(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

חודש וחצי בדרום אפריקה

רוד טריפ בסגנון תרמילאי מיוהנסבורג ועד לקייפטאון, כולל שני טרקים של 5 ימים

תאריך הטיולSeptember 2019
משך הטיול47 ימים
עונה מומלצתאוגוסט-נובמבר

אמלק - טוסו לדרום אפריקה

הרבה שעות מתות בנסיעות ובטיסות הולידו את הסיפור דרך המפורט הזה. טיילנו בהרבה מדינות בעולם וללא ספק דרום אפריקה בין המדינות היותר יפות שטיילנו בהן! סגנון הטיול שלנו הוא דיי תרמילאי אבל הפעם התניידנו עם רכב, לכן אופי הטיול, ההמלצות והעלויות שרשומים מאפיינים את הסגנון שלנו. בקצרה אומר שאנחנו זוג בני 26, אוהבים מאוד לטרק ולטייל בטבע, אוהבים אטרקציות אבל לא אקסטרים מדי, חובבי צילום (חדשים), שונאי נסיעות ארוכות, משתדלים לחסוך בעלויות איפה שאפשר.
לא מצאנו הרבה מידע בעברית על טיול מהסוג שעשינו, בדגש על טרקים, לכן החלטנו לשתף, מוזמנים כמובן לשאול מעבר למה שכתוב כאן (:

מסלול:
יוהנסבורג- דרך הפנורמה- פארק קרוגר- סווזילנד- קוסי ביי- סודוונה ביי- חלוחלווה- סנט לוצ'יה- ריצ'רדס ביי- דולפין קוסט- צפון דרקאנסברג-דרום דרקנסברג- קופי ביי- הוחסבק- ג'פריס ביי- ציציקמה-פלטנברג ביי- וילדרנס- פרנצ'הוק- קייפטאון

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

כללי

*את הטיול תכננו בערך חודש מראש- בידיעה שאת הטרקים ופארק קרוגר חובה להזמין מראש. נעזרנו בחברים שהיו לפני, באתרים בעברית ובאנגלית (המידע בעברית קצת דל), בעיקר באתר למטייל תרמילאים. את מסלול הטיול וזמני הנסיעה תכננו מראש באופן כללי, ובדיעבד אפילו נצמדנו יחסית לתוכנית המקורית- מה שמאוד הקל עלינו בטיול עצמו. את הלינה סגרנו באותו יום או יום לפני שהגענו למקום וזה איפשר לנו גמישות רבה.

*טסנו ב1.9, מזג האוויר היה מעולה רוב הטיול, לא חם מדי ולא קר מדי. היו מספר ימים של גשם אבל לא נוראיים.

*סגנון הטיול שלנו הוא תרמילאי (+רכב) בגדול, ככה שחיפשנו מקומות לינה זולים יחסית(יש אופציות יותר זולות אבל רוב מי שפגשנו ישנו במקומות יקרים יותר מאיתנו). סגרנו בבוקינג ואיירביאנבי לרוב, ובשמורות באתר של KZN wildlife שזה רשות הטבע והגנים של דרא"פ. מחיר ממוצע ללילה יצא לנו 100 שקל, ולרוב קיבלנו חדר ממש טוב. לקחנו איתנו אוהל ששימש אותנו מספר פעמים, אבל זה לא חובה אם כי יש מקומות ממש כיפיים לישון באוהל לחובבי הז'אנר. למי שממש רוצה לחסוך כמעט בכל גסטהאוס יש אפשרות לפתוח אוהל במחיר נמוך יחסית, אבל סתם ככה לפתוח בדרכים ממש לא מומלץ.

*אוכל-בישלנו לעצמנו הרבה, ככה שבממוצע אכלנו פעם ביום במסעדה. ברוב מקומות הלינה שהיינו יש מטבח מאובזר וקניות בסופר היו קלות וזולות מאוד. הסופרים הטובים הם Shoprite ו-Spar.
מעבר לזה המסעדות לרוב היו טובות וזולות כמובן יחסית לארץ(מנה עיקרית בסביבות ה20-30 שקל). אין ספק שחובה לאכול Braai מקומי שזה פשוט על האש, נפוץ בכל מקום שתלכו. טעים, איכותי וזול!

*רכב-השכרנו רכב ביוהנסבורג, מחברת hertz. סה"כ העלות 3000 שח, עשינו ביטוח דרך האתר RentalCars שממנו הזמנו, יש תוספת עלות על החזרת הרכב בקייפטאון של 100 שקל. הנסיעות ארוכות ומתישות וצריך לקחת את זה בחשבון, מצד שני אין באמת דרך אחרת טובה להתנייד במדינה. לתרמילאים קיימת אופציה לבאז באס שזה אוטובוס מיועד לתרמילאים שאפשר לעלות ולרדת ממנו כמה שרוצים. הוא לא מאוד זול ולא מאפשר הרבה גמישות בעיניי, וגם לא מגיע לכל מקום אבל בהחלט אופציה, אפילו בחלק מהטיול.
מתרגלים מהר לנהיגה בצד שמאל, ובנוסף היינו עם הילוכים וזה גם היה ממש בסדר. יש מספר חוקים/נורמות/ בכבישים:
-בצמתים כולם צריכים לעצור וכביכול מי שמגיע ראשון יש לו זכות קדימה.
-מכוניות יורדות לשול כדי לתת לעקוף, אחרי העקיפה הרכב העוקף מפעיל איתות מצוקה כאות תודה.
-יש המון אבל המון מצלמות מהירות ושוטרי תנועה. אנחנו קיבלנו 2 דוחות, כאשר בראשון נתקלנו בשוטר מושחת שדרש 500 ראנד. כדאי לדעת שקנס הוא בסך הכל 60 ושאם דורשים יותר(וזה נפוץ מאוד) להתעקש שלא ולבקש אפילו ללכת לתחנה והם כנראה ירדו מזה.
-יש איזורים שבהם יש חיות על הכביש אז להיזהר כי חלקן לא מודעות ורצות לכיוון הרכב במקום לברוח ממנו.
-הכבישים טובים מאוד ברוב המדינה, אך יש איזורים שיש המון בורות בכביש וכדאי להיזהר.

*כסף-השתמשנו באשראי בכל מקום שיכולנו, המרנו בארץ דרך בנק הפועלים מזומן בשווי 18 אלף ראנד. לא השתמשנו בכספומטים (רק היום האחרון כי לא ידענו שלא מקבלים אשראי וכבר נגמר לנו המזומן 🤷 אבל יש עמלה גבוהה וזה לא כדאי). בשווקים ובמספר מקומות כן צריך מזומן אבל לרוב אשראי זה אחלה.
יחס מטבע הראנד-שקל הוא 1 ל4 בערך, ובאופן די פלאי המחירים של כל דבר שקנינו כמעט היה כמו המחיר בארץ רק בראנד(ככה שזה יוצא רבע מהמחיר בארץ)
הטיול עלה לנו מקצה לקצה לשנינו בסביבות 24,600 שח.

* דרום אפריקה יותר בטוחה ממה שעושים אותה, עם זאת לא לקחנו סיכון- בשעות החשיכה כבר היינו במקום לינה (מלבד מקומות ספצפיים שחיי הלילה שם יותר בטוחים). הקפדנו לנעול דלתות וחלונות ברכב, ישנו במקומות עם המלצות ומגודרים. העוני ניכר ברוב המקומות ואי אפשר להתעלם ממנו, מקומיים יציעו לכם עזרה תמורה לכמה ראנדים, בדגש על שמירת חנייה- אם מרגיש לכם נכון, 2 ראנד לגמרי מספיק.

*נהוג להשאיר טיפ בדומה לארץ.

*סים- עשינו בcell c בשדה, בתכלס הם היו די מעצבנים אז לא ממליץ, יש mtl ו-vodacom. ממש כדאי לעשות חבילה עם אינטרנט ושיחות מקומיות, השתמשנו המון- בדגש על הזמנת לינה ואטרקציות.

ציוד מומלץ:
-מצלמה טובה עם זום, משדרג את חווית הספארי באלף רמות.
-שקיות בד לקניות, אנחנו אכלנו את עצמנו על הביזבוז פלסטיק המטורף שם.
-צידנית, אנחנו קנינו שם אחת קטנה וזה שירת אותנו נאמנה כל הטיול.
-אלתוש
-GoPro לאטרקציות הרטובות
-להשאיר הרבה מקום בתיק לקניות :)

* מאוד קל לתקשר - רובם יודעים אנגלית.

יום 1 - נחיתה

נחיתה ביוהנסבורג, לינה במלון ליד השדה- Airport inn bed and breakfast - 40 דולר לחדר, את הארוחת ערב אכלנו שם כי אין ממש אופציות. יש שאטלים נוחים כל שעה עגולה לשדה ובחזרה בחינם.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 2-3 - דרך הפנורמה

חזרנו עם השאטל לשדה בשביל לקיחת הרכב ויציאה ל- sabi river camp נסיעה של 4 שעות בערך.
בסאבי הצטיידנו באוכל בסופר להכנת ארוחת בוקר וערב, בצהרים אכלנו במסעדה נחמדה Elephant African , בקאמפ היה מלא facilities - בריכה, מטבחונים, מנגל, מקלחות מפנקות(אפילו אמבטיה!) וכו. ניתן לישון באוהלים בנויים, אנחנו בחרנו לפתוח אוהל.

הכנו ארוחת בוקר בעצמנו והתחלנו את דרך הפנורמה- mac mac falls (פחות מומלץ),pinacle rock (חמוד), god's window מטורף! , Berlin falls, lisbon falls, blayde point view מטורף!! ישנו בגסטאהוס berlin falls lodge החדרים היו גדולים ומרווחים, וצמוד יש מסעדה מקסימה, עם אווירה כיפית- מעט יקרה.
בכל אחת מהעצירות צריך לשלם סכום של 20-40 ראנד לאדם ורק במזומן.
יש בכל מקום שם שוק מזכרות, ובמבט לאחור זה המקום הכי טוב לדעתי לקנות בהיבט המחיר והמבחר. כמו בכל שוק יש הרבה מקום להתמקח, פחות או יותר עד לחצי-שליש מהמחיר ההתחלתי.

יום 4 - קניון בלייד

תצפית בpothols (גם בתשלום ויחסית יקר לשאר האתרים, היה נחמד) וטיול יומי מקסים!! קוראים לו שביל הנמר בקניון בלייד. ההתחלה שלו מתוך הריזורט, וזה עולה 50 לאדם. משאירים את הרכב בחניון A ועושים מסלול מעגלי לכיוון חניון B ואז תופסים טרמפ או הולכים חצי שעה חזרה לרכב. החלק הראשון בירידה חווינו מהנוף של בלייד ובעלייה יש מספר אופציות אבל הלכנו דרך השביל שצמוד לנחל מה שהתגלה כבחירה נהדרת. היו שם מעיינות מטורפים, מים קרים ומרעננים, טיול כיפי בטירוף! טיפ של אלופים:לא לעצור בבריכה הראשונה, השנייה פי כמה יותר טובה. סה"כ המסלול עם הרבה עצירות לקח לנו כ4 שעות והוא לא קשה מדי.
משם המשכנו לעבר לינה בכפר שקרוב לקרוגר ליד Orpen Gate, כדי להגיע מוקדם למחרת.

יום 5-8 - פארק קרוגר

אחת החוויות היותר מדהימות שהיו לנו בטיול ללא ספק!
את מרבית האוכל קנינו מראש, כי נאמר לנו שממש יקר בפנים. אבל בפועל לא כזה יקר כמו שציפינו, למרות שזה היה חוויתי והמון עושים את זה- לבשל בעצמך. כדאי מאוד לפחות לקנות נישנושים כי נמצאים הרבה ברכב ולא בכל מקום יש איפה לקנות. יש גם תחנות דלק והן לא יותר יקרות מאשר מחוץ לפארק. חשוב לתכנן איפה עוצרים כי מותר רק במקומות מסויימים, בעצירות פיקניק יש גזיות גדולות עם מחבת גדולה במחיר סמלי שבישלנו בה ושולחנות פיקניק. שילמנו מראש (חודש לפני, בארץ) על שלושה ימים בפארק ושתי לילות בתוך הפארק. לילה ראשון ישנו ב Tamboti satellite camp ליד הקאמפ המרכזי Orpen. ישנו בSafari Tent שהיה מעולה- אוהל בנוי עם מיטות, ובחוץ מקום ישיבה, מקלחות ושירותים היו משותפים, כך גם המטבח. מסעדות או מרכולים יש רק במחנות הראשיים אז חשוב לבוא מוכנים. בלילה השני, ישנו בקאמפ המרכזי בסקוקוזה גם כן בסאפארי טנט. שם יש הכל, מסעדות, מרכולים, משם יוצאים הסיורים(שאותם ניתן להזמין רק אם אתה ישן בקאמפ מרכזי). גם אותם הזמנו מראש מהארץ, סיור זריחה ושקיעה, בדיעבד אולי היינו עושים גם סיור רגלי (4 ימים רצוף אתה בתוך רכב)..
בלילה השלישי בגלל שהחלטנו להוסיף בספונטניות עוד לילה, לא היה מקום בפארק אז ישנו מחוץ לו, בפארק ( marloth) היה מקסים!! זו שמורה קטנה צמודה לקרוגר, החדר היה פשוט מטורף, וקמנו לבוקר מלא בג'ירפות (20 דק משער קרוקודייל ברידג').
בפארק עצמו מומלץ לקנות מפה לניווט ב90 ראנד בכל חנות, יש כבישים ראשיים וכבישי עפר יחסית טובים, כל רכב יכול לנסוע בהן כאשר יש הגבלת מהירות של 40 או 50.
ראינו מלא חיות ואין ספק שזה היה אחד מנקודות השיא של הטיול. שווה להשקיע בעיניי לפחות 3-4 ימים בפארק אם לא יותר, לכן שווה להזמין כמה שיותר מראש כי זה ממש נהיה עמוס, אבל במקרה הכי גרוע ישנים בחוץ, אנחנו לא נתקלנו בפקקים בכניסה כמו שאומרים.

בלילה הרביעי יצאנו מהפארק וישנו במללנה (20 דק מהפארק) malelane.

יום 9 - סווזילנד (אסוואטיני)

נסענו למדינת סווזילנד (השם שונה לאחרונה לאסוואטיני).
בשבילנו זה היה תחנת מעבר לקוסי ביי, היה נחמד שם אבל לא יותר- המעבר מאוד פשוט, צריך להחתים דרכונים ולשלם 50 ראנד מס על הרכב שאיתו נכנסנו. בסווזילנד ביקרנו בשוק גילוף עץ Handcarft Market ממש נחמד דברים יפים (המקומיים קצת מתנפלים עליך שתקנה אצלם)- חשוב להתמקח כי הם מפגיזים במחירים, בכפר התרבותי mantenga cultural village שילמנו 100 ראנד, עשינו טיול קצר למפל, סיור נחמד בכפר ומופע ריקודים (מאוד תיירותי אבל שווה את החוויה). בלילה ישנו בsondzela backpackers ממש נחמד, בתוך שמורת טבע. צריך לדעת שמחייבים אקסטרא על הכניסה לשמורה מעבר למחיר של הלינה, כ-120 ראנד לאדם.

יום -10-11 - לKosi Bay

עשינו טיול קצר בשמורה, בשביל ההיפוטטמים היה מאוד יפה , הליכה פשוטה וקצרה. מכאן כבר יצאנו לקוסי ביי, נסיעה של 5 שעות. הגענו בהמלצת מקומי לKosi bay lodge מקום מקסים, מחיר נמוך יחסית, יש בריכה כיפית ממש קרוב לאגמים, יש מסעדה בערב ובבוקר.

עשינו סיור מטעם הגסטאהוס, 500 ראנד כל אחד, שייט בסירה בשלושת האגמים, שנורקלים והגענו לחוף הים, רצועה נקייה מלכלוך ואנשים, שם שהינו שעתיים, מקום מקסים!! אפילו ראינו כמה לוויתנים מרחוק...הסיור לקח בערך 6 שעות, את אחה"צ בילינו בבריכה של הגסטאהוס. את כל הארוחות בישלנו לעצמנו מטעמי נוחות וחיסכון, אבל אפשר גם ללכת למסעדה. גם הלילה ישנו בKosi bay lodge (מומלץ בחום!) סה"כ עשינו 2 לילות בלודג'.

יום 12-13 - Sodwana Bay

נסיעה לSodwana bay לצלילות! זה אחד מאתרי הצלילות הטובים בעולם מסתבר. נסיעה של בערך שעתיים מקוסי ביי, ישנו ב-seaXplorer אחרי תיאום מראש עם בעל הגסטאהוס, סגרנו צלילת ריענון וצלילה ב650 רנד לאדם. ביום הראשון שם עשינו את הצלילית היכרות, ונסענו לים (מרחק של 10 דק נסיעה), לשים לב הכניסה לחוף בתשלום, אבל אם נכנסים לחניית עפר (שמאלה לפני הכניסה הראשית), החניה אינה בתשלום, אלינו הגיעו שני ברנשים שביקשו "פרוטקשיין", לא רצינו להסתבך אז שילמנו כמה ראנדים.
למחרת השכמנו לצלילה, שמרי נכנס לצלול ואני נשארתי על החוף, אווירה ממש כיפית, מסעדה קטנה, חוף בתולי ונקי.
מומלץ לא לאכול לפני הצלילה, הקאתי את נשמתי על הסירה (:

מכאן המשכנו דרומה על קו החוף, התחלנו את הנסיעה לגסטאהוס מקסים שראינו בבוקינג בשם Lebombo Wattle. הגסטאהוס הוא בתוך החצר שלהם , בית מקסים ומעוצב, מחשבה על כל פרט, מקלחת מטורפת בחוץ, מטבח מקסים- בקיצור הייתה ממש חוויה לישון שם. בעלי המקום הם זוג פנסיונרים מקייפטאון, נחמדים ואדיבים. עשינו סיבוב בכפר והמקומיים היו ממש נחמדים אלינו והתלוו אלינו מספר נערות סקרניות שסיפרו לנו על הכפר, המנהגים והתרבות של שבט הזולו. דרום אפריקה מורכבת מהמון שבטים שונים והזולו הוא מהגדולים שבהם. זאת הייתה חוויה מיוחדת מאוד ולראשונה אותנטית בדרום אפריקה.

יום 14 - סנט לוצ'יה

בהמלצת בעלי הגסטהאוס נסענו לאגם kwanibela ללודג' מטורף שיושב על שפת האגם וטבע מדהים מסביב. הלודג׳ נמצא בתוך שמורה ועשינו שם הליכה קצרה ויפה מאוד. החלטנו לנשנש שם פיצה מקומית שהייתה מאוד טעימה משם המשכנו לסנט לוצ'יה (נסיעה של שעה וחצי). אתר תיירותי ויקר יחסית, בדיעבד לא ממליצים להגיע לשם. את הלילה ישנו באוהל בקאמפ sugerloaf, היו המון יתושים וגשום.

יום 15- Dolphin Coast

נסיעה מסנט לוצ'יה לריצ'רדס ביי (נסיעה של שעתיים), באופן כללי לא מצאנו הרבה אטרקציות במקום, אז החלטנו רק לעצור לגיחה, היינו בטיילת שהייתה חמודה אבל לא יותר מזה ובקניון עצום ששם אכלנו ארוחת בוקר בסניף של mugg&bean. אחלה ארוחת בוקר שאגב יש להם סניפים בכל מקום, אפילו בקרוגר! לא רצינו לנסוע לדורבן אז עצרנו מעט לפני בעיירה בשם dolphin coast בעקבות דירת airbnb שמצאנו בשם gooes den. המקום היה מקסים, פאולה המארחת הייתה מתוקה בטירוף (אישה מבוגרת, שהבית גדול לה מדי, אז היא משכירה לאנשים), דירה מעוצבת וכיפית, היה חסר לנו קצת מקום לבשל אבל הסתדרנו- ממש ממליצים על המקום אם יוצא להגיע לאיזור.

יום 16-18 Royal Natal(צפון דרקנסברג)

השכמנו והלכנו ברגל לחוף, הגענו לטיילת ארוכה, היה ממש כיף לטייל לאורכה ולראות את כל המשכימים שיצאו לריצה. יצאנו לכיוון צפון דראקסנברג, לפארק הלאומי Royal Natal (נסיעה של 4 שעות וחצי, ממליצים ללכת על הכבישי אגרה, מקצר פלאים). מסתבר שהקבלה נסגרת בחמש, למזלנו הגענו ברגע שנסגרה, שילמנו מראש על שתי לילות באתר קאמפינג Mahai. אתר קאמפינג כיפי, נוף מדהים, שירותים ומקלחות. אין שם איפה לאכול וצריך להביא ציוד בישול ומצרכים משלך, אם כי יש מקרר משותף.

למחרת היינו מאוד עייפים מהנסיעות ולכן ויתרנו על הamphitheature בגלל שצריך לנסוע שעתיים לכיוון מהמאהל. הלכנו על ה gorge trail, שזה בעצם להגיע מתחת לאמפי דרך הנחל. המסלול כ 7 קמ לכל כיוון(הלוך חזור), המסלול היה בינוני מבחינת רמה, מאוד משתנה בנוף ויפה ממש. אפשר להגיע עד לתחתית של ה togela falls שהוא המפל השני הכי גבוה בעולם!
היינו בעונה היבשה אז יחסית לא היה הרבה מים אבל כן היה מקומות שאפשר לטבול במים קרים במיוחד. הצבעים על ההרים היו מדהימים, והנוף בהחלט הימם אותנו. לא הגענו עד סוף המסלול כי הסוף שלו היה חסום משום מה. המסלול עצמו לוקח יום שלם, עם הרבה עצירות מפנקות. בלילה ישנו שוב באוהל ובישלנו לעצמנו.

השכמנו, עשינו מסלול מעגלי קצר של 3 שעות שיוצא מהקאמפ. הוא עובר בcassda, look out rock ואורך כ 3 שעות בערך בהליכה ברובה נוחה. העלייה בהתחלה קצת קשה, אך קצרה יחסית ובכללי מסלול קל וממש יפה. משם יצאנו לדרום דראקנסברג להתחלת הטרק(נסיעה של 4 שעות), בדרך עצרנו במקרה בבית קפה מקסים Whole coffee, אחלה פינה למנוחה, ישבנו שם הרבה יותר ממש שציפינו. בערב הגענו לגסטאהוס sani backpackers lodge, הגסטאהוס נמצא על הכביש sani pass שממנו מתחילים את המסלול. בכללי גסטאהוס מקסים. בקבלה קיבלנו המון עזרה להבנת המסלול ודברים חיוניים נוספים.

יום 19-23 - טרק הGiant's Cup Trail

באופן כללי על הטרק:
את האישור כניסה לטרק (ה"פרמיט") סוגרים מראש דרך אתר האינטרנט KZN, זה יוצא 120 ראנד לאדם ליום כולל לינה בבקתה. יש מספר מקומות מוגבל אם כי לא נראה שהייתה באמת בעיה של מקום. המסלול מאוד ברור לאורך הדרך, ממליצים לרכוש מפה (מפות 5 ו-6, בחנות של הגסטאהוס, עלות של 50 ראנד למפה).
צריך להביא את כל האוכל לחמישה ימים, כמובן שקי שינה. יש מזרנים בכל הבקתות למעט בלילה השני לכן כדאי להביא גם מזרן שטח. בבקתות לרוב יש נייר טואלט, מקלחת חמה/קרה, בחלקם אין חשמל אז להביא פנסים, מתאם דרום אפריקאי או מטען נייד. אין צורך לסחוב הרבה מים על הגב המים בנהר מאוד טובים לשתייה ואף טעימים. חשוב כן לתכנן לפי המסלול את כמות המים, בגדול להתחיל את היום עם ליטר אחד מספיק, למעט ביום השני שצריך יותר. מזג אוויר מאוד הפכפך ויכול להשתנות בקלות אז להתכונן לכל מצב.
הרכסים והנחלים באיזור הולכים ממערב למזרח וההליכה היא בגדול מצפון לדרום. המשמעות של זה היא שהימים מתחילים בעלייה של הרכס ואז ירידה לנחל הבא וכן הלאה.
אפשר לקצר את הטרק ל4 ימים ואפילו 3 אם ממש רוצים אבל זה קשוח לדעתי ולא שווה לרוץ את זה. מה גם שיש לא מעט משקל על הגב ככה שההליכה לא תמיד פשוטה.

יום 1 של הטרק- תחילת הטרק מהכביש סאני פאס. יש שלוש אופציות איך להתחיל את המסלול
1. ניתן ישירות מהגסטאהוס- מקצר את המסלול אבל מפסידים את הבריכה
2. תחילת המסלול הרשמי- ממשיכים על הכביש לכיוון לסוטו כ6 ק"מ עד שיש מבנה מצד שמאל שם אמורים להשאיר את הרכב. זה סוג של בוטקה צבאי אבל האינטואציה שלנו אמרה לנו שזה לא נראה מקום בטוח להשאיר את הרכב. משם אגב צריך להמשיך ברגל בכביש כ-500 בעלייה ואז המסלול מתחיל בעלייה די תלולה. טיילנו עם 4 חבר'ה מקומיים שעשו את זה והיה בסדר גמור לטענתם.
3. אנחנו הלכנו על אופציה שלישית (בדיעבד הכי מוצלחת), את הרכב השארנו בגסטאהוס, הלכנו 2.5 ק"מ לאורך הכביש (ניסינו תוך כדי לתפוס טרמפ ללא הצלחה) והתחלנו את המסלול מהנחל- גם חוסך את העלייה של ההתחלה וגם קיבלנו נוף מקסים עם המון בריכות ממש שוות לאורכו
היום הראשון ארך כ13.5 ק"מ(בלי החלק על הכביש), לרוב מישורי, בסביבות 16:00 הגענו לבקתה- שם היינו צריכים להרשם בקבלה (שאינה מאוישת בשעה הזאת). בבקתה היו מזרנים, מקום מיועד למדורה, חשמל, מקלחת חמה.

יום 2 של הטרק- זהו היום הקצר ביותר, ארך כ9 ק"מ, מתחיל בעליה לא פשוטה (ממליצים להתחיל בבוקר לפני השעות החמות). במהלך היום הזה במידה וחם אין הרבה מקומות מוצלים לעצירות כי הוא חשוף לשמש ברובו. בשעה 12:00 הגענו לביקתה, התאכזבנו לגלות שאין מזרונים, חשמל, מקום למדורה או מים חמים אך- ישנה בריכה מקסימה צמוד לבקתה שבה השתכשכנו.

יום 3 של הטרק-גם היום הזה התחיל בעלייה, אחרי לילה נטול שינה (לא היה נוח בלי המזרונים, למרות שהיה לנו משלנו- השינה על הדרגשים לא הייתה מפנקת), המסלול ארך 13 ק"מ. לקראת סוף הירידה ישנו פיצול לא ברור(היחיד בכל הטיול שלא היה מסומן טוב), אחד פונה ימינה ומתרחק מהנהר, והשני פונה שמאלה לכיוון חציית הנהר, מסומן בהר אבנים בלי סימון- נדרש לחצות את הנהר לכיוון שמאלה, בנהר תראו כבר סימונים ברורים של רגליים. לקראת סוף המסלול עוברים בכביש ראשי כ2 ק"מ, לאחר מכן מצד שמאל תראו סימון חזרה לשביל בשטח. עלייה מפתיעה ולא נעימה ולבסוף תגיעו לבקתות בסגנון אפריקאי ממש מגניבות! נוף מקסים, מקלחת קרה, אין חשמל, יש מקום ועצים להקים מדורה ויש מזרונים 🤸.

יום 4 של הטרק- גם הוא מתחיל בעלייה של 3 ק"מ, באופן כללי ארך 13 ק"מ. גם כן היה חשוף לחלוטין לשמש ובקושי מצאנו מקום לעצור. לאחר העליה, לאורך מרבית המסלול הולכים על הקו רכס ואז חוצים ימינה לכיוון הבקתה וישנה הליכה מישורית. הנופים מדהימים ביום הזה במיוחד. בשעה 13:00 הגענו לבקתה, יש מזרונים, מים חמים, חשמל, מקום להדליק מדורה בפנים ובחוץ. במרחק 2 ק"מ מהבקתה יש ריזורט עצום, שם יש חנות קטנה ומסעדה. חשקה נפשינו ונפש חברינו בבירה וקולה אז החלטנו לקפוץ לשם. טרמפ בהלוך וחזור ברגל בהליכה קלילה.

יום 5 ואחרון בטרק-המסלול ארך 14 ק"מ, לצערנו מזג אוויר לא היה לטובתנו, אבל הנוף ביום הזה הכי יפה, מרחבים פתוחים בצבעים שונים. לקראת אמצע היום ישנה עלייה חדה יחסית אך לא ארוכה מאוד. אנחנו נתקלנו בהרבה בבונים, להזהר מהם וכמובן שבשום אופן לא להאכיל אותם, מדובר בלהקות ענקיות של עשרות בבונים משוגעים למדי! בשעה 13:00 הגענו לבקתה, בעקרון ביום הזה ישנה אפשרות לישון בבקתה ולסיים את המסלול למחרת בבוקר או כבר באותו היום (כפי שאנחנו עשינו) לסיים את המסלול וחזרנו לגסטאהוס- שם השארנו את הרכב. קיבלנו טרמפ מהמקומיים שטיילנו איתם אבל בעיקרון צריך לסגור מראש עם נהג שיבוא לאסוף אתכם בסוף המסלול, את המספר ניתן להשיג בגסטהאוס וגם בדף שמקבלים במייל כשמזמינים את הפרמיט, זה עולה באיזור ה500-600 ראנד לרכב.

הדרך חזרה ארכה כשעה וחצי- רובה בדרך עפר. בערב ישנו שוב בסאני לודג'- שם אכלנו את ארוחת הערב, יחסית יקרה ולא בהכרח שווה את המחיר, אך היינו עייפים כדי לנסוע לחפש מזון.

יום 24-25 - קופי ביי

נפרדנו מדרקאנסברג לכיוון קופי ביי, נסיעה של 5 וחצי שעות (במידה ולא עושים עצירות), הנסיעה קשוחה מאוד כי אין מקומות לעצור- עוברים דרך העיר אומטטה (לפי המקומיים עיר לא בטוחה, לכן לא מומלץ לעצור ולהקפיד על נעילת האוטו). האיזור הזה נקרא מחוז Eastern Cape, שהוא מחוז מאוד עני ורמת התשתיות יורדת פלאים, בנוסף לחיות רבות על הכביש ובורות פשוט נוראיים. בצהרים הגענו לקופי ביי, הסתובבנו באיזור- כפר מקסים, מספר מסעדות נחמדות בתוך הגסטאהוסים, אין סופר כך שחשוב להצטייד מראש! הכפר יושב ממש על החוף, המון נקודות תצפית כיפיות ויפות, אכלנו צהרים בגסטאהוס friends - פיצה מעולה! במהלך היום ירד גשם, אז החלטנו לשבת לשוקו בקופי שאק- ההוסטל הכי מדובר בכפר בו אווירה כיפית, צעירה- ממש כיף לשבת שם והחלטנו גם להזמין מקום לישון שם אחרי הטרק. בערב בישלנו בחדר, ישנו 2 לילות בגסטאהוס fivefishes , דירה נחמדה ממש ונוף משגע לים, המקום מגודר עם שומר- הרגיש מאוד בטוח והבעלים מקסים! נתן המון טיפים ומקומות שווים לאכול בהם.

למחרת התחלנו את היום בנסיעה קצרה למלון hole in the wall, שם שתינו קפה ומתוך המלון יוצאים רגלית דרך השער האחורי למסלול מקסים לקראת ה- hole in the wall עצמו. הרבה מקומיים יציעו לכם את שירותם כמדריכים- אין צורך המסלול מאוד ברור, אין באמת איפה לטעות. המקום ממש גן עדן, גבעות בתוך הים, והתופעה המפורסמת של החור בקיר שאליו מתפרצים גלים בעוצמה. כל הרצועה הזאת מקסימה- טיילנו לאורכה, טבלנו קצת במים . בנוסף, משמאל לחור בקיר יש שתי גבעות גבוהות שנראה כאילו נחתכו באמצע, על הגבעה השמאלית ניתן לטפס- עלייה תלולה אך מאוד קצרה ואז נפרס לפניכם האוקיינוס. ישבנו בתצפית קרוב לשעתיים ראינו לוויתנים, דולפנים ואפילו צב ים שוחה! מומלץ ביותר.
צהריים אכלנו באותו מלון כשחזרנו מהמסלול- אחלה המבורגר! משם נסענו למלון בקצה השני של הכפר ocean view, שם העברנו את אחה"צ בבר ובערב אכלנו בבופה שלהם. מחיר קצת יקר ממה שאנחנו מוציאים בד"כ על אוכל, אבל לגמרי שווה את המחיר.

יום 26 - נסיעה לPort st. Jones והכנה לטרק

הכנו ארוחת בוקר בחדר ויצאנו לתצפית עם האוטו בגבעה מהקופיי שייק, את הציוד שלא נצטרך לטרק השארנו ברכב ואת הרכב השארנו אצל הבעלים של הגסטאהוס. הזמנו מראש הסעה (יומיים לפני- אם ישנים שם המקום מובטח לכם, אם לא זה תלוי מקום פנוי) דרך הקופי שאק לכיוון פורט סנט ג'ונס- עלות 90 ראנד לאדם. השאטל לוקח שעתיים ועוצר בתחנת דלק מרכזית באומטטה. משם אסף אותנו המדריך שלנו מהטרק דרך הסוכנות wild side hiking ( את הטרק סגרנו מראש בארץ דרך האתר, כיוון שהיינו רק 2 בטרק המחיר היה 5200 ראנד לשנינו, חצי שילמנו מראש וחצי למדריך במידה והיו עוד אנשים זה היה מוזיל עלויות) המחיר כולל הדרכה, לינה, 3 ארוחות, מים, מעברי סירות בנחלים (קורה הרבה במהלך הטרק) וכניסה לשמורות. בדיעבד האוכל שקיבלנו לא היה מספק והצטערנו מאוד שלא הבאנו איתנו השלמות של אוכל. מומלץ להביא כסף קטן לקנות חטיפים ושתייה בדרך ובקבוק למלא איתנו מים. כל הפירוט של הטרק מאוד מפורט באתר שממנו סגרנו את המסלול.
הזמנו מקום לינה בamapondo backpackers בפורט סנט ג'ונס, מקום ממש מקסים- הסוכנות שסגרנו איתה את הטרק המליצה לנו לישון שם- כי משם מתחיל הטרק. הייתה לנו בעיה בהזמנה אז שודרגנו לבקתה פרטית- היה וואו 🤸 עם נוף לים! אנחנו החלטנו לבשל שם ארוחת בוקר וערב, בדרך לשם המדריך עצר לנו בסופר במרכז פורט סנט ג'ונס (לא לצפות- אין הרבה סחורה שם בסופר) להשלמת אוכל.

יום 27-31 טרק מPort St Jones ל-Coffee Bay

יום 1 בטרק-יצאנו לטרק! בולה המדריך הגיע לאסוף אותנו בבוקר ויצאנו לדרך- ארזנו תיק קטן (כפי שציינו אוכל ולינה כלול בטרק). היום הראשון היה 12 ק"מ, נוף מדהים של חופים, בדרך עברנו בכפר בבית של המדריך שלנו שאסף את התיק שלו משם. במהלך הטרק עברנו דרך מלון יוקרתי שם עצרנו למשקה קר ובעזרת סירה חצינו את הנהר. במהלך היום רגע לפני שהגענו למקום לינה חצינו נהר נוסף בעזרת סירה, את היום הליכה סיימנו סביבות 14:00. הגענו לכפר מקסים , זה היה המקום לינה הכי טוב בטרק- אמנם לא בבית של מישהו ולא אותנטי, אבל מקלחות ושירותים נורמליים בתוך החדר עם נוף מדהים לנהר, חיכה לנו אוכל שהגענו- הדגים היו מעולים! בשקיעה ירדנו למזח. בערבים באופן כללי אין יותר מדי מה לעשות, אז הלכנו לישון מאוד מוקדם, מומלץ להביא ספר, קלפים וכו.

יום 2 בטרק-- יום קצר, 11 ק"מ, הנוף לא היה מרשים במיוחד, יצאנו יחסית מאוחר והגענו מוקדם לכפר בשעה 13 בערך.. הלינה הייתה בתוך בית מקומי, מקלחת באקט ושירותים שהיו בנפרד מהמגורים, התבאסנו לקבל בתור צהרים לחם (אמנם טעים) ומרגרינה שבה לא נגענו. אחרי בירה שנקנתה ע"י המדריך ושנ"צ קצר ירדנו לסיבוב בחוף שהיה מרשים.

יום 3 בטרק-רוב ההליכה היתה על החוף והיתה ממש יפה וקלילה. אמנם זה היום הכי ארוך אבל ההליכה לא מאוד קשה. ישנו אצל משפחה מקומית בבקתה משלנו, יש חשמל ומקלחת באקט.קיבלנו ארוחת ערב מעולה ומשביעה סוף סוף.

יום 4 בטרק- לצערנו תפס אותנו גשם אז התחלנו את היום מאוחר יותר בתקווה שיירגע. ההליכה היתה נחמדה אבל גשם חזר מדי פעם וקצת הקשה אבל לא יותר מדי. חצינו נחל די רציני ובגלל האיש שהעביר אותנו שניסה לעבור במקום לא חכם נרטבנו לגמרי, באסה של ממש ביום גשום וקר גם ככה. ישנו בלילה בבקתה משלנו, והיתה מקלחת לא רעה יחסית. האוכל היה בסדר גמור, אבל בלילה היו המון יתושים שלא באמת שמו על האלתוש שלנו...

יום 5 בטרק-- מסלול קצר, 8 ק"מ לקופי ביי , נופים יפים ואפילו הצלחנו לראות דולפינים ולוויתנים! סוף המסלול מגיעים לגסטאהוס קופי שאק בסביבות 10 וחצי. נפרדנו מהמדריך ונשארנו ליום רגוע בקופי ביי, בערב החלטנו לאכול בגסטאהוס- היה ערב המבורגרים, היה קצת נגינה על תופים- ממש אווירה כיפית. כשהגענו לגסטאהוס בדיוק יצאה קבוצה ליום לימוד גלישה והיה אחלה מזג אוויר, היינו עייפים מהטרק לכן החלטנו לוותר, אך זה משהו שבדיעבד היינו רוצים לעשות. מה גם שאומרים שזה אחד המקומות הזולים בדרא"פ ללמוד לגלוש.

סה"כ הטרק היה ממש יפה ונחמד ובאמת מרגישים איך אנשים שחורים במדינה הזאת חיים. בדיעבד אני חושב שעדיף לקצר אותו ל-3-4 ימים.

יום 32-33 - הוחסבק

ארוחת בוקר בקופי שאק ויצאנו להוחסבק (5 שעות נסיעה נטו) הזמנו לינה בdogwood lodge ל- 2 לילות, בדרך עצרנו בסופר ובישלנו בחדר- היה שם מטבח מסודר ומאורגן ואחרי הרבה זמן אפילו ווייפי ומוצלח! הוחסבק היא עיירה קטנה ומקסימה, ירוקה ומלאת גבעות מיוערות. יש מרכז מבקרים שטוב לעצור שם לתכנון הטיול בעיירה ולשמוע המלצות.

למחרת החלטנו לעשות יום קליל שכולל את כל האטרקציות. התחלנו במסלול 39 מדרגות, קליל וחמוד (15 דק) ואז המסלול המעגלי (זה שמו) בתוך יער סבוך לקחו לנו שעה וקצת. לאחר מכן עשינו עצירה בחנות שוקולד קטנה ומקסימה בכביש הראשי, שוקולד איכותי וטעים בטירוף!!! לקחנו אותו וישבנו לקפה ב- the butterfly bistro (מקום מקסים! מומלץ מאוד!), משם המשכנו למפלים madona and child, ירידה של 460 מטר, הלוך חזור לקח לנו שעה וקצת כולל עצירה יחסית ארוכה במפלים. הם נחמדים לא לצפות ליותר מדי... צהריים אכלנו באותו בית קפה (אמרתי שמומלץ😅)- המנה של הפלאפל טעימה בטירוף ויש להם בירות מהחבית מעולות אפשר לבקש לטעום. משם המשכנו לגסטאהוס away with the fairies, מקום מקסים- אחלה מקום לישון בו אגב. יש שם תצפית מקסימה עם ערסלים, ואם תרצו אפשר להזמין מקום לאמבטיה המטורפת עם הנוף (אם תשנו שם האמבטיה בחינם).. כשאנחנו היינו האמבטיה לא הייתה פעילה עקב מחסור במים, אבל אולי יתמזל מזלכם 😜..באופן כללי איזורים רבים בדרא"פ נמצאים בבצורת עקב שינויי אקלים ושימוש של האוכלוסייה, לכן יש להשתדל לחסוך במים חברים!
משם המשכנו לתצפית מאחורי מלון the edge- חובה! מקיפים את המלון ופונים שמאלה לאורך הגדר שלו עד שאין יותר לאן להמשיך. אם יש לכם זמן יש שם מסלול הליכה של שעה שלא הספקנו שנראה טוב. בסוף היום אפרת התפנקה במסאז'- יש שם המון מקומות, המחיר שווה והמסאז' עוד יותר- אם תרצו לכו לtherapy center (ברחוב של away with the fairies) או לking lodge על הרחוב הראשי של העיירה- עדיף לקבוע מראש (מוזמנים לבקש את המספר של הבחורה היא הייתה מדהימה).

יום 34-36 - ג'פריס ביי

נסיעה לג'פריס ביי, 4 שעות. סגרנו 2 לילות -African ubuntu backpackers, כל כך נהנו, אז נשארנו עוד ערב. גסטאהוס כיפי עם אווירה צעירה, המון מקומות ישיבה, בילארד, כל ערב יש אדם שאחראי על האש, אז כל אחד מביא בשר והוא מכין אותו. כמובן המיקום מדהים, 3 דק הליכה מהים והמרכז. הלכנו קצת להסתובב במרכז, השלמנו חוסרים בסופר ולראשונה נתקלנו בהרבה ישראלים שאיתם ישבנו לארוחת ערב בגסטאהוס.

למחרת הכנו ארוחת בוקר בגסטאהוס, בעקרון יש שם ארוחת בוקר כוללת אבל מאוד בסיסית ודלה. דרך הגסטאהוס הזמנו שיעור גלישה ב10:00 דרך wavecrast (רק דרכם לסגור! הייתה לנו חוויה מעולה), שיעור של שעתיים עם אנדרו מדריך תותח על (שגר בישראל בשנות ה90) זה כולל את כל הציוד הנלווה - גלשן וחליפה בעלות של 350 ראנד. לאחר מכן קפצנו לכל האווטלטים (בילבונג, ריפקרל וכו')- יש מציאות, אבל לא יותר מדי. חסרות להם מידות ויש יותר מדי מבחר, מבלבל. צהריים אכלנו בninas, מסעדה מעולה, מציעה כל סוג מאכל אפשרי והכל איכותי בטירוף (ממליצה על הצלעות והעוגת גבינה עם השוקולד לבן), את המשך אחה"צ בילינו בגסטאהוס ברגוע.

יום לאחר מכן החלטנו ללכת לגלוש, אבל ללא מדריך- קצת לתרגל מה שלמדנו. 200 ראנד לחצי יום כולל גלשן וחליפה. בצהריים חזרנו קצת לחנויות אווטלטים לחפש עוד מציאות, יש גם חנות שכוללת את העודפים מכל חנויות המותגים, הנחות משמעותיות יותר, זה החנות הראשונה לפני כול חניות המפעל מצד שמאל (הים). אחה"צ בילינו בלגונה, נקודת תצפית מגניבה שמשלבת תצפית לאוקיינוס, לגונה ורצועת חוף שם ישבנו לראות את השקיעה. בחזור קפצנו שוב לninas לקפה ועוגה. בערב בילינו בעל האש בגסטאהוס כמובן...

יום 37-38 - ציציקמה

החלטנו לצאת לריצה על החוף(כן כן), אבל היה חוויתי לראות את כל הגולשים המקצוענים משכימים לגלים בקור . הכנו ארוחת בוקר בגסטאהוס ויצאנו לכיוון ציציקמה (פחות משעתיים נסיעה). סגרנו בגסטאהוס lodge on the edge ל-2 לילות. מזג אוויר היה לא לטובתנו לצערנו לכן היום קצת לא היה אפקטיבי. המיקום של הגסטאהוס היה אחלה, בדיעבד היינו ישנים באוהל בתוך השמורה, ומזמינים רק לילה אחד ולא שניים (למרות שהזמנו בסוף נשארנו לילה אחד). בעקרון יש שם הרבה אטרקציות באנג'י, סאג ווי, אומגות, סוסים, עץ הגדול והשמורה עצמה כמובן. באותו היום עשינו סיבוב קצר מסביב לגסטאהוס על הגשר. העיירה storms river זה איפה שהרוב ישנים ויש שם מסעדות וסופר קטן ובסיסי. צהריים אכלנו באיזור המרכזי- פצרייה wood fire, מעולה

השכמנו (מומלץ.. אחרת מפוצץ) ונכנסנו לשמורה הרשמית, 260 ראנד לאדם. בשמורה יש שני מסלולים מרכזיים- הגשר התלוי והמפל, עשינו את שניהם. החבלים זה שעה בערך הלוך וחזור, המפל 3 שעות הלוך וחזור- תביאו בגד ים! יש מסעדה בשמורה, לא הכי מוצלחת אבל המחירים אחלה. בנוסף יש קיאקים, אנחנו לא הספקנו בגלל זמנים, אבל ממליצים, זה 650 ראנד לאדם ואפילו כדאי להזמין מראש ואז תשריינו את השעה שנוחה לכם ותוכלו לשלב מסלול. משם נסענו לפלטנברג ביי (שעה נסיעה), הזמנו לילה דרך airbnb במקום של ג'ואנה- היה פשוט מקסים!! שווה את המחיר (300 ראנד) והמארחים היו מקסימים, הבית היה מעוצב מדהים, היה לנו מטבח מרווח וכיפי ובסוף נשארנו עוד לילה. אחה"צ מאוחרים הסתובבנו קצת בחוף לקפה ולברר בנוגע לשחייה עם הכלבי ים. נרשמנו יום קודם דרך האתר בחברה offshore adventure, 850 ראנד לאדם.

יום 39-40 -פלטנברג ביי

לצערנו קמנו למזג אוויר גשום, נאלצנו לדחות ביום את השחייה והלכנו לשמורת רוברג, עשינו את המסלול הארוך (ישנם 3 אורכים שונים של המסלול), עלות הכניסה לשמור היא 50 ראנד לאדם. לאורך רוב המסלול ירד עלינו גשם, אבל זה פשוט היה שווה כל שנייה, נוף מדהים, מאות כלבי ים ואפילו זכינו לראות דולפנים ולוויתן- יש שסיפרו שראו כרישים לבנים. צהרים אכלנו במרכז, יש שם עשרות מסעדות, חנויות ובית קפה מומלץ (עד כדי כך שחזרנו שוב) בשם clares cake, עוגות מעולות!! במרכז יש גם שוק קטן, חמוד ויחסית יקר. ישנו לילה נוסף אצל ג'ואנה.

השכמנו לריצה בחוף(כן כבר הבנתם)- היה מדהים, ראינו את הזריחה. ב9:30 הגענו לסוכנות offshore adventure, שם קיבלנו תדריך, חליפה ושנורקל. אחת האטרקציות השוות שעשינו בחיים- פשוט לשחות עם כלבי ים, הם חמודים וחברותיים, היינו עם הגו פרו אז זה בכלל שידרג את החוויה. שווה כל ראנד בעינינו! צהריים אכלנו במרכז וגם הצטיידנו בסופר. משם המשכנו לווילדרנס (שעה נסיעה), הזמנו דרך airbnb לילה ב- the worker bee בעלות 330 ראנד. המארח כריס היה מקסים, היה מטבח מרווח לבשל ואפילו שולחן פינג פונג, והאיזור הרגיש בטוח והיה מאוד מטופח- בדיעבד היינו ישנים באוהל בשמורה או בגסטאהוס fairy know - שנחשפנו אליו רק ליום למחרת- ממש מקסים ואווירה כיפית.

יום 41 - Wilderness

בהמלצת המארח שלנו כריס, לקחנו קיאק מ- fairy know בעלות 250 ראנד לשנינו (במקום 500 מתוך השמורה כי לא צריך לשלם על הכניסה לשמורה). השייט היה מקסים, נהר שקט ורחב, ממש חוויה מדהימה- בסוף מגיעים למקום עגינה משם חצי שעה ברגל מגיעים למפלים, הם לא מאוד מרשימים, אבל יש שם בריכה צוננת ואנחנו נכנסנו לטבילה. בחזור קצת התייעפנו מהחתירה, אבל היה שווה את זה. משם נסענו לרוברטסון (3 שעות נסיעה), שם סגרנו 2 לילות, זה לא חלק מדרך הגנים אבל לא התחשק לנו שאר האופציות ורצינו לקטע את הנסיעה לפרנצ׳הוק. החלטנו לצאת קצת מהמסלול ומצאנו חווה חמודה לשהות בה- cabin strwobery farm

יום 42 - Robertson

החלטנו לעשות יום רגוע, בבוקר המאוחר יצאנו לטיול רגוע באיזור, את המסלול לשם הסבירה לנו המארחת. לאחר מכן בהמלצת המארחים הגענו למקום בשם viljoensdrift, מקום ממש חמוד שמרכיבים סל פיקניק- עם יין, לחם, גבינות ואפילו לקחנו קרפצי'ו יען! במחירים טובים והאוכל היה מעולה, אפילו הייתה הופעה חיה ומי שרצה יכל להשכיר אופניים או סירה. את המשך היום החלטנו לבלות בבקתה באיזי ולעשות על האש.

יום 43 - פרנצ'הוק

השכמנו ויצאנו לפרנצ'הוק (שעה וחצי נסיעה) , על הרחוב הראשי וגם בגוגל מפס, ניתן לראות ישירות את הדוכן של הטראם שזה האוטובוס רכבת שלוקח לסיורים. שם נדרשנו לבחור בצבע המסלול אותנו אנחנו רוצים לעשות, הלכנו על הכתום- כי הוא התחיל הכי מוקדם (9 וחצי) אבל בתכלס כל הקווים אחלה ואתה גם ככה שיכור די מהר אז זה לא באמת משנה.
העלות היא 240 ראנד לבן אדם ליום, ובכללי זה יום שמוציאים בו הרבה אז להתכונן (:
הקו הכתום יוצא מחוץ לעיר קצת והיה מאוד נחמד לראות את כל הנופים של היקבים, מצד שני המעבר בין אוטובוס-רכבת- אוטבוס, היה מתיש קצת. בעצם יש מספר יקבים לכל מסלול, האוטבוס מגיע בפרקים של חצי שעה, אתם בוחרים כמה זמן להישאר ביקב. יש יקבים שחובה להזמין מראש, אנחנו לא עשינו את זה והסתדרנו עם מה שהיה פנוי וזה היה אחלה. הטעימות נעו בין 4-5 כוסות, במחיר של 55-65 ראנד לאדם, היו גם יקבים גדולים שכללו מספר אטרקציות וחנויות, אנחנו הלכנו גם על טעימות של גבינות ושוקולדים בחלק מהיקבים וכמובן שאפשר גם לאכול צהריים. חזרנו לעיר בסביבות 17:00 שיכורים ומרוצים. המחירים ללינה לא היו זולים בעיירה, והתפשרנו מבחינת מחיר על otters bend lodge, הביקתה הייתה קטנה ונעימה, מרחק נסיעה של קילומטר מהעיירה, שירותים ומקלחת בחדר ומטבח משותף.

יום 44-47 - קייפטאון

נסיעה מפרנצ'הוק לקייפטאון (נסיעה של שעה וחצי) התחלנו בבתים הצבעוניים (color houses) . זה מקום נחמד לתמונות ולהמשיך הלאה, משם המשכנו לפינגוינים ב- bouldures beach . הכניסה כוללת את החוף שהוא מקסים ובנפרד צפייה בפינגויינים, המחיר 150 ראנד לאדם- אמנם אטרקציה תיירותית, אבל שווה את המחיר ממש. בנוסף יש את כף התקווה הטובה, אנחנו החלטנו לוותר כי אמרו לנו שאין שם משהו ממש מיוחד וכבר ראינו המון חופים יפים. משם המשכנו לדירה שלנו שהזמנו דרך בוקינג four seasons, ממוקמת במרכז העיר, 150 שקל ללילה. מדהים! חניה פרטית,דירת סטודיו עם מרפסת, מטבח מאובזר, דירה רחבה, כוללת בריכה וחדר כושר- אחת הלינות הטובות שלנו בטיול, שומר 24/7, - הכי בטוח שיש. אחה"צ הלכנו לbo kaap - שכונה שיש בה בתים צבעוניים די יפים. זה לבוא להצטלם להסתובב קצת ולהמשיך, אין יותר מדי.
בערב לכבוד היומולדת יצאנו למסעדה the butcher shop and gril, לשם הגענו באמצעות אובר (50 ראנד חינם לנסיעה הראשונה!). אכלתי את אחד הסטייקים הטעימים בחיי, הכל היה איכותי ובכמות מפנקת, ממליצים בחום!
מבחינת מחירים זול ביחס לארץ אבל יקר ביחס לדרא"פ, יצא לנו לשנינו כולל בקבוק יין, קינוח ותשר למלצר המסוגנן בהגזמה 200 שקל...

ממול לדירה שלנו יש בית קפה truth cofee , קפה ברמה גבוהה ועוגות משגעות. יום של שופינג, התחלנו בקניון canal walk- מעל 400 חנויות, יש שם הכל, אבל תכלס המחירים דומה לארץ- למרות זאת יש מציאות אם מתאמצים. משם המשכנו לאוטלטים access park, בעיקר מותגי ספורט- אנחנו לא מצאנו דברים, אבל יכול להיות כי עייפנו מהקניון. חזרנו לחדר למנוחת צהריים ומשם המשכנו ברגל לגרין מרקט- חנויות של מזכרות, ממש קרוב ללונג סטרייט(הרחוב המרכזי עם ברים ומסעדות)- המחירים קצת גבוהים יחסית לשווקים שהיינו בהם לפני, וצריך ממש להתמקח, הסחורה גם לא הייתה להיט (בדיעבד כאמור היינו קונים בדרך הפנורמה).משם המשכנו לwatterfront האיזור של הנמל שם ממש נעים להסתובב.
מלא במסעדות, בתי קפה וקניון יקר במיוחד ועצום. בנמל יש חנות מקסימה בשם african trade post , מבחר אינסופי של מזכרות,במחירים שפויים יחסית וגם אין מקום להתמקחויות שזה די נחמד למי שסולד מהאי נעימות. אם תעלו לקומות העליונות בחנות יש מעיין מוזיאון נחמד- עם יצירות עתיקות לא למכירה. ארוחת הערב אכלנו בשוק V&A food market - טעמנו מהכל כמעט- מסעדת סושי מדליקה, המבורגרים במחיר זול בקומה השנייה ובירות מהחבית, יוגורטיה ושוקולדיה! השוק ממש נעים וטעים, מזכיר את השרונה מרקט רק זול (:
אחרי סיבוב נוסף בווטר פרונט הלכנו לראות סרט בקולנוע שבקניון, היה ממש נחמד ושובר שגרה.

אחרי אימון בוקר בחדר הכושר המגניב שלנו שצופה להר שולחן קפצנו שוב לקפה מול הבית. לאחר מכן נסענו להר שולחן (הזמנו יום לפני כרטיסים מראש- בפועל אפשר דרך האתר,אבל לא הצלחנו להירשם משום מה אז הלכנו לסניף של pick and pay ושילמנו אצלם). החלטנו ללכת בצהרים מבחינת עומס, ראות ומחיר מוזל אחרי השעה 13:00 (300 ראנד לאדם, רכבל לשני הכיוונים), הגענו לקראת 13:00 ויש חניה במקום, למזלנו בעלייה לא היה תור בכלל- החלטנו לקחת רכבל לשני הכיוונים ולוותר על ההליכה מה שהסתמן כהחלטה טובה בהמלצת חברים שהיו שם. הנוף היה מרשים, הרבה מסלולי הליכה למעלה, הבאנו מראש בירה קרה שקנינו בעיר - היה מושלם עם החום שבפסגה. הירידה ברכבל כללה תור ארוך ומייגע (בערך שעה). בערב שוב יצאנו עם אובר לווטר פרונט, ישבנו לבירה ונשנוש בבר ממש טוב עם מוסיקה חייה ואווירה צעירה וכיפית ממש מול הגלגל ענק.

נסענו לHout bay, התחלנו בשוק hout bay market- המון מזכרות- הרוב חוזר על עצמו. משם המשכנו לבית קפה hout bay coffee, ומשם להליכה לאורך החוף. מקום נחמד לא יותר מדי בעיניי, יש שם שייט שראינו הרבה עושים.
חזרנו למרכז, שמנו את הרכב לשטיפה כי חודש וחצי הזנחנו אותו...בזמן הזה הלכנו לסיבוב במרכז ולשמחתנו בגרין מרקט היה שוק אוכל ממש מגניב- לא בטוחים אם זה קבוע או במקרה. אחה"צ יצאנו עם אובר למסעדה kloof street house- אוכל טעים בטירוף! אווירה כיפית, מסתבר שבערב צריך להזמין מראש, אבל הגענו מספיק מוקדם. משם המשכנו לאורך הלונג סטרייט, בדרך עצרנו בגלידריה וחזרנו ברגל לחדר. סה"כ אין ממש צורך ברכב בתוך העיר אבל לנו היה נוח בכל זאת, ובערבים לקחנו כאמור אובר בקלות וביעילות לכל מקום ממש בזול.

אני חושב בדיעבד ש-3 ימים מספיקים לגמרי לקייפטאון , מבחינתנו זה היה גם מנוחה ולהתכונן לחזרה לשגרה בבית. אפילו אפשר לעשות את כל הדברים ביומיים ואין באמת צורך להתעכב שם במיוחד אם מתחילים משם את הטיול.

סיכום

אי אפשר באמת לסכם כזה טיול בכמה משפטים, אבל רק אגיד שהיינו בהרבה מדינות בעולם ואנחנו אוהבים לטייל באופן כללי, ודרום אפריקה היא בין המקומות שיותר אהבנו (סורי דרום אפריקה, מונגוליה מנצחת אותך). המגוון התרבותי, שמחת החיים, הנופים הכל כך יפים ומגוונים, הנוחות שבטיול במדינה והעלות הסבירה מאוד ביחס לתמורה מדהימה. יש גם כמובן את התחושות הלא נעימות שמתלוות לטיול מהסוג הזה, בעיקר הפערים העצומים בין השחורים ללבנים שעדיין מורגשים מאוד. התחושה שאתה דולר מהלך בשביל חלק לא קטן מהם היא לא תמיד נעימה אבל מובנת במציאות הקשה שעימה עם מתמודדים.

מוזמנים לפנות לשאלות נוספות בשמחה רבה, אפרת ושמרי (:

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )