(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הטאג' מאהל

ביקור במונומנט הכי מזוהה עם הודו, שהוא גם אחד משבעת פלאי תבל החדשים.

תאריך הטיולSeptember 2017
משך הטיוליום אחד
עונה מומלצתאוקטובר-אפריל

רקע ומידע כללי

אגרה:
העיר בה נמצא הטאג' מאהל, עיר הודית משעממת אפורה וטיפוסית.
הגעה:
אל אגרה הגענו מהעיר רישיקש באוטובוס שינה (סליפר) רצינו להגיע בשעה מוקדמת כדי להשיג תמונה של הטאג' מאהל בזריחה משתקף על המים בבריכה שמקדימה אותו.
האוטובוס שלנו היה אמור לצאת בשעה 21:00 מהתחנה המרכזית בהרידוואר (עיר גדולה, שעה ורבע נסיעה בערך מרישיקש) בשעה 19:20 והבטיחו לנו שנגיע ב5:00 בבוקר.
כמובן שבהודו כמו בהודו זמנים זה המלצה בלבד והאוטובוס איחר בשעתיים בזמן היציאה שלו (יצא רק בשעה 21:20) והגענו רק ב8:30 בבוקר. תמונה של הטאג' משתקף על המים בזריחה כבר לא נצלם...
מהתחנה המרכזית באגרה תפסנו טוק טוק לאיזור הטאג' גאנג' שבקרבת הטאג' מאהל (נסיעה כחצי שעה בערך עליה שלמנו בערך 200 רופי).

מידע על הטאג' מאהל:
משמעות השם זה כתר הארמון, טאג'=כתר (בשפת האורדו או הפרסית) מאהל= ארמון (בהינדית ובאורדו).
הטאג' הוא למעשה מוזלאום שבנה הקיסר המוגולי (מוסלמים ממוצא מונגולי) שאה ג'אהן לאשתו אהובה מומתאז מאהל שמתה במהלך לידת אחד מילדיהם הרבים.

עפ"י האגדה מספרים שלאחר סיום בניית הטאג' שבנו 20,000 פועלים ולקח 22 שנים להשלימו שאה ג'האן נתן הוראה לכרות את ידי האדריכל ואת ידי הפועלים על מנת שלא יוכלו לשחזר שוב מבנה מרהיב שכזה. כנראה שזה סתם מיתוס.
מתחם הטאג' נתחם מצפון על ידי נהר היאמונה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הטאג' מאהל

כשהבנו שאת הטאג' מאהל כבר לא נצליח לצלם בזריחה התמקדנו במלצוא מקום נחמד שאפשר לאכול בו ארוחת הבוקר ולשמור על המוצ'ילות שלנו. קראנו שבמלון Saniya יש מרפסת יפה עם תצפית אל הטאג' שם ישבנו לאכול את ארוחת הבוקר שלנו על רקע הטאג'. המלון (יותר ברמה של גסטהאוס למען האמת) נמצא מאות מטרים ספורים מהכניסה לטאג'.
במלון סיפרו לנו שפעם ב-10 שנים מנקים את המבנה של הטאג' מאהל מהפיח מזהום האוויר שמצטבר עליו ושלאחרונה הוא נוקה אז שהגענו אליו בזמן יחסית טוב.
לטאג' אסור להכנס עם תיקים (גם עם תיקי יום) לכן מומלץ להגיע בלעדיהם, אנחנו לא ידענו זאת והשארנו אותם לשמירה בחנות קרובה לכניסה לטאג' בחינם (לא באמת בחינם מפעילים עליך לחץ לקנות משהו אחר כך, קנינו כמה מגנטים לצאת מידי חובה).

הכניסה לטאג' עולה 1,000 רופי, האזרחים ההודים משלמים מחיר מגוחך בעבור הכניסה (לא זוכר את הסכום במדיוק אבל אני מעריך שמשהו כמו 50-100 רופי). לאחר התשלום יש תור לכניסה הבטחונית. ואז נכנסים בשערי הטאג' ומתגלה המראה המוכר שראינו בכל כך הרבה תמונות בעבר הטאג' מאהל בשיא תפארתו.
נכנסו לטאג' בשעה 11:00 והסתובבנו במתחם בערך כשעתיים כולל במוזוליאום וזכור לי שהיה חם מאוד, הבחנו מקרוב בהרבה עיטורים בכתב ערבי על הקירות ( עדות לכך שהמקום נבנה ע"י מוסלמים).

חוץ מזה באזור שמסביב לטאג' מאהל (טאג' גאנג') חיים הרבה מוסלמים ניתן לראות זאת על ידי הדגלים הירוקים עם הסהר הלבן באמצע (מזכירים מעט את הדגלים של פקיסטן) שמעטרים הרבה בתים ועסקים. האזור די מוזנח ולא מזמין, אנחנו החלטנו לא להשאר לישון שם והזמנו באותו אחר הצהריים אוטובוס לג'איפור שברג'אסטן היעד הבא שלנו בהודו.

טיפים

  • הטאג' מאהל סגור ביום שישי לקהל הרחב , נערכות בו תפילות מוסלמיות לכן לא לתכנן להגיע לראות אותו ביום שישי
  • תשדלו להגיע בזריחה (אולי לישון לילה לפני באגרה)

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )