(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מזונגו באוגנדה - הפנינה של אפריקה – ינואר 2020

אוגנדה מדינה כפרית ירוקה בטירוף, אגמים יפיפיים, מטעי בננות אינסופיים, שפע בעלי חיים ואטרקציות. אבל השיא הם האנשים, צנועים נעימים רגועים מתעניינים מחייכים, שמחים לשיחה. הלבוש צבעוני. עניים אבל שמחים.

משך הטיולשבוע
עונה מומלצתכל השנה

מזונגו באוגנדה - הפנינה של אפריקה – ינואר 2020

אוגנדה – מדינה מדהימה – נופים מדהימים – אוגנדה ירוקה בטירוף, כפרית , אגמים יפיפיים, מטעי בננות אינסופיים, שפע של בעלי חיים – גורילות פילים היפופוטמים ועוד שחיים בטבע, ואטרקציות מגניבות. אבל השיא הם האנשים, אנחנו התאהבנו באנשים – צנועים נעימים רגועים מתעניינים מחייכים, שמחים לשיחה. הלבוש צבעוני. רובם דוברי אנגלית, כל מפגש / עצירה הוביל להתרחשות מרגשת. אין להם כסף, הם חיים בעוני, הולכים קילומטרים ברגל, ומי שיש לו אופניים או אופנוע בר מזל, אבל שמחים ומחייכים.

מעבר לתכנון ולמסלול שעשינו, מה שהיה מאד כיף הוא העצירות בדרך, לראות את אופן החיים, לדבר איתם, הילדים, הפשטות והשמחה.
צריך לדעתי לפחות שלושה שבועות כדי לחוות את כל מה שיש למדינה הנפלאה הזאת להציע, אנחנו עשינו טיול של שבוע. נכנסו מרואנדה שבדרום המדינה ועלינו צפונה בצד המערבי של המדינה ויצאנו בטיסה מאנטבה. ויש עוד הרבה שמורות ומסלולים באזור שאנחנו לא עשינו.

אוגנדה נחשבת למדינה בטוחה, בתור תיירים הרגשנו בטוחים לחלוטין, אך כמו בכל טיול צריך להיות ערניים ולשים לב למה שקורה סביב, בעיקר בערים הגדולות בלילה שלא מומלץ להסתובב לבד.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

תכנון הטיול

תכנון:
את עיקר התכנון של המסלול עשינו דרך מידע מקבוצת הוואטאפ של המדינה. כמעט לכל מדינה באפריקה יש קבוצת וואצאפ למטיילים ישראלים שמעבר למידע ועזרה בין מטיילים משמשת גם למפגשים בטיול והעברת חוויות.
דבר נוסף שמאד עוזר בזמן אמת בטיול הוא הטיפים שנמצאים במפות הטיפים שלmaps.me . המפות עובדות אוף ליין ובהן טיפים של מטיילים ישראלים שעוזרים מאד. צריך להוריד את אפליקציית maps.me (המעולה לכל טיול) ואז להוריד אליה את הטיפים.

תקשורת:
נכון לזמן כתיבת שורות אלו לסלקום אין גלישה במדינות אוגנדה / רואנדה / אתיופיה, לאורנג' כן היה באוגנדה, בכל מקרה למי שבא ליותר זמן מומלץ לעשות סים מקומי בכל מדינה.
התקשורת באפריקה משמשת לא רק בשביל ליצור קשר בארץ, אלא עוזרת כדי ליצור קשר עם אכסניות מדריכים וכו'.. שחוסכים הרבה זמן בדרך.

נהיגה עצמית :
בהנחה שלא משתמשים בתחבורה ציבורית,
התלבטתי אם לשכור רכב או לא, בתור חובב נהיגה ידוע שלא מפחד מדרכים משובשות, חוסר חוקי תנועה, וגם לא מנהיגה בצד שמאל. אך בשונה משאר המקומות שטיילתי בהם, ההמלצה שלי באוגנדה היא לקחת נהג.

הדרכים משובשות, לא צפויות ונוסעים לאט, השילוט גרוע אם קיים בכלל, אין חוקים, הנהיגה בצד שמאל, ושולי הדרך ... שולי הכביש הם עורק החיים באוגנדה, הכול קורה שם- הולכי רגל, רוכבי אופניים, אופנועים ומשאיות שנמצאים איפה שבא להם.

יתרון נוסף, במקום להיות מרוכז בכביש תוכלו ליהנות מכל מה שקורה בחוץ ... ויש כל כך הרבה מה לראות. הנהג משמש גם כגשר בנכם לבין המקומיים בכל מיני מקומות, והוא אחד הגורמים להנאה בטיול.

אנחנו שכרנו את סולה, שללא ספק הפך לנו את הטיול והחוויה באוגנדה למשולמת. מקצועי, זהיר אמין, קשוב, אכפתי, לב ענק, דואג לכל הפרטים הקטנים עם הרבה סבלנות חוכמה וניסיון, היה שם בשבילנו בכל דבר שהיינו צריכים. נתן לנו להרגיש כמו אורחים בסלון שלו.
סולה - +256 772 840786 . 60$ ליום כולל נהג, רכב, אוכל ומגורים לנהג. לא כולל דלק. זמין בוואצאפ.
מה חשוב לבדוק שיש ברכב: מיזוג אוויר, שקע טעינה לטלפון, גג נפתח לספארי, גלגל ספייר.

ויזה :

אנחנו הגענו לאוגנדה מרואנדה דרך מעבר הגבול היבשתי, ועשינו את ויזת מזרח אפריקה בשדה התעופה בקיגאלי.
אוגנדה ביחד עם קניה ורואנדה היא חלק משלוש הארצות שמרכיבות את ויזת מזרח אפריקה עם מעבר חופשי ביניהן. ויזת מזרח אפריקה עולה 100$ לאדם ל 90 יום. ויזה לרואנדה לבד עולה 30$ ולאוגנדה בלבד עולה 50$ , אבל הויזה המזרח אפריקאית חוסכת בירוקרטיה במעבר הגבול, וגם חוקים שמשתנים לעיתים קרובות לגבי הנפקת ויזות במעברי גבול מסוימים.

מזכרות :
לאורך הטיול כמעט ולא נתקלנו בדוכני מזכרות לתיירים. (אולי כי אין הרבה תיירים) המקום הטוב והזול ביותר שמצאנו הוא השוק באנטבה מול ויקטוריה מול, בו אפשר למצוא מלאאא מזכרות. בשוק זה גם נמצא דוכן של צייר מדהים עם תמונות אפריקאיות מיוחדות: +256 708 373564 Mpanga
מעבר לזה נתקלנו בחנות קטנה ב RUTINDA שבאגם bunyonyi , וגם בשער הכניסה לשמורה בBwindi RUSHAGA.

אוכל:
אנחנו שומרי כשרות כך שאין לנו מה לשתף בחוויות קולינריות של המדינה. כן נוכל להוסיף שאננס ובננות (Matoke) טעימים אפשר לקנות בכל פינה, ושאר פירות כמו Jackfruit ( פרי ייחודי צהוב ועצום פי כמה מאבטיח) ירקות וביצים בשווקים. הבאנו איתנו כלי בישול, ובכל מלון ביקשנו לבשל בעצמינו.

כסף וציוד:
מעבר לכללים הרגילים, אני מציין רק מה שרלוונטי לאוגנדה:
כל 1000 שילינג אוגנדי שווה 1 ₪
דלק – אפשר לקנות רק בשילינג אוגנדי , לא ב $ .
כרטיס אשראי לא היה בשימוש.
הכניסה לשמורות התשלום במזומן.
חשוב לשים לב שהדולרים שמביאים הם מעל שנת 2009 , אחרת לא יקבלו אותם.
השקעים באוגנדה הם אנגליים - כך שצריך מתאם חשמל. בנוסף בחדרים אין הרבה שקעים כך שמפצל מאד עזר.

הוצאות

הוצאות שלנו:

ויזה מזרח אפריקה : 100$ לאדם
רכב + נהג: 60$ ליום
דלק: 210$ לכל התקופה ( בערך 800 ק"מ ).
לינה: ממוצע 40$ ללילה, אפשר בפחות ואפשר ביותר, תלוי באופי של הטיול.
אטרקציות
טרק גורילות : 600$ לאדם
אגם בוניוני: שייט , אומגה , טיול רגלי : 35$ לאדם.
טרקטורונים : 45$ לשעה וחצי לאדם.
שייט בתעלת קזינגה: 25$ לאדם – שעתיים .
שמורת קווין אליזבט : 40$ לאדם + 30,000 שילינג לרכב + 20,000 שילינג לנהג. מדריך: 20$ .

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

המסלול שלנו

המסלול שלנו:

מעבר הגבול מרואנדה – לקאבלה Kabale /אגם בוניוני - משם ליער בווינדי - משם לשמורת קווין אליזבט - משם לפורט פורטל - ומשם לאנטבה.

כל מי שרוצה לטייל בדרום ובמערב אוגנדה זה מהיר יותר לטוס בטיסה ישירה לרואנדה עם Rwandair, ומשם לעבור לאוגנדה.

נחתנו בקיגאלי בירת רואנדה ב 06:00 בבוקר, שיצאנו מהמטוס כל הנוסעים הופנו למעבר לטיסות המשך, ומצאנו את עצמנו היחידים שממשיכים לביקורות דרכונים – כולם מחכים רק לנו, כבר סיבה לחייך. אחד התיקים לא הגיע ואחריי דרמה של כמה דקות הודיעו לנו שמצאו אותו והוא בדרך אלינו.
ישנה אזהרה לגבי הכנסה של שקיות פלסטיק לרואנדה ובדיקות של תיקים - אנחנו לא נתקלנו בזה .

החלפנו כסף בעמדה שנמצאת מיד ביציאה מהשדה ולקחנו מונית לתחנת האוטובוס Nyabugogo . שנמצאת במרחק נסיעה של 30 דקות (15$) משדה התעופה, התחנה הייתה מרתקת עבורנו ומפגש ראשון עם המקומיים וההמולה של אפריקה, קטנועים, קבצנים, תיקונים ומהלא. למי שלא רגיל או שזו פעם ראשונה שלו, תחנת אוטובוסים תרגיש לו בלגן עצום ביחס לתחנות אחרות בשאר העולם.

הדרך מרואנדה לאוגנדה

המעבר מרואנדה לאוגנדה בתחבורה ציבורית מקומית הוא דיי קל בטוח נוח, זול וחוויתי. הנופים מקסימים, הלבוש צבעוני, צידי הדרכים עמוסות במקומיים, שהולכים , רוכבים, סוחבים, מטאטים... ולא נראה שיש באמת חוקים.

בקיגאלי האוטובוסים לאוגנדה יוצאים מתחנת האוטובוסים שנמצאת בשכונה צפונית בשם Nyabugogo .

ישנם כמה חברות אוטובוסים מקומיות שיוצאות בנתיב הזה בשעות הבוקר, החברות המובילות שבהם בעדיפות בסדר הזה :

חברת Jaguar Executive Coaches

חברתmodern coast

חברת Trinity Coaches

כדאי להזמין כרטיסים יום יומיים מראש.

לפני שעולים לאוטובוס עוברים "בידוק ביטחוני" של התיקים. מבקר יבוא לבדוק כרטיסים ופספורט לכל הנוסעים, וחשוב להדגיש לו שיורדים בקבאלה אחרת האוטובוס פשוט ימשיך לקאמפלה ( 9 שעות).

הנסיעה לגבול אורכת כשעתיים בדרך ההררית מקסימה. האוטובוס עוצר במעבר הגבול KATUNA מחכה עד לסיום תהליך של כל הנוסעים וממשיך בנסיעה עוד חצי שעה עד קבאלה, ומשם לקמפאלה.

מעבר הגבול:
העצירה במעבר הגבול לוקחת כשעה עד שכל הנוסעים מסיימים את ההליך, בהתחלה יורדים במשרד ההגירה הרואנדי ללא התיקים כדי להחתים יציאה, בינתיים האוטובוס מתקדם עם התיקים מרחק הליכה קצר לצד האוגנדי, לאחר החתמה עוברים בדרך משובשת מחסום קטן שיוצר את ההפרדה בין המדינות ומגיעים למשרדי ההגירה בצד האוגנדי, בדרך יש חלפני כספים שמציעים החלפת כסף בשערים שונים.

לאחר החתמה של הדרכון בצד האוגנדי ובדיקה נוספת של התיקים חוזרים חזרה לאוטובוס להמשך הנסיעה. החוקים לגבי הנפקת ויזה במעברי הגבול משתנים ולכן בחרנו לעשות מראש את הויזה למזרח אפריקה.

משם נסיעה אחרי חצי שעה נסיעה האוטובוס מוריד אותך אחרי מעגל התנועה בקאבלה.

במעגל התנועה אפשר להצטייד במים פירות ירקות, ולהחליף כסף. איך שיורדים מהאוטובוס מקיפים אותך נהגים שמציעים לקחת אותך לאגם בוניוני שנמצא כ 20 דקות נסיעה משם.

אנחנו עלינו על אוטובוס של Jaguar שיוצא בשעה 08:30 מקיגאלי לקאמפלה (11.5$ לכרטיס),

כשהיעד שלנו היה אגם בוניוני באוגנדה, עברנו את הגבול, ובשעת צהרים ירדנו מהאוטובוס בקבאלה, שם קבענו עם סולה - הנהג שלנו להמשך הטיול.

אגם בוניוני: Lake Bunyonyi

אגם בוניוני – גן עדן, אגם מוקף גבעות ירוקות ובו 29 איים. זהו האגם העמוק באוגנדה, והוא באזור בגובה 2000 מ'.

יצאנו מקבאלה לכיוון אגם בוניוני, עם עצירה בתצפית המהממת ממלון Arcadia Cottages

בצידי הדרך יש מחצבות של חצץ בהם נשים וילדים שוברים סלעים לחצץ באופן ידני,

התצפית ממלון Arcadia Cottages – אחת התצפיות היפות והשלוות, נוף קסום של אגם בוניוני והאיים שבו.

מהתצפית המשכנו לאגם, איזה כיף של מקום. הגענו לרציף של המלון Seeds of hope שם חיכתה לנו סירת מנוע שלקחה אותנו למלון. אחרי התארגנות קלה קבענו עם ניקולס (טלפון+256 773 932498 ), בחור מקומי נחמד שייקח אותנו לסיור באזור שכולל שייט, טיפוס לתצפית ואומגה באי החבלים.

מה לעשות

אי החבלים, ממש כיף לעשות את האומגה (zip-line) שלהם (30,000K לאדם)
Nature walk לתצפית mountain on the sky - טיפוס לתצפית 360 מעלות לכל האיים שבאגם, שנמצאת בהר שצמוד לאי החבלים, התצפית מרשימה, וההליכה כיפית, לא ארוכה ולא קשה מידי.
לשחות ולהתפנן קצת באגם - שלווה פסיכית.
Rutinda market – ימים שני ושישי יש שוק תוסס מקסים במרכז, מגיעים לשוק סירות מלאות סחורות שונות מכל האזור, דוכנים של פירות בגדים ומה לא ... והכול צבעוני על הרקע של האגם.
התצפית במלון Arcadia Cottages - מהמם מהמם!
טיול טרקטורונים לכפרים בסביבה – חוויה! את הטרקטורונים שכרנו ב Arcadia Cottages , טיול מקסים באזור, נכנסים עמוק להרים הירוקים לכפרים מרוחקים, נפגשים עם המקומיים, עם הילדים, בכל מקום התקבלנו בהתלהבות גדולה, ובקריאות מזונגו מזונגו, בדרך רואים את המקומיים עובדים בשדות, שואבים מים, ושאר עבודות כפיים.
שייט באיים - לפי דעתי לא לעשות את הסיור המאורגן בסירה בין האיים - לוקחים אותך לכל אי, על חלקם אפילו לא עולים אלא רק עוברים ליד ושומעים הסבר קצר. זה 20$ על שעתיים, לחלופין, אפשר סתם לשכור סירה עם אחד המקומיים ופשוט לכוון אותם לאיזה אי שבא לך ונשארים על כל אי כמה שבא לכם, סטייל מונית פרטית, זה יוצא אותו מחיר ואתה פשוט מחליט מה לעשות.
אפשר גם סתם בשביל החוויה לקחת סירת קאנו עם משוטים כפי שעושים המקומיים ולשוט קצת, אבל לא רחוק כי זה ממש מעייף ואיטי..
שוק הירקות הגדול בקאבלה – מקום מקסים מקסים להסתובב, לחוות את המקומיים, לראות איך הם חיים, לקנות פירות טעימים במחירים זולים.

לינה:

יש הרבה אפשרויות לינה באזור האגם וכדאי להתכתב עם המקום שבוחרים ולסגור סכום מראש, אפשר לישון ביבשה או באחד האיים.

באי Itambira Island - יש 3 מקומות לינה וההגעה אליהם היא רק בסירה. ההגעה לאי לוקחת 20 דק' בסירת מנוע ששייכת למלון, ועולה 25,000 שילינג לכיוון.

אנחנו ישנו ב seeds of hope ב 30$ לחדר זוגיtree house עם מקלחת ושירותים – והיה נפלא. חדרים שווים עם מרפסת על האגם, מים חמים בחדר בין 6-10 בערב. טלפון: +256 778 785624 או דרך האתר שלהם.
בצד השני של האי יש 2 מקומות נוספים :

Paradise eco hub – 50,000 שילינג ללילה חדר זוגי. טלפון: +256 779 083392 .
BYOONA AMAGARA - 50,000 שילינג ללילה חדר זוגי. טלפון: +256 781 551395

ביבשה :

Crater Bay Cottage – חדר עם שירותים 60,000
Overland Resort – חדר פרטי החל מ 40$
Bugombe - 30Kלאדם
KaleBas - Kalebas_africa@yahoo.com

מבוניוני נסענו ליער בווינדי Bwindi במטרה לעשות את הטרק לגורילות. הנסיעה מקאבלה לקחה 3 שעות בדרך מקסימה וכפרית, הכבישים בחלק הראשון במצב טוב יחסית , ואח"כ הולך ומידרדר .

גורילות –Bwindi Impenetrable Forest National Park

יער בוואינדי נמצא סמוך לגבול עם קונגו, והוא משמש בית גידול עבור מחצית מאוכלוסיית הגורילות בעולם. בשביל לראות גורילות צריך להוציא פרמיט. הפרמיט הוא לתאריך ספציפי ועולה 600$ לאדם!!. וכדאי להזמין מראש. בכל יום מורשים להתקרב לכל משפחה של גורילות קבוצה של עד 8 איש. החיפוש אחריהם ביער יכול לקחת זמן רב, ומהרגע שמגיעים אליהם יש שעה להיות בנוכחותם.
פרמיט: את הפרמיט מוציאים ב reservations@ugandawildlife.or... – UWA , www.unma.go.ug/ או דרך סוכנים מקומיים. הלינה באזור יער בווינדי יקרה.

אנחנו הזמנו את הפרמיט חודשיים מראש לפני הטיול דרך בחור בשם סט (טלפון +256 772 661854 ) זמין בוואצאפ.
"בתמורה" ישנים בגסטהאוס שלו שנקרא BWINDI BACKPACKERS LODGE. תכלס המקום ברמה, והעובדים שם עושים הכול כדי שנרגיש בנוח. יש לו כל מיני סוגי חדרים, וחשוב לסגור איתו הכול מראש כדי שלא יהיו הפתעות.

אפשר לתאם איתו גם הסעה הלוך חזור מבוניוני, אין תחבורה ציבורית לאזור הזה.

החסרונות הם:
הגסאהאוס במרחק 40 דקות נסיעה משער הכניסה לשמורה .
מדובר בשער כניסה RUSHAGA שמראש נמצא במקום מרוחק והדרך משובשת, יש שערים שנמצאים במרחק נסיעה הרבה יותר טוב כמו Buhoma.

הסכום שמשלמים לפרמיט לא פרופורציונלי בשום צורה. בעיני אין שום הצדקה לכזה סכום. אבל..... זה חוויה של פעם בחיים. הגורליות הם בעל חיים מדהים, ואם החלטתם שאתם עושים את זה אל תחשבו על הכסף .

לפני היציאה לטרק מקבלים תדריך שכולל בתוכו בעיקר סקירה של המקום. ישנם כמה משפחות של גורילות שנמצאות באזור זה, מתחלקים לקבוצות של 8 מטיילים בכל קבוצה ע"מ לא להפריע לגורילות בשגרת חייהם, כל קבוצה יוצאת למשפחת גורילות אחרת. כדאי מאד לנסות להתברג לקבוצה של המבוגרים/האיטיים, כי זה פשוט פחות הליכה קשה, וחוזרים מוקדם יותר. קבוצות אחרות עושות את אותו הטרק אבל יכולות ללכת 5 שעות לכל כיוון ולראות בדיוק מה שאנחנו ראינו.

מהרגע שמגיעים לגורילות יש לך שעה להיות איתם, ואז מתחילים את הדרך חזרה. אנחנו יצאנו למשפחת גורילות בשם BWEZA GROUP , שעתיים הליכה לכל כיוון.
הטרק עצמו היה מדהים. הגורליות הם בעל חיים מדהים, והג'ונגל מטריף. ההליכה קשה. אי אפשר לדעת איפה הגורילות יהיו, ותוואי השטח בג'ונגל לא צפוי, ולעיתים בוצי וחלקלק מאד, מומלץ מאד לקחת סבל שעוזר בדרך, אנחנו זלזלנו בזה אבל בפועל הוא ממש עוזר. מקבלים גם מקל הליכה, שבדיעבד אי אפשר בלעדיו והוא ממש עוזר. צריך נעליים טובות, חשוב לקחת הרבה מים, כי אי אפשר לדעת לאיזה קבוצה תשובץ, ומתי תחזור. ולקחת גם מכנס וז'קט גשם למקרה שירד.

חוויה מטורפת לראות את החיות האלו בסביבתם הטבעית, בדיעבד לא הייתי מוותר על החוויה אבל כן הייתי בודק את האפשרות לעשות אותה ב bouma במקום ב rushga .

קווין אליזבט פארק: Queen Elizabeth National Park

כמו כל מי שעושה ספארי באפריקה, בראש הרשימה של החיות שרוצים לראות נמצאים האריות. מסתבר שאולי זה נראה קל, אבל האמת צריך לא מעט מזל בשביל למצוא אותם. העשב הגבוה מהווה מחבוא מושלם עבור חיות רבות, וייתכן ותעבור ממש קרוב אבל לא תראה אותם.

מעבר לחיות, הפארק כולל אגמי מכתש יפים, מרבצי מלח ונופי סוואנה רחבים. יתרון שיש לספארי באוגנדה, שהוא אחד מיעדי הספארי שאפשר להגיע אליהם ללא סיור מאורגן ובעלות כספית יחסית נמוכה.

מעבר לאריות תוכלו לראות עדרי פילים באפלו אנטילופות ועוד.. באגמים תוכלו לראות קבוצות גדולות של היפופוטמים תנינים וציפורים שונות. אומרים שהסיכויים לראות אריות בקווין אליזבט הם דיי גבוהים,

רוב נסיעות הספארי game drive מבוצעות בחלק הצפוני של השמורה
החלק הדרומי של השמורה נקרא איששה , והוא מפורסם בזכות אריותיו המטפסים על עצים. הסיכוי הטוב ביותר להבחין בהם הוא בשעות החמות, כאשר הם מחפשים צל בעצים. מלבד האריות, צפייה ספארי בחלק זה של הפארק הוא די בינוני.
אנחנו הקדשנו יום אחד שלם לשמורה, התחלנו מוקדם בבוקר בחלק הדרומי, איששה, ומשם עלינו לחלק הצפוני. למרות שחרשנו את הפארק ולא ויתרנו עד הרגע האחרון, השמורה לא האירה לנו פנים ואת האריות לא זכינו לראות. אמרנו לנו שהם לא ניצפו בימים האחרונים.

טיפ למדריך:
כמה טיפ נהוג לתת למדריכים בשמורה? כל אחד ושיקוליו, בסופו של דבר הכול פונקציה של שביעות רצון ואם הייתה לכם חוויה טובה. הבאנו שהסכום המקובל הוא 5 דולר ליום. הטיפ משקף בעצם אם נהניתם איתם או לא.

האם שווה להיכנס לשמורה? אין תשובה פשוטה לשאלה הזו, כי הרבה תלוי פה במזל ובזמן שיש לך להשקיע, מי שראה אריות יגיד שכדאי ומי שלא יגיד שלא. הרבה החיות ניתן לראות מבלי להיכנס לתחומי השמורה. ההמלצה שלי היא להקשיב לרחשים של הנהגים והמדריכים באזור, אם יש באזז שאומר שאריות נראו בימים האחרונים אז שווה, ואם אתם מתלבטים והבאזז אומר שלא נראו אריות בימים האחרונים אז אולי שווה להסתובב באזור השמורה מבלי להיכנס, או להשקיע את הזמן בפעילות אחרות שיש לאזור להציע. ( קניון קטנגרו / מעיינות חמים בקססה / Kibale National Park ).

טיפ נוסף הוא לנסוע על השבילים לאורך תעלת קזינגה, סבירות גבוהה לראות שם חיות גדולות בדרכם לשתות בתעלה. בברכת שתראו כמה שיותר אריות!

לינה:
בחלק הדרומי ישנו בעיירה kihihi במלון בינוני בשם Suba motel (מנהל וינסן +256 739 01784 ) 35$ .
בחלק הצפוני ישנו בעיירה Kasese , רצינו לישון ב Bethel guest house המומלץ, אבל לא היה מקום, אז ישנו במקום בינוני בשם Rwenzori imperial hotel . 40,000 שילינג .

מי שרוצה לישון על תעלת קזינגה ממש ולשמוע את החיות בלילה - Kazinga channel view resort.

תעלת קזינגה

בחלק הצפוני של השמורה נמצאת תעלת קזינגה - תעלת קזינגה זו תעלה טבעית שמחברת בין 2 אגמים גדולים ומלאה בחיות מים רבות, וגם מושכת אליה חיות אחרות שבאות לשתות.
על השייט בתעלה אסור לוותר, השייט בתעלה מאפשר להתקרב לחיות הרבה יותר מאשר עם רכב, ולראות אותם בסביבתם הטבעית בשיא העוצמה, קבוצות של היפופוטמים, פילים באפלו חזירי יבלות קופים ציפורים ועוד..

עשינו את השייט מקטונגורו בשעות הצהרים, ואלו היו שעתיים בהם ראינו את חיות הבר בצורה העוצמתית והטובה ביותר בטיול. בכיף הייתי ממשיך לשעה נוספת. כדי לעשות את השייט לא צריך לשלם כניסה לשמורה, וגם לחלק מאגמי המכתש ומרבצי מלח ניתן להגיע מבלי להיכנס לתחומי השמורה.

fort portal

עיר אוגנדית תוססת. לא יצא לנו להסתובב באזור אגמי המכתש שבין קססה לפורט פורטל, אבל כן ראוי לציין את התצפית היפיפייה לאגמי saaka – גבעה עם תצפית של 360 מעלות ל 3 אגמי מכתש יפים ונוף כפרי. מרחק נסיעה קצר מפורט פורטל וטיפוס קצר ולא קשה. העלייה מהצד הצפוני של הגבעה.

הנסיעה מפורט פורטל לאנטבה לוקחת 5 שעות, באחת הדרכים הבודדות שבהם נסענו על כביש סלול, בנוף כפרי ועיירות תוססות.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )