדת נעליים. ביום הרביעי חציית נהר - מומלץ להתחיל מוקדם ולחצות בבטחה. ביום החמישי הליכה בתוך ערוץ נחל שעלול להיות סוער כאשר יש גשמים. לשים לב איפה מדלגים בין גדות הנחל.
- מים: למעט ביום הראשון שבחלק רב ממנו אין גישה למים ויש למלא מראש מספיק מים, יש מקורות מים בשפע במהלך הטרק. מומלץ לטהר לפני השתייה.

ניווט: אפליקציית Maps.me. מסלול הטרק מסומן באפליקציה, כולל הכפרים ובתי תה בדרך (מדויק). אין צורך לטעמי במדריך לטרק כזה, שכן השביל בשטח ברור וברגע שמתחברים לעמק מארקה גם הרבה מטיילים.

יום 0 - הגעה לתחילת הטרק - הכפר Stok

בשעות אחהצ לקחנו מונית מלה לכפר סטוק. משך הנסיעה כשעה. עלות המונית - 800 רופי.

בסטוק ישנו בהום סטיי אצל אדם בשם טאשי. טאשי מנהל הום סטיי נפלא, נעים וביתי, ובמקום אפילו מקלחת חמה. המחיר היה 1200 רופי כולל א.ערב , בוקר וארוחת צהריים ארוזה.
מס׳ טלפון של טאשי - 9797345641

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 1 - תחילת הטרק : מ-Stok ל-Rumabk דרך פאס ה-Stok La

מרחק הליכה: 16 ק״מ
זמן הליכה ברוטו: 8 וחצי שעות
שיא גובה: 4850 מ׳
לינה בגובה: 3980 מ׳

תחילת היום בסופו של הכפר סטוק, סמוך ל-2 מסעדות. היום מתחיל בעלייה במעלה נהר סטוק. בשלב מסוים יחסית בתחילת ההליכה ישנו חץ המראה מעבר מהנהר במקום טיפוס במצוק שעולה מעל הנהר ויורד אליו בחזרה. העיקוף אפשרי אך ורק כאשר הנהר נמוך ואפשרי לחצייה.

לאחר כשעתיים הליכה במעלה הנהר מגיעים למבנה הסמוך לפיצול נהרות המסומן במאפס מי כ- Tea Stall& Dhaba. יש לפנות שם ימינה ולהמשיך כל הדרך במעלה הערוץ. זוהי גם נקודה שמומלץ למלא בה מים ל-5 שעות הבאות בהן לא כדאי להסתמך על מקורות מים.
השביל במאפס מי מיד אחרי פיצול הערוצים חותך מהערוץ ועולה מעלה בנ.צ הבא:
‏34°01′40.17″N 77°30′05.89″E
. באותה נקודה יש להיפרד מהשביל של המאפס מי ולהמשיך בשביל אחר (לא מסומן במאפס מי) הנמתח לאורך הגדה הצפונית של הערוץ. שביל זה ברור בשטח. הוספתי בתמונות תצלום מסך של הדרך +-. ההליכה בשלב זה היא כשעה וחצי בערוץ צר ומרשים בין מצוקים מחודדים שביניהם שיחים פרחוניים יפיפים עד שמתחברים לשביל של המאפס מי ומגיעים למעיין בקתה נטושה המופיעה במאפס מי כ- Wild campsite (no water). הגובה פה כבר 4500 מ׳. מפה הדרך פשוטה וברורה ויש עוד כשעה וחצי עד הפאס. הנופים בדרך דרמטיים במיוחד וככל שעולים נגלת פסגת הסטוק קנגרי (6153) ואפילו פסגת הקאנג יאצה (6400). לאחר הליכה כוללת של כ-6 שעות (עם הפסקות) הגענו לפאס הסטוק לה - 4850 מ׳. ניתן להבחין בפאס על פי שרשרת הדגלים הטיבטיים. עצרנו שם לצהריים ומשם מתחילה ירידה תלולה עד הכפר רומבאק (4000 מ׳) של כשעתיים וחצי. בדרך לרומבאק צבעם של ההרים משתנה מחום אדמדם- לצבע בז׳ מדברי.
בשעת אחהצ הגענו לכפר רומבאק, שם העברנו את הלילה בהום סטיי אצל משפחה טיבטית. בכפר מספר בתים מצומצם והוא מחובר לחשמל. תוך שנה או שנתיים צפויה להיפתח דרך לכלי רכב שתגיע עד לכפר.

יום 2 - מ- Rumbak ל-Skyo דרך פאס ה- Ganda La

מרחק הליכה: 24 ק״מ
זמן הליכה ברוטו: 8.5 שעות
שיא גובה: 5013 מ׳
לינה בגובה: 3370 מ׳

היום מתחיל בירידה בנחל הצמוד לכפר רומבאק. מיד עם תחילת הההליכה ישנו פיצול שבילים קטן - הימני יורד בצמוד לנחל, והשמאלי ממשיך קצת מעל הנחל ובהמשך יורד אליו. קחו את השמאלי - הוא קצר יותר. לאחר כרבע שעה יש צורך לחצות את הנחל , שימו לב שאתם חוצים במקום בטוח.

משם מתחילה העלייה היומית - כשעה עד שמגיעים לכפר של בית אחד (יש שם הום סטיי) ומשם עוד כשעה ורבע עד Ganda La בייס קמפ - שנמצא בגובה קצת מעל 4500 מ׳. באמצע הדרך יש בית תה , שזה גם המקום האחרון בו אפשר לישון עד אחרי הפאס.

מהבייס קמפ - עלייה של כשעה - שעה וחצי עד הפאס. מומלץ למלא מים בביס קמפ - לא יותר מידי - רק לשעתיים וחצי הבאות.

בערך כ-4 שעות וקצת אחרי תחילת ההליכה הגעתי לפאס Ganda La הנמצא בגובה של 4980 מ׳. בפאס דגלים כמובן. קצת מעל הפאס יש אפשרות לעלות לכיפה קטנה בגובה של 5013 מ׳ (מופיע במאפס מי כמשולש קטן). הנוף מלמעלה עוצר נשימה.

לאחר ארוחת צהריים בפאס מתחילה ירידה ארוכה מאוד של כ-13.5 ק״מ עד הכפר סקיו במהלכה יורדים יותר מ-1600 מ׳.

כשעה ורבע אחרי הירידה מגיעים לכפר הנקרא Shingo שם אם התייעפתם ניתן ללון גם - יש שם כמה הום סטייז.

משינגו העמק בו יורדים נהפך לצר במיוחד והנחל יורד בתלילות ויוצר מספר מפלים. ההליכה מרגישה כהליכה בקניון צר כאשר קירות הקניון ממש סוגרים ועושים צל רב במספר חלקים. יש צורך בשלב זה של ההליכה לקפץ מספר פעמים מגדה אחת של הנחל לגדה השנייה. לא משהו שמצריך הורדת נעליים.

לאחר טיפה יותר מ-8 שעות הליכה כוללת הגעתי לכפר סקיוּ. בכניסה לכפר ישנה אישה הנותנת פתק עם שם ההום סטיי בו מתארחים. אני נפלתי על אחד בסוף הכפר והיו לי עוד 20 דקות הליכה.

יום 3 - מ-Skyo ל-Markha

מרחק הליכה משוער: 20 ק״מ
זמן הליכה ברוטו: 6.5 שעות
שיא גובה: 3780 מ׳
לינה בגובה:3780 מ’

יום הליכה יחסית קליל בהשוואה לימים הקודמים, והדרך בו ברורה וקלה.
לאחר ארוחת בוקר מתחילה ההליכה בעמק מארקה. תחילת ההליכה היא כשעה וחצי בדרך עפר ולאחר מכן הדרך נהיית צרה יותר ויש מעבר של מספר גשרי עץ מעל נהר המארקה. בנקודה מסוימת, נראה כי יש צורך לחצות את הנהר , אך קצת מאחור יש גשר קטן בו ניתן לחצות בבטחה. נ.צ:
‏33°53′39.2″N 77°23′55.49″E
מהגשר הליכה של כ-45 דקות עד הכפר מארקה.

יום 4 - מ-Markha ל-Tachungtse

מרחק הליכה: 15 ק״מ
זמן הליכה ברוטו: 5 וחצי שעות
שיא גובה יומי: 4250 מ׳
לינה בגובה:4250 מ׳

יום ההליכה הקצר ביותר בטרק. מיד עם תחילת היום קצת אחרי שיוצאים מהכפר מארקה יש שלב קצת מאתגר - חציית נהר המארקה. שימו לב שאתם חוצים במקום בטוח לחצייה, ומוקדם בבוקר כיוון שככל שהיום עובר, מפלס המים בנהר עולה. אצלנו גובה המים לא הגיע אפילו לקו הברך. החצייה הבאה של הנהר היא כבר על גשר. אחרי הגשר יש אופציה לעלות לגומפה בראשו של צוק. מדובר ב-10 דקות עלייה, הנוף מלמעלה יפה אך לצערי המנזר היה נעול. משם ממשיכים במעלה הנהר כשבדרך עוברים כפר שנקרא Umlung. בהמשך הדרך, קצת לפני הכפר Hankar עצרנו בבית קפה קטן בדרך. אחרי הבית קפה ישנה עלייה קלה לכפר Hankar מתחת לשרידים של חורבה על צוק. הכפר האנקר ציורי ביותר - שדות שיבולים ירוקים יחד עם פרחים סגולים על רקע פסגותיו המושלגות של הר קאנג יאצה. מהאנקר ישנה עלייה של כשעה וחצי במעלה ערוץ נחל עד שמגיעים לבית התה Tachungtse. שימו לב שהמקום מופיע במאפס מי כקמפסייט בעל אותו השם ובסמוך אליו סימון של מסעדה עם הכיתוב Tea tent. הלינה במקום באוהלים ויש אוהל גדול בו אוכלים ארוחות. 1200 רופי לאדם.

יום 5- מ-Tachungtse ל- Chogdo דרך פאס Konmaru La

מרחק הליכה: 18 ק״מ
זמן הליכה ברוטו: 9 שעות
שיא גובה יומי: 5290 מ׳

היום מתחיל בעלייה לא פשוטה של כשעה וחצי עד מספר אגמים קטנטנים. המקום כולו מוקף בדגלים טיבטיים ובמרכז אחד האגמים פסל בודהה קטן. המראה יפיפה, במיוחד כשעל רקע האגמים והדגלים הר קאנג יאצה. מהאגמים עלייה נוספת של כשעה ורבע עד בית התה נימאלינג. הדרך עוברת בנופים מרהיבים שבצד שמאל של ההליכה ניתן להבחין בסלעי קלונגרומט. לאחר מנוחה קלה בנמאלינג מתחילה העלייה לפאס. משך העלייה - כשעה וחצי והיא קשה אך לא במיוחד. מאות מטרים ספורים לפני הפאס החל לרדת גשם מעורב בשלג שפסק קצת אחרי שהגעתי לפאס - בגובה 5290 מ׳. אחרי זמן קצר התבהרו השמים ונגלה מראה מרהיב ממערב - רכס הקאנג יאצה על פסגותיו המושלגות עטופות בשמיכת עננים דקה, ממזרח - עמק מרהיב בצבעים אדמדמים. לאחר שהייה של כשעה בפאס והתרשמות מהנופים, החלה הירידה לכיוון סוף המסלול. כשעה לאחר הירידה מגיעים לקמפסייט המופיע במאפס מי בשם Lartse. אחרי הקמפסייט מתחיל חלק מאתגר לא פחות מהעלייה לפאס - ירידה בערוץ נחל צר, בשביל לא ברור המחייב חצייה מרובה של הנחל. עצה שלי - עברו כבר לשורש מיד אחרי הקמפסייט. ברוב חציות הנחל אין מנוס מהרטבת הרגליים. הערוץ מרשים - קירותיו אדומים ומי הנחל הזורם נצבעים אדום אף הם עקב הקרקע. שימו לב שיש חציות שמגיעות אפילו קצת מעל קו הברך. לאחר כמעט שעתיים בערוץ מגיעים לאוהל תה קטן, משם יש חצייה מספר פעמים (ופה כבר הנחל בשיא גובהו) עד שמסיימים את המסלול בסופו של הכפר Chogdo. ניתן לזהות את הסוף על פי דגלים מרובים, כאילו הגעתם לקו הסיום של המירוץ למיליון, וגם לסיום הטרק.

טיפים

  • שימו לב לעניין הגבהים והקשיבו לגופכם טוב מאוד. אם יש לכם לפחות 2 תסמיני מחלת גבהים (סחרחורות/כאבי ראש/ בחילות/עייפות או בלבול) ככל הנראה חליתם במחלה ועליכם לרדת במהירות בגובה.
  • קנו חטיפים וממתקים למשך הטרק. הארוחות צהריים בדכ בסיסיות למדי.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )