(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

חיים בוואן בחורף - ארצות הברית

סיפור דרך על טיול "לא בעונה הנכונה", חישוב זמנים ומרחקים לקוי אבל נופים יפים וחוויות. "ההבדל בין חופשה להרפתקאה זה שבהרפתקאה אתה לא יודע איך ייגמר היום" משפט שמישהו לא ממש חכם אמר אבל אהבנו אותו.

תאריך הטיולOctober 2019
משך הטיול4 חודשים
עונה מומלצתארצות הברית גדולה ומזג האוויר משתנה ממדינה למדינה וגם בתוך מדינה יכולים להיות הפרשים משמעותיים. עונה מומלצת זה עניין סובייקטיבי, כל עונה והיתרונות והחסרונות שלה. מאילוצים כאלה ואחרים אנחנו התחלנו את הטיול שלנו בניו יורק באוקטובר 2019 קצת ונסיים כנראה בסוף מרץ 2020 עם סיום הויזה בקליפורניה.

הקדמה

כבר תקופה ארוכה שרצינו לקנות וואן, לשפץ אותו ולטייל בו. רוב הפעמים כשנוסעים לטייל רודפים אחרי השמש או האביב ולא צריך להשקיע יותר מידי בבניה. באמת יותר זול לקנות רכב קטן יותר, לשים מיטה ולעשות מטבח מאחורה שמבשלים בעמידה בחוץ או פשוט לבשל בשולחן קמפינג ולהנות בערבים סגריירים ולילות נעימים.
שילוב של עקשנות, תמימות והרפתקנות הובילו אותנו לטייל בסוף הסתיו ובחורף בארצות הברית. זה הזמן שהיה לנו ולקחנו אותו בשתי ידים.
אז כשמטיילים בחורף ורוצים לגור בוואן אבל גם לא רוצים לקנות אחד מוכן או להשכיר צריך לחשוב על בידוד, מערכת סולארית, חימום ואיך לייצר חלל שיהיה נעים להיות בתוכו שני אנשים לחמישה חודשים.
אז זה כבר פחות נפוץ בקרב הישראלים, לפחות אלו שאנחנו מכירים אבל זה תחום שמאוד מאוד מתפתח באירופה, ארה"ב, קנדה, אוסטרליה וכו' אז פשוט צפינו בהרבה מאוד סרטונים במשך לפחות שנתיים ותוך עשרה ימים בנינו את הבית שלנו. ידועה בשמה - מילי פבלונצ'ט.
בסיפור אחר נסביר על תהליך הבניה, כאן ריכזנו את כל מה שעלה לראשנו שקשור לסגנון המחייה שלנו בחודשים האחרונים.

בגדול, חוץ מכל מה שקשור לקניית הואן ושיפוצו שהיה עסק לא זול בכלל אך אנו מתכננים למכור אותו בסופו של דבר, אנחנו מחפשים את האיזון בין לטייל בזול לבין לאכול אוכל טעים ובריא יחסית ולא לוותר על דברים שאנחנו רוצים לעשות ולראות.

הרבה פעמים מחיפושים באינטרנט בעברית ומקריאת ספרי טיולים קיבלנו השראה למסלולי טיול וחוץ מזה המלונות, המסעדות ואופי הטיול לא תאם לשלנו והיה מעבר לתקציבנו אז כאן ננסה לסכם איך אפשר לעשות את זה יותר זול ועדין כיף.

כמובן שגם אנחנו קראנו סיפורי דרך אחרים וקיבלנו השראה מחברים שטיילו בוואן או עם תרמיל על הגב בכל מיני מקומות בעולם. אז כמו שנעזרנו בחוכמת אחרים, מקווים גם אנחנו לחדש ולרענן (:

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ארץ הסופרמרקטים

האמריקאים המציאו את הגלגל והם הולכים ומתפתחים, משתגעים ואנחנו אחריהם..
אם אוהבים אוכל אבל מבשלים את רוב הארוחות, אוכלים מידי פעם במסעדה טובה ומשתדלים להימנע מהפסט פוד, חלק נכבד מהטיול מוקדש לבילוי בסופרים.
אלו חלק מהאופציות שקיימות בארה"ב:

Costco- סופר מוגזם, הלכנו פעם אחת בשביל החוויה. הכל בגדול ובמבצע. הבנו שזה לא בשבילו וגם צריך לעשות כרטיס חבר כדי לקנות.

Walmart- זול מאוד ויש בכל חור. יש Walmart supercenter שיש שם הכל. אבל באמת הכל. אוכל, ריהוט, ציוד גינה ומה לא.

Trader Joe's- בהשוואה לישראל זה יהיה ניצת הדובדבן אבל הרבההה יותר זול.
ללא ספק זה הסופר האהוב עלינו. חוויה למשתמש. יש פינת קפה וטעימה, כל המוכרים מחייכים ונראים שמחים ובאמת שמענו גם שהתנאים שלהם יחסית טובים לעבודה בסופר.
לא קנינו שם הכל כי בכל זאת זה יותר יקר, הם מתרכזים שם רק באוכל ולא מתפזרים ויש אותו רק בערים יותר מרכזיות.

סופרים קטנים של הודים, יפנים, סינים וכולי- תמיד יש בערים גדולות ולפעמים גם קטנות, הם מייבאים לשם הכל!

איפה ישנים בלי לשלם

נכתוב באריכות רק על דברים שלא קראנו בסיפורי דרך אחרים:

בטבע:
Harvest Host- אתר יחסית חדש אנחנו חושבים. משלמים 80$ לשנה וזה נותן גישה לאלפי חוות, יקבים, מבשלות בירה, אתרים היסטוריים, מוזיאונים ואתרי גולף שאפשר לישון בהם בחינם. פשוט מתקשרים לבעלי המקום ומתאמים איתם אתזמן ההגעה, עדיף יום לפני.
באתר כתוב שצריך להיות RV עם שירותים ומקלחת, לנו אין וזאת לא הייתה בעיה.
ממליצים לקנות משהו מהמארחים במידה ויש להם מה להציע אך זו לא חובה.
זה הוביל אותנו למקומות נידחים ותמיד כיף לסיים את היום עם כוס יין.
National forest- כתוב יותר במפורט בסיפורי דרך טובים משלנו אז לא נרחיב.
National Park- לבדוק במרכז מבקרים עם יש אופציה לBackcountry camping עם הרכב. אלו פשוט מקומות חניה שלפעמים יהיו בהם קופסא לאוכל להחביא מהדובים וגריל. רק צריך להשאיר נקי.

בדרכים:
Rest area- כדאי לא ליד כביש ראשי כי זה יכול להיות סיוט. זה נע בין רק מקומות רק עם חניה ולבין מקומות עם שירותים או מרכז מבקרים ומקום למלא מים.
Track stop- יש את Love's, Flying J ו Pilot Travel Center שהם אותו הדבר בגדול, יש תחנת דלק, מקום חניה למשאיות, מקלחות, מכונות כביסה, חנות, נקניקיות זולות וכוסות עצומות לשתיה.

במקומות עירוניים:

*Motel
*מגוריי קומפלקס- תמיד יש חניה לאורחים ולרוב זה מקומות מאוד שקטים.
*להיות יצירתיים ברחוב- רק כשלא היתה ברירה. צריך להתרחק קצת מהדאון טאון ולחפש רחוב עם חניה חינם, לחפש שכונה ליד איזה פארק, או עסק, מקום חשוך אבל אם עוד מכוניות. לא בטוח זה מותר ולא הכי מומלץ.
*Casino ועסקים שפתוחים 24/7, אם לא כתוב שאסור. האמת שעוד לא ניסינו.
*Walmart- לחפש את ה Supercenter שפתוחים 24 שעות. בדרך כלל בערים יותר מבוקשות אסור ויש שלט ופטרול. אנחנו התקשרנו לשאול ואם רואים עוד קמפרים סימן שכנראה מותר.
*רעיון שצץ בשבועות האחרונים מתוך רגע של געגוע הבית - בית חב"ד. קיבלו אותנו בשמחה, לילה אחד ישנו בחניה שלהם ולילה אחד ישנו בפנים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

עונות

העונה משפיעה ומשנה את אופי הטיול וגם את הלך הרוח ונפש.
ניו יורק בתחילת אוקטובר עוד היה נעים ואפילו ימים חמים. הסתיו בצפון מזרח ארצות הברית הוא יוצא מן הכלל ובגלל שהיינו שם עד אמצע נובמבר ממש ראינו את כל התהליך ומשבוע לשבוע כשנסענו בכבישים היו יותר ויותר עלים צבעוניים על העצים, זו הייתה חגיגה.
כשיצאנו לדרך באמצע נובמבר כבר היה קר במרילנד ווירג'ינה בלילות זה הגיע ל-2, פיספנו את הפיק של השלכת וזה כבר הרגיש "Off Season".
לואיזיאנה בסוף נובמבר היה פתאום חם וזה היה תענוג.
רוב דצמבר בדרום טקסס (יוסטון, אוסטין וBig Bend National Park) היה מזג אוויר נהדר, חם ונעים אבל לא חם מידי במדבר.
ניו מקסיקו סוף דצמבר, אנחנו באזור סנטה פה יורד שלג ויורד ל-12 בלילות. קר אבל יכולים להיות גם ימים שמשיים נעימים.
קולורדו ינואר והכל מושלג מסביב וקר אבל רוב הימים בהירים ועם שמש.

Thrift Store

תרבות הצריכה בארצות הברית היא בשיא תפארתה, אנחנו לא יכולים לומר שאנחנו לא חלק ממנה אבל תחביב נחמד שפיתחנו במהלך הטיול זה ללכת לחנויות יד שניה וניסינו לקנות שם את כל הדברים שהיינו צריכים (או לא צריכים:)
בהתחלה הכרנו רק את The Salvation Army ולאט לאט אספנו עוד פרטי מידע מועילים וזה הפך לבילוי של ממש לפנטז על דברים שהיינו קונים אם היינו גרים בארה"ב.

Habitat For Humanity- יש להם חנות של בגדים ומוצרי בית ויש להם חנויות Re Store שיש שם גם מוצרי בניה וגינון וכו'. אם היינו יודעים עליה כשבנינו את הואן היינו יכולים להוריד עלויות וגם תמיד מרגיש טוב לעשות שימוש חוזר מאשר לקנות חדש. העמותה שעוזרת לבנות בתים במקומות אחרי אסון או סתם לאנשים שצריכים, התנדבנו איתם יום אחד בניו אורלינס והיה מאוד נחמד.
Good Will- הרבה פעמים יש להם דברים חדשים.

בגדול צריך לכתוב בגוגל מפה Thrift Store וללכת למה שנראה טוב.

בכל חנות יש את הדברים הרגילים אבלל אהבנו לראות את השינויים מאזור לאזור שמעידים על הבדלי התרבות.

מקלחת

אם אתם מתכננים לישון בהוסטלים/מוטלים/מלונות כדאי לדלג על הפרק בחיוך..
כשמטיילים בלי להוציא כסף על מקומות שינה, איפה להתקלח ובאיזה תדירות הופכת להיות שאלה די מרכזית. אופי הטיול שלנו בהחלט לא מתאים לכולם, גם לנו לפעמים הוא לא התאים ולקחנו הפסקה מהנוודות ויש היגידו אולי בצדק 'התכלבות'.. אנחנו אוהבים להרגיש נקיים, במיוחד כשאנחנו בעיר ולא בטבע זה יותר מורגש והשתדלנו להתקלח לפחות כל יומיים שלושה. להלן האופציות שמצאנו ואם יש לכם רעיונות נוספים נשמח לשמוע.

1. בטבע, ביום נעים ושמשי אפשר לעשות באקט.
2. בפארקים לאומיים הרבה פעמים יש חנות שמשלמים כמה דולרים לחמש דקות מקלחת.
3. עוד לא ניסינו אבל באותן מקומות עצירה למשאיות אפשר גם לשלם 12 דולר וקראנו חוות דעת טובות שהמקלחות שם נקיות למדי.
4. להיכנס לקמפינגים ולבקש מהם להתקלח.
5. Workaway/WWOOfing- נרחיב בפרק אחר
6. Couchserfing- האמת שיצא לי להשתמש בפלטפורמה הזו רק באירופה וכשטיילתי עם עוד בנות ולא כזוג אבל שווה לנסות ורק להיות זהירים וזהירות, להסתכל אם יש תמונות, לקרוא בקפידה את התיאור ואת התגובות וחוות הדעת במידה ויש.
7. האופציה הכי מוצלחת שלנו אשר משלבת אורח חיים בריא היא חדרי כושר ! כמו כל דבר בארצות הברית - ארץ התאגידים, גם חדרי כושר יש בשפע.
אפשר לעשות מנוי חודשי שמאפשר להכנס לכל הסניפים בארה"ב, אם אתם עושים את זה לרוב אפשר לעשות מנוי אחד ולבוא עם אורח.
ואפשר להיכנס ליום ניסיון או לשלם כמה דולרים כניסה ליום אחד.
זו תחושה טובה לעשות ספורט תוך כדי הטיול, במיוחד עם הרבה זמן מבלים בנהיגה.
Planet Fitness זו רשת עם אלפי סניפים, הם לא שואלים שאלות, המקומות יחסית בסיסיים אבל נקיים ומתוחזקים.

Workaway

אפשר לומר שזו רשת חברתית שמחברת בין אנשים שמטיילים לבין אנשים שצריכים עזרה ולא רוצים לשלם הרבה כסף.
הרעיון בגדול זה שהמטיילים עובדים בהתנדבות כמה שעות ביום, כמה ימים בשבוע והמארחים צריכים לדאוג להם למקום שינה ואוכל.
משני הצדדים אנשים נכנסים לזה מכל מיני סיבות ומניעים. אנחנו רוצים להאמין שלרוב האנשים יש כוונות טובות אבל איפה שיש אנשים לפעמים יש גם בעיות.
זה יכול להיות קצת מוזר ולא מובנה וזה יכול להיות מדהים, אפשר לפגוש ככה אנשים מעניינים שעושים דברים מעניינים, שחיים במקום שבו אתם מטיילים מה שנותן אווירה קצת יותר אותנטית.

WWOOfing זה האתר הותיק יותר והוא מיועד רק לאנשים בעלי חוות חקלאיות, יש איזה דגש על פארמקלצ'ר ודברים כאלו אבל לא חובה ולמטיילים שמחפשים לעבוד בחוות ובחקלאות.

Workaway הרחיבו את קהל היעד שלהם לעוד המון דברים. עבודה בהוסטל, בייביסיטר ועזרה בבית, עבודות נגרות שונות, פרוייקטים אקולוגים וכו' וכו'.

אם זה נשמע לכם מעניין תכנסו לאתרים ואפשר לצפות בפרופילים של המקומות גם בלי להיות רשומים.
אם מוצא חן בעיניכם אז יש דמי הרשמה לשנה של 40 דולר פחות או יותר תלוי אם נרשמים כיחיד/ה או זוג ואפשר להתחיל לרשום למקומות ואנשים שמעניינים אתכם ולנסות לתאם.
הייתה לנו חוויה אחת פחות טובה, הגענו למקום מבודד ולא מתפקד בניו מקסיקו אז הלכנו אחרי יומיים והייתה לנו חוויה נהדרת בקולורדו שהגענו לזוג שגר במקום יפיפה והם לקחו אותנו לטייל, לעשות סקי, הראו לנו את הטבע ואת העיירות מסביבם, עשינו עבודות נגרות בסיסיות, תפרנו מפרש, בישלנו אוכל ישראלי והכרנו אחלה אנשים ואחלה מקום שבחיים לא היינו מכירים באותה צורה.

אז באמת החוויה יכולה להיות להתפתח להמון מקומות, לפעמים גם לא נעים להיות אורח אצל אנשים שלא מכירים ויכוחים 'ליפול' על אנשים שונים ומשונים.
אנחנו בגדול אוהבים את הרעיון ותמיד זה מעניין אותנו לפגוש אנשים, לראות את בצורת חיים שלהם.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )