(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

גיאורגיה - טרק מעגלי בקזבגי

יומיים וחצי מעגלי- מקזבגי עד קרחון קזבק וסיום בכפר Arsha.

תאריך הטיולAugust 2024
משך הטיול3 ימים
עונה מומלצתאוגוסט

הקדמה

התכנון היה לעשות טרק קליל של יומיים וחצי, יום ראשון לעלות עד למחנה של הר קזבק, ביום השני ללכת לקרחון, לישון בדרך לכפר במקום פסטורלי ויפה ומשם לרדת לכפר ארשה ולחזור לקזבגי.
אפשר לעשות את המסלול הזה גם ביומיים או אפילו ביום אחד למטיבי לכת. אנחנו תפרנו את המסלול ואפשר לשחק עם זה לפי רצונכם. בגדול, מסלול מומלץ ויפיפה רק צריך לשים לב לאזהרות שכתבנו. מתאים לאנשים שמתמצאים בשטח.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

היום הראשון- מקזבגי עד למחנה, 5 קילומטר

ישנו אצל
Mikheil Pitskhelauri
Guesthouse +99559838022+
ממליצות בחום, לא מבינה אנגלית אבל אפשר לתקשר עם גוגל טרנסלייט.
יצאנו בשעה 9 לחפש אחר גז, היה בחנות ליד הspar ב35 לארי אבל המוכרת אמרה שכבר קנו אותו ויש רק את הגדולים ב45 לארי, התלבטנו והחלטנו לקחת סיכון עם הגז שנשאר לנו ולא לקנות.
אני יודעת שיש עוד מכולה בכפר שאפשר לתאם עם המוכר ולקנות גז.
התחלנו לצעוד לכיוון העליה לכנסיית גרגטי ומשם עצרנו טרמפ עם דנים חמודים עד לכנסייה. אחרי סיבוב נחמד בכנסייה (עם המון ישראלים, לבנה אין עליך!) התחלנו לטפס בשביל שהולך מערבה (מסומן בmapy.cz באדום) המסלול מאוד פופולרי והיו הרבה אנשים שעלו וירדו. יש 2 אפשרויות לעלות, אנחנו בחרנו בדרך שפונה אל הנוף כמובן. העליה היתה יפיפיה. עשינו עצירה בבית הקפה המשקיף על הנוף (יש גם toilet with view למי שרוצה) משם הליכה קצרה והגענו למחנה שלנו. משם מתכוננים מטיילים רבים לטיפוס הר קזבק, יש שם 2 בקתות ומסעדה וגם אפשרות להשכיר אוהלים. לאורך העליה אין בכלל מים כך שצריך לחשב מספיק מים לעליה ובמחנה יש נחל זורם ככה שאין מה לחשוש עם המים. הקמנו את האוהל שלנו בפינה והתפנקנו לנו באורז ועדשים מפנקים.

היום השני- מהמחנה לקרחון ובחזרה ועד לנחל, סה"כ 6.5 קילומטר

קמנו בנחת ועשינו לנו בוקר רגוע, השארנו את הציוד באוהל והלכנו לראות את הקרחון. שם פגשנו המון מטיילים שהתחילו לטפס את הקרחון ומקומי שהמליץ לנו להיזהר מהכלבים במסלול שתכננו לעשות.
הגענו ממש עד תחילת הקרחון ואפילו ניסינו טיפה לטפס קצת אבל בלי קרמפונים זה מאוד מחליק ומסוכן אז הסתפקנו בזה. משם חזרנו באותה הדרך למחנה, קיפלנו את הציוד והמשכנו.
חזרנו קצת אחורה מאיפה שהגענו ביום לפני כן ושם היה פיצול לשביל שתכננו לקחת לכיוון ארשה.
עולים לאוכף ומשם מתחילים לרדת לכיוון הנחל.
הפיצול לא ממש ברור וחתכנו דרך ערימת אבנים עצומות. כדי ללכת עם המפה ולוודא שאתם על השביל.
המשכנו עד הנחל והגיע כלב שהתחיל לנבוח עלינו. הכלב נבח אבל לא התקרב ובהמשך הגיע הרועה צאן והרגיע אותנו שאין מה לחשוש, הוא הלך משם עם הכבשים והכלבים הלכו איתו.
בתכנון במקורי היה להגיע לאחד המחנות שמסומנים במפה שקרובים יותר לכפר ארשה אבל הגענו למקום קסום שהיה כבר בנוי סביבו ירחון והיה ממש סמוך לנחל אז החלטנו לקצר את היום ולהקים שם את האוהל. היינו שם לבד והיתה חוויה מאוד מיוחדת.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

היום השלישי- מהנחל עד לארשה, 6.2 קילומטר

התחלנו לצעוד לאורך הנחל, הכלב מאתמול הגיע והתחיל לרדוף אחרינו ולנבוח, הלכנו יחד ולא התייחסנו אחרי כמה דקות הוא עזב אותנו. ההליכה היתה קסומה, אין בכלל אנשים. כנראה שהמסלול לא מאוד מטויל בגלל הכלבים..
היו 2 מעברי נחלים שניתנים לעבירה.
המסלול לא מאוד ברור וכדי להיצמד למפה ולבדוק כל כמה זמן, ההליכה היא במגמת ירידה עד לכפר Arsha.
בדרך נכנסנו לתוך סבך סרפד, לא ראינו דרך אחרת לעבור, היתה חוויה. כואבת אבל עדיין חוויה.
הגענו לToti שנראה כמו כפר נטוש ומשם משקיפה Arsha למעשה ההחלטה שלנו לישון ליד הנחל היתה נכונה, ראינו שהמחנות שמסומנים במפה בכלל לא קרובים לנחלים.
בהמשך השביל נעשה ברור יותר וראינו דגלים כתומים לאורך השביל. בסוף הירידה יש גשר מעל נחל גדול שנכנס לארשה. משם לקחנו טרמפ חזרה עד לקזבגי.

טיפים

  • לא מומלץ למי שמפחד מכלבים
  • נדרשת התמצאות וניווט עם מפה בשטח
  • לחלק את הימים ולשהות בכל מקום

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )