(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבועיים בדרום אפריקה

טיול של שבועיים בדרך הגנים, בהרי הדרקנסברג ובשמורת נמביטי. מסלולי הליכה, נופים מדהימים, המון בעלי חיים ואטרקציות שוות ביותר.

תאריך הטיולApril 2022
משך הטיול17 ימים

כללי

לפני שנתחיל, כמה פרטים לגבינו. אנחנו עידן ורונן, בני 30 ו-27 בהתאמה, אוהבים טיולים בטבע במקומות מיוחדים ויפים, אבל גם אוהבים אטרקציות מגניבות אחרות. ואוכל כמובן.

את סיפור הדרך הזה נתחיל דווקא בפרטים וטיפים חשובים לגבי תכנון הטיול, ולאחר מכן נפרט (בתקווה מבלי לחפור מדי מרוב התלהבות) לגבי ימי הטיול עצמם.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

עלויות

נפרט לגבי המרכיבים העיקריים של עלויות הטיול:

טיסה
טסנו עם Ethiopian Airlines עם עצירה באדיס אבבה. הזמנו את הטיסה 3 חודשים מראש והיא עלתה 1,350 דולר לשני אנשים, לשני הכיוונים.

טיסת פנים
דרום אפריקה היא מדינה גדולה, ומכיוון שטיילנו באיזורים שונים היינו צריכים ביניהם טיסת פנים. טסנו עם British Airways מהעיר Port Elizabeth ל-Durban ועלה לשנינו ביחד 490 שקל שהם 2,275 ראנד (כיוון אחד).

רכב
השכרנו רכב פעמיים: שבוע בדרך הגנים (השכרה בקייפטאון והחזרה בפורט אליזבת) ושבוע בהרי הדרקנסברג (השכרה בדרבן והחזרה ביוהנסבורג). החזרת הרכב במקום שונה ממקום ההשכרה מוסיפה כ-1,200 ראנד (כ-240 ש"ח בתקופתנו) למחיר. סה"כ המחיר עבור הרכבים יצא כ-1,500 ש''ח.
את הרכבים הזמנו מrentalcars ומcarmaster, ובנוסף עשינו ביטוח נוסף שכולל שמשות, צמיגים וכל מיני דברים שלא כלולים בביטוחים הבסיסים, דרך הביטוח של carmaster. הם עובדים עם רוב חברות ההשכרה. הביטוח הנוסף עלה באיזור ה90 דולר למשך 14 יום ולדעתנו הוא הכרחי - הכבישים גרועים ומאוד קל לגרום לנזק. לנו למשל נכנסה ציפור בשמשה ועשתה נזק קטן.

לינה
כמובן שמחיר הלינה פרופורציונלי לרמת מקום הלינה. אנחנו שילמנו כ-250 ש"ח לזוג ללילה, עבור מקומות לינה מעולים (חפשו בבוקינג וב-AirB&B, המון מקומות מדורגים גבוה ולא יקרים מדי).

אוכל
המחירים במסעדות יחסית זולים. ארוחה לזוג, שכוללת מנות ראשונות, מנות עיקריות ויין עלתה לנו בין 80 ש"ח ל-150 ש"ח. אפשר לחסוך גם פה כמובן, ואפשרות נוספת היא לקנות אוכל בסופר (לבישול, או דברים יותר פשוטים) ולהוזיל משמעותית את החלק הזה.

שורה תחתונה, יצא לכל אחד מאיתנו כ-8,500 ש"ח כולל הכל: טיסות, רכב, לינה, אוכל (אכלנו כל יום במסעדה לפחות פעם אחת), דלק, אטרקציות וביטוחים. הסכום הזה לא כולל רק את הלינה בשמורת נמביטי, עליה יפורט בפרק האחרון, שהיא יקרה משמעותית מכל המקומות שהיינו בהם.

התארגנויות נוספות

עוד כמה דברים שכדאי לדעת או לחשוב עליהם.

השכרת רכב
השכרנו טויוטה אגיה שעלתה הכי זול מכל האופציות. לא בטוח שזו אופציה שתתאים לכולם, מדובר ברכב קטן ומזוודה אחת הייתה צריכה להיות במושב האחורי (בתא המטען היה מקום רק לאחת). בנוסף זה רכב שלא מיועד לנסוע מעל 100 קמ"ש ולכן קצת היה לו קשה לסחוב לפעמים. במהלך הטיול היו שריקות מוזרות כשהאצנו מעל 100 קמ"ש, ובפניה לחברה הם אמרו שזו בעיה נפוצה בסוג רכב זה. בנוסף נדלקה לנו נורה של בעיה במנוע, וגם כאן כשפנינו לחברה הם אמרו שזו אזהרת שווא ושזה קורה ברכבים האלה.

סים
קנינו סים מחברת MTN בשדה התעופה בקייפטאון. לא ברור האם זו החברה הכי טובה, כל אחד אומר משהו אחר. בכל מקרה, שווה לעשות חבילה עם שיחות - זה ממש עזר לנו במהלך הטיול כשרצינו להתקשר למקומות לינה, למסעדות, ולחברת השכרת הרכב במקרים של בעיות.

כסף מזומן
בכסף מזומן בדרום אפריקה משתמשים בין היתר בשביל תשלום בכבישי אגרה (משום מה לא מקבלים כרטיסי אשראי בין לאומיים). התשלום שם נע בין 50 ל-80 ראנד.
שימוש נוסף הוא בשביל טיפים למתדלקים בתחנות דלק, וטיפים ל"סדרנים" בחניות (לרוב מדובר באנשים אקראיים שלובשים וסט ולוקחים על עצמם את התפקיד). לרוב נתנו 5-10 ראנד כטיפ.
בכספומטים לוקחים עמלה די גבוהה על משיכה, כך שכדאי פשוט להזמין מראש לבנק הפועלים שבנתב"ג ולאסוף לפני הטיסה.
באופן כללי אשראי הוא אמצעי התשלום העיקרי גם בשמורות ואיזורים שנראים נידחים, כמעט לכולם יש מכשיר.

ביגוד
לרוב היה מזג אוויר נוח אבל לא חם מדי. כשעושים מסלולים נהיה חם אז למשל מכנסי טיולים מתפרקים זו אופציה טובה. בשאר הזמן מכנסיים ארוכים, חולצה קצרה וג'קט הספיקו. כדאי גם להביא מעיל גשם אם עושים מסלולים ורואים מראש שמזג האוויר לא יציב. ללילות גם שווה להביא גם בגדים חמים כי יכול להיות קר ובהרבה מקומות לינה אין מזגנים.
מומלץ לתכנן שבאמצע הטיול תשנו במקום לינה שניתן לעשות בו כביסה.

הזמנה מראש של אטרקציות ושל מקומות לינה
אנחנו נהגנו להזמין הכל מראש, ובפרט את כל מקומות הלינה הזמנו מראש (עם אפשרות לביטול בחינם מאוחרת ככל האפשר). בגדול לא הרגשנו שהאיזור מתוייר ברמה שצריך להזמין דברים הרבה זמן מראש, בייחוד לזוג, אז כנראה שאפשר להסתדר גם אם לא מזמינים מראש. כנראה שלמשפחות או לקבוצות גדולות יותר זה יותר משמעותי לסגור מראש. צריך לקחת בחשבון שאולי בגלל שהיינו בתקופת פוסט-קורונה היו פחות תיירים מהרגיל.
מבחינת השכרת רכבים היה מחסור באפריל למיטב הבנתנו, וזה היה טוב שסגרנו מראש (בשתי תקופות ההשכרה היה ביטול בחינם ככה ששווה פשוט להזמין ומקסימום לבטל אם התוכניות משתנות).

אפליקציית מפות
ברוב מסלולי ההליכה שעשינו השתמשנו באפליקציית maps.me, שבה הורדנו מראש את המפות של האזורים בהם רצינו לטייל (Western Cape, Eastern Cape, Free State, Kwazulu Natal). מאוד שימושי ומומלץ.

מתאם לשקעים
השקעים בדרום אפריקה שונים מהשקעים שלנו ושל ארה"ב למשל. למרות זאת, אין צורך להתארגן מראש על מתאמים, כי יש שם בכל סופר. האמת שברוב המוחלט של מקומות הלינה לא השתמשנו בהם כי היו כבר מתאמים או שקעים מתאימים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ימים 1-3 - קייפטאון

נחתנו בקייפטאון ולקחנו Uber למלון שהזמנו מראש. ידענו שמאוד נוח להתנהל בתוך העיר עם Uber ולכן החלטנו (מראש) לא להשכיר רכב עד שנצא מקייפטאון.
בערב הסתובבנו קצת במרכז העיר ואכלנו במסעדה. מבחינת בטחון אישי - יש במרכז העיר חלקים שנראים קצת מפוקפקים, אבל באופן כללי לא חששנו מאוד להסתובב גם בחושך. כמובן שהעובדה ששנינו בנים עוזרת.

יום למחרת נסענו לגן הבוטני Kirstenbosch -
גן ממש יפה וגדול. הבאנו איתנו מחצלת ואוכל לפיקניק. למי שרוצה, אפשר אפילו לקנות שם ערכת פיקניק. שריינו למקום 3 שעות כולל האוכל.

הר השולחן -
רצינו לעלות ישר מקירסטנבוש להר השולחן דרך מסלול שמתחיל שם, להגיע לרכבל ולרדת בו חזרה לקייפטאון. למזלנו התייעצנו בכניסה לקירסטנבוש (יש שם מרכז מידע והם מאוד עוזרים), ואמרו לנו שהרכבל סגור בגלל רוחות. זה לא מקרה נדיר אז כדאי תמיד לבדוק את העניין מראש.
אנחנו בכל מקרה עלינו במסלול זה שנקרא Skeleton Gorge, הגענו עד לאגם יפה ומעניין למעלה, וירדנו חזרה במסלול שנקרא Nursery Ravine. המסלולים מסומנים בנקודות קריטיות, אבל עדיף להשיג מפה ממרכז המידע בכניסה לקירסטנבוש. המסלול הזה מאוד מומלץ, הוא מגוון ויפה, מכיל טיפוס סולמות ועלייה דרך נחל. העלייה לוקחת שעה וחצי והירידה שעתיים וחצי.
אפשרות נוספת לעלות ו/או לרדת היא ע"י הרכבל כשהוא פתוח. מומלץ לבדוק את מצבו מראש ולקנות כרטיסים מראש באתר שלהם כי זה מקצר את התור. הרכבל עצמו הוא אטרקציה נחמדה והרצפה שלו מסתובבת.

The Old Biscuit Mill -
שוק אוכל שווה עם וייב ממש מגניב, מוזיקה, הרבה אנשים, אוכל מכל העולם ומחירים ממש זולים. השוק לא פתוח כל יום. בשבת הוא פתוח (נכון לתקופה שבה היינו) וצריך לבדוק באיזה עוד ימים בסופ"ש הוא פתוח. שמענו שיש עוד שווקים כאלה, אז אם הוא סגור אפשר לחפש אחרים.

לפני שיצאנו מקייפטאון אספנו את הרכב (שהזמנו מראש) מהסניף של Hertz ונסענו לכיוון סטלנבוש (Stellenbosch), שם ישנו בחווה מאוד מומלצת שנקראת Viettz Suite. יש מהחווה נוף ממש יפה ויש להם גינה גדולה עם אגם וכלבים חמודים.

לגבי הנהיגה - כידוע נוהגים בצד שמאל. למי שעוד לא התנסה, זה נשמע יותר מפחיד ממה שזה באמת. הכלל הפשוט שעזר לנו הוא "בכל מקום להיצמד לצד שמאל" (חוץ מביציאות מכבישים מהירים שאתם לא רוצים לצאת בהן). החלקים הכי מבלבלים הם פניות ימינה וכיכרות (נוסעים עם כיוון השעון, ובכניסה מסתכלים ימינה לבדוק אם באות מכוניות). תסעו לאט, בלי לחץ, ואתם תהיו בסדר.

יום 4 - Stony Point ושמורת Frenkloof

מאיזור סטלנבוש נסענו לראות לחוף שנקרא Stony Point, שהוא אחד משתי הנקודות הפופולריות ביותר לראות פינגווינים. החוף השני הוא Boulders Beach באיזור קייפטאון, שלפי מה ששמענו יותר מתוייר. הפינגוונים חמודים מאוד, והאיזור עצמו ממש יפה גם בלי קשר אליהם. מאוד מומלץ להגיע לשם. מבחינת זמנים, מספיק להקצות שעה.

מ-Stony Point נסענו לשמורת Frenkloof לעשות מסלול בשם Lemoenkop. המסלול לוקח כשעתיים והוא חמוד אבל יחסית למסלולים אחרים פחות מלהיב, אז אפשר לוותר אם אין זמן.

יום 5 - Wilderness

לאחר שסיימנו את המסלול בשמורת Frenkloof, הייתה לפנינו נסיעה של יותר מ-4 שעות ליעד הבא, העיירה Wilderness. לפני שהתחלנו, נסענו לעיירת החוף הסמוכה Hermanus כדי לאכול ארוחת צהריים.

הרמנוס היא עיירה מאוד חמודה. בעונה הנכונה (בין יוני לנובמבר) ניתן לראות משם לוויתנים, וזאת האטרקציה המרכזית במקום. מכיוון שלא הגענו בעונה זו, רק הסתובבנו שם קצת. למי שאוהב, יש שם מסעדת בשרים שווה במיוחד בשם Char'd Grill &Wine Bar.

יצאנו לדרך לכיוון ווילדרנס, ובדרך עצרנו לישון בעיירה Heidelberg (די חור, אין מה לפרט פה). התעוררנו בבוקר ואחרי נסיעה של כשעתיים נוספות הגענו לאיזור ווילדרנס, לנקודת התחלת המסלול שנקרא Half Collared Kingfisher Trail.

המסלול עצמו ממש יפה ונחמד ובסופו מגיעים לבריכה עם מפלים שאפשר לשחות בה. ניתן לעשות קיאקים בהלוך/חזור של המסלול - אנחנו לא עשינו, אבל בדיעבד כנראה שהיה כן שווה לעשות. בנוסף, הקיאקים האלה שונים מהקיאקים בציציקמה (עליהם יפורט בהמשך), מכיוון שאותם עושים באופן עצמאי ובנהר שקט ושליו.

אחד הגימיקים המגניבים במסלול הוא רפסודה שמחוברת לגלגלת חבלים, בה נעזרים כדי לחצות את הנהר. בנוסף, בזמן שהיינו במסלול, ראינו שיש בקתות חמודות ללינה בתוך השמורה, למי שרוצה.

פרטים טכניים לגבי המסלול:
מגיעים לנקודת ההתחלה שב-google maps נקראת
Half Collared Kingfisher Trail Gate (permit required)
ומחנים את הרכב לצד הדרך. כשנכנסים ממש טיפה פנימה יש ביתן עם עובד, שכמו שמרמז השם מ-google maps, צריך לשלם לו (ניתן באשראי, כרגיל). המסלול הוא הלוך-חזור. במסלול עצמו השתמשנו כרגיל באפליקציית maps.me - שימו לב טוב איפה נמצאת הרפסודה כי קל לפספס.

משך המסלול הוא כ-4 שעות כולל עצירות, ביניהן עצירה לא קצרה ליד המפלים.

ימים 6-8 - Plettenberg Bay ושמורת Tsitsikamma

עזבנו את ווילדרנס ונסענו כשעה וחצי למקום הלינה, שבדיעבד הפך לאחד האהובים עלינו בטיול - Villa Villekula (כן, כמו של בילבי). המקום כבר הוזכר בסיפורי דרך אחרים פה, אז רק נגיד בקצרה שמי שאוהב נופים ואגם פסטורליים, עיצוב מגניב, בעלי חיים (5 כלבים, שני חמורים, חתולים ותרנגולות), ארוחות בוקר טעימות וארוחות ערב מטורפות (אמנם בתוספת תשלום) - זה המקום. חשבנו שנהיה 2 לילות והארכנו את השהות ללילה נוסף.

קמנו בבוקר, ויצאנו למסלול בשמורת Robberg - חצי אי קטן שמהווה מושבת כלבי ים. את המסלול ניתן למצוא ב-google maps בתור Robberg Hiking Trail. הכניסה בתשלום ויש חניה. יש שם 3 אופציות למסלול, קצר, בינוני וארוך (פרטים יותר מדוייקים ניתן למצוא פה בסיפורי דרך אחרים). לדעתנו כדאי ללכת על הבינוני או על הארוך אם יש זמן. הבינוני לקח לנו כשעתיים וחצי. המסלול יפה ושונה מהמסלולים הקודמים בכך שהוא צופה לים ולמושבות כלבי הים.

אחרי שסיימנו נסענו לעיירה פלטנברג ביי עצמה, כדי לעשות את אחת האטרקציות השוות של הטיול, שאסור לפספס - שנורקלים עם כלבי ים. למקום קוראים Offshore Adventures. אנחנו הזמנו מקום מראש באינטרנט, אבל הבנו שיש הנחה אם פשוט מגיעים בקבוצה של 4. במקום עצמו יש לוקרים, ומומלץ להשאיר הכל שם, כי שטים בסירה אל המקום שבו עושים שנורקלים, והנסיעה מאוד מהירה ומטלטלת. למי שבכל זאת רוצה לצלם, כדאי להביא גו פרו או טלפון עם רצועה וכיסוי נגד מים, אך קחו בחשבון שהמדריך עצמו גם מצלם ומעלה לאתר את התמונות (תנצלו אותו ותעשו הרבה תמונות!).

התכנית המקורית שלנו הייתה להישאר יום נוסף באיזור ורק לאחר מכן לנסוע לשמורת ציציקמה, אך משיקולים של מזג אוויר החלטנו להפוך בין הימים. זה הוסיף קצת נסיעות, אבל הכל די קרוב אז זה לא היה נורא.

יצאנו בבוקר לציציקמה כדי לעשות אומגות וקיאקים.
את האומגות ניתן למצוא ב-google maps בשם ZIPLINE @ Tsitsikamma Falls Adventure. זהו מסלול של 8 אומגות באורכים שונים, מלווה בשני מדריכים מאוד מאורגנים - יביאו לכם בקבוקי מים, ויציעו לצלם אתכם תוך כדי המסלול בתשלום סמלי (140 ראנד). המקום מאוד יפה והחוויה נחמדה, אבל בדיעבד יש מקומות של אומגות שהם יותר מרגשים מזה (שמענו שב-Mossel Bay, יש את האומגה הארוכה ביותר בעולם שנמצאת מעל הים, למשל). סה"כ היינו שם כשעה.

לאחר מכן נסענו לעשות קיאקים בחברה שנקראת Untouched Adventures - אטרקציה חובה בציציקמה שאסור לפספס! הקיאקים כוללים חתירה באוקינוס (חתירה קצת מעייפת) עד למין ערוץ שקט יותר. בשלב מסוים עוגנים את הקיאק ועוברים לשחיה על מזרונים שנקראים lilo, חוויה ממש שווה. יש במקום לוקרים לציוד, ולמסלול עצמו ניתן לקחת פלאפונים - יביאו לכם תיקים נגד מים שניתן לשים בקיאק. גם כאן גו פרו או רצועה לפלאפון עם כיסוי למים יכולים להיות רעיון מוצלח ונוח כדי לתעד. כל החוויה לוקחת כ-3 שעות.

חוץ מזה, הציציקמה היא שמורה מאוד יפה, כנראה הכי יפה בדרך הגנים. כשנכנסים עם הכביש לשטח השמורה יש מחסום שבו משלמים, מחיר יחסית גבוה.

חזרנו ל-Villa Villekula, וביום למחרת החלטנו ללכת לכמה "מקלטים" (sanctuaries) של חיות - כלומר, סוג של גני חיות שאוספים בהם חיות פצועות או שצריכות הגנה, לפחות ככה הם טוענים. נציין שניתן להגיע למקומות אלה גם במזג אוויר לא הכי טוב (אנחנו היינו ביום קצת גשום, וזה לא הפריע מדי). יש 3 מקלטים באיזור פלטנברג ביי ששייכים לארגון שנקרא
SAASA (South African Animal Sanctuary Alliance):
Jukani - גן חיות לחתולים גדולים, ממש נחמד. יש שם טיגריסים ואריות לבנים ועוד כל מיני חתולים גדולים מעניינים. החוויה היא של גן חיות. היו חיות שלא ראינו ואמרו לנו שהן יוצאות רק בשעת ההאכלה, אז אולי שווה להתקשר אליהם מראש ולבדוק מתי שעות ההאכלה.
Birds of Eden - ציפורים מגניבות ואקזוטיות שנראות כמו פוקימונים, מסתובבות חופשיות בשמורה, שבעצמה מאוד יפה ומרשימה.
Monkeyland - קופים ולמורים חמודים ומצחיקים מכל מיני סוגים שמסתובבים בחופשיות בחורשה. הולכים שם עם מדריך והקופים ממש הולכים ביניכם (אסור לגעת כמובן).

סך הכל, ביקור בכל 3 המקלטים לקח לנו 4 שעות, כולל לנסוע (באופן עצמאי) ביניהם. ניתן לקנות כרטיס ל-3 המקלטים ביחד, או כל קומבינציה אפשרית ביניהן (אנחנו קנינו באינטרנט באתר של SAASA). מה שמומלץ זה בעיקר הקופים והציפורים, למרות שאהבנו את כולם.

מסעדה מומלצת באיזור פלטנברג ביי שהיינו בה היא Ristorante Enrico, שנמצאת על חוף הים עם מגוון של אוכל טעים ומוזיקה חיה. אווירה ממש טובה. כדאי להגיע לפני השקיעה כדי להנות גם מהנוף.

ימים 10-12 - דרום ה-Drakensberg

לאחר שסיימנו את דרך הגנים, נסענו ל-Port Elizabeth כדי לקחת טיסה ל-Durban. את הרכב שהיה לנו החזרנו בפורט אליזבת והשכרנו אחד חדש בדרבן, איתו מיד התחלנו לנסוע לכיוון הרי הדרקנסברג - איזור ענקי במרכז המדינה, מלא בהרים מרשימים ונופים דרמטיים. הנסיעה מדרבן היא כ-4 שעות, ומכיוון שהגענו קצת מאוחר עצרנו בדרך כדי לישון בעיירה Pietermaritzburg (לא מקום מעניין במיוחד). סך הכל הטיסה יחד עם הנסיעות לקחו לנו יום שלם.

בבוקר המשכנו לנסוע לכיוון מעבר ההרים שנקרא Sani Pass - זהו גבול עם מדינה קטנה בשם לסוטו, שהיא מובלעת במרכז דרום אפריקה. באיזור שם יש לודג' חמוד ביותר בשם Sani Lodge Backpackers, תחת ניהולו של בחור יהודי חביב בשם ראסל. הלודג' הוא מקום של טיילים, החדרים ממש פשוטים עם מקלחות ושירותים משותפים. ממש אהבנו את המקום - הוא ממוקם באיזור יפה, יש גינה יפה ואפילו בריכה שמשקיפה לנוף מטורף. יש חדר משותף עם מטבח מצויד בהכל, ועם אח שכיף לשבת לידו. בנוסף יש מסעדה שנראית מאוד פשוטה, אך היא חמימה ויפה עם אוכל טעים ביותר ועובדים מאוד נחמדים. הם מכינים שם מוצרי חלב בעצמם: חלומי, פטה, יוגורט ועוד, והכל ממש מוצלח.
דבר שצריך לדעת הוא שאין קליטה טובה של אינטרנט והוויפי יציב רק במסעדה של המקום. ראסל עזר לנו לתכנן את המסלולים שנעשה כל יום, והסביר לנו על המסלולים והאופציות השונות.

מלבד מסלולים רגליים, מהלודג' יוצאים גם מסלולים מודרכים. כשהיינו היו בעיקר מסלולים יומיים, אבל יש גם מסלולים של כמה ימים עם לינה בשטח. כדי להגיע ל-Sani Pass עצמו יש צורך ברכב 4*4 ככה שטיול מודרך זו אופציה טובה (שמענו שניתן גם לתאם הסעה בלבד בלי מדריך).

בסך הכל עשינו 3 מסלולים באיזור -
מסלול קצר יחסית שיוצא מהלודג' עצמו ומטפס על גבעה קרובה, לצד נופים יפים מאוד (כדאי להתייעץ עם ראסל לגבי משך הזמן שרוצים, הוא יציג לכם את האפשרויות וידריך אתכם לאן ללכת).
מסלול מודרך שמתחיל בנסיעה מהלודג' עם מדריך ורכב 4*4 לאורך ה-Sani Pass, עד הגבול עם לסוטו. ממש בנקודת הגבול ירדנו מהרכב ויצאנו למסלול של כמה שעות על ההרים יחד עם המדריך. מכיוון שהראות באותו יום הייתה לא משהו, המדריך החליט לפצות אותנו בכניסה למדינת לסוטו (צריך להחתים דרכונים ובתקופתנו גם למלא טפסים שקשורים לקורונה) וסיבוב שם עם הרכב. היה מאוד מעניין לראות את המדינה מבפנים! כל זה לוקח יום שלם.
מסלול הלוך חזור שהוא בעצם החלק ההתחלתי של טרק בן 5 ימים שנקרא Giant's Cup Trail (ניתן למצוא את נקודת ההתחלה ב-google maps). מסלול שווה ויפה, עם עצים וצמחייה מעניינים ונהר שוצף. הגענו לנהר ואז חזרנו באותה דרך לנקודת ההתחלה, שבה החנינו את הרכב (יש מפרץ חניה גדול בצד הכביש), ולקח לנו 3 וחצי שעות.

באופן כללי, מבחינת מזג האוויר, אפריל הוא החודש המומלץ לטיולים באיזור, כי יש פחות גשם. בפועל, כשהיינו שם (אפריל 2022), היו הרבה גשמים ועננים באיזור ומזג האוויר היה הפכפך.

ימים 13-14 - Royal Natal

היעד הבא אחרי איזור Sani Pass היה החלק הצפוני של הרי הדראקנסברג - הפארק הלאומי Royal Natal. הגענו למרכז המבקרים שניתן למצוא ב-google maps בשם Royal Natal Visitor Centre. הגוגל הוביל אותנו דרך הכפר Bonjaneni וכפרים נוספים שנראו מאוד עניים וסיפקו את החוויה האפריקאית. בסופו של דבר הגענו לגשר שנשבר מהשטפונות ולא היה ניתן לעבור בו. למזלנו מצאנו בגוגל דרך נוספת לעקוף את הנהר, שגם לא עוברת בכפרים.

לאחר תשלום בכניסה לשמורה הגענו למרכז המבקרים, שם סיפרו לנו על המסלולים השונים בשמורה (יש לא מעט!). בחרנו במסלול Tiger Falls - מסלול כיפי ויפה שמתחיל בטיפוס שממנו רואים הרבה נופים, לאחר מכן עובר ממש ליד מפל מרשים, ובסופו עוברים דרך ה-Cascades (כך זה נקרא בשלטים ובתיאורים באינטרנט) - חלק של הנהר שבו יש הרבה מפלונים קטנים ואפשר לשכשך שם רגליים או אולי אפילו להיכנס למים. המסלול לא קשה, לוקח כשעתיים וחצי, ובדיעבד אחד המסלולים הכיפיים שעשינו.

ביום למחרת הלכנו למסלול ה-Amphitheatre המפורסם, אך כבר מראש ידענו שהמסלול הזה נמצא בצד השני של הפארק הלאומי, ונסיעה אליו ממרכז המבקרים לוקחת שעתיים (תחפשו מסלול בגוגל מאפס ותראו איזה עיקוף מטורף צריך לעשות). לכן, הזמנו מראש מקום לינה בעיירה Harrismith שנמצאת בערך באמצע הדרך.

מסלול ה-Amphitheatre -
זהו מסלול יחסית מפורסם בצפון הדראקנסברג. הוא כולל הליכה לצד ההרים המרשימים שיש באיזור, טיפוס על שני סולמות מאוד גבוהים (אחד כ-40 מטר והשני כ-20 מטר), כדי להגיע לאחת הפסגות שמשם רואים את מפלי Tugella ואת כל האיזור. המסלול הוא הלוך חזור, ברמת קושי בינונית ולקח לנו כ-5 שעות. ניתן גם לעשות את המסלול בווריאציות שונות - להגיע עד הסולמות ולחזור, או לעלות במעבר אחר שנקרא Kloof Gully, במקום הסולמות (אבל אומרים שהוא קשה ולוקח הרבה יותר זמן).

פרטים נוספים חשובים מאוד לגבי המסלול -
לא ניתן להגיע עצמאית לנקודת תחילת המסלול. מה שעושים הוא להגיע בבוקר, עדיף מוקדם כי המסלול הוא ארוך, למלון בשם Witisihoek Mountain Lodge (ניתן כמובן גם לישון שם, אבל שימו לב שזה מלון די יוקרתי ויקר). במלון הולכים לקבלה ומבקשים שיוציאו אתכם בשאטל לתחילת המסלול - כמובן בתשלום. הם ייתנו לכם מספר טלפון להתקשר כאשר אתם מסיימים כדי שיוכלו לקחת אתכם בחזרה.
אל המלון מגיעים דרך כפר עני וגדול בשם Phuthaditjhaba. אומרים שהתושבים הם אנשים חביבים באופן כללי ובזמנים רגילים, אבל לנו היה מזל רע. באותם ימים הממשלה ניתקה להם את החשמל למשך 6 ימים רצופים, והם עשו מהומות בכפר. הם חסמו כבישים, לקחו כסף מכל אחד שרצה לעבור, או בכלל לא נתנו לעבור. זה גרם לנו להתקע שם בערב, אפילו עד רדת החשיכה, וכבר שקלנו ברצינות להתקשר למשטרה כדי שתחלץ אותנו, כי פשוט לא מצאנו דרך לצאת. לבסוף הצלחנו לצאת דרך השדות בדרכי עפר.

ימים 15-17 - שמורת Nambiti ויוהנסברג

אחרי האירועים הסוערים של היום הקודם, קמנו בבוקר ונסענו ליעד האחרון שלנו בטיול - שמורת Nambiti. עוד בשלב תכנון הטיול ידענו שלא יהיה לנו זמן לפארק קרוגר הקלאסי, לכן החלטנו ללכת לשמורה קטנה יותר שבה אפשר לקבל חוויה של ספארי.

שמורת נמביטי היא במרחק של 4-5 שעות מיהונסברג, ולמי שמטייל בצפון דרקנסברג (royal natal) המרחק הוא כשעה וחצי. השמורה עצמה יפה וגדולה וכוללת 10 לודג'ים. מדובר לרוב בלודג'ים יוקרתיים (ויקרים) שיכולים להכיל כמות די קטנה של אנשים (בכל לודג' כ10 חדרים), לכן חובה להזמין מקום מראש. בכולם יש חצי פנסיון או פנסיון מלא, בחלקם יש ספא או בריכה. ניתן להתרשם מהלודג'ים השונים כאן:
https://nambiti.com/explore-lo...

השהות בלודג' כוללת בכל יום 2 נסיעות ספארי מודרכות, כלומר עם מדריך שמסביר וגם נוהג ברכב. הנסיעות הן באורך של כ3 שעות ברכב פתוח בהן מחפשים חיות שונות בספארי, והן כוללות גם שתיה וחטיפים. למדריכים יש ידע רב ונם מראים גם כל מיני חיות קטנות שלא הייתם שמים לב אליהן בעצמכם. סיור מודרך אחד הוא בשעות אחר הצהריים עד הערב (עד החושך), והשני הוא לפנות בוקר. לסיור של הבוקר כדאי לבוא עם בגדים חמים כי יכול להיות קר (למרות שגם שם דאגו לכולם לשמיכות ובקבוקי מים מחממים).
שימו לב כי לא ניתן לנסוע ברכב פרטי בשמורה. אם רוצים, ניתן להשכיר רכב 4*4 - אבל זה סתם יקר והנסיעות המודרכות מספיקות.

אנחנו בחרנו בלודג' Nambiti Plains שהוא מאוד יוקרתי (וגם יקר מאוד), אבל לגמרי שווה את זה. החדרים מטורפים והאוכל טוב (אין מגוון ענקי ובופה כמו בארץ, אבל הוא ברמה טובה ולא נשארים רעבים). היינו בחיינו במספר מקומות עם רמת אירוח גבוהה (יערות הכרמל בארץ למשל), אך ב-Nambiti Plains חווינו את רמת האירוח הגבוהה ביותר אי פעם - מבחינת היחס של הצוות (לפעמים על גבול המביך, לא נשקר) ומבחינת מה שהמקום מציע. היתרון הגדול שלהם הוא שהלודג' עצמו לא מוקף בגדר חיצונית (אל דאגה, המרפסת של הלודג' ושל החדר שלכם כן מגודרות), כך שהחיות נכנסות לאיזור החצר וניתן לראות חזירים, זברות, אנטילופות וחיות אחרות ממש קרוב אליכם, תוך כדי שאוכלים או ששוחים בבריכה. אמרו לנו שלפעמים הפילים באים לשתות מהבריכה, והורו לנו לצאת ממנה במקרה שזה קורה, אבל כנראה שזה יותר נדיר ממה שהם אומרים. כמות הזמן המיטבית לשהות בלודג' היא 3 לילות לדעתנו. אנחנו היינו שם 2 לילות והרגשנו שחסר לנו עוד אחד, גם מבחינת הנסיעות בספארי וגם מבחינת ההנאה מהמקום עצמו. נציין שיש בנמביטי אופציות אחרות יותר זולות וגם טובות מאוד.

טיסת החזור שלנו לארץ הייתה מיוהנסברג, ובין היתר בעקבות כל ההפחדות לגבי העיר, לא תכננו לעשות שם משהו מיוחד. הגענו לעיר בערב שלפני הטיסה ובחרנו לישון במלון קרוב יחסית לשדה התעופה - Radisson Hotel and Convention Centre. בדיעבד, נהננו מאוד מהמלון - מלון ברמה ממש גבוהה, נקי, עם חדרים יפים ומסודרים, כולל בריכה חיצונית ובריכה מחוממת באיזור הספא. יש מסעדה בגג של המלון, בנוסף לחדר אוכל עם בופה שווה בבוקר ובערב.
היינו בספא ביום האחרון לפני הטיסה, וממש עפנו עליו! המתחם מרשים, העיסוי ברמה ממש גבוהה ויש המון סוגי טיפולים. היינו רוצה להישאר בספא לפחות חצי יום אם היינו יכולים. יש לציין כי המחיר של המלון היה משתלם ויצא בערך 270 ללילה לזוג, כולל ארוחת בוקר ושדרוג לחדר גדול יותר. במלון יש חנייה בחניון וכל המקום מאובטח לחלוטין.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )