(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הרי הגעש Cotopaxi ו- Quiliotoa

טיול רגוע בין 2 שמורות מפורסמות ומומלצות למטיילים באקוודור

תאריך הטיולOctober 2014
משך הטיולשבוע

רקע

לטקונגה היא עיירה שנמצאת במרחק של כ-100 ק"מ דרומה מעיר הבירה קיטו. ניתן להגיע לעיר במגוון דרכים באוטובוסים מערים שונות (חלק מהנסיעות מצריכות הגעה לאמבטו ומשם ללטגונגה).
אנחנו הגענו ללטקונגה בנסיעה עם רכב שכור ולכן אין לי מידע לגבי נסיעות,מחירים וכו' אך ניתן להשיג את המידע בהוסטלים,סוכנויות ובtourist information הנמצאים בערים ובעיירות השונות.
בעיירה עצמה אין הרבה מה לעשות והמרכז התיירותי נראה כמו בשאר הערים הממוצעות עם כיכר מרכזית שמוקפת כנסיות והמון סוכנויות טיולים. לטקונגה היא נקודת מוצא למספר טיולים יפייפים באיזור:
1. שמורת קוטופקסי.
2. הר הגעש קיליוטואה.
3. העייירה המתויירת "בניוס דה אמבטו" (או בקיצור "בניוס") נמצאת במרחק של כשעתיים נסיעה ובה יש מספר אטרקציות: מעיינות חמים, "נדנדת המוות" וטיול רגלי/באופניים/ברכב בציר מפלים.
אנחנו טיילנו בשמורת קוטופקסי ובקיליוטואה ועליהם ארחיב. לצערי לא היה לנו מספיק זמן לבקר בעיירה בניוס, אבל שמענו עליה דברים טובים.
למי שמעוניין להגיע לבניוס, אין צורך להגיע ללטקונגה תחילה אלא ניתן להגיע ישירות לבניוס.
הוסטל מומלץ בלטקונגה- Hotel cotopaxi, עלה לנו 20$ לחדר זוגי והוא נמצא ממש על הכיכר המרכזית.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

פארק קוטופקסי (Cotopaxi)

פארק קוטופקסי הינו שמורה שנמצאת 20 דקות נסיעה צפונה מלטקונגה. בתוך הפארק נמצא הר הגעש השני בגובהו באקוודור- הר הגעש קוטופקסי שגובהו 5,897 מטר.
ישנם מספר אפשרויות לטיול בתוך הפארק כאשר המסלול העיקרי הוא העלייה להר הגעש קוטופקסי. את העלייה להר אפשר לעשות במספר וריאציות:
1. טיול של יום אחד: חניית הרכב באמצע ההר בגובה של 4500 מטר וטיפוס עד לבייס קמפ בגובה 4800 מטר (עלייה שלוקחת כשעה). משם ניתן להמשיך לקצה הקרחון בגובה של 5100 מטר (שעת הליכה נוספת). ההליכה חזור לרכב נעשית באותה הדרך.

2. טיול של יומיים כאשר ביום הראשון מגיעים לבייס קמפ וביום השני מטפסים עד לפסגה (טיפוס של כ6 שעות). לפי מה ששמענו הטיפוס לפסגה מתחיל באמצע הלילה כדי לראות את הזריחה . הרבה סוכנויות מציעות גם טיול של 3 ימים כאשר היום הראשון הוא הגעה לשמורה ושינה בגובה כדי להסתגל.
בלטקונגה וגם בקיטו (כנראה שגם באמבטו) ישנן סוכנויות רבות שמציעות טיולים אלו.
העלות של טיול של יום אחד מלטקונגה לקצה הקרחון עולה 40-50$ לאדם והוא כולל הסעה, מדריך, ארוחת צהריים. בנוסף ראינו שחלק מהסוכנויות כוללות אפשרות חזרה מהבייס קמפ עד לתחתית ההר באופניים.
לאחר בירורים בעיר לטקונגה הבנו שחייבים להיכנס עם מדריך לתוך השמורה אך לא חייבים לקחת טיול דרך סוכנות אלא אפשר להגיע לכניסה לפארק ולקחת בכניסה מדריך ב40$ עם רכב 4x4 שיכול לקחת איתו 10 אנשים. אופציה נוספת היא להצטרף שם לקבוצה אבל זה פחות מומלץ.

מכיוון שמזג האוויר היה מעונן וגשום ומכיוון שהיה לנו רכב שכור, החלטנו לא לסגור טיול דרך סוכנות אלא להגיע לפארק עצמו ומקסימום לקחת בכניסה מדריך. הנסיעה לפארק עברה לא בעיות (יש שילוט טוב) וכשהגענו לכניסה הבנו שמזג האוויר לא לטובתנו בכלל.
אמרנו לשומר בכניסה שאנחנו רק רוצים להיכנס ולצלם והוא נתן לנו להיכנס ללא מדריך! כלומר- מי מכם שמעוניין להיכנס מבלי לשלם 40$ למדריך בשביל לעשות את הטיול יום זה אפשרי בהחלט! פשוט צריך להגיע בשעה מוקדמת ולהיות אסרטיביים, אין ביטחון ב-100% שתיכנסו אבל מקסימום לוקחים בכניסה מדריך.
שימו לב! מי שמעוניין לטפס עד לפסגה (טיול של לפחות יומיים) חייב לעשות זאת דרך סוכנות כי הטיפוס דורש ציוד מקצועי וידע של האיזור. יחד עם זאת, הבנו שלא חובה ניסיון קודם בטיפוס כי הטיפוס הוא לא מאוד טכני.
בפארק עצמו הכבישים מסודרים והשילוט טוב מאוד. הכביש הראשי מוביל להר געש (לתחילת המסלול) אך שימו לב שבאמצע הדרך האספלט הופך להיות דרך עפר.
למי שנכנס ללא מדריך ויש לו רכב פשוט, לא ניתן להגיע עד לגובה של 4500 עם הרכב, אבל אנחנו הצלחנו להגיע לא רחוק משם (עם שברולט ספארק שכורה) וניתן להחנות בצד את הרכב ולהתחיל לטפס משם, זה ממש קרוב. למי שלוקח מדריך בכניסה או שיוצא עם סוכנות שימו לב שהרכב צריך להיות 4x4 או אוטובוס.

אנחנו בסופו של דבר החלטנו לא לטפס להר בשל מזג האוויר הערפילי והגשום, ולכן שמחנו עוד יותר שלא שילמנו כסף לחינם.
מסלולים נוספים בשמורה:
- יש לגונה שניתן להגיע אליה עם רכב פרטי ויש מסלול שסובב אותה (מסלול של חצי שעה-שעה). בלגונה רואים ציפורים שונות.
- מסלול שמטפס להר געש נוסף בשמורה - טיול של יום אחד (אנחנו ראינו קבוצה של צרפתים שטיפסו לשם, המסלול נראה מעניין, המז״א לא היה כל כך לטובתם).
- דרך 4x4 שמובילה ל-3 לגונות.

*בפארק יש אפשרות לישון עם אוהל (במקומות מיועדים לקמפינג) או בבייס קמפ.

טיפים לקוטופקסי

1. כפי שניתן לראות, יש אפשרות להיכנס לשמורה מבלי צורך לשלם למדריך. יחד עם זאת, המסלול מתחיל בגובה גבוה ולכן למי שלא טייל קודם במקומות גבוהים, כדאי לשקול את הרעיון לצאת עם סוכנות. בכל מקרה מומלץ לשהות קודם במקומות גבוהים כדי להסתגל לגובה ולמנוע מחלת גבהים.

2. כדי להיכנס בחינם, יש צורך ברכב. לא ידוע לי על תחבורה ציבורית שמגיעה לפארק וגם מונית לא תעזור כי הפארק גדול ויש צורך להתנייד עם רכב. אולם, מי שמעוניין יש אפשרות להשכיר רכב בלטקונגה. לפי הידוע לי אם לוקחים מדריך בכניסה הוא כולל גם ג'יפ.

3. מזג האוויר הוא גורם חשוב וכדאי להסתכל לפני הטיול בתחזית.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הר הגעש קיליוטואה (Quilotoa)

הר הגעש קיליוטואה נמצא במרחק של כשעתיים נסיעה מלטקונגה והוא נמצא בסמוך לעירה זימבב.. הר הגעש ידוע בשל הלגונה היפייפיה שנמצאת בלוע שלו. הכניסה עולה 2 דולר לאדם (יש ש.ג בכניסה שגובה את הכסף).
אנחנו הגענו להר הגעש ברכב שכור אך יש אפשרות להגיע אליו באוטובוס ציבורי מהעיירה לטקונגה. האוטובוס יוצא מהטרמינל בלטקונגה ומגיע עד להר הגעש. אפשר לברר את השעות ומקום היציאה המדוייק של האוטובוס בהוסטל או בסוכנויות. חשוב לברר מתי האוטובוס האחרון חוזר ללטקונגה אבל גם אם פיספסתם אותו אפשר לקחת מונית/טרמפ לעיירה בשם Zumbahua, משם עוברים יותר אוטובוסים בחזרה ללטקונגה.
בנוסף, ליד הר הגעש יש הוסטלים שבהם אפשר להעביר את הלילה. אנחנו ישנו בהוסטל "אלפקה" שעולה 30 דולר לחדר זוגי כולל ארוחת ערב ובוקר, היה סביר.
לא להתבייש להתמקח עם המחירים - לנו הורידו ב-50% אחרי שביקשנו גם להוריד את הארוחת בוקר שממילא הייתה גרועה.

מסלולים בקיליוטואה:
1. ירידה ללגונה ועלייה- לוקח כשעתיים. ליד הלגונה יש אנשים שאפשר לשלם להם והם מעלים אותך חזרה עם סוס. בנוסף, ניתן להשכיר שם סירות ולהגיע אל נביעות חמות בתוך האגם (אנחנו לא עשינו את זה, אמרו לנו שהמים מהנביעות הם פושרים).

2. מסלול סובב על הלוע של הר הגעש, לוקח 5-6 שעות, ניתן לעשות זאת גם עם סוסים. יש צורך לברר איזה הוסטל משכיר סוסים, אני יודעת שהוסטל "אלפקה" מציע טיול כזה.

3. יש טרק של 3 ימים באזור, צריך לברר יותר על האופציה הזאת אם ברצונכם לעשותה.
בסוכנויות בקיטו ובלטקונגה יש סוכנויות שמציעות טיולים יומיים לקיליוטואה, לעיתים גם מסלול משולב עם הקוטופקסי. בעיני זה מיותר כיוון שאין צורך במדריך (ההגעה וההתמצאות מאוד פשוטים) וחבל על הכסף.

טיפים לקיליוטואה

- אין בעיירה שבסמוך לקיליוטואה אינטרנט או קליטה - קחו זאת בחשבון.

- כדאי להגיע להר הגעש בשעות הבוקר כי בצהריים בדרכ' נהיה מעונן. זוהי עוד סיבה שלא כדאי לצאת עם סוכנות כי בדרכ' מגיעים לקראת הצהריים.

- למי שממשיך לגוואקיל, כדאי לשלב את הביקור בהר הגעש בדרך לגוואיקיל.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )