תאריך הטיול | August 2022 |
---|---|
משך הטיול | 5 ימים |
עונה מומלצת | כל השנה |
הכיף במסלול הוא שהוא מאוד נגיש ומאפשר הרבה גמישות - אתם יכולים לעשות טיול יום, יומיים או את כולו, לישון איפה שתרצו, וגם לא חסרות נקודות למילוי מים.
כיוון -
רוב האנשים שפגשתי התחילו בקייפ נטורליסט ודרומה. לי המליצו ללכת צפונה כדי לא להיות נגד הרוח אבל בתכלס לא ממש הרגשתי אותה בכיוון מסויים... יותר נוח להשאיר את הרכב בקייפ נטורליסט הם רושמים לוחיות וזה יחסית מסודר.
דרכי הגעה -
1) להשאיר רכב ב-Cape Naturalist (משאירים בחנות מזכרות מספר רכב), משם צריך הקפצה עם רכב אחר לנקודת ההתחלה או לשלם לחברות פרטיות שמופיעות באתר האינטרנט של השביל.
2) להשאיר רכב בבאסלטון/דאנסבורו ולקחת את קו האוטובוס של Trans Wa שיוצא פעם ביום מפרת' לדרום ועוצר בעיירות בדרך. תחנות ירידה אפשריות - Augusta (קרוב לקייפ לווין) או Karidale ומשם ללכת ל-Cape Hamelin או Boranup Forrest. שימו לב שצריך כמובן למצוא טרמפ בסיום חזרה לרכב מנקודת הסיום (לא נורא קשה...) ולהזמין יום לפני את האוטובוס באתר של החברה.
3) לחסרי הרכב - לקחת את האוטובוס מפרת' בלי בכלל לנסוע ברכב זו אחלה אופציה.
ציוד מומלץ (מעבר לרגיל) -
טבליות טיהור מים - חובה, משקפת קטנה אם יש זה מעולה לצפייה בלוויתנים.
**מקומות נוספים לראות באזור - מערות נטיפים ב-Cave Road, צפייה ב-Sting Rays ב-Hamelin Bay.
ביום הראשון בבוקר השארתי את הרכב אצל חברים בבאסלטון ולקחתי את האוטובוס היחיד שיוצא בשעה 12:48 דרומה. אחרי נסיעה יפה בין אגמים, כמה קנגרואים ומלא שושנים לבנים הגעתי ל-Karidale ב-14:30 בערך.
עצרתי להרגיע את הרעב עם פאי בשר במכולת שליד התחנה (מומלץ ביותר) והתחלתי בהליכה לצד הכביש המוביל מערבה. בפיצול הבא התחלתי בהליכה צפונה לאורך Caves Rd ולאחר פחות מק"מ חציתי ועליתי בדרך עפר שעולה על הרכס ממערב. לקראת סיום העלייה התחברתי לשביל צר, מסומן בחלקו בסרט סימון אדום לבן, שנראה די מפוקפק בהתחלה עם הרבה עצים שנפלו וחסמו אותו. לאחר הליכה קצרה השביל נפתח והמשך ההליכה היה מדהים עם יערות אקליפטוס ונוף לעמק ממזרח.
כשהתקרבתי לאתר הקמפינג של Boranup Forrest עברתי סמוך למחצבת חול באמצע היער - פשוט דיונה עצומה באמצע האקליפטוסים. מקצה המחצבה ממשיך שביל שמגיע עד לאתר הקמפינג, אפשר לראות אותו בקושי בתצא של גוגל מפס וגם הוא מסומן בחלקו הקטן בסרט סימון.
חשוב לציין שלמרות שהמקטע הקצר הזה היה הרפתקני ויפה - די קשה להתמצא בו והכי קל פשוט להגיע לאתר הקמפינג מדרך העפר שיוצאת מהכביש, הליכה מהירה ופשוטה. אתר הקמפינג עולה 11 דולר לאדם (צריך להביא מזומן בדיוק) ואין בו ברז מים.
התחלתי את היום בירידה של כשעה מערבה על דרך העפר ל=Boranup Beach. בחוף יש שירותים שלידם הסתתר קנגורו גדול שברח כשהגעתי. מרגע זה התחברתי בעצם לשביל cape to cape והמשכתי איתו בהליכה על החוף עד פנייה מזרחה, קצת אחרי שלט ענק עם שם השביל. לאחר הפנייה השביל עולה ביער של עצי קארי (סוג של אקליפטוס) ו"עצי דשא" עד לתצפית נחמדה ב-Boranup Hill. חשוב לציין שכל היער היה שרוף לגמרי (היתה שריפה גדולה שנה לפני הטיול שלי). אומנם פחות ירוק אבל אותי ההליכה ביער לימדה מלא על הצמחייה באוסטרליה ודרכי ההתחדשות של העצים השונים אחרי שריפה. בדרך המשיך לשחק לי המזל עם חיות (אולי בגלל השריפה שאפשרה לראות אותן) וראיתי אמו עצום שחצה את הדרך מולי.
משיא הגובה יורד השביל מזרחה וצפונה בדרך עפר לאתר קמפינג נוסף של רשות הגנים הלאומיים האוסטרלית (Point Road Campsite). האתר היה סגור בעקבות השריפה ונותר רק ספסל אחד ומקום למדורה שלא נמחצו מהעצים שנפלו. קצת אחרי אתר הקמפינג הקטן נמצא מתחם קמפינג גדול בשם Conta. זוהי נקודת מילוי מים וצריך לצאת 5 דקות הליכה מהשביל כדי למלא.
עם מים מלאים ירדתי מאתר הקמפינג והתחברתי חזרה לשביל ולבסוף לכביש סלול למכוניות הנוסעות בפארק הסמוך (Conto road). סטיתי מהשביל והלכתי קצת דרומה כדי לרדת לConta Spring - קצת קשה למצוא את הנקודה אבל ממש בחלק הדרומי של Conto Beach יוצא זרם חלש של מים מתוקים מהחול אל תוך הים - היה שווה את ההליכה.
תכננתי לישון בBobs hollow בעקבות המלצה מבחור אוסטרלי שפגשתי ולכן המשכתי ללכת למטה על החול כדי להגיע אל המקום בדרך הקצרה ביותר. מתחת ל-Bobs Hollow מצאתי תופעה דומה לנביעה של Conto. כשעליתי למערה מסתבר שמקור המים הוא בטפטוף וחלחול של מי גשמים בסלע הגיר שיוצרים נטיפים ומערות יפות במצוקים שמעל החוף. המים שנטפו מ-Bobs Hollow נקוו לבריכה וממנה חלחלו בחול ויצאו שוב כנביעה הנשפכת לים.
למעלה במערה יש שלט שאסור להדליק אש, אבל גם חול נוח לשינה, תקרה מהמצוק והמערה ונוף לים.
את היום השלישי התחלתי בהליכה בין השיחים הנמוכים מעל קו המצוק. ברצועת החוף הראשונה אליה יורד השביל נשפך לים נחל קטן ומאותה הנקודה הפסקתי לראות שטחים שרופים - נראה שהאש לא עברה את הנחל הקטן צפונה. ההליכה ב-Redgate Beach היתה חולית וקשה ובסיומה השביל עולה לאורך Boodiljup Creek, נחל יפה ממש שלאורכו פריחת שושנים, ממש שינוי נחמד בנוף הטיול. בשלב מסויים חוצה השביל את הנחל על גשר ובצד השני יש נקודה ממש יפה לעצירה עם ספסל.
משם טיפסתי לצד השני של הערוץ והמשכתי בדרך עפר ביער עד למרגרט ריוור (הנחל). בדרך ראיתי אמו עם אפרוחים קטנים. כקילומטר וחצי לפני מעבר הנחל יש שלט שמציע מעקף שלא דורש מעבר במים לעונת החורף והאביב. אני בחרתי לעבור בכל מקרה וחציתי עם התיק מעל הראש - המים הגיעו לי קצת מעל המותניים. בנקודת המעבר יש גם שירותים, ברזייה למים וספסלים.
לאחר מעבר הנחל השביל ממשיך קצת לאורך החוף - הפעם לא מדובר במקטע חולי וקשה אלא בחוף סלעי יחסית עם מלא מלא צדפים - שעיכבו אותי לא פחות מהחול. בסיום החוף התקשיתי למצוא את נקודת העלייה אל השביל ומצאתי אותה רק אחרי התברברות בין שבילי עפר וסבך. קצת לפני Yeble נפגש השביל עם נחל Mikadarribee ושם גם נמצא אתר קמפינג מצויין בחינם הכולל מיכל מי גשמים (דורש טיהור טבליות/הרתחה לפני שתייה) מקומות לאוהל ושירותים. ההגעה לשם היא כשלעצמה יום ארוך ואני ממליץ לעצור שם.
אני המשכתי לאורך רצועת חוף ישרה ומדהימה עד ל-Southpoint ובדרך סוף סוף ראיתי לוויתן שהשפריץ מים וגם קפץ בחציו מהמים (ממרחק גדול כמובן). ב-southpoint מצאתי מקום מבודד והתמקמתי בו ללינה. באזור יש חנות מכולת וציוד כללי ב-Gracetown ממש צמוד לשביל, שפתוחה 7 ימים בשבוע וטובה להצטיידות מחדש במזון.
בבוקר היום הרביעי מילאתי מים בגרייסטאון והתחלתי בהליכה לכיוון Moses Rock. זו היתה חד משמעית ההליכה היפה ביותר בשביל כולו - טיילתי מעל המצוק בין השיחים כשלמטה רצועת חוף ארוכה ויפה שלא נגמרת. קצת לפני Moses Rock עובר השביל את נחל Wilambrup. במפה מצויין שצריך לבדוק את מצב זרימת המים אבל אני חציתי בחורף והמים אפילו לא הגיעו לברכיים.
אתר הקמפינג ב-Moses Rock כולל שירותים ספסלים ומים ממיכל גשמים. ההיילייט הוא התצפית המטורפת לקו החוף מהמקום - שווה ממש לישון שם ולראות שקיעה. קצת אחרי מוזס רוק פגשתי בדרך להקה יפה של 10 קנגרואים שהסתכלו עליי בלי לברוח - הראשונה שלי בטיול.
במרחק כ-4 ק"מ משם עובר השביל ב-Qinanup river. כ300 מטר מנקודת המעבר של הנחל נמצאים מפלים יפהפיים שלגמרי שווה לסטות בשבילם לרגע מהדרך - יש סימון ברור וקשה לפספס. אני ניצלתי את השמש שיצאה וגם התרחצתי. דרך עפר יוצאת מהעלייה מהנחל וממשיכה עד Indijup beach שם ראיתי להקת דולפינים וגם כמות גדולה עוד יותר של גולשים שניסו לתפוס את הצינורות הארוכים בחוף ברקע השקיעה. אחד מהם, בשם טריניטי, שראה אותי הולך עם תיק גדול, הציע לתת לי טרמפ למחרת מנקודת הסיום לדנסבורו. קצת הלאה משם התמקמתי לשינה על השביל, במטרה להגיע למחרת אחה"צ לNaturalist Point.
את היום האחרון התחלתי את הבוקר בהליכה של כ-8 ק"מ ל-Mount Duckworth campsite. בדרך עובר השביל ב-Smiths Point - לשון יפה וסלעית שנכנסת לים, וב-Yallingup - עיירת חוף מלאה בגולשים וגלים מהסרטים. בעיירה אפשר גם למלא מים ולקנות מאפה ומילקשייק בקיוסק קטן (לא מכולת). מקצה החוף בעיירה מסמן שלט שהשביל לא ממשיך על הים אלא עושה מעקף מהיער ממזרח - זה די ברור בשטח הים פשוט מציף את המשך החוף שבו מסומן השביל במפה.
באתר הקמפינג של Mount Duckworth יש כרגיל מקום ללינה, שירותים ומי גשמים ממיכל. המשך הדרך עד ל-Cape Naturalist ממש יפה והיא מזכירה קצת את ההליכה היפה ליד גרייסטאון - שביל דק שמתפתל בין השיחים מעל המצוק, ולמטה רצועת חוף ארוכה עד Sugarloaf Rock. בדרך עצרתי לרחצה בKabbijgup beach - לא מומלץ בכלל הוא ממש סלעי ועם גלים מטורפים אבל זה היה החוף האחרון אז הייתי חייב...
קצת אחרי Sugarloaf Rock ליד החניון יש ספר שביל שבו ממלאים כולם את הפרטים על הטיול (נק התחלה, שם, תכנון למספר ימים, גיל וכו...). שווה להציץ בעיקר אם אתם בכיוון ההפוך כדי לבדוק מי עוד מטייל איתכם.
הגעתי די מותש לcape naturaliste אבל אזרתי כוח ללכת לתצפית הלוויתנים במקום ישר לסיום - וזו הייתה פשוט החלטה מעולה. התצפית משקיפה על ים אינסופי מכל הכיוונים והצלחתי לראות 3! לוויתני Humpback, להקת דולפינים ואפילו שועל שחצה את הדרך. בכל מקרה גם אם אתם מתחילים שם וגם אם מסיימים תקדישו שעה לפחות לתצפית זה פשוט מהפנט. אפשר גם לעלות למגדלור בתשלום.
ב-15 בדיוק פגשתי את טריניטי הגולש בחנות המזכרות ונסעתי איתו לדנסבורו. משם כל חצי שעה יוצא אוטובוס (815) שלקח אותי חזרה לאוטו בבאסלטון.
לאחר טיול ארוך ביבשת, ובגלל שקשה למצוא מידע על טיולים רגליים באוסטרליה, בטח שבעברית, מצרף רשימה של טרקים מומלצים על פי אזורים. בחלקם הייתי בעצמי והעליתי או אעלה בעתיד סיפור דרך ועל האחרים שמעתי ממקור ראשון שהם טובים:
מערב אוסטרליה:
*Cape to Cape - קיים סיפור דרך שלי באתר
*Kalbari gorge walk - קיים סיפור דרך שלי באתר
*Bibulmun - ה"שביל ישראל" של דרום מערב אוסטרליה, טיול של מספר שבועות ומאוד מסודר.
*Munda Biddi - תוואי דומה ל-Bibulmun רק מותאם לאופני שטח.
*Picaninny gorge Track - הליכה של יומיים בפארק הלאומי Bungle Bungles (חם ממש וסגור בחלק מהשנה כשחם, דורש רכב 4*4 להגעה)
הטריטוריה הצפונית (המסלולים נסגרים כשנהיה חם ולמשך העונה הרטובה):
*Jabtula trail ב-Nitmiluk National park ליד Katherine
*Tabletop walk ב-Lietchfield National Park
*Larapinta trail - סמוך ל-Alice Springs, קיים סיפור דרך שלי באתר
קווינסלנד:
*Hitchinbrook Island - הליכה שחוצה את האי במשך כ-5 ימים, איסוף עם סירה.
*Carnavaron Great walk - הליכה של כ-5 ימים בשמורה מלאת מים במרכז קווינסלנד.
ניו סאות' ווילס:
*Blue Mountains - קיים סיפור דרך שלי באתר
*Royal National Park Coastal Walk - יש התייחסות בסיפור הדרך של הבלו מאונטיינס.
*The great North walk - טרק ארוך בין סידני לניוקאסל.
טסמניה (מומלץ ממש לתת מבט במפה האינטראקטיבית באתר של שמורות הטבע):
*Western Arthurs traverse - קיים סיפור שלי דרך באתר
*Overland Track - קיים סיפור שלי דרך באתר
* 3 Capes - קיים סיפור דרך שלי באתר
*Eastern Arthurs Traverse - דומה ל-Western Arthurs באורך ובתוואי, בתוספת אפשרות לטיפוס על Federation peak המטורפת.
*Frenchmans cap - 2-3 ימים של טיול מעגלי ברכס משונן בדרום מערב טסמניה.
*South Coastal Walk - טרק ארוך על החוף הדרומי והמרוחק של טסמניה.
*Walls of Jerusalem - שמורה הררית ומלאה אגמים, טיול של כ-4 ימים.
*Freycinet walk - הליכה של יומיים על חצי אי, אופצייה קלה ויותר לטרק.
**לא הייתי בויקטוריה ובדרום אוסטרליה, בטוח שיש עוד הרבה טיולים מגניבים שם...
תגובות
התגובה שלך
יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?
בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם