(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

קייפטאון והסביבה

קייפטאון היא העיר הכי יפה בעולם לדבריו של Lonely Peleg, והתמזל מזלי לבקר בה פעמיים. מדובר בעיר שהנהיגה בה מרגישה כמו שמורת טבע, היא מלאה במקומות מדהימים, וגם בסביבה שלה יש אתרים עוצרי נשימה.

תאריך הטיולFebruary 2017
משך הטיולשבועיים
עונה מומלצתהעונה המומלצת בקייפטאון היא סביב הקיץ (נובמבר-מרץ). זוהי עונה בה חם ויבש, ואפשר לטייל ולעשות את רוב הדברים המתוכננים. מזג האויר בקייפטאון נוח (24-35 מעלות רוב הזמן), וגם כשחם, לא לח מדי על אף היותה עיר חוף. קחו בחשבון שדצמבר-ינואר זה כמו יולי-אוגוסט אצלינו: יש חופש מבתי הספר והאוניברסיטאות, וכל תושבי דרום אפריקה מתנקזים לקייפטאון לחופשה השנתית. מקומות הלינה מלאים והכבישים עמוסים לעייפה, עדיף לדעתי לא להגיע בזמן זה אם רוצים ניצול זמן מקסימאלי.

מידע כללי

ההמלצה שלי היא להגיע לקייפטאון לשבועיים בערך, זה זמן שאפשר למלא בבילויים השונים שהעיר מציעה, ולהספיק לטייל גם בסביבה שלה.

דרכי הגעה
הטיסות הזולות בדר"כ הן של טורקיש או אתיופייאן איירליינס. אם אתם רוצים לעצור ביוהנסבורג בדרך הלוך/חזור, כדאי לקנות כרטיס לשם, ומשם טיסת המשך בKulula או Mango שאלו החברות היותר זולות בהנחה שיש לכם מטען. בלי קשר, הרבה פעמים יותר שווה לקנות כרטיס ליוהנסבורג ומשם לקנות כרטיס נפרד לקייפטאון (שימו לב שיהיה קונקשיין מספיק ארוך לאסוף את המזוודה וכו)

רכב
כדאי מאוד לשכור רכב בשהייה בעיר (לקחת בחשבון שהמכוניות לרוב הן הילוכים והנהיגה היא בצד השני של הכביש), משום שהתחבורה הציבורית היא מוגבלת מאוד ולא מומלצת לשימוש (יש ניסיונות שוד וכו' לפעמים). אפשרי בהחלט לקחת Uber, אך קחו בחשבון שנסיעה למקומות מרוחקים יכולה להיות יקרה למדי, ורוב המקומות בהם תרצו לבקר הם לא ממש במרכז העיר.

מומלץ מאוד לקחת ביטוח מורחב, ולנסות להחנות את הרכב בתוך הבניין/קניון וכו'. רכב ברחוב מועד לגניבה, בייחוד אם רואים שיש שם דברים שווי ערך (לכן, מומלץ תמיד לשים את הכול בבגאז' או לקחת איתכם).

במקומות חנייה ציבורית בתשלום אל תחפשו מדחן- יש אנשים שתפקידם לאתר אתכם ברגע שאתם חונים, הם יגיעו אליכם ויבקשו כסף תמורת החנייה. אני בדר"כ נהגתי להגיד להם שאשלם כשאחזור (כי חבל לשלם סתם על זמן מסויים ובסוף לגלות שעוזבים לפני), המחיר בדר"כ הוא R2 לרבע שעה.

גם בחניות שהן חינם לעיתים תראו אנשים מסתובבים עם וסטים צהובים/כתומים זוהרים. אלה לא פקחים ולא אנשים שתפקידם לגבות כסף על החנייה, אלא אנשים שרוצים לקבל מכם כסף תמורת "שמירה על הרכב שלכם משוד". האמת היא שמומלץ להביא להם כסף בקטנה (סביבות R2-5) רק כדי שהם לא יתעצבנו וישרטו לכם את האוטו כנקמה על קמצנותכם. זה קורה, ועדיף לשלם להם מעט ולא לשלם אח"כ קנסות לחברת השכרת הרכב.

כסף
הראנד הדרום אפריקאי מסומן באות R ושווה ל0.3 ₪. עם זאת, תראו כי מחירי המוצרים שם הם בערך אותו מספר כמו בארץ (לדוג' משהו שעולה בארץ 10 ₪ יעלה שם משהו כמו 15R, שזה שליש מחיר!).
אם אתם לא ממירים בארץ לראנדים, תגיעו עם דולרים.

לינה
יש כמה הוסטלים ממש טובים בעיר, אני הייתי אצל חברים. באופן כללי, אם תסתכלו באתר Airbnb תראו שהמחירים ללינה הם זולים משמעותית מהארץ. תבחרו מקום עם מיקום נוח, וחנייה מוגנת.

ביטחון ובטיחות
קייפטאון היא העיר עם הכי הרבה מקרי אונס בעולם, אולם רובם מתרחשים בתוך הכפרים ולא במקומות בהם תהיו. עם זאת, יש המון פשע בדרום אפריקה וחשוב להיות זהירים:
לא להסתובב לבד במקומות שמרגישים לכם לא בנוח
לא ללכת עם ארנק או פלאפון ביד
לא להסתובב ברגל בלילה
להיות עירניים בצמתים בלילה אם יש אנשים שעומדים שם (זו דרך מוכרת לחטיפת רכב- מחכים שיעצור בצומת, מכוונים אקדח, מכריחים את הבנאדם לצאת, ונוסעים עם הרכב שלו)
כשאתם נכנסים בשער של החנייה- לוודא שלא נכנס מישהו איתכם
לא להשאיר דברים בעלי ערך באוטו או בכל מקום גלוי אחר
בגדול- פשוט לנסות להנמיך פרופיל ולא להיראות כאובייקט נוח לשוד.

אתם תראו שם המון המון שהמון קבצנים. לפעמים בצידי הכביש אנשים שוכבים ולא ברור אם האדם אפילו חי. כואב הלב, אי אפשר לטפל בכולם, ועדיף להביא לאנשים אוכל ולא כסף כי הרבה מהם מסוממים. אנחנו תמיד היינו נותנים שאריות של הארוחות שלנו פשוט לאנשים רנדומאליים ברחוב, והם תמיד שמחו.

אוכל
בתור שומרי כשרות אין לי המון המלצות למסעדות בעיר. יש המון מסעדות שנראות מגניבות לאורך החופים (בחוף Camps Bay לדוגמא יש מלא ברים ומסעדות מגניבות, מומלץ) וגם בנמל באיזור הWaterfront יש כל מיני מסעדות, אבל יותר תיירותיות. יש מסעדה ממש מגניבה שנקראת Moyo שהיא לא ממש בקייפטאון עצמה, אבל עושים בה ציורי פנים אפריקאים כאלה וזה ממש מגניב.

מסעדות כשרות יש בעיקר באיזור Sea Point שהוא האיזור היהודי:
Avrons- המסעדה הבשרית הותיקה. אחלה אחלה.
The press- מסעדה יותר חדשה וגם טובה. בשרית.
Goldies- יותר כזה המבורגרים ואוכל כזה של take away
Café Ritave- בית קפה שנמצא יותר קרוב למרכז העיר. נמצא בשטחו של המוזיאון היהודי ובית הכנסת הכי יפה בקייפטאון (שניהם שווים ביקור בלי קשר) אז תצטרכו לעבור גם עמדת ביטחון בכניסה.
נהוג להשאיר טיפ של 10%.
בכל הסופרמרקטים ברחוב הראשי של Sea Point יש מחלקות כשרות, הכי טובה היא בCheckers, שם יש גם מאפיה כשרה ואוכל מוכן. יש גם בSpar שצמוד אליו, ובPick & Pay. המון מהאוכל הרגיל בסופרמרקטים הוא כשר, ומסומן באותיות BD (ראשי תיבות של Beth Din)- כמעט כל הלחם הפרוס, גבינות (גם גבינה צהובה וכו'), דברים קפואים, גלידות ועוד ועוד. מאוד מאוד נוח.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אתרים בעיר

אתרים שווים בעיר:
Table Mountain- האתר שהעיר בעצם כרוכה סביבו. הר בצורת שולחן, שבימים רבים העננים מכסים את החלק העליון שלו ונשפכים למטה, וזה נראה ממש כמו קצפת שגולשת, מראה מדהים.
אפשר להיות ממש תיירים ולעלות ברכבל (המחיר לא זול, מעל 200R לכרטיס הלוך חזור) ואפשר להמשיך קצת בכביש אחרי שאתם עוברים את עמדת הרכבל, ותראו מימינכם התחלה של שביל- זוהי העלייה הפופולארית להר. בהתחלה זה נראה כאילו מדובר בשביל לא ארוך, אולם זה הפתיע אותי ברמת הקושי שלו, לא מדובר בעלייה קלה למעלה, אבל שווה כל רגע. לוקח לאדם ממוצע כשעה וחצי.
למעלה יש מסלול שמקיף את ההר כך שאפשר לראות את העיר מכל צדדיה, ובית קפה קטן וחמוד עם מחירים מופקעים. לפעמים יש גודש עננים ולא רואים את הנוף, כדאי לחכות קצת, הם מתפזרים בסוף.

בצמוד לTable Mountain, ממש באותה שרשרת הרים, יש עוד הר עם ראש מחודד כזה שנקרא Devil's Peak, שגם אליו יש מסלול נחמד שאפשר לעשות (כ4 שעות בערך).

Lion's Head- טיפוס הרבה יותר קליל מTable Mountain (לוקח בערך 45 דקות להגיע למעלה), לא גבוה כמוהו, אך בעיני הנוף שלו היה הרבה יותר מרשים- הטופ של ההר הוא קטן ואפשר לראות את כל העיר כמעט במבט אחד. מאמצע המסלול פחות או יותר, תוכלו לראות אנשים גולשים במצנחי רחיפה- אחד הדברים הכי כיפיים שעשיתי בחיים, הנוף מלמעלה מדהים!

Kirstenbosch- הגן הבוטני המהמם של קייפטאון ששוכן ממש בתחתית הTable Mountain. איזור יפהפה ומועשר בצמחיה אפריקאית. מומלץ לרגיעה ולפיקניקים. ממנו, אגב, יש עוד מסלול (שנחשב יותר קל) ועולה לTable Mountain. בערבי הקיץ עושים שם קונצרטים באויר הפתוח מדי פעם, חוויה ממש טובה.

Robben Island- אם אתם קצת מתעניינים בהיסטוריה של המקום, האי הזה הוא המקום בשבילכם. כמות האנשים על האי מוגבלת, וצריכים לקנות כרטיסים למעבורת הרבה זמן מראש, אבל מעניין ביותר.
תוכלו למצוא את כל האינפורמציה פה: https://webtickets.co.za/event...

Clifton Beach- החוף הכי יפה בקייפטאון (והכי פופולארי). החנייה היא על הכביש, ויש כמה ירידות לחוף מהכביש שעושים ברגל. פה ממש שימו לב לחנות טוב שלא תפגעו ממכוניות חולפות, הכביש צר. גם החוף לידו בCamp Bay הוא נחמד.

התנדבות- אם אתם מרגישים רצון להתנדב ולעשות משהו טוב, יש בית ספר אחד ממש חמוד בשכונת Khayelitsh, מרחק נסיעה של כ-40 דקות מהעיר. זוהי השכונה הכי מסוכנת בדרום אפריקה, אבל בית הספר נמצא ממש בכניסה, מול תחנת המשטרה אם זה מעודד איכשהו. אנחנו נסענו לשם פעם ראשונה בטרמפ עם מישהו מהצוות, ואח"כ כבר הרגשנו יותר בטוח לנסוע לשם באוטו שלנו. מדובר בPre-school (פעוטון עד גן חובה) שהקימה בחורה אנגליה שטיילה באפריקה והזדעזעה ממצב החינוך- חוק חינוך החובה הוא על לימודים מכיתה א' ומעלה (ואז זה בחינם בבתי ספר ממשלתיים), אולם אין סבסוד מספיק לגני ילדים, וכך יוצא שהרבה הורים בשכונה הזו לא יכולים להרשות לעצמם שלם על גן ילדים, והם יוצאים לעבוד ומשאירים את הילדים בני 1-6 בבית לבד. הם מסתובבים לבדם בשכונה ולעיתים נפגעים.
יש לביה"ס דף פייסבוק, אתם יכולים ליצור איתם קשר שם : https://www.facebook.com/Intya...
זו אחת החוויות הכי מטורפות וחזקות שהיו לי בעיר, ואחרי כל העוני שראיתי רציתי לתת גם קצת חזרה. הילדים שם חמודים בטירוף, מחבקים ומתרגשים שזרים מגיעים, אפשר לשיר איתם שירים באנגלית. באופן כללי, תקשורת בלי מילים שמצליחה היא דבר מרגש מאוד. אפשר לשאול אותם מה להביא לילדים במתנה- אוכל או ממתקים זה לא בהכרח הדבר הנכון (יש שם המון ילדים עם שיניים רקובות עקב רעב ומיצי קיבה, וממתקים מחמירים את זה), ואולי להביא חומרי יצירה זה נחמד ותורם יותר (אנחנו עשינו להם יצירה, ויש ילדים שלא ידעו להחזיק מספריים וכו' או לכתוב את השם שלהם).
התמונות בכוונה קצת מטשטשות את הפנים, כי הם קטינים.

אתרים מחוץ לקייפטאון (בקרבת מקום)

Cape Point / Cape of Good hope- אנשים נוטים בטעות לחשוב שמדובר בשפיץ של אפריקה, זה לא. זוהי הנקודה הכי דרומית-מערבית ביבשת אפריקה. זוהי שמורה ממש יפה (כניסה עולה 90R) שבה אפשר לראות קופים, בנות יענה משוטטות חופשי, ולהגיע למגדלור בשפיץ של הכף. שומעים את רחש המים למטה מתנפצים על הסלע, ורוח, והרבה הרבה שקט. כף התקווה הטובה וCape Point הן בעצם 2 נקודות שונות בתוך השמורה, ושווה להגיע לשתיהן.

Muizenberg Beach- החוף עם הבתים הצבעוניים המפורסמים. מעבר לזה שהוא חוף יפה כי בקרבתו מתנשאים הרים, יש שם כמה מועדוני גולשים, ותמורת איזה R150 תוכלו לשכור שם ציוד גלישה לשעתיים, או אפילו לשכור מדריך צמוד לכמה שעות שילמד אתכם לגלוש. אל תבהלו יותר מדי מדגל הכריש שנמצא בחוף, החופים בדרום אפריקה כולם אינם מרושתים, כך שיש סיכוי קטנטן שכריש יגיע למים הרדודים האלה.

Bolders Beach- חוף שבו נמצאים הפינגוונים האפריקאים (שבשונה מהפינגווינים הקיסריים הם קטנים אך עדיין חמודים). הכניסה לשמורה עולה כסף (80R בערך), ויש ממש תצפיות יפות על הפינגווינים. לפני שמגיעים לתצפית יש מן חוף קטן שבו ממש אפשר לראות את הפינגווים שוחים במים ולהגיע עד אליהם (בניגוד לתצפית שרואים כמות גדולה יותר, אבל מרחוק). הפינגווין הם חיה פחדנית, וסביר להניח שיברחו כשתתקרבו, אבל שווה את הניסיון. שווה לנסוע או לחזור מChampans Peak Drive- כביש יפהפה (כביש אגרה!) שנוסע לאורך החוף- הנוף מטריף!

Simons Town- עיירת דייגים קטנה ונחמדה בדרך לCape Point (אם בחרתם לנסוע דרך היבשה ולא בChapmans Peak Drive), בימי ראשון יש שם שוק חמוד. יש מקומות לאורך העיירה שאפשר לרדת לחוף וממש יפה.

Hout Bay- המקום הכי יפה מחוץ לקייפטאון לדעתי. עיירה קטנה ששוכנת במפרץ קסום. בימי ראשון יש שם שוק אומנים כזה ממש נחמד- שווה לנסות אותו, אני קניתי שם את רוב המזכרות למשפחה. לאורך המזח יש לפעמים כלבי ים שאפשר ללטף ודברים מעניינים נוספים.

Stellenbosch- איזור כרמים והיינות של קייפטאון. איזור יפהפה מלא ירוק עם נוף הררי, ובו המון כרמים (חלק משפחתיים וחלק מסחריים). עמוס מאוד בימי ראשון. אפשר ללכת לסיור יקבים וטעימות. יש אפילו יקב עם כמה יינות כשרים (Backsberg). יש מקומות שמשלבים גם מכירת גבינות, וגם פה יש חוות גבינות עם אופציות כשרות- Fairview.

Jorkenshoeck- שמורת טבע ממש בפאתי Stellenbosch עם הרים יפים ומפלים קטנים פה ושם. מומלץ לטיולי יום קצרים וקלילים (אפשרי לטיולי משפחות), היינו שם חצי יום במסלולים שונים וממש נהנינו.

Cheetah Outreach- חוות של צ'יטות שאפשר ללטף וכו'. הם טוענים שהם מצילים אותם ושומרים עליהם, ולמרות שהיה מרגש לגעת בצ'יטה, הייתה לי הרגשה שהחיות די מסכנות ואולי אפילו מסוממות, ויצאתי משם ברגשות מעורבים.

אמנם קצת רחוק, אבל העיירה Hermanus היא חמודה ממש, ומומלצת. באופן כללי רמת הפשע יורדת ככל שמתרחקים מהעיר, ובעיירות הקטנות לאורך החוף יש בתים שבקושי מגודרים וזו הרגשה שלא חווים הרבה בדרום אפריקה. בעונה הנכונה (מאי-אוקטובר) אפשר לראות שם לווייתנים אפילו מהחוף (ויש גם הפלגות ששם יש סיכויים יותר גדולים- אבל עולה לא מעט כסף).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

קניות

V&A Waterfront הוא הקניון הגדול באיזור העיר עצמה, הוא נמצא ממש על החוף, צופה על מזח מהמם עם סירות. המחירים בקניונים לא זולים, בעיקר למוצרים מיובאים המחיר יהיה די דומה לארץ. בקניון יש גם קולנוע חמוד. יש בנמל מן מסגרת כמו שאפשר לעמוד כשברקע Table Mountain ולהצטלם, ממש נחמד. יש שם גם גלגל ענק כמו שבכל עיר מכובדת- משעמם לדעתי, אבל יש כאלה שאוהבים.

Canal Walk- נחשב לקניון הכי גדול בחצי כדור הארץ הדרומי (לא בדקתי לעומק את השמועה). יש בו מבחר עצום והמון חנויות שלא תמצאו בWaterfront, אז אם אתם בעניין של שופינג שווה להקדיש זמן וללכת אליו. הוא נמצא ליד שכונת Milnerton.

למזכרות אפריקאיות שווה ללכת לשוק בdown town או לקנות דברים מדוכנים בצידי הכבישים, סביר להניח שיהיה יותר אותנטי וזול. מה שנחמד בשווקים הקטנים זו האופציה להתמקח- מומלץ מאוד לעולם לא לשלם במקומות כאלה את המחיר שמבקשים ולנסות להגיע לחצי בערך.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )