תאריך הטיול | ספטמבר 2019 |
---|---|
עונה מומלצת | אוקטובר - מרץ - יבש ונעים. אידיאלי. אפריל -יוני - חום רציני. יולי - ספטמבר - העונה הרטובה. |
ורנאסי היא מהערים המרתקות שיצא לי להיות בהודו, וכנראה גם אי פעם. המראות הקשים, הטינופת, הריחות, הטיפוסים ההזויים, הקדושה העוטפת את העיר, וה׳אקשן׳ בכל סמטה ורחוב בכל שעות היממה השאירו אותי פעור פה.
ורנאסי היא אחת הערים הקדושות ביותר למאמיני דת ההינדו ואחת הערים שנשארו מיושבות מהעתיקות בעולם. היא שוכנת על שפת נהר הגנגס הקדוש ומהווה אתר עלייה לרגל מרכזי להמוני מאמינים שמגיעים לטבול בנהר כדי להיטהר מהחטאים.
אחת הסיבות שורנאסי ידועה יותר מכל היא טקסי שריפת הגופות המתרחשים בעיר בפומבי. את האפר משליכים לגנגס לאחר מכן.
ורנאסי עיר מסתורית וקסומה אך יש לקחת בחשבון שזהו מקום קשוח וצריך להגיע אליו עם הרבה אנרגיות. מלבד טקסי שריפת הגופות שייתכן ויהיו קשים לרבים, מדובר במקום מטונף להחריד ומלא בעלי חיים (פרות, עיזים, קופים, עכברים, כלבים ועוד...) , מלא בקבצנים וטיפוסים הזויים.
* האנשים בורנאסי: האנשים בורנאסי הכי מציקים ותחמנים שיצא לי להיתקל בהודו. אי אפשר ללכת ברחוב 5 דקות בלי שמישהו ייגש אלייך ויתלווה אלייך כדי שתיכנס בסוף לחנות שלו או יציע לך סמים. האנשים האלה נמצאים בעיקר בגתות המתוירות וברחובות הראשיים, הם יציגו עצמם כעוברי אורח תמימים ונחמדים ויתחילו להסביר לכם בנחמדות אבל בסוף ישחילו שיש להם חנות ולא יעזבו אתכם. לא חסרים גם תחמנים שידרשו כסף עבור כניסה לאתר שריפת הגופות או לטקסי הפוג׳ה. חשדו בכל אחד ואל תהססו להיות תוקפניים או להתעלם לחלוטין מהאנשים האלה.
* תקופה מומלצת: מומלץ לבקר החל מאמצע אוקטובר ועד תחילת אפריל. אפריל - יוני חמים מאוד ויולי - ספטמבר גשומים. אני ביקרתי באמצע ספטמבר , עדיין העונה הגשומה. החיסרון היחידי זה שהגנגס גבוה ולכן הרבה מהגתות מוצפות. כמו כן, הטיילת לאורך הגתות מוצפות גם הן וכדי לעבור מגת לגת צריך לעלות למעלה וללכת דרך הסמטאות. כל אחהצ/בוקר יורד גשם חזק לחצי שעה +-. חוץ מזה העיר עדיין פעילה מאוד ומלאה בעולי רגל ומחירי הגסטהאוסים ברצפה.
טקסי שריפת הגופות מתבצעים ב-2 מוקדים:
1. גת Manikarnika- הגת המרכזית לשריפת הגופות. מתבצע במעיין קרמטוריום גדול. החום שם בלתי נסבל וקשה להיות שם יותר מכמה דקות. כמו כן כל הליך השריפה מרגיש שם פחות אינטימי אלא יותר כ-׳פס נע׳.
2. גת Harishchandra - גת קטנה יותר בה טקס השריפה מתבצע ממש על שפת הגנגס או בסמטה קטנה סמוכה מעל כאשר שפת הנהר נעלמת עקב גשמים . בסמוך גם קרמטוריום חשמלי למעוטי יכולת כספית להישרף בדרך הרגילה (באמצעות עצים). מרגיש יותר אינטימי וממש צופים מקרוב בכל ההליך . אין שם כמעט תיירים. המראות שם קשים ולעיתים חושפים את פני הגופה. העברתי שם שעות במצטבר, מראות מזעזעים ומרתקים בו זמנית.
כמה דגשים:
1. היזהרו מנוכלים. כניסה לא עולה כסף, אין צורך בתרומה, ואין צורך בליווי של מדריך.
2. בשום פנים ואופן אין לצלם. ראיתי תיירים קוריאנים שצילמו ועובר אורח שידל אותם לשלם לו 5000 רופי אחרת ילשין לשוטרים.
3. הליך השריפה מתבצע 24:7 . יש פעילות בכל שעות היום.
טקסי פוג׳ה (טקס תפילה גדול מלווה באש בד״כ לכבוד אמא גנגה הנערך על הנהר) נערכים ב-2 מוקדים:
1. גת Dasaswamedh Ghat - בגת זו נערך טקס הפוג׳ה המרכזי בשעות הערב . בעונה שבה אני הייתי הגת הייתה מוצפת כמעט לחלוטין לכן הטקס נערך על מרפסת של מבנה סמוך וקשה היה לראות את הטקס כמו שצריך אם לא משלמים על סירה. די המוני שם אבל אווירה מיוחדת. הטקס התחיל ב-19:00 ונערך כשעה. שוב היזהרו מנוכלים, לא עולה כניסה למעט צפייה מסירה בטקס. ביציאה מהגת לאחר הטקס ברחוב הראשי שורת הקבצנים הארוכה בעולם.
2. גת Assi - בגת זו מתקיים טקס זריחה וטקס ערב. טקס הזריחה מתחיל בסביבות 5:30 (שעוד חשוך). טקס השקיעה התחיל ב-19:00. לפני כל טקס היה מופע מחול/שירה בבמה הסמוכה. אפשר לצפות שם בטקס בצורה נורמלית מהגת עצמה ואין צורך לעלות על סירה. פחות אנשים, יותר התחברתי.
מקדש Shri Durga נמצא כ-10 דקות הליכה מערבה מהאסי גת. לטעמי ביקור חובה! מומלץ לבקר בשעות החשיכה, אנחנו הגענו לאחר הפוג׳ת ערב באסי גת. המקדש בצבע אדום ובסמוך אליו בריכה ובערב הכל מואר והמראות משכרים. כמו כן יש שם המון מתפללים ואוירה רוחנית. כניסה חופשית.
שיטוט בסמטאות - האטרקציה העיקרית בורנאסי היא פשוט ללכת לאיבוד בין סמטאות העיר והגתות השונות. בכל פינה אחרת תמצאו טיפוסים משונים, טקסים קטנים או הפתעה אחרת.
שייט בגנגס - לא הזדמן לי לעשות . בפעמיים שבאתי לעשות (אחרי הטקס זריחה ולפני השקיעה- באסי גת) החל גשם. חוץ מזה, הצלחתי להוריד אותם ל-70 רופי לשייט של 25 דקות . המחיר ההתחלתי היה 400.
* לינה:
1. הוסטל Wander Station - הומלץ בקבוצה של הודו מטיילים עם מירון בפייסבוק בעבר כמה פעמים, אותי איכזב בעיקר בגלל שהמחיר היקר מאוד (500 רופי לדורמס לא כולל א.בוקר) לא הצדיק את השהות. הגג די מוזנח ולא כמו בתמונות, מזגן רק בלילה ואין כל-כך אווירה. צוות מאוד נחמד וההוסטל מעוצב יפה וממוקם מצוין.
2. הוסטל Stay inn Heritage- אחרי לילה בוונדר סטיישן עברתי לשם ל-2 לילות. הזמנתי בבוקינג דורמס כולל א.בוקר ב-150 רופי ושידרגתי ב-100 נוספים ללילה רופי לחדר פרטי. עדיך להזמין בבוקינג כי תקבלו מחיר זול יותר . הגסטהאוס בסיסי יחסית אבל חמוד, פינת ישיבה נחמדה ומזמינה, יש יותר אווירה (היו בעיקר אירופאים) ומיקום מרכזי.
* אוכל:
- בית קפה Aadha- Aadha - המלצה חמה! ממוקם בגג של גסט האוס. מקום מזמין, יפה, אוכל טוב ולא יקר ביחס למסעדות תיירים. אחלה מקום להירגע בו לכמה שעות מהטירוף של העיר.
- העיר מלאה בדוכני אוכל רחוב מעולים, רובם נפתחים רק בשעות הערב.
סה״כ ביליתי בעיר 3 ימים ו-3 לילות. אני חושב שמספיק אבל יש כאלה שנשארים יותר או בורחים לעזוב אחרי יום. ורנאסי עיר מרתקת וקשוחה כמו שציפיתי. פחות ממליץ כתחילת הטיול בהודו אלא לאחר כמה שבועות כבר במדינה.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם