(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

סוונטי. ממסטיה לאושגולי

ממסטיה לאושגולי + כמה ימים בטביליסי (יולי 2016)

תאריך הטיולJuly 2016
משך הטיול9 ימים
עונה מומלצתמאי - ספטמבר

יום 1: הגעה מטביליסי למסטיה

טיילנו 4 חברה.
נחתנו בשעות הלילה המאוחרות ומכיוון שרצינו להגיע כמה שיותר מהר למסטיה החלטנו על הזמנת הסעה מראש מהארץ.
סגרנו דרך סוכנת גאורגית נפלאה הסעה למסטיה וחזרה לטבילסי ב560$ (1200 לארי).
האופציה של הטיסה למסטיה לא עמדה על הפרק כי הטיסות היו מלאות כשניסינו להזמין כחודש וחצי מראש. יש במטוס 20 מקומות. בגדול טיסה הלוך חזור מNatakhtari (כפר קטן צפונית לטביליסי) למסטיה + מונית מטביליסי וחזרה אמורה לעלות כ100$ וכמובן שתלוית מזג אוויר.
האופציה של המרשוטקה לא עמדה על הפרק כי הבנו שזה דיי סבל.

יצאנו מנמל התעופה ב3:00 בלילה והגענו למסטיה בסביבות 13:00 (כולל פנצ'ר). כך יכלנו להתארגן על מקום וצידה לדרך ובגדול להתאושש מהנסיעה הארוכה.

טיפ נוסף: אם מישהו מתכוון להגיע לגאורגיה ולהיות רק במסטיה יכול להיות שעדיף לו בכלל להגיע בטיסה מהארץ לBatumi. העיר מרוחקת כ5 שעות נסיעה למסטיה והבנו שיש שירות של מרשוטקות בין 2 המקומות. שווה לבדוק. בנוסף כל הנסיעות קצרות יותר כי שניהם בצדה המערבי של גאורגיה.

מסטיה:
ישנו Nino Ratiani's guesthouse. מקום נחמד מאוד, חדרים פרטיים ולכל חדר מקלחת ושירותים. ארוחות ערב ובוקר מצויינות.
30 לארי ללא ארוחות, 10 לארי לכל ארוחה.

במסטיה מספר מכולות לצידה לדרך. אנחנו דאגנו שהסוכנת תקנה לנו מיכל גז לטיול כי שמענו שבמסטיה אין מכלי גז אבל ראינו שלט של מכולת שכן מוכרת בל לא נכנסנו לבדוק. השלט היה מול מסעדת Sunseti הממוקמת מעט אחרי הככר המרכזית. אחלה מסעדה דרך אגב.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 2: ממסטיה לזבשי - טיול יום לקרחון טביברי

את היום התחלנו במסטיה והחלטנו שנדלג על ההליכה לזבשי ובמקום זה נקח הסעה (60 לארי) לזבשי, נמצא מקום, נשאיר ציוד ובמקום זה נטפס לקרחון טביברי.

מצאנו מקום מאוד נחמד בכפר הממוקם מעט לפני זבשי אך אינני זכור את שמו. המחיר היה 40 לארי כולל 2 ארוחות.

טיפ כללי לכל יום בטיול: צאו עם מינימום של 3 ליטר מים למטייל. בהמשך הדרך יש נחלים שאפשר למלא בהם מים (לא כל נחל... תפעילו שיקול דעת)

הלכנו לפי הסימון לקרחון טביברי. יש שילוט די טוב בכניסה לזבשי המכוון לקרחון טביברי. עקבנו אחרי הסימון שבילים שהעביר אותנו את הגשר והתחלנו לעלות כלפי מעלה לאורך הסימון. הדרך הייתהמאוד יפה די קשה גם מבחינת תוואי, צמחיה אך גם מסוכנת. לאורך הדרך רואים את זרימת הערוץ המרשימה ומספר מפלים.

כאן מגיע הטוויסט בעלילה....
לאחר כמחצית הדרך כשנראה שהשביל מתחיל להיות נוח יותר נתקלנו ב2 חיילים גאורגים שחיכו לנו (ראו אותנו מלמעלה). הם טענו שעקה ההפיכה בטורקיה האזור של הגבול עם רוסיה סגור ואם אנו רוצים להמישך היינו צריכים להביא אישור בכתב מלמטה. לא עזרו הבקשות ונאלצנו לחזור אך לא באותו שביל.
מסתבר שיש שביל הרבה יותר נוח ובטוח להליכה לקרחון והוא עובר דרך הבקתה של החיילים ורק בו הם משתמשים. הם בקשו כבר מספר פעמים ממסמני השבילים לשנות את התוואי אך ללא הועיל. חצינו את הנהר מעל קרחון שהיה ליד הבקתה וחזרנו בבטחה למטה מאוכזבים.
איך מוצאים את השביל הנוח? - פרט מהגשר המסומן ישנו עוד גשר צפונית ממנו עם שילוט לכנסיה הממוקמת לא רחוק מבקתת החיילים. עולים על השביל והוא מגיע לשם ומשם חוצים את הנחל מעל הקרחון (מקווה שאפשרי בהמשך הקיץ). דיי למעלה ישנה פניה ימינה לכנסיה, לא עולים בה אלא ממשיכים לכיוון הקרחון.

טיפים לגבי קרחון טביברי: תבדקו האם המסלול פתוח למעבר והאם אפשר לכוון אתכם לשביל הנורמאלי (והאם ניתן לחצות את הנהר במיני קרחון). קחו איתכם דרכונים בכל אופן במידה והחיילים למעלה ירצו לראות. אני מאמין שבדרך כלל אין בעיות אבל שווה לבדוק לפני שמטפסים.
המסלול המסומן למרות בעיותיו היה מאוד יפה ועבר ליד הנהר וניתן היה להתרשם מעוצמתו. המסלול הבטוח היה יותר מונוטוני.

חזרנו לכפר להמשך הערב הנעים. זה המקום לציין שאין שום נורמאלית בכפרים לצידה אז כל מה שצריך עדיף לקנות במסטיה ועוד יותר זול לפני שעולים לסוונטי.

יום 3: הליכה מזבשי לאדישי

קמנו על הבוקר, אכלנו והכננו סנדוויצ'ים בגסט האוס והתחלנו ישר לטפס.

על אותו מקום של השלט לקרחון טביברי יש גם שלט לכיוון אדישי. הסימון שבילים לאורך השביל היה מצויין ולא נתקלנו בבעיות במציאת הדרך לאורך כל היום.
העלייה מזבשי לשיא הגובה של היום לקחה לנו כ4 שעות. עלייה דיי ארוכה מבחינת קילומטרז'. בסוף העליה מגיעים לאתר סקי שכרגע בבנייה. ה
בזמן העלייה לא נתקלנו במקום נוח למלא מים.
לאחר שסיימנו את העלייה ישנה הליכה מאוד נוחה לאורך הפס ובו כמה מקומות למלא מים. לעיתים ניתן לראות ששמו צינור קטן על מנת שיהיה קל יותר למילוי.

הגענו לאדישי לקראת 15:00והתמקמנו בגסט האוס ממוקה שהיה לא משהו (אבל היו שירותים ומקלחת חמה). לקחו 50 לארי כולל ארוחות ערב ובוקר.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 4: הליכה מאדישי לאיפרלי ומשם נסיעה לאושגולי

כמו שהוזכר באתר זה - ללא ספק, היום היפב ביותר בטיול.

באדישי סגרנו עם בחור מהגסט האוס שניקח סוס שיעביר אותו את הנהר ליד הקרחון וגם יסחוב את התיקים שלנו עד לפס. מכיוון שהיינו 4, לקחנו 2 סוסים. כל כל סוס שילמנו 100 לארי שהיו שווים את זה בהחלט.

יצאנו מאדישי ב8:00, ב10:00 כבר הגענו למעבר של הנהר ועד 11:15 כבר סיימנו את העליה לפס שממנו נראה נוף מרשים מאוד של הרכס וקרחון אדישי.
כשהגענו לשיא הגבוה של הטיול, הנחנו תיקים ונהנו מהמקום. ישנה אפשרות לעלות עוד טיפה בגובה ולהגיע לנקודת תצפית הרבה יותר טובה על הרכס. מומלץ בחום.

לאחר השיא יורדים ירידה חדה לאפיק הנחל ומשם ממשיכים על פי הסימון עד לאיפרלי.

לאחר כשעה וחצי על הדרך מגיעים לבית בודד המפעיל גסט האוס ומסעדה. היינו די בטוחים שאנו באיפרלי אז ישבנו לאכול שם ולסגרנו כבר על הסעה לאושגולי (80 לארי). בדיעבד התברר שאנו עוד לא באיפרלי ונשארו עוד 2 ק"מ של ירידה לאיפרלי אבל זה לא כל כך שינה כבר ועד אחה"צ כבר הגענו לאושגולי והתמקמנו.

אושגולי:
גסא האוס שחארה, ממוקם מעט מתחת לבית קפה/מסעדה באושגולי (שלט כחול). 45 לארי כולל ארוחות, מקלחת ושירותים מצויינים ומיטות נוחות. לקחנו רק ארוחת בוקר אז עלה 35 לארי. ארוחת בוקר מעולה!

יום 5: אושגולי - הגעה לקרחון שחארה - נסיעה חזרה למסטיה

בערב לפני כבר הבנו שהמזג אוויר איננו משחק לטובתנו ויהיה לנו חלון של כ3 שעות להגיע לקרחון לפני שיהיה מבול אז סגרנו עם נהג באושגולי שייקח אותנו בג'יפ קרוב לקרחון שנתרשם ואחר כך יסיע אותנו למסטיה. מחיר לקרחון 90 לארי, חזרה למסטיה 130 לארי.
החלטה שהתבררה שחכמה בדיעבד כי המטיילים שיצאו אחרינו עם סוסים או בלי חזרו כמו שבאו רטובים ולא יכלו לראות את הקרחון בעקבות תנאי מזג האוויר. שווה לבדוק מזג אוויר לפני כל יום ולראות את צפי הגשם לאורך שעות היממה ולהתאים את הפעילות לכך.

הקרחון והרכס מרשימים מאוד והדרך לשם יפיפייה והיינו שמחים לעשות אותה רגלית. ממליץ בחום רב לא לוותר חלק זה. ההליכה במישור אך חוצים מספר נחלים שחלקם עמוקים אז כדאי להביא סנדלים לשם החציה ולהחליף על פי הצורך.

אחר הצהריים הגענו חזרה למסטיה (שעתיים וחצי מאושגולי) והתמקמנו בגסט האוס אחר כי במקום הקודם שהיינו לא היה מקום. ישנו בגסט האוס Daeli הממוקם כ30 מטר לפני הככר המרכזית. חדרים נוחים עם שירותים ומקלחת. המחיר כולל ארוחת בוקר (לא משהו). יש אפשרות לקמפינג בחצר הגסט האוס.

יום 6: טיול יום לקרחון צ'לאדי

המזג אוויר הסגרירי תוכנן להישאר ולכן החלטנו שלא נעלה לטרקים אחרים כגון קרחון אושבה או טרק האגמים ששמענו עליהם רבות וטובות ונעשה את המסלול החביב לקרחון צ'לאדי.

הולכים לאורך הרחוב הראשי של מסטיה ועוברים ליד השדה תעופה וממשיכים עם הסימון כ4 ק"מ עד שמגיעים לגשר צר להולכי רגל. זהו המסלול המתוייר באזור ולכן ליד הגשר אפשר למצור בית קפה קטן. רוב האנשים אינם הולכים ממסטיה אלא לוקחים הסעה עד לנקודה זו.

מרגע חציית הגשר עולים על פי הסימון עד לקרחון עצמו כ45 דק. של הליכה.

בחזור לקחנו את הרכבים ב50 לארי לארבעתנו.

ימים 7-9 - חזרה לטביליסי

קמנו בבוקר וללא דיחוי יצאנו עם ההסעה שלנו לטביליסי והגענו לשם כולל עצירות לאחר כ9 שעות.

ישנו במלון נחמד מאוד עם חדרים מצויינים וארוחת בוקר בסיסית ביותר ב90$ לילה. המלון Shine On Rustaveli הנמצא ברחוב שקט קרוב לתחנת המטרו Rustaveli שבמרכז העיר.
משם יכלנו ללכת לעיר העתיקה או לתפוס מטרו לחלקים אחרים.

ממליץ מאוד על ביקור באבאנו (חמאם גאורגי) הממוקמים בעיר העתיקה ליד המסגד. אפשר להיכנס לחמאם ציבורי בגרושים אך ארבעתנו לקחנו חדר פרטי ב60 לארי + 2 לאיר לכל מגבת. טיפ: אם מביאים לכם סבונים אל תקחו מהם, יחייבו אתכם. תביאו מהמלון סבון קטן.

שווה לעלות לרכבל מהעיר העתיקה למצודה. לארי 1 שצריך להיות מוטען על כרטיס מטרו. תקנו כרטיס מטרו אחד לכולם ותטעינו אותו על פי הצורך.

בעיר שווקים רבים ומסעדות רבות ולא נפלנו באף מקום שנכנסו אליו.

תהנו!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )