(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

חופשה של 12 יום באיים המלדיביים

המלצות ורעיונות לחופשה שמשלבת צלילות, שנרקולים וחופים יפים באיים המלדיביים

תאריך הטיולOctober 2017
משך הטיול12 ימים
עונה מומלצתאוקטובר - מאי

האיים המלדיביים

האיים המלדיביים היא מדינה שונה משמעותית מכל דבר שנתקלנו בו עד עכשיו.
מדינה עם אוכלוסיה של כמעט 400,000 איש עם המון ים וממש מעט קרקע (או יותר נכון שוניות אלמוגים מתות) עליה מתגוררים בני המקום שדומים מעט להודים וסרילנקים, כמעט כולם מוסלמים, נשים מכוסות מכף רגל ועד ראש...די הזוי ולא משתלב באופן טבעי עם מז״א הטרופי והנוף החופי.
המדינה מתפרסת על שטח די גדול שכאמור, רובו ים, והיא מורכבת מ-26 אטולים (הרי געש כבויים ששוניות נוצרו על שפתם) שנמתחים בשתי רצועות מקבילות מצפון לדרום.

עד לשנים האחרונות המלדיביים היה יעד בעיקר לתיירות מלונות וריזורטים ופחות לתרמילאים, אך ממש לאחרונה בתהליך שעדיין נמשך ומורגש באיים, המקום מתאים את עצמו יותר ויותר לקהל היעד של מטיילים בתקציב נמוך יחסית שלא מחפשים את מלונות היוקרה.
אנחנו הגענו למלדיביים כחלק מטיול גדול ומטרתנו היתה בעיקר צלילות עם שילוב של קצת חופים לבנים באיים. בסיפור הדרך אתן טיפים למטיילים העצמאיים שמחפשים לטייל בתקציב נמוך אך עדיין ליהנות ממה שהמקום מציע.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הטיול שלנו

אנחנו הגענו למלדיביים כשמטרתנו העיקרית הייתה הצלילות.
ממש כמה ימים לפני שהגענו סגרנו ספארי צלילות ויצא שנשארו לנו יומיים לפני ושלושה ימים אחרי לדברים אחרים.
את היומיים הראשונים שלנו העברנו באי Maafush, משם חזרנו ל-Male, יצאנו לשייט של 7 ימים ולאחר שהסתיים, עברנו לאי Guraidu.
הרעיון לעבור לאיים מרוחקים יותר שמאוד רצינו לבלות בהם כמו Digurah ו-Dharavandhoo נפסל לאחר שבדקנו את אפשרויות התחבורה שלנו וגילינו שהדרך היחידה בה נוכל לבלות זמן הגיוני של יותר מיום וחצי באיים היא לקחת טיסה שעלתה המון (כ-250 דולר לבן אדם), עניין זמני התחבורה בין האיים הוא קריטי.

התניידות בין האיים

הדבר שלדעתי הכי חשוב לדעת לפני שמגיעים למלדיביים זה שהמבנה הגיאוגרפי המיוחד של המלדיביים - הרבה איים קטנים שלעתים מרוחקים אחד מהשני מס׳ רב של שעות הפלגה, שם את עניין התחבורה בין האיים כדבר הראשון שצריך לתכנן.
ישנן 4 דרכים עיקריות להתנייד בין האיים השונים (מהיקר לזול):
1 - טיסה: בחלק מהאיים המרכזיים במדינה קיימים שדות תעופה, לחלק מהאיים שאין מגיעים מטוסים שנוחתים על המים.
2 - Speed Boat: כמעט מכל אי אפשר להשיג סירה פרטית שתיקח אותכם לכל מקום שתרצו, כמובן שזאת האופציה הכי יקרה מבין אופציות השייט.
3 - Speed Ferry: סירה מהירה שיוצאת לפי לוח זמנים ועוצרת בתחנות ידועות מראש
4 - Local Ferry: סירה גדולה בד״כ ששטה לאט יותר ומובילה יותר אנשים, לו״ז קבוע בתדירות נמוכה יחסית עם תחנות ידועות מראש. אופציה זולה מאוד.

לאחר שיודעים פחות או יותר לאיזה איים רוצים להגיע הכי פשוט זה להתקשר לאחד הגסט האוסים שנמצאים באי, להגיד שאתם שוקלים להגיע אליהם ולשאול על דרכי ההגעה האפשריות והלו״ז שלהם. נכון להיום עדיין לא קיים איזשהו אתר אינטרנט שנותן מידע על זמני תחבורה.
צריך לשים לב שבאיים המלדיביים יום שישי זהו יום המנוחה והתחבורה הציבורית בו כמעט לא פעילה.

*דוגמא להפרשי מחירים וזמנים מ-Male (העיר של שדה התעופה הבינלאומי) ל-Maafushi:
Speed Boat - כ-150 דולר לסירה, 40 דק׳ שייט
Speed Ferry - כ-25 דולר לבן אדם, שייט בין 40 דק׳ לשעה (תלוי בעצירות בדרך)
Local Ferry - כ-2 דולר לבן אדם, שייט של שעה וחצי.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אתרי צלילה ושנרקול

כאמור, אנחנו יצאנו במהלך השהייה שלנו במלדיביים לספארי צלילות של שבוע על ספינה. למי שמגיע כשהמטרה העיקרית שלו היא לצלול, זאת האופציה הטובה ביותר והזולה ביותר. (קישור לסיפור דרך על הספארי צלילות נמצא בתחתית הסיפור).
אם שבוע של צלילות לא מתאים לכם ואתם מחפשים לעשות כמה ימי צלילות בודדים בשילוב של מנוחה על החוף, יש לא מעט איים שיכולים להתאים, אלה כמה שהיינו בהם/קיבלנו המלצות עליהם מאנשים יודעי דבר:
Dharavandhoo - אזור בו אפשר לראות להקות של מנטות בשנירקול
האי Maamigili או Digurah שסמוך אליו - אזור עיקרי לצלילה/שנרקול עם כרישי לוויתן. גם שם אפשר למצוא מנטות.
Guraidu - אי שההגעה אליו נוחה וזולה עם אתרי צלילה מעולים ומפורסמים ממש בסמוך אליו. במפרץ שממערב לאי יש נק׳ שנרקול עם מנטות.
אזור Male - קיימים מס׳ אתרים טובים לצלילה כמו Langan Paradise בו אפשר לראות להקות של מנטות אך השהייה ב-Male או בHulu-Male לא מומלצת למי שמחפש חופים ושקט.

מחירי הצלילה משתנים מאי לאי אבל באופן יחסי לעולם הם לא מאוד יקרים. כשהיינו בGuraidu ובדקנו אופציה לצלול ביקשו מאיתנו 45 דולר לצלילה כולל ציוד.

מחירי לינה ואוכל

דבר ראשון שכדאי לדעת - מחירי הלינה שרשומים באתרים כמו Booking, Agoda וכו׳ לא כוללים מיסים של 12%, עוד מיסים של $3 לבן אדם ללילה ודמי שירות שלרוב הם 10%.
את שני הלילות הראשונים שלנו בMaafushi הזמנו ב-Booking במחיר של כמעט 30 דולר שלהפתענו הפכו ל-42 דולר ללילה אחרי כל התוספות.
גם מחירי האוכל בתפריטים במסעדות לא כוללים מיסים ושירות, מעצבן אבל זה מה יש..

לינה -
מחירי הלינה בגסטהאוסים יכולים להשתנות משמעותית בין האיים ובין העונות השונות אבל באופן כללי אפשר למצוא חדר לזוג במקום נקי וכולל ארוחת בוקר במחיר של כ-30 דולר (כולל מיסים).

אוכל -
האוכל המקומי מתבסס בעיקר על דגים, קוקוס ו-Roshi (סוג של צ׳פאטי הודי, יותר טעים). במסעדות המקומיות מחיר ארוחה ינוע בין 3-6 דולר למנה,
אוכל מערבי יעלה בדרך כלל 7 דולר ומעלה.

Male

עיר הבירה של האיים המלדיביים.
בגדול, אין כל כך מה לחפש בעיר ובאמת שאם לא חייבים אז פשוט לדלג..
בעיר שממוקמת על אי די קטן מתגוררים כ-150 אלף תושבים בשכונות צפופות ואין בה בכלל חופי רחצה. מה שכן, אם צריכים לקנות משהו כמו ציוד צלילה או כל דבר אחר, זהו כנראה המקום היחידי במלדיביים שיש סיכוי למצוא את הדבר שמחפשים.
אנחנו חיפשנו לקנות מחשב צלילה לקראת הספארי והופתענו לגלות שלא רק שיש חנות עם יבוא רשמי של Suunto, המחירים גם מצוינים וכמעט זהים למחירי ארה״ב.

בדרום מערב העיר יש נמל שממנו יוצאות המעבורות המקומיות (Local Ferry) ליעדים השונים, המקום נקרא Villingili Ferry Terminal.
ה-Speed Ferry אוספות אנשים לרוב בצפון העיר מאחד הרציפים הממוספרים.

Maafushi

Maafushi הוא אחד האיים הפופלריים ועם כמות הגסט האוסים והמלונות הגדולה ביותר ביחס לשטח האי.
באי יש מגוון די רחב של מסעדות, מועדוני צלילה וחוף אחד יפה לרחצה בפינה הצפ׳ מערבית, האי שוקק חיים ביחס לאיים האחרים שבקרבתו ומציע אפילו מעט אטרקציות ליליות כמו מירוץ בין סרטנים עם קונכיה ממוספרת
בסביבת האי אפשר לשנרקל ולמי שרוצה אפשר גם לצאת ליום צלילות באחד האתרים שנמצאים בסביבה.

*במאפושי יש כספומט למי שלא הוציא מספיק כסף לפני, עמלות זהות למאלה.

דרכי הגעה:
Speed Boat - כ-150 דולר לסירה, 40 דק׳ שייט
Speed Ferry - כ-25 דולר לבן אדם, שייט בין 40 דק׳ לשעה (תלוי בעצירות בדרך)
Local Ferry - כ-2 דולר לבן אדם, שייט של שעה וחצי.

Guraidu

אי קטן שנמצא כ-15 דק׳ שייט מדרום ל-Maafushi, אנחנו הגענו לאי לאחר המלצות שקיבלנו ממדריך הצלילה שלנו ואהבנו אותו הרבה יותר מאת Maafushi.
Guraidu הוא אי שזכה להיות במיקום גיאוגרפי מצוין ומציע את מיטב האטרקציות שהאיים המלדיביים יודעים להציע: גלים מעולים לגולשים, אתרי צלילה משובחים וחופים נקיים מבתי התושבים.
מסתבר שבעולם הגלישה Guraidu ידוע כאי מוצלח עם כמה נק׳ פופולריות לגולשים מתקדמים ומתחילים. על כך מעידים גם מועדוני הגלישה הרבים באופן יחסי שנמצאים באי.
בנוסף לכך, שני אתרי צלילה מפורסמים נמצאים ממש בקצה של האי (באחד מהם צללנו בספארי שעשינו - Kandooma Thila) ונק׳ מעבר של מנטות נמצאת במפרץ שנמצא ממערב לאי.
מבחינת חופים, צמוד ל-Guraidu יש אי ממש קטן שמחובר בגשר עץ נקרא Bikini Island. באי חופים יפים ונקיים שכיף להסתלבט, לשחות וגם לשנרקל.

מבחינת לינה, יש מבחר גסטהאוסים שהולך וגדל בכל שנה. אנחנו מצאנו גסט האוס במחיר של 24 דולר ללילה + ארוחת בוקר (כולל מיסים), המקום נקרא Medhufaru-Inn והרמה היתה לגמרי מספיקה בשבילנו.
באי יש כ-3 מסעדות מקומיות שהן לא חלק ממלון, המומלצת ביותר לדעתנו נקראת Island Bites ומחיר מנה ממוצעת נע בין 3-5 דולר.

דרכי הגעה:
Speed Boat - כ-200 דולר לסירה, 50 דק׳ שייט
Speed Ferry - כ-30 דולר לבן אדם, שייט בין 50 דק׳ לשעה (תלוי בעצירות בדרך)
Local Ferry - כ-3 דולר לבן אדם, שייט של כ-שעתיים.

טיפים

  • לנסות להתמקח על המחירים כמעט בכל דבר, בטח במה שנוגע לתחבורה.
  • המטבע המקומי במלדיביים נקרא רופיה אבל אפשר בכל מקום לשלם גם בדולרים. אין במדינה מטבעות של סנטים ולכן שימוש בדולרים הוא יותר בזבזני כי תמיד מעגלים את זה כלפי מעלה.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )