(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יומיים באסו (Esso) - "השוויץ" של קמצ'טקה

הצעות לכמה טיולי יום באזור של אסו

תאריך הטיולAugust 2017
משך הטיוליומיים
עונה מומלצתיולי-ספטמבר

כללי

לאסו הגענו בעיקר במטרה למצוא קצות-חוטים על דרכי הגעה לשמורה של הר הגעש טולבאצ'יק. הכי קרוב לזה היה רכישת פרמיט, ולכן ניצלנו את היומיים שלנו לטיולי יום באזור. העברנו מהפקח שנמצא במשרדי השמורה בכפר את קבצי ה-GPS לפלאפון, ואז בחרנו בשני המסלולים אליהם היה לנו מספיק זמן.
על ההגעה לאסו פירטו אייל ויפעת בסיפור הדרך שלהם, ולכן אוסיף 2 אפשרויות לטיולים שעשינו באזור. בנוסף, צירפתי קובץ מסלול לאגם גליאמאקי, אליו לא הלכנו. המסלול אורך כ-3 ימים וניתן להגיע אליו באמצעות סוסים/טרקטורונים שניתן לשכור בכפר (לקחת בחשבון שהעלות יקרה), או כמובן רגלית.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טיול ראשון - Ozero Ikar (אגם איקר)

טיול יום קליל, כ-8 ק"מ לכיוון עד לאגם ענק ויפהפה. לאחר שחוצים את הנהר שנמצא בקצה המזרחי של הכפר ממשיכים בדרך ברורה לכל אורכה עד האגם. הדרך ברובה נוחה, ומסתיימת בטיפוסון לנק' תצפית אשר ממנה יורדים לאגם. צידי הדרך שופעים אוכמניות ופטריות עבור אלו היודעים לזהות את הראויים לאכילה (לא הייתי מסכן ללא השגחת מקומי-אחראי). הקינוח - רחצה ושקט מהיתושים.
אפשרות מושלמת אם עייפים ביום שאחרי הנסיעה ולא מחפשים משהו קשוח.

טיול שני - Vulkashiki

את היום מתחילים בעליה קשוחה, כ-400 מ' גובה מעל הכפר, אך הנוף בהחלט שווה את זה! ההליכה לא קשה מבחינת הטוואי, אך גם אין שביל ברור ולכן מומלץ להמשיך ע"ב קובץ ה-GPS. אחרי כ-4 שעות מגיעים לאוכף בין שני הרים עגולים הבולטים מעל לפלאטו. באוכף יש גם בקתה קטנה שניתן לנצלה כמחסה ללילה (איל ויפעת כתבו על כך בסיפור הדרך שלהם). אנחנו החלטנו להמשיך את המסלול המעגלי ולסגור יום מכובד שכלל כ-30 ק"מ הליכה. הירידה לכביש למעשה מתחלקת לשני חלקים ותלולה למדי. מדרך העפר הראשית שמובילה לאסו תפסנו יחסית מהר טרמפ חזרה לכפר.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

סיכום

שני טיולים כיפיים ובהחלט שווה להגיע אם יש לכם זמן ומחפשים משהו קליל יחסית. במבט לאחור - אמנם "שוויץ" של קמצ'טקה הוא כינוי מכובד, אך הגענו לטייל ב"קמצ'טקה" של קמצ'טקה. האזור מאד יפה, אך לטעמי פחות מיוחד מיתר השמורות בהן היינו.

טיפים

  • שני הטיולים עוברים בגבהים נמוכים יחסית ולכן גם לא נחלצו ממתקפת היתושים. מומלץ להצטייד היטב לפני (ספריי יתושים מקומי טוב ובגדים ארוכים)
  • אסו למעשה אחד האזורים הצפוניים ביותר אליהם ניתן להגיע "בקלות". מחפשי ההרפתקאות שהזמן לרשותם יכולים לנסות להתלוות לפקח בסיורים שלו באזור. חבר שלנו הגיע איתו לצפות באיילים שגדלים לצד השבטים המקומיים (כמו אלו שיש במונגוליה) ובהחלט נשמעת חוויה מדהימה!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )