(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק סובב מון בלאן - המדריך הפרקטי!

מדריך פרקטי וקצר שיאפשר לכם לתכנן את הטרק למון בלאן בקלות וביעילות!

תאריך הטיולSeptember 2021
משך הטיול11 ימים
עונה מומלצתמומלץ לצאת לטרק באזור תחילת יולי עד אמצע ספטמבר

מבנה המדריך

המדריך יעסוק בדברים הבאים:
1. איך לתכנן?
2. המלצות כלליות
3. המלצות על אוכל D:

אתם מוזמנים לדלג לפרק המתאים לכם :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

איך לתכנן?

על פניו יש הרבה חומר כתוב על הטרק באינטרנט ואמור להיות מאוד קל ופשוט להתכונן אליו... עם זאת לפעמים זה יותר מדי ולא ברור באיזה מאמר שווה להתמקד, והרבה מהם עוסקים בסיפורים האישיים של המטיילים ולא בתכל'ס.
ברגע שתמצאו מאמר אחד ברור ומפה טובה, יהיה לכן מאוד קל להבין את המסלול ולהחליט כיצד אתם רוצים לטייל בו.
המאמר הבא מסביר מצויין את החלוקה המסורתית של המון בלאן למקטעים: https://tourdumontblanchike.co...
המפה הבאה מציגה באופן טוב ומפורט את המסלול כולל טיפים שונים: https://www.google.com/maps/d/...
בנוסף, חובה להוריד אפליקציית מפות כלשהי כדי שתוכלו לנווט בשטח גם ללא גישה לאינטרנט. אני ממליץ על האפליקציה Mapy.cz, ובכדי שיהיה לכם את מסלול הטרק בה עליכם להוריד את המפות הבאות:
* France --> Auvergne-Rhone-Alpes
* Italy --> Northwest Italy --> Aosta Valley
* Switzerland (למצער המדינה לא מחולקת לאזורים).

לאחר שתקראו את המאמר המצורף ותבינו את המפה תוכלו לתכנן את הטיול שלכם. מה אתם רוצים שיהיה אופי הטיול? האם אתם רוצים לעשות את ההקפה המלאה או רק את חלקה? האם טיול נוח עם לינה בבקתות או לינת שטח? מאיפה להתחיל?

בקצרה, אציין שמסורתית המסלול מחולק ל-11 מקטעים כאשר כל מקטע מייצג דרך אותה אמורים לסיים ביום אחד. החלוקה, כולל נקודות ההתחלה והסיום שלה היא אינה מחייבת ויש הרבה נקודות עצירה בדרך, בין אם אתם לנים באוהל או בבקתות ומלונות. כשאתם מתכננים, חשוב שתיקחו בחשבון את הכושר שלכם ויכולתכם לגמוע מרחקים ביום אחד.

אתם יכולים גם להיעזר בקבוצת הפייסבוק המצויינת הזו: https://www.facebook.com/group...
יש שם אנשים רבים שישמחו לעזור לכם ולענות על שאלות.

טיפים והמלצות כלליות

* הפנמה של אופי המסלול:
מדובר במסלול *מאתגר*. אתם תטפסו בעליות תלולות ותרדו בירידות "שוברות ברכיים". אם נתקלתם בתיאורים בסגנון "עלייה קלילה של 500 מטרים", אז לא, אין דבר כזה. חלק מהעליות "הקלילות" האלה יכולת להימשך שעתיים, וככל שיהיה לכם יותר ציוד על הגב כך גם העלייה תהייה קשה יותר. המטרה בטיפ הזה אינה להפחידכם מלצאת אלא שתהיו ערוכים בהתאם לאתגר, בין אם זה מנטלית או המשקלים שאתם מוכנים לסחוב על הגב.

* היכן לטייל?
בהרבה מהמדריכים אוהבים להגיד שאם אפשר תמיד כדאי ללכת דרך הוריאנט ולא המסלול הרגיל כי הם יותר יפים. אני לא מסכים עם הגישה הזו בכלל ולדעתי היא אפילו יכולה לקלקל לכם את הטיול. הוריאנטים הם אינם אלא מסלולים המקבילים למסלול הרגיל שפשוט עוברים בגובה רב יותר (ולכן הם יותר קשים). לעשות רק וריאנטים משמעו שתראו פחות או יותר נוף דומה כל הזמן (אלא אם מזג האוויר ישתנה ויגוון לכם את הנוף) ובכך הטיול שלכם יהיה פחות מגוון ומעניין. אתם גם לא באמת מפספסים את הנוף בכך שאינכם מטיילים דרך הוריאנט, אתם פשוט רואים אותו בזווית אחרת. בנוסף, לדעתי חלק מהייחודיות של הטרק זו האפשרות לחוות את המדינות השונות שאתם עוברים בהן, ודרך אפקטיבית לחוות את המדינות היא דווקא דרך הכפרים והעיירות בהן אתם תעברו, לא מהתצפיות השונות על ההר. הגישה העדיפה לטעמי היא לבחור איזה וריאנטים אתם רוצים לעשות, ובשאר הימים ללכת במסלול הרגיל על מנת שתעברו גם דרך העיירות. את הוריאנטים אני ממליץ לבחור בהתאם למזג האוויר והאם הם יגוונו לכם את הנוף. מבין הוריאנטים שעשיתי אני ממליץ על הבאים:
- הוריאנט מבונהום למחלבה בדרך לרפיוג' אליזבטה (ולא להחמיץ את התצפית Tete Nord des Fours, במיוחד עם מזג האוויר יפה!)
- הוריאנט משאמפה-לאק לטריינט (הוא מאוד מאוד קשה ואם מזג האוויר לא מצויין יש להמנע ממנו).
- וריאנט מטריינט ל-Tre-le Champ, שעובר בתצפית מאוד יפה בשם Croix de Fer.
שאר הוריאנטים - לשיקולכם.

* מזג אוויר:
מזג האוויר באלפים יכול להיות הפכפך ולא צפוי. אם יש יום שמשי ויפה כדאי מאוד לנצל אותו להליכה ולא למנוחה, ולהיפך. למעשה, ביום גשום אני ממליץ לוותר על ההליכה בכלל שכן המסלול עשוי להיות מסוכן, בין אם הוא וריאנט או לא, ובמיוחד אם אתם צריכים לטפס לפסגה כלשהי באותו היום. אני נקלעתי לסערה בפסגת הר ברוונט (ליד שמוני), ואני יכול לספר ממקור ראשון שמדובר בחוויה לא נעימה בכלל: קשה לראות יותר מכמה מטרים קדימה, סלעים בהם אתם בדרך כלל בוטחים הופכים להיות חלקלקים ובוגדניים והמסלול הופך לנחל הזורם תחת רגלכם. כמובן שאתם וכל הציוד שעליכם תסיימו ספוגים במים.

* ציוד:
עליכם לשאוף לכך שהתיק שעל גבכם יהיה כמה שיותר קל, בין אם אתם נושאים אוהל על גבכם או לא. התיק צריך לשקול לא יותר מ-10 ק"ג, 15 במקרה הרע. אני אישית סחבתי יותר מ-20 ק"ג על הגב בשל תכנון לא נכון, ולמרות שיכולתי לאתגר זה בהחלט לא נחוץ ומיותר. כדי לא לעבור את המשקל המומלץ עליכם להשקיע בציוד קל, להביא מעט בגדים (מעט באופן מפתיע, ראיתי אנשים שהסתובבו עם 2-3 זוגות תחתונים בלבד וכיבסו בשטח) ולהימנע מלהביא דברים לא נחוצים (אני למשל נסחבתי עם ספר לאורך כל הדרך ובסוף בקושי קראתי בו). אם אתם מגלים שאתם סוחבים ציוד רב למרות הכל ניתן לשלוח את המזוודות שלכם מנקודה לנקודה, זה לא שירות שהשתמשתי בו ותצטרכו לברר על כך בעצמכם.

* מקומות לינה:
אם אינכם מסתובבים עם אוהל יהיה עליכם להזמין את כל מקומות הלינה מראש. אני לא ממליץ להסתמך על המזל שכן אם לא הזמנתם מקום ואין לכם אוהל אתם עלולים למצוא את עצמכם באמצע הלילה ללא מקום לישון בו, במיוחד באיטליה.
אם אתם מסתובבים עם אוהל:
בצרפת ובשוויץ היה לי הרבה יותר קל להסתדר. בבקתות השונות הרשו לי להקים אוהל מחוץ לבקתה (לעיתים אפילו ללא תשלום) והיו מאוד מסבירי פנים, וישנם גם מקומות קאמפינג בעיירות עצמן. כדאי לדעת מראש היכן ניתן לעשות קאמפינג והיכן לא (במפות של Mapy.cz תוכלו לראות זאת). באיטליה לעומת זאת לא נתקלתי במסלול המסורתי במקומות קאמפינג בכלל ואת האוהל הקמתי בחורבות דוחות למדי שהיו ליד הבקתות בהן נוהגים לעצור (אליזבטה, בונטי) תוך חשש מקנס. יש מקומות לקאמפינג אך הם לא ממוקמים קרוב לנקודות הסיום המסורתיות של המקטעים ובזמן הטיול לא הייתי מודע להם. אם אתם מתכננים קאמפינג באיטליה בררו על הדברים האלה מראש.

* האם לעשות את ההקפה המלאה?
לטעמי הנופים דומים מאוד בחלקי הטרק השונים (בסופו של דבר אתם מקיפים את אותו רכס הרים) ואלא אם אתם מעוניינים באתגר הגלום בלסיים את ההקפה כולה זה ממש לא חובה לצעוד לאורך כל המסלול. החלקים האהובים עלי היו בשוויץ ובצרפת, אך כשהייתי באיטליה מזג האוויר לא היה בהיר ולכן זו לא באמת המלצה רלוונטית. בנוסף אני ממליץ כחלק מהתכנון לבחור עיירה ולקחת בה יום מנוחה מההליכה, רצוי באחת העיירות היותר גדולות (כמו קורמיור או שמוני שיש מה לעשות בהן).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

המלצות על אוכל!

אוכל הוא אחד הדרכים הטובות לחוות ייחודיות של מקום, ובטרק הזה שעובר ב-3 מדינות ותרבויות שונות נראה לי חשוב אף יותר לתת לזה דגש. אם להיות כנה לרוב זו זווית שאני מפספס בטיולים שלי, ולכן הפעם ניסיתי להתעלות על עצמי.

* צרפת: כשאתם מבקרים בצרפת אני ממליץ לא לפספס את המאכלים הבאים:
- פונדו גבינות: מדובר בסיר מלא גבינה מותכת המוגש על גזייה, מוגש לצד תפוחי אדמה ולחם. זה מאכל כבד מאוד ובחלק מהמקומות יסרבו להגישו לאדם אחד בלבד. את גבינה אתם יוצקים היישר מן הסיר על תפוחי האדמה והטעם מדהים. ניתן להוסיף לגבינה המותכת תוספות כפטריות או עגבניות מיובשות. ישנם מאכלים מקומיים נוספים הרוויים בגבינה ובחלק מהמקומות תוכלו למצוא אותם תחת קטגוריית המאכלים המקומיים.
- אומלט: הצרפתים יודעים להכין חביתות טובות. תמצאו לכם מקום נחמד המגיש אומלטים ותזמינו לכם, זה היה אחד מרגעי האושר שלי אחרי יום ארוך ומייגע.
מקומות מומלצים:
Pointe Isabella (מסעדה נהדרת, שמוני)
Le Serac (מקום המגיש מאכלים מקומיים טובים בשמוני)
Refuge du Miage (אומלט מצויין אם יש לכם זמן לכך)

* שוויץ: אני חייב להודות שלא ראיתי הבדלים קולינריים משמעותיים בין צרפת לשוויץ. בשוויץ שווה אולי לציין את השוקולד, אך זה משהו שיותר חוויתי בג'נבה ופחות בטרק עצמו.
מקומות מומלצים:
Auberge des Glaciers - מלון\מסעדה בלה פולי, ממש מעל הסופרמרקט. מגישים אחלה פונדו, לזניה ופיצה.
Col de la Forclaz - גם כאן המסעדה שבמלון היא מעניינת וטובה (הזמנתי שם פסטה על בסיס תה ירוק :O!)

* איטליה: אני מניח שמיותר להרחיב, אך אסתפק בלצטט את חז"ל שהקשו: "אם היית באיטליה ולא אכלת פיצה ופסטה, האם באמת ביקרת שם?".
אני חייב להודות שדווקא באיטליה אני מרגיש החמצה בתחום הקולינרי; לא התרשמתי מהפסטה שהזמנתי שם, והפיצה הייתה טובה אך לא מדהימה כפי שציפיתי (אולי באתי עם ציפיות גבוהות מדי). גרוע מכך, רוב הערבים בישלתי לעצמי בשטח, אך ממה ששמעתי ממטיילים אחרים, האוכל בבקתות לא הפיל אותם מהכיסא... מקווה בשבילכם שתעשו עבודה קולינרית טובה יותר באיטליה ממה שאני עשיתי.
מקומות מומלצים:
Plan Checrouit - מסעדה ליד הרכבל היורד לקורמיור, מגישים אחלה מרק מיניסטרונה ופסטה נחמדה למול נוף נעים.

קצרה היריעה מלהמליץ על כל המקומות (אני גם לא זוכר את כל השמות), אבל מובטח לכם שאחרי יום של הליכה ארוכה אתם תהנו מהאוכל מאוד. אני ממליץ לנסות לברר מראש על מאכלים מקומיים נוספים ופשוט לחפש אותם בהזדמנויות השונות כשאתם עוצרים ללון או לנוח.

אם יש לכם המלצות נוספות למקומות שכדאי לאכול בהם, ספרו על כך בתגובות!

צאו לדרך ותעשו חיים!

טיפים

  • תוסיפו גומיות לרשימת הציוד שלכם!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )