תאריך הטיול | September 2017 |
---|---|
משך הטיול | 3 שבועות |
עונה מומלצת | מאי-אוקטובר |
הארכיפלג האזורי כולל 9 איים. לכל אי צבע וייחודיות משלו.
האיים נוצרו מהתפרצויות געשיות שיצרו תוואי שטח מעניין ודרמטי. לכן החופים שם אינם לבנים וחוליים אלא יותר סלעיים או עם חול שחור. בכל האיים אפשר למצוא הרבה בריכות טבעיות (naturalis picina) שנוצרו בים מההתפרצויות הגעשיות, חלקן ממש טבעיות ולא נגועות וחלקן עם התערבות קלה מבטון שסגרה אותן לבריכות נוחות לרחצה. הבריכות מתמלאות ממי האוקיאנוס בזמן הגאות. אין סוף לבריכות הנפלאות האלו ואי אפשר לטעות איתן! כל אחת עם הקסם שלה
מזג האוויר די נעים ויציב במשך רוב השנה, אך בחודשי הקיץ ישנם יותר ימים ללא גשם. גם טמפרטורת המים די קבועה ופחות קרה לעומת פורטוגל.
סגנון הטיול שלנו היה לינה באוהל, מהבחינה הזו האיים האזוריים מושלמים עם אתרי קמפינג רבים ובחינם (כאלה מוכרזים וכאלה שלא). חלקם טובים יותר וחלקם פחות, אך תמיד הם במקומות מעניינים ומיוחדים ולא פעם שווים ונוחים יותר מאתרי הקמפינג שבתשלום.
Airbnb- ישנם בכל האיים, ככל שמתרחקים מערבה עם האיים הם הולכים וקטנים וההיצע מוגבל יותר. קרוב למועד הלינה קשה למצוא מקומות טובים ולכן מומלץ, אם זה אפשרי, להזמין מספיק זמן מראש. מאפשר לפגוש את האוכלוסייה המקומית שזו חוויה מומלצת בפני עצמה! האנשים מקסימים ולבביים, רק קחו בחשבון שהרבה מהם כמעט ולא מדברים אנגלית. לחלקם הלא קטן עוד לא יצא לפגוש ישראלים באיים.
הגעה:
מגיעים לאזורים בטיסה של שעתיים וחצי מליסבון (שליש דרך לארה"ב). ניתן למצוא טיסות ישירות לשם גם מערים שונות באירופה, לא חייבים להגיע לפורטוגל בשביל לטוס לשם. שדה התעופה המרכזי נמצא באי סאו מיגל בעיר Ponta Delgada.
התניידות ומעבר בין האיים:
השכרת רכבים היא יחסית יקרה באיים אך חיונית, מאפשרת להתנייד בקלות, לעצור בתצפיות וכו'. הכבישים מאוד מסודרים ונוחים. אפשר לעשות את זה מראש מהארץ או ישירות בשדה תעופה או בעיר. ישנה תחבורה ציבורית אך היא קצת מסורבלת.
המעבר בין האיים אפשרי בטיסות או במעבורות. כדאי לבדוק מראש לגבי המעבורות מסאו מיגל, מכיוון שהשיט ארוך הן פועלות רק בחודשי הקיץ (אנחנו היינו שם בספטמבר ורובן כבר הופסקו).
כל המידע ניתן למצוא כאן: https://www.atlanticoline.pt/p...
סאו ג'ורג', פיקו ופייאל נחשבים משולש איים ויש הרבה מעבורות יחסית קצרות ביניהם. אפשר לעבור עם הרכב על המעבורת, לא בטוח מה המשמעות הכספית של העברת רכב שכור מאי לאי, אנחנו שכרנו בכל אי רכב אחר. פעמיים מתוכם היו ישירות ממקומיים דרך הair bnb שאירחו אותנו.
בעקרון יש סידור עם חברת התעופה המקומית azores airlines שאפשר לקבל טיסת קונקשן בחינם מאחד האיים. לדוגמא אם הטיסה חזרה שלכם לליסבון יוצאת מסאו מיגל וסיימתם את הטיול בפיקו- ניתן לקבל טיסה בחינם מפיקו לסאו מיגל (כל עוד נשארים בסאו מיגל עד 24 שעות ולא יותר עד לטיסה חזרה לליסבון)
לקח לנו זמן להבין איך זה עובד, אבל זה עובד... אפשר למצוא פרטים נוספים כאן: https://stopover.azoresairline...
או מול נציג בדלפק השירות של החברה בפונטה דלגדה (סאו מיגל).
לגבי הבחירה דווקא בשלושת האיים האלו אין סיבה ברורה (שיקולי טיסות/ קרבה/זמן וכו'). בטוחים שאי אפשר לטעות אם איזה איים שלא בוחרים בסוף..
מן הסתם ישנם עוד מקומות נפלאים רבים באיים שלא נציין כאן, גם בגלל שלא מצאנו את שמם וקשה לתאר את דרך ההגעה בכתיבה וגם כי את חלקם פשוט לא הספקנו לראות... חצי מהכיף זה פשוט לשוטט ו"לגלות" בעצמכם את הפינות היפהפיות והקסומות באיים. ההמלצה שלנו זה לשכור רכב ופשוט להתחיל לנסוע ולמצוא את המקומות המתאימים לכם.
מוזמנים ליצור קשר לעוד שאלות,
מתן ונעמי
תהנו!!
"האי הירוק" הגדול והמאוכלס מבין ה-9, טיילנו 11 ימים.
שדה התעופה נמצא בעיר ponta delgada
אפשרי לשכור חדר בפונטה דלגדה ומשם לנסוע כל יום לאזור אחר באי (נסיעה של עד שעתיים-שעתיים וחצי לכל מקום), אנחנו טיילנו עם אוהל וישנו כמעט כל לילה במקום אחר. ניתן למצוא מלונות וair bnb בכל מקום על האי.
מקומות שאהבנו באי:
Sete Cidades- אחת האטרקציות נוף המפורסמות של האי. 3 אגמים בצבעים שונים הצמודים זה לזה, כל אחד מהם הוא לוע של הר געש. יש באיזור מסלולי יום נחמדים, אך צריך להתייעץ בטוריסט אינפורמיישן עם המפות כי המסלולים אינם מעגליים ודורשים תכנון מראש.
בתוך העיר שיושבת בין 2 האגמים הגדולים יש אתר קמפינג בסיסי גדול ובחינם (עם שירותים וברביקיו).
Ponta da Ferraira- תופעת טבע יחודית. בריכה טבעית עם נביעה תרמית שמתחברת לאוקיינוס. בשביל להינות מהזרמים החמים צריך להגיע בזמן השפל (ניתן למצוא שעות גאות ושפל באפליקציית spot azores שגם מראה את מזג האויר והראות באתרים מרכזיים ברחבי האיים).
Islet of Vila Franca do Campo- אי קטנטן שבמרכזו נוצרה בריכה טבעית, מעבורת לשם יוצאת כל שעה עגולה מהנמל של Vila Franca do Campo בעלות של 5 יורו לאדם.
Caloura, Agua de pau- בריכה טבעית יפהפיה שנבנתה בקצה מזח ומתמלאת ממי האיקייאנוס.
Baixa beach, Agua de pau- חוף נחמד
Furnas- איזור עם נביעות טרמיות פעילות שמשמשים למרחצאות ולבישול (אפשר למצוא במרכז העיר תירס (מעולה) שמבושל בנביעות וגם ממש מנות שלמות שבושלו כך.
• Dona beja hot springs- מרחצאות יפים עם מספר בריכות תרמיות בטמפרטורות שונות (כניסה כ- 4 יורו)
• Terra nostra- גנים גדולים ומיוחדים עם בריכה תרמית ענקית באמצע (כניסה כ-8 יורו)
Caldeira Velha- פארק לא גדול עם בריכות תרמיות טבעיות (כניסה כ-2 יורו)
Mohinhos- איזור יפה בצפון האי- חוף ים חולי ובאיזור יש אתר קמפינג בסיסי בחינם צמוד למסלול הליכה נחמד עם מפל ובריכה.
כמובן שיש עוד הרבה מקומות יפים ברחבי האי (בצפון, במזרח) ובטח מלא שלא יצא לנו לראות... אבל אלו המקומות שממש זכורים לנו לטובה.
"האי החום", היינו שם 4 ימים.
אי צר וארוך עם הפרשי גבהים גדולים- רכס הרים גבוה במרכז האי וירידות תלולות לכפרים שעל החוף (בעגה המקומית "Faja") .
שהשם לא יטעה- האי ירוק ושופע צמחייה. קיבל את התואר החום בשל האדמה האדומה-חומה שמאפיינת אותו. האי הרבה פחות תיירותי, יותר מקומי ומרגיש בתולי. בריכות טבעיות רבות כמעט בכל כפר על החוף.
מפורסם בגבינות שלו, יש שלושה מפעלי גבינות עיקריים בהם ניתן לעשות סיורים. אנחנו ביקרנו בFinisterra שנמצא בצד המזרחי של האי, קרוב לעיירה Topo.
בעקרון יש מסלול ארוך לאורך כל האי, המחולק למקטעים שמאפשרים טיולי יום, אבל לכן המסלולים לא מעגליים ודורשים התארגנות מראש/ טרמפים. עשינו 2 מקטעים שונים:
1. Faja dos vimes עד Faja dos sao joao- מסלול די תלול (עם עלייה וירידה של כ500 מטר) בצדו הדרומי של האי, כמעט ולא מתויר, עם הרבה ענבים ותאנים שאפשר לנשנש בצידי הדרך..
פרטים אפשר לראות כאן:
http://trails.visitazores.com/...
2. Caldeira do Santo Cristo – Fajã dos Cubres- מסלול קל יותר (בירידה), יותר מפורסם ומתויר. יורד מההר אל החוף בצד הצפוני של האי אל כפר גולשים מפורסם עם הוסטל שניתן להשאר בו.
לפרטים נוספים:
http://trails.visitazores.com/...
Vigia da baleia תצפית יפה בשפיץ המערבי של האי- מומלץ ללכת לשקיעה ביום בהיר.
גם באי הזה יש המון עיירות חוף חמודות ובריכות טבעיות יפהפיות. איזור שאהבנו במיוחד נקרא Faja do Ouvidor עם תצפית יפה מעל, בריכות שוות (וגם מסעדה נחמדה לחובבי הצדפות).
האי האפור, היינו שם 5 ימים.
מפורסם בעיקר בזכות הר פיקו שנמצא במרכזו, ההר הגבוה ביותר בפורטוגל. קיבל את התואר האפור בשל חומות האבן שבנו המקומיים סביב הכרמים הרבים להגנה על הגפנים שעל האי מפני הרוחות.
פיקו קצת יותר מפותח ומתויר מסאו ג'ורג' אך עדיין קטן בהרבה מסאו מיגל.
האטרקציה המרכזית באי היא כמובן ההר שבמרכזו, עליו ניתן לטפס ולרדת ביום אחד. העליה לא פשוטה (של כ1200 מטר עד לפסגה) ולכן כדאי להתחיל ממש מוקדם בבוקר (וגם בגלל שיש מספר מקסימאלי של מטיילים שיכולים להיות בו זמנית על ההר אז כדאי להיות מהראשונים :) ). ברוב הימים ההר מוקף עננים והראות מוגבלת, לכן כדאי להשאר מעודכנים במזג האוויר ולחכות ליום בהיר כדי להנות מהנוף. לאמיצים ולמטיבי הלכת והסחיבה יש אפשרות לישון באוהל על פסגת ההר וליהנות מהשקיעה ומהזריחה, אך כדאי להתייעץ עם הרשות המקומית לגבי מזג האוויר כי בלילות קר מאוד למעלה. בתחילת המסלול עוברים דרך בקתה של הפקחים המקומיים, שם משלמים כ-10 יורו עבור כניסה לאתר וGPS לכל אדם (חובה) ומקבלים תדריך ורק אז ניתן לצאת למסלול.
כמובן גם באי זה ישנן בריכות טבעיות רבות ומיוחדות. ליד אחת מהן (poca das mujas) יש בר-מסעדה שאהבנו, שמארח לעתים הופעות חיות ומסיבות.
בכפר Santo Antonio ישנה בריכה ציבורית מסודרת ויפה לצד כניסה לים עם בריכה טבעית ועמוקה עם צוקים קטנים למים היוצרים אזור שקט מהגלים ונוח לשחיה, מומלץ מאד לבקר במקום.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם