תאריך הטיול | September 2018 |
---|---|
משך הטיול | שבועיים |
שבועיים, זוג מטיילים, לא מתכלבים, ספטמבר-אוקטובר 2018
*מסלול*: מנדליי > פין או לין > סיפו > באגאן > אינלה לייק > ינגון > פא אן > ינגון.
במשפט – מיאנמר היא המדינה הכי מיוחדת שתיהיו בה במזרח, המקומיים מקסימים, מאוד בתולית ולא ממוסחרת.
תמונות והמלצות מצורפות.
**טיפים כלליים**
-תחילת הטיול במנדליי וסיום המסלול בינגון היתה אחת ההחלטות הטובות שקיבלנו בטיול. הרבה נוטים להתחיל ולסיים בינגון. אפשר לעשות את זה גם אחרת. הרבה חבר'ה שפגשנו בדרך אמרו לנו שעשינו החלטה חכמה.
- סים מקומי: בשדה במנדליי עשינו סים מקומי של חברת mytel 7 ג'יגה ב8500 צ'אט (7 דולר) כולל שיחות וסמסים. עבד סבבה, חוץ מבאגן שלא היתה לנו בו קליטה. (מצרפים בתמונות את העלויות הסימים של חברת mytel)
- כסף: התנהלות בבורמה נעשית במטבע צ'אט, 1000 צ'אט הם בערך 2 שקלים וקצת. סהכ עלות הטיול לא כולל הטיסה עלה לכל אחד כ500 דולר וזה אחרי שהתפרענו... אפשר לעשות את זה גם בהרבה פחות.
- ויזה: עשינו דרך האתר https://evisa.moip.gov.mm/
ממלאים את הפרטים ושדה התעופה בו אתם נוחתים, כמובן שבוחרים בויזת תיירים. העלות היא 50 דולר, לוקח בערך יומיים לקבלת האישור למייל אותו צריך להדפיס ולהציג בכניסה לבורמה בשדה תעופה. הויזה היא ל28 ימים.
- לינה: המוטו שלנו בטיול היה – מי שמתכלב סובל. ולא באנו לסבול ☺ מצאנו אחלה מלונות עם חדרים זוגיים ב20-25 דולר ללילה, נקיים, מקלחת חמה, ועם מזגן!!! השתמשנו הרבה ב-tripadvisar והלכנו לפי המלצות מטיילים. לא התאכזבנו. צריך לציין שבגלל שהיינו בעונה הלא מתויירת אז כל מקום נתן לנו לעשות צ'ק אווט ממש מאוחר או שקיבלו אותנו ממש מוקדם ללא תשלום נוסף.
- אוכל – אוכל מעולה בבורמה! טעמים של המזרח.. קארי וכו'.. ומאוד מאוד זול!
- נהלי כניסה לפגודות – מינאמר מלאה בפגודות מיוחדות כמעט בכל מקום, לכל מקום חוקים משלו.. למשל יש מקומות שאסור להכנס עם מכנס קצר לא גברים ולא נשים. בכל אופן בכל המקומות דרשו להוריד נעליים. שזה סבבה והכל כשנמצאים במקום מקורה.. אבל לא כשהפגודה היא תחת השמש הקופחת ☺ שיהיה בהצלחה עם כוויות דרגה 2 בכפות רגליים ;) אה כן ותביאו אלוורה!
- מלרון, חיסונים, יתושים ומה שבינהם – אנחנו היינו ממושמעים והתחסנו לפני הטיול במרפאת מטיילים ולקחנו מלרון. לא היו תופעות לוואי והיה סבבה לגמרי. הכדור קצת גדול ולכן חשוב לקחת אותו על בטן מלאה ועם מלא מים!
- טיפ ציוד של אלופים: לחובבי הצילום ולמרכיבי משקפיים, בטיולים למפלים מומלץ להביא חתיכת בד יבשה / מגבת / משהו יבש אחר שיהיה בהישג יד.. כי המפלים כלכך עוצמתיים שהעדשה של המצלמה מתכסה במהירות בטיפות מים, שלא נדבר על מרכיבי המשקפיים שהתקשו לראות את הדרך.
- מזג אוויר : טיילנו בספטמבר- אוקטובר, סוף העונה הגשומה. היה חם נאוד בחלק מהאיזורים ובחלק קריר ונעים. כמעט ולא תפס אותנו גשם.
- נסיעות במיאנמר - טוב.. אז.. לא היה קל. הנסיעות פה יחסית קשוחות, למרות שיש מספר סוגי אוטובוסים (מקומי, vip, JJ) יש מקומות שהאופציות הטובות יותר לא קיימות ואז עושים נסיעה ארוכה של 12 שעות באוטובוס מקומי.. בלי מזגן.. והרבה בורמזים. סך הכל חוויה.. אבל דרושה הכנה נפשית. האוטובוסים vip סבבה לגמרי, מרווחים ונוחים.. בכל מקום שתגיעו תבדקו אוטובוסים ליעד הבא שלכם, יראו לכם את הסוגים שיש ושעות היציאה.
- קבוצת וואטספ מיאנמר למטיילים עזרה לנו מאוד במהלך הטיול. ממליצים להצטרף -
https://chat.whatsapp.com/5Owk...
המרכז הדתי של בורמה, העיר עצמה לא מלהיבה במיוחד אבל יש לא מעט דברים מהממים לראות בה שנמצאים בסביבתה.
אנחנו היינו 2 לילות (אפשר לעשות גם רק לילה אחד, אנחנו פשוט הגענו בערב)
*איך מגיעים?*
הגענו בטיסה מבנגקוק ישר למנדליי, שהגודל לא יטעה אתכם.. הוא אמנם בגודל שדה התעופה באילת אבל הוא בינלאומי.
בעת ההגעה לביקורת דרכונים יש להגיש את הדרכון וטופס הויזה אותו קיבלתם במייל.
מחתימים את הדרכון ואת טופס הויזה עם תאריך הכניסה למדינה, לא התבקשנו להציג כרטיס טיסה יציאה מהמדינה. חשוב לשמור את הטופס של הויזה אחרי החתימה בהישג יד למקרה שיבקשו במהלך שהותכם, מאיתנו לא ביקשו.
ביציאה משדה התעופה לקחנו מונית לעיר שעלתה לנו 15000 צאט , הנסיעה ארכה כשעה.
*איפה ישנים?*
מלון 3 כוכבים - Yuan sheng hotel –מדורג 8.5 בבוקינג, נקי, חדר זוגי, מקלחת חמה, מזגן, וצוות מקסים שעזר לנו מלא. העלות ללילה כולל ארוחת בוקר 22 דולר.
*מה עושים?*
הזמנו דרך הקבלה במלון נהג שיהיה איתנו יום שלם ולקח אותנו למקומות שביקשנו, העלות ליום היתה 45,000 צ'אט. כניסה לכל פגודה עלתה בערך 1000 צאט לאדם
--מינגון – נמצאת מחוץ למנדליי ואפשר להגיע אליה במעבורת, העלות היא 5000 צ'אט לאדם הלוך חזור. יציאה בשעה 09:00 וחזרה בשעה 12:30. משך ההפלגה כשעה. כשהגענו למינגון ישר נצמדו אלינו 2 מקומיים שלקחו אותנו לסיור במקום לפגודות סופר מהממות ויפות (כמו הפגודה הלבנה). הסיור ארך כשעתיים ובסופו איך לא.. דרשו מאיתנו טיפ. הסיור נגמר קצת לפני 12 ביקשנו לצאת קודם חזרה למקום ממנו הפלגנו שם חיכה לנו הנהג מונית שלקח אותנו ליעד הבא.
--פגודה- Kutow pagoda – פגודה יפה וגדולה מלאה במקומיים אוירה מיוחדת.
--תצפית Mandaly hill – מקום מהמם לתצפית על העיר ובכלל פגודה יפה עם טקסטורות מעניינות.
--פגודה Mahamuni pagoda – עוד פגודה יפה, שיש בה שוק מקומי נחמד.
--גשר U bein bridge – בשעה 17:00 בערך הגענו לשקיעה בגשר הסופר מהמם הזה. הגשר ארוך ומעץ.. כיף פשוט ללכת בו ולראות את השקיעה באגם.
*איפה אוכלים?*
-בית קפה/מסעדה nova caffe- בית קפה מערבי עם קפה מעולה! המקום נסגר בשעה 21:00 אז לא הספקנו להזמין אוכל אבל יש שם פסטות, מוקפצים, ארוחות בוקר, קינוחים ועוד.
-מסעדה mingalabar mynamar – מסעדה מקומית טובה. מדורגת במקום הראשון בtripadvisar במנדליי.
2 לילות
*איך מגיעים?*
הזמנו דרך המלון במנדליי share taxi לפין או לין בשעה 0800 בבוקר, משך נסיעה של שעתיים עלות 24000 צאט למונית.
-*המלצת זהב* -- מפלי dee doke – נמצאים במרחק שעתיים מפין או לין לכיון מנדליי, ככה שאם אתם באים מכיון מנדליי לפין או לין ויצאתם מוקדם שווה לעצור שם בדרך לטבילה ולהמשיך לפין או לין.
*איפה ישנים?*
מלון Hotel maymyo- אחלה מלון חדרים גדולים, מזגן טוב מקלחת גדולה עם מים חמים, ארוחת בוקר במחיר של 25 דולר ללילה.
*מה עושים?*
- מפלי Aniskan- ואוו!. סגרנו מונית מהמלון למפלים ב25000 הנהג חיכה לנו שסיימנו והחזיר אותנו חזרה. הנסיעה למפלים אורכת כ20 דקות. עם ההגעה לאיזור נדבקו אלינו 5 מקומיות, למרות שלא ממש רצינו בדיעבד זה היה רעיון טוב, הן לקחו אותנו ל3 מפלים מהממים נוספים במקום שלא רואים אותם אם מגיעים רק לaniskan. ההליכה היא בתוך ג'ונגל, מעט עליות, הרבה ירידות, דרך לא דרך.. המקומיות עזרו לנו במסלול שכנראה לא היינו יודעים שקיים אם לא היו מתלוות אלינו. אצלנו ירד גשם, מה שהפך את החוויה למחליקה ובוצית במיוחד אבל שווה כל רגע אחרי שהגענו למפלים ונכנסו אליהם. בסיום המסלול מצפה עלייה תלולה של 45 דקות בקצב טוב לנקודת ההתחלה. למי שנגמר הכוח יכול לתפוס מקומי שיעלה אותו על אופנוע לנסיעה של 5 דקות עד למעלה. הם דרשו 30 אלף צאט - להתמקח! הורדנו אותם ל15. טיפ של אלופים – תנו למקומיות טיפ לפני העליה למעלה שיניחו לכם לנפשכם. אחרת הם והמקומיים הנוספים נעשים בלתי נסבלים עם האופנעים בעליה למעלה מה שהופך את הדרך למעצבנת ולא נגמרת.
ביום השני סגרנו סיור יום בהתאם לאופציה שהוצעה לנו על ידי המלון, הסיור עלה לנו 35 אלף צאט לנהג צמוד לכל אורך היום וכלל ביקור בארבעת המקומות הבאים:
Mahar authtookanthar pagoda
Maha nandamu cava (peik chin myuang)
December farm
Be waterfalls
*איפה אוכלים?*
- מסעדת the taj- מסעדה הודית מעולה! נמצאת על האגם בפין או לין. כמה דקות נסיעה במונית
-בית קפה maymyo coffe – בית קפה חדש ומודרני שנפתח לפני כחודש, נמצא מול השכרת האופנועים של אנדרו. מגישים משקאות חמים וקרים וקינוחים בקטנה. צוות מקסים. אווירה כיפית.
-מסעדת feel – מסעדה המגישה אוכל סיני, תאילנדי ויפני, יושבת על האגם
לילה אחד (כי לא עשינו את הטרק)
סיפו מהממת! כפרית מאוד המקומיים מקסימים ויש שם אוכל מעולה!
*איך מגיעים?*
מפין או לין לוקחים את ה-רכבת המפורסמת. צריך להזמין כרטיסים יום לפני היציאה, בין השעות 15:00-17:00, עלות הכרטיס 2750 צאט לאדם במחלקה הראשונה, תבקשו לשבת בצד שמאל! הרכבת יוצאת פעם אחת ביום בשעה 08:20 ואורך הנסיעה הוא 6 שעות. אפשר לקנות את הכרטיסים דרך הקבלה במלון.
הנסיעה ברכבת היא חוויה מטלטלת.. תרתי משמע! הנופים משוגעים, כל האווירה סופר אותנטית ומיוחדת. לאורך הרכבת עוברות בורמזיות ומוכרות ממתקים ושתיה, חפשו את הבורמזית שמוכרת נודלס, 500 צאט למנה מכובדת ומעולה!
עוד כדאי שתדעו שהחלונות ברכבת פתוחים ובמסלול שלה היא בעצם מכסחת את הצמחיה שעומדת בדרכה.. אז יש קצת גשם של דשא במשך 6 שעות.. אבל חוויה!
לכל אלו שרוצים לנצל את הנסיעה להשלמת שעות שינה (בהצלחה אם תצליחו)– הרכבת מגיעה לגשר המפורסם באזור 11:00 ולסיפו ב14:30.
*איפה ישנים*
מלון (?) La residence hotel - קראנו המלצות על המקום בבוקינג ואתרים נוספים שזה בעצם ספא ריזורט עם בריכה.. בפועל.. אין ספא, אין ריזורט, ואין בריכה. המקום מנוהל על ידי משפחה מקסימה, החדרים נקיים אבל קצת קטנים, יש שירותים ומקלחת מחוץ לחדר אבל פרטיים. עלה לנו 17 דולר ללילה כולל ארוחת בוקר, ביקשנו לעשות צ'ק אווט מאוחר ולא גבו מאיתנו תשלום נוסף. בקיצור אחלה מקום לתרמילאים שרוצים לישון בחדר פרטי, העלות לגמרי שווה את התמורה.
מיסטר צ'ארלס - יש לו גם גסטהאוס וגם מלון, המלון היה נראה להיט ב22 דולר ללילה.
*מה עושים*
-שוכרים נהג טוקטוק (15 אלף) או אופנוע והולכים לטייל במקומות:
-- מיני באגאן little bagan
--ארמון הshen - נראה יותר כמו הוסטל נטוש, אבל יש שם בחורה שהיא קרובת משפחה של המלך והיא מספרת את הסיפור המרתק של המשפחה.
--תצפית ב-Sunset hill - תצפית מדהימה על כל האיזור, לבוא בשקיעה!
--מפלי Nam Tok - לא לפספס! לוקחים טוקטוק (5 אלף) שלוקח אתכם לנקודה מסוימת כ 15 נסיעה ממרכז סיפו. הטוקטוק מוריד באיזור שדומה מאוד לחירייה, יש הרי זבל ששורפים במקום, אבל שזה לא יטעה אתכם כי בקצה של השביל מתחיל מסלול מהמם שאורך כשעה, הולכים בין הבתים והשדות החקלאים המטורפים עד למפל. בהגעה למפל יש עליה של 200 מטר בערך עד למעלה. לרוכבי האופנוע ניתן לעשות את הדרך על אופנוע עד העלייה. סופר כיף ומהמם! לא לפספס.
--טרק יומיים לכפרים - הרבה שוכרים מדריך מקומי שלוקח לכפרים באיזור, ויש כאלה שעושים את זה ביום אחד עם אופנוע.
*איפה אוכלים?*
-מיסטר פיצה - פיצה בתנור אבן מדהימה!
-מיסטר פופקורן - נמצא ממש קרוב לליטל בגאן, חווה אורגנית שמגדלת את הירקות שלה, יש גם תפריט ישראלי, אנחנו אכלנו שניצל ופירה והיה ממש טעים!
-מיסטר שייק - לא התלהבנו
-מסעדה Food&shake -נמצא ממש צמוד למיסטר פיצה, אוכל ומשקאות ממש טובים! תשתו את הלימונדה היא היתה להיט!
אהובתנו באגאן.
2 לילות
ואוו! מדהימה! הכי מתויירת שנתקלנו ובגלל זה המחירים פה מעט יקרים, אבל התשתיות מסודרות יותר והאווירה פה מגניבה ממש.
*איך מגיעים?*
שלא תדעו. סגרנו אוטובוס מסיפו לבגאן. יש רק אחד כזה והוא *לא* VIP יוצא בשעה 19:00 ואורך הנסיעה היא 12 שעות. האוטובוס צפוף, אין מקום לרגליים בכלל, מסריח, מלא בבורמזים ובלי מזגן. אם בכל זאת החלטתם לקחת אותו אז סגרנו את הכרטיס הכי זול שמצאנו אצל yee shin guest house, ב17300 לכרטיס.
2 דרכים להמנע מהסיוט הזה - או לחלוק מונית מסיפו לבאגאן.. שזה יקר (סביבות 100 דולר) אבל בערך 9 שעות נסיעה, או לקחת אוטובוס vip למנדליי וממנדליי להחליף לאוטובוס vip לבגאן.. שיכול להיות שזה יאריך את הדרך אבל לפחות תעשו אותה בתנאים נורמליים.
בכניסה לבגאן משלמים כניסה בסך 25 אלף צאט לאדם.
*איפה ישנים?*
טוב, אם לקחתם את האוטובוס המזעזע מסיפו, שום דבר לא יפצה על החוויה אם לא תלכו לישון ב-amazing bagan resort !
לא משנה מה סגנון הטיול שלכם, תרמילאים מתכלבים / לא מתכלבים / זוגות / משפחות - שימו 150 שקל ללילה במקום המופלא הזה ותקבלו את החוויה הכי טובה שיכולתם לבקש בבגאן. ארוחת בוקר מדהימה, חדרים עצומים ונקיים, ספא עם 50 אחוז הנחה על כל הטיפולים בשעות מסוימות, עשינו מסאז 90 דקות ב15 דולר! הבריכה מדהימה ויש happy hour על המשקאות כל יום בשעות מסוימות.
תשקיעו בעצמכם 150 שקל לילה רק פעם אחת בטיול הזה ותעשו את זה בבגאן!
(הערה: היינו בעונה הלא מתויירת ומצאנו את המקום ממש בזול דרך ה-Tripadvisar, ייתכן ובעונת התיירות המחירים יהיו גבוהים יותר).
*מה עושים?*
-סיור עם נוינוי - 25 אלף לזוג/קבוצה. נוי נוי מהממת היא עשתה לנו סיור שקיעה מהשעה 14:00 לקחה אותנו למקומות מיוחדים בבגאן סיפרה לנו על הבודהיזם וסיפור החיים שלה הסופר מרתק. מספר הטלפון המקומי שלה הוא 959454552519+ . את הסיור עם נוי נוי אפשר לעשות ב2 דרכים, או להשכיר ebike שזה טוסטוס חשמלי כזה ולנסוע אחריה, או להשכיר נהג טוקטוק שיהיה איתכם במהלך כל היום ויקח אתכם ממקום למקום. מיותר לציין שהשכרת ebike זולה משמעותית מנהג טוקטוק (בין 4 ל 6 אלף ליום)
- שקיעות וזריחות - לקחנו נהג טוקטוק ליום שלם ב30 אלף שיקח אותנו בבוקר לזריחה ויהיה איתנו בסיור של נוינוי עד השקיעה. את הנהג סגרנו בסוכנות מקומית. לנהג קוראים – Aumtr וזה מספר הטלפון המקומי שלו - 09258288179
-הר פופה - מרחק נסיעה של שעתיים מבגאן תצפית יפה על כל האיזור, יש 777 מדרגות וחצי מהם עולים יחפים. יש קופים שמסתובבים באיזור ומוסיפים לחוויה. כדאי ללכת לשקיעה אבל לרדת לפני שמחשיך לגמרי כי המקום לא מואר והקופים מסתובבים חופשי עם רדת החשכה
-יש רחוב מסעדות ושוק לילה קטנטן באיזור Nyaung u שנחמד להסתובב בו.
- מקומות לראות בהם את השקיעה – מצורפת תמונה של google maps, עקרונית אסור לטפס על הפגודות, אבל יש מקומות שכן עושים את זה.
*איפה אוכלים?*
- מסעדת Moon- מסעדה צמחונית מצויינת! לכו על הgreen cury, או על ה- masaman
-איטלקי- La pizza
-מסעדה - Weather spoon’s bagan restaurant and bar - אחלה מסעדה מומלצת בtripadviaser.
-באופן כללי בגלל שבגאן ממש מתוירת יש הרבה מסעדות בכל מקום
2 לילות
אחד המקומות המיוחדים במיאנמר, בעצם מדובר באגם גדול שחייה עליו קהילה שלמה שמנהלת את אורח החיים שלה על המים, החל ממסעדות, מגורים, פגודות, בתי ספר ומפעלים, כולם על המים. העיירה הצמודה היא זו שישנים בה ומשם לוקחים סיורים לאגם. אינלה מתויירת גם היא ולכן תמצאו בה הרבה מסעדות ומקומות לינה טובים.
*איך מגיעים?*
סגרנו אוטובוס לילה vip אצל סוכן נסיעות מקומי בשם זאו ZAW שיושב ברחוב של המסעדות בבאגן, עלות הכרטיס 18500 לאדם, נסיעה של כ8 שעות. אפשר לסגור גם דרך JJ אקספרס בעלות של 24 דולר לכרטיס.
הנסיעה אמנם היתה רק 8 שעות אבל זה היה 8 שעות בכביש כורכר מעצבן, הרגיש כאילו מישהו ניער אותנו לאורך כל הנסיעה, מיותר לציין שלא עצמנו עין.
הסליפר מוריד באמצע העיירה תבקדו בgoogle maps איפה המלון שלכם רובם נמצאים מרחק הליכה ואין צורך בטוקטוק.
*איפה ישנים?*
בגלל שאינלה מאוד מתויירת יש ים של מקומות לישון בהם, העיירה הצמודה לאגם נקראת ניאושווגיה, שם לנים ויוצאים לסיורים באגם.
אנחנו לקחנו את emperor inle hotel , מיקום מצויין, חדרים נקיים, גדולים ומרווחים, 25 דולר ללילה כולל ארוחת בוקר. בגג המלון יש rooftop שאפשר לראות את העיירה מלמעלה ולשבת לשתות בירה בערב.
בגלל שהגענו לפנות בוקר המלון קיבל אותנו ולא שילמנו אקטסרה על לילה נוסף.
לתרמיאלים, יש את ה- ostello bello, רשת הוסטלים לתרמילאים במיאנמר, ויש לה 8 הוסטלים. לא היינו אז לא יודעים להמליץ, רק שמענו על אווירה תרמילאית מגניבה ושלא בטוח שהמחיר שמשלמים שווה את התמורה שמקבלים.
*מה עושים?*
-סיור באגם - שכרנו נהג שלקח אותנו (2 זוגות) לסיור יום שלם מ08:00 עד 17:00 ב15 אלף צ'ט לכולנו (מחירי הסיורים נעים בין 15 ל25 אלף). היינו במפעל להכנת תכשיטים, בדים, סיגריות, שוק, פגודה, מנזר וכפר דייגים, באמצע עצרנו לאכול צהריים. אפשר לקחת אותו גם למקומות רחוקים יותר בתוספות של 3000 צ'ט. חוויה אדירה ומיוחדת לראות את החיים באינלה. טלפון של נהג סירה מומלץ - Naing win 09-428320801
-טיפ - במהלך השייט עוברים במפעל מקומי לייצור תכשיטים בכסף. המחירים שם היו קצת גבוהים ובכל זאת קנינו כי זה היה מיוחד. תחנה אחרכך עצרנו בשוק וראינו את אותם תכשיטים גם הם מכסף אמיתי בהרבה פחות כסף ועם אפשרות טובה יותר למיקוח. בקיצור, בנות.. תתאפקו לשוק.
-סדנת בישול של bamboo delight- זוג מקסים לזלי וסו שעושים סדנת בישול אוכל מקומי פשוט מעולה. הם עושים 2 סדנאות ביום - בוקר שמתחילה ב09:00 וכוללת סיור בשוק וקניה של מצרכים לסדנה, מסתיים בשעה 13:00. ובצהריים יש את הסדנה שמתחילה ב17:00 ונגמרת ב20:00. העלות היא 20 אלף למשתתף. ניתן למצוא אותם ולתאם איתם בפייסבוק. האוכל מדהים, לזלי וסו מקסימים ובסוף מקבלים תיק קטן עם כל מיני תבלינים שהשתמשנו בהם בסדנה. סופר שווה.
-טיול אופניים - סגרנו בסוכנות שנמצאת מול ההוסטל אוסטלו בלו בשם Golden fish 2 זוגות אופניים כל אחד ב2500 ליום, וקיבלנו מפה עם מסלול מעגלי של 25 קמ באיזור. היה ממש כיף להסתובב באיזור, הנופים משגעים האנשים נחמדים מאוד ואפשר לעצור בכל מיני נקודות עניין ומסעדות. באמצע הדרך צריך לחצות את האגם אינלה עם נהג סירה, לנו לקחו 7000. ניתן לנווט גם עם גוגל מפס, לקח לנו כ5 שעות לסיים את הסיבוב.
- כביסה - עשינו גם דרך אותה סוכנות עלה לנו 1500 לקילו, הכביסה חזרה נקייה סך הכל.
*איפה אוכלים?*
לא חסר מקומות לאכול בהם אבל אלו שהכי אהבנו:
-בית קפה Pancake kingdom - שלא תגידו שלא אמרנו.. את הטוסט הכי טוב בחיים שלכם אתם תאכלו שם! מסעדה משפחתית קטנה מכינה כל מיני grilled sandwich ופנקייקים פשוט מעולים.
- מסעדת Paw Paw - צמודה למסעדה הקודמת. אוכל מהמם וטרי שמכינה בעלת המקום. פסטות עם רטבים טריים, פנקייקים, סלטים, משקאות. ממש טובים! אפשר לעשות אצלה גם סדנת בישול.
-בר asiatico - פאב להיט
עיר גדולה, צפופה, וחמה מאוד. בגדול אין מה לעשות בה כלכך חוץ מהפגודה המפורסמת שוודגאן. עבורנו היא היתה תחנת עצירה של כמה שעות עד לנסיעת לילה לפא אן.
*איך מגיעים?*
סגרנו אוטובוס vip לינגון דרך הסוכנות golden fish באינלה. המחיר הוא 18 וחצי אלף לכרטיס ואורך הנסיעה היא 12 שעות. או יותר… אם הנהג שלכם עוצר כל שעתיים למשל…. כמו שלנו.
בגלל שינגון היא עיר גדולה הדרכים אליה סלולות (!!) ויש מגוון רחב של אוטובוסים שמגיעים לשם.
התחנה המרכזית בינגון רחוקה שעת נסיעה מהעיר עצמה. כשתגיעו תקחו מונית למרכז. המלצה שלנו להשתמש ב-grab. מוזיל משמעותית את העלויות.
*איפה ישנים?*
אנחנו החלטנו לא לתת לינגון לילה כי אין מה לעשות פה חוץ מהשוודגון. אז הגענו מאינלה אחרי נסיעה ארוכה מאוד..הגענו ל-once in yangon hostel, ובשמו החדש tribe theory כדי לבקש שישמרו לנו על התיקים ולקנות כרטיס נסיעת לילה לפא אן.
החבר'ה שם מקסימים עזרו לנו בכל מה שהיינו צריכים ושמרו לנו על הציוד בזמן שהסתובבנו בעיר ללא תשלום. האווירה שם מעולה לתרמילאים ולפי בוקינג החדרים פה נראים אחלה.
*מה עושים?*
-פגודת שוודגון shwedagon המפורסמת - מתחם שיושב בחלק גבוה של העיר ויש בו הרבה פגודות מהממות סביב השוודגון. הבורמזים מאמינים שבפגודה קיימות 8 שיערות של הבודהה מה שהופך את המקום לקדוש מאוד עבור הבודהיזם ואליו מגיעים מכל העולם. כניסה למקום עולה 10 אלף לאדם.
-קניון plaza shopping center - ברחנו מהחום האימים של השוודגון למקום קריר להעביר בו את השעות עד האוטובוס לילה לפא אן. זהו הקניון הכי גדול ומודרני בינגון.. 3 קומות יש בו את הרשתות הגדולות כמו מנגו, אדידס, נייק ויש גם מותגים מקומיים. יש קומת אוכל שאפשר להתקע שם ולהעביר את הזמן. חוצמזה לא השקענו בינגון יותר מדי, בעיקר תחנת מעבר ליעד הבא.
*איפה אוכלים?*
-בית קפה Nourish cafe & yoga house - בית קפה / מסעדה שהוא גם מקום מגניב שעושים בו סדנאות יוגה וספא. האוכל שם צמחוני והופתענו לגלות סביח ישראלי ופלאפל וכל מיני מנות שמוגשות בפיתה.
-מסעדה Rangoon tea house - מסעדה מקומית ברמה גבוהה.
פאן נמצאת בצד המזרחי של מיאנמר והיא קרובה לגבול עם תאילנד למעבר הקרקעי שנקרא מה-סוט, הרבה מטיילים עושים את המעבר הקרקעי מתאילנד למיאנמר משם ומתחילים את הטיול מפא אן.
פאן עצמה קטנה יחסית ויש מסביבה הרבה מערות מיוחדות ונופים יפים.
*איך מגיעים*
הגעה מאינלה ב-2 דרכים:
- אוטובוס מקומי ישיר לפא אן – 18 שעות נסיעה (אין VIP) – מתאים להרפתקנים שבינכם.
- אוטובוס VIP לינגון – 12 שעות נסיעה, ומשם אוטובוס VIP לפא אן 6 שעות – מתאים לאלו שלא מדמיינים את עצמם יושבים באוטובוס מקומי 18 שעות.
מגיעים בשעה 03:00 לפנות בוקר לפא אן, אם לוקחים אוטובוס לילה מינגון שיוצא בשעה 21:00.
*איפה ישנים?*
בכל פא-אן יש רק 2 הוסטלים שמארחים תיירים – galaxy ו- saw brothers. אנחנו ישנו בגלקסי, הומלץ רבות ע"י מטיילים וישראלים, חדרים בגודל סטנדרטי, מקלחת בכל חדר, יאמר לזכותם שבעלי המקום והצוות שעובד שם ממש מקסימים ועזרו לנו בכל מה שהיינו צריכים וקיבלו אותנו באמצע הלילה.
*מה עושים*
סוגרים דרך ההוסטל נהג שיקח אתכם לסיור במערות באיזור, הסיור כולל ביקור ב6-8 מערות מיוחדות, העלות היא 6500 צ'אט למשתתף. חלק מהמערות קודושות לבודהיזם ולכן יש מקומות בהן צריך להסתובב יחפים.
צריך לציין שבמזג האוויר סוער וגשום המערות נסגרות מחשש להצפות, לכן מומלץ לבדוק את מזג האוויר לפני ההגעה למקום. במקרה שלנו היה סוער והחלטנו לוותר על הסיור ולחזור חזרה לינגון לטיסת המשך לתאילנד.
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם